Page 1

EvenesNytt Nr. 12 - Desember 2016 - Infoblad fra Evenes kommune - Årgang 254

Julehus i Andersengården Romjulsmarsj til Vassbotn

Minner om julehuset i Andersengården på Bergviknes lørdag 3. desember fra kl.12.00 til kl.17.00.

Evenes turlaq inviterer små og store med på romjulsmarsj til Vassbotn torsdag 29. desember.

Gløgg, kaffe, julekaker, utstilling , butikk, underholdning. Juleverksted for barna. Alle er hjertelig velkommen!

Turen starter fra Niingen kraftstasjon kl. 17.00 og fakler utdeles til de som vil ha. Vi følger lysløypa innover til gapahuken. Ved gapahuken serveres bålkaffe, gløgg, saft, pølser og pepperkaker - alt sponset av Midtre Hålogaland Friluftsråd.

Arr. Evenes Husflidslag og Andersengården

Velkommen med på en stemningsfull tur!

Juletrefest i Evenesmark

Juletrefest på Tårstad

Vi inviterer til juletrefest på Evenesmark grendehus onsdag 28.desember kl. 17.00.

Kom på juletrefest på Bygdehuset Solbakken 29. desember kl.17.00!

Salg av kaffe, brus, pølser. Ta gjerne med noe å bite i :) Kanskje kommer nissen?

Ta med mat/kaker du ikke har klart å spise opp i jula, så hjelper vi hverandre. Vi selger kaffe, brus og kakao.

Inngang kr.70. Barn gratis.

Velkommen! Arr: Evenesmark grendehus

Vi forbrenner årets julekaker rundt juletreet, samt bruker de siste juleslanter på åresalg. Og om nissen ikke er utbrent - kommer han kanskje til Tårstad!? Velkommen alle store og små! Hilsen Tårstadbertene

1


Nyttårskonsert på Tårstad

Tårstadbertene takker Evenes kommune og Midtre Hålogaland Friluftsråd for den flotte benken vi har fått til Stisvingen.

Vi gjentar suksessen fra i fjor, og inviterer til Nyttårskonsert på Bygdehuset Solbakken på Tårstad. Søndag 8. januar står Arctimus sekstett på podiet under ledelse av Erika Toth.

Foto: Thomas Olsen, Berlinkontoret

Benk i Stisvingen

Nå ligger det enda bedre til rette for friluftsgleder både for lengre og kortere turer ut i våre vakre omgivelser. Tirsdagsturene kl 18.00 går sin vante gang også i desember. Tilslutt er det på sin plass å takke for fine stunder sammen i friluft denne høsten, og ønske en fin julehøytid.

Tusen takk Tårstadbertene ønsker å takke alle som har møtt opp på Bygdekino og konsert på Bygdehuset i løpet av høsthalvåret. Uten dere – ingen arrangementer! Vi har ett jevnt og trutt besøk på Bygdekinoen, spesielt på barnefilmene. Vi prøver hele tiden å få de filmene vi tror vi passer best for akkurat vårt publikum. Det er også lov til å komme med ønsker! Neste Bygdekino er onsdag 25.januar. Sett av datoen! Vi sees! Hilsen Tårstadbertene Sisilja, Hilde og Birgitte 2

Årets nyttårskonsert byr på en ny, spennende solist, nemlig Tora Augestad. Under tittelen «Kjærlighet og andre misforståelser» vil hun presentere arier og sanger av bl.a. Bizet, Bernstein, Weill og Piaf. Vi ser fram til en forrykende konsertopplevelse med dyktige musikere, flott solist og god stemning. Start det nye året med en helaften på Tårstad! Arctimus sekstett: Erika Toth og Zoltán Tuska, fiolin - Pål Solbakk og Dénes Ludmány, bratsj - Runa Bergsmo, cello - Ivaylo Iordanov, kontrabass Serveringen åpner kl.18.00. Konserten starterkl.19.00. Billetter: Konsert kr 200,-. Full pakke kr 400,- (inkluderer konsert, velkomstdrink, fingermat, kaffe og kaker) Restbilletter selges i døra. Påmelding til Tårstadbertene: Sisilja Viksund, 993 23306 Birgitte Rørvik Bruun, 970 54142 Konserten er i samarbeid med Kultur i Troms


Høring: Forslag til helse- og omsorgsplan 2017–2020 Helse- og omsorgstjenesten har fått i oppdrag fra kommunestyret å utarbeide helse- og omsorgsplan. Det er nå laget et forslag til plan for perioden 2017 til 2020 og den har fått navnet ”Mestring og trygghet for alle.” Planen har fokus på mål, verdier og strategisk tekning innen helse- og omsorgsfeltet. Helse- og omsorgstjenestens hovedmål er: Evenes kommune skal ha helse- og omsorgstjenesten som gir mulighet til et mest mulig selvstendig og verdig liv for den enkelte. I planen har vi også fokus på hvordan vi skal tenke når vi tildeler tjenester til våre innbyggere. Det er laget tjenestebeskrivelser for de mest sentrale tjenestene til informasjon for både ansatte og innbyggere. Disse kan leses på kommunens nettside. Alle våre ansatte skal kjenne til og jobbe med tre kjerneverdier i fokus, og disse verdiene skal prege innbyggernes møte med de ulike tjenestene:

Omsorg

Vårt arbeid skal først og fremst være preget av omsorg. Vi viser at vi bryr oss om andre med det vi sier eller gjør. Vi viser omsorg ved å sette oss inn i hvordan brukeren opplever sin egen situasjon.

Verdighet

Kompetanse

Alle mennesker har sitt iboende menneskeverd Vår tilnærming skal gi brukeren friheten til å treffe valg som berører eget liv og bli møtt med respekt for det.

Kompetanse omfatter de ansattes kunnskaper, ferdigheter, evner og holdninger, og det er summen av disse komponentene som preger hvordan vi utfører oppgavene våre.

Brukeren skal få hjelp til å ivareta sin verdighet i alle livets faser.

Våre holdninger påvirker hvordan vi bruker våre kunnskaper og ferdighete

Du kan lese planen i papirformat på rådhuset eller på kommunens hjemmeside: www.evenes.kommune.no

Innspill?

Høringsfristen er 7.desember 2016. Du kan komme med innspill på mail: postmottak@evenes.kommune.no eller per brev til: Evenes kommune, Postboks 43, 8539 Bogen i Ofoten. 3


Lions Club Evenes takker for støtte og oppmøte på vårt loppemarked 22. og 23. oktober.

Bli med i Evenes Historielag! Det har vært oppstartsmøte og interimstyre er valgt. Nå er prosessen med å etablere et historielag i full gang. Vi håper at dere som er interessert i vår lokalhistorie blir med på aller første møte på nyåret og ev. medlem i laget. Vi tenker fremme interessen for lokalhistoria vår, få mer kunnskap på bredt grunnlag og spre den i allmennhetens interesse. Vi får en annen og mer fristilt rolle enn bygdeboknemnda siden vi blir en frivillig organisasjon. Mange interessante lokalhistoriske tema å ta tak i og du har kanskje forslag til hva vi kan fokusere på og gjøre i 2017... Lurer du på noe, interessert, lyst å bidra eller bare litt nysgjerrig? Ta kontakt med en av oss i interimstyret som består av Tormod Småbakk tlf. 974 91 844, Edin Sletthaug tlf. 975 95 371 og Tor Arne Tobiassen tlf. 977 23 901 eller ta kontakt med kulturkontoret. Jo før jo bedre!

Nytt Fimbul i salg Fimbul nr. 34 og 40 år siden første nummer kom ut. Bygdeboknemnda melder om ny layout og format med bedre bilder og mer lesevennlig skrift. Vel 50 % større og 80 sider. Mye interessant å lese! Flott Julegave! I salg fra ca. 8. desember, følg med på oppslag.

Info fra biblioteket Boksalget fortsetter. Alle slags bøker, ulike sjangre,

både for barn og voksne, skjønnlitterære, faglitterære og billedbøker osv. Nå er julebøkene på plass. Kom i julestemning, besøk biblioteket!

Åpningstider:

Mandag 17-20, tirsdag 10-13 og onsdag 17-20. NB! Julestengt 21. desember - 2. januar. Åpner 3. januar. 4

Det var svært gledelig for oss at så mange leverte inn fine lopper. Uten dere hadde vi ikke fått et så godt salg. Det var også fint at så mange tok seg tid til en kopp kaffe og ei vaffel. Overskuddet går til humanitært arbeid i inn- og utland. Lokalt har vi de siste årene vært engasjert i arbeidet med sansehagen på ESB. Vi har iår sendt en deltaker til helsesportuka i Tana. Nå hjelper vi til med å skaffe en ATV til Evenes Syn- og mstringssenter. Vi tar sikte på et nytt loppemarked i mai 2017 og ønsker da flere lopper. Vi takker alle for støtte i vårt humanitære arbeid. PS. Vi trenger flere medlemmer. har du lyst å å hjelpe oss i vårt arbeid? Ta kontakt med noen av våre medlemmer. Tor Arne Tobiassen. Leder.


Julekonsert

Kirkelige aktiviteter

med Bogen Sangforening Tirsdag 6. desember kl. 18.00 Evenes Syn- og mestringssenter. Spaserstokken i samarbeid med Evenes Syn- og mestringssenter inviterer oss på konsert. Fri entré. Alle hjertelig velkommen!

Medarbeider til arbeidsstua på ESB Har dy lyst å være med å skape en hyggelig møteplass? Vår medarbeider skal avslutte sitt engasjement, og vi trenger en ny person som kan være sammen med vår miljøarbeider på arbeidsstua på Evenes syke- og bygdeheim. Arbeidstiden er hver onsdag fra kl. 09-14 fra september-juni mnd. Tiltaket er åpent for alle eldre. Oppgaver: servere kaffe, samtaler, lett trim, håndarbeid osv sammen med de eldre. For nærmere opplysninger, ta kontakt med miljøarbeider Rigmor Fløystad tlf. 952 01 943. Du vil bli engasjert via Folkeuniversitetet med en avlønning på ca 140 kr pr time. Om du er interessert, ta kontakt med helse- og omsorgsleder Stine Fedreheim. Tlf 918 19 032

Skyssordning for eldre til aktivitet/arbeidsstua I Evenes kommune er det flere eldre fra bygda som ønsker å delta på aktiviteten/arbeidsstua onsdager kl 10-13 på Evenes syke – og bygdeheim, men som ikke kommer seg dit på grunn av mangel på skyss. Vi søker derfor etter frivillige sjåfører. Det vil bli betalt kjøregodtgjørelse etter statens regulativ som er 4,10 pr kilometer samt 1 kr pr. passasjer. Om du kan tenke deg å bidra kan du kontakte Rigmor Fløystad på tlf 97146294

Lørdag 3. desember Bårstua, Evenes kl. 11-13.30. Lørdagsskole. Ledere: Helen Storelv-Rabone og Edel Danielsen. Søndag 4. desember (2. søndag i adventstiden) Evenes kirke kl. 11.00. Gudstjeneste v/spr. Drogseth. Dåp. Nattverd. Offer: Kristent arbeid blant blinde KABB. Mandag 5. desember Bårstua kl. 11.00. Misjonsmøte, sang og gave til misjon. Bevertning. Tirsdag 6. desember Bårstua kl. 18.30-20.00 Juleavslutning for Teodorklubben. Tirsdag 13. desember Evenes kirke kl. 18.30 Luciakonsert ved Evenes barnegospel. Onsdag 14. desember Evenes kirke kl. 11.15 Skolegudstjeneste v/ sokneprest Mark Drogseth. Onsdag 14. desember Evenes kirke kl. 18.30. Julen synges inn. Bogen sangforening, Evenes barnegospel, Evenes Musikkorps, organistvikar og sokneprest deltar. Kollekt kirkemusikalsk arbeid. Søndag 18. desember (4. søndag i advent) Lavangseidet bedehuskapell kl. 11.00. Gudstjeneste v/spr Mark Drogseth Nattverd. Offer: bedehuskapellet. Fredag 23. desember (lillejulaften) ESB kl. 16.00. Juleandakt v/sokneprest Mark Drogseth. Lørdag 24. desember (julaften) Bogen kapell kl. 15.00. Familiegudstjeneste v/sokneprest. Mark Drogseth. Offer: Kirkens nødhjelp. Søndag 25. desember (Juledag) Evenes kirke kl. 12.00. Høytidsgudstjeneste v/ sokneprest. Mark Drogseth. Offer: Strømmestiftelsen.

Evenes Pensjonistforening

Lørdag 31. desember (nyttårsaften) Evenes kirke kl.23.00 Nyttårsaftensgudstjeneste v/ sokneprest Mark Drogseth. Offer: Sjømannskirken.

har medlemsmøte mandag 12. desember kl. 17.00 på ESB. Velkommen! Styret

Kirken i Evenes ønsker alle en velsignet høytid! 5


Info fra Liland barnehage Det er faktisk helt utrolig at dette er siste innlegget til Evenesnytt dette året. Tiden går så altfor fort, og novembermåneden har vist seg fra sin vakreste side. Sola og lyset har vært unikt, det er vi nok alle enige om. Måneden har vært svært snøfattig, men nå i skrivende stund er det fantastisk fint og hvitt ute. Det kunne ikke passet bedre nå som vi har gått inn i den søte adventstid. I barnehagen pågår det juleforberedelser for fullt. Som vanlig er det ikke alt som er offentlig, i alle fall ikke før etter selveste julaften. Alle ungene har bakt pepperkakehjerter som henger i vinduene våre. Dette fungerer som adventskalender, et hjerte blir tatt ned for hver dag i desember. Ingenting er bedre enn deilig pepperkakeduft som krydrer tilværelsen vår. I desember er det fullt opp med mange ulike gjøremål, men vi har fokus på å kose oss uten alt for mye jag og mas. Nå ser vi fram imot Lucia og julefrokosten sammen med alle barn, foresatte og personale. Alltid koselig med slike felles arrangement. Gleder oss til å besøke beboerne på Evenes syke- og bygdeheim, synge Luciasangen og dele ut lussekatter til . Fredag 25.11. var begge barnehagene i kommunen på vår alltid etterlengtede juletrehenting ved skytterbanen. Dette er en tradisjon som har pågått i mange mange år og som vi er utrolig takknemlig over å få være med på. Det er LIONS i Evenes som arrangerer juletrehentinga for oss og vi må bare si at vi ikke kunne vært denne tradisjonen foruten. Tusen takk til LIONS for at de år etter år etter år lar oss få delta på denne fantastiske opplevelsen. Vil samtidig takke EVENESBUSS for at de sponser busstur på oss denne dagen, og at de med sine hyggelige sjåfører alltid bringer oss trygt fram og tilbake til skytterbanen. Det å kjøre buss er jo en opplevelse i seg selv, så det er stor stas. En flott tradisjon vi setter stor pris på. Ellers har jo mørketida meldt sin ankomst og det markerte vi med mørketidsfest ved UTSIKTEN, naturplassområdet vårt. Markeringa ble avsluttet med nydelig lapskaus i lavvoen der barna hadde deltatt med kutting av poteter og andre grønnsaker. Tusen hjertelig takk til OLE EDVARD med familie for alle potetene som vi fikk. Det ble vi kjempeglade for. Vi har i tillegg til vår egen mørketidsmarkering vært på besøk ved BOBBELURN i Bogen der Bogen barnehage inviterte til fest med boller og saft. Det var storflo, høye bølger og masse vind, og dette var selvfølgelig kjempespennende. Så har barnehagene i Evenes vært så heldige og fått tilskudd fra Fylkesmannen i Nordland til vanntilvenning i bassenget. Alle våre 10 førskolebarn deltar hver mandag. Vi har inngått samarbeid med 6

LILAND IDRETTSFORENING som stiller med autoriserte livreddere, noe som er et krav når man er i bassenget med små barn. Tusen takk for kjempegodt samarbeid. Uten dere i LIF hadde dette ikke vært mulig! Takker Thea og Hannah fra 8. klasse som var sammen med oss på Operasjon Dagsverk. Alltid koselig å ha ungdommen sammen med oss. Vi har hatt barnehagelærerstudent sammen med oss i tre uker, noe som har vært både innholdsrikt, meget lærerikt og spennende. Takk til Evy for tre flotte uker. Så vil vi vi barnehagen takke så mye for ved og tennved vi har fått fra flere. Ingen nevnt, ingen glemt. Vi båler mye, både i bålpanna ved Utsikten og i lavvoen, så ved får vi aldri for mye av. Så helt tilslutt vil vi alle ønske alle Evenesnytts lesere ei riktig flott førjulstid og ei riktig GOD JUL til alle sammen når den tid kommer. Stor julehilsen fra alle store og små i Liland barnehage.

Lucia-konsert i Evenes kirke Evenes Barnegospel holder sitt tradisjonelle Lucia arrangement tirsdag 13. desember kl 18.30 i Evenes kirke. Alle er hjertelig velkommen!

Bli med i Evenes barnegospel Evenes Barnegospel har øvelse annen hver tirsdag i oddetallsuker i Evenes kirke fra kl 17.30 til kl 19.00. Har ditt barn lyst til å synge i koret er det bare å møte opp på første korøvelse etter jul som er tirsdag 17. januar. Kontakt dirigenten Karoline på telefon om du lurer på noe. Tlf. 928 12 082.


Trimturer

Frivillighetssentralen i Skånland trimmer hver mandag med utgangspunkt fra frivillighetssentralen.

Vi møter opp klokken 10.30 om ikke annet er avtalt og tar turen litt etter vær og føre. Tilbudet er ett lavterskeltilbud som alle skal kunne delta på. Vi benytter skog og mark i størst utstrekning så lenge forholdene tilsier det. Da har alle med seg egen matpakke og drikke og vi finner en høvelig plass å innta lunsjen på. Det er mange flotte gapahuker/grillbuer og benker plassert ut i skogen så rasteplasser er det nok av. Når det er vinter og glatt benytter vi oss av nærområdet rundt sentralen og tar matpausen inn der etterpå. Har du turtips til oss eller kan guide oss på en tur hadde det vært supert om du ble med. På bilde ser dere oss ved blindesentret i Bogen, der Velkommen å trim med oss :-) var vi nylig og gikk turløypene til blindesenteret.

Trekningsliste 10. klasse.

Folkehelsenytt Da var vi kommet til slutten av året, og til slutten av folkehelse- prosjektet og avtaleperioden 2014 - 2016 som Evenes kommune har hatt sammen med Nordland fylkeskommune. Jeg vil takke dere i enhetene som har stått på og jobbet sammen og ved siden av meg med resultatområdene innenfor barnehage, skole, aktiviteter og tilbud innenfor barn og unge, ungdomsklubben og aktiviteter og tilbud for eldre. Ikke minst arbeidet flere av dere har lagt ned i folkehelseuka. Det samme gjelder de mange frivillige i lag og foreninger. Dere har stått på, gitt av dere selv, lagt ned timer med arbeid i frivillighetens navn. Både på faste tiltak som er kjørt over tid, men også enkelt arrangement og ved stor innsats under våre 2 folkehelseuker. Takk for små og store bidrag. Og til sist: Takk for mange flotte, nye bekjentskaper. Både kollegaer og dere som har vært mine samarbeidspartnere i lokalsamfunnet. Jeg ønsker Evenes kommune lykke til videre i sitt arbeid! Med beste hilsen Renate, folkehelsekoordinator Evenes kommune 7


Trekningsliste Kvitfors kapell

8


9


Trekning av Evenes Husflidslags boklotteri 2016 1. Strikket teppe med pute.................. Liv og Kåre 2. Vevd juleløper...................................Bozena 3. Lue og votter i blå strikk....................Linda Olsen 4. Lovikavotter.......................................Solfrid Pedersen 5. Strikket lue m/skjerf..........................Randi Hamnes 6. Heklet skjerf......................................Grete Nygård 7. Hjertepynt i hardangersøm...............Rakel og Eldar Langseth 8. Votter, panneband og lester..............Sondre Klæbo Jakobsen 9. Juleløper med hjerter........................Snorre Jakobsen 10. Pute i lappeteknikk..........................Nini og Knut Amundsen 11. Selbuvotter.......................................Britt Løvli 12. Toalettmappe....................................Ine M Kristiansen 13. Strikket vognteppe i Mariusmønster....Lena Andersen 14. Rødt sett i lappeteknikk....................Aud Karin Lagård 15. Strikket pute......................................Ida Heimly 16. Votter................................................ Siril Hamnevoll 17. Julestrømpe.......................................Irene Lambertsen 18. Løper med sommerfugler..................Asmund Eriksen 19. Tunika til barn....................................Marit og Rolf 20. Barnegenser...................................... Bozena 21. Leggiser og barnelester......................Hilfrid Røkenes 22. Strikket jakke......................................Voldheim 23. Krakk med trekk.................................Anne Danielsen 24. Hals med pyntearmer.........................Vigdis Ræder 25. Handlenett.........................................Snorre Jakobsen 26. Strikket babyteppe.............................Rigmor Fløystad 27. Lue......................................................Stein V Østnes 28. Lyslykt med hekledekor...................... Marit Horne 29. Lue.......................................................Arild Langseth 30. Veske................................................... Kari Mikalsen 31. Bilpute.................................................Camilla Strømsnes 32. Hårsløyfe til bunad..............................Hilma og Annar Danielsen

Liland IF selger Ofotspillet

Liland IF har mottatt Ofotspillet. Vi har startet distribusjon av de forhåndsbestilte spillene. Har du ennå ikke lagt inn bestilling kan du likevel gjøre det på lilandif.no. Du vil da få spillet kjørt hjem. Vi tar i mot betaling kontant og med kort. Du kan også bestille på tlf 975 74 201. Spillet koster kr 500,Ofotspillet har motiv fra Ofoten, og er et monopollignende spill med lokal vri. Spillbrett, brikker, spørrekort etc. virker å være av svært god kvalitet. Den perfekte julegave for ethvert hjem i eller med aner fra Ofoten! 10

Evenes Husflidslag takker Vi i Evenes Husflidslag takker alle som har støttet oss gjennom året, både med besøk på tilstelninger og loddkjøp. Vi ønsker alle en God Jul og et Godt Nyttår. Oppstart i 2017 er onsdag 11. januar, og vi ønsker gamle og nye medlemmer velkommen til et godt husflidsår.

Evenes og Tjeldsund beitelag Trekking av fenalår

Omtrent 70 personer har meldt fra om observasjoner av syke/døde dyr og andre nyttige observasjoner til medlemmer i beitelaget. Vi trekker to vinnere av hvert sitt fenalår hvert år i november. Årets vinnere ble: Tormod Småback og Harald Pettersen Nærmere 30 personer hadde meldt fra til Viggo Berg om observasjoner/spor av gaupe og jerv. Disse observasjonene legges inn i rovdata.no og er med på å gi oss mer kunnskap om rovdyrene. Vinner av fenalår ble: Bjørn Andor Hanssen, Hilleshamn Vi gratulerer vinnerne! Vi benytter også anledningen til å takke samtlige som har meldt fra om det ene og det andre i løpet av beitesesongen. Vi setter stor pris på det!

Resultater beitesesongen

Evenes og Tjeldsund beitelags beiteområde strekker seg over store deler av Evenes kommune og mot Fjelldal/ Ramstad. I disse områdene beitet det i sommer like over 3000 sauer og lam og 400 storfe. Tenk hvordan terrenget hadde sett ut uten disse dyrene. Etter sankinga mangla det mer enn 250 sau og lam. I år er beitelaget oppe i 12,5 % tap av lam, en økning på 3,5 % fra i fjor. Etter å ha hatt et par år med lave tap, så liker vi ikke utviklingen. Det er funnet noen kadaver, men bare ett par dokumentert tatt av gaupe. Vi vet ikke med sikkerhet hva økningen av lammetap skyldes, men det er stor grunn til å tro at det er økning av gaupe igjen. Det ble sett, men ikke felt gaupe ved årets gaupejakt. For gaupejakta 2017, som starter 1. februar, er kvota 1 dyr fra nordsiden av Ofotfjorden og til Bardu.

Observasjoner av gaupe og jerv

Vi minner om at alle som melder fra om observasjoner eller spor av gaupe og jerv er med i trekning av fenalår i november 2017. Observasjoner kan meldes til Viggo Berg, tlf. 480 52 630. Ha en fin adventstid! Hilsen Birgitte Rørvik Bruun Mobil: 970 54 142 Leder i Evenes og Tjeldsund beitelag


Redaksjonen / Annonser Ansvarlig redaktør er rådmann Steinar Sørensen. Skribent er kulturkonsulent Unn Kristin Laberg. Stoff sendes til unn.kristin.laberg@evenes.kommune.no innen den 25. i måneden. Små privatannonser koster kr 150 + mva. Bedriftsannonser på inntil en kvart side koster kr. 450 + mva., inntil halv side kr. 700 + mva. og helsider koster kr. 1.500 + mva.

Båtplass og skinn Helårsplass for båt i flytebrygge ledig. Skinn fra sau, lam og skotsk høylandsfe. Kontakt: Torbjørn Nilsen, 411 23 823 Birgitte Rørvik Bruun, 970 54 142

Velkommen til frisørsalongen vår i trivelige lokaler ved Bunnpris og Ofoten Sparebank.

Åpningstider Joker Liland: Mandag - Fredag 09:00 – 19:00 Lørdag 09:00 – 17:00 Adr: Tlf: Mail:

Lilandsveien 210 769 84 130 joker.liland@joker.no

Velkommen til en hyggelig handel hos oss!

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

10.00 - 16.00 10.00 - 16.00 10.00 - 18.00 10.00 - 18.00 10.00 - 16.00

Hvis du ikke kan komme til salongen, så kan frisøren komme til deg. Ring oss for en avtale. Tlf.: 450 39 064 Adr.: Bergvikveien 9, 8533 Bogen i Ofoten e-post: post@salong-bozena.no http://salong-bozena.no/ 11


X

Aktivitet

Tid

Sted

Arrangør /merknad

Nærmiljøkafe Småbarnstreff Åpen dag Seniorsurf Fredagstreff

Frivillighetssentralen Frivillighetssentralen Frivillighetssentralen Frivillighetssentralen Frivillighetssentralen (Evenskjer) Liland skole Liland skole Bygdehuset Solbakken

Sosialt samvær, allsang, servering. Treff for småbarnsforeldre & barn. Se omtale s.13. Datasurfing i sosialt lag. Treff med fokus på de med behov for tilrettelegging.

Gla´trimmen Folkebad Tirsdagsturen

Tirsdager kl. 11.00 Onsdager kl. 11.00 Onsdager kl. 14.0020.00 Torsdager kl. 10.30 Fredager kl. 11.30 Mandager kl. 14.15 Tirsdager kl. 17.45 Tirsdager kl. 18.

Snegletrim Zumba

Tirsdager kl. 19.30 Onsdager kl. 20

Liland skole Liland skole

LIF. Følger skoleruta. LIF. Følger skoleruta.

Den gode turen

Torsdager kl. 18

Lakså grendehus

Grendelagstrimmen

Lørdagskafe

Lørdager kl.12-14

Surstoffen

US Car Club Evenes.

Fritidsklubb

Fredag 2. des. kl. 18

Gamle kommunehus

Juleavslutning fredagsdans

Fredag 2.des. kl.20

Bygdehuset Solbakken

Tårstad Leikarring

Lørdagsskole

Bårstua

Kirken.

Julehus Andersengården

Lørdag 3. des. kl. 1113.30 Lørdag 3. des. kl. 12-17

Gudstjeneste

Søndag 4. des. kl. 11

Evenes kirke

Møteplassen

Mandag 5. des. kl. 18-20 Frivillighetssentralen

For kreftrammede og pårørende

Misjonsmøte Julekonsert Bogen Sangforening Juleavslutning Teodorklubb

Mandag 5. des. kl. 11. Tirsdag 6. des. kl.18

Evenes misjonsforening Spaserstokken

Tirsdag 6. des. kl.18.30

Bårstua Evenes Syn- og mestringssenter Bårstua

Adventskonsert

Lørdag 10. des. kl.16.30

Evenes Musikkorps

Se s.11.

Møte pensjonistforening

Mandag 12. des. kl. 17

ESB

Lucia-konsert Skolegudstjeneste

Tirsdag 13. des. kl. 18.30 Evenes kirke Onsdag 14. des. kl.11.15 Evenes kirke

Evenes barnegospel Kirken.

Jula synges inn Fritidsklubb

Onsdag 14. des. kl.18.30 Evenes kirke Fredag 16. des. kl. 18 Gamle kommunehus

Kirken.

Gudstjeneste

Kirken.

Juleandakt

Søndag 18. des. kl. 11.00 Lavangseidet bedehuskapell Fredag 23. des. kl.16.00 ESB

Familiegudstjeneste Høytidsgudstjeneste

Lørdag 24. des. kl. 15 Søndag 25. des. kl. 12

Bogen kapell Evenes kirke

Kirken. Kirken.

Juletrefest i Evenesmark Romjulsmarsj

Onsdag 28. des. kl.17 Torsdag 29. des. kl.17

Evenesmark grendehus Evenesmark grendehus. Se forsida.

Juletrefest på Tårstad Nyttårsaftengudstjeneste

Torsdag 29. des. kl. 17 Lørdag 31. des. kl.23

Bygdehuset Solbakken Evenes kirke

F.o.m. 8. november. Følger skoleruta. Tårstadbertene.

Andersengården Kirken.

Kirken.

Kirken.

Tårstadbertene. Kirken.

Vi ønsker alle våre lesere en riktig god jul og et godt nytt år! 12

Eveensnytt 2016 nr 12  
Eveensnytt 2016 nr 12  
Advertisement