Page 18

Poëtische verwondering Het thema ‘Verwondering’ van de Poëzieweek 2014 heeft weer tot heel wat creativiteit en uiteraard tot VERWONDERING OVER VERWONDERING aangezet. Want, zeg nu zelf, hoe ontroerend mooi kunnen sommige leerlingen de alledaagse dingen opeens kleur geven?

Ooit al eens nagedacht? (Laura Verhoeven, 4GL)

Dan is er geen verwondering nodig (Silke Willemse, 4LAa)

Zittend op de grond Naar de buitenwereld starend Denken over alle dingen Elk detail wordt interessant

Er zijn vele dingen waar een mens verwonderd over kan zijn. Van de eerste stapjes van een peuter Tot een zonsondergang op een mooie avond.

Ooit al eens nagedacht, Nagedacht over wie we zijn, Wat we doen

Maar soms is het juist verwonderlijk dat mensen verwonderd zijn. Verwondering zit in kleine dingen, In letten op details. Een prachtige schelp op het strand Of een madeliefje in een veld van rozen.

En over al de waaroms Over wat gelukkig zijn is, Wat pijn is, Waarom we bang zijn van de meest onnozele dingen

Sommige mensen kijken, maar zien niet, Of zien alleen wat ze verwachten te zien.

of er nog dingen zijn, buiten alle kennis die nog nooit ontdekt zijn en nooit zullen worden.

Anders waren ze niet verwonderd geweest. Dan hadden ze misschien gezien Dat de glimlach van dat altijd vrolijke meisje Snel verdwijnt als er niemand kijkt. Dat de jongen die altijd bandjes om zijn polsen heeft Die misschien draagt om iets anders te verbergen. Dat de persoon bij wie ze uithuilen Misschien zelf iemand nodig heeft. Dat de man die altijd lacht Eigenlijk geen reden meer ziet om te lachen.

En moet er wel een antwoord zijn voor al deze dingen, hebben we het nodig want wat is nodig hebben? Is het niet beter en leuker om onze gedachten te laten gaan, te blijven zitten en staren en ons te blijven verwonderen

Misschien zouden mensen daarom Minder verwonderd zijn, Als datgene gebeurt wat ze niet verwachten. Dan is er geen verwondering nodig.

18

Tijdingen SPT Maart '14  

Tijdingen SPT Maart '14

Tijdingen SPT Maart '14  

Tijdingen SPT Maart '14

Advertisement