Page 16

ouD

Bedrijfsgegevens VOF Peelkroon America 3 vennoten 2.4 hectare aardbeien

Tekst en beeld: Ellen van den Manacker

is lastig

“Rustig stoppen zonder opvolger” Bij voorbaat wist Rob van Enckevort (26) al dat een bedrijfsovername met zijn ouders lastig zou worden door botsende karakters en een schaalgrootte zonder voldoende uitdaging. Daarom onderzocht hij de mogelijkheden voor een eigen aardbeienbedrijf en oriënteerde Rob zich verder in Denemarken. Daar werd hij benaderd door zijn oude stagebedrijf voor een bedrijfsovername. Inmiddels zit Rob in VOF in het aardbeienbedrijf van Huub (56) en Ans (57) Geuijen in het Limburgse America. Botsende karakters Rob: “Ik ben van huis uit opgegroeid tussen de aardbeien. Voor mij was het al vrij snel duidelijk dat ik verder wilde gaan met de aardbeien. Ik heb de HAS in Den Bosch gevolgd en ondertussen gekeken naar mogelijkheden voor mijn toekomst. In maatschap met mijn ouders was geen optie. Ik ken mijn vaders karakter en mijn eigen karakter. We zijn allebei heel eigenwijs en dat zal gaan botsen in een maatschap. Daarnaast is het bedrijf thuis te klein om het met twee bedrijfshoofden te runnen. Het voorstel van Huub en Ans was voor mij een mooie kans om toch mijn droom voor een eigen aardbeienbedrijf te verwezenlijken.”

Paprika’s en tomaten Huub: “In 1989 zijn Ans en ik begonnen met een paprikabedrijf in Horst. In 1993 hebben we 16

BNDR

het bedrijf verkocht en een ander bedrijf, waar we nu telen, aangekocht. Ook op dit bedrijf gingen we verder met de paprikateelt. We hadden last van een virusziekte in de paprika’s en destijds waren er nog weinig goede resistente paprikarassen. We moesten het bedrijf voortijdig ruimen. Het enige alternatief, zonder hoge investeringen, in de herfst was om trostomaten te planten. De trostomaten bevielen zo goed, dat we daarin zijn verder gegaan.”

Zoon in maatschap Huub: “In 2005 was het de bedoeling dat onze zoon Mark bij ons in het bedrijf zou komen. We hadden een perceel bijgekocht en, omdat de tomatenteelt onder druk stond, geïnvesteerd in de aardbeienteelt. Mark had een goed gevoel om in de aardbeien verder te gaan. Hij begon in loondienst bij ons, maar al snel bleek

het bedrijf te klein voor twee ‘kapiteins op een schip’. Daarom zocht Mark er een baan bij voor halve dagen. Die halve baan vond hij niet, wel een hele baan. Die baan beviel hem zo goed dat hij uiteindelijk heeft besloten om niet bij ons in het bedrijf te komen.”

Te koop Huub: “Na een paar jaar hadden Ans en ik de behoefte om het rustiger aan te gaan doen. De toekomst van de tuinbouw zag er niet goed uit, dus besloten we het bedrijf in 2008 te koop te zetten. Daar kwam geen koper op af. Dus heb ik het bedrijf weer uit de verkoop gehaald en de keus gemaakt om ons volledig op de aardbeienteelt te richten en de trostomaten af te stoten.”

Perfecte aanvulling Rob: “Tijdens mijn studie heb ik de mogelijkhe-

Profile for Ellen van den Manacker

BNDR februari 2013  

Thema 'Samen werken, samen leven binnen generaties'.

BNDR februari 2013  

Thema 'Samen werken, samen leven binnen generaties'.

Advertisement