Page 1

CENTERTILBUD 2007


CENTERTILBUD Udgivet af Fælleskorpsligt Centerudvalg: Det Danske Spejderkorps De grønne pigespejdere KFUM-Spejderne i Danmark Opsætning: Eva Sejersbøl Hansen, Næsbycentret Tryk: Als Offset ApS Kære Leder De tre spejderkorps ønsker med denne pjece kort at orientere om, hvilke muligheder der i år er at finde på de 22 forskellige spejdercentre. Samtlige centre: • Ligger i naturskønne omgivelser med mange muligheder. Har færdige aktivitetstilbud, såvel traditionelle som specielle, dvs. at aktivitetsbeskrivelser, aktivitetsmaterialer og værktøjer stilles til rådighed for brugerne, hvis intet andet er anført. På de fleste centre står enhederne selv for gennemførelsen af aktiviteterne.

Trevæld

• Har ofte deltagere fra

forskellige dele af landet, hvilket giver muligheder for at udveksle idéer og erfaringer og få inspiration, der kan bruges ved senere planlægning af enhedens arbejde. • Sender jer gerne på op-

fordring en pjece om netop dette center med en mere detaljeret beskrivelse af centrets aktivitetstilbud og arbejdsform. Forsidebillede: Næsbycentret Bagsidebillede: Houens Odde

Besøg spejdercentrene på www.spejdercentre.dk


ARRESØCENTRET Ellefolket byder velkommen til Arresøcentret Arresøcentret ligger lige ned til Arresø tre km uden for Frederiksværk. Arresøcentret består af den firlængede gård – Ellehavegaard – samt 20 tdr. eng og skov. Hovedhuset og Østlængen. Disse er indrettet med sovepladser, store opholdsrum og veludstyrede køkkener.

Arresøcentret Udlejning v. Birgitte Rose Frejasvej 4, 3400 Hillerød Tlf: 48 25 39 87 br@arresoe.dk 35,- kr. lejrplads 45,- kr. centeruge 12.500,- kr./uge for Hovedhus eller Østlænge, I uge 27 og 31 dog 14.700,- kr./uge (ekskl. forbrugsafgifter) 5.200,- kr./weekend, 6.200,- kr./forlænget weekend (ekskl. forbrugsafgifter)

Vestlængen er et stort rum til indendørs aktiviteter, med mødelokaler, Intenetcafé, kiosk og Arresøcentret, ”Ellehavegaard” proviantrum med køl og frys. Auderød Byvej 4 Lejrpladsen har plads til 3-500 spejdere. 3300 Frederiksværk Tlf. til lejere: 47 72 19 67 Masser af aktiviteter Kulsøpionering. Tømmerflåder. Sejlads i MeKFUM-Spejderne i Danmark, gin- og optimistjoller. Distrikterne i Nordsjælland På centerlejrene sørger Ellefolket for en del af aktiviteterne: Bl.a. smedning, tinstøbning og sejlads.

2007 er jubilæumsår for spejderbevægelsen. Det fejrer vi med en patruljedyst i april, der er en del af et landsdækkende arrangement og vi afholder jubilæumslejr i uge 31, hvor vi deltager i Sunrise arrangementet. Desuden har vi det årlige Sejlertræf. Vi samler en del Megin-joller, sætter erfarne og uerfarne sammen og efter lidt træning bliver der dystet mellem holdene.

• Arrangementer ved

100 års jubilæet: Patruljedysten: 27. – 29. april Jubilæumslejr: 28. juli – 4. august Sejlertræf: 8. - 10 juni • Centersommerlejre:

Introdag: 9. juni Uge 27: 30. juni – 7. juli Uge 31: 28. juli – 4. august • Kurser: Ulve inspirationskursus: 10. juni Kodekursus: 10. juni Roverværksted: 22. – 23. september • Øvrige lejre og kurser:

Ring til vores udlejer og hør om hvilke tilbud vi har

Se mere om arrangementerne og de øvrige kurser på vores hjemmeside.

• Europe for you:

Vil du vide mere, så rekvirer Arresøcentrets egen brochure! ...eller besøg vores hjemmeside: www.arresoe.dk

Åben for udlejning hele året.

Kom og lav dit projekt på centret
SPEJDERCENTRET ASSENBÆKMØLLE Spejdercenteret Assenbækmølle er det eneste trekorpscenter i Danmark. Drejerne, spejdercentrets faste team står altid til rådighed på vore lejre, dels som instruktører på de mange aktiviteter, og dels med gode råd og en hjælpende hånd omkring de praktiske problemer, der kan opstå.

• Vinterhike:

2.-4. februar

• Åben weekend:

9.-11. marts

• Assenbækkursus:

27.-29. april

• Spejderdysten: 11.-13. maj • MUS-lejr:

25.-28. maj • 1. sommerlejr:

30. juni - 7. juli

• 2. sommerlejr:

7.-14. juli

• 3. sommerlejr:

28. juli – 4. august.Aktiviteter I år 2007 afholder vi centersommerlejre i ugerne 27, 28 og 31. Her kan vi bl.a. tilbyde følgende aktiviteter, der alle er bemandet med instruktører: Hike, tøndeflådehike, olympiadedag, klatrevæg, træklatring, natur, smedje, pioner, luksuslejr, rygning af fisk og ost, vodbinding, jernaldermadlavning, jernalderhåndværk, sightseeing og fællesaktiviteter. Faciliteter På Assenbæk har vi nogle velfungerende faciliteter, der letter dagligdagen på centeret: Tømmergården med rafter i alle længder, Værkstedet med udlån af værktøj m.v., Toiletbygningen med træk/slip og varmtvandsbrusere, Møllehjulet – et samlingssted med mønttelefon og kiosk. Derudover har vi et kølerum og et proviantbestillingssystem. Assenbækkursus Assenbækkursus er en forlejr for de ledere, der skal deltage på en sommerlejr. MUS-lejr MUS-lejr på Assenbæk er et tilbud til dig der ønsker at dine 6-10 årige spejdere skal på sommerlejr, men ikke vil af sted en hel uge. Aktiviteter udbydes som på en sommerlejr, men der tages hensyn til spejdernes alder. Øvrige lejre Der laves individuelle pjecer til alle årets lejre på Assenbæk. Besøg vores hjemmeside eller

ring til vores centerkontor hvis du ønsker yderligere information omkring de enkelte arrangementer. Lejrplads for 500 spejdere I de perioder, hvor Assenbæk ikke selv arrangere lejre, kan lejrpladserne lejes af alle, til store og små arrangementer. Kontorets adresse: Spejdercentret Assenbækmølle Postboks 4, 6701 Esbjerg Tlf. 70 23 70 83 mail@assenbaek.dk Kontortid: Tirsdag og torsdag kl. 19.00-21.00 www.assenbaek.dk Lejradresse: Spejdercentret Assenbækmølle Assenbækvej, 6862 Tistrup Tlf. 75 29 96 72 (Møllehjulet) Tlf. 75 29 10 98 (Kontoret) Pris pr. døgn: 46 kr. - sommerlejre 23 kr. - lejrplads 322 kr. for en sommerlejr


EGEMOSE CENTRET Egemosen ligger ved Ganløse ca. 10 km. uden for Farum; 30 km. fra København. Egemosen ligger ved skoven ikke langt fra Burresø, som er velegnet til badning. Samlingshytten “Saloonen” er centrum for vores egen lille wild west-by “Oak City”. Mellem lejrpladserne og Oak City futter Oak City Express – Egemosens tog, der kan køre spejdere rundt på grunden. Hvert år tilbyder Egemose Centret en række arrangementer og lejre for spejdere i alle aldre, bl.a. Oak City Rally, verdens største, hårdeste og længste sæbekasse rally. Alle arrangementer og lejre er planlagt af Egemose Centret, men udføres i et samarbejde mellem de deltagende ledere og mosefolket. Mosefolket er os, der driver Egemosen. Vi består af en flok entusiastiske seniorer og ledere, som laver anderledes spejderarbejde. Vores mål er at kunne tilbyde spejderaktiviteter, der er lidt ud over det sædvanlige. Smedje, støberi, vand & natur aktiviteter, drama & gøgl, O-løb og bageri i stenovn er nogle af vores faste aktiviteter. Derudover planlægger vi fra lejr til lejr en masse andre ting. Vi er altid klar til at prøve nye aktiviteter, og her kommer vores store udvalg af værktøj og materialer os til hjælp. Har du selv brug for at afholde en lejr, kan du også benytte dig af Egemose Centret. Vi udlejer gerne bygninger og faciliteter til f.eks. en gruppetur eller en divisionsturnering. Kontakt centerkontoret for yderligere informationer.

Kontor: Egemose Centret H.C. Ørstedsvej 19A Baghuset 2. sal 1879 Frederiksberg C Tlf.: 30 80 05 42 onsdag 18-20 Korps: Det Danske Spejderkorps Størrelse: 16 tdr. land Lejradresse: Egemose Centret Egemosevej 9 Ganløse Mørke 3660 Stenløse

• Påskekursus for trops­

spejdere: 4. – 9. april

• Spejderbevægelsen 100 år:

Email: egemosen@egemosen.dk

11. – 13. maj

Hjemmeside: www.egemosen.dk

25. – 28. maj

Pris: 50 kr. pr. døgn på sommerlejre

• Mikrosommerlejr: • Oak City Rally: 3. juni • Centersommerlejr:

Uge 27

• Centersommerlejr:

Uge 28

• Seniorsommerlejr:

Uge 29

• MUS-lejr:

21. – 23. september • Seniortræf:

2. – 4. november
FORLEV SPEJDERCENTER Forlev Spejdercenter Midt i Jylland, fire kilometer vest for Skanderborg, ligger Forlev spejdercenter. Vi er cirka 80 aktive lagmænd (centermedarbejdere), der står for de udfordrende og spændende lejre og fungerer som praktiske grise. På den måde får i tid til de mange spændende aktiviteter, som vore sommerlejre byder på.

• Patruljekursus:

31. marts - 7. april – påsken • Centerkursus:

28. - 29. april • Muslejr:

26. - 28. maj – pinsen • Centerlejr:

30. juni - 6. juli – sommerlejr • Juniorlejr:

7. - 13. juli – sommerlejr • Centerlejr:

14. - 21. juli – sommerlejr • Centerlejr:

4. - 11. august – sommerlejr • Seniorkursus:

13. - 20. oktober – efterårsferienAktiviteter Vi har aktiviteter til alle aldre, så enhver spejder kan blive inspireret. Hvad enten man er til de traditionelle spejderdyder, eller de alternative og kreative aktiviteter byder vi på masser af ideer og muligheder. Fra kano til klatrevæg, pioner til perler eller smedje til spil – vi har det hele. Desuden betyder den smukke natur omkring Skanderborg og Silkeborgsøerne, at der er rige muligheder for en god hike. Lejre MUS-lejr i pinsen er for de mindste spejdere (6-10 år), og har derfor særligt fokus på god underholdning, eventyr og fællesarrangementer. Aktiviteterne bliver målrettet til aldersgruppen i samarbejde med lederne.

16-23-årige. Fælles for begge kurser er, at vi vægter en høj grad af faglighed kombineret med en social dimension, der giver spejderne mulighed for at netværke med andre på deres egen alder. Mere information Læs meget mere på www.forlev.dk , eller ring til kontoret og bestil vores årspjece. Vi lejer også område og bygninger ud – kontakt kontoret for mere information. Kontor: Forlev Spejdercenter Aalborggade 22, kld. th. 8000 Århus C tlf: 86 76 34 43 (onsdage 19-21) kontoret@forlev.dk www.forlev.dk Lejradresse: Forlev Spejdercenter Skyggelundsvej 3, Forlev 8660 Skanderborg tlf: 86 52 33 99

I 2. sommeruge er der juniorlejr. Det betyder, Pris: at tema og en del af aktiviteterne er tilrette- 49 kr. lagt for de 10-12 -årige. Lejren er dog åben for alle aldersgrupper. Når I har valgt at holde sommerlejr på Forlev, er i velkomne til at deltage på vores centerlejr-forweekend (centerkursus). Her mødes ledere og lagmænd for at påvirke og inspirere, mens vi sammen planlægger jeres sommerlejr. Kurser Ud over centerlejre planlægger vi også kurser. I påsken er det Patruljekursus for de 12 -16årige og i efterårsferien Seniorkurus for de


SPEJDERCENTRET GURREDAM Centersommerlejr Spejdercentret Gurredam tilbyder to uger med sommerlejr for såvel uerfarne ledere som dem der har 1000 ideer i ærmet men mangler udfoldelsesrum. På Gurredam er det muligt at koncentrere tiden om hinanden og lade os klare aktiviteterne, madindkøb og de ydre rammer.

Spejder-5-kamp Spejder-5-kamp er en turnering i 5 discipliner. 5-kamp er for spejdere i alderen 11-16 år og det kræver en vis portion kampgejst, stædighed og vilje at gennemføre og måske endda vinde den eftertragtede sølvøkse. 5 kamp foregår i 2. weekend i september fra fredag aften til og med søndag frokost og i denne periode bliver der ikke ét kedeligt øjeblik uden noget at tage sig til. Kampen i de 5 discipliner sker fra fredag til lørdag aften og herefter afsluttes En sommerlejr på Gurredam er opbygget med fest til den lyse morgen og morgenmad omkring et væld af bemandede aktiviteter for serveret på sengen. Spejder-5-kamp er for de alle grene, samt nogle få ubemandede eksspejdere, som er tændte på at afprøve egne traaktiviteter. Ved bemandede aktiviteter vil grænser, som ønsker at gennemføre noget elder altid stå minimum én centermedarbejder ler som mangler inspiration til spejderarbejdet – en ”pioner” -, der fungerer som instruktør. Af hjemme i hytten. bemandede aktiviteter kan nævnes klatrevæg, Har du nogle spejdere i denne alder, som har tømmerflåder, GPS, grand bivuak og uld, men brug for noget at samles om og kæmpe for, vi har mange flere. så send dem en tur på 5-kamp og giv dem en spejderoplevelse af de store. Mere information Udover aktiviteter står pionerstaben for at findes på www.gurredam.dk/spejder-5-kamp. køre svævebane, slikbutikken ”Tutten”, uddele post, deltage på løb og i øvrigt være behjælTryghedsweekend pelige i enhver mulig og umulig situation. Tryghedsweekend er for spejdere, som vil Vi giver også gerne en hånd med ved fælprøve at klare sig på egen hånd en hel weeklesarrangementer, hvoraf vi de senere år har end. På en tryghedsweekend får patruljen muhaft et utal af løb, natløb, forhindringsbane, lighed for selv at planlægge deres tur, handle vandkampe, olympiader, lejrbål med tema og ind m.v., og overnatter så på en af Gurredams almindelige lejrbål. lejrpladser. Der vil være pionerer til stede på centret der kan træde til med en hjælpende Så ønsker du en sommerlejr, hvor der fra dag hånd eller en pakke plaster hvis uheldet er ude ét er styr på tingene og hvor alt er planlagt og eller måske en pakke tændstikker ell.l. tilrettelagt ved lejrens begyndelse, så der er Tryghedsweekender giver patruljen – og deres frihed og plads til spontanitet og kreativitet ledere en tryghed ved at sende spejderne af under lejren, så er Gurredam et oplagt valgt. sted på egen hånd, idet de, hvis alt går godt, får lov at passe sig selv, mens der er hjælp at Tilmelding til Centersommerlejr sker via mail hente, hvis noget går skævt. Tryghedsweektil csl@gurredam.dk. Mere information kan ender finder sted 2. weekend i hver måned på findes på vores hjemmeside. nær i sommerferien og i december. For yderligere info kontakt vores kontor.

• Centersommerlejr:

Uge 28: 7. – 14. Juli 2007 Uge 29: 14. – 21. juli 2007 • Spejder 5-kamp:

7. – 9. september 2007 • Centeradresse:

Spejdercentret Gurredam Gurrevej 322 3000 Helsingør Tlf. : 49 29 91 02 • Kontor:

Tirsdage 18.00 – 20.00 Mail: kontor@gurredam.dk • Yderligere info:

www.gurredam.dk
HOUENS ODDE SPEJDERCENTER

• Tundra:

– Survival of the Fittest: 9. - 11. februar • VeKla:

30. marts - 9. april • Stormen på Mafeking:

27. - 29. april

• Spejderdysten: 11. - 13. maj • Bæversommerlejr:

25. - 29. maj

• MUS sommerlejr:

25. - 29. maj

• Centerlejr:Uge 27 til 32

Særligt i centerlejr uge 31 1. august Scouting Sunrise • Brownsea Island:

Uge 29

• Jagten på Roland:

14. - 16. september • VeKla:

12. - 21. oktober

Seize the future! Houens Odde Spejdercenter er et spejdercenter ejet af KFUM-Spejderne. Centret ligger i et skønt naturområde, med lejrpladser i skoven og lige ned til Kolding fjord.

Kort sagt så sker der altid noget spændende på Houens Odde Spejdercenter. Check vores hjemmeside:

Centerlejr I ugerne 27-32 er der centerlejr med en fast stab af Houmænd, som driver de fleste af vores aktiviteter, enkelte med hjælp fra spejderlederne. Af aktiviteter som man kan deltage i er bl.a.: naturaktiviteter, gamle danske håndværk, sejlads, tømmerflådebygning. Der er også særlige aktiviteter for spejdere over 14 år: øksekast, beskydning, kajaksejlads, træklatring og optimistsejlads.

www.houensodde.dk

Verden kommer til Houens Odde Spejdercenter: Houens Odde Spejdercenter er et internationalt spejdercenter i Danmark. Dette kan man især opleve på centerlejren, hvor der i mange af ugerne deltager spejdergrupper fra udlandet. I staben af houmænd er der også udenlandske spejdere fra hele verden, der er derfor masser af muligheder for at bruge sit engelske og opleve andre kulturer. Så man kan roligt sige, at verden kommer til Houens Odde Spejdercenter! Spejdercenter hele året Houens Odde Spejdercenter er meget mere end centerlejr. Der foregår noget hele året på Houens Odde Spejdercenter. I mange af årets weekender/ferier er der aktiviteter for alle spejdere, bl.a.: Bæversommerlejr, MUS-weekend, Roland 1 gensynsweekenden ”Jagten på Roland”, og Tundra for klanfolk. I 2007 vil der også blive afholdt weekender som fejrer 100 års jubilæet for KFUM-spejderne.

Adresse: Houens Odde Spejdercenter Houens Odde 14-20 6000 Kolding Tlf.: 70 10 51 15 Fax: 75 56 55 31 houensodde@houensodde.dk Pris: 49 kr.


LEJRCENTRET HUMMELMOSEN Hummelmosen – et grønt center Lejrcentret Hummelmosen ligger i hjertet af Djursland, tæt på gode badestrande og Djurs Sommerland. Centret er 22 tønder land stort, med gode, afgrænsede lejrpladser i et varieret landskab af skov, hede, krat, sø og mose. På Hummelmosen findes hikeruter og færdigpakkede hikes til områdets seværdigheder.

Introdag Alle, der tilmelder sig centerlejr på Hummelmosen, indbydes til introdag inden lejren. Her lærer vi hinanden at kende og sammensætter den sommerlejr, der passer til netop DIN enhed.

Aktiviteter På Hummelmosen finder du en stor stab af medarbejdere, kaldet Hummelbierne. Vi er altid parate med aktivitetsvejledninger og materialer, og selvfølgelig en hjælpende hånd, når der er behov for det.

Udlejning: Bent Jørgensen Skolebakken 17 8586 Ørum Djurs Tlf. 70227932 udlejning@hummelmosen.dk

På centeret findes aktiviteter til alle aldersklasser, og udover de traditionelle spejderaktiviteter tilbyder vi bl.a. kulsøpionering, masteklatring, storpionering, fast o-løb samt gøgl og akrobatik. Vores metalværksted tilbyder alt fra smedning til tinstøbning. Centret er ideelt til alle former for søaktiviteter, og selvfølgelig er der redningsveste til alle. Til alle enheder tilbyder vi materialer til afholdelse af morgen- og aftenandagter. Øvrige faciliteter Vi har gode faciliteter til opbevaring af mad, samt mulighed for bestilling af mad. Vores Tutte har et bredt udvalg til »den søde tand«, samt T-shirts, postkort, frimærker og lejrmærker.

Arrangementer og lejre: Anni B. Høj Karetmagervej 56 8900 Randers Tlf. 70227933 arrangement@hummelmosen.dk

Lejradresse: Hummelmosen Kvasbrovej 11 8586 Ørum Djurs Pris: 45 kr. (centerlejr) / 30 kr. derudover www.hummelmosen.dk – et besøg værd! KFUM-Spejderne i Danmark

• Introdag for centerlejre:

28. april

• MUS-lejr:

17. - 19. maj • Centerlejr - Kr. Himmelfart:

16. - 20. maj

• Centerlejr - uge 27:

30. juni - 7. juli

• Centerlejr - uge 28:

7. - 14. juli

• Diamant nr. 112:

7. - 14. juli

• Bæverlejr:

29. - 30. september • Flyvende start: 3. - 4. november
KULSØ SPEJDERCENTER Primitiv lejr På Kulsø Spejdercenter har vi alt, hvad der er nødvendigt for at have en god lejr: gran- og løvskov, mose, søer, store frie arealer, gode lejrpladser og Danmarks flinkeste og mest hjælpsomme Nagler. Vi har ikke gadelamper på lejrpladserne og næsten alt foregår primitivt i telte og vores enkelte hytter.

• Pris pr. døgn:

50 kr. pr. overnatning

10

Aktiviteter Woodcraft – Gå på opdagelse ved mosen og i skoven med vores egen naturvej-leder og studér dyrene og de sjældne (kødædende) planter. Kulsø – Uden snor eller søm laver vi alt i lejrarbejde – kun fantasien sætter grænsen. Smedjen – I smedjen svinger vi hammeren og laver merlespiger, grillspyd, grydeophæng eller hvad vi/I har idéer til. Idé-døgnkiosken – Løb, kreative værksteder, giv fantasien frit spil. Sø – De to søer åbner mulighed for mange spændende aktiviteter på, ved og i søen. Vi sejler i kan, bygger søheste og tømmerfl åder. Nagler udfordrer gerne lederne til en omgang kanofodbold. Hike – Omegnen byder på gode hike-muligheder f.eks. ad Hærvejen til Gudenåens og Skjernåens udspring eller kanohike på Skjerenåen. Pioner – Stort eller småt – vi kan det hele fx lejropbygning, svævebane og karrusel, men vi kan også tilbyde kursus i knob og besnøringer. Lejre Vinter-weekend – Vi trodser kulden, laver nying og sover i bivuak. Sø weekend – Vi trodser det våde element, laver risbåde, sejler i kano eller var det måske noget med et tømmerflåde søslag. MUS-lejr – STORE oplevelser til SMÅ spejdere. VVS Senior-tur – “Våd Væmmelig(Villig) Senior” Årets brag af en senior tur – spejderar-

bejde og socialt sammenværd giver en uforglemmelig lejr. Åben telt dag – Informationsdag for ledere, der deltager på årets centersommerlejr. Centerlejr og Senior sommerlejr – Her er gang i alle aktiviteterne til store som små. Kulsø-weekend – Her er der tid til større projekter i kulsøpionering. Forhåndstilmelding 8 uger før alle arrange­ menter. Tag på Kulsø Spejdercenter og giv dig og dine spejdere en positiv og primitiv spejder­ oplevelse! Kontor Kulsø Spejdercenter JørgenGlavinsvej 17 7200 Grindsted Tlf.: 20 94 92 50 (tirsdage 18-20) info@kulso.dk www.kulso.dk Lejradresse: Kulsø Spejdercenter Kulsølejren Vesterlund 7323 Give Tlf.: 75 73 61 51 (nødtelefon) Det Danske Spejderkorps


MOSELUND SPEJDERCENTER Hvad er Moselund Spejdercenter Moselund Spejdercenter er beliggende i meget naturskønne omgivelser ved Frijsenborgskovene naturligt opdelt af levende hegn og en lille bæk. Centeret ligger tæt på Hinnerup, knap 20 km nordvest for Århus.

Kontaktperson: Arne Mørch Brombærranken 7, 2. tv. 5220 Odense SØ 6315 0310 lejre@moselundspejdercenter.dk Korps: KFUM-Spejderne i Danmark Areal: 8 tdr. land

Vi har mange gennem årene udviklet mange forskellige aktiviteter, hvor der er noget at vælge imellem både for de største og de mind- Priser: Centerlejr: 45,00 pr. døgn ste.

Lejrpladsleje: 25,00 pr. døgn

Centerlejr Centerlejr er betegnelsen for den traditionelle lejr, hvor Mosmændene udbyder og bemander aktiviteter. Der er endvidere proviantordning til fast pris samt en række øvrige service faciliteter, der gør det enkelt at planlægge og gennemføre en sommerlejr. MUS-lejr MUS-lejren er et tilbud til bævere, ulve, smutter, spirer og mikroer for en færdig planlagt sommerlejren i Pinsen. Alle aktiviteter forestås af Mosmændene, der også har sørget for at købe mad ind. I skal bo i telt på vores lejrpladsen og alle aktiviteter er bygget op over et tema, som er forskelligt fra år til år.

Adresse: Moselund Spejdercenter Århusvej 8 8382 Hinnerup

• Forcenterdag

12. maj

• MUS-lejr

25.-28. juni • Centerlejr

30. juni - 7. juli 7.-14. juli • 100-års jubilæum 11.-13. maj

Øvrige tilbud Udover lejre har Moselund Spejdercenter en udlejningshytte som kan lejes den øvrige del af året (dog ikke i december – februar) ved henvendelse til vores udlejer. Yderligere information kan findes på www.moselundspejdercenter.dk 11


NEKSELØ SPEJDERCENTER

Centret har åben for udlejning i weekenderne fra maj til oktober.

Nekselø Spejdercenter Nekselø Spejdercenter er placeret på en af Danmarks skønneste øer – 20 minutters sejlads fra fiskerbyen Havnsø ved Sejerøbugten. Centret er bygget op omkring en af Nekseløs gamle nedlagte gårde – midt i den dejlige natur, øen er så kendt for. Overnatning foregår på centrets smukt beliggende lejrpladser. Der er til dagsophold desuden mulighed for at leje Hestestalden, der indeholder et stort møderum samt køkken. Der er derudover køle- og frysekapacitet til rådighed. Da centret er så afhængig af den natur vi ligger i, har vi valgt at satse på miljøet – derfor har vi blandt andet brændebesparende komfurer, varmekomposteringsanlæg til madaffald, affaldssortering og ’økologiske’ lokummer.

• Sommerlejerperioder:

Centret kan kun benyttes af spejdergrupper.

• Udlejningsperioder:

i ugerne 27, 30, 31 og 32. • Specialtilbud:

Patrulje-weekend – kontakt centret! • Særlige forhold:

På grund af naturfredning er der færdsels-restriktioner på øen i tiden 1. maj – 15. juli. Centret kan kun benyttes af spejdergrupper

12

Aktiviteter Nekseløs natur danner også baggrund for centrets aktivitetsudbud: Vandreture rundt på øen, snorkling, svømning, stensamling/-slibning, tømmerflådesejlads og studier med net og vandkikkert. Derudover har vi en række aktiviteter på centret; heriblandt filtning, plantefarvning, papirfremstilling og rafter til lejrarbejder. Vi sætter på Nekselø Spejdercenter en ære i ikke at tilbyde ’aktivitets-færdigpakker’, men derimod at stille os og vores erfaringer til rådighed i forbindelse med gruppens afvikling af aktiviteterne. For-weekend/Åbent Hus Forud for sommerens lejrperioder bliver der afholdt et Åbent Hus, hvor det er muligt at lave en grovplanlægning af sommerens lejr sammen med periodens øvrige lejere og det tilknyttede team – derfor er det vigtigt, at så

mange som muligt møder op. Åbent Hus ligger første weekend i maj. Yderligere information Kan findes på vores hjemmeside www.nexer.dk – her findes blandt andet aktivitetsbeskrivelser, billeder, adresser og meget mere. Udlejer: Poul Henning Jensen Frølundevej 69 4220 Korsør Tlf. 58 38 05 70 udlejer@nexer.dk Pris pr. døgn: På lejrplads kr. 35,- /spejder (min. 700 kr.) Hestestald kr. 10,- /spejder (min. 200 kr.) Patrulje-weekend kr. 25,- /spejder (min. 200 kr. pr. weekend) Lejradresse: Nekselø Centret Marianelund Nekselø 4591 Føllenslev Tlf. 59 26 90 44 Det Danske Spejderkorps


NÆSBYCENTRET Sjællands smukkeste center Næsbycentret giver både børn og voksne på centerlejr en særlig oplevelse. På centerlejren kan I selv vælge, hvor meget I vil være med. Jo mere I leger med jo mere får I igen af os. På Næsbycentret er der altid godt humør, og vi laver aktiviteter der er både sjove, udfordrende og med en høj grad af kvalitet. Et center i konstant forandring På Næsbycentret gør vi os særlige umage med at tænke nye ideer. Vi udvikler hele tiden vores aktiviteter, så I kan være sikre på at opleve noget anderledes og sjovt næste gang I besøger os. Vi arbejder hele tiden med de fysiske rammer omkring centret og med vores lejre. De seneste år har vi udviklet tre nye weekendarrangementer, vi har lavet et helt nyt aktivitetssystem og vi arbejder på at udvide centret. Vi gør alt for at være med til at udvikle spejderarbejdet i Danmark – helst ved at gå forrest med vores brugere. Internationalt spejderarbejde Vi er også et center, der på internationalt plan er kendt for at være på forkant med udviklingen. Vi er med i alle de internationale netværk der findes, og vi har hvert år mange internationale gæster. På Næsbycentret kan I altid være sikre på at møde noget der er lidt anderledes end hvad I har set før. Næsfolket På Næsbycentret er Næsfolket de personer der sørger for at det hele sker og at I får den helt særlige oplevelse. Vi arrangerer fællesdage, natløb, temadage, projektaktiviteter og lejrbål – sammen med Jer. Vi møder Jer med et smil, uanset hvor meget det regner, og vi vil gøre alt for, at I får en rigtig god lejr.

Patruljelejrplads I kan leje en patruljelejrplads for kr. 1000,om året. Så kan I komme lige så ofte I vil på Næsbycentret. Ring til vores udlejer og hør om mulighederne. Se mere på www.naesbycentret.dk Udlejning: Judith Justesen Majsvænget 1 4270 Høng 70 20 72 84 udlejer@netfolket.dk Lejradresse: Næsbycentret Skelbyvej 126 4174 Glumsø Pris pr. døgn: Centerlejre: 50 kr. Derudover: 35 kr. Centerbygning 1800 kr. + strøm ellers 4000 kr./weekend + strøm KFUM-Spejderne i Danmark

• Kursus i Fundraising 23. - 25. februar • Pionerkursus for voksne 13. - 15. april • Weekend for junior – J 20. - 22. april • Patrulje Dyst 2007 27. - 29. april • U (kursus for unge) 3. - 6. maj • MUST - Weekend 11. - 13. maj • Forlejrmøde - centerlejr 28. maj • Centerlejr Uge 27 - 32 • MUST-lejr 7. - 14. juli (uge 28) • Bæverlejr 20. - 22. juli • Indslusning World Jambore 21. - 28. juli (uge 30) • Scouting Sunrise 2007 1. august • Udslusning World Jambore 4. - 11. august (uge 32) • Internationale åbning 077 Uge 33 - 34 • Pionerkursus - for unge 7. - 9. september • MUST-weekend 14. - 16. september • Test din indre spejder 21. - 23. september • JOTA / JOTI – Næsbycentret 19. - 21. oktober • Knivkursus – juniorspejdere 16. - 18. november


PORT ARTHUR Centret er smukt beliggende centralt på Fyn på en 24 tdr. stor naturgrund, hvor der er områder med græs, krat, skov, mose og vandløb. På området er der adskilte lejrpladser af forskellig størrelse og to store lejrbålspladser. I forhold til lejrpladserne er der adgang til en nyopført lejrtoiletbygning. Bygningen indeholder både bade- og toiletfaciliteter, og er opdelt for piger og drenge.

• Patruljeweekends:

Foråret: 12. maj – 16. juni Efterår: 18. august – 13. oktober • Klargøringsweekend:

24. marts – (25. marts) • Roland 2:

1.– 7. april

• Test dine Spejderegen­

skaber (6-12 årige): 14. april

• Patrulje Konkurrence

(100 år): 20. – 22. april

• Pionerernes Fagforbund

Gensynsweekend og Generalforsamling: 27. - 29. april • MUS Lejr (Pinselejr)

”Narnia”: 26.- 28. maj

• Centerlejr:

29. juni – 6. juli

14 1: • Roland

28. juli – 4. august

Centerbygningen har 20 + 40 sovepladser med tilhørende nødvendige hyttefaciliteter. Med sin centrale beliggenhed på Fyn er PORT ARTHUR et godt og naturligt udgangspunkt for udflugter til hele øen, og så er der kun 14 km til Odense centrum.

Yderligere information kan findes på www.portarthur.dk Udlejning: Hans Peder Christiansen Søndersøvej 113 5492 Vissenbjerg Tlf: 65 96 78 68 hcp@post2.tele.dk Lejradresse: Spejdercenteret PORT ARTHUR Solevadvej 5 5690 Tommerup Tlf: 64 75 15 77 Se nærmere på www.portarthur.dk, for målgruppe, frister, priser mv.

Aktiviteter KFUM-Spejderne i Danmark På PORT ARTHUR er vi centerlerjugen parate med aktivitetsbeskrivelser og materialer, og naturligvis også en hjælpende hånd, hvis der er brug for det. Vi har aktiviteter til alle aldersklasser. På PORT ARTHUR kan du desuden deltage aktivitetsweekends for forskellige aldersgrupper. På PORT ARTHUR finder du bl.a. klatrevæg, træ- og maste- klatring, øksekast, bueskydning, smedje, kulsø, storpionering, smykkefremstilling, naturvandring, hikes, primimad, fællesaktiviteter og meget mere.


EUROPE FOR YOU www.scout.org/europe/wtsie/ Where To Stay in Europe Where To Stay in Europe er et program, der giver oplysninger om over 200 spejdercentre i hele Europa. Det er centre med enten byg­ninger eller kun med teltpladser, men som næsten alle kan tilbyde assistance med de aktiviteter og udflugtsmål, som I må have lyst til at prøve. På hjemmesiden kan I finde lige præcis det rigtige center, i lige det europæiske land, som I har lyst til at besøge. I får oplysninger om centrets størrelse, muligheder for aktiviteter og kontakt til udlejer. European Scout Voluntary Programme På hjemmesiden finder du også information om The European Scout Voluntary Programme, som er den nyeste del af Europe For You programmet. Det er et program for dig, der vil rejse ud som centermedarbejder på andre centre. Du skal være mellem 18 og 30 år og medlem af en spejderorganisation, som også er medlem af Verdensspejderbe­vægelsen (WOSM). På hjemmesiden kan du finde informationer om alle de centre, du kan rejse ud til, men du skal selv tage kontakt med det enkelte center og sørge for at udfylde ansøgningen i rette tid. Som centermedarbejder på et andet center får man dækket en del af sine rejseudgifter, hvis du er på centret i 4 uger, ligesom man selvfølgelig får mad og logi betalt, på det center man ankommer til. Goose-netværket For nogle år siden tog en række europæiske centre initiativ til at danne et nyt aktivitetbaseret netværk kaldet Goose. Det er et netværk, som er groet fra centrene selv, og som stadig flere centre deltager i. På et Goose center (i Danmark er det Houens Odde og Næsbycentret) kan I gennemføre kulturelle og miljøorienterede aktiviteter fra de andre deltagende centre rundt om i Europa – aktiviteter, som samtidigt bliver gennemført af Hollændere, Østrigere og Italienere. For centermedarbejderne er det muligt at komme på internationale seminarer på andre europæiske centre for at fremme miljøet og det internationale centersamarbejde. Desuden er der den internationale centerdag, hvor spejdere på flere europæiske centre udfordrer hinanden over internettet. Se mere på www.goosenetwork.org

15


RØMEREGÅRD Rømeregård spejdercenter på Bornholm ligger centralt placeret på øen, 12 km fra Rønne eller Gudhjem. Tag på centerlejr og oplev samtidigt Bornholms seværdigheder gennem hikes, udflugter og via centerets forskellige aktiviteter. På centeret forefindes ideværksted, smedie, matrialedepot med mulighed for leje af telte og patruljeudstyr. Centret tilbyder madbestilling til hver dag. Centret har meget fine toilet og badeforhold med varmt vand og selvfølgeligt handicap­ toilet. • Roland 2:

1. - 7. april

• 100 års jubilærumslejr: 11. -13 maj • Centerlejr med fast stab:

1. - 7. juli 8. - 14 juli

• Sommerlejr uden fast stab:

15. - 27. juli 5. - 19. august • Roland 1:

28. juli - 4. august • Tour De Bornholm:

13. - 20. oktober

Centret er meget velegnet til gruppe centerlejr, vor de mindste har mulighed for at sove indendørs i nyrenoveret centerbygning med køkken, spisesal, opholdsrum, leder- og sove rum. Udenfor centerlejren med fast centerlejrstab kan Rømeregård ligeledes lejes men uden aktiviteter. Aktiviteter: Hvad med: • Krøllebølleløb • Silderøgning • Stenslibning eller Stentrolde • Rapelling i rigtige klipper • Smedje • Hike evt på cykel ad Danmarks bedst udbyggede cykelvejsnet. Se Hammershus, Østerlars Rundkirke, Stor­ slåede klippepartier o.s.v. Yderligere information kan findes på www.roemeregaard.dk

16

Udlejning: Britta Hansen Lærkeløkken 6 3770 Allinge Tlf: 70209384 udlejning@roemeregaard.dk Lejradresse: Spejdercentret Rømeregård Aarsballevej 154 3700 Rønne Pris pr. døgn: 40 kr. – centerlejr med stab og aktiviteter 25 kr. – øvrige på lejrplads KFUM-Spejderne i Danmark


SPEJDERKLINTEN Spejderklinten I år er det landslejr år på spejderklinten. Og mange af vores centertilbud er i sammenhæng med landslejren. Pionerlejr I begyndelsen er der ingenting – kun uberørte græsmarker så langt øjet rækker, men så pludselig skyder der en flagstang op i den nordlige del af området ved Spejderklinten og så i den sydlige, og efter få dage er også scenen klar til sjov og ballade. Inden deltagerne ankommer til Liv 07, har pionererne nemlig allerede være på spil. Det er dem, der bygger lejren op, inden alle landets grønne pigespejdere kaster sig ud i en uges lejrliv. Hvis du har lyst til at rejse flagstænger, bygge scene og badehuse og være en del af det helt unikke fællesskab som pionerlejren er, så send en mail til liv07@pigespejder.dk med dit navn, telefonnummer, e-mail samt din alder og et par ord, hvorfor du gerne vil være med. Du skal være fyldt 17 år for at deltage. Hvis du har spørgsmål om pionerlejren, er du velkommen til at kontakte Connie Nielsen, tovholder for teknik, connien@pigespejder.dk. Landslejr for De grønne pigespejdere Masser af grønne pigespejdere samles fra den 28 juli til den 5 august på spejderklinten. Jubilæum: Det startede for 100 år siden Den 1. august 2007 fejrer spejdere overalt i verden spejderbevægelsens 100-års jubilæum. På De grønne pigespejderes landslejr Liv 07 får du mulighed for at deltage i et forrygende jubilæumsarrangement. Aftenen før begynder vi med show og spejderfest. Næste morgen fejrer vi dagen med en højtidelig ceremoni,

inden vi åbner for et sprudlende aktivitetsmarked. Det er alle spejderes jubilæum. Vi byder derfor også velkommen til KFUM-spejdere, DDS’ere, Baptistspejdere, Sct. Georgsgilder og andre med bankende spejderhjerter. Så husk at invitere alle de andre spejdere, du kender. Prisen for gæster, der ankommer tirsdag aften og overnatter, er 170 kr. Gæster, der alene deltager på dagen, betaler 120 kr. For lejrens deltagere er arrangementet inkluderet i lejrprisen. Spørgsmål og tilmelding til birgitte. jakobsen@pigespejder.dk Ranger weekender En oplevelse i vild luksus for alle piger over 17 år. Årets center tilbud, for dig der har en trang til spejderi på den fede måde. Vil du vide mere om ranger weekend kan du kontakte Louise Andreasen på la@pigespejder.dk Tjek det ud på www.spejderklinten.dk Pris 55,- kr. pr. påbegyndt døgn i centerperioder (inkl. aktiviteter) ellers 35,- kr. pr. døgn + forbrug og rengøring.

• Pionerlejr:

21. – 27. juli

• Landslejr:

28. juli – 5. august • Rangerweekend:

1. –2 . september

• Arbejdsweekends hvor patruljer er velkomne: 16. – 18. marts 17. – 20. maj

De grønne pigespejdere Rosenborggade 3 1130 København K Tlf. 33 12 95 38 Fax 33 12 67 75 E-mail: info@pigespejder.dk www.spejderklinten.dk Spejderklinten Sundstrupvej 20 8832 Skals Tlf. 86 69 73 33

17


STEVNINGHUS Stevninghus Spejdercenter ligger i Sønderjylland tæt på den dansk-tyske grænse og danner med sine 85 ha varieret natur ramme om en række forskellige aktivitetsmuligheder til lands og til vands, i skov, på mark eller i mose. Noget helt særligt for centeret er vikingebyen Ny-Hedeby, der giver mulighed for en masse spændende og anderledes oplevelser.

Udlejning: Stevninghus Spejdercenter Holmvej 9, Kliplev 6200 Åbenrå Tlf.: 74 68 71 00 Fax: 74 68 72 02 dagligt kl. 10 - 15 mandag kl. 18.30 - 20.30 Lejradresse:

Alle aldersgrupper er velkomne på Stevninghus Stevninghus Spejdercenter Spejdercenter, og der er aktiviteter for enhver Holmvej 9, Kliplev 6200 Åbenrå smag. Ny-Hedeby er en perfekt baggrund for en lang række vikingeaktiviteter for både store og små. Prøv f.eks. at smede din egen kniv, at lave mad på vikingemanér, eller at være med til at bygge et vikingehus! Centeret tilbyder også spejder- og fritidsaktiviteter såsom pionering, kulsø, tømmerflådesejlads, lejravis og meget mere. Der er desuden gode muligheder for at tage på hike i området, eller hvad med en udflugt til f.eks. Dybbøl, Flensborg eller Rømø. Alle aktiviteter ledes af centermedarbejdere, der hjælper jer til at få den bedst mulige lejroplevelse.

18

Tlf.: 74 68 75 95 info@stevninghus.dk

www.stevninghus.dk Pris pr. døgn 47 kr Det Danske Spejderkorps


TERP SPEJDERCENTER Terp Spejdercenter Terp Spejdercenter er beliggende ned til Holsted Å i naturskønne omgivelser med skov, krat, eng og en lille sø som nærmeste nabo. Centret er inddelt i en udlejningshytte og lejrpladser, adskilt af egekrat og læbælter. Desuden findes der yderligere eng- og græsarealer til aktiviteter, leg og teltslagning. Aktiviteterne på Terp Spejdercenter opbygges ofte over fantasirammer. Bl.a. kører bæver-/ ulvetræf i pinsen hver gang over et nyt fantasitema. Centret er meget velegnet til gruppesommerlejre, udendørskurser o.lign., hvor hytten kan huse 34 personer fordelt på flere soverum og dertil hørende faciliteter. Udenomsarealerne byder på en masse muligheder for telt-, lejrog aktivitetsmuligheder. Ønsker du mere information er du velkommen til at ringe eller skrive til vores udlejer efter centerpjecen eller klikke ind på vores hjemmeside. Her kan du læse en del mere om stort og småt vedr. centrets og Terperlaugets aktiviteter.

Udlejer: Mie & Gudmund Poulsen Andrup Hovedvej 55, Andrup 6705 Esbjerg Ø Tlf. 75160127 E-mail: poulslind@esenet.dk Korps: KFUM-Spejderne i Danmark Adresse: Terp Spejdercenter Terpvej 4B 6740 Bramming Tlf. 75173175 info@terp-spejdercenter.dk www.terp-spejdercenter.dk Priser: Centerbygning 1300 kr./døgn Lejrplads 20 kr./døgn/deltager (min. 200 kr.) Areal: 24 tdl.

• Roland 1 for voksne:

4. - 6. maj

• Bæver-/ulvetræf:

26. – 28. maj • Roland 1:

30. juni – 7. juli • Jubilæumslejr:

28. juli – 4. august • Inspirationsaften for

ledere: “Ud af starthullerne” 28. august • Diamantkursus:

13. – 20. oktober

Eventyr og spejderi på fantasiens grønne vinger!

19


THORUP HEDE SPEJDERCENTER Årets tilbud til alle spejder. Kom og oplev centerlejren på Thorup Hede. Her vil I få en kæmpe stor oplevelse med masser af spændende aktiviteter. Vi, centrets medarbejder (Hedebønder) vil hjælpe og vejlede Jer. En Centerlejr på Thorup Hede skal opleves. På Thorup Hede er der mulighed for at skræddersy netop det succesfulde program I ønsker. Der er mulighed for hikes, primiaktiviteter, gamle håndværksaktiviteter som smedning, børstenbinding, kulsø og mange mange flere. Og så kan vi tilbyde en oplevelse i en fantastisk spændende natur lige op af Dronninglund Storskov. MUS-lejr, weekend lejr for 6 – 11 årige spejder. En spændende planlagt weekend hvor man bor i telt og laver mad over bål. En weekend med masser af spændende aktiviteter og spejderfællesskab. Godt i Gang Den helt rigtige start på et nyt spejderår får du ved at deltage denne aften. Der vil være mange forskellige emner at vælge mellem. Vel mødt til inspiration.

20

Udlejning: Niels Jørgen Jensen Porsevej 4 9330 Dronninglund Tlf.: 23 31 99 31 niels-jensen@stofanet.dk www.spejdernet.dk/th Lejradresse: Spejdercentret Thorup Hede Thorup Hede Vej 18-20 9330 Dronninglund Pris pr. døgn: 37 kr. De grønne pigespejdere KFUM-Spejderne


THURØBUND SPEJDERCENTER Thurøbund Spejdercenter har specialiseret sig i søaktiviteter, men det betyder ikke, at centeret kun henvender sig til søspejdere. På Thurøbund Spejdercenter har “landkrabber” mulighed for at stifte bekendtskab med sejlads under betryggende forhold. Sikkerhed Vores sikkerhedsbestemmelser sikrer, at I trygt kan give jer i kast med søaktiviteterne. Alle deltagere får udleveret redningsvest, som skal bæres under søaktiviteter og alle både er synkefri. Kyndige centermedarbejdere holder vagt og udkig under søaktiviteterne og kan hurtigt komme til assistance i redningsbådene, hvis der er problemer på vandet.

Med sundfærgen »Helge«, der anløber Thurø er der desuden gode muligheder for at tage på tur til Svendborg og Tåsinge. Landkrabbe 2 Et sejladskursus med vægten lagt på at lære at sejle både i patruljestørrelse. Kurset er udformet som en hike med 2 overnatninger. Der vil være undervisning i sejladsteknik, navigation, og planlægning af sejlads. Til ledere og seniorer. Seniorsommerlejr uge 30 2007 “Seniorlejren på Thurøbund er en helt speciel oplevelse, med stor vægt på det sociale og sejlads. Der bliver bl.a. meget sejlads i patruljebåde, og en “væk fra centeret oplevelse” i form af en 3-dages hike i det sydfynske Ø-hav. Kontakt Seniorsommerlejruge30@tsc.dk og se mere på hjemmesiden.

Fartøjer Centeret har ca. 40 fartøjer, sejlbåde, robåde, www.tsc.dk kanoer og vindsurfere m.m. og alle spejdere Lejradresse: kan få lejlighed til at være skipper på egen Thurøbund Spejdercenter skude. Grastenvej 204 C, Thurø 5700 Svendborg info@tsc.dk

Aktiviteter Ud over søaktiviteter tilbyder vi en række naturaktiviteter på og omkring centeret, der Det Danske Spejderkorps er rafter bl.a. til tømmerflåder og der er skov og natur tæt ved, som kan bruges til løb o.l. I tilrettelægger selv disse aktiviteter, evt. sammen med de andre lejrdeltagere. Centermedarbejdere er naturligvis behjælpelige med materialer, instruktion m.m. Hike Der er masser af muligheder for hejke ud fra Thurøbund. Kanohejk rundt om Thurø, sejlhejk til andre øer eller gåhejk. Spørg om muligheder, lejrpladser og seværdigheder i omegnen.

• Landkrabbe II:

16-20 maj (Kr. himmelfart) • Muslejr:

26 – 28 maj (Pinsen) • Uge 27 centerlejr • Uge 28 centerlejr • Uge 29 centerlejr • Uge 30 seniorlejr • Uge 31 centerlejr • Uge 32 centerlejr • Landkrabbe I:

17.-19. august •Udlejning

Centerkontor Jørgen Jensen Stigevej 312 D 5270 Odense N. Tlf. 20 22 87 04 udlejer@tsc.dk Pris pr. døgn 60 kr

21


TOGGERBO SPEJDERCENTER Toggerbo Spejder Center er beliggende i det skønne naturområde Mols Bjerge. Til centeret hører der en stor grund hvor mulighederne for lejrpladser er alsidige hvad enten det gælder beliggenhed eller størrelse. Mols Bjerge byder på mange forskellige typer af landskaber hvilket gør det naturligt at tage ud i området, selv på små ben vil man kunne opleve landskabet skifte karakter, og dem med længere ben vil også kunne få en udfordrende heik i det kuperede terræn.

• Påskelejr 2007:

1.-7. april

• Center sommerlejr:

Uge 27. 30 juni - 7 juli • Divisions sommerlejr:

Uge 28. 7. -14. juli – Reserveret til Dronning Dagmar Division

Centerets medarbejdere kalder sig selv for ”knaster”. I årets løb arrangerer knaster en påskelejr og en sommerlejr.

Centerkontor. Bente Jensen Samsøgade 58, 3 8000 Århus C Tlf 22 78 09 62 kontor@toggerbo.dk Lejradresse: Toggerbo Spejder Center Toggerbovej 1 8420 Knebel Tlf: 22 78 09 62 www.toggerbo.dk Pris pr. døgn:

Påskelejren er en uges patrulje kursus for stor- 40 kr spejdere, hvor målet er at patruljen styrker det sammenhold de har i patruljen og møder Det Danske Spejderkorps storspejdere fra hele landet. Sommerlejren er for alle spejdere, micro til senior. På sommerlejrene kan spejderne deltage i nogle af de spændende aktiviteter centeret udbyder, det kan f.eks. være smedje, klatrevæg, hike, kanosejlads eller gl. daws spejd. Der er også mulighed for naturmorgenture eller en tur til Ebeltoft. De fleste af aktiviteter på Toggerbo Spejder Center er bemandet med en flere Knaster, som er med i hele aktivitets forløbet. For mere information om Centeret kan der bestilles materiale ved at kontakte Centerkontoret eller besøge vores hjemmeside www.toggerbo.dk Vi håber at se din spejder gruppe på Toggerbo Spejder Center

22

Adresser

Spejder hilsen Knasterne


TREVÆLDCENTRET Trevældcentret

Gemt i træerne har vi et shelter med plads til 8 personer, og på andagtspladsen står korset Beliggenhed med søen og bakkerne som et flot baggrundsTrevældcentret ligger ved tæppe. sydenden af Stubbegård sø, omgivet af en meget Ønsker I at benytte vores lejrbygninger, kan smuk natur, ca. midt disse lejes separat eller sammen med dele af imellem Holstebro og Viborg. vore lejrpladser. I bygninger er der mulighed Netop Søen bliver flittigt brugt i center-perio- for overnatning til 75 personer. Køkkenet må den til bl.a. kanosejlads, tømmer-flådebygbetegnes som et veludstyret, mindre institutining og vandrutschebane. onskøkken med stor kogeø, ovn og industriopSpændende og anderledes hikes kan nemt vaskemaskine, og service der kan suppleres op arrangere, da afstanden til Hjerl Hede, Daug- til 120 personer. De fine toilet- og badefacilitebjerg Kalkgruber samt de omkring-liggende ter inden døre er selvfølgelig handicapvenlige. skove og hedearealer giver gode mulighed for det. Overnatningssteder ligger klar til brug. Se og læs meget mere om Trevældcentret på www.trevaeld.dk Aktiviteter Udlejning Trevældcentret byder naturligvis på alle de Anders Christiansen gammelkendte spejderaktiviteter, men O-løb med GPS, filtning og smedning er blot nogle af Brahmsvej 60 de mange utraditionelle og populære aktivite- 7500 Holstebro Tlf. 97 87 56 38 / mail@trevaeld.dk ter, som ligger klar til brug. Trevældcentret hylder ”hjælp-til-selvhjælp” Lejradresse princippet, så derfor har alle vore aktiviteter Trevældcentret en materiale- og aktivitetsbeskrivelse, som fin- Trevældvej 7 des i Idéstalden. Der er mulighed for at rykke 7830 Vinderup nogle af aktiviteterne ind under den overdækKFUM-Spejderne i Danmark kede aktivitetslade. De grønne pigespejdere. Trevældcentret holder hvert år ”centerfordag” hvor I kan komme og planlægge jeres lejr i samarbejde med de andre deltagere og centermedarbejderne (”trevlerne”) fra netop jeres lejruge. Faciliteter Trevældcentret har et Fadebur, som er indrettet med hylder, kølerum og dybfryser. Der tilbydes indkøbsordning, hvor bestilte varer leveres på centret hver formiddag. Muleposen vores lille kiosk, hvor I kan købe slik, is, postkort, T-shirts, mugs m.v.

• Centerfordag:

Lørdag d. 28. april • Centerperiode:

Uge 27-31 (begge uger incl.) Pris I centerperioden: 48 kr. pr døgn Udenfor centrelejr: 32 kr. pr døgn Bygninger incl. 60 personer 2300 kr. pr døgn. Ved større lejre giver vi naturligvis gerne et tilbud.

23


SPEJDERGÅRDEN TYDAL Spejdergården Tydal Ligger i Sydslesvig, ca. 20 km. syd for den dansk/tyske grænse i et fredet naturområde ned mod Trene åen. Tydal’s lejrområde byder på afskærmede lejrpladser, boldbane, skov og bademuligheder i Trenen. Hver sommer afholdes en enkelt uges centerlejr på Tydal, hvor et højt motiveret Team brænder for, at skabe en god lejr for alle deltagere.

• Centerlejr:

7. - 14. juli

www.tydal.dk Lejradresse: Spejdergården Tydal Tydal 1 D-24852 Eggebek, Tyskland Tlf.: +49 46 09 9303 0

Aktiviteter Landsbyen danner rammen omkring mange forskellige håndværksaktiviteter som kulsø, Pris pr døgn: bagning og mejeri, papirmageri, tovværk, 7 Euro (ca. 52,50) smedje og meget mere. Under indianer opbygges et forløb omkring indianerlivet med bla. en Dansk Spejderkorps Sydslesvig svedehytteceremoni. Derudover kan du være med til gøgl, bygge risbåde, prøve klatrevæggen, tage på o-løb eller dyrke utraditionel idræt samt meget andet. Seniorer kan også selv stable et seniorprojekt på benene, hvor Teamet understøtter efter behov. Vi tilbyder en historisk hike i grænselandet, hvor levende poster vil føre jer gennem danmarkshistorien. Dertil har vi udfordrende spændingsnatløb for alle aldersgrupper.

24

Bestyrer: Helmut Werth Spejdergården Tydal D-24852 Eggebek, Tyskland Tlf.: +49 46 09 9303 0 dds.tydal@t-online.de


ÅRHUS MARITIM CENTER

ÅRHUS MARITIM

CENTER

Århus Maritim Center - stedet for spejdere med saltvand i årerne og som gerne vil prøve kræfter med havet. Kom og oplev Kattegat og Århusbugten fra søsiden.

Aktiviteter Vi tilbyder en bred vifte af søaktiviteter både på land og til havs. Knob og stik, navigation (teoretisk og praktisk), sikkerhed til søs, søvejsregler, praktisk sejlads, bådhåndtering - og hvis vejret spiller os et puds, har vi også landaktiviteter med baggrund i det maritime.

Udlejer: Leif Bach Sørensen Lynghøj Efterskole Hovhedevej 4 9530 Støvring Tlf.: 86 25 06 89 leif.bach.soerensen@kfumscout.dk Lejradresse: Århus Maritim Center Marselisborg Havn 8000 Århus C Pris: Kontakt udlejer og få et tilbud Sæson: Fra maj til og med oktober

Fartøjer Vores fartøjer består af de to kølbåde Sagitta KFUM-Spejderne i Danmark og Dot, henholdsvis en Willing 31 og en Albin Viggen 24. Sagitta har overnatningsmuligheder for 8 personer og Dot for 4. Udover det sikkerhedsudstyr der findes ombord bærer alle selvfølgelig redningsvest. Med på bådene er der altid to centermedarbejdere, en skipper og en styrmand. Skipper har som mindstekrav et duelighedsbevis og stor sejlerfaring. Et deltagerantal på op til 12 personer giver en meget intens sejladsoplevelse – ved større deltagerantal kombineres sejladsen med bl.a. hikes. Hvem er vi ÅMC er i 1996 blevet godkendt som grønt center, og er dermed det første – og eneste – grønne søcenter indenfor KFUM-Spejderne. Vi har dog eksisteret siden 1990 og kan med vores erfaring give jer alle tiders oplevelser. Vær selv med til at planlægge jeres tur – vi opfylder gerne specielle ønsker. 25


Hvor mange tdr. land stort er centret

Max. antal deltagere i centerlejre

Pris pr. overnatning i hytte - centerlejruge

Pris pr. overnatning på lejrplads - uden for centerlejruge / i centerlejr

Depositum kræves

Forudbetaling kræves

Leje af hytte mulig i centerlejrperiode

Leje af hytte mulig uden for centerperioder

Antal sovepladser i hytte

Er der mulighed for indendørs aktiviteter

Er der mulighed for aktiviteter om kristendom

Er det bus, tog eller færge der er nærmeste transport

Antal kilometer til nærmeste offentlig transport - bus / tog

CENTERFAKTA

Arresø

20

400

Fast leje

35 / 45

Ja

Ja

Ja

Ja

50 + 50

Ja

Ja

Bus / Tog

0,1 / 2,5

Assenbæk

46

500

22 / 44

23 / 46

Nej

Ja

Ja

Ja

30 / 50

Nej

Nej

Tog

3

Egemose

16

150

Kontakt

50

Ja

Ja

Nej

Ja

46

Lidt

Nej

Bus

1

Forlev

27

500

Kontakt

49

Ja

Nej

Nej

Ja

Bus / Tog

4/1

Gurredam

16

250

50

25 / 25

Ja

Ja

Nej

Ja

32

Nej

Bus

0

Houens Odde

85

300

675

49

0

0

Kontakt

5 stk.

Div. str.

Ja

Bus

3

Hummelmosen

22

250

30 / 45

Ja

Ja

Ja

Ja

54

Ja

Ja

Bus

4

Kulsø

50

400

50

Ja

Ja

Nej

Nej

Bus / Tog

1/6

Moselund

8

200

25 / 45

Ja

Ja

35

Ja

Ja

Tog / Bus

1,5

Nekselø

2

100

Kontakt

Nej

Ja

0

Ja

Nej

Færge

1

Næsby

20

600

1800

35 / 50

Ja

Ja

Nej

Ja

40

Ja

Ja

Tog / Bus

0,5 / 3,5

Port Arthur

24

200

Kontakt

25 / 35

Nej

Ja

Ja

Ja

64

Ja

Ja

Bus

0,5

Rømeregård

14

250

Kontakt

25 / 40

Ja

Ja

Ja

Ja

50

Ja

Ja

Bus

0,1

Spejderklinten

6

500

55 / 35

Nej

Ja

Nej

Ja

0

Nej

Ja

Bus

2

Stevningshus

85

300

Kontakt

25 / 47

Ja

Nej

Ja

Ja

4 x 16

Ja

Nej

Tog

3

Terp

24

350

1300

20

Ja

Nej

Nej

Ja

34

Ja

Ja

Tog

3

Thorup Hede

16

150

1100

37

Nej

Ja

Ja

Ja

48

Nej

Ja

Bus

5

Thurøbund

10

200

Kontakt

23/60

Ja

Ja

Ja

Ja

36

Nej

Nej

Bus

0,1

Toggerbo

27

250

40

Ja

Ja

Nej

Ja

30

Nej

Nej

Bus/Færge

5

Trevæld

32

600

Kontakt

32 / 48

Nej

Ja

Ja

Ja

75

Ja

Ja

Bus / Tog

2

Tydal

150

300

52,5

53

Ja

Ja

Ja

Ja

77

Ja

Ja

Bus

1

Århus Maritim

26

Kontakt

Ja

Ja

Ja Ja

Kontakt udlejeren for nærmere oplysninger om det enkelte arrangement


Mulighed for at pers. baggage kan hentes af centret fra nærmeste off. transport

Mulighed for at lejrudstyr kan hentes af centret fra nærmeste off. transport

Hvor mange toiletter med træk og slip

Hvor mange tørklosetter

Hvor mange spande

Hvor mange handicaptoiletter

Hvor mange brusere

Er der varmt vand i dem

Hvad koster et bad

Bademuligheder: hav / badesø / svømmehal (km)

Kan man leje telte

Kan man leje materiel

Kan proviant leveres ved bestilling

Kiosk med salg af slik, postkort m.m.

Andet

CENTERFAKTA

Ja

Ja

7/4+4

0

0

1

3/3+3

Ja

0

9/-/3

Ja

Ja

Ja

Ja

Stort rum til 80

Ja

Ja

12

0

0

0

6

Ja

2

35/0/17

Nej

Nej

Ja

Ja

Begræns

Begræns

4-feb

2

2

0

04-jan

Ja

-/1/7

Nej

Nej

Ja

Ja

Leje af køleskab

Ja

Ja

0

1

12

1

2

Ja

0

20/6/5

Nej

Nej

Ja

Ja

Køl & frys+klatrevæg

Nej

Nej

5

0

0

0

4

Ja

1

5/-/5

Nej

Ja

Ja

Ja

Shelter + klatrevæg

Nej

Ja

15

0

0

3

12

Ja

0

0/0/6

Ja

Ja

Nej

Ja

Ja

Nej

6

6

2

4

Ja

0

7/-/-

Nej

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

7

1

4

Ja

Polet

-/0/6

Nej

Nej

Ja

Ja

Ja

Ja

7

0

0

0

2

Ja

0

20/-/1

Ja

Nej

Ja

Ja

Shelter til 8 personer

Ja

Ja

0

0

12

0

2

Nej

0

0,2/0/0

Nej

Nej

Ja

Ja

Ja

12

0

1

6

Ja

5

4/8/-

Nej

Ja

Ja

Ja

4 sheltere

Ja

Ja

16

0

0

3

8

Ja

0

-/-/10

Nej

Nej

Ja

Ja

1 shelter og patruljehytte

Nej

Nej

11

0

0

1

6

Ja

0

12/-/12

Ja

Ja

Ja

Ja

I sommerhavåret + 40 senge

Ja

Ja

18

0

0

2

12

Ja

5

0,1/-/22

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

6

0

0

2

10

Ja

0

20/0,5/15

Ja

Ja

Ja

Ja

Nej

Nej

8

0

0

0

2

Ja

50/ - /15

Ja

Ja

Nej

Nej

Ja

Ja

12

0

0

1

3

Ja

0

14/-/-

Ja

Ja

Ja

Ja

Afskærmede vaskepladser

Ja

Ja

12

0

0

1

2

Ja

0

0/-/10

Nej

Nej

Ja

Ja

Lejrplads til 1.000 pers.

Nej

Ja

2

10

0

2

Nej

5/11/10

Nej

Nej

Ja

Ja

Nej

Nej

15

0

0

3

11

Delvis

0

60/0/20

Nej

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

12

0

0

2

12

Ja

4

25/0,5/4

Ja

Ja

Ja

Ja

10 pers. Shelter

8 personers shelter

Kontakt udlejeren for nærmere oplysninger om det enkelte arrangement

27


Udgivet af FĂŚlleskorpsligt Centerudvalg

Det Danske Spejderkorps

De grønne pigespejdere

KFUM-Spejderne i Danmark

Centertilbud 2007  

Fælleskorpslig centertilbud 2007

Centertilbud 2007  

Fælleskorpslig centertilbud 2007

Advertisement