Page 1

1/2018

LEHTI

Yrittäjämyönteinen. Kasvava. Kehittyvä. Loistava sijainti. Hyvät yhteydet. - Kuntien imagotutkimus 2017 -


OTA REILU TUOTTAVUUSLOIKKA! Voisiko sinun IT -ympäristösi hoitua tehokkaammin? Olisiko aika vapauttaa resursseja liiketoiminnan kasvuun? Tukeeko IT-ympäristösi liiketoimintaa, eikä päinvastoin?

Me hoidamme koko yrityksesi IT-ylläpidon, tietokoneet, palvelimet, tulostimet, puhelimet ym.

gDPR-huolia? ei hataa, me autamme! 24/7 suoja (viruksilta, haittaohjelmilta, tietomurroilta ym.)

tietokoneen yllapito

24/7 päivitykset, ylläpito ja valvonta

/kk

24/7 muut ohjelmistopäivitykset (Windows, selaimet ym.)

alv 0

Luokkansa parasta suojaa yrityksesi tietokoneille, mobiililaitteille ja palvelimille. Huomisen tietoturvaa - toimitettuna jo tänään!

Kaikki IT-palvelut samasta numerosta:

2

Tietotekniikan asiantuntija

JÄRVENPÄÄ Postikatu 4 Avoinna ma–pe 10–18

010 820 9920

Kerava Klondyke-talo Avoinna sop. mukaan

www.datasky.fi


PÄÄKIRJOITUS

Aurinko paistaa Järvenpäässä Moni näki, kuinka Perhelän korttelia purettiin. Nyt se on saatu purettua ja odotamme jännityksellä, kuinka se lähtee rakentumaan. On hienoa, että saamme yhteisen olohuoneen meille kaikille. Kyllä siellä kelpaa virvokkeita nauttia ja keskustella paikallisista asioista.

toimistotilaa sekä noin 25 hehtaarin maa-alue. Kiinteistöstä tulee tiloiltaan selkeästi Suomen suurin betonielementtitehdas ja merkittävä työllistäjä Järvenpäässä, jopa satoihin nouseva. Voimme olla ylpeitä, että Järvenpään kaupunki on ollut mahdollistamassa tätä hanketta.

Yksi keskustelun aihe voisi olla hankinnat. Järvenpään Yrittäjät on perustanut elinkeinojohtaja Olli Keto-Tokoin ja yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramon johdolla työryhmän, jonka tarkoituksena on saada asioita paremmin paikallisten yritysten tietoon. Tiedottamisen kulkua ja hankintojen nettinäkyvyyttä parannetaan merkittävästi. Yhdessä asioita saadaan aikaan, sillä meillä kaikilla on sama maali: Järvenpään elinvoimaisuuden kasvattaminen!

Paljon muutakin tapahtuu, sillä kevät lähenee ja aurinko alkaa paistaa ja linnut laulaa. Mikä onkaan sen parempaa vastapainoa yrittämiselle kuin luonnossa liikkuminen. Järvenpäässä on onneksi paljon hyviä liikuntapaikkoja, joissa voi harrastaa. Rantapuisto suorastaa odottaa liikkujia paikalle. Siellä voivaat nuoret ja vanhemmatkin harrastaa kaikenlaista, yhdessä tai erikseen. Kun on muutaman tunnin ystävien kanssa urheillut, voi mennä nauttimaan alueen yrittäjien tarjoamia palveluja. On tärkeää, että myös me itse suosimme alueen yrityksiä, näin luomme myös yhteistä hyvää kaikille.

Kasvattamisesta tulikin mieleen Lujabetoni Oy, joka on ostanut Järvenpään Wärtsilänkadulla sijaitsevan, erittäin suuren konepajarakennuksen. Kauppaan sisältyy noin 30 000 neliömetriä korkeaa tuotantotilaa, 5 000 neliömetriä

Liity jäseneksi

YrittäjäTIEDOTE

Julkaisija: Järvenpään Yrittäjät ry Toimitus: tiedottaja Heli Tiensuu Suunnittelu ja taitto: EvenBetter / Heli Tiensuu Paino: Seroprint Oy Ilmoitusvaraukset: puh. 050 3555 554 / heli@evenbetter.fi Kannen kuva: Petri Kauppi

kalenteri pyörii nopeammin kuin monella muulla. Monet ovat kyselleet, että onhan Business Blues myös tänä vuonna. Kyllä on, torstaina 28.6. teemalla Beach Party. Luvassa on paljon kivaa ohjelmaa, ruokailua, yhdessäoloa, ehkä jopa yllätyksiä. Liput tulevat myyntiin lähiaikoina. Paikkana tuttu ja turvallinen Vanhankylän Kartano, jonka ainutlaatuinen ympäristö luo upeat puitteet yrittäjien kesän ykköstapahtumalle. On hienoa, että Järvenpään Yrittäjät on tällä hetkellä Uudenmaan suurin yrittäjäyhdistys. Kiitoksia teille kaikille, olette erittäin tärkeitä ja me teemme ilolla työtä jäsenistömme eteen! Sauli Kauppinen Järvenpään Yrittäjien varapuheenjohtaja

Eikä sovi unohtaa, että kesäkin on lähellä, sillä tunnetusti yrittäjän

www.jarvenpaanyrittajat.fi MARKKINOI TUOTTEITASI JA PALVELUITASI MUILLE YRITTÄJILLE!

Jakelu kaikkiin järvenpääläisiin yrityksiin sekä sidosryhmille.

VARAA ILMOITUSTILAA LEHTIIN NRO 2 JA 3 Painopinta-alat 1/1 sivu (A4) 1/2 sivu 1/4 sivu 1/8 sivu 1/16 sivu Takasivu (A4)

Mediakortin löydät nettisivuilta www.jarvenpaanyrittajat.fi. MYÖS KERTAILMOITUKSET.

kaksi numeroa*) 760,00 e 320,00 e 180,00 e 110,00 e 80,00 e 920,00 e

HINNAT alv 0 Hintoihin lisätään alv 24 %. *) vuoden 2018 jäljellä olevat lehdet nro 2 viikolla 18 ja nro 3 viikolla 42

3


Marielina – kauneuden asialla yli 35 vuotta

Teksti: Heli Tiensuu, kuvat Marielina

Marielina on kauneushoitola, parturi-kampaamo ja kosmetiikkakauppa Järvenpään keskustassa, Kävelykatu Jannella. Marielina on ollut näkyvä osa Järvenpään keskustaa vuosikymmenestä toiseen. Parikymmentä vuotta Perhelän talossa sijainnut myymälä-kauneushoitola-parturi-kampaamo sijaitsee nyt kadun toisella puolella. Vuonna 1982 Kittelän kemikaliosta Marielinaksi muuttunutta yritystä luotsaa nyt seuraava sukupolvi. Vuonna 1982 Kittelän kemikalion silloisen omistajan toinen myymälä Porvoossa paloi, ja Järvenpään paikka tuli myyntiin. Paavolle ehdotettiin sen ostamista, ja yön yli asiaa mietittiin. Äitiyslomalla ollut Tuire Vainio ei palannut työhönsä neuvolaan, vaan siirtyi kemikalion ruoriin. Pian myymälä sai oheensa hoitolan ja laajeneminen alkoi. Myymälöitä oli muutaman vuoden päästä useita, lopulta peräti viisi. Pienen lapsen äidille suuren myymälämäärän valvominen oli rankkaa ja sitä kautta päädyttiin luotsaamaan yhtä, suurempaa kauneuskeskusta Järvenpäässä. Tuosta on kuljettu pitkä matka, ja nyt Marielinan ruoria pyörittelee Tuire ja Paavo Vainion tytär Mari Orlo. Vanhemmat ovat vielä mukana yrityksen arjessa. - Äidin juttu on Restylane-täyteainehoidot. Niitä voi antaa vain lääkäri tai sairaanhoitaja, Orlo kertoo. 4

Verkkokauppaa jo ennen buumia Paavo Vainio työskenteli jo ennen yrityksen perustamista kosmetiikan maahantuonnin parissa. Se olikin pitkään hänen työnsarkansa myös yrittäjänä. - Se oli isän juttu, Mari Orlo sanoo. Mutta ajat muuttuivat ja sisäänostot siirtyivät tietokoneiden tehtäväksi. Kiertäminen jäi. Verkkokaupan puolella Marielina on edelläkävijä. - Olimme ehkä vähän liiankin ajoissa liikkeellä. Ensimmäisen verkkokaupan aikohin tilauksia lähetettiin postiennakolla. Monet niistä palautuivat. - Toiseen verkkokauppaan tulivat jo verkkomaksut mukaan. Perhelässä myymälätila oli iso ja siellä kierreltiin shoppailemassa. Nyt kosmetiikkakauppa on pienempi, ja valikoima on tiiviimpi. Laadukkaita kosmetiikka- ja kampaamosarjoja saa hyllystä edelleen.

Nuorten naisten työllistäjä Marielina on työllistänyt historiansa aikana lukuisia työntekijöitä. Tällä hetkellä heitä on kahdeksan. - Olemme halunneet työllistää täyspäiväisesti, Mari Orlo sanoo. Vain kampaamopuolella on yrittäjäpohjaisia tekijöitä. Naisvaltaisella, paljon nuoria työllistävällä alalla on ollut haasteensa. Useampi samaan aikaan äitiyslomalla ollut työntekijä on ollut haaste taloudellisesti, mutta myös työvoiman

kannalta. - Työntekijän sisään ajaminen vie pari vuotta, Mari Orlo sanoo. Työntekijöiden suhteen ollaan tarkkoja, sillä kovassa kilpailutilanteessa ehdottoman hyvä laatu on valttia. Myös asikaspalvelutyö on hallittava. - Pidämme kuukausittain palaverin henkilökunnalle ja mietimme yhdessä miten voisimme vielä vähän parantaa.

Vaikea, mutta oikea valinta Mari Orlo tuli yritykseen mukaan vuonna 2006. Hän oli ehtinyt olla kolmisen vuota kampaamotukkuliikkeessä töissä ja piti työstään. Siellä kuitenkin myllersivät muutosten tuulet, ja samaan aikaan vanhemmat miettivät yrityksen tulevaisuuta. - Ei se helppo päätös ollut, mutta en ole koskaan katunut sitä. - Olen tavallaan kasvanut sisään tähän ja tuntui kotoisalta tulla tänne. - Sukupolvet vaihtuvat, myös asiakkaiden osalta. Marielinassa käyvät äidit, tyttäret ja vielä lapsenlapsetkin, pienten lasten äiti Mari Orlo kertoo. Ja tarina jatkuu. Kokemusta on paljon ja sen jakamista mietitään mm. blogin keinoin. Maailma ympärillä muuttuu, mutta Marielinassa elää sama asiakaspalvelun henki.

MARIELINA Sibeliuksenkatu 23 04400 Järvenpää Puh. 010 235 0070 mari.orlo@marielina.fi www.marielina.fi


Yrittäjät ja henkilökunta muodostavat ”yritysperheen”. Kuva Marielinan 35-vuotisjuhlista, keskellä takana Paavo ja Tuire Vainio. Edessä istumassa Mari Orlo.

tti toiminnan 1982. Kittelän talo, jossa Marielina aloi

27 liiketilan ovelta. Tuire kurkistaa Sibeliuksenkatu

Sisäkuva Kittelän talosta.

Perhelän korttelissa sijainneen

liiketilan ulkoasu 1993.

5


Apuja ja ohjeita

kesätyöllistämiseen

Muista kesäseteli, kun työllistät järvenpääläisiä 15–18vuotiaita nuoria. Tiesitkö, että Järvenpään kaupungin myöntämää kesäseteliä voit varata ennakkoon? Tai hakea toteutuneen kesätyösuhteen jälkeen? Kesäseteliä maksetaan jopa 200 euroa 2 viikon työsuhteesta, ja 400 euroa 4 viikon työsuhteesta. Tarkemmat maksukriteerit, ohjeet ja hakulomakkeet löydät www.jarvenpaa.fi --> kesäseteli Järvenpään kaupungin nuorten kesäseteliä myönnetään koko valtakunnan alueella työnantajille 2–4 viikon ajalle järvenpääläisen 15–18-vuotiaan nuoren palkkaamiseen välillä kesä-elokuu. Tukea nuorten kesätyöllistämiseen voivat saada yritykset, säätiöt ja yhdistykset. Myös kotitaloudet voivat hakea kesätyöllistämistukea. Työpaikan tulee olla rekisteröitynyt Suomessa. Palkan tulee olla vähintään kunkin ammattialan Tes:in mukainen. Mikäli alalla ei ole Tes:iä on maksettavan palkan oltava kohtuullinen. Työssäoloajan ei tarvitse olla yhtäjaksoinen. Työajan tulee olla kuitenkin ennalta sovittu ja työsopimus on tehtävä kirjallisesti nuoren kanssa. Kesäseteliä maksetaan toteutuneiden työtuntien mukaan kuitenkin enintään 400 euroa/kk per nuori.

UUTTA! Kesäsetelin hakemiseen on kaksi vaihtoehtoa: 1. Työnantaja hakee tuen ennakkoon välillä 15.3.–15.5. Hakemuksen saavuttua kesätyöllistämistuki varataan työnantajalle, mikä varmistaa hakijalle kesäsetelin saatavuuden. Mikäli työsuhde ei toteudukaan, siitä on viipymättä ilmoitettava työllisyysyksikköön. Kesätyöllistämistuki maksetaan työsuhteen jälkeen. Työnantaja hakee tuen erillisten ohjeiden mukaisesti. TAI 2. Työnantaja hakee tuen tilityslomakkeella vasta toteutuneiden työsuhteiden jälkeen. Huom. Kesäseteliä maksetaan työnantajille kuitenkin aina hakujärjestyksessä niin kauan kuin määrärahoja riittää. Vain varaamalla kesäsetelin ennakkoon voit varmistua kesäsetelin saatavuudesta! HUOM! Järvenpään kaupunki myöntää viime kesän tapaan jokaiselle työnantajalle kesäsetelin (yllä mainittujen kriteerien täyttyessä), joka palkkaa kesätöihin järvenpääläisen peruskoulunsa keväällä 2018 päättäneen 9. luokkalaisen nuoren. Haku- ja tilityslomakkeen voit täyttää sähköisesti tai tulostaa lomakepankista. Katso tarkemmat maksukriteerit, ohjeet hakemisesta ja lomakkeet www.jarvenpaa.fi > kesäseteli Lisätietoja työllisyyspalvelut/ toimistosihteeri, Agnieszka Mozejko-Vuollet agnieszka.mozejko-vuollet@jarvenpaa.fi, 040 315 39 80

6

rjoaa Järvenpää ta ä! kesäseteleit työnantajille

Yrityksillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus hakea tukea kesä-elokuulle

ollisuus, d h a m e ll e r o Nu nant ajille! tilaisuus työ

Sykettä ja sinfoniaa Järvenpäässä kävelykatu Jannella ja torilla

Naistenpäivämessujen muotinäytös la 10.3. klo 11.00 ja 14.30 Järvenpää-talolla

Kevätmarkkinat vappuhulinoissa la 28.4. Perinteiset markkinat kävelykadulla ja torilla klo 9–15

Lapsil le vappuohjelmaa

Järvenpää-päivä la 12.5.

14 lavalla klo 10–

Kaupunkifestivaali, jossa yhdistykset ja yhteisöt esittäytyvät klo 9–15

KIRPPUTORIT

ke iltakirppis 15-20 la 7-15 su 12-17 ajalla 19.5.–1.9.

la 26.5.

Kukkia sekä monia järvenpääläisiä yrityksiä esittelemässä tuotteita ja palveluita klo 9–15

Yhteislaulut torilla kaksi kertaa kuussa, kuukauden ensimmäisenä ja viimeisenä lauantaina 12.5. alkaen.

Korkkarijuoksut Naisten Pankin hyväksi klo 13

Lisätietoja tapahtumista:

www.sykettajasinfoniaa.fi Löydät Sykkeen myös Facebookista!

Katso Järvenpään tapahtumat osoitteesta

kyllatapahtuu.fi


TILAISUUDET JA KOKOUKSET YDINKESKUSTASSA Lounaskahvila Tyynissä kävelykadun varrella on tarjolla kotiruokalounas noutopöydästä sekä kahvilapalvelut A-oikeuksin. Herkullista kotiruokaa ilman lisäaineita sekä paikan päällä jauhettua kahvia ja tuoreita leivonnaisia.

LOUNAS ma–pe klo 10.30–14.30 ja la klo 11.00–14.30

Lounas myös mukaan!

Lounas 10 € Keittolounas 8 €

TILAUSRAVINTOLA

- juhlat sta! Kysy tarjou - kokoukset Erillisessä tilassamme kokoukset myös päiväsaikaan

PITOPALVELU

Herkulliset leivonnaiset yritys- ja muihin juhliin! Tuotelistat löytyvät nettisivuiltamme

Ruokalista ja tilaustuotteet: www.tyyni.fi

20 vuoden kokemuksella ja ammattitaidolla • Sopimussiivoukset • Suursiivoukset • Rakennussiivoukset

Pyydä tarjous jo tänään! Tony Ruuskanen 050 5444 234 tony@mrtiimi.fi

Sibeliuksenkatu 14 (kävelykatu) Järvenpää puh. (09) 291 7100 info@tyyni.fi www.tyyni.fi Av. ma–pe 10–16, la 10–15 sunnuntaisin suljettu

DIGIPAINO TEKSTIILIPAINO TEIPPAUKSET PAINOTUOTTEET AUTO-, KYLTTI- NYT käyntikorteista kovakantisiin kirjoihin MEILLÄ A - kaikki yritysten tarpeisiin! TO JA IKKUNA- UUTTA LAITTEIS ! EEN SUURKUVATULOSTEET TEIPPAUKSET TULOSTUKS rollupeista banderolleihin - isosti näkyvyyttä esim. messuille!

TEKSTIILIT firman logolla työvaatteet ja paljon muuta – myös pieniä eriä! Tutustu kuvastoon: www.seroprint.skypro.fi Valitse tuotteesi tarjouskoriin, niin saat tarjouksen!

Mikael Siren

Huom. uusi osoite

puh. 050 911 0222 mikael.siren@seroprint.fi

Vanha Yhdystie 14 B 04430 Järvenpää

www.seroprint.fi 7


Teksti: Heli Tiensuu, kuvat Studio Obake

Luovuuden ehdoilla Irina Nyyssösen Studio Obake tekee sananmukaisesti kokonaisvaltaista sisustussuunnittelua. Kun pinnat ja materiaalit on valittu, hoituvat myös kalusteet ja valaistus. Lisäksi tilaan sopiva taideteos syntyy suunnittelijan käsissä.

Kuvat: Vas. Soon/Kohta, Akryyli canvakselle, 100x81cm, 2017. Tämä teos on myyty yritykselle. Alh. Asianajotoimisto Fennon Helsingin toimipisteen tilat suunniteltiin alusta alkaen, kun tilat saneerattiin täysin.

STUDIO OBAKE www.obake.fi FB Irina Nyyssönen Art

Pari vuotta Studio Obakea pyörittänyt Irina Nyyssönen on asunut yrittäjämiehensä ja kolmen lapsensa kanssa Järvenpäässä 13 vuotta. Pieksämäkeläinen pariskunta on pitänyt yhtä lukion jälkeen, ja ehti kiertää Suomea ja asua useammassa kaupungissa ennen asettumista tänne. Myös Nyyssösen vanhemmat toimivat aiemmin yrittäjinä, ja veli tälläkin hetkellä, joten työn luonne on tuttu. Irina Nyyssösen intohimo on kuvataide. Se antaa hänelle vastapainoa perheenäidin ja yrittäjän elämään, mutta on myös osa hänen työtään. Kalustemuotoilua ja valaistussuunnittelua opiskellut Nyyssönen elää luovuudesta; työn ”helmenä” on mukanaan vievä flow, miseen ja itse dokumentointiin menee joka valtaa mielen uutta luodessa. aikaa. Dokumentoinnin suunnittelija haluaa myös hoitaa mahdollisimman Uusin aluevaltaus on funktionaalinen akustinen taide, jossa teos syntyy ekolo- hyvin. - Haluan, että toteuttajat ja tilaaja giselle turvelevylle. pääsevät mahdollisimman vähällä.

Luovaa, mutta tarkkaa työtä Suunnittelun alkuvaiheessa valloillaan oleva luovuus saa pian seurakseen huolelliset valinnat sekä mahdolliset asiakkaan taholta tulleet kompromissit tai lisävaateet. Materiaalien valintaan, taustatyön tekemiseen, 3D-mallinta-

Kun kaikki on tarkasti ja selkeästi kirjattu, ei tarvitse soitella perään, eikä aikaa kulu hukkaan. Obake ei tingi laadusta. Yrityksen tarjous ei kilpailussa ehkä ole se halvin, mutta asiakastyytyväisyys onkin tärkeintä. Harvoin pääsee tekemään suunnitelmia vapaalla budjetilla eli sen raameissa liikutaan. - Tällä hetkellä on työn alla siinä suhteessa poikkeuksellinen kohde.

Toimistoja ja koteja Nyyssönen on tehnyt suunnitelmia niin yksityisille kuin yrityksillekin. - Toimistoja tekisin mielelläni enemmänkin, hän sanoo.

8

Referenssejä on kertynyt jo mukavasti teatterikorkeakoulussa valosuunnittelua opiskelleelle monitaiturille. Sieltä suunnittelutyö sai myös ”näyttämön henkeä”, mikä helpottaa tunnelmien luomista. Kalustemuotoilun opinnot toivat vahvuutta graafiselle ja kalustevalintojen puolelle. - Teatterikorkeaan pääseminen oli aikamoinen yllätys. Sisään otettiin seitsemän opiskelijaa. Tuntui, että se velvoittaa. Teatteripuoli ei kuitenkaan jo työaikojen vuoksi soveltunut pienten lasten äidille. Sisustussuunnittelualalla on todella paljon kilpailua, ja melko kirjavaa tekijäkaartia parin kuukauden kurssin käyneistä korkeakoulutettuihin. Obaken työt ovat projektiluontoisia. - On arvoitava, miten paljon töitä voi ottaa limittäin tai päällekkäin. - Olen kyllä suunnitellut yrityksen laajentamista, Nyyssönen sanoo.


Yrityskummiyhteistyö Uudenmaan Yrittäjien ja Yrityskummien yhteistyön tavoitteena on parantaa yrittäjien toimintaedellytyksiä, lisätä yrityskummitoiminnan tunnettuutta ja edesauttaa alueen yleistä positiivista kehitystä. Yrityskummit ovat kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva valtakunnallinen henkilöverkosto. Yhteistyön kautta Uudenmaan Yrittäjien jäsenet saavat käyttöönsä Yrityskummien osaamisen ja kokemuksen liiketoimintansa kehittämisessä ja mahdollisten haasteiden ratkaisemisessa. Hae yrityskummia tästä http://www.yrityskummit.fi/fi/hae-yrityskummia

BusinessBlues 2018 goes

28.6. NÄKYVYYTTÄ YRITYKSILLE KESÄN KUUMIMMASSA Y-FESTISSÄ

www.yrityskummit.fi Lisätietoja: Petri Ovaska, järjestöpäällikkö, Uudenmaan Yrittäjät 050 558 5674 / petri.ovaska@uudenmaanyrittajat.fi

300 eurolla: 2 lippua ja valokuvausseinän logonäkyvyys (kyllä näkyy!)

Varaa oma pakettisi: jari.makinen@pentisol.fi jarvenpaanyrittajat

www.jarvenpaanyrittajat.fi

Palvelua paikasta riippumatta Verkkoneuvottelu on kätevä tapa hoitaa yrityksen asioita ilman konttorikäyntiä. Voit olla oman tietokoneesi tai mobiililaitteesi ääressä toimistossa, tai missä tahansa paikassa, jossa voit rauhassa keskustella pankki- tai vakuutusasioistasi. Verkkoneuvottelun voi käydä myös konttorin aukioloaikojen ulkopuolella. Tarkista oman pankkisi verkkoneuvottelutarjonta ajanvarauksesta ja varaa sinulle sopivin aika. uusi.op.fi

9


Kaupunkikehityksen ja elinkeinopalveluiden ajankohtaiset

Lujabetoni investoi Suomen suurimpaan elementtitehtaaseen Järvenpäässä Lujabetoni Oy on ostanut Järven-

Kuva: Lujabetoni Oy (kuvaa muokattu)

päässä sijaitsevan Konepajarakennuksen maa-alueineen. Kohteeseen investoidaan vuoden 2018 aikana erittäin suuri betonielementtitehdas. Lujabetoni Oy on ostanut Järvenpään Wärtsilänkadulla sijaitsevan erittäin suuren Konepajarakennuksen 8.2.2018. Kauppaan sisältyy noin 30 000 m2 korkeaa tuotantotilaa, 5 000 m2 toimistotilaa sekä noin 25 hehtaarin maa-alue. Kiinteistöstä tulee tiloiltaan Suomen suurin betonielementtitehdas. – Uutuustuotteemme Luja-Superlaatta julkistettiin joulukuussa ja koko tämän vuoden tuotantokapasiteettimme on loppuunmyyty. Halusimme nopeasti lisätä kapasiteettia tärkeimpään kohdemarkkinaamme, pääkaupunkiseudun asuntorakentamiseen, kertoo Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo. Investointi on Lujabetonin suurin koskaan toteutetuista. Kokonaisinvestoinniksi arvioidaan noin 25 miljoonaa euroa. Uuden tehtaan tuotevalikoimaan kuuluvat Luja-Superlaatat, ontelolaatat, väliseinäelementit, seinäelementit ja kerrostalorakentamisen erikoiselementit. Tehtaan maksimaalinen tuotantomäärä vastaa jopa 10 000 kerrostaloasunnon elementtitarpeita

10

vuosittain. Koko Suomessa aloitettiin noin 35 000 kerrostaloasunnon rakentaminen vuonna 2017. Lujabetoni investoi kuluvan vuoden aikana tehtaan yhteyteen suurikapasiteettisen betoniaseman, josta toimitetaan valmisbetonia rakennuskohteisiin Järvenpäässä, sen ympäristökunnissa ja pääkaupunkiseudulla Kehä III:lle asti. Tavoitteena on elementtituotannon aloittaminen vuoden 2018 aikana. Uusi elementtitehdas tulee olemaan hyvin merkittävä työllistäjä Järvenpäässä. Jopa satoihin nousevan henkilöstömäärän rekrytoinnit aloitetaan yhteistyökumppanin kanssa heti.

– Tehtaan sijainti on erinomainen Suomen tärkeimpiä päämarkkinoita, pääkaupunkiseutua, Tamperetta ja Turkua ajatellen, ja meillä on tilaa ja mahdollisuuksia lisätä tuotantoa tässä kiinteistössä, sanoo Lujabetonin elementtiyksikön johtaja Kari Turunen. Lisätietoja: Lujabetoni Oy toimitusjohtaja Mikko Isotalo p. 044 585 2305 mikko.isotalo@luja.fi Lujabetoni Oy yksikönjohtaja Kari Turunen p. 044 585 2482 kari.turunen@luja.fi


Teksti: yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo

Elinkeinopalveluilla uusi yritysja palveluhakemisto Järvenpäässä toimii aktiivisena noin 2 500 yritystä. Uudesta hakemistosta voit etsiä Järvenpäässä toimivia yrityksiä ja yritysten tarjoamia tuotteita ja palveluja. Hakemistosta löydät mm. alueen yritykset ja niiden tuottamat palvelut, yritysten yhteystiedot sekä sijainnit kartalla.

nyt alkuun tiedot saattavat tarvita vielä päivittämistä. Palvelun tuottaa Hakosalo Software Oy. Linkki sivulle löytyy kaupungin sivuilla www.jarvenpaa.fi > Yrittäjille tai Yrittäminen ja työ > Yritysja palveluhakemisto

Voit etsiä yrityksiä hakusanalla Yrityshausta. Hakusana voi olla yrityksen nimi, toimiala, tuote, palvelu yms. Järjestelmä on juuri otettu käyttöön ja

Julkiset hankinnat yrittäjämyönteisemmiksi Järvenpään kaupungin Hankintapalvelut ja Elinkeinopalvelut toteuttavat yhteistyönä hanketta, jolla kehitetään kaupungin hankintapolitiikkaa pk-yrittäjämyönteisemmäksi. Tärkeää on tiivistää yhteistyötä ja tiedonkulkua.

Yrittäjän vastuulla on tietopyyntöihin ja markkinakartoituksiin vastaaminen. Näiden vastausten perusteella laaditaan esimerkiksi tarjouspyynnön soveltuvuus-, vähimmäis- ja sisältövaatimuksia.

Kaupunki ottaa julkisissa hankinnoissa paikalliset yrittäjät huomioon esimerkiksi tekemällä tietopyyntöjä ja markkinakartoituksia ennen kilpailusta. Tällöin paikallisilla yrittäjillä on mahdollisuus vaikuttaa reunaehtoihin, kuten hankintojen jakamiseen pienempiin osakokonaisuuksiin.

Kehitystyö jatkuu yhä. Kannattaa tarkistaa aina välillä kaupungin internet-sivuilta kaupungin hankintasuunnitelmat.

STARTTI TÄHÄN VUOTEEN ISOJEN ASIOIDEN PARISSA Vuosi on lähtenyt käyntiin todella vilkkaasti ja isojen asioiden äärellä. Pitkäaikaisen kaupunginjohtaja Erkki Kukkosen ansiokas ura on vaihtunut vapaaherruuteen. Haluan vielä kiittää Erkkiä lämpimästi menneistä työvuosista. Uusi kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen valittiin virkaan 12.2.2018. Naukkarinen aloittaa uudessa tehtävässään toukokuussa. Yritysrintamalla saatiin mielekäs uutinen, kun Lujabetoni Oy ja Valmet tekivät onnistuneet kaupat. Lujabetonin myötä saadaan upeasti satoja uusia työpaikkoja Järvenpäähän. Boogien yritysalueen kiinnostavuus Lidlin myötä kantaa hedelmää. Puuilon perustuksia tehdään parhaillaan. Myös muista Boogien yritystonteista on paljon kysyntää. Helmikuun alussa Elinkeinopalveluiden järjestämä After Work –tilaisuus Eikan Pubissa on saanut paljon kiitosta ja hyvää palautetta. Tilaisuus oli ensimmäinen ja jatkoa on luvassa yhteistyössä Elinkeinopalveluiden ja Järvenpään Yrittäjät ry:n toimesta. Toivottavasti pääset seuraavaan kertaan mukaan, joka järjestetään vielä ennen kesää. Toivotan kaikille mukavaa talvea ja kevään odotusta. Yhdessä olemme osa tätä tarinaa! Järvenpään kaupungin puolesta Olli Keto-Tokoi elinkeinojohtaja

Lisätietoja kaupungin sivuilla www.jarvenpaa.fi > Yrittäjille tai Yrittäminen ja työ > Julkiset hankinnat

JULKISET HANKINNAT 11


Perhelän mainospaikat myynnissä! Hinnat ja koot / 6 kk Kävelykadun puoli korkeus 2,5 x leveys 1,2 m hinta 500 e + alv / paikka Helsinginkadun puoli korkeus 1,2 x leveys 2,5 m hinta 500 e +alv / paikka Hinta sis. asennus ja painatus Painovalmis materiaali Ota yhteyttä: Matti Hänninen 040 512 7880 matti.hanninen@seroprint.fi

Halleissa pallo ei huku eikä Mainoksesi nuku! – se näkyy ja huomataan joka päivä • hallien mainosmyynti • mainosten suunnittelu • mainosten toteutus ja kiinnitys – kaikki paketissa yhdellä kertaa Kysy lisää ja pyydä tarjous Monitoimihalli ja Jampan halli Matti Hänninen 040 512 7880 matti.hanninen@seroprint.fi Näin tuet nuorisotyötä jalkapallon kautta

Myynti ja toteutus:

Vanha Yhdystie 14 B 04430 Järvenpää

www.seroprint.fi

DIGIPAINO

TEKSTIILIPAINO

TEIPPAUKSET


Yrittäjille tärkeä ympäristölupien yhden luukun lakihanke etenee

Hallituksen norminpurkuhanke liikahti eteenpäin, kun esitys ympäristölupien yhden luukun mallista lähti lausuntokierrokselle. Syksyllä 2016 asetetun lainsäädäntöhankkeen tehtävänä oli valmistella vuoden 2017 aikana ehdotus hallituksen lakiesitykseksi ympäristöllisten menettelyjen yhteensovittamisesta, niin kutsutusta yhden luukun mallista. Suomen Yrittäjät oli mukana hankkeessa. Tavoitteena on nopeuttaa ja yksinkertaistaa sellaisten hankkeiden aloittamista, jotka edellyttävät lupaa niiden ympäristövaikutusten vuoksi. Esityksessä arvioidaan, että yritysten kustannukset voisivat vähentyä kymmenessä vuodessa jopa 155 miljoonalla eurolla. Ehdotettava lainsäädäntö perustuu valmisteilla olevaan maakuntauudistukseen, jonka yhteydessä on tarkoitus perustaa uusi valtakunnallinen Valtion lupa- ja valvontavirasto. Sähköinen luukku tulisi käyttöön vuoden 2020 alussa, kun uusi Valtion lupa- ja valvontavirasto aloittaisi toimintansa. 

Tilitoimisto Tilitoimisto

JA L Kirjanpitoa tarpeidesi mukaan Peruspaketin (kirjanpito, palkanlaskenta ja oma-aloitteiset verot) lisäksi saat meiltä mm. potkimis*- ja controllerpalvelut, verolaskelmat ja tilinpäätökset.

Lisätietoja: lainsäädäntöasioiden päällikkö Tiina Toivonen, Suomen Yrittäjät, p. 041 528 5679, tiina.toivonen@yrittajat.fi

Uudenmaan Yrittäjät sai kahdeksan edustajaa Suomen Yrittäjien valiokuntiin SY:n hallituksen kokouksessa 16.1. valittiin UY:n toimialueen yrittäjiä valiokuntiin ja verkostojen johtoryhmiin. Energia- ja ympäristövaliokuntaan valittiin Johan Holma Porvoosta ja Ville Sihvo Järvenpäästä.

*Potkimispalvelua tarvitsevat erityisesti ne yrittäjät, jotka omien kiireidensä vuoksi eivät aina ehdi muistaa asioita ajallaan :)

Toisille riittää kevyempi kohtelu. Kysy lisää, niin mietitään yhdessä, minkälainen kokonaisuus Sinua palvelee parhaiten!

KIILA – ammatillinen kuntoutus työssä oleville KIILA-kuntoutus on työssäoleville tarkoitettu ammatillista työkykyä tukeva kuntoutus. KIILA-kursseja voi hakea työpaikalle tai yhdistykselle ryhmämuotoisena. KIILA on uusi Askak, eli myös yrittäjä voi hakeutua tähän kuntoutukseen. Se on suunnattu alle 67-vuotiaille, jotka ovat vakituisessa tai toistuvassa määräaikaisessa työssä tai toimivat yrittäjinä. KIILA-kursseja on haettavissa ympäri vuoden. Kursseja haetaan asiointipalvelussa, johon riittää heikko Katso-tunniste. Tuleviin kuntoutuskursseihin voi tutustua kuntoutuskurssihaussa. www.kela.fi

Tilitoimisto Jalo Oy Yhteiskouluntie 17 04400 Järvenpää

0400 295 353 pia@tilitoimistojalo.com www.tilitoimistojalo.com


Hierontoja/luontaishoitoja ja muita hyvinvointipalveluja sekä -tuotteita! Miten voisin auttaa ja palvella sinua? www.hierontaajarvenpaa.fi jo 13 vuotta

Kun asiakas ei maksa...

www.tehoperinta.fi Perintatoimisto Tehoperinta Oy info@tehoperinta.fi, puh. 0207 280 150

V Kauneushoitola Kampaamo Kosmetiikkakauppa

Yrittäjä, helpoin tapa hankkia lahjat – henkilökunnalle, perheelle, ystäville – on lahjakortti Marielinaan! Soita, tule käymään tai osta verkkokaupastamme!

UOKRALLE TARJOTAAN

Toimistotyöpisteitä 1–5 henkilölle alkaen á 180,-/kk + alv Vuokraan sisältyy sähkö, vesi ja laajakaistayhteys Tiedustelut mieluiten sähköpostitse ismo.nojd@gmail.com Kalliotie 1 04400 JÄRVENPÄÄ puh. 040 525 7677

Neuvot alkuun, kasvuun ja kehittämiseen Keuke on yrittäjän paras kaveri, kun olet perustamassa yritystä tai kun haluat kehittää yritystäsi ja viedä sen kasvun polulle. Miten me voimme auttaa?

KAUNEUTTA JA ILOA ELÄMÄÄN Sibeliuksenkatu 23 04400 Järvenpää Puh: 010 235 0070

Sähköpostit: mari.orlo@marielina.fi tuire.vainio@marielina.fi

www.marielina.fi

Yrityksen Yrityksen Yrityksen Kasvu ja kansainkansain Yrityksen välistyminen omistajanvaihdos perustaminen kehittäminen sijoittuminen

Varaa aika maksuttomaan tapaamiseen

keuke@keuke.fi

050 341 3210

www.keuke.fi

14


KOLUMNI

Yhdessä SOTEen Suomalainen fysioterapia sekä liikunnanohjaus ja -valmennus ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä urheilijoiden, kuntoilijoiden ja kuntoutujien kanssa. Ja nyt meneillään olevat SOTE-keskustelut ja valtakunnalliset kokeilut tiivistävät sitä vielä entisestään. Tammikuun puolessa välissä saimme kuulla Hyvinkäällä henkilökohtaisen budjetin palvelutuottajien esittelytilaisuudessa hienoja palvelukonsepteja ja innovaatioita suomalaisen hyvinvoinnin edistämiseen. Esittelytilaisuudessa oli sekä isoja että pieniä yrityksiä, valtakunnallisia ja paikallisia, pienyrittäjiä ja yksinyrittäjiä. Yhteinen tekijä on halu tuottaa laadukasta ja eri-ikäiset kansalaiset tavoittavaa palvelua ammattitaidolla. Isot yritykset ovat olleet jo pidempään aktiivisia laajentaen verkostoaan valtakunnalliseksi. Ja viime vuoden aikana on verkostoiduttu enemmän myös paikallisesti pienimmissä yrityksissä. Jos otamme tarkasteluun väestöstämme +40 ikäluokan, joilla on työvelvoiteikää jäljellä vielä 20-28 vuotta. Tällä ikäluokalla on iso merkitys työntekijöinä ja maamme hyvinvoinnin kehittämisessä. Työelämän paineet ja velvoitteet kasvavat kokoajan. Ja niistä harvoin selvitään yksin.

Palveluiden kohdentaminen Työmatkat ja työpäivän pituus on jo haaste sinänsä. Siksi hyvinvointipalvelut halutaan hakea läheltä kotia. Pienemmällä paikkakunnalla sama asiakaskunta kohtaa niin fysioterapeutin, liikunta-alan toimijan kuin

psykoterapeutin tai psykologinkin. Samat asiat tulevat esille kaikkien ammattikuntien ensimmäisessä kohtaamisessa ja asiakkaan tarpeen kartoituksessa. ”Asiakas on kohdannut työelämässä kuormittavan muutostilanteen tai eläkeikä on lähestymässä. Kuntoutuksen ja palvelun tulisi antaaa välineitä omien voimavarojen ja vahvuuksien tunnistamiseen. Henkilökohtaisia tavoitteita selkeytetään ja uusia hyvinvointi- ja liikuntatottumuksia etsitään asiakaskohtaisesti.” Iso paketti kokeneenkin hyvinvointialan ammattilaisen hoidettavaksi. Ja liian iso “kakku” yksin selvittäväksi ja siksi moniammatillisen yhteisö tuki on tärkeä.

Moniammatillisuuden voima Jokainen ihminen on yksilö ja siksi palvelut tulee räätälöidä ja mukauttaa yksilökohtaisesti. “Tavoitteena on asiakkaan jokapäiväisessä arjessa jaksaminen niin työvelvoiteiän aikana kuin eläkepäiville siirryttäessä. Eläkkeelle siirryttäessä toivomme asiakkuuden jatkuvan jo tutuksi tulleessa ympäristössä ja kaveripiirissä. Näin sosiaalisen ryhmän jäsenyys ja kuntouttava tekeminen jatkuu pitkälle eläkepäiviin.” Näiden tavoitteiden saavuttamiseen tarvitsemme moniammattillista verkostoa. Ja paikallista sellaista. Jo pelkästään meidän hyvinvointialalla toimivien oman jaksamisenkin näkökulmasta.

Mikä SOTE? Sitä tuskin tietää meistä kukaan, miten tämä uudistus tulee menemään. Mutta se me kyllä tiedämme, että meitä liikunta- ja fysioterapia-alan sekä henkisen hyvinvoinnin toimijoita tullaan tarvitsemaan entistä enemmän. Laitetaan palvelukonseptimme kuntoon, verkostoidutaan, tehdään yhteistyötä pienissä ja suuremmissakin yksiköissä. Hyvä tästä tulee! Näitä ajatuksiani olen saanut jakaa moniammatillisessa työyhteisössäni Järvenpäässä. Kiitos Psykologi ja työohjaaja Kaija Tuuri, OMT fysioterapeutti Arto Kojo ja fysioterapeutti Katja Tynjälä. Sekä valtakunnallisissa Selkäsi Iloksi koulutuksiin osallistuneet fysioterapeutit ja liikunta-alan ohjaajat ja valmentajat. Tuire Rinta Kuntosaliyrittäjä ja liikunta-alan monitoimija tuire@spurtti.fi www.hurklubi.fi www.bodybow.fi 15


Täyden palvelun lämpötalostamme saat laitteet, huollon, käyttöönoton sekä tarvittavan tuen laitteen käyttämiseen. Myymme, asennamme ja huollamme ilmalämpöpumppuja, ilma-vesilämpöpumppuja, maalämpöpumppuja ja aurinkosähköjärjes-

LÄMPÖÄ

telmiä.

tai viilennystä!

AURINKOSÄHKÖ • KODINKONEHUOLTO • LÄMPÖPUMPUT • PESULALAITTEET

KÄYTÄ HUOLTOA – SÄÄSTÄT LUONTOA!

Lämpöpumput säästävät energiaa ja rahaa. Viilennä kotisi kesällä ja lämmitä sitä talvella. Säästösi lämmityskuluissa alkaa välittömästi, kun lämpöpumppusi on otettu käyttöön. Ekologinen lämpöpumppu on myös tehokkain keino asumisesta syntyvän hiilijalanjäljen pienentämiseen. Lämpöpumput hyödyntävät uusiutuvaa energiaa – ne ottavat energiansa ilmasta, maasta, kalliosta tai vedestä.

Myymälä: Kaukotie 16, 04410 Järvenpää, puh. 09 288 709 | www.kodinkonehuoltoranta.fi

Mobiilijäsenkortti - työmatkalla tai laiturin nokassa Ravintolateatteria 22.3. klo 18.30 Avomielinen Anneli Keijon kaa 12.4 . klo 18.30 Avomielinen Anneli Keijon kaa 18.5. klo 18.30 Terapian tarpeessa Sari Havas ja Pauliina Hukkanen

Kokoukset Herkkupajassa on useita eri kokoisia kokoustiloja sekä takkahuone-kokoustila, jonka yhteydessä saunat. Kokoukset räätälöidysti tarpeisiisi! VARAUKSET p. 040 128 3322 herkkupaja@herkkupaja.fi Emalikatu 9, Järvenpää Primulan kiinteistö

16

Avoinna ark. 7.30–15.30 Aamiainen ark. 7.30–9.00 Lounas ark. 10.30–14.00

www.herkkupaja.fi

Lataamalla puhelimeesi maksuttoman Suomen Yrittäjät -mobiilijäsenkortin, jäsenyytesi ja siihen kuuluvat edut kulkevat mukanasi siellä missä sinäkin. Sovelluksen avulla voit päivittää jäsentietojasi, hyödyntää sekä valtakunnalliset että alueelliset edut ja lukea ajankohtaisista uutisista sekä tapahtumista. Myös kaikki sinulle tärkeät yhteystiedot ja linkit ovat vain napin painalluksen päässä. Juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopii.


Keuke neuvoo MYÖS UUDET YRITTÄJÄT Keukesta saa nyt kaikki yritysneuvontapalvelut yrityksen perustamisesta koko elinkaaren kestävään kehittämiseen. Yrittäjät ja yrittämisestä kiinnostuneet kaiken tarvitsemansa avun siis vaivattomasti yhdeltä toimijalta. Myös ajanvaraus käy jatkossa yhdestä numerosta. Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy (Keuke) on tarjonnut tämän vuoden alusta lähtien myös uusyritysneuvontaa, kun pitkään Keuken kanssa saman katon alla toiminut Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus liitettiin osaksi Keukea. – Tämä tarkoittaa, että voimme ottaa kopin koko yrityksen elinkaaresta. Käytäntö on osoittanut, että aloittavan yrittäjän kautta tulee myös toimivien yritysten puolella uskollisimmat asiakkaat, Keuken toimitusjohtaja Elina

Pekkarinen toteaa. – Kun me pystymme tarjoamaan katkeamattoman neuvontaprosessin yrityksille, meillä on mahdollisuus tunnistaa potentiaaliset ja kasvunälkäiset yritykset paremmin.

Neuvonnalla pötkii pitkälle Uusia yrittäjiä Keukessa neuvovat entuudestaan tutut asiakkuuspäällikkö Sari Virta ja yrityskehittäjä Ari Ainola. Neuvottavaksi kannattaa tulla heti jo siinä vaiheessa, kun vasta kypsyttelee ajatusta. Asiantuntijoilta saa hyviä näkökulmia ja tärkeää tietoa. Ulkopuolisen sparraus on erittäin hyödyllistä jo ideavaiheessa. Maksuttomassa neuvonnassa käydään läpi kaikki tärkeät ja olennaiset asiat liiketoimintasuunnitelmasta kannattavuuslaskelmiin, veroista kirjanpitoon ja vakuutuksista viranomaislupiin.

K euke, Keski- Uudenmaan Kehi ttämi skeskus Oy Y ritysneuvontaa j ärvenpääl äi si l l e yri tyksi l l e.

– Tilastot kertovat, että ammattitaitoisen yritysneuvonnan kautta perustetut yritykset ovat selvästi elinvoimaisempia kahden vuoden kuluttua perustamisesta. Kannattaa siis ottaa neuvosta vaari, kannustaa Pekkarinen. Keukesta saat neuvot alkuun, kasvuun ja kehittämiseen. Olemme paras kaverisin, kun olet perustamassa yritystä tai kun haluat kehittää yritystäsi ja viedä sen kasvun polulle. Varaa aika maksuttomaan tapaamiseen keuke@keuke.fi, 050 341 3210. www.keuke.fi

#keuke

AJANVARAUS ma-pe 9.00-15.00 puh. 050 341 3210 Soitamme tarvittaessa takaisin. Ajan voi varata myös sähköpostitse keuke@keuke.fi www.keuke.fi / www.facebook.com/kehittamiskeskus

17


Vuoden työllistäjät

Järvenpään kaupungin työllisyysyksikkö valitsee vuosittain esimerkillisen työllistäjän. Tänä vuonna palkinto jaettin kahdelle yritykselle

Vuoden 2017 Esimerkilliset työllistäjät saivat diplomin ja Cooperin kulman valmistamat kakut 1.2. Luovat Palvelut Oy, Päivi Karisto ja Lauri Ollari sekä Puuteos Loimuset Oy Tommy Mikkola palkittiin työllisyysseminaarissa. Valintaan johti se, että kyseiset yrittäjät ovat esimerkillisesti edistäneet järvenpääläisten nuorten ja työttömien työllisyyttä muun muassa mahdollistamalla työkokeiluja, kesätyötä ja oppisopimuskoulutusta. Aina tämä työ ja mahdollisuuksien antaminen nuorille ei ole helppoa mutta valitut kokivat, että vastuu nuorten työllisyyden edistämisestä kuuluu kaikille, myös yrityksille. Onnittelut vielä kerran hienosta järvenpääläisten työllistymisen eteen tehdystä työstä!

Esitimme Lauri ”Lare” Ollarille muutaman kysymyksen työllistämiseen liittyen. 1. Mikä on yrityksenne toimiala ja miten vaikea/helppo alalle on löytää työntekijöitä? Luovat Palvelut Oy on erikoistunut yritystapahtumien suunnitteluun ja tuotantoon. Pyöritämme myös Järvenpäässä Vanhankylän kartanon liiketoimintaa, jossa pääpaino on ravintolatoiminnalla ja matkailualalla. Kartanon alueella järjestetään myös runsaasti tapahtumia ympäri vuoden. Alalle on helppo löytää tekijöitä, johtuen alan vetovoimasta. Nuoret aikuiset ja vanhemmatkin hakeutuvat tällä hetkellä meidän toimialallemme Toki ala on kovasti säädelty, ja erilaisia lupia ja ”kortteja” on lain mukaan oltava.

Kannattaa rohkeasti työllistää nuoria. Nuorilla on hyviä ajatuksia. 2. Minkä luontoista yrityksenne työllistäminen on (ruuhka-apua/kesälomasijaisia/vakituisia tms.) ja mitä kautta löydätte työntekijöitä? Ala on kausiluontoista ja hyvää porukkaa tulee monia kanavia pitkin. Ihan avoimilla hakemuksilla, Järvenpään kaupungin ja Liito-projektin kautta. 3. Mitä toivotte työvoimapolitiikalta eli mikä aiheuttaa eniten harmia/iloa työllistämiseen liittyen? Kohtuutonta byrokratiaa ja alaan liittyvien erilaisten lupien monimutkaisuutta olisi hyvä helpottaa.

4. Toiveita tai ajatuksia koulutukseen liittyen (koulutetaanko alallenne tarpeeksi/oikein) Tällä hetkellä alalle koulutetaan vähintäänkin riittävästi tekijöitä. 5. Terveiset pienyrittäjälle, joka harkitsee ”sen ensimmäisen työntekijän” palkkaamista Kannattaa vaan rohkeasti palkata nuoria. Nuorilla on hyviä ajatuksia ja heiltä saa hyvää energiaa. Tietenkin myös hyvää mieltä! 18

Palkitut vasemmalta: Tommy Mikkola, Lauri Ollari ja Päivi Karisto.

Perinteiset palkintokakut. Kuvat: Järvenpään kaupungin työllisyysyksikkö

Järvenpään kaupungin työllisyysyksikkö Työnantajana saa yksiköstämme neuvoja erilaisiin työllistämisvaihtoehtoihin sekä palkkaukseen haettavista lisätuista.Työllisyyspalveluidemme tehtävänä on toteuttaa työllisyydenhoitoa, jonka avulla seudun työnantajien työvoimatarpeet ja työttömät työnhakijat kohtaavat. Asiakasrekisteristämme voi myös mahdollisesti löytyä yritykseenne tai yhdistykseenne uusi työntekijä. Tutustu myös Duuniportaali.fi -rekrysivustoon, jossa paikalliset työnantajat ja työvoima kohtaavat! jarvenpaa.fi > Yrittäminen ja työ > Työllisyyspalvelut FB Työllisyysyksikkö / Cooperin kulma.


TAPAHTUMIA 8.3. 9.3. 14.3. 20.3. 6.4. 4.5. 8.6. 28.6.

Keuken myynti-ilta klo 17–20 Krapin Pajalla. www.keuke.fi Yrittäjäaamiainen Lounaskahvila Tyynissä klo 7.30–10.00, yhteistyössä Keuda. Keuken aamukoulu: Pistä firma pystyyn. www.keuke.fi Keuken tietosuojainfo, Keuda-talo klo 17.30–20. www.keuke.fi Yrittäjäaamiainen Lounaskahvila Tyynissä klo 7.30–10.00, yhteistyössä Lääkärikeskus Mehiläinen. Yrittäjäaamiainen Lounaskahvila Tyynissä klo 7.30–10.00, yhteistyössä Delta-auto Yrittäjäaamiainen Lounaskahvila Tyynissä klo 7.30–10.00, yhteistyössä Lujatalo BusinessBlues Vanhankylän kartanolla, teemana Beach Party.

Hallitus 2018 Tuomas Raejärvi puheenjohtaja

Sähkötalo Oy puh. 0400 558 888 tuomas.raejarvi@sahkotalo.fi

Sauli Kauppinen

Varapuheenjohtaja DataSky Oy puh. 050 584 3407 sauli.kauppinen@datasky.fi

Miia Karhu

Yksinyrittäjät kokoontuvat jälleen Yrittäjien webinaarit Webinaari - vuorovaikutteinen verkkokoulutus omalla tietokoneellasi (maksullisia, mutta Suomen Yrittäjien jäsenille edullisia): 2.3. Pk-yrityksen ja yrittäjän verotus 9.3. Google AdWords 16.3. Instagram & Snapchat – vertailua & valintaa 29.3. Työmatkat verotuksessa

Tule hengähtämään hetkeksi ja tapaamaan yksinyrittäjäkollegoitasi. Tänä vuonna keskitymme työterveyteen, sosiaaliseen mediaan, ja verkostoitumiseen. Ohjelma on maksuton jäsenyrittäjille. Yksinyrittäjäpäivässä jaetaan myös Vuoden Yksinyrittäjä -tunnustus. Seikkailulaakso, Emäsalo, Porvoo La 24.3.2018 klo 10-16 www.uudenmaanyrittajat.fi

Varapuheenjohtaja Järvenpään Studiot Oy puh. 040 533 9711 miia.karhu@studiot123.com

Pekka Kärkkäinen Varapuheenjohtaja Suomen Historiapelit puh. 0400 520 404 pekka@historiapelit.fi

Jari Mäkinen

Pentisol Oy puh. 041 4401 665 jari.makinen@pentisol.fi

Mikael Siren

Seroprint Oy puh. 050 911 0222 mikael.siren@seroprint.fi

Stiina Weckström

Parturi-kampaamo Salon-Ki puh. 050 406 0701 stiina.pennanen@gmail.com

Saija Sitolahti

Järvenpään Kukkatalo Oy puh. 0400 583 872 / 09 279 7070 saija.sitolahti@jarvenpaankukkatalo.fi

Tulevat aamiaiset 2018: 9.3., 6.4., 4.5., 8.6., 17.8., 5.10., 9.11. ja 14.12. Pidätämme oikeuden muutoksiin, joista toki ilmoitetaan hyvissä ajoin etukäteen.

Mari Mattila

Toscanan Tuuli puh. 045 888 9606 toscanantuuli@gmail.com

Virkailijat

YRITTÄJIEN AAMULIIKUNTA

tiistai- ja perjantai-aamuisin klo 8.00–9.00 KuntoSaluksella. Jäsenille ilmainen, voit valita ohjatun liikunnan tai vapaan kuntosalikäynnin. Ei ilmoittautumista, tervetuloa mukaan Jymyvoimailemaan! Niille, joille ajankohta on liian myöhäinen, Jymy-aamukortti on lunastettavissa Salukselta ja on voimassa tija pe-aamuina klo 6.00–8.00 läpi vuoden. Pantti 10 euroa.

www.jarvenpaanyrittajat.fi

jarvenpaanyrittajat

Jpään_yrittäjät

Heli Tiensuu

tiedottaja EvenBetter graphic design Puh. 050 3555 554 heli@evenbetter.fi

Topias Mäkipää

sihteeri Lassila-Tikanoja Oy Puh. 050 385 6430 topias.makipaa@lassilatikanoja.fi

Leena Rekola-Nieminen

rahastonhoitaja leena@rekola-nieminen.fi

Muistathan seurata myös Uudenmaan Yrittäjien tapahtumakalanteria www.uudenmaanyrittajat.fi. 19


Yrittäjä, huolehdi kunnostasi! Kunto Saluksen ja Lady Line Järvenpään Yrittäjien jäsenille, liikuntakorteista -20% Järvenpään myös eläkeläisille JY-tarjousta ei voi liittää muihin tarjouksiin.

yös Huolehdithan m työntekijöiden ! hyvinvoinnista

Tutustu palveluihimme veloituksetta Järvenpään Yrittäjien jäsenille ohjattua aamuliikuntaa Kunto Saluksella tiistaisin ja perjantaisin 8 - 9 sekä kuntosalille avainkortilla klo 6 - 8. Nouda oma avainkorttisi Salukselta (pantti 10 eur).

Personal Trainer -palvelut Järvenpään kuntokeskus Salus Oy Alhotie 4, Järvenpää | puh. 09 271 3008 MDUYHQSDD#NXQWRVDOXV¿ ZZZNXQWRVDOXV¿

Kuntokeskus Saluksen jäsenet voivat treenata myös LadyLine Järvenpäässä ja Sisu Gymillä

Järvenpään Yrittäjien lehti  
Järvenpään Yrittäjien lehti  

Järvenpään Yrittäjien kolme kertaa vuonna 2018 ilmestyvä lehti, julkaisu numero 1/2018.

Advertisement