Page 1


LOGOTYPER Standard logotyp till företaget Winterwear. Används i större annonser och reklamer.

Enkel textlogotyp med svart text som används mot vit eller annan bakgrund. Andvänds helst till mindre annonser.

Blå textlogotyp som kan användas mot tex. Svart bakgrund. Används helst i mindre annonser.

Kompaktlogotyp som används på tex. sortimentet (kläder, vattenflaskor osv.)


TYPSNITT RUBRIK

Rubrikerna bör vara ganska stora och helst skrivas med stora bokstäver. TYPSNITT: Candara STORLEK: 45 pt

Brödtext.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Ett stilrent och elegant typsnitt, med klackar som gör texten lättare att läsa. TYPSNITT: Vani STORLEK: 19 pt


FÄRGER #314C7C R=49 G=76 B=124 C=87 M=72 Y=23 K=9

#1A171B

R=26 G=23 B=27

C=77 M=75 Y=62 K=81

#99A6BE

R=153 G=166 B=190 C=46 M=32 Y=15 K=0


ANNONS Nedan finns exempel på hur en annons skulle kunna se ut i en dagstidning eller annons blad. Mycket vinter och snö sporter för att få fram att det är just vinter kläder som säljs. Mycket blått och vitt som ger bilden en väldigt fräsch känsla.


PÅSE

Enkel pappers påse som visar en större bild av standardlogotypen.


SAMMANSTÄLLNING Logotyp: Jag valde att göra min logotyp som jag gjorde för att jag ville att den skulle vara lite sporting. Både i typsnitt och färg väg. För personligen så kopplar jag lite tjockare och större typsnitt till sport. Samma med färgerna som jag valt. De blåa bågarna var också till för att få lite sport känsla, tänkte på kanske skidbackar eller liknande när jag ritade dit det. Ville att alla skulle vara ganska enkla, så att de skulle bli lätta att ha och göra med. Färger: Ville som sagt att färgerna skulle kopplas med sport och vinter. Det blåa gör får fram den där kalla vinter känslan. Typsnitt: Det som var tänkt med rubrikerna att det skulle vara lite större, rakare och lättare att se, medans brödtexten ska vara lite elegantare och ’’finare’’. Annonser, bilder osv: De bilder jag valde för annonserna valde jag av uppenbara skäl. Väldigt öppna, ljusa och ’’vintriga’’ bilder. De är det Winterwear är för mig och tyckte de passade bra.

WinterWear Profil  

WW Profil ÅK2