__MAIN_TEXT__

Page 1

VÄLKOMMEN TILL VÅRT RYGGCENTER. Komplett specialistvård för ryggskador.


VI VILL SE FLER FRISKA OCH SMÄRTFRIA DJUR.

Därför skapar vi framtidens ryggvård.

Evidensia är Nordens kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Vi erbjuder fler specialister och mer avancerad utrust­ning än andra. På Specialistdjursjukhuset Strömsholm skapar vi nu ett särskilt ryggcenter, där vi erbjuder komplett specialistvård från undersökning och diagnos hela vägen till rehabilitering.

  Här får viktiga familje­med­lemmar med ryggsjukdomar och ryggskador veterinär­medicinsk service i världsklass.

Vi erbjuder ett unikt samarbete kring varje djur: • Erfarna specialister inom ryggkirurgi. • Dygnet-runt-öppet och akutmottagning året runt. • Avancerad bilddiagnostik och erfarna bilddiagnostiker. • Moderna, välutrustade operationssalar. • Rehabiliteringsavdelning med pool och vattentrask. • Lugn och vacker omgivning.


SÅ BEHANDLAR VI RYGGSKADOR

Vårt ryggcenter är specialiserat på behandling av hundar och katter med ryggsjukdomar. Vi tar hand om patienter både med akuta skador och kroniska sjukdomar. Behandling av ryggsjukdomar har utvecklats under de senaste åren. De flesta av våra patienter får tillbaka ett smärtfritt liv. Ryggcentret är en del av den kirurgiska avdelningen på Specialistdjursjukhuset Strömholm. Här finns specialister och legitimerade djursjukskötare som både har gedigen kunskap och lång erfarenhet. Vi erbjuder toppmoderna kirurgiska behandlingar och eftervård för våra ryggpatienter. Under samma tak finns även bilddiagnostikenheten med CT och MR, moderna operationssalar och rehabiliteringscenter med inomhuspool och vattenlöpband.   Vi tar hand om våra patienter dygnet runt. Om olyckan är framme på helgen finns vi här och kan utföra akuta CT-skanningar och operationer även då.   Diskbråck. Akut diskbråck är ganska vanligt, inte bara hos små hundraser. Vissa raser drabbas ofta av diskbråck, men många andra raser kan ha diskproblem.   Om hunden blir svag eller förlamad i benen, är det nödvändigt med en operation. Ju snabbare den kan göras, desto fortare kan din hund återhämta sig. Det är anledningen till att vi erbjuder akutvård även på helgerna. Nästan alla förlamade hundar lär sig att gå igen efter en operation och återfår ett normalt, smärtfritt liv. Kroniska ryggsjukdomar.

Det finns många arbets-, jakt- och tävlingshundar i Sverige. Några av dem utvecklar kroniska disksjukdomar. Det är mycket viktigt att exakt diagnostisera smärtkällan och planera operationen. Denna smärta är ofta mycket stark, men den kan behandlas med framgång. Detsamma gäller för andra typer av ryggsjukdomar , till exempel missbildningar. Diagnos, tid och eftervård är viktiga delar av behandlingen.


SPECIALISTDJURSJUKHUSET STRÖMSHOLM

Öppet dygnet runt. Året om. VÄLKOMMEN TILL OSS Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm Djursjukhusvägen 11 734 94 Strömsholm Tel 0220 - 458 00 Ryggcenter ryggcenter.esds@evidensia.se Akutmottagning dygnet runt, året om. Tidsbokning och övriga ärenden: måndag-fredag 8.00 - 17.00

evidensia.se

Profile for Evidensia

Evidensia Ryggcenter Strömsholm  

En presentation av ryggcentret på Strömsholm som erbjuder komplett specialistvård för ryggskador på hund och katt.

Evidensia Ryggcenter Strömsholm  

En presentation av ryggcentret på Strömsholm som erbjuder komplett specialistvård för ryggskador på hund och katt.

Profile for evidensia
Advertisement