Page 1

Geheel verzorgde creatieve en culinaire workshopvakanties op de Peloponnesos in Griekenland


all-inclusive Onze workshoparrangementen zijn all- inclusive: ✔ Directe lijnvlucht & transfers. ✔A  lle maaltijden verzorgd door onze chef-kok (met uitzondering van lunch/diner op de vrije dag). ✔ E igen studio-appartement met zeezicht. ✔M  aterialen voor de diverse workshops. ✔ Transport van werkstukken naar Nederland. ✔ G  ezellige expositie in Amsterdam, waarna u uw werkstuk mee naar huis kunt nemen. ✔ G  een toeslag voor alleengaanden. ✔D  iverse kortingen voor reisgenoten.

Onze locatie Onze locatie is direct aan het strand van het rustige badplaatsje Kantia op de Peloponnesus in Griekenland. Hotel ‘Zoom’ is een heerlijke plek voor de zomerworkshops en is buiten onze eigen programmaweken eventueel ook te reserveren voor groepen met een eigen programma. Gelegen aan de rand van Kantia, biedt het hotel rust en alle ruimte om lekker te ontspannen. De hotelkamers en appartementen zijn allemaal voorzien van airco, tv, kitchenette, badkamer en een balkon met zeezicht.

Wij serveren de maaltijden voor het hotel op het grote terras met uitzicht over zee. De workshops vinden plaats in de tuin van het hotel in de schaduw van pijnbomen, druiven­ranken, citroen- en vijgenbomen. Het strand direct voor de deur biedt de mogelijkheid om op elk moment van de dag een verkwikkende duik te nemen. De zee is gemakkelijk toegankelijk en het strand is voorzien van parasols en ligbedden. Achter het hotel is er een grote tuin met veel bomen en voldoende ruimte en schaduw om onze workshops te geven.


BEELDHOUWEN / SCULPTUREN Beeldhouwen in steen

Bronsgieten

De workshop Beeldhouwen in steen is zowel voor beginners als gevorderden en wordt gehouden in juni en september in de tuin van ons hotel. Er wordt gebeeldhouwd met diverse soorten marmer, waaronder de bekende zwarte en rode Parnon en de spierwitte Sivec uit Macedonië. Daarnaast hebben we een uitgebreide collectie zachtere steensoorten zoals albast, speksteen en serpentijn in de meest uiteenlopende kleuren. U kiest een steen uit onze voorraad en u bepaalt zelf het onderwerp en uw tempo van werken. Onze ervaren docente staat u steeds bij met raad en daad. Nadat u klaar bent met het hakken en vijlen van uw beeld, kan het gepolijst worden. Dit kunt u ook in de branding doen!

Onze docenten hebben een ‘mobiele bronsgieterij’ en verzorgen workshops bronsgieten op locatie. U maakt een model van boetseerwas dat dan in gips wordt ingegoten. Vervolgens wordt de was ‘uitgestookt’ en volgegoten met gesmolten brons. Daarna wordt het werkstuk afgewerkt en gepatineerd. De workshopweek omvat alle materialen en gereedschappen voor het gieten van brons en het maken van een wasplastiek als onderdeel van een weekarrangement. Er vinden per week twee gietsessies plaats. Deelnemers aan de andere workshops kunnen tegen bijbetaling meedoen aan een van deze sessies.

MinatuUR & reliëf sculptuur De workshop Miniatuur & reliëf sculptuur is een workshop beeldhouwen op klein formaat. U kunt in zachte steen objecten vormgeven en uitvoeren. Zachte steensoorten zoals speksteen, albast en serpentijn, maar ook zachtere marmersoorten laten zich ook bewerken met gutsen en messen. Dit maakt heel fijn werken mogelijk. Het resultaat na vijlen, schuren en polijsten is uiteindelijk hetzelfde als met het beeldhouwen in marmer. De diverse soorten steen hebben de meest uiteenlopende kleuren die na polijsting echt tot hun recht komen. Behalve reliëf­ werk en miniatuur-sculptuur kunt u ook sieraden van kleine stukjes steen maken.

Portret boetseren Geschikt voor zowel voor beginners als gevorderden. Er wordt geboetseerd naar model met klei. In de lessen wordt met name aandacht gegeven aan het kijken, verhoudingen en proporties leren zien in drie dimensies en die op jouw manier interpreteren in klei. U maakt kennis met enkele boetseertechnieken en u ontdekt verschillende manieren hoe u iets beeldend kunt uitdrukken. Aan het eind van de cursus zult u een goed gevoel hebben ontwikkeld voor het kijken en interpreteren en heeft u enige ervaring met het boetseren naar aanleiding van een model.


Schilderen/keramiek Schilderen

Brandschilderen (op glas)

Het schilderen vindt zowel plaats in de tuin van het hotel als op andere locaties, zoals bijvoorbeeld het strand, het dorpje en de omliggende velden. Ook gaan de schilders werken in het nabij­ gelegen vissersdorpje Vivari of het Venetiaanse stadje Nafplion. Aan de hand van overzichtelijke opdrachten en thema’s wordt er gewerkt met allerlei materialen en technieken: olieverf, aquarel, acryl, krijt en inkt. Deelnemers kunnen zelf aangeven wat zij willen leren of beoefenen.

Deze cursus combineert traditionele en moderne schilderkunst met het schilderen op glas en is zowel geschikt voor beginners als gevorderde schilders. U leert met de speciale poederverven glaspanelen te beschilderen, die daarna worden gebrand of ‘afgebakken’ in een speciale oven, zodat de verf samensmelt met het glas.

Gemengde Technieken In deze cursus kunt u voor een of meerdere technieken kiezen. Het is mogelijk om te fotograferen of te schilderen of een combinatie van beide. U kunt collages maken van oud of nieuw foto­ materiaal. Neem bijvoorbeeld oude foto’s mee. U kunt ter plekke ook nieuwe foto’s maken en die op de computer verwerken of juist handmatig verscheuren en zo tot een uniek nieuw werk komen. Ook is het mogelijk om collages te maken van bijvoorbeeld vloeipapier in tere ton-surton tinten of juist contrastrijke, volle en vrolijke kleuren. Er kan verder met allerlei materialen en technieken worden gewerkt zoals aquarel, acryl, krijt, inkt en papier.

Schilderen op keramiek De basis van de workshop ‘Schilderen op keramiek’ is een oud Nederlands ambacht; het ‘plateel’schilderen. Er wordt geschilderd met speciale penselen en keramische verven op ongeglazuurd aardewerk! Dat kan een wandbord zijn of een ander voorwerp. We kunnen ons laten inspireren door de Griekse cultuur en het Griekse landschap in aardetinten, of met blauwe onderglazuur, dat wordt gebruikt bij het Delfts aardewerk.

Keramiek Deze workshop is zowel voor beginners als gevorderden. Meestal wordt begonnen met een hoekig werkstuk, zoals bijvoorbeeld een kistje, dat wordt opgebouwd uit uitgerolde plakken klei. U leert hoe de verbindingen worden gemaakt zodat die bij het afbakken goed aan elkaar blijven zitten. Daarna kunt u ronde objecten leren opbouwen of met de draaischijf aan de slag. Na drogen worden de werkstukken afgewerkt en gedecoreerd met speciale verf en vervolgens geglazuurd en afgebakken.


SIERADEN Glas- en Sieradenmozaïek

ART CLAY SILVER & COPPER SIERADEN

Tijdens deze cursus maakt u met gekleurd glas diverse mozaïeksieraden of een decoratief paneeltje, glazen vaas of lamp. Voordat u begint leert u natuurlijk eerst alles over de materialen, ondergronden en gereedschappen. Ook worden de knip-, snij- en slijptechnieken uitgelegd en geoefend.

Art Clay Silver & Copper is kneedbaar zilver en koper. Dit unieke materiaal laat zich bewerken als klei met als eindresultaat een prachtig zilveren of koperen sieraad. In de juweliersbranche wordt dit zilver ‘fijn zilver’ genoemd omdat het geen koper en nikkel bevat (anders dan bij sterling zilver). Geen allergische reacties dus! Het eindresultaat is een origineel door uzelf op maat ontworpen puur-zilveren duurzaam sieraad. Tijdens de workshop maken we eerst een proefontwerp van het sieraad met gewone klei. Vervolgens maakt u het ontwerp van zilverklei en wordt het aan de lucht gedroogd. Het kan dan bewerkt en gegraveerd worden. Hierna wordt het definitieve ontwerp verhit in een speciaal daartoe bestemd zilveroventje. Het water en bindmiddel verdampen zodat alleen het zilver overblijft. Het sieraad wordt dan verder gepolijst en bewerkt. Bij de arrangementsprijs is 20 gram zilver en 20 gram koper bij de prijs inbegrepen. Hiermee kunnen 5 à 6 sieraden gemaakt worden. Er is extra materiaal aanwezig dat, indien gewenst, nog door de cursisten ter plaatse kan worden aangeschaft.

Het mooiste sieraad maak je zelf / EDELSMEDEN Voor deze cursus hoeft u niet handig te zijn met gereedschap of ervaring te hebben met het maken van iets. Iedereen kan meedoen. Een mooi, uniek sieraad hoeft beslist niet van goud of zilver te zijn. Evenmin heb je er dure parels of edelstenen voor nodig. Een sieraad is mooi vanwege de verrassende vorm, de kleuren en de combinatie van materialen. In de workshop gaat u aan de slag met diverse eenvoudige gereedschappen en materialen, zoals kralen, steentjes, stukjes glas, garen, koord, rubber buis en metaaldraad. De diverse soorten metaaldraad zijn de basis voor het sieraad. U gaat het metaal op allerlei manieren gebruiken en bewerken; hameren, wikkelen, knopen, buigen, weven. U leert vanuit uw eigen gevoel en voorliefde voor materialen en kleuren vorm te geven aan het materiaal. Voor de workshop hoeft u zelf niets mee te nemen maar als u materialen heeft waar u graag mee wilt experimenteren of die u in een sieraad wilt verwerken, neem ze mee!


FOTOGRAFIE/CULINAIR fOTOGRAFIE

Culinair aan Zee

Deze workshop is zowel voor beginners als voor gevorderden. De eerste dag gaat u meteen op locatie fotograferen. Aan de hand van dit eerste resultaat krijgen we een goed inzicht in wat de individuele deelnemer aan ondersteuning nodig heeft. Het is een praktisch gerichte workshop waarbij eerst uw eigen camera wordt behandeld. De relatie tussen diafragma en sluitertijd wordt uitgelegd en u doet daarvoor enkele oefeningen. Bij het bekijken en bespreken van het fotomateriaal komen wij alle belangrijke zaken tegen, zoals belichting, scherpte, scherptediepte, (uit-)kaderen, kleurbalans, foto’s selecteren, enz. Tijdens de workshops maken we ook een aantal excursies. Wij gaan zoveel mogelijk op locatie gaan fotograferen, zodat de deelnemers veel mooie plekjes in de omgeving bezoeken en daar opdrachten zullen maken. Bij de workshops van Anja Robertus, ligt de nadruk op portret- en reportagefotografie. Hoe leg je iemand op een persoonlijke manier vast? Hoe ga je met je model om en met welk licht ga je werken? Wat zijn technisch de beste instellingen en welke hulpmiddelen kan je daarbij gebruiken? Bij reportagefotografie spelen weer hele andere uitdagingen. Hoe fotografeer je onbekende mensen en voorkom je dat je met de geijkte plaatjes thuiskomt? Doel is een verrassende serie te maken, waarbij de beelden elkaar versterken. Aan de hand van opdrachten gaan we aan de slag om de techniek in praktijk te brengen. Belangrijk is ook dat we elkaars werk beoordelen en daar weer veel van leren.

Een reisarrangement met alle aandacht voor lekker eten en drinken. Gezelligheid en genieten staan voorop. Wij verwelkomen onze gasten in de Bourgondische cultuur van Griekenland. De deelnemers kunnen een keer ‘s morgens meegaan naar de markt om boodschappen te doen of helpen met de voorbereidingen voor de avondmaaltijd. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van lokale en biologische producten. De deelnemers bereiden in kleine groepen het diner. Er worden gerechten gemaakt uit onder andere Marokko, Italië, Frankrijk, Libanon en natuurlijk Griekenland. Excursies • Wij brengen een bezoek aan een wijnproeverij in Nemea, één van de bekendste wijnstreken van Griekenland en er wordt een demonstratie gegeven hoe filodeeg wordt uitgerold. Uiteraard eten we de ‘pita’s’ na afloop op het terras met een goed glas wijn. • Later op de middag bezoeken we het nabij gelegen stadje Nafplion, één van de mooiste plaatsjes van het vasteland. We genieten van een drankje op een bijzondere locatie, waarna er voor de deelnemers tijd is om rond te wandelen in dit chique havenplaatsje met zijn vele leuke winkeltjes, galeries, taverna’s en terrasjes. De oude smalle straatjes met de kleurrijke bougainvilles zijn onvergetelijk.


OVERIGE WORKSHOPS Marmer Mozaïek Onder leiding van onze enthousiaste cursusdocenten leert u met kleine stukjes gekleurd marmer, uit de omgeving, een eigen mozaïekwerkstuk te maken. Marmer in de meest uiteenlopende kleuren, zoals bijvoorbeeld rood, bruin, beige, zwart, grijs en wit, is voorhanden en is bij de prijs van het arrangement inbegrepen. U kunt een schaal maken, een tafelblad, een vaas of een ander zelf te kiezen object.

Excursieweken Ontdek met ons het ‘andere’ Griekenland! In de bijna twintig jaar die wij hier op de Peloponnesus actief zijn, hebben we behalve de bekende toeristische attracties, ook tal van bijzondere plekken ontdekt, waar meestal weinig toeristen komen en die daarom vrij onbekend zijn gebleven. Vaak meegenomen door ‘locals’, hebben we bijzondere plekken en aspecten van Griekenland gezien en meegemaakt, die veel indruk hebben gemaakt. Deze ervaring willen wij graag delen met liefhebbers. Met een kleine groep, tot maximaal veertien personen, zullen we een aantal dagtochten maken, waarbij we mooie routes hebben uitgezet, we met onze gasten door adembenemende landschappen reizen en unieke locaties bezoeken. Met onderweg natuurlijk echte lokale gerechten in authentieke eetgelegenheden. In ons ‘basiskamp’ in het hotel in Kantia, direct aan het strand, kunt u genieten van onze eigen heerlijke locatie aan zee.

Cultuurarrangement Peloponnesus Onze locatie in Kantia ligt middenin het gebied waar de Myceense cultuur zijn oorsprong had. Deze bakermat van de Griekse beschaving heeft indrukwekkende sporen achtergelaten. Een aantal zeer belangrijke archeolgische vindplaatsen bevindt zich dichtbij. Griekenlandaanzee biedt u de mogelijkheid om deze locaties te bezoeken per huurauto. Na een heerlijk ontbijt trekt u erop uit, naar Mycene en Nemea of naar het imposante amphitheater van Epidaurus. In de directe omgeving van onze locatie bevinden zich verder nog de opgravingen in Midea, Tyrins, Argos, Korinthe en nog een groot aantal minder bekende locaties. Iets verder weg, maar goed als dagtocht te bezoeken, bevinden zich Sparta, Olympia en Dephi. Athene is ook te bezoeken zonder zelf in de stad te hoeven rijden. U neemt de Suburban Railway vanaf Korinthe en staat een uur en een kwartier later in het centrum van Athene. Wij voorzien u van routes en informatie en hebben door onze jarenlange ervaring in het gebied talloze interessante tips. ‘s Avonds schuift u aan bij ons gezelschap voor een heerlijk diner met wijn, dat door onze eigen chef-koks wordt geserveerd op het terras direct aan het strand. Deze week kan eventueel ook worden gecombineerd worden met een extra ‘creatieve’ week of een verblijf zonder deel te nemen aan een workshop.


Kunt u niet kiezen? Dan combineert u toch gewoon? U kunt natuurlijk meerdere weken boeken, maar een combinatieweek behoort ook tot de mogelijkheden. In deze combinatieweek kunt u een keuze maken uit de aangeboden workshops in de desbetreffende week of weken. In principe kunt u, in overleg, een combinatie maken uit bijna alle aangeboden workshops. Zo kunt u bijvoorbeeld twee dagen schilderen, een klein mozaiekwerkstuk maken, een dag een sieraad creëren en nog een dag meelopen met de fotografen of de kookgroep. Alleen de workshop Beeldhouwen in steen valt buiten de mogelijkheden, aangezien het bij het beeldhouwen te lang duurt om een werkstuk te maken. Miniatuur & reliëf sculptuur daarentegen kan hierbij wel worden gekozen.

Griekenland workshops Beeldhouwen/sculpturen

SIERADEN

• • • •

• Glas- en sieraden mozaiek • Het mooiste sieraad maak je zelf / Edelsmeden • Art Clay Silver & Copper sieraden

Beeldhouwen in steen Miniatuur & reliëf sculptuur Bronsgieten Portret boetseren

Schilderen/keramiek

OVERIG

• • • • •

• • • • •

Schilderen Gemengde technieken Brandschilderen op glas Schilderen op keramiek Keramiek

Fotografie Culinair aan zee Mozaiek met marmer Excursieweken Cultuurweken Peloponnesus

Fotografie Rondreizen Behalve de creatieve workshopweken in voor- en najaar, organiseert Miniati Reizen, het gehele jaar fotografie rondreizen op maat voor kleine en grotere groepen. Deze rondreizen worden medebegeleid door een van onze fotografiedocenten, die er garant voor staan dat u met een schitterende reisreportage thuiskomt.

Boeken of meer informatie?

Ga naar www.griekenlandaanzee.nl U kunt ook rechtstreeks contact opnemen: Griekenlandaanzee | Miniati Reizen Zeeburgerdijk 55sous - 1094 AA Amsterdam tel. 020 - 673 32 41 | info@griekenlandaanzee.nl

Griekenland aan Zee brochure  

Geheel verzorgde creatieve en culinaire workshopvakanties op de Peloponnesos in Griekenland.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you