Page 1

On the Trafikskola Road


Logga On the Trafikskola Road On the Trafikskola Road

On the Road On the Road

On the Road Trafikskola

Logga 1 Min tanke med den här loggan var att den ska tydliggöra att det är en trafikskola och kunna visa vad det är. Den är menad att använda till det mesta förutom till tygpåsen som har en egen logga.

Logga 2 Den här loggan är en enklare version av den första loggan. Skillnaden är att det inte står trafikskola under.

Logga 3 Det här är loggan som sitter på tygpåsen. Jag valde att sätta texten på detta sätt för att det såg bättre ut och det passade bättre än en av loggorna ovanför.


Typsnitt & färger # c3be21

C - 30% M - 14% Y - 95% K - 2%

R - 194 G - 189 B - 31

# c61d1c

C - 15% M - 98% Y - 96% K - 5%

R - 198 G - 30 B - 28

Typsnitt Logga - Baskerville Old Face Rubriker - Bell MT

Brödtext - Cambria

#000000

C - 0% M - 0% Y - 0% K - 100%

R - 28 G - 28 B - 27

#FFFFFF

C - 0% M -0% Y - 0% K - 0%

R - 255 G - 255 B - 255


Förpackning och annons Förpackning Så här ser tygpåsen ut. Den är smutsvit med det svarta trycket på. Första tanken var att ha en bild med en bil och en av de andra loggorna på med det såg alldeles för struligt ut så jag gjorde denna logga och resultatet blev enkelt och fint.

Annons

On the Road

Trafikskola

Till annonsen använde jag mig av samma bild som till framsidan av kompendiet för att det skulle vara lättare att förstå att dom tillhär varandra och för att det såg bra ut. Jag gjorde först den utan en bild men det såg för tråkigt ut och man vill ju oftast se en fin annons så fler tittar på den.

Online kurser

Extra pris på startpaket Under våren har vi 15% rabatt på startpaketet för dig mellan 16-20 år. Anmäl dig innan den 30 april och få två gratis körlektioner.

Just nu har vi online kurser för dig som inte har tillfälle att göra dom i våra lokaler. Skriv upp dig på vår hemsida och kom igång direkt.

On the Road

www.OnTheRoad.se


Sammanställning För mig har detta arbete varit både lätt och svårt. I början hade jag svårt att bestämma mig hur loggan skulle se ut. Jag ville först ha något ”mycket mer” än hur loggan ser ut nu. Jag gillar att göra enkelt så då gjorde jag det istället och resultatet blev just det. Jag valde också att sätta lite färg på det genom att ändra två av bokstäverna i loggan till olika färger. När jag skulle börja med allt annat som annons och tygpåse blev det lite svårare. Jag hade ingen aning om hur jag skulle göra annonsen men då googlade jag och kollade upp några annonser och tog inspiration från dom. Tygpåsen var ändå rätt lätt att göra. Det var inga motgångar just där. Jag tänkte göra fler än bara en men jag tyckte att det dög. När det kom till färgerna så valde jag att ha rött och gult då det är två färger som ofta finns på skyltar och på trafikljus, så förutom svart och vitt tyckte jag att det passade rätt bra. Jag valde att inte ha en stark gul färg utan att ha en lite ”mjukare” gul för att jag tyckte att det såg bra ut. Och till typsnittet valde jag att ha Baskerville Old Face till loggorna för det är både lättläst och det blir mer stabilt när det finns seriffer. Samt i kompendiet valde jag också att ha seriffer i typsnitten jag använt. Till layouten valde jag att visa logotyperna först och på nästa sida är det fakta om färgkoderna, samt CMYK och RGB koderna. Jag gjorde färgerna som jag änvänt i loggorna till olika symboler att ha bredvid sina färgkoder för att man ska se vilken färg det är och hur dom ser ut. På nästa sida står det fakta om tygpåsen och annonsen där jag valde att ha texterna för båda bredvid bilden på tygpåsen och annonsen nedanför dom. Jag prövade sätta dom på andra sätt men det såg konstigt och slarvigt ut men när jag provade sätta dom som det är nu så såg det genast bättre ut. Till fram och baksidan har jag samma bild, jag provade sätta en annan bild på baksidan men det passade inte bra ihop alls. Så jag använde samma bild iställlet för att det ska matcha bättre. Och för att den bilden är fin och passar bra. I själva kompendiet valde jag att ha det rätt så enkelt och jag ville lämna rätt mycket rum, därav mycket vitt, men det är för att ibland om det är för mycket ser det slarvigt och konstigt ut. Av: Evelina Hansson


Du hittar oss p책 www.OnTheRoad.

On the Trafikskola Road

Grafisk profil  
Grafisk profil  
Advertisement