Page 1

N° : 30 JULI 2012

Inhoudsopgave 1. Raad van Bestuur van Euro Toques België op 2 juli 2012 (extracten)

2.

Nieuws van Euro-Toques International Raad van Bestuur in San Sebastian in Spanje (extracten)

3. « Food Pairing » Creativiteit voor nieuwe recepten

4. Voordeel uitsluitend voorbehouden aan onze leden! Uw reclame in het Euro Toques magazine « Euro Toques » cadeaucheques Uw persoonlijke site op Euro Toques België


1. Raad van Bestuur E.T. België 2 juli 2012 Extracten uit P.-V. Naar aanleiding van de « feestevenementen voorbehouden aan onze leden » werd het volgende beslist: Op donderdag 30 augustus 2012 neemt Euro Toques België deel aan Dinner in the SKY in Luik.

Op 5 oktober 2012 wordt aan het initiatief van onze Voorzitter een caritatieve avond met maaltijd georganiseerd ten bate van Jyambere Mamba Hulp om de bouw van een basisschool in Afrika te financieren naar aanleiding van de « Club van Wallonië », Esplanade du Val in Seraing. Op de 1ste zondag van mei 2013 wordt een « wagenrally » met barbecue in de avond georganiseerd voorbehouden aan onze leden en hun familie. Locatie en details volgen.

2. Nieuws van Euro Toques International 13 juli 2012 Raad van Bestuur in San Sebastian in Spanje Prioritaire thema’s voor Euro-Toques De aanwezige landen, België, Spanje, Finland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg en Polen hebben de volgende twee prioriteiten naar voren gebracht: Duurzame visserij Voedingsetikettering (vooral wat de productenoorsprong betreft)  Dhr. Rameau, Internationaal Voorzitter en Voorzitter E.T. Luxemburg, pleit ervoor dat de intensieve eiproductie wordt gestopt.  Dhr. Subijana, Voorzitter E.T. Spanje onderlijnt de noodzaak directe banden tussen chefs en producenten aan te knopen (zelfs als er moeilijkheden opduiken als gevolg van die directe relatie). Zie Ierse vereniging « Young Farmers Association » en volg haar voorbeeld.  Dhr. Castadot, onze Voorzitter, wijst erop dat de Chefs het voornaamste contactpunt moeten worden niet alleen voor de institutionele spelers en de pers maar ook voor het publiek in het algemeen als het om vragen in verband met de voeding gaat. Varia Frankrijk heeft een project voorgesteld om in april 2013 een “Europees Gastronomisch Feest” te organiseren.


3. « Foodpairing ®» ?? Creativiteit voor nieuwe recepten Wat is Foodpairing®?   

Is een bron van inspiratie voor chefs, en foodprofessionals actief in de voedingsindustrie. Biedt ondersteuning bij het maken van nieuwe combinaties met voeding of drank. Is echter niet gebaseerd op intuïtie of bestaande recepten, maar op wetenschappelijke analyses, wat zorgt voor een objectief overzicht van mogelijke combinaties.

Waarop is Foodpairing® gebaseerd? Foodpairing® is gebaseerd op wetenschappelijke aromaanalyses. Het is gebaseerd op het principe dat voedingsmiddelen goed te combineren zijn als hun voornamelijkste aromacomponenten met elkaar overeen komen. Het leuke is dat je echter niets hoeft te begrijpen van deze wetenschappelijke analyses om Foodpairing® te kunnen gebruiken. Je gaat gewoon kijken naar de visualisatie van al de mogelijke combinaties, een Foodpairing® tree genaamd. Wat is een Foodpairing® tree? Een Foodpairing® tree is een interactieve visualisatie van een ingrediënt met zijn mogelijke combinaties, geclusterd per categorie. Elke tak van de tree is een categorie, zoals bijvoorbeeld zuivel, vlees of kruiden en specerijen. Als je klinkt op de categorie zal deze uitvouwen, waarna je verschillende subcategorieën ziet verschijnen. De subcategorieën van de categorie kruiden en specerijen zijn bijvoorbeeld kruiden, specerijen, bloemen en planten. Het geselecteerde product in een Foodpairing® tree is gepositioneerd in het midden en daaromheen zijn de ingrediënten te zien waarmee het gekozen product goed combineert. Hoe dichter een ingrediënt bij het midden staat, hoe beter de combinatie. Schorseneer zal bv beter combineren met litchi than dan met kumquat, maar beide kunnen gecombineerd worden met schorseneer. Hoe kan Foodpairing je inspireren? Inspiratie krijg je door meer dan 1000 interactieve Foodpairing® trees. Deze dynamische Foodpairing® trees geven in één oogopslag een overzicht van alle mogelijke combinaties die je kan maken. Naast de vele Foodpairing® trees kan je veel recepten vinden op de website, van eenvoudig tot Michelin sterren niveau. Heel wat merken hebben ook hun product laten analyzeren. Hier vind je de Foodpairing® tree en recepten van merken. Wat is Foodpairing® niet? Foodpairing® is geen recepten zoekmachine waar bestaande recepten uitrollen. Foodpairing® vervangt niet de chef Wanneer kan ik Foodpairing® gebruiken? Je bent een nieuw menu aan het creëren en er ontbreekt wat, maar je weet niet wat, Je wil een kleine variatie brengen op een bestaande klassieke combinatie,


Als je op zoek bent naar een makkelijk, maar verrassend Foodpairing® recept, kan je deze hier vinden. Als je op zoek bent naar de beste mogelijke toevoeging voor je gerecht of cocktail, dan kan Foodpairing® je een overzicht geven van meer dan 1000 ingrediënten. Moet ik betalen om de website te gebruiken? Nee, je hebt gratis toegang tot heel wat recepten, tot de Foodpairing® trees van de merken en tot 100 wisselende Foodpairing® trees. Wil je echter toegang hebben tot meer dan 1000 Foodpairing® trees dan moet je lid worden.

Meer informaties Foodpairing ® : www.foodpairing.be

4. Werktuigen ter beschikking van onze leden Uw reclame in het Euro Toques magazine Publicatie in september 2013 !!!! Prijs voor een opname bedraagt 75 € voor 8ste pagina 125 € voor ¼ pagina. 200 € voor ½ pagina. Prijs voor vier opeenvolgende tijdschriften met voorafbetaling. 200 € voor 1/8 pagina. 300 € voor ¼ pagina. 500€ voor ½ pagina.

Cadeaucheques « Euro Toques » In een tijd waar de fiscale administratie bijzonder moeilijke en dwingende regels oplegt, is het een argument dat bij onze vennootschapsklanten gebruikt kan worden om de restaurantkosten 100% af te trekken.

Deze cheques hebben een waarde van 20 € of 50 € en zijn integraal aftrekbaar

Deze cheques worden totaal terugbetaald door onze penningmeester, Christian Collard, zonder de minste kosten of commissie chcollard@tcoservice.com


Uw persoonlijke site op Euro Toques België Indien u uw lidgeld hebt betaald, is uw « Euro Toques » site actief. Indien u uw paswoord niet kent of vergeten bent, kan u contact opnemen met het secretariaat. votquenne.philippe@skynet.be Vergeet niet de nodige elementen in te vullen  Uw foto in Euro Toques vest en/of koksmuts.  Of u al dan niet « Euro Toque » cadeaucheques aanvaardt (integraal en kosteloos terugbetaald) Contacten Editie Castadot Jean Voorzitter jc.consulting@skynet.be

Reservaties Votquenne Philippe Secretaris votquenne.philippe@skynet.be

Castadot Jean Président – Voorzitter Euro-Toques Belgïe/ique

Hartelijke groet.

Redactie Votquenne Philippe Secretaris-generaal

Lay-out Patigny Eric Vicevoorzitter

Dank aan al onze partners, dankzij hen is alles mogelijk

Valrhona Contact M Guillaume Woitrin Tel. + 32 (0)488 62 33 31 www.valrhona.fr guillaume.woitrin@valrhona.fr

Ecolab Tel. +32 (0)2 467 51 49

Rougié Contact : Me Barbara Ricaud +33 (0) 71 21 55 22 http://www.euralis.fr

SA Spadel Contact : M Xavier faber Tel. + 32 (0)2 702 39 01


Océan Marée Contact: M Laurent Blomart Tel. + 32 (0)2 523 63 93 laurent.b@oceanmaree.be

Bragard Contact :M Patrick Jadoul Tel. + 32 (0)470 10 01 11

Maison fromagère Maud et Pascal Fauville + 32 (0)19 51 19 59 www.atablehannut.be p_fauville@skynet.be

ALL-DION Partenaire du concours Pierre Romeyer Tel +32 (0)10 22 33 23

Unilever Contact : Alexander Heren Tel. + 32 (0)2 333 62 85

Bridor Contact : M Thierry Quélard + 33 (0)6 12 11 92 99 tquelard@le-duff.com

Pure Provence Contact : Jean-Claude Mesman Tel +32 (0)478 72 64 54

Beurre de qualité Contact : M Plaquette Tel +32 (0)473 96 00 11 info@corteil.be

Martin’s Contact : Me Sophie Vercammen Tel. +32 (0)2 655 62 38

Euro-toques soutien, encourage et participe aux jurys de l’ITQI www.itqi.org

MGS Contact Michel Gavage 0495684047

ISPC Contact Eurotoques:Mr Michel Jonet Tel +32 (0)475 29 28 52

+ 32(0)2 511 03 26 Café liégeois Contact : M Pascal Halleux Tel. +32(0) 497 44 29 84 pascal.halleux@cafeliegeois.com

Abel Falisse Service commercial: 04 252 71 73 ,Tel 32 (0)477 685 747

Robot coupe Contact :M Dominique Dufour 071 59 32 62 www.robot-coupe.be

Juli 12 newsletter nl  
Juli 12 newsletter nl  

Keuken, gastronomie, Euro-Toques, ambachtsman

Advertisement