Page 1

Spelregels en uitleg EK-pool 2012 Scorito.com 1. Vooraf 1.1 EK-pool 2012 kort samengevat De EK-pool 2012 van Scorito.com werkt in het kort als volgt: 1) Je voorspelt de uitslag van de 24 groepswedstrijden. 2) Je voorspelt per finaleronde welke landen er doorgaan. 3) Je voorspelt de Europees Kampioen. 4) Je kiest 4 topscorers waarmee je per doelpunt extra punten verdient.

1.2 Belangrijk om vooraf te weten 1) Je volledige voorspelling dient één uur vóór de start van het EK gereed te zijn. De openingswedstrijd van het EK start op vrijdag 8 juni om 18.00 uur. Je voorspelling moet die dag dus om 17.00 uur zijn gedaan. 2) Je geeft je voorspelling op voor het gehele toernooi, nadat je dit hebt gedaan, hoef je niets meer te doen. 3) Bij selecteren van je 4 topscorers kan het zijn dat een speler op het laatste moment afhaakt als gevolg van een blessure. Het is daarom raadzaam om kort voor de start van het EK 2012 na te gaan of de door jou geselecteerde spelers daadwerkelijk actief (en fit) zullen zijn op het EK. 4) Je kunt met je voorspelling deelnemen aan meerdere sportpools, maar let op: je hebt maar één team / voorspelling! Een aanpassing op je team is dus van toepassing op alle pools waaraan je deelneemt.

Spelregels en speluitleg EK-pool 2012 – Scorito.com

1


2. Het opgeven van je voorspelling 2.1 Groepswedstrijden

Voorspelling opgeven: Aan het EK nemen 24 landen deel, verdeeld over 4 groepen A t/m D. Je begint met het voorspellen van de uitslagen van de alle wedstrijden per groep. Dit doe je in het wedstrijdschema in het midden van de pagina.

Stand past zichzelf aan: Als je uitslagen invult, dan past de stand (rechtsboven) zichzelf aan. Hierdoor kun je zien wat de eindstand van de groep zal worden. Dit is van belang, want de nummers 1 en 2 laat je doorgaan naar de kwartfinale.

Spelregels en speluitleg EK-pool 2012 – Scorito.com

2


Hulplijn: Als je op de knop ‘Hulplijn’ klikt op het wedstrijdformulier, dan krijg je voor die specifieke wedstrijd aanvullende informatie.

De aanvullende informatie over de betreffende wedstrijd schuift naar beneden en ziet er als volgt uit:

Visie analist over de groep: Bovenaan de pagina staan de vlaggen van landen in deze groep, met daarnaast de foto van de analist van Scorito.com. Als je deze foto aanklikt krijg je de visie van deze analist over deze groep. Maak gebruik van deze waardevolle informatie!

Extra informatie per land: Als je op één van de vlaggen klikt, dan krijg je extra informatie over het betreffende land. Het geeft je een goed beeld van de spelers en prestaties in het heden en verleden. Daarnaast kun je per land een video zien van een specifiek hoogtepunt, of juist een dieptepunt.

Spelregels en speluitleg EK-pool 2012 – Scorito.com

3


2.2 Kwartfinale t/m finale Als je alle groepswedstrijden hebt ingevuld dan kun je per finaleronde aangeven welke landen er doorgaan naar de volgende ronde, te beginnen bij de kwartfinale. Let op: je kunt pas door naar dit onderdeel van dit spel als je alle groepswedstrijden hebt voorspeld.

Op basis van je voorspellingen in de groepswedstrijden, heb je automatisch de kwartfinales voorspeld. Je hoeft nu geen uitslag op te geven, maar je geeft enkel de winnaar op door op de vlag van het land te klikken. Let op: indien landen exact gelijk eindigen en de UEFA door loting bepaalt wie er doorgaat, dan zal Scorito.com de eindstanden in de groepen hierop aanpassen.

Dit doe je per ronde tot en met de finale.

2.3 Topscorers Nadat je de Europees Kampioen hebt bepaald, moet je 4 topscorers selecteren. Je kunt zoeken op spelernaam , of op land. Ieder doelpunt dat jouw spelers scoren, leveren je extra punten op.

2.4 Golden goal Tot slot moet je bij de ‘Golden goal’ 2 vragen beantwoorden. De antwoorden tellen alleen mee als je gelijk eindigt met een andere deelnemer.

Spelregels en speluitleg EK-pool 2012 – Scorito.com

4


3. Puntentelling 3.1 Puntentabel De punten worden volgens de onderstaande tabel toegekend: Fase

EK 2012

punten

Groepswedstrijden

Uitslag wedstrijd goed

10

Groepswedstrijden

Alleen toto-uitslag goed

3

Groepswedstrijden

Nummer 1 en/of 2 per groep goed per land

10

Finalerondes

Kwartfinalist goed per land

10

Finalerondes

Halve finalist goed per land

30

Finalerondes

Finalist goed per land

40

Finalerondes

Europees Kampioen goed

50

Topscorer

Per doelpunt topscorer

7

Uitleg puntentabel: 

Als je voor Nederland-Duitsland 3-1 hebt ingevuld en het wordt ook 3-1, dan verdien je 10 punten;

Als je voor Nederland-Duitsland 3-1 hebt ingevuld, maar het wordt 5-2, dan verdien je 3 punten. Je hebt dan namelijk wel de toto-uitslag (winnaar, of gelijkspel voorspeld).

Voor een goed voorspelde kwartfinalist ontvang je 10 punten. Als je dit land ook nog eens op de goede plaats (eerste of tweede) in de groep hebt laten eindigen, dan krijg je nog eens 10 punten extra (20 totaal dus).

Ieder doelpunt van je topscorer levert je 7 punten op, alle doelpunten tellen mee, behalve penalty’s die benut worden in een strafschoppenreeks (finalerondes). Een doelpunt wordt toegekend aan een speler als dit ook officieel door de UEFA als zodanig wordt vermeld op haar website www.uefa.com.

3.2 Gelijke stand In geval van een gelijke stand tussen deelnemers aan een sportpool van Scorito.com, wordt de hoogte in de ranking als volgt vastgesteld: 1) Degene die het dichtste bij vraag 1 van de Golden goal zit; 2) Indien dit gelijk is, dan wordt gekeken wie het dichtste bij vraag 2 zit van de Golden Goal. 3) Indien dit ook gelijk is, dan wordt gekeken naar de deelnemer die zich als eerste heeft geregistreerd op Scorito.com.

Spelregels en speluitleg EK-pool 2012 – Scorito.com

5


4. Mijn Scorito Als je inlogt op Scorito.com zul je altijd eerst uitkomen op Mijn Scorito. Op deze pagina heb je alles bij de hand als deelnemer of organisator van een sportpool.

4.1 Mijn Scorito – homepage Op de homepage van Mijn Scorito vind je de volgende informatie: 

Voorpagina: overzicht met uitingen vanuit Scorito.com.

Berichten: hier kun je zien of je berichten hebt ontvangen van je organisator of van Scorito.com.

Mijn account: hier kun je je profiel aanpassen, je wachtwoord wijzigen etc.

VIP: uitleg en werking van het VIP-programma voor organisatoren.

4.2 Pooldashboard

Ranking bekijken en prikbordberichten achterlaten: Op het Pooldasboard kun je zien aan welke pools je allemaal deelneemt. Als je bovenin het scherm een pool aanklikt, dan krijg je onderin het scherm de ranglijst te zien van deze pool. Ook kun je op deze pagina per pool prikbordberichten achterlaten voor de andere deelnemers.

Spelregels en speluitleg EK-pool 2012 – Scorito.com

6


Wijzig voorspelling en Totaaloverzicht:

Als je je voorspelling wilt wijzigen, dan klik je op ‘Voorspelling’ in de regel van de sportpool waarvoor je deze wilt wijzigen. Vervolgens kies je ‘Wijzig voorspelling’, je wordt dan doorgeleid naar je voorspelpagina. Voor de EK-pool 2012 kun je jouw voorspelling uiterlijk nog tot 8 juni om 17.00 uur wijzigen. Als het EK eenmaal is gestart, kun je niets meer wijzigen.

Als je in het bovenstaande overzicht klikt op Totaaloverzicht, dan krijg je één totale lijst met al je voorspellingen inclusief het tot dan toe behaalde aantal punten. Tijdens het EK kun je ook de voorspellingen van anderen in je EK-pool op deze manier bekijken.

4.3 Poolbeheer (alleen voor organisatoren) Dit menu is alleen beschikbaar voor organisatoren, een organisator kan hier zijn pool beheren: 

Aanmeldingen accepteren

Nieuwe deelnemers uitnodigen

Berichten sturen aan deelnemers

Instellingen aanpassen

Spelregels en speluitleg EK-pool 2012 – Scorito.com

7


5. Prijzen 5.1 Subpool en algemene EK-pool van Scorito.com Een deelnemer aan een EK-pool op Scorito.com doet met zijn voorspelling automatisch mee met de algemene (overkoepelende) pool van Scorito.com. Daarnaast kan een deelnemer ook deelnemen aan een zogenoemde subpool die door een derde via het platform van Scorito.com is georganiseerd. Prijzen die eventueel via subpools in het vooruitzicht worden gesteld, vallen nadrukkelijk buiten de verantwoordelijkheid van Scorito.com.

5.2 Prijzen algemene EK-pool Scorito.com Voor de algemene EK-pool van Scorito.com, biedt Scorito.com de volgende prijzen aan: 1e plaats:

Een Apple iPad 3 16 GB met Wifi

2e plaats:

Een waardebon van € 250 voor de Scorito-shop

3e plaats:

Een waardebon van € 100 voor de Scorito-shop

4e t/m 50e plaats:

DVD-box van Robin van Persie

Op dit hoofdstuk als mede op dit gehele dit document, zijn de algemene voorwaarden van Scorito.com van toepassing. Deze zijn te downloaden op Scorito.com.

Spelregels en speluitleg EK-pool 2012 – Scorito.com

8

Spelregels EK pool 2012 KV OEC  
Spelregels EK pool 2012 KV OEC  

Spelregels EK pool 2012 KV OEC

Advertisement