Page 1

4/2017

Onnea, Suomi 100 vuotta!


ESCAPE ROOMS PAKOHUONEPELIT JÄRVENPÄÄN KESKUSTASSA JOKA PÄIVÄ KLO 10 - 23 • TYKY-PÄIVÄ • JOHDON PÄIVÄ • KOULUTUSTILAISUUS • ASIAKASTILAISUUS WWW.EXITCENTER.FI 050 410 1860 Mannilantie 41

Kauneushoitola Kampaamo Kosmetiikkakauppa

20 vuoden kokemuksella ja ammattitaidolla • Sopimussiivoukset • Suursiivoukset • Rakennussiivoukset

Pyydä tarjous jo tänään! Tony Ruuskanen 050 5444 234 tony@mrtiimi.fi

Yrittäjä, helpoin tapa hankkia joululahjat – henkilökunnalle, perheelle, ystäville – on lahjakortti Marielinaan! Soita, tule käymään tai osta verkkokaupastamme!

KAUNEUTTA JA ILOA ELÄMÄÄN Sibeliuksenkatu 23 04400 Järvenpää Puh: 010 235 0070

Sähköpostit: mari.orlo@marielina.fi tuire.vainio@marielina.fi

www.marielina.fi

2


“Mennään tuon suon yli niin että heilahtaa!” Keski-Uusimaassa kolumnina noin vuosi sitten julkaistu juttu on muokattu tähän 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Yrittäjyys on siinä vahvasti mukana, vain sen muodot muuttuvat. Suomi on satavuotias. Alussa oli suo, kuokka ja Jussi. Jussin jälkeen tuli Pekka ja Pekan jälkeen Panu. Harmaasta torpasta kasvoi punainen talo, josta mäen päälle keltainen kartano. Kuokka vaihtui traktoriin ja muihin hienouksiin. Suosta sukeutui tukiaisten elävöittämää peltosarkaa, jonka laidalla maatalousyrittäjä tutkailee paketoitua maisemaa ja miettii, onko suo siellä vai vetelä täällä. - Mennään tuon suon yli niin että heilahtaa, joku tuntematon uhosi. Kaikki sukupolvet ovat olleet aikansa lapsia, aikuisia ja vanhuksia. Jussin aikoihin vanhuksia oli tosin paljon vähemmän, lapsia taasen joka savun alla minimissä puolen tusinaa. Köyhyyttä nähtiin, mutta yleensä särvintä riitti, koska metsän antimia ei

YrittäjäTIEDOTE

Julkaisija: Järvenpään Yrittäjät ry Toimitus: tiedottaja Heli Tiensuu Suunnittelu ja taitto: EvenBetter / Heli Tiensuu Paino: Seroprint Oy Ilmoitusvaraukset: puh. 050 3555 554 / heli@evenbetter.fi Kannen kuva: Sanna Rasku / Järvenpään Kukkatalo

PÄÄKIRJOITUS

ryöstöpoiminut ulkomaalaispartio eikä ilmaisen rahan aiheuttama loivaliikkeisyys vaivannut.

meidän arvostaa historiaamme ja jatkaa maamme kehittämistä työn ja sivistyksen voimalla.

Nyt oudot hoitavat mumman, joka saa vanhainkodissa liian vähän väärää ruokaa. Syrjäytynyt heiluttaa kantakapakassa kuokan sijaan etusormeaan. Avainkaulalapsi väijyy pokestoppia, mutta kulman takana lymyääkin eläkepommi.

Tuleva vuosi tuo meille jokaiselle omat haasteet ja ilon hetket. Sitä ennen kuitenkin koittaa levon hetki eli joulun aika. Toivottavasti meistä jokainen sen itselleen suo, katsoakseen kiitollisena taakseen; paljon on saatu aikaan! Jos mietit, mitä Suomen Yrittäjät on saanut aikaan, katso sivu 8.

Tämä maa nostettiin suosta työllä. Sivustavedettävästä nousi aamuhämyssä nuori poika isänsä avuksi metsään, lapsityövoimaksi, jota ei silloin vielä ollut. Hänen omat lapsensa raivasivat polun, joka johti yliopistoon.

Heli Tiensuu Järvenpään Yrittäjien tiedottaja

Uuras ja yritteliäs Jussi on kaikkien yrittäjien kantaisä. Hän on periksiantamattomuuden perikuva. Monet nyky-yrittäjät ovat hänen kaltaisiaan, rakentavat tätä maata kuin omaansa ja toivovat jättävänsä tuleville sukupolville vielä parempaa. Oi historia, suo meidän tuntea Jussin hikipisarat kasvoillamme. Suo

Seuraa meitä somessa! FB: jarvenpaanyrittajat Järvenpään Yrittäjien tiedotus saa avukseen Somevaarin, joka twiittaa @jpaa_yrittajat aiheina yrittäjiä kiinnostavat ja yrittäjyyteen liittyvät asiat sekä yhdistyksen toiminta. #yrittajat #yrittajyys

MARKKINOI TUOTTEITASI JA PALVELUITASI MUILLE YRITTÄJILLE! Jakelu kaikkiin järvenpääläisiin yrityksiin sekä sidosryhmille. Painopinta-alat 1/1 sivu (A4) 1/2 sivu 1/4 sivu 1/8 sivu 1/16 sivu Takakansi (A4) *) neljä numeroa

Pysty (L x K) 210 x 297 mm 90 x 270 mm 90 x 132 mm

Vaaka (L x K) 185 x 132 mm 185 x 63 mm 90 x 63 mm 90 x 28 mm

210 x 297 mm Hintoihin lisätään alv 24 %.

VARAA ILMOITUSTILAA Mediakortin löydät nettisivuilta www.jarvenpaanyrittajat.fi. MYÖS KERTAILMOITUKSET.

Yksi numero 650,00 e 375,00 e 225,00 e 135,00 e 80,00 e 820,00 e

Vuosipaketti*) 1.450,00 e 830,00 e 485,00 e 290,00 e 185,00 e 1.840,00 e

SEURAAVA LEHTI ILMESTYY V K 8. AINEISTOP ÄIVÄ 9.2.

Tee edullinen vuosisopimus ! 3


JÄSEN VUODESTA 1981 Teksti Heli Tiensuu Kuvat: Usvolan perhealbumi

Kuljetusliike Usvolan palveluihin kuuluvat maansiirto- ja kuljetuspalvelut, kaivutyöt, maa- ja kiviaineisten toimitukset, purkutyöt sekä kiinteistöjen lumityöt. Lisäksi yritys toimittaa itse tuottamaansa multaa kaikkeen viherrakentamiseen puutarhoista suuriin viheralueisiin.

Kuljetusliike Usvola Ky on toiminut jo lähes 70 vuotta. Yritystä pyörittävät kolmannessa polvessa sisarukset Carita Palmqvist ja Tapio Usvola. Sukupolvenvaihdos tuli yrityksessä eteen äkillisesti isän kuoltua. Nyt takana on kaksi vuotta yrittäjyyttä.

Pari vuotta sitten Kuljetusliike Usvolan toisen omistajan, Pekka Usvolan, lapset Carita Palmqvist ja Tapio Usvola joutuivat kovan paikan eteen. Isä sairastui vakavasti ja menehtyi pian sen jälkeen. Isän kuoleman jälkeen yhtiökumppanina ollut isän veli halusi myydä oman osuutensa yrityksestä. Surun keskellä Tapio ja Carita ottivat yrityksen hoitaakseen. Tapio oli ”kasvanut sisään” yritykseen jo pienestä pitäen ja yritys oli toki tuttu myös muualla töissä olleelle Caritalle, joka otti konttoripuolen hoitaakseen. Ensin piti toki hoitaa roppakaupalla sukupolven vaihdokseen kuuluvia asioita ja yrityksen omistusosuuksien järjestelyä. Tässä kohtaa avuksi tuli Keuke. - En tiedä miten olisimme muuten selvinneet, Carita Palmqvist sanoo. - Uskon, että isä olisi iloinen siitä, missä nyt yrityksen kanssa menemme.

4

Toimitusjohtaja Tapio Usvola viihtyy koneiden parissa. Carita Palmqvist hoitaa konttoripuolen. Perheyritystä luotsataan yhdessä.

Yritykseen on parin vuoden sisällä investoitu paljon. Loiva noususuhdanne nosti päätään, ja Järvenpäässä alkoi valtava rakennusbuumi. Tarvittiin lisää koneita ”ketjuun”. - Oli iso juttu, että saimme taattua yrityksen jatkumisen, työntekijöille työpaikan ja lisäksi kasvatettua yritystä. - Ajattelimme, että nousukauden kynnyksellä pitää investoida, jos koskaan, Tapio toteaa.

Maanrakennuspuoli noussut kuljetuksen rinnalle Tänä päivänä Usvola Ky tekee paljon esim. omakotitalojen ja rivitalojen pohjatöitä, eli kuljetuspuoli on saanut vahvasti rinnalleen maanrakennuspuolen. Toimitusjohtaja viihtyy ”kentällä”.

- Tapion ehdoton suosikki on purkutyöt, Carita nauraa. Purkutyöt ovat tänä päivänä vaativaa puuhaa, lajittelu on tarkkaa. Myös talojen pohjia tehdään laadulla. - Hyviä tekijöitä kaivataan sille puolelle, Tapio sanoo. Tänä päivänä ei pelkkä konekuski riitä, pitää olla tietotaitoa, silmää ja näkemystä. Tyyppi, joka ottaa urakan haltuun. Kovaa hommaa yrittäminen on, se on jo huomattu. - Hommat ei muuten muuttuneet, mutta päälle tuli stressi, Tapio sanoo. On huolehdittava paitsi siitä, että työn jälki on kaikissa yrityksen urakoissa hyvää, myös siitä, että hommia riittää. Vaikka riittäähän niitä, ainakin toistaiseksi. - Koko ajan ovat koneet olleet


Kuvassa autoilijaveljekset Boris (vas.) ja Paavo Usvola, nykyisten yrittäjien isoisä. Auton kyydissä Auno ja Pekka Usvola, jolta näkyy vain kädet ratissa. Kuva 1950luvun puolivälistä.

Yrityksen perustaja, isoisä Paavo Usvola Sisu-autonsa kanssa.

Tapio Usvola on kasvanut pienestä pitäen yrittäjyyteen auttaessaan isää, Pekka Usvolaa autojen huoltamisessa. Kuva vuodelta 1981.

Carita Palmqvist istui lapsena usein isän kyydissä. Silloin yritys kulki vielä isoisän nimellä. Kuva vuodelta 1977.

Toisen polven yrittäjät Pekka (vas.) ja Auno Usvola, kuva vuodelta 2000.

Neljäs sukupolvi yrittäjiä on kasvamassa. Tapion pojat, Vilho (vas.) ja Paavo ovat jo innokkaita konemiehiä.

töissä, paria ehkä vähän rauhallisempaa talvipäivää lukuun ottamatta. Talvet ovatkin haaste; jos maa on jäässä, se hankaloittaa maanrakennushommia. Kun lunta tulee taivaan täydeltä, täytyy olla yötä-päivää sitä auraamassa. Seuraavasta viikosta ei tiedä. 40-luvun lopulla aloitettu yritystoiminta sai 1980luvun alussa kommandiittiyhtiön muodon. Siitä on edelleen pidetty kiinni. - Asiaa on punnittu yhdessä Ky-yhtiömuotoon erikoistuneen asiantuntijan kanssa ja päädytty toistaiseksi jatkamaan näin, Carita sanoo. Isä Pekka ja setä Auno luotsasivat yritystä aina vuoteen 2015 asti ja uusivat kalustoa hiljalleen. - Tosin isä ei raaskinut antaa vanhoja vaihdossa, koska niistä ei saanut juuri mitään, ja ne jäivät vielä ajoon. Nyt kalustoa on 13 yksikköä; kahdeksan kuormaautoa, kolme erikokoista kaivinkonetta ja kaksi pyöräkuormaajaa. Yritys työllistää vakituisesti kymmenisen henkeä, joista puolet on pitkäaikaisia työntekijöitä.

Sukupolvesta toiseen Tapio Usvolalla on kaksi pientä poikaa, jotka nyt hänen tavallaan seuraavat isänsä työtä autojen parissa. Molemmat, Carita ja Tapio, muistavat istuneensa isän kyydissä pienenä monen monta kertaa. Jännääkin oli. Samalla tavalla Tapion pojat kasvavat kuorma-autojen ja koneiden maailmaan. Perheyrityksessä yrittäjyys on osa perhe-elämää. Se on perinne ja sydämenasia. Kuten järvenpääläisyyskin.

Kuljetusliike Usvola Ky toimitusjohtaja: Tapio Usvola talous- ja henkilöstöjohtaja: Carita Palmqvist toimisto@usvola.fi www.usvola.fi

5


Poimintoja Suomen Yrittäjien vaikuttamistyön tuloksista (liittokokous 20.10.2017) Veropolitiikka • • • • • •

Yrittäjävähennys vuoden 2017 alusta Toiminimien, avoimien yhtiöiden ja kommandiittiyhtiöiden tulosta 5 %:n vähennys. Maksuperusteinen arvonlisävero vuoden 2017 alusta Kotitalousvähennyksen laajennus vuoden 2017 alusta Osinkoveron kiristyksen torjuminen Suunnitellut venevero ja kevyiden moottoriajoneuvojen vero peruttiin.

Innovaatio- ja koulutuspolitiikka • • •

• •

Innovaatioseteli, SY:n aloite pienten yritysten innovaatiotoiminnan tukeen käynnistyi syksyllä 2016. Setelejä myönnetty noin 2 200 kpl. Käyttökohteet: IPR ja patentointiprojektit 18 %, tuotekehitys 16 %, palvelumuotoilu ja -kehitys 15 %, markkinaja asiakasselvitys 13 %, prototyyppi ja pilotointi 12 %, muut 16 %. Koulutussopimus, SY:n aloitteesta 1.1.2018 käyttöön osana ammatillisen koulutuksen uudistusta. Yritykselle joustava tapa kouluttaa erityisesti nuoria työpaikalla tapahtuvan oppimisen avulla (palkaton, joustava, yrityksen tarpeet huomioon).

Tilitoimisto Tilitoimisto

JA L Kirjanpitoa tarpeidesi mukaan Peruspaketin (kirjanpito, palkanlaskenta ja oma-aloitteiset verot) lisäksi saat meiltä mm. potkimis*- ja controllerpalvelut, verolaskelmat ja tilinpäätökset.

Elinkeinopolitiikka, hankintalaki • • •

Hankintalain uudistus merkittävä voitto. SY ollut keskeisessä roolissa hankintalain rakentamisessa. Suomen Yrittäjille myönnetty 280 000 euron vuosibudjetti tarjoajille suunnattuun hankintaneuvontaan on etenemässä käytännön toimenpiteiksi. Lähes kaikki aluejärjestöt ovat käynnistäneet jo neuvontatyön.

Sote-uudistus • • •

Antaa pk-yrityksille isoja mahdollisuuksia laajentaa toimintaa. Hallituksen esitys mennyt pk-yrittäjän näkökulmasta eteenpäin, myös perustuslakivaliokunnan kritiikin jälkeen. Sote- ja valinnanvapauskiertue keväällä 2017.

*Potkimispalvelua tarvitsevat erityisesti ne yrittäjät, jotka omien kiireidensä vuoksi eivät aina ehdi muistaa asioita ajallaan :)

Toisille riittää kevyempi kohtelu. Kysy lisää, niin mietitään yhdessä, minkälainen kokonaisuus Sinua palvelee parhaiten!

Työlainsäädäntö • • • • • • • •

Työsopimuslain muutokset 1.1.2017 Koeaika neljästä kuuteen kuukauteen Takaisinottovelvollisuus 9 -> 4 kuukauteen Pitkäaikaistyöttömän palkkaaminen määräaikaiseen työsuhteeseen helpottui naispuolisen työntekijän vanhemmuuden kustannuksia tasataan työnantajalle 2 500 euron kertakorvauksella. Vuosilomalain muutokset Omavastuun paluu Ansainnan rajoittaminen: perhevapailta vuosilomaa vain kuuden kuukauden ajalta.

Sosiaaliturva • •

6

Yrittäjän sairauspäivärahan omavastuuaika lyhenee neljästä päivästä yhteen 2018 alusta lukien. Toimeentuloturva yritystoimintaa työttömänä aloitettaessa paranee huomattavasti 2018 alusta.

Tilitoimisto Jalo Oy Yhteiskouluntie 17 04400 Järvenpää

0400 295 353 pia@tilitoimistojalo.com www.tilitoimistojalo.com


Liityin heti jäseneksi, kun sain y-tunnuksen.

UUSI JÄSEN

– tuore elämäntapayrittäjä Elämäntapayrittäjyys. Ei bisnestä, vaan itsensä elättämistä itsensä toteuttamisen kautta. Sitä haluaa tuore yrittäjä Ronja-Ilona Junkkari Ronjamedialtaan. Y-tunnuksen saatuaan marraskuun 17. päivä hän liittyi myös Järvenpään Yrittäjiin. - On tarkoitus tulla ainakin aamujumppaan. Verkostoituminen toki kiinnostaa myös. Alun perin hän päätti perustaa yrityksen julkaistakseen kirjansa, joka on jäänyt ”ison kustantamon laariin” lojumaan. Eivät ole kieltäytyneet, mutta asia ei etene, joten Ronjamedia kustantaa sen. Ehkä tulevaisuudessa myös muita ja muiden teoksia.

Innostuksen ja kiinnostuksen aiheita riittää. Ekologisuus on erittäin tärkeä arvo. Sisällöntuotanto kiinnostaa, joten toimeksiannot siltä osin ovat tervetulleita.

Keudalla. Uusyrityskeskuksen kautta saatu tuki on tärkeää. Starttiraha tarjoaa tukensa alkutaipaleelle. - LTS on väännetty jo useampaan kertaan, Junkkari sanoo.

Tuore järvenpääläinen

Harrastuksena hänellä on mm. tankotanssi, ja hän ilahtuukin kovasti kuullessaan, että Järvenpäähän on avattu uusi sali. Nuorena laskettelussa kilpaillut Junkkari kokee lajin omakseen.

Kouvolasta kotoisin oleva Junkkari asui pitkään Tampereella. Järvenpäähän hän muutti sijainnin vuoksi. Täältä löytyi myös edullisempi asumismuoto. Hän on ehtinyt käydä jo useamman lyhyen yrittäjyyskurssin, mm.

Ronjamedia ronja@ronjamedia.fi Löydät Ronjamedian myös facebookista (yrityspuhelin ja nettisivut tulossa)

Ronja-Ilona Junkkaria kiehtoo yrittäjyyden omarytmisyys.

Kyseinen teos pitää sisällään erityisherkkien tarinoita. Omakohtaisia haastatteluja on tehty vuodesta 2014 asti. Merkillepantavaa oli se, että monet erityisherkät olivat yrittäjiä. Yrittäjyyden suoma vapaus ja omarytmisyys sopii heille. Se herätti osaltaan myös itse kirjoittajan miettimään asiaa.

Sisällöntuotanto kiinnostaa Radiotoimittajan koulutus, mediaalan opintoja, yliopisto-opintoja, sanataidetta, näyttelijän töitä, bloggaamista... paljon erilaisia asioita on tullut tehtyä. Suunta oli selkeä, mutta toteutus kaipasi roppakaupalla luovuutta ja vapautta. Sen vuoksi yrittäjyys on Ronjan valinta. - Olen ideoija ja aloittaja. Nyt kun minulla oma yritys, saan päättää itse suunnan ja tahdin. Erityisherkälle Ronjalle eivät sovellu kiivas tahti ja ylipitkät päivät. Myös 5-vuotiaan pojan äitinä päivien rytmittäminen on näin helpompaa.

7


Keuken Suomi 100 juhlaseminaarissa kuultiin erittäin kiinnostava toisinajattelija Petri Rajaniemen esitys. Sen jälkeen vaikuttajat vaihtoivat ajatuksia paneelissa.

PAIKALLISYHDISTYKSEN

Vuonna 2017 Suomen Yrittäjien paikallisyhdistys Järvenpään Yrittäjät on ollut jälleen monessa mukana. Suuret vuosittaiset päätapahtumat, BusinessBlues ja Vuoden Yrittäjä -juhla vietettiin onnistuneesti. Vanhankylän kartano toimii BusinessBluesin kotipesänä jatkossakin. Scandic Järvenpää on ollut viime vuodet Yrittäjäjuhlien näyttämönä.

Koulutuksia ja tapahtumia

Kuva: Keuke

Tärkeinä ja erittäin pidettyinä jäsenetuinamme jatkuivat Yrittäjäaamiaiset ja Jymyvoima eli aamuliikunta. Lounaskahvila Tyyni jatkaa aamiaispaikkana edelleen, kuun ensimmäisenä perjantaina (pienin poikkeuksin) aamiaistellaan jatkossakin. Kuntokeskus Salus tarjoaa aamuliikuntaa tiistai- ja perjantai-aamuisin klo 8–9. Nämä jäsenedut kannattaa hyödyntää! Hallituksen jäsenet ovat olleet mukana erilaisissa työryhmissä. Perinteisesti on oltu mukana mm. oppilaitosyhteistyössä. Yhteydenpito Järvenpään kaupungin ja erityisesti kaupunkikehityksen kanssa on ollut tiivistä. Erilaisia tilaisuuksia on ollut vuoden mittaan niin omia kuin Uudenmaan Yrittäjien ja Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskuksen järjestäminä. Keuke palkittiin Vuoden yhteistyökumppanina yrittäjäjuhlassa. Myös Sykettä ja Sinfoniaa ry:n toimintaa on sparrattu tiedotuksella. Elävä kaupunkikeskusta on meidän kaikkien etu, vaikka yritys ei sijaitsisikaan ydinkeskustassa. Suosittelemme siis Sykettä ja Sinfoniaa -yhdistyksen jäsenyyttä!

Kuva: Uudenmaan Yrittäjät

Uudenmaan Yrittäjien hallitus 2018. Vasemmalta takarivi: Willem van Schevikhoven, Sauli Kauppinen, Mikko Venäläinen, Markku Häiväläinen, Mari Ståhls, Anne Lampinen, Anne Rantalainen ja Markku Aalto. Edessä Leevi Pursiainen, pj. Juhani Hyry ja Eero Kokko. Oppilaitosyhteistyötä www.yesverkosto.fi

Järvenpään Yrittäjien puheenjohtaja Tuomas Raejärvi aloitti työn Järvenpään kaupunginvaltuustossa, kuten myös Uudenmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Petri Graeffe. Yrittäjiä on valtuustossa useita, joten sielläkin äänemme kuuluu. Ole sinäkin aktiivinen! Hallituksen jäsenten kautta voit välittää viestiä eteenpäin. Yrittäjäjärjestö on sinua varten! Kuva: Satu Hart

Kuva: Uudenmaan Yrittäjät

Oppilaitosyhteistyöhön on osallistuttu jo useamman vuoden ajan. Yrittäjyyskasvatus on saanut hyvin tuulta alleen. Alueellista yhteistyötä ja vaikuttamista

Vuoden Yrittäjä -juhla Scandic Järvenpäässä on perinteisesti täyteen buukattu. Vuonna 2018 juhla vietetään 29. syyskuuta. Saimme osaksemme myös MOT-julkisuutta, joskin melko ontoin perustein:)

8

Tänä vuonna Uudenmaan Yrittäjien luottamusmiesseminaari järjestettiin naapurissa Tuusulassa, Gustavelundissa. Vuosittaisista seminaareista saamme hyviä eväitä hallitustyötä varten.


Virkistystä ja verkostoitumista BusinessBluesia suunniteltiin tänä vuonna lähialueiden paikallisyhdistysten kanssa samassa pöydässä, koska OP tarjosi kuljetuksiin tukea. Tapahtumassa esiintyi myös suuren suosion saanut Yrittäjien oma bändi JYrBä.

Jäsenille ilmaiset aamiaiset

Yrittäjäaamiaisilla on aina isäntä, joka on yritys tai jokin muu yhteistyötaho. Mukana aina myös hallituksen jäseniä, joiden puoleen voit kääntyä. Maaliskuussa aamiaista isännöi TE-keskus. Kuvassa myös hallituksen edustajat Miia Karhu ja Tuomas Raejärvi.

Järvenpään lukiolla järjestettiin marraskuussa vuosittainen 24 tuntia kestävä yritysleiri, jonka aikana lukiolaiset kehittävät liikeidean ja lopuksi esittävät sen arviointiraadille. Tänä vuonna voittajaksi valikoitui Technical Aid eli näkövammaisten älykeppi.

Yhteistyö kaupungin kanssa

Hae mukaan 7.2.2018 mennessä: www.kasvuopen.fi

Kasvu Open käynnistyy vuoden alussa myös vuonna 2018. Startti on 23.1.2018 Järvenpää-talolla.

Syyskuussa Järvenpään Yrittäjien hallituksen kokous pidettiin Pentisolin tiloissa. Saimme vieraaksemme Järvenpään kaupungin edustajina yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramon sekä hankintalakimies Seija Rantalan. Huhtikuussa Järvenpään Yrittäjien hallitus kävi tapaamassa kaupunginjohtaja Erkki Kukkosta ja kaupunginhallituksen Liikuntaa puheenjohtaja Helinä jäsenetuna! Perttua. Vuorovaikutus yrittäjien ja kaupungin kanssa on tärkeää. Sote ja uusi kunta -asioiden Yrittäjien aamuliikuntaryhmä Jymylisäksi keskusteltiin voima jatkaa myös ensi vuonna tiistaihankinnoista. ja perjantai-aamuisin Kunto Saluksella. Tänä vuonna jatketaan 22.12. asti, ja ensi vuonna 10.1. alkaen.

9


Keskustaan 3 km

Junarata

Lahteen Mäkelän Kone Oy

Ainola junaseisake Myytävä yritystontti 11 000 m2

Asemalta 5 min. kävelymatka (500 m) Poikkitie

Tuusulaan

Myyty Würth

Myytävä yritystontti 5 000 m2

Uusi Ainola keskus / Pohjolanhovin asuinalue (tulossa ~2020)

Junarata

Myytävä yritystontti 16 300 m2

K-rauta

Helsinki-Lahti moottoritie (E75) Myytävä yritystontti 25 300 m2

Myyty Puuilo

Liittymät moottoritielle

Ainolan junaseisakkeen tuleva paikka

LIDL

us kesk 19) Jakelu2018/20 a s s (tulo

= bussipysäkki = tuleva bussipysäkki

100 m

Helsinkiin

ILMIANNA meille yritys, joka etsii parhaillaan tonttia Keski-Uudeltamaalta. Susanna Aramo yrityspalvelupäällikkö, Elinkeinopalvelut susanna.aramo@jarvenpaa.fi puh. 040 315 3130

Boogien yritysalue Boogien yritysalue rakentuu. Lidlin jakelukeskus nousee vauhdilla. Lidlin lisäksi alueelta on myyty tontit Puuilolle ja Würthille. Kerro Elinkeinopalveluille yrityksiä, jotka etsivät hyvää sijaintipaikkaa.

10

Yrittäjä - onko Sinulla toimitila, jonka haluaisit myydä tai vuokrata? Kaupunki pitää yllä sivustoa, josta löytyy meille ilmoitettuja, yksityisten omistamia vapaita toimitiloja Järvenpäässä. Toimitilan omistaja hoitaa itse tilansa vuokraamisen tai myynnin.

Tutustu toimitiloihin osoitteessa: jarvenpaantoimitilat.info Toimitilan ilmoitus osoitteeseen: tekninen.palvelu@jarvenpaa.fi Kerro kohteestasi osoite, sijainti, koko, yhteystietosi, esittelyteksti ja kuva/kuvia. Hintatiedot edistävät kohteen vuokraamista tai myyntiä.


Kaupunkikehityksen terveiset

Julkiset hankinnat elinvoima ja elinkeino osana Järvenpään tarinaa Kaupungin Hankintapalveluiden ja Elinkeinopalveluiden tavoitteena on Pk-yrittäjämyönteisen hankintapolitiikan kehittäminen, jolloin kaupunki ottaa paremmin huomioon paikalliset pk-yrittäjät. Tavoitteena on tiivistää yhteistyötä ja tiedonkulkua.

Hyvät järvenpääläiset yrittäjät, Suomi 100 -vuosi huipentui itsenäi-

Molemmilla osapuolilla on omat roolissa. Kaupunki ottaa muun muassa julkisissa hankinnoissa paikalliset yrittäjät huomioon tekemällä tietopyyntöjä ja markkinakartoituksia ennen kilpailutusta, jolloin paikallisilla yrittäjillä on mahdollisuus vaikuttaa reunaehtoihin. Kaupungin tahtotilana on jakaa hankintoja pienempiin osakokonaisuuksiin sekä pitää soveltuvuus- ja vähimmäisvaatimukset kohtuullisina.

syyspäivänä 6.12. Vuosi on ainut-

Yrittäjän vastuulla on muun muassa vastaaminen tietopyyntöihin ja markkinakartoituksiin. Tärkeää on huomioida, että vain osallistumalla voi vaikuttaa asioihin ja saada yrittäjien mielipiteet kuuluville. Yrittäjien vastauksien perusteella laaditaan esimerkiksi tarjouspyyntöjen soveltuvuus-, vähimmäis- ja sisältövaatimuksia.

tänä Suomi 100 vuonna on ollut

Pidämme yrittäjiä ajan tasalla, kun kehitystyö edistyy.

Kaupungin verkkosivusto yrittäjäystävällisemmäksi Etusivulla on lisätty pikalinkki ”Yrittäjille”, josta pääsee Elinkeino- ja yrityspalveluiden sivulle suoraan. Elinkeino- ja yrityspalveluiden alle on lisätty Julkiset hankinnat -valikko. Julkiset hankinnat löytyvät nyt myös Yrittäminen ja työ-kuvakkeen ’oikaise sisältöön’ pikalinkistä. Tervetuloa tutustumaan hankintoihin verkossa!

laatuinen Suomelle – samalla se on ollut ainutlaatuinen myös Järvenpäälle, joka viettää 50-vuotispäiviään kaupunkina. Kenties parhaita lahjoja talouskasvun tuoma positiivinen ilmapiiri ja usko huomiseen. Järvenpää viettää juhlavuotta myös ennennäkemättömän kasvun keskellä. Järvenpää koetaan kiinnostavana ja haluttavana asuinpaikkana. Olemme Suomessa asukasmäärän kasvun suhteen omissa lukemissa, heti pääkaupunkiseudun kaupunkien jälkeen. Tämä tarkoittaa Järvenpäähän investointeja, työpaikkoja, mahdollisuuksia ja edellytyksiä yrittäjille. Tästä on tulevaisuuden Järvenpään kilpailukyky tehty. Haluan toivottaa Sinulle ja läheisillesi mitä parhainta joulun odotusta. Kiitos, että olet osa tätä tarinaa!  Terveisin Olli Keto-Tokoi elinkeinojohtaja

Teksti: Susanna Aramo, yrityspalvelupäällikkö

11


GDPR

Kaikki laitteet, joilla tietoja on, oltava salasanasuojattu.

EU:n tietosuoja-asetus GDPR astuu velvoittavana voimaan 25.5.2018. Sen jälkeen myös suomalaisten yritysten, järjestöjen ja viranomaisten eli rekisterinpitäjien on tarjottava henkilörekistereissään käsiteltäville rekisteröidyille entistä runsaammin päätäntävaltaa omiin tietoihinsa. Loppukeväästä 2018 alkaen rekisterinpitäjien on huolehdittava, että rekisterit ovat asianmukaisessa hoidossa – ja turvassa. Tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin mukautuminen tarkoittaa suurelle osalle yrityksistä myös digiloikkaa, sillä Asiakastiedon kyselytutkimuksen mukaan peräti neljännes pienistä ja keskisuurista suomalaisyrityksistä ylläpitää vielä asiakasrekisteriä ilman CRM-järjestelmän tai edes laskutusohjelman tukea eli käytännössä joko Excelissä tai paperiversiona. Asiakasrekisterissä olevien henkilötietojen on oltava täsmällisiä ja päivitettyjä ja niiden käyttötarkoitus on oltava kuvattuna. Henkilötietojen käsittelyn on oltava läpinäkyvää eli henkilön tulee saada kysyttäessä tietää, mitä tietoja ja miksi hänestä on kerätty, minne niitä mahdollisesti luovutetaan ja kauanko tietoja käsitellään. Hieman pidemmällä aikavälillä yritysten kannattaa alkaa ammentaa ajan tasalle saatetusta ja aktiivisesti ylläpidetystä asiakasrekisteristään kasvua liiketoimintaan. Heikki Armisella DataSky Oy:stä on takana kaksi kurssia uudesta tieto-

12

Koonnut Heli Tiensuu Kuva: Adobe Stock

turva-asetuksesta. - GDPR:ään liittyy paljon vaikeaselkoiselta tuntuvia asioita. Pohjimmiltaan kyse on kuitenkin vain tietojen suojaamisesta lisääntyvien riskien maailmassa. - Kaikissa yrityksissä asiakkaista kerättävä informaatio on oltava suojattu. Kaikki ne laitteet, joilla tietoja on, olipa kyseessä sitten kännykkä, läppäri tai pöytäkone, täytyy olla salasanasuojattu. Alueelliset tietosuojavaltuutetut kiertävät asetuksen voimaan tultua, ja heille on voitava näyttää kirjallinen suunnitelma. - On voitava esittää selvitys siitä, miten nämä asiat yrityksessä hoidetaan, Arminen sanoo. Kyseessä on monessakin yrityksessä uusi tapa toimia, ei vain yksi toimenpide, jonka joku hoitaa. Jos käytännöt puuttuvat, ne on luotava. Jos koneelle turvatoimista huolimatta livahtaa haittaohjelma keräämään tietoa, on siitä ilmoitettava valvontaviranomaiselle 72 tunnin kuluessa. - Työkonetta ei kannata antaa esim. lasten käyttöön.

Jos haittaohjelma havaitaan, siitä on ilmoitettava valvontaviranomaiselle 72 tunnin kuluessa. Näin voidaan välttyä sanktioilta.

Yksi tärkeä seikka on se, ettei turhaa tietoa saa kerätä, ja rekisterit on päivitettävä aika ajoin. - Vanhoja tietoja ei tulisi säilyttää. Siksi rekisterien päivitys on tehtävä aika ajoin. - Käytännöt täsmentyvät vielä, ja tarkempia ohjeitakin on tulossa. - Sanktioita ja uhkasakkoja jaetaan kyllä, jos asioita ei hoideta. Lisätietoja: • www.asiakastieto.fi/gdpr: Hyvää tietoa GDPR:stä. Tammikuun lopussa podcasteja ja tietoiskuja. Pyrkii tekemään tiedon helposti pureksittavaan muotoon. • www.privacyshield.gov: täältä voit tarkastaa amerikkalaiset tahot, jotka noudattavat Euroopan tietosuojalakeja, esim. Mailchimp tai Instagram löytyvät täältä. Tietoteknisistä turva-asioista voit kysyä myös Heikki Armiselta DataSkysta puh. 010 820 9920 / 050 584 3427


Vuoden kestävän Valtaus-palvelun hinta on 800 € + alv. Ota yhteyttä: Kirsi Puro, kirsi.puro@keuke.fi, 050 346 1330

Valmiina valtaamaan Kasvu on yritysmaailman uusi trendisana, jonka takana piilee tärkeä totuus. Kasvua pitää tapahtua, jotta pystyy vastaamaan muuttuvan maailman tarpeisiin. Mutta miten uusia markkinoita vallataan? Miten raivataan kasvun esteitä ja hallitaan kasvua? Miten kehitytään kasvun valtiaaksi? Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus (Keuke) kannustaa yrityksiä kasvamaan uuden Valtaus-palvelun avulla. Palvelu on tarkoitettu Keuken toimialueen yrityksille, jotka tekevät miljoonaluokan liikevaihtoa. Palveluun mukaan lähtevät yritykset saavat oman kasvusuunnitelman, valmennusta kasvun tueksi sekä yrityskehittäjän sparraamaan ja vauhdittamaan kasvua. Yrittäjistä muodostetaan tiimejä eri teemojen ympärille, jotka toimivat osaltaan kasvun vauhdittajina.

Ensimmäinen satsi valtaajia on jo melkein tullut uunista ulos, uusi ryhmä aloittaa ensi vuoden alkupuolella.

Tulosta hyvällä fiiliksellä Järvenpääläinen LV-Pakki Oy toteuttaa putkiremontteja yhteistyössä muiden rakennusalan yritysten kanssa. Valtaukseen 18 henkilöä työllistävä LV-Pakki lähti mukaan Keuken Kirsi Puron ehdotuksesta. – Lupauduin mukaan kaiken kiireen keskellä asiaa sen kummemmin miettimättä. Tarkemman pohdinnan jälkeen huomasin, että mukaan lähteminen voisi olla hyvä juttu. Ja sellaiseksi se on muodostunut, Tomi Nurminen sanoo. LV-Pakki on saanut Valtauksesta ja Keuken ohjauksesta paljon hyviä eväitä yrityksen kasvun ja kehityksen tueksi. Tavoitteena on monipuolinen kehitys, jonka ansiosta

yritys saa enemmän töitä, markkinoita sekä sen pohjalta myös tulosta. – Tavoitteenamme on saada kolmessa vuodessa 30 prosenttia lisää liikevaihtoa. Putkiremontteja ja tarjouspyyntöjä on kyllä paljon liikkeellä, mutta meidän täytyy kehittää omia projektejamme niin, että saamme tehtyä ja tarjottua enemmän. Laadusta ja aikatauluista tinkimättä. Valtauksen avulla toiminnasta on onnistuttu tekemään tavoitteellisempaa ja avoimempaa yhdessä työntekijöiden kanssa. Tärkeintä on osata keskittyä oikeisiin asioihin ja pysyä aktiivisena. – Haluamme luoda asiakkaille positiivisen kuvan putkiremonteista. Työmaalla pitää olla hyvä fiilis työntekijöiden ja asukkaiden kesken. Kasvu on yrityksen elinehto. Tarvitaan uusia valtauksia ja uusia valloituksia. Älä siis jää paikoillesi, vaan lähde mukaan valtaukseen. Tulevaisuus on muutamien merkityksellisten askeleiden päässä.

#keuke

K euke, Keski- Uudenmaan Kehi ttämi skeskus Oy Y ritysneuvontaa j ärvenpääl äi si l l e yri tyksi l l e.

AJANVARAUS ma-pe 9.00-15.00 puh. 050 341 3210 Soitamme tarvittaessa takaisin. Ajan voi varata myös sähköpostitse keuke@keuke.fi www.keuke.fi / www.facebook.com/kehittamiskeskus

13


Tietokoneet ja varaosat Asennukset ja huollot Pilvipalvelut

Palvelu pelaa!

Lähituki Oma IT-päällikkö

Tuo tietokoneesi kuntotarkastukseen, kustannusarvio 0€ Kaikki IT-palvelut samasta numerosta: JÄRVENPÄÄ, myymälä Postikatu 4

010 820 9920 Avoinna ma–pe 10–18

KERAVA, toimisto Avoinna Kumitehtaankatu 5 (Klondyke-talo) sopimuksen mukaan

www.datasky.fi

Yrittäjät kokeilee Uudellamaalla uutta tapaa työterveyspalveluiden hankkimiseen Yrittäjäjärjestön jäsen voi jatkossa järjestää työterveyshuoltonsa yksinkertaisemmin. Uudenmaan Yrittäjät on solminut puitesopimuksen kahdeksan toimialueensa työterveyspalveluita tuottavan toimijan kanssa. Yrittäjät voivat halutessaan hakeutua työterveyshuollon asiakkaaksi puitesopimuksen kautta ilman erillisiä sopimusneuvotteluja. - Yhteishankinnalla varmistetaan, että palvelut ovat helposti saavutettavia, laadukkaita, kohtuuhintaisia ja vastaavat jäsenyrittäjiemme tarpeita, Uudenmaan Yrittäjien järjestöpäällikkö Petri Ovaska perustelee. Yhteisesti hankitut työterveyshuoltopalvelut vähentävät yritysten hallinnollista taakkaa ja helpottavat palveluiden järjestämistä. Uudistus tuo helpotusta erityisesti yksinyrittäjille. Uudistuksella pyritäänkin kannustamaan yksinyrittäjiä hoitamaan työterveyshuoltonsa palvelut ajan tasalle. Puitesopimuksen kilpailutus toteutettiin yhteistyössä Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman TyhyverkostoX / TTT-Palvelut -hankkeen kanssa, jonka päätoteuttaja on Työterveyslaitos.

14

Yrittäjäjärjestön jäsen voi solmia puitesopimuksella: Ennaltaehkäisevän eli lakisääteisen työterveyshuollon, joka sisältää mm. • työpaikkaselvityksen • kirjallisen työterveyshuollon toimintasuunnitelman • tietojen antamisen, neuvonnan ja ohjauksen (TANO) • terveystarkastukset • työyhteisön toimivuuden edistämisen • työssä selviytymisen seurannan ja kuntoutukseen ohjaamisen • sairauspoissaolojen seurannan ja tapaturmien torjunnan yhteistyössä yrittäjän kanssa. Keski-Uudellamaalla Lääkärikeskus Aava, Attendo ja Diagnos Terveyspalvelut Lisätietietoja: Uudenmaan Yrittäjät: Petri Ovaska 050 558 5674 petri.ovaska@uudenmaanyrittajat.fi TyhyverkostoX / Palvelut –hanke, Työterveyslaitos: Helena Palmgren 030 474 2643 helena.palmgren@ttl.fi


Perhelän mainospaikat myynnissä! Hinnat ja koot / 6 kk Kävelykadun puoli korkeus 250 x leveys 120 cm hinta 500 e + alv/paikka Helsinginkadun puoli korkeus 120 x leveys 250 cm hinta 500 e +alv/paikka Hinta sis. asennus ja painatus Painovalmis materiaali Ota yhteyttä: Matti Hänninen 040 512 7880 matti.hanninen@seroprint.fi

Halleissa pallo ei huku eikä Mainoksesi nuku! – se näkyy ja huomataan joka päivä • hallien mainosmyynti • mainosten suunnittelu • mainosten toteutus ja kiinnitys – kaikki paketissa yhdellä kertaa Kysy lisää ja pyydä tarjous Monitoimihalli ja Jampan halli Matti Hänninen 040 512 7880 matti.hanninen@seroprint.fi Näin tuet nuorisotyötä jalkapallon kautta

Myynti ja toteutus:

Vanha Yhdystie 14 B 04430 Järvenpää

www.seroprint.fi

DIGIPAINO

TEKSTIILIPAINO

TEIPPAUKSET 15


Yrittäjä, Yrittäjä,

pohditko hyviä hyviä keinoja keinoja saada pohditko saada asiakkaita asiakkaitapaikalle paikalle tai virkistyspäivän järjestämistä henkilökunnalle? tai virkistyspäivän järjestämistä henkilökunnalle?

Omaelokuvanäytös elokuvanäytöstoimii toimiivarmasti. varmasti. Oma

Esim.40 40 hengen hengen tilausnäytökset Esim. tilausnäytöksetalk. alk.300,300,- ++ alv. alv. YRITYSLIPUT ERIKOISHINTAAN 7,50 + alv. YRITYSLIPUT ERIKOISHINTAAN 7,50 + alv. Minimitilaus 20 kpl. Minimitilaus 20 kpl. 50 lipun tilaajalle logo lippuun veloituksetta. 50 lipun tilaajalle logo lippuun veloituksetta.

Hiukset hyvin niin bisnes luistaa! Naiset • miehet • lapset

Järnefeltinkatu 11, Järvenpää • 050 558 9847 facebook: salon.ki.jarvenpaa • www.salon-ki.fi

Tilaukset lisätiedot: Tilaukset jaja lisätiedot: Miia Karhu Miia Karhu Puh.040 0405339711 5339711 Puh. miia.karhu@studiot123.com miia.karhu@studiot123.com

Helsingintie 12

Kassa: 09 8366 770 HelsingintieJärvenpää 12, Järvenpää studiot123.com studiot123.com

www.sykettajasinfoniaa.fi www.kyllatapahtuu.fi

16


UUSI JÄSEN

Aktiivina yrittäjäjärjestössä Monet ovat vaikuttajain kasvot. Kukin määrittelee sanan merkityksen itse. Yleistäen se on kaikkea toiminnassa mukana olemisesta isojenkin suuntalinjojen vetoon kattojärjestössämme ja Brysselissä lobbaamiseen. Yksinkertaisimmillaan vaikuttaminen on äänen antaminen syyskokouksessa tai tärkeän viestin vieminen puuhamiehille. Eihän hallitus yksin kaikkea keksi, vaan se janoaa tietoa kentältä. Vaikuttaa voi myös osallistumalla tapahtumiin vieraana tai apulaisena, sillä let´s face the fact; yhdistys on olemassa jäseniään varten. Mitä enemmän jäsenet osallistuvat, sitä enemmän tapahtuu myös jatkossa ja sitä näkyvämpi yhdistys on. Näkyvän yhdistyksen sanalla on painoa ja sen jäsenistössä voimaa. Paikallisyhdistyksen hallitus on mielenkiintoinen paikka. Kaikki halitukset ovat erilaisia, mutta väitän että hallitukset joissa kysytään ’Miksi olet mukana?’, pärjäävät melko hyvin. Miksi? Rahan takia mukana ei ainakaan olla. Yksi tahtoo verkostoitua, toinen oppia uutta ja kolmas järjestää tapahtumia. Kaikki hyviä syitä olla mukana, etenkin kun syy tunnistetaan ja kaikki hallituksesta pääsevät toteuttamaan itseään vahvuuksiensa kautta. Saavat siis rahaa rakkaampaa palkkaa. Ehkä tärkein perinteisen vaikuttamisen tehtävä on yhteistyö alueen muiden toimijoiden kanssa. Koulut ja kaupunki ovat ne puitteet joissa toimimme ja josta tuleva työvoimamme ammentaa oppinsa. Aiheesta voisi kirjoittaa jopa oman kolumninsa, joten jätetään syvempi tarkastelu seuraavaan kertaan. Tuoreessa Uudenmaan Yrittäjien hallituksessa aloittaa yhdistyksestämme allekirjoittaneen ohella myös Sauli Kauppinen. Hallituksessa on hyvän maun puitteissa tuotava esiin paikalliset tarpeet samalla katsoen asioita reilusti ja objektiivisesti kaikkien yrittäjien kannalta. Lisänä koen että tehtäväni erityisesti Uudenmaan Yrittäjissä on myös ajatella tämän päivän opiskelijoita ja nuoria – huomisen yrittäjiä. Siinä on se porukka, joka meidän pitää vakuuttaa jos mielimme jatkossakin olla vahva järjestö. Paikallisyhdistyksen hallitessa oman tonttinsa on aluejärjestöllä hartiat ja muskelit, joiden varaan voi tukeutua, tietäen kuitenkin että se jättää paikallisyhdistykselle tilaa toteuttaa omat visionsa. Willem van Schevikhoven, Järvenpää Järvenpään Yrittäjien jäsen, Pornaisten Yrittäjien puheenjohtaja, Uudenmaan Yrittäjien hallituksessa

Yli kymmenen vuotta verkkokauppaa Race Performance Oy:n yrittäjä Willem van Schevikhoven on tehnyt vuosia kovasti töitä, mutta hermonromahduksen partaalle hän on joutunut vain kerran – yritettyään pitää kuukauden loman. Omasta harrastuksesta liikkeelle lähteneellä yrityksellä on myös kaksi verkkokauppaa ja myymälä Pornaisissa. Nuori Willem laitteli autoja ja korjaili tietokoneita. - Tein kaikkea mitä laillisuuden rajoissa voi tehdä, hän vitsailee. Yrityksen perustamisen jälkeen autopuoli vakiintui nopeasti “kärjeksi”. Nyt myös ulkomaankauppa on lisääntynyt – puolin ja toisin. Miten verkkokauppamaailman kovassa kilvassa pärjää? - Kilpailussa ei voi tuijottaa pelkästään Suomen markkinoita. On uudistuttava jatkuvasti, ja riman on oltava korkealla. Silti hinnan on oltava kohdallaan. Markkoita on seurattava. Ratkaisevassa roolissa ovat hyvät hankinta- ja rahtisopimukset. Tätä nykyä Järvenpäässä asuva yrittäjä pitää myymälän sijaintia Pornaisissa hyvänä. Myymälään tullaan eri suunnista, pitkienkin matkojen päästä erikoisosia hakemaan. Yrityksen kantava voima on palvella asiakasta siten, että asiakas tulee uudelleen. - Sama resepti ei toimi montaa kertaa. Työ jatkuu, myös yrittäjäjärjestössä. Schevikhoven on Pornaisten Yrittäjien puheenjohtaja ja Järvenpään Yrittäjien jäsen. Race Performance Oy www.race.fi

17


Täydellinen yhdistelmä. Tarjoamme räätälöityjä pankki- ja vakuutuspalveluja saman katon alta. Aloita kumppanuus varaamalla aika lähimmästä konttorista, niin selvitämme mitä ratkaisuja voimme tarjota juuri sinun yritykselle. Ajanvaraus: www.op.fi/kaikki tai soita 0100 05151

UNOHDA EVÄÄT JA SYÖ KUNNON KOTIRUOKALOUNAS! LOUNAS: Herkullista kotiruokaa noutopöydästä – ilman lisäaineita, tuoreista raaka-aineista KAHVILA: Paikan päällä jauhettua kahvia ja tuoreita leivonnaisia PITOPALVELU: Helpota juhlien järjestelyä ja anna Tyynin auttaa! Tuotelistat löydät netistä TILAUSRAVINTOLA: Tyynin tyylikkäissä tiloissa järjestät juhlat ja tilaisuudet vaivattomast

Olemme laajentaneet tilojamme entisen DNA:n puolelle. Uusi tila on varattavissa yksityistilaisuutta varten myös päiväsaikaan!

Ruokalista: www.tyyni.fi Sibeliuksenkatu 14 (kävelykatu) Järvenpää puh. (09) 291 7100 info@tyyni.fi www.tyyni.fi

V

UOKRALLE TARJOTAAN

Toimistotyöpisteitä 1–5 henkilölle alkaen á 180,-/kk + alv Vuokraan sisältyy sähkö, vesi ja laajakaistayhteys Tiedustelut mieluiten sähköpostitse ismo.nojd@gmail.com Kalliotie 1 04400 JÄRVENPÄÄ puh. 040 525 7677

18

Rantalainen Oy Uusimaa Postikatu 10 A 04400 Järvenpää Puh. 010 321 6500

www.ra ntala inen.fi

Kun asiakas ei maksa...

www.tehoperinta.fi Perintatoimisto Tehoperinta Oy info@tehoperinta.fi, puh. 0207 280 150

Ovathan yhteystietosi ajan tasalla? https://synergia.yrittajat.fi/ Muistathan seurata myös Uudenmaan Yrittäjien tapahtumakalanteria www.uudenmaanyrittajat.fi.


HALLITUS JATKAA ENNALLAAN VUONNA 2018 Yrittäjien hallitus vuodelle 2018 on valittu. Hallitus jatkaa samalla kokoonpanolla, koska erovuoroiset ilmoittivat halustaan jatkaa. Vastaehdokkaita ei ollut. Hallituksen 2018 kokoonpano: Puheenjohtaja Tuomas Raejärvi. Hallituksen jäsenet: Mari Mattila, Miia

Karhu, Stiina Weckström, Saija Sitolahti, Mikael Siren, Pekka Kärkkäinen, Jari Mäkinen ja Sauli Kauppinen. Hallitus järjestäytyy vaihtokokouksessa vuoden alussa. Virkailijat vahvistetaan niinikään vaihtokokouksessa.

Hallitus 2017 Tuomas Raejärvi puheenjohtaja

Sähkötalo Oy puh. 0400 558 888 tuomas.raejarvi@sahkotalo.fi

Sauli Kauppinen

YRITTÄJÄAAMIAISET VUONNA 2018 - isännyyksiä vapaana! Yrittäjäaamiaset jatkuvat myös vuonna 2018 keskimäärin kerran kuussa. Yrittäjäaamiaista nautitaan perjantai-aamuna Lounaskahvila Tyynissä klo 7.30–10.00.

Tänä vuonna joulukuun aamiainen nautittiin Järvenpään Kukkatalossa.

Kerran vuodesssa Järvenpään seurakunta järjestää yrittäjille brunssin ja Järvenpään kaupunki 5.9. Yrittäjän päivän lounaan. Yrittäjä-viikolla ei aamiaista järjestetä. Yksi vuodenkierron aamupaloista voidaan nauttia myös jäsenyrityksessä tai yhteistyötahon tiloissa.

Miia Karhu

Varapuheenjohtaja Järvenpään Studiot Oy puh. 040 533 9711 miia.karhu@studiot123.com

Pekka Kärkkäinen Varapuheenjohtaja Suomen Historiapelit puh. 0400 520 404 pekka@historiapelit.fi

Yrittäjä, kysy vapaita aamuja yhteistyökumppanisopimukselle! Ota yhteyttä aamiais-vastaavaan: mikael.siren@seroprint.fi Yrittäjäaamiaisilla isännällä on mahdollisuus esitellä omaa toimintaansa esimerkiksi jakamalla pöytiin esitteitä tai flyereita. Myös pari lyhyttä puheenvuoroa voi pitää. Aamiaisisännät saavat ohjeistuksen. Vieraat voivat vaihtaa käyntikortteja ja verkostoitua.

Varapuheenjohtaja DataSky Oy puh. 050 584 3407 sauli.kauppinen@datasky.fi

Jari Mäkinen

Pentisol Oy puh. 041 4401 665 jari.makinen@pentisol.fi

Mikael Siren

Aamiaiset 2018: 19.1., 9.2. (Seurakunnan brunssi), 9.3., 6.4., 4.5., 8.6., 17.8., 5.10., 9.11. ja 14.12. Aikataulu vahvistetaan vuoden vaihteessa vaihtokokouksessa.

Seroprint Oy puh. 050 911 0222 mikael.siren@seroprint.fi

Stiina Pennanen

Parturi-kampaamo Salon-Ki puh. 050 406 0701 stiina.pennanen@gmail.com

Saija Sitolahti

Järvenpään Kukkatalo Oy puh. 0400 583 872 / 09 279 7070 saija.sitolahti@jarvenpaankukkatalo.fi

Mari Mattila

YRITTÄJIEN AAMULIIKUNTA

Toscanan Tuuli puh. 045 888 9606 toscanantuuli@gmail.com

tiistai- ja perjantai-aamuisin klo 8.00–9.00 KuntoSaluksella. Jäsenille ilmainen, voit valita ohjatun liikunnan tai vapaan kuntosalikäynnin. Ei ilmoittautumista, tervetuloa mukaan Jymyvoimailemaan! Yrittäjien aamujumpat jatkuvat KuntoSaluksella normaalisti 22.12. asti ja jatkuvat 10.1.2018. Jymy-aamukortti on lunastettavissa Salukselta ja on voimassa ti- ja pe- aamuina klo 6.00–8.00 läpi vuoden. Pantti kortille on 10 euroa.

Virkailijat Heli Tiensuu

tiedottaja EvenBetter graphic design Puh. 050 3555 554 heli@evenbetter.fi

Topias Mäkipää

sihteeri Lassila-Tikanoja Oy Puh. 050 385 6430 topias.makipaa@lassilatikanoja.fi

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! www.jarvenpaanyrittajat.fi

jarvenpaanyrittajat

Leena Rekola-Nieminen

rahastonhoitaja leena@rekola-nieminen.fi

@jpaa_yrittajat 19


Kunto Saluksen ja Lady Line Järvenpään Yrittäjien jäsenille, liikuntakorteista -20% Järvenpään myös eläkeläisille JY-tarjousta ei voi liittää muihin tarjouksiin.

yös Huolehdithan m työntekijöiden ! hyvinvoinnista

Järvenpään Yrittäjien jäsenille ohjattua aamuliikuntaa Kunto Saluksella tiistaisin ja perjantaisin 8 - 9 sekä kuntosalille avainkortilla klo 6 - 8. Nouda oma avainkorttisi Salukselta (pantti 10 eur).

Järvenpään kuntokeskus Salus Oy Alhotie 4, Järvenpää | puh. 09 271 3008 jarvenpaa@kuntosalus.fi www.kuntosalus.fi

Kuntokeskus Saluksen jäsenet voivat treenata myös LadyLine Järvenpäässä ja Sisu Gymillä

Yrittäjätiedote 3/2017  

Järvenpään Yrittäjien tiedotuslehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Yrittäjätiedote 3/2017  

Järvenpään Yrittäjien tiedotuslehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Advertisement