Page 1

Eve lien Pee ters


Pagina 4 Pagina 6 Pagina 8 Pagina 12 Pagina 14 Pagina 16 Pagina 18 2


All about me Column That’s life Mijn merk ik Kej Een dagje er op uit! Evelien Communications

3


“I am a tweep”

4


This is me

Mijn naam is Evelien Peeters, geboren op 7 augustus 1992 en nu dus 19 jaar oud. Ik ben zojuist gestart met de studie Communicatie en Multimedia Design aan de HAN te Arnhem. Hiervoor heb ik de havo gedaan, en een jaar Communicatie aan de HAN te Nijmegen. Het eerste jaar van deze studie heb ik helaas niet gehaald. Ik ben toen een soortgelijke studie gaan zoeken omdat ik toch echt iets met communicatie wil gaan doen, en kwam toen terecht bij Communicatie en Multimedia Design. Ik ben ontzettend enthousiast over de opleiding. Ik ben zeer geïnteresseerd in social media, in het bijzonder Twitter. Dag in dag uit blijf ik up-to-date via twitter, en als Blackberry internet niet loopt te vervelen post ik er zelf ook flink op los. Ik denk wel dat ik mezelf met trots een tweep kan noemen! Verder ben ik gewoon een 19 jarige student die graag met vrienden gezellig op stap gaat. In dit magazine ga ik jullie dingen laten zien die ik zelf geschreven heb, zelf ontworpen heb maar ook teksten en afbeeldingen die betrekking hebben tot mijn interesse.

You are a Benevolent Dreamer

Wie ben ik? Dat is een vraag die ik al eerder beantwoord heb. Maar wie ik ben gaat natuurlijk dieper dan hoe oud ik ben, welke studie ik volg en wat mijn hobby’s zijn. Nu kregen we de opdracht bij de course eredesign om een test te doen op personalDNA.com . Deze test gaat net wat dieper dan het algemene ‘wie ben ik’. You are a Benevolent Dreamer. Ik kan me in veel dingen die de site over me zegt wel vinden: “A sense of vulnerability sometimes holds you back, stifling your creative tendencies.” “You’re not afraid to let your emotions guide you, and you’re generally considerate of others’ feelings as well.” Natuurlijk zijn er ook dingen waar ik het niet meer eens ben. Maar het is natuurlijk maar een test die toegepast word op iedereen. Het is leuk om zo te lezen hoe ik ben en in elkaar zit, ‘maar toch’. Wil je de test zelf doen? Ga naar personalDNA.com en vind uit wie jij bent! Let wel op: de site is in het engels en kan eventueel lastig te begrijpen zijn.

5


Pro’s versus amatures

Het nieuws kijk ik niet, online nieuwssites bekijk ik zelden en de krant lees ik ook niet (heel af en toe de spits en dan alleen de leuke artikelen). Toch ben ik redelijk op de hoogte van wat er in de wereld speelt. Hoe doe ik dat? Ik volg de amateurs! Om maar even met de deur in huis te vallen, ik ga het hebben over professionals en amateurs. Na een beetje rond gekeken te hebben op het internet heb ik een stukje gevonden waarin Clay Shirky vertelt wat pro’s zijn en waarom ze er zijn. Volgens hem zijn professionals mensen om een probleem op te lossen die bepaalde specialisatie vergen. Tuurlijk zijn deze professionals nodig, deze zullen ook zeker nodig blijven. Toch kunnen we tegenwoordig ook wel zonder deze pro’s. Denk eens na, haal jij niet ontzettend veel van je dagelijkse informatie van twitter, misschien wel facebook? In dit geval zijn mijn vrienden de amateurs. Zij sturen linkjes door met nieuws dat zij interessant vinden, ik lees het en ben weer op de hoogte van het laatste nieuws! Onze generatie heeft over een aantal jaren geen kranten meer nodig. Waar wij normaal de Spits aangeboden zouden krijgen op het station, hebben wij over 5 jaar een app op onze iPad waarmee alle news feeds van vrienden binnenkomen.

“Mijn vrienden zijn de amateurs”

Toch zal de krant altijd vertrouwd blijven bij een deel van onze samenleving. Het is een traditie die al jaren onveranderd is gebleven. De krant zal blijven betsaan zolang deze zich kan blijven aanpassen aan de behoeften van de mensen

6


Oh dear

7


All you need is love. But a little chocolate now and then doesn’t hurt. I stepped on a Cornflake an now I am a cereal killer Isn’t having a smoking section in a restaurant like having a peeing section in a swimming pool? That awkward moment when you get thrown out of a club because it can’t even handle you right now.

8

That’s


I used so much hairspray that I feel personally responsible for global warming.

life

I sometimes feel my phone vibrating even though it’s not in my pocket. I don’t think I could ever stab someone...I can barely get the straw in the Capri Sun. Apparently, once you go Blackberry, you never go Backberry

9


10


11


12


13


Internet handleiding voor het bedrijfsleven Samen met twee klasgenootjes heb ik een wikispace geschreven over het gebruik van social media binnen het bedrijfsleven, ook de de ‘Internet handleiding voor het bedrijfsleven’ genoemd. Op deze website kunt u alle nodige informatie vinden over het gebruik van social media binnen een bedrijf: het nut van social media, voor- en nadelen en zelfs een handleiding waarmee u uw eigen pagina online kan krijgen! Bent u benieuwd geworden naar onze site, of wilt u er meer van weten? Ga dan naar http://bedrijfscommunicatie.wikispaces.com of scan de QR code op deze pagina.

14


15


16


17


18


Dit is het resultaat van mijn logo, en absoluut niet wat ik verwacht had. Toen we begonnen met het schetsen voor het logo had ik al meteen een idee in mijn hoofd dat ik er ook niet meer uitkreeg. Het waren dikke krassen (zwart) met daarin in het wit mijn naam. Maar op papier (en ook in illustrator) pakte het niet zo uit als ik gehoopt had. Toen heeft het een tijdje stilgelegen. Maar uiteindelijk heb ik besloten dat ik een vallende veer wilde gebruiken. Ik heb gekozen voor een vallende omdat het er in mijn ogen flexibel uitziet. De naam Evelien Communications heb ik gekozen omdat ik graag verder wil in communicatie. De kleur blauw heb ik gekozen omdat het er rust uitstraalt. Zoals u kunt zien heb ik twee verschillende lettertypen gekozen. Dit voorkomt dat het saai wordt, en trekt aandacht.

19


Evelien Peeters Magazine  
Evelien Peeters Magazine  

Magazine voor Redesign (Communicatie en Multimedia Design, HAN Anrhem)