Page 1

Immersive space Digitaal werkboek Evelien Trommelen


Inhoudsopgave • Opdracht 1 3 • Opdracht 2 6 • Opdracht 3 7 • Mindmaps 9 • ABC 10 • Kookboek 11 • Opdracht 4 12 • Opdracht 5 18 • Opdracht 6 20 • Opdracht 7 22 • De Hamburger 24 • Feedback 25 • Opdracht 9 26 • Reflectie 38

2 Digitaal werkboek


Opdracht 1A

Eenden

Bomen Gras Vijver

Stadspark

Als ik aan een stadspark denk, dan denk ik aan een groot groen gebied in een stad, oftewel een gebied dat omringt door huizen. Deze plek staat centraal in de stad. Het is een locatie waar mensen tot rust kunnen komen. Op deze plek ben je in staat om je hoofd even leeg te maken en te genieten van de natuur.

Wandelen

Het valt me op dat er in dit park veel benodigheden zijn voor de jeugd. Denk hierbij aan de speeltuin en aan de skatebaan. Ook vind ik de vijver met de eenden erg rustgevend ogen. Tevens is het zo dat in dit park altijd wel mensen zijn, in dit park wordt er ‘geleefd’.

Toelichting

Ik heb de foto vanuit dit standpunt gemaakt, omdat je op deze plek goed het gras en de weg kan zien. Op het gras kun je lekker liggen, uitrusten, bovendien kun je er lekker picknicken. Het gras weerspiegeld het pad. Op het pad zie je juist mensen wandelen met hun kindjes bovendien zie je altijd veel mensen hardlopen in het park. Deze foto laat goed zien dat een park veel verschillende functies heeft en voor iedereen wat te bieden heeft. Digitaal werkboek 3


Opdracht 1b Afbeelding 1

Deze afbeelding heb ik gevonden toen ik aan het zoeken was op google. Vervolgens heb ik de afbeelding bekeken. Ik word door deze afbeelding geprikkeld. Het eerste wat ik dacht terwijl ik naar de afbeelding keek was een gevoel van ‘wow’. Je hebt het gevoel dat je in een sprookje bent beland. Alles ziet er ongelofelijk , hierdoor blijf je ook steeds naar de afbeelding kijken. Als ik naar de afbeelding kijk heb ik het gevoel dat ik daar voor dat kasteel sta, en dat ik ontzettend klein ben in vergelijking met het kasteel.

Afbeelding 2

Wanneer ik naar deze foto kijk heb ik het idee dat het winter is. Ik heb het koud, sta op straat en kijk omhoog door de bomen naar de lucht. Ik heb het gevoel dat ik op mijn hoedde moet zijn, dat er onverwachts dingen gebeuren. De dingen die eventueel kunnen gaan gebeuren geven mij een benauwd gevoel.

Afbeelding 3

Als ik aan het woord immersive dacht, moest ik gelijk denken aan de film Narnia. In deze film gaan kinderen van een normale wereld naar een betoverende wereld. Deze afbeelding vind ik immersive omdat de omgeving ontzettend mooi is. Alles, maar dan ook alles ziet er betoverend uit. Als ik naar de het plaatje kijk ben ik benieuwd naar wat het einde van de weg ons zal brengen. Je kijkt naar het beeld en je hebt het idee dat je er ingezogen wordt. Je hebt het idee dat jij dat meisje bent die op het pad loopt. Je bent benieuwd naar hetgeen wat komen zal gaan. 4 Digitaal werkboek


Museum Saai Oude objecten Geld Abstract Netjes

Opdracht 1c Museumopdracht Voor de museumopdracht ben ik naar het museum Beeld en Geluid geweest in Hilversum Noord. Toen we aan waren gekomen bij het station Hilversum Noord kon je het gebouw al gelijk zien. Het is een vrolijk gebouw dat opvalt tussen de andere ‘normale’ gebouwen. Dat komt omdat het gebouw uit allerlei verschillende kleurtjes bestaat. Hierdoor kreeg ik echt zin om naar het museum te gaan, in tegen stelling tot andere musea waar ik ben geweest. Die zagen er altijd ontzettend saai uit en ik zag er altijd tegen op om naar zulke musea te gaan. Wanneer we eenmaal binnen waren kon je je eigen fragmenten bekijken van vroeger, dat was ontzettend leuk want er zat veel nostalgie tussen. Vele dingen die je kon bekijken hadden betrekking op jezelf. Bij elke computer kon je bepaalde afleveringen bekijken die uit jouw jeugd kwamen. In andere musea had ik altijd het gevoel dat de doelgroep bestemd is voor ouderen en niet rekening gehouden met de jongeren. In dit museum is het voor elke leeftijd leuk, van jong tot oud! De foto hiernaast vond ik het meest typerend voor mijn bezoek aan het museum. Op deze foto zijn de vrolijke kleuren te zien die aan de binnenkant en aan de buitenkant van het museum te zien zijn. Dit weerspiegelt het bezoek aan het museum, aangezien ik het bezoek erg leuk vond. Tevens zie je de balustraden. Als je over de balustraden keek, keek je de diepte in met verschillende etages. Dat zag er heel immersive uit.

Expositie Schukderj Galerij Lange gangen

Digitaal werkboek 5


Opdracht 2 In deze foto heb ik geprobeerd om een mysterieuze sfeer te vormen. Ik heb een vuilnisbak, lantaarn en een zwarte kat toegevoegd. Deze voorwerpen heb ik in photoshop donkerder gemaakt.

6 Digitaal werkboek


Opdracht 3 Wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren?

De eerste ruimte die ik me kan herinneren is bij mijn oma. Ik was samen met mijn vader, zus en oma in dezelfde ruimte. We stonden in de woonkamer. Mijn zus en ik stonden aan de hand van mijn vader. In onze andere hand hadden we een koffertje vast. Mijn vader kwam ons halen, mijn zus en ik hadden namelijk gelogeerd bij mijn oma. Ik wou heel graag nog een nachtje bij mijn oma blijven slapen, maar helaas mocht dit niet.

Kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren?

Wat me het meest is bij gebleven van dat moment is het koffertje. Het koffertje van mij en mijn zus. Mijn zus had een roze koffertje en ik een groene.

Wat is de grootste ruimte waar je ooit in geweest bent?

De grootste ruimte waar ik ooit geweest ben is het PSV stadion. Ik was daar om een van de concerten van Guus Meeuwis bij te wonen. Toen ik daar zat vond ik alles ontzettend groot. Het podium waar Guus Meeuwis zijn optreden plaats vond was helemaal aan de andere kant van het stadion. Op dat moment vond ik die ruimte ontzettend groot.

In sommige ruimtes voel ik me prettig door de sfeer die er hangt. Bij

sommige mensen en vooral thuis kan ik me ontspannen. Ik hoef niet te letten op wat ik doe, ik kan gewoon mezelf zijn en dit vind ik erg fijn. Bij sommige mensen voel ik me minder op mijn gemak.

Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig?

In donkere ruimtes voel ik me vaak onprettig

Waar wordt dat gevoel door veroorzaakt?

Het is per ruimte verschillend welk gevoel ik krijg bij een ruimte. Meestal wordt het gevoel veroorzaakt door andere mensen. De mensen om je heen bepalen de sfeer in een ruimte. De ruimte zelf heeft ook een belangrijke functie. Als je voor het eerst een ruimte in loopt kun je gelijk de sfeer voelen. Een gezellige 30 jarige woonkamer heeft een knusse uitstraling, terwijl als je in een zwart wit kamer komt (modern) krijg je al snel een kille sfeer.

Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstelling van maken?

Ik kan goed een voorstelling maken van de witte stranden in Mexico. Het lijkt me ontzettend mooi om daar naar toe te gaan.

Van welke ruimtes of omgevingen kun je je helemaal geen voorstelling maken?

Ik kan me totaal geen voorstelling maken van een echt spookhuis. Niet een spookhuis op de kermis maar een huis waar echte geesten zitten. De angst kan ik me niet voorstellen die je daar kunt voelen.

Wat is de kleinste ruimte waar je ooit in geweest bent?

De kleinste ruimte waar ik ooit geweest ben is in een lift in de Erasmusbrug. Het was een hele kleine lift, we moesten er met redelijk veel mensen in. De lift was al redelijk oud en hij zag er niet echt betrouwbaar uit. Ik vond het enorm eng om in die lift te gaan. Ik was blij toen ik er eenmaal uit was.

Waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig?

Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film, beschrijf die

Paranormal activity vind ik tot nu toe mijn engste film die ik heb gekeken. In het huis gebeuren er dingen die alleen maar geesten kunnen veroorzaken. Op een gegeven moment was het heel stil in de kamer. Er liep iemand van de woonkamer naar de keuken. Toen die persoon in de keuken was was het stil. Opeens gingen alle kastjes en ladens open van de keuken en vielen de spullen eruit. Op dat moDigitaal werkboek 7


ment schrok ik me dood. Ik had het niet zien aankomen. In de hele film komen er nog meer angstaanjagende moment voor.

Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-good-movie, beschrijf die

Bij de film alles is liefde krijg ik een echte feel-good-movie gevoel. In deze film heb je te maken met meedere verhaallijnen. Bij elke verhaallijn komt het uiteindelijk goed. Iedereen vind de liefde waar ze allemaal op hebben gewacht. Als de film afgelopen is kun je alleen maar lachen.

Bedenk zelf 5 ruimtevragen en beantwoord die. Wat is de mooiste ruimte? Waarom?

De mooiste ruimte is in de woonkamer van mijn ouders, als we een feest hebben. We zijn dan met de hele familie bij elkaar en eten we Indische.

Zijn er enge dingen in je ruimte?

In mijn ruimtes zijn er geen enge dingen. Ik vind het fijn om aan leuke dingen te denken en niet aan enge dingen. Bovendien staan er geen enge beelden in mijn kamer, dat is niet mijn smaak.

Wordt de ruimte gedeeld door mensen?

Mijn ruimte wordt altijd gedeeld door andere mensen. Ik vind het het fijnst om mensen om me heen te hebben. Meestal zijn dat me vrienden en/of familie.

Is ruimte tijdsgebonden?

Mijn ruimte is altijd tijd gebonden. Als ik ergens ben en ik vind het leuk dan gaat de tijd snel, zo niet dan lijkt het net alsof de wijzers van de klok stil staan.

Zijn er ook dieren in de ruimtes?

Ja er zijn dieren in mijn ruimte. Zelf heb ik een hondje en ik vind het fijn als die om me heen is. Natuurlijk zijn er bepaalde ruimtes waar mijn hondje niet mag komen, dit is op de bovenverdieping. Mijn hond mag 8 Digitaal werkboek

alleen in de woonkamer komen. Het is ontzettend gezellig om een dier in je ruimte te hebben, ze verrijken je omgeving.


Mindmaps • De wereld van het hondje • De wereld van de Jungle • De wereld van de oceaan

Digitaal werkboek 9


ABC van de magische jungle A ppel B os C hristmas D isney E lfjes F eeĂŤn G eschenk H eksen I ndrukwekkend J unior K leurrijk L andschap M agie Narnia O nverwachts 10 Digitaal werkboek

Paleis Rozen Sprookjes Tegenovergesteld Uniek Verdwaald Waterval Yeti Zonnen

ABC


Het kookboek

Bon appetit! Benodigdheden

Bereidingswijze

- 1 Jungle - 1 paradijs - 1 oceaan - Een teentje spanning - Een eetlepel fantasie - Een handvol oplettendheid

Doe de Jungle, het paradijs en de oceaan in een grote pan. Roer het geheel door elkaar. Voeg een teentje spanning, de eetlepel fantasie en een handvol oplettendheid toe. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Laat het in het geheel 3 minuten staan. Doe het geheel in een schaal en doe deze in de oven. Haal de ovenschotel er na 10 minuten uit en het overheerlijke recept van de ontdekking is klaar!

Menugang Hoofdgerecht Bereidingstijd 20 minuten

Digitaal werkboek 11


Opdracht 4 Research Moodboard

“Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realitiet.” “Nature is full of infinite causes”

12 Digitaal werkboek


Jungle research Rimboe

Wildernis

Tropische rgenwoud Oerwoud

Digitaal werkboek 13


Ontdekkings research

14 Digitaal werkboek


Paradise research

Digitaal werkboek 15


Oceaan research Waterplas Golfen

Zee

Water

16 Digitaal werkboek


Indonesian research

Digitaal werkboek 17


Opdracht 5 Synopsis Beschrijving van mijn wereld

Mijn wereld heet the dreamy reality. Ik heb voor een engelse titel gekozen. Dit heb ik gedaan omdat engelse titels me meer aanspreken dan nederlandse titels. Meestal zijn je dromen mooi en kan er altijd alles, daarom heb ik voor het woordt dreamy gekozen. De bedoeling van mijn wereld is dat alles er onwerkelijk mooi uit ziet. Tevens kun je indromen slechte en goede dromen hebben, in mijn eerste scène ben je in een jungle, deze jungle is mysterieus. Na de eerste scène kom je in scènes die juist het tegenover gestelde zijn. Hier is alles peacefull. Reality staat voor het feit dat alles wat voorkomt in mijn wereld ook echt bestaat.

Je visie hierop: wat wil je overbrengen

Wat ik met mijn verhaal wil overbrengen is vooral het gedeelte dat je altijd moet blijven doorzoeken. Iedereen heeft wel eens een zwaardere tijd in zijn/haar leven, (hiermee bedoel ik de mysterieuze jungle) maar als je inzet toont en door blijft gaan kom je altijd weer uit de put (het paradijs). Dit is de boodschap die ik wil overbengen, maar het belangrijkste aan mijn immersive space is, is dat mensen het leuk vinden om naar mijn immersive space te kijken.

Beknopte beschrijving drie ruimtes (& schetsen)

Scene 2

In scene twee ben je in een soort van paradijs. Op de achtergrond zie je een waterval. In mijn paradijs komen ook veel dieren voor, voornamelijk vogels. Ik heb vogels gekozen uit het land Indonesië. Ik wil namelijk dat mijn wereld zich af speelt in Indonesië.

Scene 3

Als je in scene 3 bent, ben je in een onderwaterwereld. In deze scène moet alles, net zoals in de tweede scène peacefull zijn en vrede uitstralen. In beide scènes heb ik gekozen om voor vrolijke, tevens veel verschillende kleuren te kiezen.

Beschrijving sfeer

In het begin is de sfeer mysterieus en duister. Nadat je in de tweede scene bent beland is de sfeer juist goed. Het is een plek waar je je op je gemak kunt voelen. A peacefull place.

Beschrijving vormgeving

De vormgeving van mijn wereld is een figuratieve stijl, ook wel realisme genoemd. Alles in mijn wereld lijkt op hoe het er in het echt ook uit ziet. Eerst zat ik erover na te denken om ook fantasy in mijn wereld te gebruiken, omdat ik zelf een grote fan ben van fantasy. Uiteindelijk heb ik dit toch niet gedaan omdat ik het niet in mijn wereld thuis vond passen.

Voorbeelden van mogelijke acties die in die ruimtes zouden kunnen plaatsvinden

• Druk op de boom en er kruipt een gekko omhoog. • Druk op een steen, en de steen verandert in een komodovaraan. Scene 1 Als je in scene 1 bent, ben je in een Jungle. Deze Jungle is mysterieus, griezelig • Als je op de struiken klikt ga je door na de volgende scène. en redelijk duister. In deze scène onweert en regent het. Ik vond dat dit een extra • Als je op een bloemknop drukt gaat die open. duister gevoel met zich mee bracht. In deze scene moet je het gevoel hebben dat • Een oester die open gaat en je een parel ziet. je op je hoede moet zijn. Je hebt het vermoeden dat er allerlei dingen kunnen gaan gebeuren. In deze scène komen ook bepaalde dieren voor. Deze dieren De regels van/in jouw wereld komen uit Indonesië, hier speelt mijn wereld zich ook af. Ik heb voor Indonesië In mijn wereld zijn er geen regels. gekozen omdat in dit land veel verschillende natuurgebieden. 18 Digitaal werkboek


Opdracht 5 synopsen - de schetsen Jungle

Onderwater wereld

Paradijs

Digitaal werkboek 19


Opdracht 6 standpunt en belichting

20 Digitaal werkboek


Opdracht 6 standpunt en belichting

Digitaal werkboek 21


Opdracht 7 verschillende stijlen

Boom 1

Gemaakt in flash. Bij deze stijl probeerde ik de boom cartoon achtig te maken. Dat zie je doordat de boom en de bladeren een zwarte lijn bevatten.

22 Digitaal werkboek

Boom 2

Gemaakt in photoshop. Bij deze boom wou ik graag een Painting effect. Ik wou een soort van schilderij effect overbrengen.

Boom 3

Boom 4

Boom 5

Gemaakt in ilustrator. Gemaakt in paint. Gemaakt in photoshop Bij deze boom heb ik ge- Schets stijl. Alleen gebruik Abstracte stijl. De bladeren kozen voor puntigheid. (Zie van zwart wit. van deze bomen zijn voreind van de takken). Tevens men. Tevens probeer ik een heb ik gebruik gemaakt van abstracte stijl over te brendonkere kleuren hierdoor gen probeer ik een enge boom over te brengen


Bij deze opdracht mochten we zelf kiezen welk object je in je wereld 7 verschillende stijlen wou geven. Ik heb gekozen voor een boom aangezien die in mijn wereld voorkomt.

Boom 6

Gemaakt in photoshop. Dit is een realistische boom, niet zelf getekent. Deze boom heb ik ertussen staan omdat ik twijfelde tusen zelf tekenen of gebruiken van foto’s. Bij deze foto heb ik de foto een texture gegeven zodat het lijkt alsof die getekend is.

Boom 7

Gemaakt in flash. Bij deze boom heb ik gekozen om geen structuur/ details te gebruiken.

Digitaal werkboek 23


De Hamburger

Vitaminen

De dieren in mijn wereld zijn de voedende details die mijn wereld ondersteunen

Versiering

In mijn wereld heb ik gekozen voor versiering de kleur combinaties. Bij de mysterieuze jungle heb ik gekozen voor hele donkere kleuren en geen felle opvallende kleuren. Bij de andere twee werelden heb ik gekozen voor felle kleuren en ook veel verschillende kleuren

Hoofd Ingredient

De natuur is mijn hoofd ingrediĂŤnt. Zonder de natuur zou mijn wereld er niet zijn.

Dragende gevoel

In het begin is mijn wereld mysterieus. De kijker moet dan het gevoel van angst hebben. Hierna kom je in het paradijs hier moet de gebruiker het gevoel hebben van blijdschap. Dit geld ook voor de derde scene. Uiteindelijk wil ik dat de kijker een gevoel van rust, liefde en blijdschap heeft omdat wat hij of zij gezien heft vreugde uitstraald. De laatste twee werelden zijn werelden waar geen pijn, verdriet of angst in terug komt. Tevens wil ik de boodschap van mijn immersive space laten overkomen. Namelijk dat er na regen altijd zonneschijn komt. 24 Digitaal werkboek

The world of the dreamy reality


Feedback De feedback die ik heb gekregen op mijn presentatie waren de volgende punten: • In de interactie moest ik onverwachtse dingen laten gebeuren • Ik moest ook wat meer research gaan doen aangezien ik nog niet goed wist hoe de interactie moest gaan worden.

Deze feedback heb ik proberen toe te passen. Ik ben sowieso meer research gedaan, ik vond ook dat ik daar wat te weinig van had. In mijn flash heb ik geprobeerd om onverwachtse dingen te laten gebeuren om mijn interactie leuk te maken.

Digitaal werkboek 25


Opdracht 9 Storyboard 1. Als je op de boom drukt komt er een gekko tevoorschijn die over de boom kruipt. 2. Als je op de vlam klikt dan gaat de vlam uit. 3. Als je op de struiken klikt ga je naar de volgende scène.

1

5

2 3 4

26 Digitaal werkboek

4. Als je op de steen klikt komt er een komodovaraan te voorschijn die wegloopt. 5. Als je op de regen drukt ga je naar een andere scène.


1

Digitaal werkboek 27


2

28 Digitaal werkboek


4

Digitaal werkboek 29


Opdracht 9 Storyboard 1. Als je op de staart van de sumatraanse tijger klikt ga je terug naar scène 1.

3

2. Als je op de bloem klikt dan gaat de bloem groeien.

4

3. Als je op de vogel klikt dan gaat de vogel vliegen . 4. Als je op de waterval klikt ga je naar de volgende scène, scène 3.

5

1

30 Digitaal werkboek

5. Als je op de kokosnoot van de palmboom klikt dan valt de kokosnoot van de boom in het water.

2


2

Digitaal werkboek 31


3

32 Digitaal werkboek


5

Digitaal werkboek 33


Opdracht 9 Storyboard

3

1. Als je op nummer 1 klikt komt er een rog vanonder het sand vandaan.

2

2. Als je op de onderkant van de fles drukt, dan ga je terug naar scène 2. 3. Als je op 3 klikt dan komt er een indonesische dolfijn te voor schijn. 4. Als je op nummer vier klikt dan gaat er een oester open. In de ene oester zit een parel en in de andere niet. 5. Als je op nummer 5 klikt (de poissen paddenstoelen) ga je naar scène 1.

5 4

34 Digitaal werkboek

1


1

Digitaal werkboek 35


3

36 Digitaal werkboek


4

Digitaal werkboek 37


Reflectie Ideefase In het begin had ik veel moeite om iets te bedenken. Ik wist niet precies wat ik wou. Ik legde veel druk op mezelf om iets te moeten bedenken voor mijn wereld. Uiteindelijk toen ik het had los gelaten en ik er eventjes niet mee bezig was begonnen de ideeën binnen te stromen. Ik had daarna veel ideeën en moest mijn ideeën gaan convergeren. Ik had dus veel ideeën in gedachten maar ben uiteindelijk voor de wereld gegaan met veel natuur en dieren. Ik heb deze keuze gemaakt omdat ik veel van de natuur en dieren houdt. Hiernaast lijkt het me leuk om te gaan reizen naar landen zoals Indonesië, Thailand etc. In deze landen ben ik zelf nog nooit geweest dus ik kon mijn eigen ideeën erin stoppen over hoe ik denk dat het er daar uitziet. Mijn visie op mijn onderwerp is dat je altijd moet blijven doorzetten. Na regen komt altijd zonneschijn. Je hebt bepaalde momenten in je leven die moeilijk zijn, maar blijf altijd doorzetten want er komen ook altijd goede momenten. Wat ik de volgende keer anders zou doen is van te voren beginnen met meer research te doen. In het midden van het proces, moest ik allerlei dingen nog gaan opzoeken. Als ik meer research had gedaan had ik alle informatie van te voren gehad. Het begrip immersive zou ik nu omschrijven als iets wat je ogen prikkelen. Het is een beeld waar je ingezogen wordt en ook steeds opnieuw naar wil kijken.

Vormgeving Wat ik het moeilijkst vond bij het vormgeven was welke stijl ik moest 38 Digitaal werkboek

aanhouden. Ik had veel ideeën van hoe het eruit moest gaan zien maar wist nog steeds niet welke teken stijl ik moest aanhouden. Zodoende heb ik redelijk veel stijlen uitgeprobeerd en gekeken welke ik nou het beste vond, en uiteindelijk ben ik eruit gekomen. In mijn wereld heb ik immersiveness proberen toe te passen. Ik heb de wereld zo mooi mogelijk proberen vorm te geven. In mijn wereld bewegen er ook bepaalde dingen, ik heb dit gedaan voor de interactie maar ook om mensen aan te sporen om te blijven kijken naar mijn wereld, omdat ik zo goed mogelijk alles heb proberen te maken heb je in mijn wereld het gevoel dat je in een omgeving terecht bent gekomen en niet in een applicatie interface. Mijn visie heb ik in mijn wereld proberen over te brengen door de eerste scène donker te doen, met veel donkere kleuren, ook storm en onweer erin te verwerken. In de tweede scène heb ik juist het tegenovergestelde gedaan. Ik heb veel tijd besteed aan hoe ik mijn wereld vorm wou geven, hier heb ik veel gehad aan mijn research, ookal had ik van te voren wat meer research moeten doen. De volgende keer zou ik wat minder tijd besteden aan het vormgeven. Ik ben ontzettend lang bezig geweest met welke stijl ik uiteindelijk wou, dit had wat mij betreft wel wat sneller gekund. Voortaan zal ik ook eerder beginnen met alles tekenen in photoshop.

Movie De gebruiker kan in mijn wereld zien welke onderdelen interactief zijn. Sommige voorwerpen bewegen in mijn wereld of voorwerpen glimmen. Een voorbeeld: In mijn derde scène kun je op een oester drukken. De oester is dicht en hij glimt. Hierdoor kan de gebruiker zien dat er wat met de oester is. In mijn wereld zijn de objecten, die je leiden naar de volgende scène, bewegenlijk.


In mijn movie wil ik vooral achtergrond geluiden gebruiken. Bij de eerste scène wil ik geluiden van een storm. Bij de tweede scnène wil ik geluiden van vogels aangeizen er in mijn paradijs veel vogels voor komen. Bij de derde scene zijn er geluiden van de onderwater wereld, bijvoorbeeld de geluiden van bellen. Wat ik de volgende keer anders zou doen is eerder beginnen in het werken van flash. Aangezien ik veel tijd heb besteed aan de vormgeving ben ik later begonnen met de scènes te animeren, aangezien ik daar veel moeite mee had kwam ik op het laatst redelijk in tijd nood.

Digitaal werkboek 39


Digitaal werkboek immersive space defenitieve versie  

Defenitieve versie immersive space

Digitaal werkboek immersive space defenitieve versie  

Defenitieve versie immersive space

Advertisement