Page 1

Nro 2/2018

LEHTI

BusinessBlues Vanhankylän kartanolla 28.6. Beach Party -hengessä


OTA REILU TUOTTAVUUSLOIKKA! Voisiko sinun IT-ympäristösi hoitua tehokkaammin? Olisiko aika vapauttaa resursseja liiketoiminnan kasvuun? Tukeeko IT-ympäristösi liiketoimintaa, eikä päinvastoin?

Me hoidamme koko yrityksesi IT-ylläpidon, tietokoneet, palvelimet, tulostimet, puhelimet ym.

Tee vanhasta koneestasi raketti! Työpaikan matelijasta, pöytäkoneesta tai kannettavasta,

199€

saadaan SSD-levyn avulla todellinen raketti!

alv 0%

Tehokkuus lisääntyy; lyhyempi hakuaika, nopeampi tiedonsiirto ja vähäisempi virrankulutus.

sisältää kloonauksen ja asennuksen tiloissamme.

“Tarvitsen koneen, joka ei takkua isompiakaan tiedostoja käsiteltäessä. DataSky asensi pöytäkoneeseeni SSD-levyn, ja matelijasta todellakin tuli raketti.” Graafinen suunnittelija Heli Tiensuu / EvenBetter

Voimassa 31.5.2018 asti

F-Secure - luokkansa parasta suojaa yrityksesi tietokoneille, mobiililaitteille ja palvelimille. Huomisen tietoturvaa - toimitettuna jo tänään. Kysy lisää myynnistämme!

Kaikki IT-palvelut samasta numerosta:

2

Tietotekniikan asiantuntija

JÄRVENPÄÄ Postikatu 4 Avoinna ma–pe 10–18

010 820 9920

Kerava Klondyke-talo Avoinna sop. mukaan

www.datasky.fi


Kulttuuri on vetovoimaa ja bisnestä Kesä on tulossa ja sen myötä matkailukausi alkaa. Ulkomaisia yöpyjiä tuo tänne mm. kansainvälisten yritysten suuret investoinnit Järvenpäässä ja Tuusulassa. Tärkein syy kotimaisille matkailijoille tulla Tuusulanjärven alueelle on meidän poikkeuksellisen rikas kulttuurihistoria: missään muualla Suomessa ei näin suppealla alueella ole asunut niin merkittävää taiteilijajoukkoa kuin täällä.

Yritykset voivat, sopivissa yhteyksissä tietysti, viedä vieraitaan tutustumaan yksittäisiin kulttuurikohteisiin tai vaikka opastetulle kävelykierrokselle Järvenpään Kulttuuripolulle. Samaa voivat tehdä myös tavalliset kaupunkilaiset. Kaupunkimarkkinoinnissa voisi hyödyntää vielä nykyistä enemmän menneisyyden menestystekijöitä, jotka ovat vahvuuksiamme tänäänkin.

Erinomaisesti tämän voi todeta vaikka Ainolan parkkipaikalta, kun yhdellä silmäyksellä voi sieltä nähdä kansallissäveltäjämme kodin lisäksi kansalliskirjailija Juhani Ahon Aholan ja taiteemme kultakauden yhden mestarin taidemaalari Eero Järnefeltin Suvirannan. Niiden välissä on historiallisesti merkittävä Hjeltien ja E.N. Setälän Lepola/ Toimela eli nykyinen Seurakuntaopisto. Paloheimojen Kallio-Kuninkalaan on Ainolasta matkaa vain muutama sata metriä ja Halosenniemeenkin vain pari kilometriä.

Haastankin jokaisen lukijan vierailemaan, yksin tai porukalla, jossain kulttuurikohteessa, jossa ei vielä ole käynyt. Veikkaanpa sieltä löytyvän jotain, mistä voi löytää uutta ammennettavaa myös arkiseen työhön. Matkailu ei kuitenkaan ole vain museoita, vaan yksi maailman suurimmista ja nopeimmin kasvavista elinkeinoista. Se tuo myös töitä ja toimeentuloa lukuisille järvenpääläisille. Monille nuorille kesätyö matkailun parissa on ponnahduslauta uralle aikuisuuteen.

Tätä ainutlaatuista ympäristöä voisimme sekä kaupunkina, kaupunkilaisina että yrityksinä ehkä hyödyntää vielä nykyistä paremmin. Tällä en tarkoita sitä, että kauppaliikkeen pitäisi ottaa tunnarikseen ”täältä Jannekin ostaisi” tai että maaleja myytäisiin Järnefelt-laadulla. Taiteilijayhteisömme varaan voi rakentaa muuta positiivista.

Järvenpää-ilmiö on totta, sen tunnustavat lähes kaikki. Kaupunkimme väkiluku kasvaa, suuret ja pienet yritykset löytävät uuden kodin täältä, myös täällä jo pidempään toimineet yritykset rekrytoivat uusia työntekijöitä. Tähän menestykseen ei ole yhtä selittävää tekijää, vaan nykyhetki on monen jo vuosien ajan vaikut-

YrittäjäLEHTI

Julkaisija: Järvenpään Yrittäjät ry Toimitus: tiedottaja Heli Tiensuu Suunnittelu ja taitto: EvenBetter / Heli Tiensuu Paino: Seroprint Oy Ilmoitusvaraukset: puh. 050 3555 554 / heli@evenbetter.fi

PÄÄKIRJOITUS

taneen tekijän summa. Kaupungin hallinnossa on tehty pitkäjänteistä ja eteenpäin suuntautunutta työtä, joka nyt kantaa kaunista hedelmää. Järvenpääläiset yhdistykset, kuten Hyvä kasvaa Järvenpäässä, Siskot ja Simot, Järvenpää-Seura sekä monet muut tekevät arvokasta työtä, joka luo järvenpääläisille juuria paikallisuuteen. Myös Järvenpään Yrittäjät yhdistyksenä ja meidän jäsenyrityksemme ovat mukana monessa, vaikkapa kouluissa tehtävässä yrittäjyyskasvatuksessa. Yksittäiset kaupunkilaiset tekevät pieniä ja suuria asioita yhteisen asuinympäristömme puolesta vaikka keräämällä katujen varsilta roskan sieltä, toisen täältä. Kyllä tämmöisessä kaupungissa on hyvä elää ja yrittää! Pekka Kärkkäinen Järvenpään Yrittäjien varapuheenjohtaja

Liity jäseneksi: yrittajat.fi/liity

MARKKINOI TUOTTEITASI JA PALVELUITASI MUILLE YRITTÄJILLE! Yrittäjälehden jakelu kaikkiin järvenpääläisiin yrityksiin sekä sidosryhmille. Tänä vuonna ilmestyy vielä yksi lehti viikolla 42. Tarjoamme siihen ilmoituksia hintaan:

HINTA alv 0

Koko (alv 24 %) 1/1 sivu (A4) 500,00 e 1/2 sivu 300,00 e 1/4 sivu 200,00 e 100,00 e 1/8 sivu 60,00 e 1/16 sivu Takasivu (A4) 600,00 e

Kannen kuva: Kaarina Toivanen

3


Pitkäsen kukkakauppa

– kuin Borisoffien perhettä

Pitkäsen kukkakaupan yrittäjä Tuija Saarelan elämä ei ehkä ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, mutta kukkien tuoksua on riittänyt lapsesta asti. Lapsuus vierähti näet Borisoffien kauppapuutarhan pihapiirissä. Pitkäsen kukkakauppa sijaitsee toisella puolella Wärtsilänkatua. Pitkäsen perhe Borisoffin pihapiirissä.

Tuija Saarela on ollut Pitkäsen kukkakaupan yrittäjä vuodesta 1994. Isä Juha Pitkäsen sairastuttua tämä väistyi ja yritys siirtyi lasten, Tuijan ja Timon hoitoon. Samalla Pitkäsen kauppapuutarha -nimi vaihtui Pitkäsen kukkakaupaksi. Ajat olivat muuttuneet, EU avannut rajat ja tuonti lakkauttanut paljon puutarhoja. Myös kukkakauppa-ala on törmännyt haasteisiin, kun kukkia alkoi saada marketeista ja kauppa siirtyi kauppakeskuksiin. Palvelu ja osaaminen ovat yksityisen kukkakaupan valttikortteja.

Borisoffien luottopuutarhuri Isä Juha Pitkänen tuli Järvenpäähän Borisoffin puutarhalle töihin 1960luvun alussa. Pitkäsestä tuli Borisoffin luottopuutarhuri ja perhe asui samassa pihapiirissä Nikolain ja Ljudmilan kanssa. Heillä ei ollut omia lapsia, joten Pitkäsen lapsia hellittiin. Tosin myös töitä tehtiin paljon. - Oli itsestään selvää, että kaikki osallistuivat. Töitä oli koulun jälkeen ja vapaapäivinä. Vapaa-aikaa ei liiemmin ollut, Saarela muistelee. Elämäntavaksihan se muotoutui. 4

Erityisenä muistona Saarela mainitsee kielot, joita kasvatettiin jouluksi. Iso lämminvesiallas tarjosi mukavat olosuhteet ja kielot kukoistivat. Tuoksu oli huumaava. Kun Nikolai vuonna 1974 sairastui, hän halusi Juha Pitkäsen jatkavan puutarhatoimintaa. Kauppapuutarha myytiin kaupungille, ja Juha Pitkänen jatkoi kaupungin vuokralaisena, kunnes vuonna 1980 rakensi oman myymälän ja puutarhan tien toiselle puolelle. Myöhemmin puutarha purettiin ja tilalle rakennettiin lukio. Borisoffin säätiö jakaa edelleen stipendejä alan opiskelijoille.

Juha, Timo ja Tuija Pitkänen Borisoffin puutarhalla. Viimeinen Borisoffin kauppapuutarhan lasihuoneista purettiin vuoden 1999 heinäkuussa.

Koko perhe mukana Koko Pitkäsen perhe oli mukana toiminnassa. Viljelytoimintaa jatkettiin kasvattaen mm. tulppaaneja ja amarylliksiä. Kukkakauppatoiminta toi kuitenkin jo pääasiallisen toimeentulon. Kun Tuija Saarela sai ajokortin, hänet laitettin heti toimittamaan kukkatilauksia Helsinkiin. - Hietsuun hirmuisia kuormia kesä-

Ljudmila Borisoff kiinnittää ansiomerkin Juha Pitkäsen kaulukseen.


JÄSEN VUODESTA 1981

Pitkäsen kukkakaupan henkilökunta: floristi Tiina Eskelinen, floristimestari yrittäjä Tuija Saarela (edessä), floristimestari Sari Karvonen ja floristi Jonna Kaukoranta.

kukkia. Äkkiä siinä oppi Helsingissä ajamaan, kun oli pakko, hän nauraa. Omissa haaveissa pyörähtivät egyptologian opinnot, mutta niiden saavutettavuus oli hankala, ja puutarhalla tarvittiin apukäsiä. Siellä virisi myös kukkien vähittäismyynti. Niinpä ura solahti tutulle alalle. Aikuisena Saarela opiskeli floristiksi ja floristimestariksi. Hän otti vuosien ajan vastaan alan näyttötutkintoja.

Ajan hengessä mukana Kukkakauppaa on vaalittu kaikki vuodet uutta kehittäen. On ollut pop-up-kahvilaa, pop-up-kirppistä ja kursseja. Niitä on edelleen, lähinnä tilauksesta. Veli kuoli vuonna 2014, jonka jälkeen Saarela on vienyt yritystä eteenpäin rinnallaan luotettava ja osaava henkilökunta. Äiti Kerttu oli apuna pitkään.

Kukkakauppani onkin värikäs, runsas, elämyksellinen ja vähän boheemi. Pitkäsen Kukkakaupan pimut, minä, Tiina, Sari ja Jonna olemme luovia ja ammattitaitoisia. Koulutukseltamme olemme floristimestareita ja floristeja. Käymme vuosittain maailmalla poimimassa alan uutuudet ja koulutamme itseämme jatkuvasti. Osallistumme kukkasidontakilpailuihin ja niistä olemme palkintoja jo saaneetkin. Meille on tärkeää aito ihmisten kohtaaminen ja läsnäolo. Jokainen asiakas on meille tärkeä, Saarela kertoo.

Floristiset palvelut, kuten kukkasidonnat, ovat tärkeä osa liiketoimintaa. Palveluihin kuuluvat myös viherhuollot, suunnittelu, tilakoristelut, sesonki-istutukset sekä oheistuotemyynti. Pitkäsen kukkakkauppa Wärtsilänkatu 6 04400 JÄRVENPÄÄ 09 287 415 posti@pitkasenkukkakauppa.fi www.pitkasenkukkakauppa.fi

Sekä puutarha että kukkakauppa ovat kaikki nämä vuodet myös työllistäneet. - Nyt on menossa neljäskymmenes vuosi kukkien kanssa. Rakastan värejä! Pitkäsen kukkakauppa sijaitsee lukion vastapäätä.

5


NUORI YRITTÄJÄ

Nuorella yrittäjällä Minni Sangilla on kaksi toimistokoiraa. Vapaa-ajalla taloushallintoalan yrittäjä ratsastaa ja kotona on kaksi kania. Eläinten kanssa touhuaminen on Sangin rakas harrastus, mutta myös yrittäjyys on hänelle intohimo. Kasvu on tähtäimessä.

Minni Sangista tuli yrittäjä vähän kuin salavihkaa. Hän opiskeli Tampereella tradenomiksi, ja harjoitteluyöpaikasta Talousruudussa sukeutui työpaikka. Valmistuessa töitä oli tullut tehtyä jo vuosi. Tuolloin hän ilmoitti haluavansa muuttaa takaisin kotikaupunki Järvenpäähän. Työnantajat miettivät hetken ja ehdottivat, että Sangi jatkaisi heillä ja perustettaisiin toimipiste Järvenpäähän. Työtila vuokrattiin, ja Sangi alkoi työskennellä yksi omassa työpisteessään, vaikkakin tiiviissä yhteydessä Tampereelle. Näin jatkui pari vuotta, kunnes Sangille ehdotettiin, että hän ryhtyisi yrittäjänä vetämään omaa toimistoa Talousruutu-ryppään alla. Syntyi Suunta Taloushallinto. Nimi on Sangin ”omaa tuotantoa”.

6

Yhteistyö isäntäyrityksen kanssa jatkuu edelleen, joten esim. Sairastuessaan Sangi saa apua sieltä. Homma toimii toki visa-versa. - En ole varma, olisinko uskaltanut lähteä yrittäjäksi vielä, ellei minulla olisi ollut jo asiakaskuntaa ja tuki taustalla. Yrittäjyydestä olen kyllä haaveilut pitkään, Sangi kertoo. Sen sijaan ”kirjanpitäjäksi” hän ei aikonut, vaikka opiskeli alaa. Nyt hän kuitenkin viihtyy hyvin työssään ja suunnittelee laajentamista. Tradenomiopinnoissa käytiin hyvin paljon yrittäjyyteen littyviä asioita läpi, ja taloushallinnon osaajana Sangin ei starttirahan yhteydessä tarvinnut käydä yrittäjäkursseja. Tällä hetkellä hän kuitenkin opiskelee liiketoiminnan kehittämistä Turun ammattikorkeakoulussa, pääsääntöisesti etänä. Opiskelu kestää 1,5–2 vuotta. Tällä hetkellä opinnot keskittyvät asiakkuuksien hallintaan. Lopputyön hän tekee tuotteistamisesta, joka myös taloushallintoalalla on tärkeää. Sangi ei ole paljon markkinoinut yritystään, mutta kaavailee valmistuttuaan lisäävänsä ”pökköä pesään”, jotta

pystyisi palkkaamaan työntekijän. - Todennäköisesti se tapahtuu harjoittelun kautta, Sangi tuumaa. Yrittäjyys itsessään kiinnostaa kovasti, ja yrityksen kasvattaminen on ehdottomasti suunnitelmissa. 26-vuotias Sangi ehtii vielä vaikka mihin. Myös rakkaille harrastuksille jää aikaa. - En yleensä tee pitkää päivää, mutta joskus paikkaan kiireitä viikonloppuisin, hän kertoo. Järvenpään Yrittäjiiin Sangi liittyi heti yrittäjäksi ryhdyttyään. Hän käy ahkerasti aamiaisilla ja aamujumpassa. - Järvenpäässä on mahtavia etuja, ja kivoja tapahtumia. Sangilla on jalat maassa, ja hän yrittää pitää myös lomat. - Olen tälläkin alalla nähnyt tarpeeksi loppuun palamista. Suunta Taloushallinto Oy Sibeliuksenkatu 18-22 04400 Järvenpää Käyntios. Helsingintie 8 050 431 3051 minni.sangi@talousruutu.fi www.suuntataloushallinto.fi


TILAISUUDET JA KOKOUKSET YDINKESKUSTASSA Lounaskahvila Tyynissä kävelykadun varrella on tarjolla kotiruokalounas noutopöydästä sekä kahvilapalvelut A-oikeuksin. Herkullista kotiruokaa ilman lisäaineita sekä paikan päällä jauhettua kahvia ja tuoreita leivonnaisia.

LOUNAS ma–pe klo 10.30–14.30 ja la klo 11.00–14.30

Lounas myös mukaan!

Lounas 10 € Keittolounas 8 €

TILAUSRAVINTOLA

- juhlat sta! Kysy tarjou - kokoukset Erillisessä tilassamme kokoukset myös päiväsaikaan

PITOPALVELU

Herkulliset leivonnaiset yritys- ja muihin juhliin! Tuotelistat löytyvät nettisivuiltamme

Ruokalista ja tilaustuotteet: www.tyyni.fi

20 vuoden kokemuksella ja ammattitaidolla • Sopimussiivoukset • Suursiivoukset • Rakennussiivoukset

Pyydä tarjous jo tänään! Tony Ruuskanen 050 5444 234 tony@mrtiimi.fi

Sibeliuksenkatu 14 (kävelykatu) Järvenpää puh. (09) 291 7100 info@tyyni.fi www.tyyni.fi Av. ma–pe 10–16, la 10–15 sunnuntaisin suljettu

DIGIPAINO TEKSTIILIPAINO TEIPPAUKSET PAINOTUOTTEET AUTO-, KYLTTI- NYT käyntikorteista kovakantisiin kirjoihin MEILLÄ A - kaikki yritysten tarpeisiin! TO JA IKKUNA- UUTTA LAITTEIS ! EEN SUURKUVATULOSTEET TEIPPAUKSET TULOSTUKS rollupeista banderolleihin - isosti näkyvyyttä esim. messuille!

TEKSTIILIT firman logolla työvaatteet ja paljon muuta – myös pieniä eriä! Tutustu kuvastoon: www.seroprint.skypro.fi Valitse tuotteesi tarjouskoriin, niin saat tarjouksen!

Mikael Siren

Huom. uusi osoite

puh. 050 911 0222 mikael.siren@seroprint.fi

Vanha Yhdystie 14 B 04430 Järvenpää

www.seroprint.fi 7


ISMO NÖJD MUISTELEE / KUVIA ARKISTOJEN KÄTKÖISTÄ

YrittäjäBluesia jo vuodesta 2002 YrittäjäBlues, joka myöhemmin muuttui BusinessBluesiksi, alkoi vuonna 2002. Silloinen Diggarien puheenjohtaja Mika Sikström ja Ismo Nöjd ideoivat Jump-teltan Rantapuistoon. Järvenpään Yrittäjien pitkäaikainen puheenjohtaja ja nykyinen kunniapuheenjohtaja Ismo Nöjd kertoo BusinessBluesin taustoista: Tapahtuma alkoi pienimuotoisena jo vuosi ennen puheenjohtajakauttani. Järvenpään Blues-Jazz Diggarit

ehdottivat yrittäjätapahtumaa Puistobluesviikon torstai-illalle. Ensimmäinen tapahtuma oli pienimuotoinen. Tultuani puheenjohtajaksi lähdimme voimakkaasti laajentamaan ja markkinoimaan tapahtumaa. Diggarit hoitivat teltan, musiikin ja ruoan käytännön järjestelyt ja Järvenpään Yrittäjät lippujen markkinoinnin ja myynnin. Diggareiden puolelta vastuuhenkilö oli Jorma Hauta-Aho. Otin lippujen myynnin itselleni ja sain ensimmäisinä parina vuonna myydyksi noin 200–300 lippua. Tapahtuma sai Uudenmaan Yrittäjien parissa hyvää mainetta ja päätimme Diggareitten kanssa laajentaa tapahtumaa edelleen. Vuosi kerrallaan suurensimme telttaa.

2003

2004 2004

2005

KUVIA JORMA HAUTA-AHON ARKISTOSTA

Lopulta päädyimme 600 lippuun. Kävipä jopa niin, että jouduin lopussa myymään ”ei oota”. Tapahtumassa oli ideana kuulla hyvää musiikkia, tarjota rentoa festariruokaa ja hyvää juomaa. Yrittäjät tapasivat toisiaan ja ottivat ystäviä, yhteistyökumppaneita ja henkilökuntaa mukaan. Joihinkin yrityksiin saattoi mennä kerralla jopa 10–20 lippua. Uudenmaan muut paikallisyhdistykset saattoivat ottaa 50 lippua kerralla (Tuusula, Kerava, Hyvinkää). Lisäksi Pauliina (Sinun vaate Salina) myi vähittäin yksittäisiä lippuja myymälästään. Tapahtuma saavutti suuren suosion, mutta kasvu pysähtui, koska teltan kokoa ei nähty järkevänä suurentaa muun käytön vuoksi. Lippujen hinnat pyrittiin pitämään kohtuullisina, eikä yhdistys pyrkinyt lipunmyynnistä hyötymään, vaan kattamaan kuluja. Kaikki hallituksen jäsenet ja koko yhdistys oli innokkaasti mukana toteuttamassa Uudenmaan suurinta vuotuista yrittäjätapahtumaa.  Erinomainen esimerkki, mitä yhdessä voidaan saada aikaan. ***** Tapahtumaan tuli pieni tauko, kunnes se siirtyi Vanhankylän kartanoon. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään torstaina 28.6. ja pääsesiintyjäksi saapuu imatralainen pitkän linjan show-pumppu Osmo´s Cosmos, joten menoa riittää jälleen, tällä kertaa Beach Party -hengessä!

2006

AR

2007

Tanssiopisto Keto on esiintynyt y-bluesissa useana vuonna. 8

2009

2008

Ismo Nöjd ja Diggareiden Jouni Hyytiäinen


Vuoden 2018 BusinessBlues Beach Party -hengessä Järvenpään Yrittäjien jokakesäinen yrittäjäfest BusinessBlues järjestetään jälleen Vanhankylän kartanolla. 28.6. klo 18 alkaen Beach Party -bileet ja huikea pääesiintyjä Osmo´s Cosmos. Osmo’s Cosmos on imatralainen cover-yhtye, joka esittää pääasiassa 1970- ja 1980-lukujen tunnettuja kappaleita. Yhtyeen vakituiseen kokoonpanoon kuuluu kuusi jäsentä, mutta mukana on usein vierailevia muusikoita ja toisinaan myös tanssityttöjä. Yhtye onkin tunnettu värikkäästä ja huumoripitoisesta lavashow’staan. Yhtyeen kitaristit Pete Kiisseli ja Ville Soininen omistavat Music-Bros-yrityksen, joka on saanut Suomen yrittäjien Imatran Vuoden yrittäjä -palkinnon. Yrittäjiä siis myös estradilla! OC:n solisti on Apocalyptican kiertuesolistina toiminut laulaja Richard ”Tipe” Johnson. Perinteiseen tapaan tarjolla on hallituksemme esimaistama ja hyväksi havaitsema blues-buffet sekä muita ohjelmanumeroita ja musiikkia. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki yrittäjät asiakkaineen tai henkilökuntineen. Liput á 50 euroa verkkokaupasta: http://jarvenpaanyrittajat.mycashflow.fi

Varastettu: Yrityksesi tulevaisuus

Sormenjälkiä ei näy, eikä sorkkarautaa tarvita. Silti kybervarkaan mukaan voi lähteä yrityksesi tärkein omaisuus. Tieto. Asiakaskanta ja tilauskirja. Onneksi tietoturman varalta on OP Kyber vakuutus. Tietoturman sattuessa se turvaa liiketoimintasi jatkumisen. Ja koska asiantuntija on langan päässä 24/7, vahinkojen minimoiminen alkaa yhdellä soitolla. Lue lisää: op.fi/kyber Vakuutuksen myöntää OP Vakuutus Oy. Asiantuntijapalvelut tuottaa CGI.

9


Kaupunkikehityksen ja elinkeinopalveluiden ajankohtaiset

Janne-kontti avoinna kesä-elokuussa: maanantai kiinni tiistai 10-18 keskiviikko 10-20 (Janne Areena ja iltakirppis) torstai 10-18 perjantai 10-18 lauantai 9-14 sunnuntai kiinni Janne-kontilla on monipuolista ohjelmaa. Janne-kontti toimii Janne Areenoiden näyttämönä sekä asukkaiden ja matkailijoiden olohuoneena koko kesän. Tervetuloa!

Järvenpään torin kupeessa toimii myös tulevana kesänä Janne-kontti. Toiminta toteutetaan yhteistyössä Sykettä ja Sinfoniaa ry:n, Järvenpään kaupungin ja Tuusulanjärven Matkailu ry:n kanssa. Janne-kontti on kävelykadun olohuone, jossa voi pistäytyä pitkin kesää. Kontilta saa tietoa alueesta, Järvenpään kaupungista ja sen palveluista, matkailusta sekä eri tapahtumista.

Yrittäjä: haluatko tulla Janne-kontille esittelemään toimintaasi ja tuotteitasi. Ota yhteyttä 2.5. aloittavaan Janne-kontin tapahtumakoordinaattori Sirkka Wettenrantaan, sirkka.wettenranta@jarvenpaa.fi ja sovi ajasta ja yksityiskohdista.

Janne-kontilta voi vuokrata Jopo-pyöriä. Vuokra: 5 €/3 h tai 8 €/koko päivä.

Janne-kontilla on useampana keskiviikkoiltana Janne Areena, jossa juontajan johdolla panelistit keskustelevat ajankohtaisista aiheista ja myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Elokuulle saattaa vielä tulla lisää Janne Areenoita. Tervetuloa! Kesän jo varmistetut Janne Areenat klo 18-19: Tule kesk ustelema an! ke 6.6. Työllisyys

ke 13.6. Kaupunkikehitys ke 20.6. Hyvinvointi ja terveys ke 27.6. PuistoBlues-viikolla uuden kaupunginjohtaja Olli Nauk- karisen rento haastattelu torin päälavalla klo 17-18. Haastattelijana Hyvinkään Red Carpet -elokuvafesti- vaalin isä, näyttelijä Antti Luusuanniemi ke 15.8. Pyöräily ke 22.8. uuden kaupunginjohtaja Olli Naukkarisen ’kyselytunti’

Järvenpään vuoden 2018 After Work -tilaisuudet yrittäjille Järvenpään Elinkeinopalvelut järjesti helmikuussa Eikan Pubissa After work –tilaisuuden järvenpääläisille yrittäjille. Tilaisuus on saanut paljon kiitosta ja järjestämme näitä tapahtumia loppuvuoden osalta kerran kvartaalissa. Tilaisuudet halutaan jatkossakin pitää rentoina verkostoitumistilaisuuksina.

Vuoden 2018 After Workit Eikan Pubissa:

pe 25.5. klo 14 – 17 pe 24.8. klo 14 – 17 pe 16.11. klo 14 – 17

Toteutus yhteistyössä Järvenpään Yrittäjät ry:n ja Järvenpään kaupungin Elinkeinopalveluiden kanssa. Ilmoittautumista ei tarvita. Tervetuloa mukaan! 10


Teksti: yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo

Svengin uusi yritysalue Pietilässä

Menestyksekästä kesää

Pietilän kaupunginosassa, Järvenpään pohjoisen liittymän välittömässä läheisyydessä alkaa nousta Svengin uusi yritysalue. Kaavasta tuli lainvoimainen huhtikuun 2018 loppupuolella. Uusi yritysalue on pinta-alaltaan ja rakennusoikeudeltaan jonkun verran suurempi kuin Boogien yritysalue. Kaupunkikehitys on innossaan uudesta yritysalueesta. Svengin alueen infran rakentaminen on alustavasti suunniteltu vuosille 2018–2019. Tonttien hinnoittelu etenee nyt kevään aikana ja tarkempia tietoja yritystonteista saadaan onnistumisenpaikka.fi -sivulle toivottavasti kesällä. Kun infra on rakentunut, voimme aloittaa yritystonttien luovutukset. Pidätämme kuitenkin oikeuden mahdollisiin aikataulumuutoksiin.

Boogie

Svengi

Kaava-alueen pinta-ala 36,2 ha

54,3 ha

Korttelialueita

29,1 ha (TV-1, KMKTY-1) 24,2 ha (KTY, T)

Rakennusoikeutta

109 000 k-m2

118 553 k-m2

53

59

66

74

61 56

53

65.1

55 62.2

57

65

53

77

76.8

63.8

75 73.8

76 67

65

63

75.7

58.4

58.4

70

55.7

64.8

72

42

59.8

64.5 57.8 52.1

64

73

20

64.2 70.1

69

63.8 63.0

kV

61.4

62.8

60.5

53

68

59.8

53.6

62.9 58.4

66

67.7

61.7

61

65.0

54

69.8

62

65.4 63.2

65.2 66.9

60.6

12

73.3

67

64.9

65.1

64.4 50.8

11:57

65

63.6

64 51.0

65.6

64

69

aar alv

ntie

65.7

60

64.5

Kittilä

20

kV

13

62.7

14

65.0

9

ant

51.7

53.9

51

67

ie 62.0

14

62.9

66

69

66

ontie

62 11

Yht.

50.7

61

63

60.2

57

62.6

10 62.1

53

58

69.0

61.7

Kuusam

kh

57.2

Samm

62

60.9 60.2

61

63.7

63

62.5 61.4

57.8

52

62.0 61.6

56.9

878:12

70.6

53

62

59

65.7

M603

53

63.1

63

50.5

21

63.3

63.5 59.6

52

68 60.4

63.3

71

30 57.4

65.8 60.2 69.8

kt

8 60.4

68.5

67.7

kt

70.6

11:57

69.6

60

63.6

65

11:55

59

55

57.2

53.8 52.5

58.7 58.1

75

11:11

63.5

70

58.0

69 68

53

58.7

57.5

kh

59

kr

57.7

60

55

58.8

4

53

70

69

67.9

60.1

60 57.2

15 15

M603

63.7

11:11

69

64.7

27

71

63.8

kh

69.2

74.1

53

59

kV

30

69.8

69

58

20

35

11

79

63.8

50.5

53

58.2 57.6

58.6

10

13

58.0

4m ras.

84

4m ras.

2

94 70.5

78

63.8

68

72

63.7

60

64

81.0

M603

27

80

61

70.7 73.5

52.8

71

73

75

67

58.1

13:223

58.8

54.9

79.8

53.9

69.8 71.2

11:65 69

80.0

64.1

70

30

51

68

34

82

71

ntie tilä

11:67

80.0

71.4

74

Kit

70

61

18

54

59.7

59.6

52

71

82.7

64

61.5

80

5

73

68.0

10

70.8 63.8

70

25

60

4

23

67

57.9

11:57

72

58

11:63

57.7

57.5

57.1

13:217

72

71

58

3

9m ras.

kt

47

871-1:1

56

35

59.4

11:95

76

61.9

77

66

67

67

24:1

82.1

54.9

55.6

63

56

56.9

kt

60.0

70

63.5

66

81

24:2

57.8

65.4

52.5

63.4

63.6

11:26

60

kt

2 79

79

69.0

67.4

22

22

66.5

68

67

63.6

67

1923

2139

63.8

57

68.3

1924

66 62.3

67.3

us

am

21

on tie

48

65.3

54.0 55.1

63.7 66.9

4

63.5

70

63.2

139

52.9

63

65

kt

64

66

64.6 63.5

57

59 61.8

1922

5

65 55.3

lev.

hm ontie 63

59

61

66

66 55.4

54.3

55

75

11:94

13

s

68.3

ikeu

77.0

62

62.4

73

ar 61.6

64.0

61

61.6

8m lev.

61.6

32

77.1

69

56

61.9

62.4

54.1

57

61.6

tie lkian

58

11:132

Ha

Nilsiäntie

61.7

46

60

ras.

76

66.6

68.5

64

60

65.3

54

tie isten

64.7

68

Oula

kt

11:91

59.0

2

58.9

54

62.6

3

60.2 59.3

61.1

60

Tieo

59.0

57.9

55.8

4

54.8

66

66

63 61

67

64

61

61 62

68

63

64

63

55

60 62 56

62

60

57

61

63

61

62

60

61

63

58

59

64

58

58

63

56

63

55

62

62

58 61

62

57

56 60.9

274 256

61

rp96

63

96

57

64.4

56.8

64

62.0

60.9

61.0

77

11:80

5

66.0

56.9

70

66

61.8

11:140

64.8

64.9

52

58

60.2

1

57

3

Helsinki-Lahti moottoritie

76

64

60

56

62

59

64

66 63

11:125

275

61.0

11:127

58

en tie Kite

59

63 64

59

61

K2022

59

63

62

20 kV

57

60

60 60

61.5

61.7

56

58

58

61.9

56

59 59.2

58

58.9

56.8

54

61.9

60.5

62.0

59.0

2

56.2

10

20 61.7

59.9

58.4

59.1

57.5

56.6

62.5

64.0

kt

78

257

61.1

64

kt

46

62.2

67.1 61.1

277 276

19

kt

77

60

120

ras.

ar

58.4

58.3

57

11:46

59.1

58.8

59.0

ar

58 68

11:115

61.4

10 58.9

58.6

58.6 58.2

56

11:75

58.5

58.6 58.5

k.

K21152/2

64.5

61.2

60.2

kt

61

58.2

58.0

Tieoi

63.6

K21152/1 65

60

60.6

10

63

38:1

tennis

Kiteen tie

61

112

63

kV

61.2

17

62.3 60.6

89

60.6

60.4

kt

61.0

63.5

La

60.6

11:143

60.3

63.0

59.1

6m

57.4

108

60.3

K32793

61.1

6

62

57.9

K2019 57.4

kr

58.3

58.0

111

110 57.4

nti

60.3

61.1

59.0

urila

60.1

32

61.4

59.1

57

8

58.8

57

59.1

58.8

63.7 65.3

64

56

58

11:76 58.8

58.5

56

60.9

11:114

60.6

6

58.8

allas

kh 58.1

8 58.3

56.6

63

59

58.8

58.1

11 58.0

55.8

64 65.7

64.5

39

63.6

63

11:79

58.9

11:79

58

16

63 88

63.4

56

95

35

57.9

11:126 63.4

64

62.8

e

60

58

57.8

kV

110

107 60.7

57

31

124

29

20

11:141 64.5

p12

K36673

60.4

74

56.4

61.2

p19

106

60.2

60.4

60.5

352 33

27 kV

p21

27

64

351 58.8

58

60.2

60.7

60.5

59.2

58.7

110

9904460.6

60.4

4

58.9

56.4

59.6

64.4

19

58.7

.

58.9

57.3

64.1

p23

105

63

kV

57.4

21 rp14

an tie

352

58.7

79

59.6

58.9

Ras

895-2:4

58.5

58.6

77

11:77

5 7 59.5

58

56.1

21

21

60.5

11:71 32

ks

95

60

59 59.3

p22

90

58.4

61.8

62

62

Lie

11:47

10

61

58 201 2165

58.3

93 p25

rp29 104

60.7

60.4

59.7

62

p24

rp11 91

K40290

56.3

63.4

31

61.6

61

40:2 59.4

1

ar

57

87

63.4

98

K36677 60.4

60.4

59.8

59.9

11:78

58.9

56

20 kV

58.4

62.1

103

61.9

60.6 60.6

55

57.9

86

60.5

60.2

59.3

3

97

61

42:1 103

59.2

110

16

60.5 60.0

59.6

59.2

55.1

58

59

59.0

57.5

80

62.8

60.4

59.4

60.1 58.6

59

55.5

62.6

40:2 40

56

1

2164

26 58.7

58.6

92

ras.

112 33

54.8

61.8

65

27

57

kt

57.3

58.4

11:121

62

58.7

kt

60

9m

58.9

61.9

62

3

62.1

22 31

29 63.5

42

2

60.2

58.9 58.7

7

93

58.7

58.8

59.6

13:296

59.5

13:208 58.6

13:211

rp14

88

63 23

2135

44

62.7 63.8

60.5

11:47

59.0

58.6

58.7

57.8

13:198 57.5

65 63

kt

59.1

60

13

58.8

kt

57.6

7

78

55.1

62.9

55

64.1

46

62.8

kh 61.0

60.8

59.1

57.9

57.5

57.5

ras. 10

59

59.9

64

64.0

64

60.3

59

Oulaistentie

13:212

8 57.7

57.9

11

37

60 99

58.8

7

58.0 58.5

58.3

65

61

60

60

59

58

13:209 58.5

2173

64 62.9

35

63.9

64.3 56.3

60

61.0

4

55.6

66

65.0 64.2

60.9

59.7

60.9

2174

64.9

48

59

64.7

61.0

61.0

13

59

57.1

66

63

58.6

13:199

58.8

78

67 64.8

63

61

64.8

64

60.9

6

väylä

64.0

62.7

60.2

59.9

60

60.1

58.2

58.5

13:10

58.9

K519 33

63

11:68

5

62

Nilsiäntie

58.0

Vähänummentie

4

71

4

60

Tieoik.

58.2

14

12

39

100 6 60.5

60

59.4

59.1

64

55

59.9

59.0

59.2

59.0

58.7

60.7

58.9

59

60.5

61.0

28 23

kt

59

58.1

65.2

61.7

61.1

62.1

11:120

59.2

3

58

58.6

57.5

55.3

66.9

Kartano

61.3

K1994/4

5

13:186

59

96

94

58.1

57.6

57.7

69.0

60

35 61.7

58

6

56.1

72

61

5

kt

59.0 57.4

58.4

54.7

31

61.1

2

61.1

kt 61

58.8

57.6

15

58.9

62.8

65.8

66.0

63

58.8

58.9

2

13:200

58.2

59 kt

13

60

59

58.8

13:185

57.1

58

59.2

59.3

59.3

13:196

61.8

33

65.5

49

64

57.6 59.3

1

kt

58.4 59.5

13:195 59.7

59.6

kr

11:139

76

62

4

59.6

59.8

16

61.1

65

3

65.5

Ras.

63

64

62

61 35

64.9

63

kt

59.9

63

41

61.0

kt

2162

64

kt

kt 59.1

65

63

65

66.0

65.5

65 47

62

64

61.0 58.9

35

64

67 65

63.0

60

62

kr

45

56.0

24

64.9

Vähänummentie

64.6

63

62 43

61.3

66

65.7

37

46

64

64

62.3

30 60.2

60.9

69.2

66.1

63.0

44

63.7

63.6

63.2

62

61.6

61.2

K32937

42

63 63

62.2

2163

61.0 61.2

38

61.8

36

34 32

19 61.1

19 61.4

55

40

kt allas 11:137

61.2

K32938 61.1

60.8

184

17

66

66 66

60.7

21

11:137

61

11:73

29

65

60

44

62

62.0

11:144

9 6

ras.

65

62.0

59.9

kr lev.

55

nkuja

11:92

6m 60.1

60

11

55

siä

60.2

20

62

67.8

66

65

68

66.5 68.9

59.6

Nil 65

55

63.6

62.1

56

63

65

69

62.5

63.4 63.4

63

59

19

Helsinki-Lahti moottoritie

65.3

62

59.4

59.3

58

60.0

59.2

kt

54

64 65

61.5 58.8

4m 4m lev. lev. ras. ras.

61.1

62.6

11:138

8 58.1

71

2136

56

61

59.3

60.6

15

1

61.4

61.5

58.9

63

kt 14

20

39

55

68

59 57

ras.

47

56.9

kh

66

59

72

62

76.7

63.0

Y1998-20426 kr

56.9

13:172

11:94

60.9

61.3

61.4

57.9

47 61.1

Olli Keto-Tokoi kaupunkikehitysjohtaja

17

66 61.9

66.0

41 35

55.8

5

65.0

2137

65

11:41

84

60.9

61 61

66

64

8m lev.

9

3

1 71

61.3

61

66

60.1 59.7 59.0

46

53

62.4

62

20 kV

60.7

59

11:93 kr

K1994/3

59.8

53.9

13

74.1

61.8

62.1

62.2

59.9

58.1 57.3

13:329

75.6

75.7

66.0

62.3

62.5 62.7

11:131

60.3

65.6

65

12

11:51

58

rp19

66.1

62.8

11 60.6

6

59.7

11:68

62

10

60.3

59.9 59.2

kt

59.9

60.0

66.0

66 60.4

59.6

1

kt 35

63.1

kt

59.6

59.4

75.4

54

10

75.5

67

11:50

62.9

59.0

58.0

allas

kt kr

K39024

K39021

60.6

67.6

59.1

46

kt

59.9

60.7

13:7 13

64.5

65

63.0

61

1921

2

1

55.4

58

62

62

57 58.3

58.7

13:308 59.6

kr

60.9 61.0

12

70

62.9

59.7

4

74

54

60

19

62.1

4 45

59.6

1

60.1

59

Ku 64.7 62.4

62.4

5

185

3

34

60 60.3

70

60.2

60.6

53

tie llan

59

59.1 58.5

59.6

kr 4 61.0

54

Sa

57

3

63

2

59.8

60.0

60

8

Keväinen kiitos vielä Järvenpään Yrittäjille tekemästänne työstä, ja tavataan viimeistään Yrittäjien aamukahvilla, After Workeissa tai BusinessBluesissa.

58

ras.

ras.

18

62.4

11:101

59.7

53.5

63

65.2

62.5

58.0

59.1

59.6

53.7

64

6m

6m

11:104

60.6

56

11

11:95

64

58

6

59.7

58

60

13:91

60.8

55

25

64.2 69.1

13:341

62.6

62.5

62.4

60.3

57.6 59.0

Y2003-14862

59.6

53.8

64.5

62.6

62

11:134

27

92 75

29

kt

64

61

57.6

13:352 58.6

13:353

59.7

13:338

64.0

63.0

K1994/1 12

58 58.7

15 59.9

61

2138

63.0

63

5

59.7

64.0

kt

62.8

57

25

59 27

kt

11:105

63 1

62.0

86

67

62

60

ts 58.2

63.8

63.4

61

58.3

58.6

52

13:25 57.7

ts

53

57.9

kt 58.9

kt

26

64.6

63.4

58.8

59.2

54.7

63.8

63 61.9

57.4

58.7

Halkiantie

65.7

19

69.1

11:133

K1994/2

66

kt kt

65

Ku

21 62.0

kt

11:25

63.4

59.2

57.9

7676

1925

kt

65

20 71

ts

57.6

13:339 58.4

52

66.1

62.8

62

kt

4

54

57.4

68.1

57.8

13:289

98

53.5 60.4

ts

Kehittyvä kaupunkirakenne ja -keskusta, monipuolinen moderni asumistuotanto, järviympäristö ja sen virkistysalueet; Rantapuisto ja Vanhankylänniemi, lyhyet välimatkat, loistavat liikenneyhteydet, kulttuuriperintö yhdistettynä moderniin kaupunkikulttuuriin... Listaa voi vielä jatkaa: vireä ja monipuolinen yritystoiminta, hyvät kaupalliset palvelut, uusien yritysten sijoittautuminen Järvenpäähän, lisääntyvät työpaikat... tätä on Järvenpää tänään. Järvenpään kasvu luo nyt edellytyksiä ja mahdollisuuksia yrityksille. Ostovoima, osaava työvoima ja ihmisten aktiivisuus lisääntyy alueella. Järvenpäälle tämä kaikki on mahdollisuus – onkohan Järvenpäästä tulossa Keski-Uudenmaan keskus?

53

58.2

9m ras.

57.7

K40293/2

56.9

48

68.5

6

57.3

57.0

15

59.4

71

57.5

7 57.7

75.1

64.7

124

60

57

9 57.2

kt

74.1

59.1

kt

58.3

80

13:343K40293/1

kt kt

8

13:224

53.9

73.7

82 m

kt

58.3 57.9

57.4

54

56.9

kt

63.8

70.4 58.9

59.0

56.7

13:222

59.2

kt

58.0

kt

79

kt

56.9

64

35:0

58.1

57

kt

11

69

11:57

58.0

13:342 11

”Järvenpää-ilmiö” -sanontaa käytti aluetutkija Timo Aro, kun hän esitteli pääkaupunkiseudun kehyskuntien eli Kuuma-kuntien muuttoliiketutkimusta. Järvenpää kasvaa nyt noin 1 000 asukkaalla vuodessa ja meillä on hyvät edellytykset pitää tämä kasvuvauhti yllä lähivuosina. Järvenpää on tällä hetkellä manner-Suomen nopeimmin kasvava kaupunki 2,5 % kasvullaan. Kaupunkimme koetaan vetovoimaisena muuttokohteena, joka vetää puoleensa erityisesti työssäkäyviä, koulutettuja nuoria aikuisia.

56.6

57.1

Vähänummentien pohjoispuolelle sijoittuvan Svengin yritysalueen infran rakentaminen on alustavasti suunniteltu vuosille 2018–2019. 11


Sykettä ja Sinfoniaa ympäri vuoden! YHTEISLAULUT

Järvenpää-päivä la 12.5.

Järvenpään torilla

yhdistykset ja yhteisöt esittäytyvät klo 9–15

Laulattajana Markku Häkkinen Lasten karaoke

la 26.5. klo 9–15

Kukkia sekä järvenpääläisiä yrityksiä esittelemässä tuotteita ja palveluita Korkkarijuoksut klo 13

Jannen piknik la 18.8. kaikille avoin piknik-tapahtuma

Maa elää -markkinat la 1.9.

Blues-katu 27.–29.6. ja Meidän Fest ivaa li 22.–28.7.

klo 9-15 torikausi huipentuu jokavuotiseen alkutuottajien ja käsintekijöiden suurmarkkinoihin.

Syksyn suuri muotinäytös la 27.10. Studiot 123:ssa - paikallista muotia

12.5. klo 11–12 26.5. klo 11–12 2.6. klo 12–13 30.6. klo 11–12 7.7. klo 11–12 28.7. klo 11–12 4.8. klo 11–12 1.9. klo 11–12 29.9. klo 11–12

alkaen jouluun asti

12–14 12–14 13–15 12–14 12–14 12–14 12–14 12–14 12–14

LASTEN än Järvenpä torilla

LASTEN KARAOKE yhteislaulujen jälkeen!

KIRPPUTORIT ajalla 19.5.–1.9. ke iltakirppis 15-20, la 7-15, su 12-17

Black Friday 23.11. - kampanja saa jatkoa Joulukatu ja -kojut 1.12.

Liity Sykkeen jäseneksi! Tehdään yhdessä elävä keskusta!

Janne-kontti

palvelee info- ja fillarinvuokrauspisteenä kesällä kaupungin sydämessä.

www.sykettajasinfoniaa.fi Löydät Sykkeen myös Facebookista!

Katso Järvenpään tapahtumat osoitteesta

kyllatapahtuu.fi

Etätyötila Etälä - kaikille avoin ja maksuton! Etälä on kaikille avoin maksuton yhteiskäyttöinen työtila Järvenpään keskustassa. Etälässä on yksittäisiä työpisteitä 10:lle käyttäjälle sekä kaksi kokoustilaa ja oleskelutila, vessa ja pieni keittiö. Tilassa on käyttäjille ilmainen wifi. Kokoustiloja voi varata kalenterista, joka löytyy Etälästä neuvottelutilojen seiniltä. Kokoustilat ovat Itä, jossa on 12 paikkaa ja Länsi, jossa on 14 paikkaa ja mahdollisuus liittää oma kone seinällä olemaan isompaan näyttöön.

12

Etälä avoinna arkisin klo 7-21 osoitteessa Mannilantie 34B, Järvenpää. Rekisteröidy käyttäjäksi https://www.lyyti.fi/reg/Yhteiskayttotilaan_ rekisteroityminen_5373 ja lataa puhelimeesi Telcred Entry- sovellus sovelluskaupastasi sisäänpääsyä varten. Facebookissa nimellä etalatilat.


Y R I T Y K S E N R I S K I E N H A L L I N TA

Kooste ja vinkit: Asianajotoimisto Fenno Rantakatu 3 B LH 7 04400 Järvenpää 010 504 9000 www.fennolaw.fi

Hyvin tehdyllä osakassopimuksella vältetään ristiriitoja Osakassopimus on sopimus, jolla sovitaan osakkaiden kesken yhtiön hallinnosta, omistuksesta, kehittämisestä, irtautumisesta ja monista muista asioista, joista halutaan sopia toisin kuin osakeyhtiölaki säätää tai joihin ei löydy vastausta laista tai yhtiöjärjestyksestä Sitoo lähtökohtaisesti vain osapuolia, ei ulkopuolisia tahoja Yhtiöjärjestykseen kirjatut asiat sitovat myös kolmansia osapuolia. Osakassopimus on luottamuksellinen. Osakassopimus luo pelisäännöt • Omistukselle • Yhtiön hallinnoimiselle • Liiketoiminnan kehittämiselle • Osakkaiden välisten erimielisyyksien ratkaisemiseksi Osakassopimuksen tarve sinänsä usein tiedostetaan, mutta sama sopimus ei käy kaikille - syytä aina räätälöidä ottaen huomioon yhtiön koko, toimiala, yhtiön elinkaari ja osakkaiden eri intressit. Osakassopimuksia voi olla useampia samaa yhtiötä koskien (esim. pääosakkaiden kesken oma ja pienosakkaiden kesken oma). Ongelmia aiheutuu esimerkiksi, kun: • Asioista sovitaan samoin kuin yhtiöjärjestyksessä ja/tai osakeyhtiölaissa (osakassopimuksesta ei lisäarvoa) • Asioista sovitaan yhtiön vakiintuneiden toimintatapojen vastaisesti • Käytetään valmiita mallipohjia eikä huomioida yhtiön toiminnan erityispiirteitä • Valitaan kieli (englanti/suomi/molemmat/muu?) Yrittäjän/enemmistöomistajan näkökulma • Riittävän päätösvallan turvaaminen • Päätösvalta tai veto-oikeus merkittäviin päätöksiin Oikeus nimittää enemmistö hallituspaikoista • Oikeus päättää uusien sijoittajien/osakkaiden ottamisesta • Voitonjaosta päättäminen • Vähemmistöllä osakkeiden luovutus- ja panttauskielto/ pääomistajalla etuosto-oikeus • Vähemmistöllä myötämyyntivelvollisuus, jos pääomistaja haluaa myydä yhtiön

Vähemmistöosakkaan/osakastyöntekijän näkökulma • Miten saan turvattua työpaikkani/osakkuuteni • Miten turvata tiedonsaanti yhtiön asioista • Hallituspaikan saaminen ja osallistuminen yhtiön päätöksentekoon • Miten saan osuuteni voitosta. jos yritys myydään • Myötämyyntioikeus, jos enemmistö haluaa myydä • Kilpailukiellon kohtuullisuus Sijoittajan näkökulma • Miten turvata sijoituksen tavoitteiden toteutuminen • Yhtiön johdon ja avainhenkilöiden sitouttaminen • Sijoittaja edellyttää usein osakassopimukseen kauppakirjamaisia elementtejä • perustajaosakkailta vaaditaan yhtiötä ja sen toimintaa koskevia vakuutuksia • Hallituspaikka ja veto-oikeus merkittäviin päätöksiin • Exit-tilanteiden määrittely korostuu • IPR:ien turvaaminen • Oikeus osallistua jatkorahoitukseen samoilla ehdoilla kuin uudet sijoittajat • Mahdollisesti antidiluutiosuoja • Etuoikeus tuottoon (liquidation preference) • Mahdollisesti eri osakesarjat • Riittävät kilpailukiellot avainhenkilöille Aina lisäksi syytä sopia mm. • Osakkaiden työntekovelvoite ja osakkaiden ”roolit” yhtiössä • Osakkailta edellytettävä työpanos, sivutoimet, luottamustoimet • Kilpailevan toiminnan rajat • Tyypillisesti kielletty niin kauan kun omistaa osakkeita ja 1–2 vuotta sen jälkeen • Huom: Osakastyöntekijöiden osalta rajoituksia • Salassapito • Rahoitus ja varojenjaon periaatteet • Immateriaalioikeuksien hyödyntäminen ja luovuttaminen yhtiölle • Sanktiot sopimusrikkomuksen varalta • Sovellettava laki ja riidanratkaisumekanismit

13


Nojatuolin uusi elämä Keskellä verhoomon lattiaa on vanha, perinteikäs nojatuoli, josta on jäljellä vain puiset rungot. Kaikki muu on purettu pois. Verhoilijamestari Virve Taljavirran osaavissa käsissä tuoli saa pian kuitenkin uuden elämän. Kunnostettu ja uudelleen verhoiltu nojatuoli kestää käyttöä vielä vuosien ajan. Virve Taljavirta perusti Järvenpäässä sijaitsevan verhoomonsa vuonna 2008. Takana oli kymmenen vuoden työura yhteisöpedagogina ja sen jälkeen suoritettu verhoilijan perustutkinto. Hetken Virve toimi ehti toimia verhoilijana kalusteteollisuudessa, mutta sitten koitti Verhoomo Vanhan Viehätyksen aika. - Yrityksen perustaminen oli mielessä jo siinä vaiheessa, kun lähdin opiskelemaan verhoilua. Nykyiseen työhöni verrattuna työ kalusteteollisuudessa oli suppeampaa. Tykkään siitä, että työpäivät vaihtelevat. Omassa yrityksessä saan kokeilla myös vähän villimpiä juttuja, Virve selittää. Yrittäjyyden ohessa Virve on suorittanut myös verhoilijakisällin ja verhoilijamestarin tutkinnot sekä yrittäjän ammattitutkinnon. - Pidin yrittäjäopintoja hyvin hyödyllisinä. Kun oma yritys oli ollut olemassa jo jonkin aikaa, pääsin heti soveltamaan oppeja käytäntöön.

Vanhalla tuolilla on tunnearvoa Verhoomo Vanhan Viehätys palvelee sekä yksityis- että yritysasiakkaita. Yhteistyökumppaneittensa kanssa Virve voi ottaa työn alle isojakin kokonaisuuksia. Luottoverkostoon kuuluvat 14

muun muassa puuseppä sekä pintakäsittelyn asiantuntija. Tavallisimmin Virven verhoiltavaksi tuodaan tuoli, nojatuoli tai sohva. - Ihmiset haluavat säästää vanhoja kalusteita, koska niillä voi olla paljonkin tunnearvoa. Vanhat kalusteet ovat usein hyvin kestäviä, sillä niissä on puurunko ja laadukkaita materiaaleja. Voi myös olla, ettei vanhasta sohvasta haluta luopua, koska siinä on niin mukava istua, Virve tietää. Verhoomossa riittää asiakkaita ympärivuotisesti, erityisiä ruuhkahuippuja on kaksi. - Joulun lähestyessä ihmiset haluavat satsata enemmän kotiin. Myös keväällä juhlakauden lähestyessä ihmiset keskittyvät sisustukseen. Virven mukaan verhoilualalla on varsin paljon kilpailua, koska oman yrityksen perustaminen on alalla tyypillistä. Palkkatyötä on tarjolla vähän. Tärkein kilpailuvaltti on hyvin tehty työ. Ovesta lähtee ulos aina kestävä tuote, jonka kunnostuksessa ja verhoilussa ei ole oikaistu missään vaiheessa. - Asiakkaat arvostavat myös sitä, että minulla on laaja kangasvalikoima. Täältä saa halutessaan hyvin yksilöllisiä ja uniikkeja ratkaisuja. Tykkään hullutellakin tuolien kanssa ja uskallan ehdottaa asiakkaille villimpiäkin ideoita.

Somessa kurkistetaan kulissien taakse Virve esittelee säännöllisesti työtään ja työn alla olevia verhoiluja verhoomonsa

Teksti ja kuva: Krista Korpela-Kosonen

some-kanavilla. Facebookissa ja Instagramissa on yhteensä satoja seuraajia. - Some on helppo kanava tehdä omaa työtä näkyväksi. Avaan tarinoita tuotteiden takana ja esittelen, mitä kaikkea työni vaatii. Ihmiset pääsevät näkemään kulissien taaksekin. Some on tuonut verhoomolle myös uusia asiakkaita, Virve kuvailee. Virve pitää yrittäjyydessä erityisesti siitä, että työssä saa itse määritellä, mitä ja miten tekee. Yksinyrittäjän täytyy kuitenkin muistaa huolehtia, että työpäivät pysyvät järkevän mittaisina. - Ei ole mitään järkeä pyörittää yritystä niin, että työssä on oltava koko ajan. Ei yritys silloin ole kannattava. Vapaa-aikaakin pitää olla. Oma hyvinvointi on minulle tosi tärkeää, sillä verhoilijan työ on fyysisesti raskasta. Varsikin kädet joutuvat koville. Merkitsen lomat hyvissä ajoin kalenteriin. Pidän pidemmän loman sekä kesällä että talvella. Koska työ on fyysisesti niin vaativaa, Virve tietää jo nyt, ettei sitä välttämättä pysty tekemään eläkeikään saakka. Jossakin vaiheessa voi olla uusien ideoiden aika. Niitä Virve ei kuitenkaan vielä aio paljastaa. - Tekemiseen ei saa jämähtää. Täytyy olla myös unelmia ja haaveita, hän sanoo. Lisää tietoa: www.vanhanviehatys.com Lue lisää yrittäjätarinoita: Uudenmaan Yrittjät / Yrittäjän kasvot


Tee nämä päätökset ennen omistajanvaihdokseen ryhtymistä Ei ole huippu-urheilijaa, joka voittaa sattumalta. Jokainen voitto on tavoite, joka oli tietoisesti päätetty saavuttaa. Yrityksen omistajanvaihdoskaan ei onnistu ajelehtimalla tai sattumalta. Päätä omistajanvaihdoksen tavoite Lopputulos ja matka ovat kovin erilaisia riippuen siitä, onko omistajanvaihdoksen tavoitteena esimerkiksi turvata perillisten menestyminen vai vain päästä yrityksestä eroon millä tavalla tahansa. Tämä päätös ohjaa seuraaviin askeliin, kuten sopivan yrityskaupan ammattilaisen valintaan ja tehtäviin toimenpiteisiin. Teetä arvonmääritys yrityksestäsi yritysvälittäjällä. Se antaa hyvän ja realistisen pohjan miettiä nykytilannetta ja tavoitteita. Yrityskaupan ammattilaiselta saat hyviä neuvoja, miten yrityksen arvoa voitaisiin jopa kasvattaa ennen myyntiä. Päätä aikataulu Kun olet päättänyt, mitä lähdet tavoittelemaan, päätä tavoitteen saavuttamiseen sopiva aikataulu. Nopea omistajanvaihdos onnistuu, kun kaikki asiat ovat myynnin kannalta otollisessa kunnossa. Muuten nopea omistajanvaihdos onnistuu vain turvaamalla ostajalle erittäin edullinen tai jopa halpa kauppa. Jos aikaa on, on mahdollisemman hyvän lopputuloksen varmistamiseksi paljon tehtävissä. Myyntikuntoon saattaminen kannattaa aina, sillä sen myötä yritys voi paremmin ja menestyy helpommin. Siitä hyötyy jo nykyinenkin omistaja.

yös Huolehdithan m työntekijöiden ! hyvinvoinnista

Päätä, mitä myydään Meneekö firman mukana kaikki vai onko tarkoitus jättää jotakin itselleen? Jos on tarkoitus pitää jotain itsellään, toteuta siirtotoimenpiteet hyvissä ajoin. Oletko miettinyt, myydäänkö osakkeet vai yrityksen omaisuus vai eikö asialla ole väliä? Yleensä kauppatavan suhteen ei kannatta jättää ovia auki eri vaihtoehdoille. Kauppaprosessin aikana kyllä selviää, millainen kauppatapa on mahdollinen tai jopa paras. Päätä, että myydään, kun aika on Onko osakkaiden kesken päätetty ketkä myyvät ja sovittu, että jokainen myyjä varmasti myy osuutensa, kun sen hetki tulee? Jokaisen osakkaan tulee tämä päättää omalta kohdaltaan jo etukäteen ja sopia muiden osakkaiden kanssa, miten eri tilanteissa menetellään. Kaupan aattona kaupasta vetäytyvä osakas kaataa sekä kaupan, että osakkeiden väliset ihmissuhteet yleensä pysyvästi. Milloin edellä kerrottuja päätöksiä pitää tehdä? Niitä on tehtävä nyt. Kuten vanha kiinalainen viisaus asian ilmaisee ”Paras aika istuttaa puu oli kaksikymmentä vuotta sitten, toiseksi paras aika on nyt”. Suomen Yrityskauppojen asiantuntijat ovat mukana Uudenmaan Yrittäjien Onnistunut omistajanvaihdos -tilaisuuksissa 19.9. Loviisassa, 21.9. Mäntsälässä, 5.10. Nurmijärvellä ja 19.10. Raaseporissa.

Yrittäjä, huolehdi kunnostasi! Kunto Saluksen ja Lady Line Järvenpään Yrittäjien jäsenille, liikuntakorteista -20% Järvenpään myös eläkeläisille JY-tarjousta ei voi liittää muihin tarjouksiin.

Tutustu palveluihimme veloituksetta

Huolehdithan myös työntekijöidesi hyvinvoinnista!

Järvenpään Yrittäjien jäsenille ohjattua aamuliikuntaa Kunto Saluksella tiistaisin ja perjantaisin 8 - 9 sekä kuntosalille avainkortilla klo 6 - 8. Nouda oma avainkorttisi Salukselta (pantti 10 eur). Personal Trainer Järvenpään kuntokeskus Salus Oy Alhotie 4, Järvenpää | puh. 09 271 3008 -palvelut jarvenpaa@kuntosalus.fi | www.kuntosalus.fi

15


Perhelän mainospaikat myynnissä! Hinnat ja koot / 6 kk Kävelykadun puoli korkeus 2,5 x leveys 1,2 m hinta 500 e + alv / paikka Helsinginkadun puoli korkeus 1,2 x leveys 2,5 m hinta 500 e +alv / paikka Hinta sis. asennus ja painatus Painovalmis materiaali Ota yhteyttä: Matti Hänninen 040 512 7880 matti.hanninen@seroprint.fi

Halleissa pallo ei huku eikä Mainoksesi nuku! – se näkyy ja huomataan joka päivä • hallien mainosmyynti • mainosten suunnittelu • mainosten toteutus ja kiinnitys – kaikki paketissa yhdellä kertaa Kysy lisää ja pyydä tarjous Monitoimihalli ja Jampan halli Matti Hänninen 040 512 7880 matti.hanninen@seroprint.fi Näin tuet nuorisotyötä jalkapallon kautta

Myynti ja toteutus:

Vanha Yhdystie 14 B 04430 Järvenpää

www.seroprint.fi

DIGIPAINO

TEKSTIILIPAINO

TEIPPAUKSET


KOLUMNI

Somevaari Aku Eronen

Verkostoituminen kannattaa! Kun yksinyrittäjänä liityin yrittäjäjärjestöön (Suomen Yrittäjät), motiivinani oli verkostoituminen. Halusin päästä tapaamaan muita yrittäjiä, saada koulutusta ja neuvoja yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Tiesin, että yrittäjyyteen liityy monenlaisia sääntöjä ja normeja, enkä halunnut opetella sitä kaikkea yksin. Halusin päästä saamaan opastusta ja neuvoja niiltä, jotka olivat jo käyneet sen kaiken läpi. Arvelin myös, että voisin kenties saada asiakkaita muista jäsenistä omalle yritykselleni. Aloittavalle yrittäjälle, jolla ei vielä ollut paljoa kassavirtaa tai laskutusta, jäsenmaksu tuntui aika korkealta. Sen pystyi kuitenkin jakamaan kahteen erään ja se helpotti liittymistä. Entä mitä nyt noin viisi vuotta liittymisen jälkeen ajattelen jäsenyydestä? Miten nuo edellä mainitut odotukseni ja toiveeni ovat toteutuneet? Voin sanoa, että täydellisesti ja jopa ylittyneet! Olen osallistunut moniin erilaisiin ja täysin ilmaisiin tapahtumiin ja seminaareihin, joissa olen tavannut paljon muita yrittäjiä. Olen myös osallistunut moniin niin ikään ilmaisiin koulutuksiin joissa olen saanut oppia esimerkiksi kustannusten hallinnasta, verotuksesta ja digitalisaation suomista mahdollisuuuksista yrittäjille. Olen myös saanut muista jäsenyrityksistä asiakkaita omalle yritykselleni. Järjestön nettisivuilta ja sähköpostilla saan myös yrittäjille tärkeää tietoa tulevasta. Millaisia yrittäjyyteen liittyviä muutoksia valtiovalta suunnittelee ja toteuttaa. Saan tietoa, miten muutoksiin pitää mahdollisesti varautua, mitä toimenpiteitä tehdä. Järjestö valvoo puolestani ja tiedottaa.

Tilitoimisto Tilitoimisto

JA L Kirjanpitoa tarpeidesi mukaan Peruspaketin (kirjanpito, palkanlaskenta ja oma-aloitteiset verot) lisäksi saat meiltä mm. potkimis*- ja controllerpalvelut, verolaskelmat ja tilinpäätökset.

*Potkimispalvelua tarvitsevat erityisesti ne yrittäjät, jotka omien kiireidensä vuoksi eivät aina ehdi muistaa asioita ajallaan :)

Toisille riittää kevyempi kohtelu. Kysy lisää, niin mietitään yhdessä, minkälainen kokonaisuus Sinua palvelee parhaiten!

Voin siis hyvillä mielin sanoa, että jäsenmaksu oli investointi, joka kannatti.

Somevaari-nimellä Twitterissä esiintyvällä Aku Erosella on yli 45 000 seuraajaa. Sosiaalinen media on tehnyt Erosesta yrittäjän eläkkeellä. twitter @somevaari - myös Facebook, Youtube ja Instagram

Tilitoimisto Jalo Oy Yhteiskouluntie 17 04400 Järvenpää

0400 295 353 pia@tilitoimistojalo.com www.tilitoimistojalo.com


Hierontoja/luontaishoitoja/tuotteita ym. hyvinvointipalveluja. LAHJAKORTIT! Miten voisin sinua auttaa ja palvella? www.hierontaajarvenpaa.fi jo 13 vuotta

Kun asiakas ei maksa...

www.tehoperinta.fi Perintatoimisto Tehoperinta Oy info@tehoperinta.fi, puh. 0207 280 150

V Kauneushoitola Kampaamo Kosmetiikkakauppa

Yrittäjä, helpoin tapa hankkia lahjat – henkilökunnalle, perheelle, ystäville – on lahjakortti Marielinaan! Soita, tule käymään tai osta verkkokaupastamme!

KAUNEUTTA JA ILOA ELÄMÄÄN Sibeliuksenkatu 23 04400 Järvenpää Puh: 010 235 0070

Sähköpostit: mari.orlo@marielina.fi tuire.vainio@marielina.fi

www.marielina.fi

18

UOKRALLE TARJOTAAN

Toimistotyöpisteitä 1–5 henkilölle alkaen á 180,-/kk + alv Vuokraan sisältyy sähkö, vesi ja laajakaistayhteys Tiedustelut mieluiten sähköpostitse ismo.nojd@gmail.com Kalliotie 1 04400 JÄRVENPÄÄ puh. 040 525 7677

Kokoukset ja koulutukset RÄÄTÄLÖITYJÄ KOKOUSPAKETTEJA aamupalaverista kahvilla koko päivän tapahtumaan täysihoidolla.

CATERINGPALVELUMME tuo kokoustarjoilut myös omiin tiloihinne.

Vaihtoehtoina 100 henkilön kokoustila tai max. 40 henkilön vip-lounge, saunalla tai ilman. Järjestämme myös Alakerran kaksi kokoushuonetta ovat yrityksellesi varattavissa alle 20 hengen ryhmille. Juhlat, jotka Kokouspaketit min. 8 henkilöä. !

p. 040 128 3322 herkkupaja@herkkupaja.fi Emalikatu 9, Järvenpää Primulan kiinteistö

muistetaan

Avoinna ark. 7.30–15.30 Aamiainen ark. 7.30–9.00 Lounas ark. 10.30–14.00

www.herkkupaja.fi


TYÖLLISYYTTÄ HOITAMASSA Työllisyydenhoito on sana mikä voi herättää erilaisia mielikuvia tai se ei välttämättä kerro yhtään mitään. Miten Järvenpäässä hoidetaan työllisyyttä? Vuodesta 2006 Järvenpään kaupungin työllisyyspalvelut on kehittänyt ja toteuttanut työttömille kuntalaisille ja työnantajille suunnattuja työllistämistä edistäviä palveluja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Työllisyyspalvelut on järjestänyt myös rekrytointilaisuuksia ja työllisyysasioista tiedottavia asiantuntijaseminaareja. Yhteistyötä on tehty myös Järvenpään Yrittäjien hallituksen kanssa, käyden mm. keskustelua yrittäjille myönnettävistä palkkaustuista.

Tukea ja tietoa työllistämiseen Työnantajille on jo vuosien ajan suunnattu erilaisia tukia kompensoimaan työttömän henkilön palkkauskustannuksia. Yrittäjä on voinut myös hakea työntekijäehdokkaita työllisyysyksikön asiakkaista tai ilmoittaa paikan hakuun sähköiseen Duuniportaaliin, joka palvelee maksutta yrittäjiä niin paikallisen työvoiman rekrytoinnissa kuin yrityskaupoissa. Keski-Uudenmaan kuntien ylläpitämässä portaalissa on myös tietoa kuntien myöntämistä palkkaustuista ja yrityksille suunnatuista palveluista. Duuniportaalista voi myös hakea kesätyöntekijää. Järvenpääläisten nuorten työllistämiseen kannustava kesäseteli uudistui ja sen ennakkovaraaminen on parhaillaan käynnissä. Järppi, työllistämisen lisätuki, sai myös äskettäin kasvojen kohotuksen. Järppiä voi hakea, jos työllistää vähintään 6 kk työttömänä olleen järvenpääläisen määräaikaiseen tai toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Lisätietoa kesäsetelistä, Järpistä ja Duuniportaalista löydät Järvenpään kaupungin verkkosivuilta.

Työllisyydenhoitoa yhteistyössä Työllisyydenhoito ei olisi kovinkaan tuloksellista ilman yli kunta- ja sektorirajojen tapahtuvaa verkostoyhteistyötä

ja kumppanuuksia tai ilman yrityksiä. Valtakunnantasolla työttömyyden kustannukset kaatuvat yksilön inhimillisen ahdingon lisäksi myös kuntien harteille verovaroin kustannettavaksi. Järvenpään kaupungilla työttömyydestä aiheutuva lasku on miljoonia euroja. Juttua kirjottaessa helmikuussa Järvenpään työttömyysprosentti on 8.6 % eli noin 1 900 henkeä. Pitkäaikaistyöttömiä eli vähintään 12 kk työttömänä olleita tästä ryhmästä on n. 650 henkeä. Ilahduttavaa on, että nuorten alle 25-vuotiaiden osuus työttömissä on laskenut rajusti. Vielä vuonna 2016 työttömänä oli 370 nuorta, kun nyt vastaavana ajankohtana lukema on n. 240 nuorta. Työllisyysyksikössä koordinoidaan Järvenpään kaupungin nuorten kesätyöllistämistä. Nuorten kesätyöllistämisen koordinointi on ennaltaehkäisevää työllisyydenhoitoa: jokainen työkokemus opintojen lisäksi vie nuorta kohti pysyvämpää työpaikkaa tulevaisuudessa. Myös Nuorisokeskus ja Ohjaamo Järvenpää tekevät tärkeää työtä nuorten työllistämisen edistämiseksi monipuolisen palveluverkoston turvin.

Iso lasku maksussa –yhteisesti ratkaistavissa? Työllisyyspalvelut kehittää ja järjestää omalta osaltaan palveluja, joiden tuella työttömiä kuntalaisia saataisiin varhaisemmassa vaiheessa töihin ja tämän myötä myös kustannuksia pienemmäksi. Emme kuitenkaan pärjää tässä työllisyyden savotassa yksin. Työttömille tarvitaan työpaikkoja muualtakin kuin yhdistyksistä ja kaupungin yksiköistä. Osittain tämänkin vuoksi Järvenpään kaupunki lähti vuoden 2018 alusta pilotoimaan työllistämisehtojen asettamista kaupungin hankintoihin. Tavoitteena on, että vuoden 2020 alusta työllistämisehdot olisivat osa kaupungin luonnollista hankintakulttuuria. Työllistämisehdon

TYÖLLISYYSINFO

Ilahduttavaa on, että nuorten alle 25-vuotiaiden osuus työttömissä on laskenut rajusti. asettaminen soveltuu tietyntyyppisiin hankintoihin. Lyhykäisyydessään työllistämisehto voisi mennä näin: kilpailutuksen voittanut yritys sitoutuu työllistämään vähintään 8 kuukauden ajaksi työsuhteeseen järvenpääläisen työttömän työnhakijan. Mallia pilotointiin on hankittu Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen koordinoimasta Hankinnoista duunia -hankkeesta. Hankkeen kokemukset ovat olleet kannustavia ja myös yritykset ovat kyselyiden mukaan ottaneet alkuhämmennyksen jälkeen asian positiivisesti vastaan. Katsotaan, millaiseksi malli meillä Järvenpäässä muodostuu. Vuoden 2020 alussa mahdollisesti voimaan tuleva maakuntauudistus haastaa myös työllisyydenhoitoa uudistumaan. Mikä on Järvenpään kaupungin työllisyydenhoidon rooli 2020? Haluamme tietää, mikä sen pitäisi olla työttömien ja järvenpääläisten työnantajien mielestä? Kartoitamme vastauksia eri tavoin seuraavan kahden vuoden aikana. Mikäli tämä kirjoitus herätti sinussa ajatuksia tai palautetta, niin soita meille tai tule käymään. Marjo Kanninen työllisyyskoordinaattori Järvenpään kaupunki 19


Kun kotona on aina sopivan lämmintä... LÄMMITYSTÄ VIILENNYSTÄ

EKOLOGINEN LÄMPÖPUMPPU TUO SELVÄÄ SÄÄSTÖÄ! Lämpöpumput säästävät energiaa ja rahaa. Viilennä kotisi kesällä ja lämmitä sitä talvella. Säästösi lämmityskuluissa alkaa välittömästi, kun lämpöpumppusi on otettu käyttöön.

PALVELUITAMME: • kodinkonehuolto • varaosat • lämpöpumput • maalämpö • aurinkosähkö

Yhteistyössä:

Nouda cashbackkanta-asiakaskortti!

Aktiivirahalla edullista maksuaikaa!

Keski-Uudenmaan Lämpötalo

Myymälä: Kaukotie 16, 04410 Järvenpää, puh. 09 288 709 | www.kodinkonehuoltoranta.fi

KRAPIN

PA JA Parhaat klubit

Koko kevään ja kesän ohjelmisto www.krapinpaja.fi Liput ennakkoon: verkkokauppa.krapi.fi

Neuvot alkuun, kasvuun ja kehittämiseen Keuke on yrittäjän paras kaveri, kun olet perustamassa yritystä tai kun haluat kehittää yritystäsi ja viedä sen kasvun polulle. Miten me voimme auttaa?

Juhli, virkisty ja kokoonnu Pajassa!

Pajan voi varata myös yksityistilaisuuksiin päivällä tai illalla. Käytössäsi on ohjelmasisältöjä varten Krapin Pajan musiikki- ja teatterialan ammattilaiset verkostoineen. Olemme valmiina auttamaan! anu.uhlenius@krapinpaja.fi myynti@krapi.fi / 09-2748 4290 Krapin Paja, Rantatie 2, Tuusula

Yrityksen Yrityksen Yrityksen Kasvu ja kansainkansain Yrityksen välistyminen omistajanvaihdos perustaminen kehittäminen sijoittuminen

Varaa aika maksuttomaan tapaamiseen

keuke@keuke.fi

050 341 3210

www.keuke.fi

20


Keuke kuntamarkkinoinnin SM-finaalissa

ONNISTUVAN YRITYKSEN ASIALLA Markkinoinnin merkitys korostuu yhä enemmän myös kuntien kehittämisessä. Seitsemän kunnan ja yrittäjäjärjestöjen omistama Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke on mukana kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun semifinaalissa omalla työllään, joka on kuuden vuoden johdonmukaisen markkinoinnin tulos. Kilpailutyön nimi on Onnistuvan yrityksen asialla. Kuntamarkkinoinnin Suomen mestaruudesta kilpailee tänä vuonna 35 työtä, joista tuomaristo on valinnut 10 semifinaaliin. Kilpailu järjestetään nyt 13. kerran. Palkinnot jaetaan kuntamarkkinoinnin Piiri-yhteistyöverkoston tapahtumassa Seinäjoella 16. toukokuuta. Keuke on onnistunut nousemaan lähes totaalisesta tuntemattomuudesta toimialueensa merkittäväksi tekijäksi kuudessa vuodessa. Se on onnistunut tarkkaan kohdennetulla, johdonmukaisella ja säännöllisellä markkinointiviestinnällä. – Olemme kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun shortlistalla varmasti juuri sen vuoksi, että meillä on selkeät ja mitattavat tulokset onnistuneesta markkinoinnista, sanoo Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.

– Me olemme onnistuneet ottamaan ja vakiinnuttamaan asemamme merkittävimpänä toimijana Keski-Uudenmaan yrityspalvelukentässä ja samalla olemme luoneet uudenlaista raikasta kuvaa kehittämisyhtiöistä.

Asiakkaiden tarinat kiinnostavat Keukessa alettiin panostaa suunnitelmallisesti markkinointiin vuonna 2012. Toimialueen yrittäjille, kuntien päättäjille ja sidosryhmille toteutettu kysely paljasti, että elinkeinoyhtiö ja sen palvelut olivat tuntemattomia. – Asetimme markkinointiviestinnälle tavoitteeksi tunnettuuden lisäämisen, positiivisen yrityskuvan luomisen, palvelujen kysynnän lisäämisen ja oikeiden asiakkaiden tavoittamisen, yrittäjyyteen kannustamisen sekä seutukunnan elinvoimaisuuden lisäämisen, kertoo Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen. Markkinointiviestinnän tuloksia on mitattu toiminnan volyymilla ja vuosittain tehdyllä asiakastyytyväisyyskyselyllä. Keuken näkyvyys ja tunnettuus ovat näillä mittareilla mitattuna lisääntyneet huimasti vuosien 2011 ja 2017 välillä. – Tunnettuus asiakkaiden eli yrittäjien ja yritysten keskuudessa

on noussut kuudessa vuodessa 62 prosenttia. Näiden vuosien aikana on saatu kaikkiaan 4634 uutta asiakasta, Pekkarinen hehkuttaa. Keuken markkinoinnissa nostetaan esille erityisesti asiakkaat ja heidän tarinansa. Asiakastarinat tekevät palveluista elävämpiä – on helpompi pyytää apua asiaan, joka on ymmärrettävä. Toisaalta tarinoilla kannustetaan toisia yrittäjiä kehittämään yrityksiään – ne toimivat inspiraationa ja esimerkkinä. Kolmanneksi tarinoiden avulla välitetään päättäjille ja seutukunnalle viestiä tuloksellisesta toiminnasta, sillä kehittyvä ja kasvava yritys on koko seutukunnan ilo. Keuken asiakastarinoita voit lukea ja katsoa www.keuke.fi www.keuke.fi/keuke/asiakaslehti-keukepostia facebook.com/kehittamiskeskus youtube >> keuke

SEURAA MEITÄ SOMESSA! www.facebook.com/kehittamiskeskus www.twitter.com/yritysneuvonta http://instagram.com/keukesihteeri

Keski-Uudenmaan Kehit t ämiskeskus Oy

AJANVARAUS ma-pe 9.00-15.00 puh. 050 341 3210 Soitamme tarvittaessa takaisin. Ajan voi varata myös sähköpostitse keuke@keuke.fi www.keuke.fi / www.facebook.com/kehittamiskeskus

21


BusinessBlues 2018 – you can leave your hat on!

goes

Vanhankylän kartano 28.6. klo 18

NÄKYVYYTTÄ YRITYKSILLE ALUEEN KUUMIMMASSA Y-FESTISSÄ 300 eurolla:

with

• 2 lippua • valokuvausseinän logonäkyvyys

Liput 50 € verkkokaupasta sis. runsas buffet

IK

N

2OI8 J IK Ä

R

BLU E

N

S

E

78

Ä 9

I N

– HERKKUJA JA HEMMOTTELUA KESÄPÄIVÄÄN

E

1

T

H

PUISTOBLUESIN BLUES LOUNGE

jarvenpaanyrittajat

V

P

Tulijat valokuvataan (halutessaan) sisään tullessa tai tapahtuman aikana valokuvausseinää vasten.

C M O O D   S I N

E

www.jarvenpaanyrittajat.fi

YRITTÄJ IEN

25.5.

Lauantaina 30. 6. piknikviltit valtaavat Vanhankylänniemen nurmikon. Blues Lounge tarjoaa kesän rennoimmat festarit tyylillä. BLUES LOUNGE -PASSIIN SISÄLTYY - pääsy konserttialueelle ja Lounge-alueelle (A-oikeudet) - pääsy a-oikeuksin varustetulle Diggailuterassille - brunssi ja grilliherkut, pieni välipala sekä Hot Dog Buffet - alkoholittomat virvoitusjuomat Blues Loungen korkealuokkainen brunssi kerää ylistystä vuosi toisensa jälkeen. Brunssi tarjoillaan klo 11-14.00 jonka jälkeen tarjolla on pientä naposteltavaa ja kuumia virvokkeita. Alkuillasta nälän vie herkullinen Hot dog -buffet. BLUES LOUNGE -PASSI 149 € + alv 10 % Nopeimmilla varaajilla on mahdollisuus päästä seuraamaan pääkonserttia lintuperspektiivistä. Vaihtoehtona Blues Loungen valmiille herkkupöydälle tarjoamme yrityksille myös edullisia vilttipaikkoja nurtsille 60 €/kpl (sis. alv. 10 %), minimitilaus 5 kpl. Lisätiedot ja tilaukset: Leena Virta, puh. 040 827 6825 tai leena.virta@puistoblues.fi www.puistoblues.fi/lounge 22

24.8.

Järvenpään vuoden 2018 After Work -tilaisuudet yrittäjille

16.11.

Järvenpään Elinkeinopalvelut järjesti helmikuussa Eikan Pubissa After work –tilaisuuden järvenpääläisille yrittäjille. Tilaisuus on saanut paljon kiitosta ja järjestämme näitä tapahtumia loppuvuoden osalta kerran kvartaalissa. Tilaisuudet halutaan jatkossakin pitää rentoina verkostoitumistilaisuuksina paikallisille yrittäjille. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Järvenpään Yrittäjät ry:n kanssa ja paikalla on mukana myös Keudan ja Keuken edustus. Vuoden 2018 After Workit Eikan Pubissa:

pe 25.5. klo 14 – 17 pe 24.8. klo 14 – 17 pe 16.11. klo 14 – 17

Tervetuloa mukaan!

Osallistu ja seuraa tapahtumia Facebookissa! jarvenpaanyrittajat

www.jarvenpaanyrittajat.fi


TAPAHTUMIA 4.5. Yrittäjäaamiainen Lounaskahvila Tyynissä klo 7.30–10.00, yhteistyössä Delta-auto 5.5. Yksinyrittäjien varikko klo 8.00–16.00, hotelli Gustavelund, www.uudenmaanyrittajat.fi 8.5. Kasvu Open Keski-Uusimaa kaikille avoin semifinaali klo 13 – 16 Keuda-talo, Aimo-sali, Keskikatu 3, Kerava 15.5. Hyvinvoinnilla sykettä yrittäjyyteen, aamiaistilaisuus klo 8.00, Majatalo Onnela, www.uudenmaanyrittajat.fi 24.5. Keuken sotetreffit klo 17.00 - 20.30 Majatalo onnela, www.keuke.fi 25.5. After Work -tilaisuus Eikan Pubissa klo 14–17. Ei ilmoittautumista. 8.6. Yrittäjäaamiainen Lounaskahvila Tyynissä klo 7.30–10.00, yhteistyössä Lujatalo 28.6. BusinessBlues Vanhankylän kartanolla, teemana Beach Party

Hallitus 2018 Tuomas Raejärvi puheenjohtaja

Sähkötalo Oy puh. 0400 558 888 tuomas.raejarvi@sahkotalo.fi

Sauli Kauppinen

Varapuheenjohtaja DataSky Oy puh. 050 584 3407 sauli.kauppinen@datasky.fi

Miia Karhu

24.–25.8. GetTogether 2018, Hyvinkää, Hotel Sveitsi, www.uudenmaanyrittajat.fi

Varapuheenjohtaja Järvenpään Studiot Oy puh. 040 533 9711 miia.karhu@studiot123.com

Pekka Kärkkäinen

rittajat.fi/liity Liity jäseneksi: y Yrittäjäpäivät Turun Messukeskuksessa 19.-20.10.2018. www.yrittajat.fi www.uudenmaanyrittajat.fi

Tulevat aamiaiset 2018: 4.5., 8.6., 17.8., 5.10., 9.11. ja 14.12. Pidätämme oikeuden muutoksiin, joista toki ilmoitetaan hyvissä ajoin etukäteen.

Nähdään Turussa 19.–20.10.2018!

Varapuheenjohtaja Suomen Historiapelit puh. 0400 520 404 pekka@historiapelit.fi

Miltä näyttää tulevaisuuden työelämä ja yrittäjyys? Miten Suomesta ponnistetaan maailmalle? Miksi kannattaa ottaa kaikki hyöty irti teknologiasta bisneksen tukena? Tule lokakuussa Turkuun viihtymään, kehittymään ja tekemään bisnestä. Otetaan yhdessä askel eteenpäin Step Forward-teeman mukaisesti.

Jari Mäkinen

Suomen Yrittäjien neuvontapalvelut 100 asiantuntijaa käytettävissäsi puhelinsoiton päässä! Maksuton puhelinneuvonta arkisin klo 8–20 numerossa 09 229 222. Varaudu kertomaan jäsennumerosi.

Pentisol Oy puh. 041 4401 665 jari.makinen@pentisol.fi

Mikael Siren

Seroprint Oy puh. 050 911 0222 mikael.siren@seroprint.fi

Stiina Weckström

Parturi-kampaamo Salon-Ki puh. 050 406 0701 stiina.pennanen@gmail.com

Saija Sitolahti

Järvenpään Kukkatalo Oy puh. 0400 583 872 / 09 279 7070 saija.sitolahti@jarvenpaankukkatalo.fi

Mari Mattila

Toscanan Tuuli puh. 045 888 9606 toscanantuuli@gmail.com

Virkailijat

YRITTÄJIEN AAMULIIKUNTA

tiistai- ja perjantai-aamuisin klo 8.00–9.00 KuntoSaluksella. Jäsenille ilmainen, voit valita ohjatun liikunnan tai vapaan kuntosalikäynnin. Ei ilmoittautumista, tervetuloa mukaan Jymyvoimailemaan! Niille, joille ajankohta on liian myöhäinen, Jymy-aamukortti on lunastettavissa Salukselta ja on voimassa tija pe-aamuina klo 6.00–8.00 läpi vuoden. Pantti 10 euroa.

www.jarvenpaanyrittajat.fi

jarvenpaanyrittajat

Jpään_yrittäjät

Topias Mäkipää

sihteeri Lassila-Tikanoja Oy Puh. 050 385 6430 topias.makipaa@lassilatikanoja.fi

Leena Rekola-Nieminen

rahastonhoitaja leena@rekola-nieminen.fi

Muistathan seurata myös Uudenmaan Yrittäjien tapahtumakalanteria www.uudenmaanyrittajat.fi. 23


Kannattaako arvokasta työaikaa uhrata kaupassa Yrittäjä, huolehdi juoksemiseen?

PAJALA TUO OSTOKSET kunnostasi! SUORAAN Kunto Saluksen ja Lady Line Järvenpään YRITYKSEEN! liikuntakorteista -20%

Onko kahvihuoneen jääkaapissa taas pelkkä svalo ja hdithan myöon loppu? Huolekahvikin ijöiden työntek ! hyvinvoinnista

Loppuiko keittiöstä raaka-aineet ja tilaukset puskevat päälle?

Järvenpään Yrittäjien jäsenille, myös Tässä on helppoeläkeläisille ja tehokas ratkaisu arkeen. JY-tarjoustaPajala ei voi liittää muihin tarjouksiin. K-Supermarket tarjoaa monipuolista ruokaosaamista, todella kattavan yli 20.000:n tuotteen verkkokauppavalikoiman edullisin hyllynreunahinnoin! Myös paperit, pesuaineet.

Tutustu Keräys ja kuljetus ovellenne perille tuotuna vain 9,95/ kerta. Tarjoamme yrityksille palveluihimme myös tilausten laskutusmahdollisuuden. Ei rekisteröintimaksuja, pantteja tai muita kiinteitä kuluja. veloituksetta MILLOIN TEILLE SOPII ETTÄ TUODAAN? Järvenpään Yrittäjien jäsenille ohjattua aamuliikuntaa

VALITSE TOIMITUS MA-PE

Kunto Saluksella tiistaisin ja perjantaisin 8 - 9 sekä klo 13-16 klo tai 6klo kuntosalille avainkortilla - 8.17-19 Nouda oma avainkorttisi Salukselta (pantti 10 eur). NOPEA TOIMITUS:

Tilaus aina edellisenä iltana klo 24.00 mennessä. Personal Toimitamme kuljetukset Järvenpään, Trainer Keravan ja Tuusulan postinumeroalueille. -palvelut LISÄTIEDOT JA OHJEET: www.k-supermarket.fi/pajala Järvenpään kuntokeskus Salus Oy tai Alhotie 4, Järvenpää | puh. 09 271 3008 karri.himberg@k-supermarket.fi MDUYHQSDD#NXQWRVDOXV¿ ZZZNXQWRVDOXV¿

P A J A L AKuntokeskus Saluksen

jäsenet voivat treenata Pajalantie 19, Järvenpää, (09)myös 4257 9644 LadyLine JärvenPalvelemme MA-LA 7-21,päässä SU 10-21 ja Sisu Gymillä

VERKKOKAUPPA 24H

Yrittäjälehti nro 2/2018  

Järvenpään Yrittäjien lehti 2/2018.

Yrittäjälehti nro 2/2018  

Järvenpään Yrittäjien lehti 2/2018.

Advertisement