Page 1

job application EVA YUEHUA WANG


“Architectural agitators must be disloyal to their disciplinary norms. Architecture can only shake us when it takes the risk of not being called architecture. ...The challenge to architects is to challenge architecture, to shake us, and keep shaking.” - Mark Wigley


about me EVA YUEHUA WANG

CONTACT INFORMATION Tel: (UK) +44 07413411193 (CN) +86 18612386217

Email: triplesec333@gmail.com Adress: sp 206, vita student, Strawberry Place, Newcastle Upon Tyne.


TAGS OF ME # undergraduate Architecture student # Newcastle University ‘18 BA (Hons) # Self-motivated # Multi-cultural background # cross-decipline designer

EDUCATION Newcastle University, UK

Bachelor of Architecture (hons)

University of South Wales, Australia

study abroad

Syracuse University, USA

Bachelor of Civil Engineering (L.C.Smith)

2015 - now 2015 2014-2015

Minor: painting (VPA) Beijing 101 High School, PRC

2011 - 2014

WORK EXPERIENCE Studio O, Beijing

Summer Internship

Jun - Aug, 2015

DFA (Define Studio), Shanghai

Summer Internship

July - Sep, 2017


䄀唀吀伀䌀䄀䐀

SKILLS 刀䠀䤀一伀

匀䬀䔀吀䌀䠀 唀倀

嘀ⴀ刀䄀夀

刀䔀嘀䤀吀

䄀刀吀䰀䄀一吀䤀匀

倀䠀伀吀伀匀䠀伀倀

䄀唀吀伀䌀䄀䐀

刀䠀䤀一伀

匀䬀䔀吀䌀䠀 唀倀

洀漀搀攀氀 洀愀欀椀渀最

䄀䐀伀䈀䔀 䤀䰀䰀唀匀吀刀䄀吀伀刀

嘀ⴀ刀䄀夀

刀䔀嘀䤀吀

倀䠀伀吀伀匀䠀伀倀

䄀䐀伀䈀䔀 䤀䰀䰀唀匀吀刀䄀吀伀刀

�渀愀氀 挀甀琀 瀀爀漀

䄀䐀伀䈀䔀 䤀一䐀䔀匀䤀䜀一

䰀䤀䜀䠀吀刀伀伀䴀

䄀䐀伀䈀䔀 䤀一䐀䔀匀䤀䜀一

䰀䤀䜀䠀吀刀伀伀䴀

䄀刀吀䰀䄀一吀䤀匀

洀漀搀攀氀 洀愀欀椀渀最

�渀愀氀 挀甀琀 瀀爀漀


content ARCHITECTURE PROJECTS STAGE 3

PAGE I. THEATRE BLUR, Elephant and Castle , London

(2018)

1

theatre digital making juxposition social & material

STAGE 2

II. THE CONCRETE POETRY, Berwick Upon Tweed

(2017)

39

concrete institute, restoration old & new material exploration

III. THE EXHIBITION HOUSE, Leith, Edinburgh

(2016)

53

housing greenery & landscape

STAGE 1

IV. THE TYNE ART HOUSE, Byker, Newcastle Upon Tyne (2016)

59

start-up residence artist house

V. A HOUSE BEYOND THE FRAME

(2015)

63

artist studio house of “de-light“

OTHER WORKS (2015)

67

(2017)

69

VI-2. FILM MAKING

(2016)

71

VI-3. CERAMICS DESIGN

(2015)

75

VI-1. WORK EXPERIENCE


I. THEATRE BLUR “BLURRING THE BOUNDARY” SHOW ON When the show on in the theatre, visitors can get a glimpse of filtered view into the theatre. The projection and light inside the theatre emphasis the audiences figure and was seen as an obscured scenery. The view through curved translucent (different range)theatre skin changes according to visitors motion, as they walk up along the spiral staircase. The view gets clearer when they go to the upper level, which resembles the “gallery” in traditional theatre. PROJECTION The projection on building facade will start at the night play time (19:30) at night. The view was reversed when the inside was illuminated and shared by pedestrians. LIGHT IT UP Polycarbonate LED lit up the under bridge arches and connected the Walworth community to the main street to stimulate more activities and event in the public walkways around the theatre.

1


2


Elephant & Castle >>

3

Elephant and Castle is currently

sally, the wide range of demolishment

on the second verge of regeneration.

and generic reconstruction is gradually

The rapid change is gentrificating the

leading its hybrid identity to homoge-

region from a multi-cultral working class

neous. Diversity, identity, and individu-

community to “afforable“ area for the

alization was strived in this process. Our

middle-class. Consisted of people form

primer inverstigation was on Walworth

different cultural background, the area

road, along with the path of regenera-

is originally known for its diversity and

tion. The street is gradually segregating,

variety of multi-cultural identities. The

not only materially, but also socially.

regeneration plan by the Southwark

Our site finding turned out to show that

council is aiming to stimulate cultrual

this gentrification tends to be a homo-

and economical growth. Controver-

geneous and segregating process.


THE DERELIT THEATRE The falling of Heygate estate

LCC students & local community protesting against gentrification

artists work against gentrification

4


: Social [ Material Our site reading approach embedded material practices with social interations.

By asking the question “what do you think E&C is made of“, we hoped to generate more aspect and information that was hidden under conventional method of mapping. Social interactions was usually neglected in the early site investigation.

The local community in Walworth road is known for its diversed identities. Other than authorized informations, we prospected to gather opinions in a broader scope and perspectives.

STREET INTERVIEW

5

Walworth Road, Elephant and Castle, Southwark, London 23. 10. 2017


WHAT DO YOU THINK ELEPHANT & CASTLE IS MADE OF?

# The People # Culture

# Community # Varity

# International # NO, NO!!

# Rubbish people

# Up and coming # “GO AWAY!“ # shops # I don’t know. I’m from NORTH LONDON # Everything is special ... # A good place for shopping # RUBBLE # Scaffolding # It’s not a castle, and there’s no elephants

6


site observation

deployment, movement, engagement

7


joint detial

testing in Newcastle

8


SOCIAL DIVERSITY

Research shows Walworth community is a mix-race area, where largest percentage of recidence was white British and black Africans origins. The ethnicity group is broad. Cultural identity is multiple, because white

mixed

asian

black

black caribbean

other

data collected by Andrew Whitby source: https://andrewwhitby.com/work/

the residents contains groups from local, immigrants, oversea students/ employers, to refugees.

9


10


the protagonist

“I love these people here. They are the culture!” “Elephant and Castle is losing its culture by gentrifying the local community.”

- conversation with an local artist and underground jazz musician

11


12


a lad working in local grocery shop; a native resident who grown up on Walworth road; a ‘people person’ who knows everyone on the street; a son who lost his father in young age

a friend of the ‘people‘ person an unemployed woman who lived in north London before moved to here a friendly person

an LCC student a vintage shopper

an architect

an LCC student

13


14


exploring connections

15


16


material experiment

17


TESTING VISUAL RELATIONS

吀夀倀䔀

䌀甀爀瘀愀琀甀爀攀

䴀漀甀氀搀

匀栀愀搀攀⼀  猀栀愀搀漀眀

䰀愀礀攀爀

㘀 ─

㐀 ─

㌀ ─

㄀㠀─

㄀㔀─

㈀ ─

㌀㔀─

㘀㔀ⴀ㜀 ─

㘀 ─

㐀 ─

㌀ ─

㄀㠀─

吀爀愀渀猀瀀愀爀攀渀挀礀⼀ 吀爀愀渀猀氀甀挀攀渀挀礀

嘀椀猀甀愀氀 挀氀愀爀椀琀礀

倀爀漀樀攀挀琀椀漀渀  挀氀愀爀椀琀礀

18


19

L I G H T I N G

T E S T I N G

S H A D O W

T E S T I N G


DISTORTING VISION

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

20


design development

1. BUILDING VOLUMN + PUBLIC ASSEMBLING

2nd G

F ME ILM DI GA A AR LLER CH Y IV E

TH

ca EA so fe, TR cia film E l ,c o-

2. THE CORE

21

3. THE THEATRE:

4. IMMERSIVE EXPERIENCE

wo rkin

g,


OF F

3rd

IC E

1st

RE

HE AR SA L

G

BA CK

2nd G

T C HE COAFEATRE SO -W FI CI O AL RK LM IN G

OF

HO

US E

F ME ILM DI GA A AR LLER CH Y IV E

5. OBSCURING THE BACKSTAGE

6. BUILDING EVELOPE:

7. LANDSCAPE AND THRESHOLDS

22


plans

pop-up event vinyl market

theatre group studio /rehearsal studio in further phases

refurbished arches, luminated by LEDs

renewed square connects to neighbourhood

23


PROJECTION ON

conventional “black box” theatre exclusive scenery

“seeing and being seen” projection transmission

24


section A-A

25


26


THE THEATRE


the theatre ‘wrap’ PANEL TYPES

TYPE

A

B C B

WRAPPING SECTION 1:100

A

PLAN SECTION

TRANSLUCNECY

10%

5%

3%

20%

10% 6%

30%

15% 9%

40%

20% 12%

panel types

29


TECHNOLOGY INTEGRATION 1:50

18

19

20

22

21

18. 8mm IPN I beam 19. steel cable suspension 20. 100.50 mm steel RHS between2 x 200/100 mm steel angles 21. polycarbonate profile steel section, painted white 22. 4 mm methacrylate profile, ETFE pillow, between 2 layers of transparent (80%) pipe acoustic insulation 4mm methacrylate profile

Technical integration section 1:50

30


33


34


LOG IN: THRESHOLD

35


LOADING: INTO THE SCENE

Facade became a screen that obscures and projects passing movements.

building skin as a screen: projection

developing draft sketch

36


II. THE CONCRETE POETRY MICRO TYPOLOGY Relationship to existing building: the re-design of water works buillding is not only a structural attempt, but also a regeneration idea toward the old building. bring new structure into the old building - celebrating the new technology while appreciation the history of existing building is the philisophy behind it. The rear facade shows its continuity with the existing building. Studying from the old, develope with the precedent - is the attitude of my design.

MACRO TYPOLOGY Architecture is considered to be part of landscape. Relationship with the surrounding environment will be explored in the building

39


A B

A B

40


CONCRETE CONCEPTUAL MODEL - FLUDITY

41


42


SITE COLLAGE - BERWICK UPON TWEED

43


44


the old replacing the old structure with the continuous flow of concrete celebrating the material potential

pipes (flow to the sea)

45

Berwick light house

gallary

interior water


workshop

drawing room

exterior testing

pipes

square

(underground water )

46


the new

pipes (flow to the sea)

47

Berwick light house

drainage

exterior

1st: library

1st: meeting ro

water pool

G: computer lab

G: chemistry la


oom

1st: research office

physics and mechanical

ab

G: studio

engineering lab

pipes (underground water )

48


RAIN FOOR WATER

DRAINGAGE

SEA WATER

49

DRAINAGE

INTERIOR POOL

SERVICES

UNDERGROUND WATER


1. reinforced concrete elevator shaft 2. reinforced concrete shear wall 3. high efficiency concrete roof with insulation 4. high efficiency concrete columns 5. reinfoece concrete slab 6.concrete collumn

1.prefabricated wooden bent frame 2. alum drain pipe 3.layer of concrete (200mm min) 4.adjustable heigtht steel scaffold 5.wooden stud 6.system of steel and wood scaffolding in grid 7.reinforced high performance column 8.bamboo, heat bent to match frame

50


51


52


III. THE EXHIBITION HOUSE

53


54


Leith Trinity house

55

playground

Link to Trinity House

Winter garden: Publlic - private connection

Residence entrance

Public entrace through wooden strip

Residence car-parking


concept

+

=

Exhibition: "Display something, then retreat it." Not as we put something in a special "box", we wouldn't find out the beauty of it.

56


RESIDENTIAL UNIT

57


58


IV. THE TYNE ART HOUSE

59


the site Activity Map

Noise

Greenery

Geography

100ft

136ft

80ft

Wind Direction

158ft

158ft

158ft 136ft

50ft

170ft

80ft 147ft

136ft 86ft

158ft

50ft

100ft 80ft

20ft

136ft

50ft 80ft

20ft

50ft 20ft

60


the flow

61


62


V. BEYOND THE FRAME

63


64


VI. OTHER WORKS/ SKILLS team work film making ceramics installation design model making

. . .

65


VI-1. work experiences

66


Studio O 05 - 07. 2015. SUMMER INTERNSHIP

BHB

Concept: Traditional Element + Layout structure

The set of pictures shows the procedure of constructing a building. The design of project BHB* is from studio O Ltd.*, inspired by Siheyuan, a type of traditional residence in Beijing (mostly). This model was made by me individually during the the summer internship in studio O. It’s my understanding of construction.

*BHB: a private house located in Beijing, China.

2015

*Studio O Ltd,: an architecture studio found by EfďŹ Merdori and Enrico Ancilli, located in Beijing, China. I had my summer internship in there from May 15th to June 26th.

67

09


Others - Green T house art gallery - corporate with Bonett Wang (2015)

14

68


DFA Define Studio 07 - 09. 2017. SUMMER INTERNSHIP

69


70


VI-2. film making

71


film shooting

72


sound track Filming Philosophy The background of the film is modernism Paris. People walk in the city, living and working in the spaces and atmospheres that are created inside the building. Building controls and influences people as well as their behaviours. However, as shown in the film, as Mr Le destroyed the roof decoration, he used the decoration to rebuild and partition a new interior space, breaking the limitations of the original building, opened up a new way of using. This not only shows the flexibility and potential of a building but also suggests the relationship between human being and architecture. From the beginning of the building controlling human beings to the scene that human breaks the shackles, and then take control of the building and seek for new possibilities.

Story Line

Blank

Awake

Breaking out

Second Space: new world

First Space: Trapped in Modernism

New Space: controlling & creating

Sound Track

73

When I was making the sound track, the rhythm is what I considered the most. Motion and solidity are two important factors in our film. Thus, I there are two effect that I wanted to achieve by adding the sound track into the film. The first effect is dynamic. The music should vary as the motion of the actor changes. It should suggestion and enhance the meaning of each gesture. The second effect is the


set design The idea of projection was controversy. Why not involve actual activities and movements of people from real life - let the group members walk around the box, rather than using projections? However, there is a reason for projecting a 2D video on the tracing paper rather than using 3D vision. To me, the projection itself is not an object. It’s basically a projection of lights which not touchable. It could be shown only when it meets a real surface or an object. In physics, it’s called a ‘medium’. The video doesn’t have its own dimension or depth. But when we project the video on something, all it suggests is the shape of the space (which is its ‘medium’). The identity of the internal space is an abstract space, which doesn’t have its form or boundary. Even the box that we created, is an interpretation of a virtual space. Involving real people will cause an understanding of an actual existing 3D spaces. Because we are creating an illusion and an exclusive space, the 2D interpretation on screen is ideal.

74


VI-3. ceramics

75


1 “Bleach” FORMING FLOWERS

“Bleach” - Observation on flowers This is my experiment of observation on flower petals. As you can see the five pictures are taken in different degree. It shows a process of covariation between the light and shadow. The light reflectis in different perspective due to the curvature in the shape and shadow changes due to the change of light, which lead to a natural composition of “yin” and “yang”, in another word, the relationship of mutualism and causality that can be applied into further design.

2015

04

76


2

tropism

CONCEPT

Tropism

Introduction: Inspirited by the trees and plants in Australia, what has been touching me South Wales, Australia. I designed the rigid, geometrical is the growing branches and vines. pyramid greenwear as the basic unit of each work yo By creating the geometrical pyramid contrast to the organic form of plants. shape and using the complexity of Introduction: colors with dimensions, a symbol is Glaze was tested ans used to create complex shades shown that maybe a tiny unit of the Inspirited by the trees and plants in and dimensions that resembles growing branches accessory of architecture or the garment. Australia, what has been touching me This project was inspired by the thriving plants in New

and vines of the tree.

is the growing branches and vines. By creating the geometrical pyramid shape and using the complexity of colors with dimensions, a symbol is shown that maybe a tiny unit of the accessory of architecture or garment.

\\\

Concept

“Tropism” is a biological phenomenon, indicating growth or turning Concept “TROPISM” movement of a biological organism, usually a plant, in response to an “Tropism” A biological phenomenon indicating growth or truning environmental stimulus.is a biological phenomenon,

Tropism

i

Concept basis

\\\

The basis is a simple geometric pyramid shape which allows different variation happen on each element

demonstration and representation

movement of a biological organism, usually a plant, in indicating growth or turning movement of a biological organism, response to an environmental stimulus. i.e. Phototropism & Hydrotropism usually a plant, in response to an (https://en.wikipedia.org/wiki/Tropism) environmental stimulus. i.e. Phototrp[ism, Hydrotropism (https://en.wikipedia.rog/wiki/Tropism)

2015

02

(https://en.wikipedia.org/wiki/Tropism)

01

2015

77

i.e. Phototropism & Hydrotropism

01


i

Concept basis

The basis is a simple geometric pyramid shape which allows different variation happen on each element

PROCESS demonstration and representation

i

Using simple components of geometry and

02

Using simple components of geometry and organic organic element in design. elements in design.

Building body mass came from the simplest

Building body mass from the simplest unit with series of

unit with The a series of variation and divided variation. mass was then divided and deformed to create rich outerform contour. into the strip, to the

rich outer contour

body block after the split and deformed.

78

03


3

aspire “HORROR VACUI”

79


INSTALLATION OF ASPIRE

đ&#x;’§đ&#x;’§ Aim The aim of design on the one hand is to put new, modern, and symbolic elements into this traditional site to give a new definition. On the other hand, I hope the renewed monument could continue tell the story of the long way of human beings pursuing for survival and future.

infranetlab.org

đ&#x;’§đ&#x;’§

I followed the shape of the well to make the single “Aspiresâ€? by porcelain which could be assembled a small landscape (i.e. picture_) and reuse afterward。

“Hope Springs Eternal�

06

80


đ&#x;’§đ&#x;’§ Each of the ceramic element will be connected and assembled in the middle of the well. The accumulation shows the abstract impression "vivid, thriving, and energetic of lifeâ€?; A symbol that encourages people to pursue a harmony life in the middle of dryness and heat.

composition

“Horror Vacui� ‘Horror Vacui’ is a theory derived from observations that in nature, empty spaces are readily occupied. First proposed by Aristotle in the Fourth book of Physics and adopted in Art

+

Re—creation

and Architecture as the fear of leaving empty space in a composition.

infranetlab.org 07

81


đ&#x;’§đ&#x;’§

donate give out

Re—use

www.frbiz.com

There will be a floating oil lamp event hold in the local park. A donation will be hold at the same time for western Indian who suffer from the condition of lacking water

+

=

Re-cycle

After usage, all “Aspires�will be collected and donate to people for other usage - decoration, candlestick, or even a door bell (by placing a bell in the hollowed center). It’s also a good place to add some green

08

82


83

Eva Wang Job portfolio  
Eva Wang Job portfolio  
Advertisement