Page 1

Consumptie Courant jaargang 10 nummer 78

19 april 2012

Pizza bakken tot je erbij neervalt

€1,-

50%

op een jaarabbonement

DARWIN- Alsof er niets aan de hand was, bleef het personeel van een pizzarestaurant in het Australische Darwin mensen ontvangen en bedienen terwijl de chef dood op de keukenvloer lag. De Australische voedselinspectie onderzoekt of de regels inzake veiligheid en gezondheid werden overtreden. De 43-jarige chef Andrew Ah-Wong werd zeer waarschijnlijk getroffen door een hartaanval toen hij aan het fornuis stond van de Fannie Bay Super Pizza. Een verpleegster, die toevallig met haar partner aan tafel zat in het eethuis, hoorde een doffe klap in de keuken. De 23-jarige vrouw spoedde zich naar achteren en zag daar de man op de grond liggen.

WEER

‘De kok ademde niet meer. Terwijl ik hem probeerde te reanimeren, stapte het personeel over ons heen om de klanten te bedienen’, aldus de verpleegster.’de vandaag zaken moeten ten alle tijden doorgaan, dus ondertussen werden gewoon nieuwe mensen ontvangen en kregen die een tafeltje toegewezen.’ Volgens Fernanda Ferro, de eigenaresse van het restaurant, werden de bestelde schotels gewoon aan de klanten bediend. Zij zegt nog dat Ah-Wong al jaren in het restaurant werkte en dat ze hem hard zullen missen. Na dit bericht is de Australische Vereniging van Pizzarestauranten (AVP) overspoeld met positieve reacties van klanten over Pizzeria Fannie Bay Super Pizza. Héérlijk shopweer Ze waren blij met de goede service ondanks alle omstandigheden. “We betalen morgen voor onze pizza en we willen natuurlijk wel dat het bezoek aan deze pizzeria waard is van wat we betalen”, aldus een van de gasten. “Ik vind dit de normaalste zaak van de wereld” , “Ik heb veel geld betaald voor mijn pizza!” en “Dit is precies zoals het hoort” zijn uitspraken die je veel voorbij hoort komen als je door de buurt van de pizzeria loopt. Een enkeling vindt het vreemd dat de bediening is doorgegaan, maar de voorzitter van de AVP is het hier niet mee eens: “Deze pizzeria heeft uitstekende service verleend en daarom belonen wij dit restaurant met een extra ster!”


Criminelen creatief bij misleiden bankklanten

Alarm voor ABN Amro klanten Rotterdam - Banken slaan alarm om de nieuwste truc van cybercriminelen. Om de klantgegevens te ontfutselen van de elf miljoen Nederlanders die online bankieren, sturen ze eerst mails in krakkemikkig Nederlands. Daarna kruipen ze in de huid van de bank en vragen ze in keurig Nederlands de gegevens op. Klanten van ABN Amro, ING en Rabobank worden via de mail gewaarschuwd voor phishing (het online verkrijgen van persoonlijke en belangrijke gegevens van klanten door cybercriminelen). ING en Rabobank hebben laten weten dat ze zeer ontevreden zijn over de aanpak van ABN Amro als het gaat om het voorkomen van ‘phishing-berichten’. De directeur van ING uit zijn mening: ‘Het wantrouwen van klanten die online bankieren, slaat ook bij ons toe en dat terwijl wij bij ING wél gewoon goed beveiligd zijn tegen cybercriminelen.

Het is allemaal begonnen bij ABN Amro en wij zitten met de nadelen.’ Het NVB, de belangenorganisatie van ABN Amro, ING en Rabobank, maakte gisteren officieel bekend dat de schade door phishing in het eerste halfjaar van 2011 al 11,2 miljoen euro bedraagt. De bankenkoepel NVB uit ook haar ontevredenheid over de aanpak van ABN Amro: ‘Het hengelen naar klantgegevens en de daardoor veroorzaakte schade nemen hand over hand toe. Wij hebben al een zes man sterke Electronic Crime Task Force en de ING en Rabobank hebben elk een eigen team van tientallen computerspecialisten, die nauw met ons en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) samenwerken. “Het is een wedloop tussen de banken en de misdaad en de misdaad zal altijd een stapje voor blijven op de banken als ABN Amro het vertikt om zich in te zetten in deze strijd,” zegt Daan Heijbroek van ING. ABN Amro klanten pas maar op. Bij de ING en Rabobank is het ten minste veilig.

iPad voor

mannen

Amsterdam – Mannen geven massaal een abonnement van de Libelle aan hun vrouw. Dit is gebleken uit het marktonderzoek sinds de Libelle een Ipad als kado geeft Bij een 2-jarig abonnement. De verkoopcijfers zijn merkwaardig hoog sinds de Libelle haar nieuwe actie heeft geïntroduceerd sinds begin april: Een Ipad bij het afsluiten van een 2-jarig abonnement. Ook blijkt uit de cijfers dat mannen voor Moederdag massaal deze actie bestellen en de actie op Moederdag laten thuisbezorgen. De Libelle heeft er nog een schepje bovenop gedaan, alle last-minute bestellingen (vanaf 1 mei) krijgen 10% korting op deze actie als de code CONSUMPTIEKRANT wordt ingevoerd bij de bestelling.


Geen levering camera’s door overstroming

BANGKOK- Door overstromingen in Thailand van de afgelopen weken, kunnen een aantal modellen camera’s van Sony niet meer geleverd worden. Niet alleen Sony kan geen modellen meer leveren, ook printers van Canon en lenzen van Nikon worden voorlopig niet geleverd. Dit betekend dat de schappen van de winkels snel leeg zullen raken. Deze overstroming is niet de enige tegenslag die de productie van Sony camera’s heeft gehad dit jaar. Vorig jaar bij de aardbeving in Japan is ook al een

deel van de productie verloren gegaan en vertraagd. Dit heeft u wellicht gemerkt bij de aanschaf van het nieuwste model. Sony heeft gezegd de productie naar een veiliger gebied te willen verplaatsen, naar het zuid- westen in Ayutthaya. Niet alleen de elektronica industrie is getroffen door deze overstroming. Ook de autoindustrie is onzeker over levering, sommige fabrieken zijn helemaal buiten gebruik zoals de fabriek van Honda. Wanneer de elektronica wel weer in de winkel zal liggen is nog onbekend.

UGGS voor het oprapen

DORDRECHT – Maandagmiddag 2e paasdag is op de kruising tussen de N217 en de Rijksstraatweg een vrachtwagen gekanteld. De vrachtwagen met aanhanger reed vanaf N217 de Rijksstraatweg op, toen het in de bocht misging. Terwijl de aanhanger overeind bleef, kantelde de vrachtwagen en belandde de lading, die uit laarzen van het Australische merk Uggs bestond, op het wegdek. De bestuurder van deze auto, een 58-jarige man uit Nieuw-Lekkerland, bleef ongedeerd.

De gevolgen van het ongeluk waren desastreus. Voorbijrijdende auto’s stopten abrupt om de zoveel mogelijk Uggs, die voor het oprapen lagen, te pakken te krijgen. Het was uitverkoop, maar dan op de provinciale weg. Mensen drongen en duwden en er werd geschreeuwd en gescholden. Uiteindelijk moest de politie de mensenmassa tot orde roepen en de weg afzetten. Verder is de oorzaak van het ongeval nog onbekend. Medewerkers van de Regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben een (sporen)onderzoek ingesteld.


Consumptie Allergie? HOERA! Onze 10e jaargang alweer, dat is op zich al een hele prestatie. Zoals vele, inmiddels trouwe, lezers wel weten is dat wij niet zomaar een krant zijn, maar een krant met artikelen die erg afwijken van artikelen die kranten als bijvoorbeeld het ‘AD’ of ‘de Telegraaf’ voorrang geven. Afijn, in deze tien jaar hebben we heel veel wisselende reacties gekregen over onze nieuwsitems en de complete opzet van de krant. Nu wil ik met alle vrijheden die ik heb in het schrijven van mijn columns eindelijk ons geheim met u delen en u vrij laten in wat u daarvan vindt. Na 10 jaar van bestaansrecht hebben we namelijk het vertrouwen in onze lezers gekoesterd en hopen we dat u zich juist bij ons portie filosofie aan kunt sluiten. Neem nu het artikel over de Uggs. Één hysterische bende om een stukje stof. Wanneer we ook maar iets gratis kunnen krijgen dan laten we dat niet aan ons neus voorbijgaan. Zelfs als er misschien in het voorste gedeelte van de gekantelde vrachtauto vol met de niet al te goedkope schoenen nog een chauffeur bekneld zit. Hoe teleurstellend het misschien ook klinkt, ik moet toegeven dat ik zelf ook een groot fan ben geworden van dit merk en zou, als je het mij vraagt, ook als een gek op de container

Heleen Zijlstra aflopen. Wat misschien nog teleurstellender klinkt, is dat we steeds meer belang hechten aan onze status. Status die gerelateerd is aan het prijskaartje dat er aan je kleding hangt, welke vakanties je je kunt veroorloven en hoeveel karaats je gouden sieraden wel niet bevatten. We worden op elke mogelijke manier beïnvloed door deze consumptiemaatschappij. Advertenties, reclames, posters, winkeletalages, dingen die ons allemaal dezelfde boodschap mee willen geven; kopen, kopen, kopen! Het stomme is; we doen het nog ook. Het lijkt of we allemaal besmet zijn geraakt met het consumptievirus, iets dat zich als een allergie in hoog tempo verspreidt. Het feit dat we ook echt zo beïnvloed worden door al deze reclames, laat zien dat we het instinctief toch heel belangrijk vinden om mooie spulletjes te komen. En zeg nou zelf, wie wordt er nu niet blij van een mooi opgeknapt interieur of een nieuwe garderobe?


Gratis Winkelen AMSTERDAM – Door een fout in de webshops van meerdere politieke partijen hebben bezoekers enige tijd gratis kunnen winkelen. Met een simpel trucje kon je gratis en voor niets campagneartikelen bestellen ter waarde van honderden euro’s. En waar gratis spullen te behalen zijn, komt Nederland in actie! De fout werd gemeld door elektronicawebsite Tweakers.net. Bezoekers van de politieke sites wisten bij de webshop van onder meer het CDA paraplu’s, bekers, ballonnen en andere artikelen te bestellen zonder daar iets voor te betalen. Van VVD-thermobekers tot CDA-wijnkoelers, paraplu’s en bekers: ze waren via een trucje allemaal gratis te bestellen. Patrick de Groot, oprichter van de muziek- en lifestylesite ‘’Melf.nl’’, ontdekte de fout dankzij de bezoekers van zijn site. Zij wezen hem op de fout. Er konden namelijk negatieve getallen ingevoerd worden bij het bestellingaantal. Daarmee werden de politieke sites en de te betalen bedragen behoorlijk gemanipuleerd. Fout hersteld De PVV heeft geen webshop en de shop van

D66 is alleen toegankelijk voor partijleden, maar de shops van de SP, VVD, CDA, Partij voor de Dieren, PvdA en SGP bleken allemaal vatbaar te zijn voor het trucje. Alleen de webshops van GroenLinks en de ChristenUnie waren niet zo eenvoudig te misleiden. De partijen zijn op de blunder gewezen, de meesten hebben de fout op de webwinkels inmiddels hersteld. Afgeleverd De meeste partijen hadden al snel door dat de bestellingen niet klopten en leverden daarom niet. Bestellingen die geplaatst waren bij de webshop van het CDA werden echter wel gewoon geleverd. De bestellers hoefden daar alsnog niets voor te betalen. Inmiddels heeft het CDA zijn webshop offline gehaald om de fout te herstellen. Reacties De politieke partijen waren duidelijk niet blij met de grijpgrage handjes van het Nederlandse volk, maar het kan haar niet kwalijk worden genomen. Spullen verwerven wil iedereen en als het ook nog eens gratis is, komt er sneller actie in. Verschillende ‘spookbestellers’ geven aan er veel plezier in gehad te hebben. Ze vonden het dan ook ‘’wel eens leuk’’ en ‘’weer eens wat anders’’ dat de politieke partijen deze fout hadden gemaakt.


Je kunt ook tè gretig zijn een jongen in de supermarkt in Singapore


Fotografie: Derrick


HOROSCOOP

DE MAAND VAN DE: Ram ~ 21-3 t/m 20-4 Dit is een geweldige maand voor de Ram! Rammen zijn energiek, maar dat komt vaak pas echt naar boven als het weer lente is. Deze maand begint dus de lente én bent u jarig, wat nieuwe inkomsten betekent in de vorm van leuke cadeaus. Wat zet u op uw verlanglijstje? Zorg wel dat u een verlanglijstje maakt, want anders kunt u nog weleens teleurgesteld raken in uw cadeautjes. Zet bijvoorbeeld die glinsterende collier van Pierre Cardin op uw lijstje!

Leeuw ~ 22-7 t/m 22-8 Houd je vast Leeuw! Dit wordt geen voorspoedige maand voor u. Er komt een economische tegenslag, waardoor u minder kan uitgeven dan normaal. Dat wordt een tijdje bezuinigen op die nieuwe Uggs, die Ray-Ban zonnebril of dat geweldige bankstel van Soho, wat u op uw lijstje had staan. Maagd ~ 23-8 t/m 23-9 Beste Maagd, u moet eens goed gaan kijken naar uw bestedingspatroon. U zult er een regelmaat in herkennen die niet bevorderlijk is voor uw portemonnee. Als u veel geld heeft, geeft u weinig uit. Maar daarna krijgt u een koopdrang waardoor u ineens vér over uw budget heengaat! Elke maand schulden aan nieuwe tassen van D&G is niet fijn. Zorg dat u een keer naar uw bestedingspatroon kijkt samen met de steenbok, die heeft een zeer stabiel bestedingspatroon en kan je helpen.

Stier ~ 21-4 t/m 21-5 De sociale Stier is deze maand erg geliefd. Mensen zijn vriendelijk tegen u en u zult veel etentjes en cadeautjes aangeboden krijgen van mensen. Zorg er wel voor dat u flexibel inspeelt op de voorstellen die anderen u doen. Omdat de Stier veel krijgt aangeboden hoeft de Stier zelf minder te kopen. Dit zal heftig worden, maar denk eraan dat de economie echt niet totaal instort als u Weegschaal ~ 24-9 t/m 23-10 1 week geen nieuwe schoenen van Armani koopt U heeft een paar zware maanden gehad Weegschaal. In die maanden heeft u weinig geld uitTweelingen ~ 22-5 t/m 21-6 gegeven, omdat u hoofd even ergens anders naar De onzekerheden die u de afgelopen tijd voestond. Maar nu is deze tijd voorbij en wordt het lde, zijn aan het verdwijnen Tweelingen. U gaat weer mooier weer. Tijd om uw garderobe een grote namelijk een gat in de markt ontdekken deze make-over te geven Weegschaal! Dus vervang die week! Uw zal een grote verandering in de huidige truien, vesten en lange broeken. Door die leuke werksituatie doormaken, en met dit nieuwe idee nieuwe shorts en hempjes van S. Oliver! zeker meer inkomsten verwerven! Dat betekent dat u flink wat meer uit kunt gaan geven. Wat Schorpioen ~ 24-10 t/m 22-11 leuke tips om je nieuwe sociaal-economische U heeft de laatste tijd steeds vaker dat u geen idee status te vieren: Ipad, Maaji bikini en Lazamani hebt, waar uw vrienden het over hebben. Schorlaarzen. pioen, wakker worden! U loopt achter in de tijd. Uw vrienden hebben het nieuwste van het nieuKreeft ~22-6 t/m 21-7 wste, maar u heeft de neiging in het oude te Beste Kreeft, bereidt u voor op een wat ongemakkelijke maand. Uw partner zal deze week blijven hangen. Niet doen! Ga online shoppen en heftige ontwikkeling doormaken qua koopgedrag. koop een Ipad of een Samsung Galaxy. Hij/zij heeft deze maand een gat in de hand en dan voor de exclusievere producten! Let dus een Boogschutter ~ 23-11 t/m 21-12 beetje op, ga er niet teveel in mee. Dit waait weer Er moet eens een hartig woordje met u gesproken over, dus laat gewoon lekker gaan en boek zelf worden, Boogschutter! U heeft een erg sociaal en nu alvast jullie vakantie, naar bijvoorbeeld Saint open karakter, maar deze maand laat u een andere Tropez bij Pierre & Vacances. Zo zal u zich niet kant van uzelf zien. Een gebeurtenis vindt plaats, gaan ergeren aan uw partner. waarin u een tikkeltje egoïstisch uit de bus komt. .


. Dit is niet bevorderlijk voor de relaties met uw vrienden. Win ze terug door extra aardig te doen en geef ze bijvoorbeeld wat leuke woonaccessoires van Riviera Maison cadeau. Steenbok ~ 22-12 t/m 20-1 Steenbok, petje af! Je bent een erg geordend typ, je huis is niet alleen altijd op orde, maar ook uw financiën. U weet op elk moment van de dag hoeveel geld er op uw rekening staat en bent goed in sparen. Houd deze goede eigenschap vast steenbok! Maar pas op dat u er niet in doorslaat! Af en toe een impulsieve aankoop kan geen kwaad. Kijk eens naar het nieuwe assortiment van Maybelline New York. Waterman ~ 21-1 t/m 18-2 Dit wordt een geweldige maand voor u, Waterman! U verwerft op een of andere manier een groter inkomen. Hierdoor voelt u zich beter en staat u positiever in het leven. Daarom is het tijd voor een grote aankoop Waterman. Wat dacht u van een leuk vakantiehuis op Ibiza of in het zonnige Frankrijk? Vissen ~ 19-2 t/m 20-3 Afgelopen maand voelde voor de Vissen als een ware hel. Er ging van alles fout, dingen gingen kapot, u zat niet lekker in uw vel en daardoor liep de relatie met uw partner ook even niet lekker. Kop op, Vissen! Deze maand wordt alles zonniger. De lente is begonnen, het gaat goed op uw werk en uw partner en u lijken weer twee verliefde pubers. Jullie besluiten de kapotte spullen te vervangen én een grote aankoop te doen. Gaan

Cruise Italïe Griekenland Turkije & Kroatië + 1 nacht Venetië vanaf Amsterdam Vaar met het schitterende, nieuwe cruiseschip van Costa Cruises, de 4-sterren-plus Costa Favolosa, naar de parels van de Middellandse Zee! Ontdek Italië, Griekenland, Turkije en Kroatië tijdens uw luxe cruisevakantie inclusief alle maaltijden aan boord en 1 nacht in een 4-sterren hotel nabij Venetië inclusief ontbijt! BOEK NU SNEL, BIJ D-reizen.nl!


SMS & Win Sms ‘code 2’ naar 9922, voor deze stijlvolle cognac laarzen van Minnetonka, t.w.v. €170,-

Sms ‘code 1’ naar 9922, voor deze geweldige Chanel Khaki schoudertas, t.w.v. €677,-!!

Kijk voor alle soorten Minnetonka’s in de dichtstbijzijnde schoenenwinkel of in de onlinewinkel www.intreza.nl.

Kijk voor meer tassen van Chanel in de Chanelwinkel of op www.tassenprijzen.net.

Q&A

Q: Ik probeer al een tijdje te diëten, maar elk dieetprogramma wat ik tot nu toe heb geprobeerd houd ik niet vol! Heeft U enig idee hoe ik zo makkelijk en snel mogelijk enige kilootjes kwijt kan raken? A: Daar weten wij wel een antwoord op! Momenteel hebben wij een actie met Nuvoryn, dé dieetpil die uitgeroepen is tot de beste dieetoptie van 2011! Deze pil verbrandt in razendsnel tempo vet, zonder dat U uw eetpatroon moet aanpassen! Kijk voor meer informatie op onze site of voer de actiecode CONSUMPTIEKRANT in bij uw bestelling van Nuvoryn voor 20% korting! www.nuvoryn.nl


De vragen van Romée

Het afschaffen van illegaal downloaden Deze week heb ik een interview met Claire de Roode Ik vroeg wat haar mening is over het idee voor de afschaffing van illegaal downloaden. Ben je op de hoogte van het misschien toekomstige verbod op het illegaal downloaden van films en muziek? Ja, daar ben ik van op de hoogte. Ik heb mij daar zelfs in verdiept voor mijn opleiding. Ik ga binnenkort ook een eigen bedrijfje beginnen: Een bedrijfje waar ouderen kunnen aankloppen als ze hulp nodig hebben bij het gebruik en de omgang met de moderne technologie, zoals mobieltjes, computers, internet en zo ook het online downloaden van muziek. Ben je het eens of oneens met dit verbod? Ik ben het niet eens met het verbod om verschillende redenen. Welke redenen? Illegaal downloaden is een gevolg van verschillende technologische- en sociale ontwikkelingen. Ik denk niet dat we die tegen moeten gaan. Ook voor muzikanten en filmproducenten is dit verbod iets te rooskleurig afgeschilderd. Zij verdienen nu namelijk aan een soort toeslag wat mensen betalen als ze lege cd’s en dvd’s kopen. Als het verbod doorgaat dan zal dat niet meer zo zijn. Ook vind ik dat muziek en films als kunst zijn en daar moet iedereen van kunnen genieten in de Nederlandse samenleving, ook als je niet genoeg centjes hebt voor die ene cd. Is er dan geen enkel tegenargument volgens jou? Jawel, het tegenargument is vaak dat er ongelijkheid zal ontstaan omdat mensen die niet met internet om kunnen gaan of daar geen geld voor hebben gewoon nog cd’s in de winkel moeten kopen terwijl anderen de liedjes zo gratis kan downloaden.

Romée Masselink, zeer gewild als schrijfster voor deze krant, is net afgestudeerd in criminologie, een Universitaire opleiding aan de Leidse Universiteit Ben jij het hier mee eens? Nee, natuurlijk niet. Mensen die geen internet kunnen betalen kunnen namelijk ook geen cd of dvd betalen. Juist voor die ouderen die niet met internet om kunnen gaan en zo achter blijven op de rest, ga ik dit bedrijf opstarten. De naam van het bedrijf is New World (te bereiken op www. newworldhelpcenter.nl/ 06-34567000). Ben je ervan overtuigd dat het concept van New World gaat aanslaan? Ja, daar ben ik heilig van overtuigd. Maar ik wil nogmaals duidelijk maken: Muziek en films zijn belangrijk voor onze Nederlandse cultuur en daarom zou ik en ik hoop velen anderen ook altijd tegen dit verbod stemmen. Dan vind ik dit een mooie afsluiting. Bedankt voor je bijdrage aan deze prachtige en goede krant die iedereen fascineert de hele week door. Zelfs op zondag!

Claire de Roode eigenaar van New World, een bedrijf dat ouderen helpt om te gaan met moderne technologie.


NU 3 + 1 GRATIS

consumptie courant  

hoi consumptie keant

consumptie courant  

hoi consumptie keant

Advertisement