Page 1


Treball 1: Petita idea independent


Treball 2: Aquella aparença traïda La meva idea era representar l’insomni, de manera que traís la imatge del llit o el coixí. Vaig decidir que els coixins serien incòmodes, que no deixessin dormir, representant els problemes que tenim.

Vaig haver-me de replantejar diferents cops la manera d’exposar la peça: al final vaig decidir crear com un llit de fusta (una taula per exemple) en el qual es trobaven els coixins incòmodes i hi havia la possibilitat de provar-los per l’espectador amb uns cartells informatius que l’incités.


Procés de creació

Vaig arribar a la conclusió que els coixins era millor que els cosís jo mateixa, així podia escollir la mida i les teles, per a que tot semblés més de casa i intentés transmetre més confiança i tranquil·litat. Això em permetia jugar amb la aparença de la peça i el que era realment: una imatge tranquil·la de floretes amb una incomoditat de pedres. Cal dir que vaig trigar més a tallar les teles i quadrar-les que no pas en cosir-les. Les teles escollides eren retalls alegres i innocents i fins i tot un parell de mocadors iguals per donar una mica de varietat als colors i a les formes.


Durant tota la setmana vaig estar recol·lectant materials que ja havia plantejat abans que podien ser incòmodes per a dormir: pedres, trossos de fusta, llaunes, ampolles...

Em vaig trobar algunes dificultats sobre tot de transport: les pedres pesaven massa, així que el coixí que li corresponia havia de ser més petit, tenia por que es trenqués la tela. I el coixí de les ampolles congelades vaig haver d’acabar-lo el mateix dia de l’exposició per evitar que les ampolles s’anessin descongelant.


Coixins

Pedres

Trossos de fusta

El coixí es una mica més petit pel problema del pes i la tela és de flors per fer contrast amb el que hi ha dins.

La tela es una mica més gruixuda per evitar que la fusta la esberli. També és de flors però dels més incòmodes.

Ampolles buides


Llaunes

Aigua congelada

Realment va resultat un coixí molt sorollós.

Tela és més fineta que la resta per a que es noti més el fred de l’aigua congelada.


Exposició Pensava que trobaria dificultats per a «crear» el llit, però gràcies als cavallets i un taulell de fusta de l’aula (els que es fan servir com a taula) vaig aconseguir crear una superfície molt estable i que podia suportar pes. Vaig arraconar el llit i vaig aprofitar la paret per penjar els cartells informatius.

Vaig afegir dos cartellets més sobre el llit amb les paraules «Prova’m» i «Pots dormir?» que incitaven a l’espectador a tocar i a recolzar-se sobre els coixins.


Fotografies


Insomni  
Insomni  

Dossier de l'assignatura "Aquella aparença traïda" amb Alaitz Sasiain. Curs 2010-11

Advertisement