__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

VSNR Commerciële Bijlage bij deze krant

Editie #15 April 2021

Familie Gezondheid thevisionairelife.nl

THE VISIONAIRE LIFE

My way to success

Ron Simpson, oprichter van The Avocado Show en Skybox

Stylingtips

Stylist Tommy Driessen vertelt welke items er in de lente en zomer niet mogen ontbreken in je kledingkast

Voorjaarswijnen Astrid Joosten en Thérèse Boer: ‘Wijn blijft zich altijd ontwikkelen, dus je raakt nooit uitgeproefd’

In memoriam

Bibian Mentel

‘Ik wil herinnerd worden als iemand die heel erg van het leven hield'

DE VRIJDAG EDITIE


HYDE PARK

H Y D E P A R K Hyde Park wordt dé groenste stadswijk van de Metropoolregio Amsterdam. Premium appartementen van 83 tot 240 m2 ontworpen door een dreamteam van verschillende architecten. Gelegen aan station Hoofddorp op slechts 12 minuten afstand van Amsterdam.


THE NEW HUB

MAAK NU EEN AFSPRAAK H Y D E PA R K I S H E R E . C O M SCAN MIJ VOOR M E E R I N F O R M AT I E


PARTNER CONTENT - PAVONE LINGERIE

Zo trots als een pauw met Pavone Lingerie

Er heerst nog altijd een taboe rondom urineverlies, bij zowel vrouwen als mannen. En omdat hier niet open over wordt gesproken denken mensen die het overkomt vaak dat zij de enige zijn. En dat is absoluut niet het geval.

Foto’s: Fotografielokaal Visagie: Kyra Vister

Na de bevalling van mijn zoon, hij was een tienponder, kreeg ik last van urineverlies”, vertelt Janneke Schellekens, oprichtster van Pavone Lingerie. “Mijn eerste bevalling ging ontzettend goed. Bij mijn tweede dacht ik dan ook dat dat vast weer zo soepel zou gaan. Helaas. De tweede thuisbevalling was enorm zwaar en nadien kon ik mijn plas niet goed meer ophouden. Ik had toentertijd een commerciële baan en was veel onderweg. Dat heeft voor heel wat ongemakkelijke situaties gezorgd. Daarnaast voelde ik me minder vrouwelijk en aantrekkelijk. In een open gesprek met mijn huisarts bleek algauw dat veel vrouwen hier last van hebben, maar ze praten hier vooral niet over. Inmiddels had ik alle soorten inlegkruisjes al geprobeerd en elke keer vond ik deze zo onflatteus en verschrikkelijk vrouwonvriendelijk dat ik besloot dat dit anders moest.”

ITALIË

Het idee voor Pavone Lingerie is eigenlijk al veel eerder ontstaan. “Op mijn negentiende ben ik naar Rome verhuisd”, gaat Janneke verder. “En daar kreeg ik op mijn kop van mijn Italiaanse vriendinnen. Zij zagen mijn badstoffen onderbroeken van de Hema en vonden dat dat echt niet kon. Zij namen mij mee naar de mooiste lingeriewarenhuizen om elegant ondergoed te kopen. Deze lingerie was lang niet zo comfortabel als mijn badstoffen undies en natuurlijk veel beter voor het oog. Zo werd het idee geboren om een comfortabele slip te ontwerpen die ook nog eens heel elegant oogt. Pavone betekent in het Italiaans pauw. Deze naam komt voort uit mijn beeld van de Italiaanse vrouwen. Zij zijn sterk, zorgen goed voor zichzelf en houden zoveel ballen tegelijk in de lucht. Pavone vond ik dan ook een passende naam voor mijn lingerie die de Nederlandse vrouw mooi, krachtig en vrouwelijk maakt.”


ANDERE BOEG

Maar het heeft nog lang geduurd voordat het idee voor Pavone lingerie werkelijkheid werd. Janneke: “Toen ik met mijn moeder en kinderen naar Turkije op vakantie ging belandde mijn moeder in het ziekenhuis. Zij bleek een hersentumor te hebben en mocht niet meer terugvliegen naar Nederland. Ze heeft een maand lang op de IC gelegen en is toen daar overleden. Aan haar ziekbed heb ik besloten dat ik mijn leven compleet wilde omgooien en ben ik gaan schetsen. Zo zijn de eerste ontwerpen voor Pavone lingerie tot stand gekomen. Vervolgens ben ik in Amsterdam de modeacademie gaan volgen.”

krijg van vrouwen met urineverlies of andere vaginale problemen, die zich geholpen voelen en zich weer vrouwelijk voelen door mijn ontwerpen. Naast lingerie in de kleuren mint, rood, zwart en ivoor heb ik ook een bikinicollectie ontworpen. De broekjes van de bikini’s voorkomen het cameltoe effect en de bodysuits van Pavone zijn ook met een beschermend kruisje van bamboe. Ik wil niet alleen de Nederlandse vrouw met mijn lingerie helpen, maar ook vrouwen in het buitenland. Zo hoop ik taboes te kunnen doorbreken en bij te kunnen dragen aan een mooiere en meer gezonde wereld zonder al die wegwerp inlegkruisjes.”

BAMBOE

Aan de keukentafel startte Janneke met het experimenteren en testten van allerlei verschillende stoffen. “Bamboestof was al populair aan het worden. Zo had ik ook al bamboe beddengoed en dat beviel heel goed. Daarnaast vond ik het heel belangrijk dat de stof zonder chemische verwerking geproduceerd zou worden. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de vagina. De Pavone slip is dan ook opgebouwd uit een kruisje van bamboefleece en bamboebadstof, met een flinterdun waterafstotend laagje. Aan de buitenkant zie je dus niet dat er een zacht kussentje en beschermend kruisje in zit en vrouwen ervaren de Pavone slips als verslavend zacht.”

MISSIE

Janneke: “Het is voor mij heel lastig om werk uit handen te geven. Maar inmiddels is Pavone zo hard aan het groeien dat ik nu niet anders meer kan. En daar ben ik heel trots op. Vooral op het feit dat ik veel berichten pavonelingerie.com


Thuiskomen in een buitengewone omgeving WONEN OP EEN LOMMERRIJKE PLEK VLAKBIJ HAARLEM EN HEEMSTEDE

Ten zuiden van Amsterdam, in het dijkdorpje Cruquius, ligt Landgoed Wickevoort. Op Landgoed Wickevoort ervaar je het beste van twee werelden. Hier geniet je, op een historische locatie, van volgroeid groen, terwijl de gezelligheid van Heemstede en Haarlem op fietsafstand liggen. Op deze bijzondere plek ontwikkelt AM een gevarieerd aanbod van duurzame woningen en appartementen én unieke Wickevoortse voorzieningen, zoals een eigen community met elektrische deelauto’s, deelgereedschap en centrale pakketboxen. Hier ontmoet je ook de Wickevoorter stadsboeren die hun zelf verbouwde producten verkopen in hun eigen winkel op het landgoed.

www.wickevoort.nl


Binnenkort in verkoop! HIER STAAT JOUW DROOMHUIS Van een luxueuze villa aan het water, een bungalow in je eigen boomgaard tot een licht, groot appartement met ruime balkons in een Orangerie. Dit is jouw kans om op een landgoed met historie te wonen waar je zowel rust als reuring kan vinden.

BOOMGAARD

WATER

ORANGERIE

Wil je wonen tussen je eigen notenbomen, omgeven door veel groen? In Boomgaard woon je letterlijk midden in de natuur. Hier komen gewilde vrijstaande en halfvrijstaande bungalows met een geheel eigen karakter.

Wil je genieten van het water vanaf je eigen steiger of een wandeling maken door het bos? In Water komen zowel vrijstaande, halfvrijstaande watervilla’s en herenhuizen met een aansprekende architectuur.

Dit schitterende transparante gebouw met parkeergarage en lift, heeft een eigen binnentuin met subtropische planten.

De woningen staan op ruime percelen die in elkaar overlopen, zodat ze nog groter lijken. Privacy wordt gewaarborgd door reeds aangebrachte bosschages. Je auto parkeer je uit het zicht op je eigen privé parkeerplaatsen.

Vanuit je huis is altijd wel water en groen te zien. Groene hagen bieden privacy en onder de reeds aanwezige pergola’s parkeer je je auto en kan je nog langer genieten van het buiten zijn.

Woonveld - Boomgaard

Woonveld - Water

De grote glazen gevels zorgen voor een maximale relatie met buiten en voor heel veel licht binnen. Vanaf je zeer ruime balkon geniet je van het landgoed en de waterrijke, groene omgeving.

Woonveld - Orangerie

VERKOOPINFORMATIE Goed nieuws! De verkoop van de villa’s en bungalows in Water en Boomgaard start dit voorjaar. De appartementen van woonveld Orangerie zijn al in pre-sale. Schrijf je in via de website en ontvang als eerste de meest recente informatie!

JRS Makelaars Haarlem T 023 531 95 40

Mooijekind Vleut Makelaars Haarlemmermeer T 023 303 34 84


Evert Snel

Importeur van Fazioli Dealer van o.a. Yamaha, Schimmel, Seiler, Grotrian Steinweg Tevens groot aanbod occasion instrumenten Inkoop, verkoop, restauratie, stemmen, onderhoud, verhuur, concertservice Bezoek- en correspondentieadres: Nieuwendaal 66 • 3985 AE Werkhoven Tel. 0343 551577 / 551741 • Fax 0343 552059 www.evertsnel.nl • info@evertsnel.nl


S

oms lopen dingen niet zoals verwacht. Met Moederdag in aantocht en een editie die we volledig in het teken wilden stellen van gezondheid voor de hele familie planden we begin dit jaar een interview in met snowboardster, moeder en powervrouw Bibian Mentel, over wat gezondheid en haar familie voor haar betekenden. Na een jarenlange strijd ging het toch nog onverwachts snel. Op 29 maart jongstleden overleed Bibian aan de gevolgen van kanker. In overleg met de familie hebben wij ervoor gekozen ons interview als eerbetoon aan Bibian alsnog te plaatsen. Het toont de kracht en positiviteit die Bibian zo sterk kenmerkten. Dat zij een inspirerende vrouw was, hebben velen voor ons al gezegd, maar dat maakt het niet minder waar. Wij hopen dan ook dat haar woorden nog velen zullen inspireren. Nu en in de toekomst.

VSNR |

9

12

32

24

22

Naast het interview met Bibian focussen we in deze editie ook op de mooie lentedagen die we hopelijk tegemoet gaan. Zo spreken we onder andere met Astrid Joosten en Thérèse Boer. Zij lichten de lekkerste voorjaarswijnen toe.

16

Ook nemen we onze tuin onder de loep, sporten we in eigen omgeving en delen we lekkere en gezonde recepten voor de lente. Alles om je voor te bereiden op een mooi voorjaar en een heerlijke zomer.

INHOUD

10 Wandelend heerlijk eten (halen) 14 How to: Everyday make-up look 18 Profiel: Bibian Mentel 28 Een feestje in je keuken

In 2021 wordt The Visionaire Life nog meerdere malen gedistribueerd met Het Parool. Wil je adverteren of heb je andere tips? Neem dan contact met ons op! Aankomende edities: 25 juni 2021 24 september 2021 26 november 2021 17 december 2021

Campagne Managers: Roos Naftaniel, Isa Tan-A-Kiam & Roxanne Rooth Managing Director: Amanda Ghidoni Redactie en tekst: Marjon Kruize & Féline van der Linde Grafische Vormgeving: Charlotte Hovenier Coverfoto: Iris Planting/Helden Magazine Distributie: Het Parool Contact redactie: redactie@europeanmediapartner.com Contact adverteren: roos.naftaniel@europeanmediapartner.com

32 Handi Curry recept 34 Lekker en gezond de lente door 38 VSNR op bezoek bij Kesbeke 40 Moederdag inspiratie

18 VSNR THE VISIONAIRE LIFE

European Media Partner Nederland B.V Keizersgracht 424, NL-1016 GC Amsterdam Tel.: +31 20 808 82 00 Email: nl@europeanmediapartner.com www.europeanmediapartner.com

48 Spa at home Disclaimer Alle informatie omtrent de COVID-19 maatregelen in dit magazine was actueel op het moment van drukken.

European Media Partner is gespecialiseerd in contentmarketing en native advertising. Wij combineren redactionele inhoud met themakranten die bij toonaangevende dagbladen zijn bijgevoegd. Wij zorgen ervoor dat de boodschap van uw merk wordt overgebracht, en uw doelgroep de juiste beslissingen neemt.


VSNR |

10

Wandelend heerlijk eten (halen) in Amsterdam De restaurants zijn nog niet open, maar na meer dan een jaar van lockdowns zijn de take away menu’s bij de meeste restaurants naar een hoger niveau getild. Wij tippen je enkele suggesties voor ontbijt, lunch en diner.

Ontbijt

Foto: Toastable

TOASTABLE, SINGEL 411 OF NIEUWENDIJK 6 Een gezellig avondje thuis gehad met je huisgenoten? Wandel dan naar Toastable voor een heerlijke driedubbele tosti of een gebakken croissant vol lekkers. Wat ons betreft de beste remedie voor een iets té gezellige avond.

Foto: Rainbowls

RAINBOWLS, FRANS HALSSTRAAT 40 Niks beters dan de dag goed beginnen met een lekker en gezond ontbijtje. Om de dagen nog wat extra kleur te geven raden wij je aan om een heerlijke acai bowl te halen bij Rainbowls. Niet alleen gezond, maar ook heerlijk verfrissend op een warme dag.

Lunch

Diner

DE LAATSTE KRUIMEL, LANGEBRUGSTEEG 4 Voor heerlijke sandwiches of verse quiches ben je hier aan het juiste adres! Bij het gezellige De Laatste Kruimel neem je ook een heerlijke koffie-to-go, authentieke scones of een stukje taart mee om de lunch mee af te sluiten.

RESTAURANT DAALDER, LINDENGRACHT 90 Thuis met Daalder heeft met haar menu’s voor thuis dit jaar een Michelin ster behaald en om dat te vieren heeft chef Dennis Huwaë een fantastisch Michelinmenu samengesteld. Een feestelijk zevengangenmenu om samen deze mijlpaal te vieren. Het speciale menu voor thuis is tot en met 31 mei verkrijgbaar.

EETSALON VAN DOBBEN, KORTE REGULIERSDWARSSTRAAT, 5-7-9 Wie geniet er niet af en toe van een lekker broodje kroket tijdens de lunch? Bij Van Dobben vind je de lekkerste kroket! En niet alleen de kroket, maar ook het broodje filet Americain is bij velen favoriet! Voor een echte Hollandse lunch ben je hier aan het goede adres.

RESTAURANT CHOUX, DE RUIJTERKADE 128 Elke week verzorgt Choux een drie-, vier- of vijfgangenmenu wat je (koud) afhaalt bij het restaurant. Thuis maak je met behulp van een instructiefilmpje van de chef de gerechten af. Het enige wat je nodig hebt is een pannetje waar je in kunt bakken en een oven (voorverwarmd op 200 graden). En geen zorgen, het is niet moeilijk! VL

Tekst: Féline van der Linde


Premium hydrogel daglenzen voor scherp zicht én sprankelende ogen. Laat je ogen spreken. aceandtate.com/contacts

SCAN OM JE PROEFSETJE TE KRIJGEN


VSNR |

12

VSNR My way to success

Ron Simpson

Foto: Persfoto

HOE KWAM JE OP HET IDEE VAN JE GROTE SUCCESSEN THE AVOCADO SHOW EN SKYBOX SESSIONS?

Amsterdamse entrepreneur Elke editie vragen we een Amsterdamse ondernemer het hemd van het lijf. Deze keer spreken we Ron Simpson, mede-oprichter van The Avocado Show en zijn meest recente onderneming Skybox, een masterclass academy waar inspiratie en creativiteit naar een hoger niveau worden getild. WAAROM BEN JE BEGONNEN MET ONDERNEMEN?

“Omdat ik dingen wilde doen, kopen, zien en meemaken die er niet waren in mijn omgeving. En ook omdat ik ontdekte dat ik werk wilde doen dat gebaseerd was op mijn talent en niet op tijd ruilen voor geld. Ik was altijd al goed in het vinden en cureren van toffe dingen over de hele wereld, maar baalde altijd dat het alleen maar te zien was op een scherm. Ik begon dus met ondernemen om hetgene wat mij inspireerde, boeide en aantrok zelf ook te kunnen hebben en het liefst vanuit iets dat ik zelf goed kon. Dat begon gek genoeg met woordgrapjes. Ik vroeg mij af hoe mensen geld konden verdienen door creatief te zijn met woorden, zonder gelijk comedian te zijn, want dat ben ik niet. Toen ben ik mijn copywriting bedrijfje begonnen. Bedrijven konden mij bellen en ter plekke maakte ik dan een slogan of persbericht. Zodoende kwam ik er achter dat ik bepaalde talenten had, zoals het organiseren en schrijven waar ik veel gelukkiger van werd dan mijn vroegere baantje bij de Albert Heijn.”

WAT VOOR TYPE ONDERNEMER BEN JE?

“Een creatieve ondernemer. Ik maak nooit een kopie van iets, al maak ik soms wel originele combinaties van bestaande dingen om iets te creëren dat nog niet bestaat. Ik verzin nieuwe dingen en zet daarbij graag mijn netwerk in. Daarnaast noemen veel mensen mij fearless. Wanneer ik een creatief idee uitwerk zie ik meteen een manier om de beren op de weg te ontwijken en zolang ik er zelf maar in geloof vraag ik mezelf niet af of het wel gaat lukken, dat zien we dan wel weer. Falen mag ook, zolang je het maar probeert.”

“Vaak is het een trigger moment. Bij The Avocado Show wilde ik samen met Julien Zaal een horecazaak gaan beginnen, maar niet de zoveelste pizzeria of burgertent. Het moest dus iets origineels zijn. Wij vinden avocado’s allebei heel erg lekker en aten het elke week, dus vroegen we ons op een gegeven moment af waarom er geen ‘Disneyland’ voor avocado’s was? Toen besloten we dat gewoon te gaan realiseren. Skybox ontstond vanuit twee ontwikkelingen die ik zag. Allereerst zag ik dat heel veel mensen behoefte hadden aan inspiratie en advies en dat daardoor ineens ontelbaar veel “succes coaches” verschenen. Maar tussen die coaches stond geen een van mijn eigen helden. Het mistte ook een bepaalde coolness en ik begreep niet zo goed waarom sommige coaches zichzelf een coach noemden zonder enige ervaring of kwalificatie. Daarnaast heb ik al sinds mijn tienerjaren mensen geholpen om daadwerkelijk creatieve ideeën om te zetten in succesvolle concepten en uiteindelijk mooie merken en bedrijven. Door zelf ook succesvol te ondernemen heb ik mijn strepen verdiend en alle wijze lessen geef ik graag door aan een ander. Door de pandemie moesten veel ondernemers en professionals gaan schakelen naar een andere strategie, of ze zien hun business kapot gaan of ze groeien zo snel dat ze daar weer hulp bij nodig hebben. Ik wilde graag helpen, maar dat kon niet door presentaties voor grote groepen of een one size fits all aanpak. Toen bedacht ik dat het ook heel goed kan in kleine, persoonlijke sessies. Ik heb een groot netwerk en kan mensen iets leren, waarom niet bijeenkomen in 1 op 1 sessies van drie uur op een inspirerende plek tegen een vaste prijs? Dat haalt alle ruis weg zoals offertes opvragen en andere drempels en maakt van een dienst een product. Dat blijkt een gouden formule te zijn.”

WAAR HAAL JIJ JE INSPIRATIE VANDAAN?

“De eigenaren van Daily Paper zijn vrienden van me en zijn tegelijkertijd een enorme inspiratiebron. Van samenwerkingen met Bob Marley en het Van Gogh Museum tot het openen van een nieuwe winkel in New York in de coronacrisis. Het is zo tof om te zien wat ze bereiken met authenticiteit in de vaak toch ‘neppe’ mode wereld. Zij ondernemen in de mode, maar wat mij betreft ook in de cultuur. Heel inspirerend om te zien.”

WAT WIL JE NOG BEREIKEN VOORDAT JE MISSCHIEN ZEGT: NU KAN IK MET PENSIOEN!

“Haha nou ik zou denk ik nooit écht met pensioen willen. Mijn werk voelt namelijk niet als werk, maar als een lifestyle. Ik wilde vroeger altijd een million dollar idea bedenken en dat is gelukt met The Avocado Show. Nu ik groter heb leren denken, wil ik nieuwe concepten creëren met veel impact. Ik zou in de toekomst graag een platform willen bieden voor mensen zoals ik. Ik help nu al anderen creatieve ideeën uit te werken tot concrete plannen en na honderd sessies begin ik een aantal patronen te herkennen. Ik zou dit dan ook graag willen opschalen naar misschien wel een wereldwijd platform voor mensen met creatieve ideeën die dit tot uitvoering willen brengen, om zo meer mensen in staat te stellen iets moois toe te voegen aan de wereld.” VL Tekst: Féline van der Linde


BOUW REEDS GESTART! PRIJSKLASSE VANAF €625.000,- VON

Stedelijk leven in een gezonde omgeving: dit is het wonen van de toekomst In het gloednieuwe woonproject LEVELS aan de rand van Utrecht komen architectuur, duurzaamheid en gezond stedelijk leven samen. Dat betekent: stadse allure gecombineerd met de hoogst haalbare energieprestaties en groenvoorzieningen. Hiermee is de wijk zijn tijd ver vooruit. LEVELS is Utrechts meest ambitieuze en op ecologisch gebied meest gezonde stadsdeel. De drie woonprojecten sluiten naadloos aan op Utrechts Healthy Urban Living ambitie: stedelijk wonen in een gezond leefklimaat. Het nieuwbouwproject ligt ten oosten van Leidsche Rijn Centrum en daarmee het dichtst tegen het oude centrum van Utrecht. In een mediterrane sfeer met gezellige boulevards en promenades is Leidsche Rijn Centrum het kloppend hart van de wijk. Het aanbod varieert van statige herenhuizen á 192m² tot elegante benedenwoningen á 147m². Door de grote variëteit kunnen vele woonwensen worden ingevuld. Meer informatie over LEVELS vind je op www.levelsutrecht.nl


VSNR |

14

Foto's: Isa Tan-A-Kiam

VSNR Beauty

How to: Everyday make-up look De feestjes en festivals laten nog even op zich wachten, maar wat ons betreft is er elke dag een goede reden voor een mooie basic make-up look. VSNR heeft samen met visagist Angelique Woudenberg en model Marith Iedema (seksuoloog en journalist) de ideale basic look gecreëerd, geschikt voor iedere dag! Helaas zijn er nog niet veel mogelijkheden om ons flink op te tutten en dat aan iedereen te laten zien, vertelt Angelique. “Daarom ga ik in deze tijd graag voor een mooie basic make-up look. Leuk voor de dagen dat je naar kantoor mag of voor een leuke datenight thuis.”

STAP 1: Allereerst begin ik met de wenkbrauwen, gaat Angelique verder. “De wenkbrauwen zijn de kapstok van het gezicht. Marith heeft al mooie wenkbrauwen van zichzelf, maar ik zet ze nog even aan met een wenkbrauwborstel en -kwastje. Ik ben groot fan van het merk Charlotte Tilbury en werk heel graag met deze producten. Dit omdat ze gemakkelijk in gebruik zijn en goed voor de huid zijn. Bovendien zijn de producten verfijnd en geschikt voor jong en oud. Maar merken zijn natuurlijk wel trendgevoelig. Wanneer iemand bij mij in de stoel zit en die ziet een bekend merk, dan geeft dat altijd een prettig en vertrouwd gevoel.” STAP 2: Daarna is het tijd voor de volgende stap, namelijk de foundation. “Die heb ik in twee kleuren aangebracht. Wat donkerder bij de contouren om schaduw te creëren en een wat lichtere voor de rest van het gezicht.” STAP 3: “Voor de ogen gebruik ik natuurlijke kleuren uit het pallet Pillow talk, ook van Charlotte Tilbury. Ik begin met de lichte kleuren van het palet en mocht je ’s avonds een event hebben, dan kun je de donkere kleuren gebruiken.”

FEITEN: Angelique Woudenberg begon haar carrière als kapster. Al snel wist bekend Nederland haar te vinden en nadat zij haar ook meevroegen naar buitenlandse klussen ging ze al snel hun make-up verzorgen. Nu is zij de vaste visagist van onder andere Humberto Tan, Katja Schuurman en Johnny de Mol en voor programma’s als RTL Boulevard en The Voice.

STAP 4: “Om de wangen en haar prachtige jukbeenderen op te hogen gebruik ik een poeder. Hiermee ga ik van onder naar boven met een wat donkerder kleur poeder voor een nog mooier schaduweffect.” STAP 5: Als laatste brengt Angelique een lichte lipgloss aan. “Een zware lippenstift voor overdag vind ik niet echt passend bij een basic look, dan wordt het al gauw too much. Let bij het gebruik van een gloss er wel op dat je de lippen goed inkleurt. Een gloss is vettig en als je de glos niet goed inkleurt op je lip loop je de hele dag rond met vettige bovenlippen. Nu de dagen hopelijk gauw wat warmer gaan worden is het prettig om na je make-up een finishing spray te gebruiken. Zo blijft je make-up de hele dag mooi zitten.” VL Tekst: Féline van der Linde


VSNR |

15

GET THE LOOK

Foundation

Charlotte Tilbury - Light Wonder SPF 15 - foundation €40

Blush

Charlotte Tilbury - Pillow Talk Cheek to Chic - blush €39

Concealer

Charlotte Tilbury - Magic Away Liquid Concealer €30

Bronzer

Charlotte Tilbury - Filmstar Bronze & Glow - bronzer & highlighter €65

Wenkbrauwpotlood

Charlotte Tilbury - Brow Lift - 3-in-1 wenkbrauwpotlood €28

Oogschaduw

Charlotte Tilbury - Pillow Talk Luxury Palette €50

COMPLETE THE LOOK

Droogshampoo

Kérastase - Fresh Affair Refreshing Dry Shampoo €33,95

Kwast

CAIA - Feather Blending Brush 05 €17

Föhn

Dyson - Supersonic Black/Purple €399

Body scrub

REN CLEAN SKINCARE Moroccan Rose Otto Sugar Body Polish €43

Parfum

27 87 PERFUMES Hamaca EDP 27ml €65

Gezichtsolie

SUNDAY RILEY - C.E.O. Glow Vitamin C and Turmeric Face Oil €40

Oogmasker

111SKIN - Rose Gold Illuminating Eye Mask - oogmasker €12

Zonnebrandcrème

V.SUN - Sun Cream Face SPF50 75ml €21


VSNR Fashion dames

Foto: Persfoto

VSNR |

16

Tip 2: Hoge taillebroek

“Verruil je jurkje eens voor een luchtige taillebroek van een dun stofje. Die kan je eigenlijk met alles combineren. Een t-shirtje, een dunne trui. Loafertje, sneaker of goeie hak eronder en je bent helemaal klaar voor de lente en de zomer.”

1

Tip 1: Zonnebril

3

“Kies een goede zonnebril, bijvoorbeeld van Gucci. Daarmee maak je net een ander statement.”

Tommy Driessen 4

Stylingtips

2

Na een winter die misschien nog wel langer leek te duren dan normaal gaan we nu eindelijk naar de warmere dagen toe. Welke items mogen in de lente en zomer zeker niet ontbreken in je kledingkast? We vroegen het stylist Tommy Driessen. Tommy staat bekend als stylist van de celebrities, werkte mee aan verschillende tv-programma’s en lanceerde ook zijn eigen collecties. “Mijn laatste job was het kleden van celebrities voor de Oscars. Na een rustig jaar staat deze zomer voor mij in het teken van het draaien voor de talkshow van Humberto, Love Island en een nieuw seizoen van Hotter Than My Daughter.” Tip 3: Goeie sneakers en een goeie hak

5

9

“Laten we hopen dat we in de zomer weer lekker op pad kunnen. Ga voor een goeie sneaker overdag en trek ’s avonds alles uit de kast met mooie, hoge hakken. Die joggingbroeken mogen nu echt weer opgeborgen worden.”

7

Tip 5: Een mooie jurk

Tip 4: Leren jasje

6

“Een goeie leren jas is een investering en tijdloos, dat mag echt wat kosten. Combineer het met de laatste trends. Draag hem bijvoorbeeld over een goedkoper jurkje als het buiten iets kouder wordt.”

10

8

“Eigenlijk moet iedere dame een jurkje in de kast hebben. Kies hierbij voor een model dat goed bij je figuur past. Voor de een is dat een kort jurkje, voor de ander een langere wikkeljurk. Voor de lente en de zomer zijn pastelkleuren altijd mooi. En kijk vooral ook even wat je nog in je kast hebt hangen, het afgelopen jaar hebben we natuurlijk in lockdown gezeten, dus er is vast nog iets moois wat je weinig gedragen hebt.”

1. Gucci - Zonnebril GG0325S €250 2. CELINE - Zonnebril gepolariseerd CL4001IN €330 3. LES COYOTES DE PARIS - Celia Trousers €335 4. Scotch & Soda - High waist loose fit pantalon €129,95 5. Maje - Billo bikerjack van lamsleer €425 6. Saint Laurant - Motorcycle Jacket in Lambskin € 3.590 7. Dune London - Eden sneaker met leren details en tie-dye dessin €105 8. Steve Madden - Sivian sleehak van leer €109,99 9. &Other Stories - Puff Sleeve Belted Mini Dress €89 10. GUESS A-lijn jurk met volant blauw €129,90


VSNR |

17

VSNR Fashion heren

1

3 Tip 1: Suède jasje

“Ga eens voor een mooi suède jasje in plaats van een leren jack. Dat maakt de outfit net even wat spannender.”

2 2 Tip 4: Pantalon Tip 2: Een goed pak

“Investeren in een mooi blauw pak met krijtstreep is altijd een goed idee, ook als je eigenlijk nooit een pak draagt. Je kan de pantalon dragen met een nette schoen en een leuk overhemd, of juist het jasje met een wijdere spijkerbroek, een t-shirt en loafers. Stroop de mouwen lekker op en je hebt een classy, zomerse outfit.”

4 Tip 3: Zonnebril met koord “Investeren in goeie accessoires is key. Dus ook hier is een mooie zonnebril weer een goed idee. Koop er een mooi koord bij om het helemaal af te maken.

“Een korte broek voor mannen vind ik vaak vreselijk, maar een mooie pantalon van dunne stof met een bandplooi kan heel mooi staan. Maak hem casual met een stoer shirt en sneakers, of ga juist voor een dressy stijl met een overhemd en mooie, Italiaanse schoenen.

5 6 9 8 Tip 5: Nette schoen

7

“Een lage, nette schoen vind ik erg leuk. Met of zonder veter. Mooi met een wijde pantalon, een t-shirt en een mooi jack. Toch weer eens wat anders dan de eeuwige sneaker.”

10

11

1. Polo Ralph Lauren - Slim fit Oxford overhemd €99 2. Suitsupply Mid Blue Stripe Lazio Suit Pure Tropical Wool €259 3. Polo Ralph Lauren Bomberjack van geitensuède €999 4. Sandro - Bomberjack van suède €695 5. Prada - Linea Rossa - Zonnebril PR19WS €259 6. Giorgio Instapper van suède €169,90 7. Zwartjes van 1883 d6150 Cognac €139,95 8. Gucci - Jordaan loafer van leer met horsebit €635 9. Sunny Cords - Unisex Mister Black Medium €29,95 10. DRYKORN CHASY - Chino €119,95 11. Strellson - Broek Bashy, ecru gemêleerd €109


FEITEN Bibian Mentel is in 2012 samen met haar man een eigen stichting begonnen, de Mentelity Foundation, waarmee ze kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke uitdaging willen laten zien dat ze zoveel meer kunnen dan ze zelf vaak denken. Een project van de stichting is JUMP, Junior Modulaire Prothese, waarbij ze kinderen met een beenprothese een betere prothese geven met meerdere uitwisselbare voeten waardoor kinderen en jongvolwassenen in plaats van alleen een beetje lopen weer kunnen spelen, rennen en sporten. Het was Mentels droom om ervoor te zorgen dat dit onderdeel wordt van het basispakket van de zorgverzekering.


VSNR |

‘Kanker heeft me ook heel veel goeds gebracht’

-Bibian Mentel

En weer moest ze eind vorig jaar onder het mes. Maar ze was er nog. Vol energie om er elke dag weer een feestje van te maken. “Ik wil de tijd die ik heb optimaal gebruiken en lekker genieten van mijn gezin, familie en vrienden’, zei ze tegen me in het interview. Het was de tweede keer dat ik haar mocht interviewen. Mocht, schrijf ik uitdrukkelijk, want Bibian Mentel interviewen was een voorrecht. Zoals velen terecht al hebben opgemerkt: ze was een heel bijzonder mens, met een ongekende dosis positiviteit.

Helaas was de tijd tussen het interview en de publicatie te kort voor haar: 21 jaar na de eerste keer dat ze de diagnose kanker te horen kreeg, verloor ze de strijd. De hoop die ze uitsprak tijdens het interview op een langer leven is niet meer, maar de hoop die ze uitsprak op een beter leven voor andere mensen in een gelijksoortige situatie is er nog wel. Via de Mentelity Foundation zetten haar nabestaanden haar droom voort. In overleg met hen is de wens naar voren gekomen om dit interview als origineel te publiceren. En die wens respecteren wij van harte.

O

f ze weleens jaloers is op gezonde mensen? Soms. Als ze mensen ziet roken of slechte dingen ziet eten, dan vindt ze dat zo ongelooflijk zonde. “Ik weet hoe belangrijk je lijf is. Je krijgt er maar eentje, dus zorg er een beetje voor.” En Bibian Mentel is geen zeurpiet, gezondheidsfreak of pretbederver. Ze is ervaringsdeskundige op het gebied van het belang van een gezond lijf: al 21 jaar weigert het hare dat namelijk te zijn. Sinds Mentel in 2000 voor de eerste keer te horen kreeg dat ze kanker had, heeft de kanker haar lichaam eigenlijk nooit meer verlaten. Ja, ze werd gezond en schoon verklaard, maar het kwam terug. En terug. En terug. Maar wie denkt dat Bibian Mentel zich uit het veld heeft laten slaan in deze decennialange strijd en depressief in een hoekje is gaan zitten, wachtend op de dood, heeft het goed mis. Geloof het of niet, ze geniet van elke dag. Als ze wakker wordt in de ochtend, moeten de gordijnen snel open, want ze wil naar buiten

kijken. Laat de dag maar beginnen! “Ik denk echt niet elke dag als ik wakker word: ik ben ziek. Omdat ik weet wat ik heb, kies ik er continu bewust voor te leven.” Hoe moeilijk is het om constant Bibian Mentel te zijn, die waanzinnig sterke vrouw, die straalt van positiviteit en, ondanks alles, eigenlijk niet kapot te krijgen is?

“Och nou, dat zou ik niet willen zeggen hoor, niet kapot te krijgen… Maar om antwoord te geven op je vraag: dat is helemaal niet moeilijk, want zo zit ik gewoon in elkaar. Het is voor mij de manier waarop ik in het leven sta, voor mij komt positiviteit heel natuurlijk. Edwin (Spee, de man van Bibian, red.) en ik hebben in 2016 allebei carpe diem op onze pols laten tatoeëren en zo staan we er ook echt in. Pluk de dag, geniet van ieder moment dat je er bent. En ik weet dat dit misschien niet meer superlang gaat zijn, maar ik wil niet in dat verdriet verzinken, terneergeslagen zijn

V

Foto: Iris Planting/Helden Magazine

19


Foto: Persfoto

VSNR |

20

en uit het veld geslagen te zijn omdat ik ziek ben. Dan kies ik er heel bewust voor om van iedere dag te genieten. Dat wil niet zeggen dat het verdriet er niet is, maar voor die momenten heb ik gelukkig een hele lieve partner. Dan huilen we samen, maar zetten we er daarna ook bewust weer een streep onder. Dan is het eruit, zijn de tranen weg en gaan we kijken naar wat we wel hebben. Het feit dat we onlangs de 18e verjaardag van onze zoon hebben kunnen vieren bijvoorbeeld.” Gefeliciteerd.

“Dankje. Het was voor mij nogal een dingetje: ik wilde heel graag mijn kind 18 zien worden en dat is gelukt. Het feit dat ik dat heb gehaald, daar ben ik heel blij mee. Zo zijn we continu hele kleine stapjes aan het zetten om naartoe te leven.”

V

Is dat misschien het geheim: denken in kleine stapjes?

over het feit dat ik niet meer zo lang heb. Ik wil de tijd die ik heb optimaal gebruiken en lekker genieten van mijn gezin, familie en vrienden.”

‘Ik vind het heel lastig dat ik mijn familie en vrienden dit allemaal aan doe’ Maar Bibian, met alle respect, er moet meer zijn dan alleen maar carpe diem, want met zoveel tegenslag kan je toch niet zo positief blijven. Hoe doe je dat?

“Het is voor mij geen kwestie van ‘hoe doe je dat?’. Ook voordat ik ziek werd, leefde ik al in het moment. Nu. En natuurlijk hoort bij in het moment leven ook dat ik ziek ben, maar daar sta ik niet te lang bij stil. Ik geloof erin dat je altijd een keuze hebt in het leven. En in mijn geval heb ik de keuze om of van het leven te genieten of heel erg terneer

“Ja, misschien wel inderdaad. Ik ben van nature een sporter en ik hou ervan om doelen te stellen. We hebben de verjaardag van mijn zoon in het bos gevierd, met mijn moeder erbij, en toen zei mijn moeder als eerste: ‘Op naar het volgende doel, zijn 21ste verjaardag’. Nu is dat voor mij een relatief lange periode, maar het is wel overzichtelijk. Ik weet niet of ik het ga halen, maar het is wel een mooi streven, iets om naar uit te kijken. Dat zijn de kleine dingen die me verder helpen.” Je familie en vrienden zijn je anker, vertel je vaak. Voel je je wel eens schuldig ten opzichte van hen? Dat zij deze achtbaan ook constant moeten meeleven?

“Ja, absoluut, dat is een van mijn valkuilen. Ik vind het heel lastig dat ik hun dit aan doe. Mijn moeder lijkt het niks ergers dan haar kind te verliezen, mijn zoon is veel te jong om zonder moeder verder te moeten, mijn man zei laatst: ‘Wat zou ik zonder jou moeten?’. Ik wil hen geen pijn doen, maar ik weet dat ik dat wel doe. En daar kan ik helaas niks aan veranderen. Gelukkig zeggen zowel mijn zoon als mijn man dat ik goed ben zoals ik ben en dat ik me niet schuldig hoef te voelen. Maar ik blijf het lastig vinden, zeker nu ik hulpbehoevend ben. Ik zit sinds twee jaar in een rolstoel, en kan niet meer volledig de zelfstandige vrouw zijn die ik altijd ben geweest. Dan zegt mijn zoon: ‘Laat mij dat maar even pakken’, terwijl ik denk: ‘Nee, ik ben je moeder, ik wil jou helpen’. Ik moet op hen terugvallen, wat ze met liefde doen, maar toch is het soms ingewikkeld. Ik wil naar boven kunnen rennen en uit de kast pakken wat mijn zoon zoekt, want als moeder weet ik waar het ligt.” Wat betekent gezondheid voor iemand zoals jij die al zo lang ziek is?


VSNR |

Foto: Persfoto

21

“Gezondheid blijft heel belangrijk. Ik leef naar elke controle toe, in de hoop dat er geen tumoren bij zijn gekomen, dat de bestaande tumoren niet zijn gegroeid. Ik probeer dan ook heel erg op mijn voeding te letten, om ervoor te zorgen dat ik de tumor niet prikkel om te groeien. Ik ben constant bezig met gezond leven en goed voor mijn lijf te zorgen. Ik probeer altijd mijn weerstand zo hoog mogelijk te krijgen.”

‘Ik wil herinnerd worden als iemand die heel erg hield van het leven’ Hoe moeten we jou straks, als je er niet meer bent, herinneren?

“Als een vrouw die een groot hart had voor haar medemensen en altijd probeerde anderen te helpen. Als iemand die heel erg hield van het leven.” En als iemand die haar eigen leven graag anders had gezien?

“Nee hoor, eigenlijk niet. Dat klinkt misschien stom, maar kanker heeft me ook heel veel goeds gebracht. Als ik niet geamputeerd was geweest, dan had ik nooit oog gehad voor mensen met een fysieke uitdaging. En dat was zonde geweest, want onze stichting en de mensen die ik daardoor heb ontmoet, hebben me heel veel liefde gebracht. Ik heb zoveel mooie momenten mogen meemaken waarbij ik een klein beetje kon bijdragen aan het geluk van een ander. Dat is het grootste cadeau wat je kan krijgen en daar geniet ik nog steeds iedere dag van.” VL Tekst: Jerry Huinder

Wil je meer weten over Bibian? Onlangs verscheen er een nieuwe uitgave van Bibian's boek LEEF, met daarin twee nieuwe hoofdstukken. Bibian Mentel Leef €21 www.mentelityfoundation.nl


VSNR |

22

‘Wijn blijft zich altijd ontwikkelen, dus je raakt nooit uitgeproefd’

o’n twintig jaar geleden ontmoetten tv-presentatrice Astrid Joosten en sommelier en horecaondernemer Thérèse Boer elkaar in het restaurant van Thérèse en haar man Jonnie, De Librije. “Ik had genoten van het heerlijke eten, maar ook van de fantastische wijnen. De combinaties waren fantastisch en het waren allemaal wijnen waar ik nog nooit van gehoord had. Na het eten werden we uitgenodigd in de keuken en praatten Thérèse en ik tot diep in de nacht over wijn. Zelf was ik altijd al geïnteresseerd in wijn, ik had ook al een wijncursus gedaan, maar de liefde werd door mijn vriendschap met Thérèse nog verder aangewakkerd. Zij heeft mij er toe aangezet om vinoloog te worden.” Uit die vriendschap volgden twee toegankelijke boeken over wijn en een eigen wijnmerk, Astrid & Thérèse. WIJN LEEFT

Ook Thérèse was altijd al veel met wijn bezig. “Ik heb natuurlijk de hotelschool gedaan, ben vinoloog geworden en liep stage bij verschillende hotels en restaurants waar ik me bezighield met wijn. Toen Jonnie en ik De Librije overnamen dacht ik: ‘Als mijn man zulke fantastische gerechten gaat serveren, dan moet ik daar ook de juiste wijnen bij kunnen schenken’. Toen ben ik ook mijn Wijnmeester-diploma gaan halen.” Maar wat is het nou dat wijn zo bijzonder maakt? “Een wijn leeft”, vertelt Thérèse. “Wijn blijft zich altijd ontwikkelen, dus je raakt nooit uitgeproefd. Elke wijn heeft zijn eigen persoonlijkheid. Een sauvignon druif kan elke keer weer anders smaken, dus het is telkens een verrassing.” Dat komt omdat het een natuurproduct is, vult Astrid aan. “Elke oogst is anders. Was het een koude of een warme zomer? Komt de druif uit Frankrijk of uit Nieuw-Zeeland? Dat is allemaal van invloed op het product. Het is daarom ook elk jaar weer spannend hoe de wijn dat jaar gaat smaken.”

Foto : Persfoto

Z

Binnenkort wordt het buitenzitseizoen officieel geopend. De temperaturen lopen op, we kunnen lekker in de tuin of op het balkon gaan zitten en hopelijk zelfs op de terrassen. En daar horen natuurlijk goede wijnen bij.

PROEVEN, PROEVEN, PROEVEN

Om tot de juiste smaken te komen is het vooral belangrijk om te blijven proeven. “Er zijn wijnen die gemaakt zijn van één druivenras, maar je hebt ook blends van verschillende rassen”, legt Astrid uit. “Wij werken samen met vaste wijnboeren en maken samen met hen de blends om te kijken wat de mooiste smaak oplevert. Die samenwerking met de boeren en het vakmanschap is heel mooi.” De kwaliteit is het allerbelangrijkste, stelt Thérèse. “Als we bijvoorbeeld een Oostenrijke Grüner Veltliner proberen zijn we echt op zoek naar de juiste smaken. Als we het allebei lekker vinden, dan pas gaan we ervoor. Want wijn moet vooral ook lekker zijn.” AAN DE PRIJS?

Zeker niet! Een lekkere wijn hoeft helemaal niet zo duur te zijn. “Wijn had tot een paar jaar terug een snobistisch karakter”, vertelt Thérèse. “Maar wijn is gewoon lekker en daar moet je van genieten. Astrid: “Een wijn van 30 euro is vaak wel goed, maar het is juist de kunst om een goede betaalbare wijn te vinden. Voordat er wijn in de fles zit ben je al gauw drie euro kwijt aan de fles zelf, verpakking, transport, accijnzen, handelsmarge etcetera. In die fles van 3,99 van de supermarkt zit dus maar voor 99 cent aan

wijn, dat wil je niet. Maar een fles wijn van rond de 7 euro kan al heel goed zijn. Dus genieten van wijn hoeft zeker geen dure aangelegenheid te zijn.” VL

3x

Tekst: Marjon Kruize

VOORJAARSWIJNEN VOLGENS ASTRID EN THÉRESE Wit “De chardonnay van Villa Blanche, van twee wijnmakers uit Zuid-Frankrijk, wint al jaren alle prijzen, maar ook hun andere witte wijnen zijn fantastisch. Zeker in het voorjaar!” Rosé “We gaan natuurlijk starten met het roséseizoen. Veel mensen vinden dat heel lekker, maar zien het niet als een serieuze wijn. En dat is zonde. Een goede rosé is fruitig, rond en goed gemaakt en is niet alleen een plezier op het terras, maar ook bij de maaltijd.” Bubbels “Een goed gekoelde Cava is heerlijk als het weer mooi weer wordt. En daarnaast hopen we natuurlijk dat de lockdown snel af zal lopen. Dat is sowieso een bubbeltje waard!”


www.schmidtoptiek.nl schmidtoptiek

Amsterdam Centrum

Rokin 72 1012 KW Amsterdam (Centrum) 020 623 1981 rokin@schmidtoptiek.nl

Amsterdam Zuid

Arent Janszoon Ernststraat 569 1082 LD Amsterdam 020 644 2108 gelderlandplein@schmidtoptiek.nl

Utrecht Leidscherijn

Parijsboulevard 89 3541 CS Utrecht 030 294 3762 Utrecht@schmidtoptiek.nl


Foto: The Great Outdoors

VSNR |

24

The New Zealand Way of Living De lente is in volle gang en dat betekent dat we ook het buitenleven weer meer gaan omarmen. En daarbij kunnen we een voorbeeld nemen aan de New Zealand Way of Living.

G

ewoon spontaan een keertje langskomen, dat zat er voor de meeste Nederlanders niet in. “Toen ik twintig jaar geleden naar Nederland kwam merkte ik dat afspraken eigenlijk altijd plaatsvonden in een bar of restaurant”, vertelt Edward van den Bergh, eigenaar van The Great Outdoors. “En als je mensen dan thuis ontving, dan zaten ze in de woonkamer op de bank met een kopje koffie. Het was gezellig, maar de afspraken werden altijd strikt gepland. Nu zien we dat ook in Nederland ‘entertaining at home’ steeds populairder wordt. De keukens werden opengebroken en men begon met dinner parties. Volgens mij kon het echter nog leuker, dus ik keek voor inspiratie naar mijn land van herkomst, Nieuw-Zeeland.” HET BUITENLEVEN

De volgende stap, aldus Edward, is lekker

buiten entertainen. “In Nieuw-Zeeland zijn de mensen eigenlijk altijd buiten. Er wordt gebarbecued, de kinderen spelen in de tuin en iedereen brengt iets leuks of lekkers mee voor op de barbecue. Daarbij kijken we vooral naar lekkere verse en lokale producten. Soms brengt iemand zelfs een zelf gevangen visje mee. Dat is echt heerlijk en uiteindelijk is dat ook waar het om gaat: lekker samen zijn met heerlijk eten en drinken. In Nederland zien we nu dat iedereen als een soort chef achter de barbecue moet staan, maar dat hoeft helemaal niet. Een paar lekkere worstjes, een stukje vis en fijne groenten kunnen al meer dan genoeg zijn. Je moet het gewoon leuk hebben met elkaar, ‘the wine doesn’t make the moment, the moment makes the wine’.” BUITENKEUKENS EN ENTERTAINMENT EILANDEN

Allemaal leuk en aardig, die New Zealand Way of Living, maar met het wisselvallige en vaak regenachtige weer in Nederland zit buiten koken er niet altijd in. Of toch wel? “Je wil natuurlijk niet dat barbecueën een soort man-test wordt”, zegt Edward. “Dat je buiten in de regen en de wind staat om het maar het langst vol te houden. Barbecueën moet ook comfortabel zijn, uit de wind en de regen

en op een mooie plek. Een mooie overdekte buitenkeuken is dan een perfecte oplossing.” Belangrijk bij zo’n buitenkeuken, is dat de basis goed zit. “Denk aan een volledig geïsoleerde vloer zodat de kou niet door je tenen komt, mooie muren voorzien van glazen panelen en een goed dak tegen de regen. Zo houd je wel het buitengevoel, maar zit je niet in de kou. Als je wil kan je zelfs warmtelampen toevoegen zodat je eigenlijk het hele jaar door kunt genieten van koken in de buitenlucht.” BACK TO BASICS

Terug naar de natuur en weg van de schermen, dat is wat Edward zo aantrekt in deze manier van leven. “Je blijft gewoon betrokken bij elkaar”, vertelt hij. “Terwijl de kinderen in de tuin spelen sta ik in de buitenkeuken de aardappelen te schillen. Veel mensen koken ook als hobby en in de buitenlucht voel je dat nog veel meer. Voeg daar een aantal vrienden aan de bar aan toe, als dat straks weer mag, met een biertje of een wijntje, en dan wordt het al helemaal een feest. Het enige nadeel aan zo’n entertainment eiland is dat iedereen bij jou wil komen, haha!” VL

Tekst: Marjon Kruize


PARTNER CONTENT - BURO BUITEN

Buitenleven met Buro Buiten

Vijfentwintig jaar geleden werd de basis voor Buro Buiten door Peter Bouw gelegd. Het begon met een hoveniersbedrijf, maar hij miste het naar een hoger niveau tillen van zijn projecten. Samen met zijn team realiseert hij met Buro Buiten unieke buitenruimtes waarbij de mens centraal staat en alles mogelijk is.

“Met Buro Buiten is the sky the limit”, vertelt Peter. “Met mijn

hoveniersbedrijf maakte ik een plan en voerde dat vervolgens uit, maar ik miste de vele mogelijkheden van de buitenruimtes die

niet werden benut. Ik wilde de visie zoeken, wat is het dat de klant

triggert om naar buiten te gaan? Hoewel mijn hoveniersbedrijf ook full service projecten aanbood en een eigen ontwerpafdeling had,

hebben we met Buro Buiten oog voor alle mogelijkheden die er maar kunnen zijn.” PROCES

“Allereerst wil ik een zo goed mogelijke analyse van de kwaliteiten van de buitenruimte hebben”, gaat Peter verder. “De kwaliteiten

zoals looprichting, windrichting en zon- en schaduwkanten breng ik in kaart om vervolgens de persoonlijke behoeften van de klant

eraan toe te voegen. Wil de klant bijvoorbeeld een buitendouche

of overkapt kunnen buiten zitten? Daarnaast ben ik altijd benieuwd

waar iemand heel erg blij van wordt. Is dat bijvoorbeeld een vakantie op Ibiza of Mallorca? Er is zoveel mogelijk om het wauw gevoel dat

ons terecht voor korte ontmoetingsmomenten om informatie in

de eigen buitenruimte. Echter, dat doe je pas in de styling van de

conceptueel alle mogelijkheden laten zien. Zo willen we inspiratie

zij op hun vakantiebestemming hebben ervaren te vertalen naar

tuin. Eerst ga ik aan de slag met de structuur. Wat is bijvoorbeeld

de juiste plek voor een zitplek? En wat zijn de juiste posities voor de bomen en struiken? Moet er ook opbergruimte aanwezig zijn voor

het speelgoed van kinderen? Ook vind ik het belangrijk dat we aan

duurzaamheid denken in de projecten die wij doen. De producten die wij gebruiken zijn duurzaam en we denken ook mee over eventuele zonnepanelen of laadpalen in het project voor de klant.” BRAINSTORMSESSIES

Buro Buiten biedt niet alleen totaaltrajecten van schets tot uitvoering aan, maar ook brainstormsessies. “Klanten kunnen dus ook bij

te winnen. Tijdens deze sessie maken we een schets waarin we

en alle opties in kaart brengen voor het project. Na afloop van de

brainstormsessie(s) kunnen de mensen besluiten zelf verder aan de slag te gaan of met ons verder in zee te gaan om het plan verder

te detailleren en uiteindelijk uit te werken. Deze sessies hebben we gemaakt om mensen mee te nemen in wat er allemaal kan. Zo kunnen we een plan echt uitdiepen.” AMSTERDAM EN BUITENLAND

Veel van onze projecten zijn hier in Nederland. Maar met enige regelmaat zijn we ook in het buitenland actief, want sommige

klanten hebben huizen in het buitenland. Ik vind het een uitdaging om op nieuwe locaties te werken, voor mij telt afstand niet. Maar

ook hier in Nederland en in de grote steden verzorgen we niet alleen de grote, maar ook zeker de kleine buitenruimtes. Ook met een

dakterras van 25 vierkante meter zijn de mogelijkheden oneindig en laat ik mijn visie graag de vrije loop. Vaak denkt men dat het

inschakelen van een professionele partij voor de buitenruimte veel geld kost, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. De hoogte van

het eindbedrag heeft te maken met de producten die je gebruikt in bijvoorbeeld de styling. Niet het ontwerp bepaalt de prijs, maar de

producten. Ik maak graag een ontwerp voor mijn klanten om hen de perfecte buitenruimte te bieden.”

Ga voor meer informatie naar www.burobuiten.nl


Wil jij energie besparen én gezond en energiezuinig wonen? Kies voor een schone, drogere kruipruimte en een warmere vloer met TONZON


Schone, drogere kruipruimte en een warmere vloer

Het wonen op een koude vloer met daaronder een vochtige kruipruimte is niet comfortabel en vaak zelfs ongezond. Vochtige lucht uit de kruipruimte dringt de woning binnen. Dit vocht moet door ventilatie weer worden afgevoerd en dat kost ook energie. TONZON Bodemfolie stopt de verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem en remt daarnaast ook het vrijkomen van schadelijk radongas. Leidingen en ophangbeugels gaan langer mee en zelfs de funderingsmuren drogen op.

Optimale vloerisolatie

De unieke Thermoskussens tegen de onderkant van de vloer beperken het warmteverlies vrijwel volledig en zorgen voor de warmst mogelijke vloer. TONZON Vloerisolatie bespaart namelijk niet alleen op het warmteverlies door de vloer maar heeft invloed op het totale energieverbruik van de woning. Het zorgt voor een verkorting van het stookseizoen en in veel gevallen ook voor een lagere gemiddelde binnentemperatuur. Deze dubbele aanpak legt de basis voor een comfortabele, gezonde en energiezuinige woning, klaar voor de toekomst.

tonzon.nl info@tonzon.nl +31 (0)53-433 23 91

sinds 1980 Vensterbankfolie Ook boven de vloer kun je met TONZON uitvindingen flink energie besparen. Veel mensen kennen al de slimme radiatorfolie die onzichtbaar zijn werk doet op de achterkant van de radiator. Nieuw is TONZON Vensterbankfolie. Dit is een stevigere soort folie die ervoor zorgt dat de warme lucht van de radiator sneller en makkelijker de kamer in komt. Hierdoor wordt de vensterbank minder opgewarmd. Ook ideaal in combinatie met radiatorventilatoren. www.tonzon.nl


VSNR |

28

VSNR Culinair

Leopold Vienna Barbecue koffer 18-delig €49,95

Doing Goods Ava Blossom taartbestek 2-delig €47,50

Een feestje in je keuken Als we straks weer mensen mogen entertainen in onze eigen tuin of aan onze eettafel, dan moeten we daar natuurlijk wel goed op voorbereid zijn. Met deze prachtige items ben je helemaal klaar voor het komende seizoen.

Doing Goods Octo Egg Breakfast eierdop set van 2 €44,95

24Bottles Black Marble Clima Bottle waterfles 500 ml €34,90

Amefa Felicity bestekset 24-delig €64,95

Stoned Bruce dienblad van marmer 30 x 30 cm €109

&Klevering Feline onderzetters van messing 4-delig €32,50

Peugeot Paris peper- en zoutmolen 18 cm 2-delig €76

Leopold Vienna Start barset 3-delig €29,95

Luigi Bormioli Bach Retro Fizz glas 26 cl set van 4 €24,95

READY. SET. ASPIRE! KEN JIJ ASPIRE AL? GEZOND, SLANK, LEKKER � Premium groene thee-extract � Guarana zaad extract

� L-Carnitine � Gember � B&C multivitaminen

WIN: Wij geven 10x een mixtray Aspire Drinks weg! Winnen? Stuur dan een mailtje met je naam en adres naar winactie@europeanmediapartner.com en maak kans.

WINAC

TIE

10X

Mixtray met 12 Aspire Drinks

Vertegenwoordigd bij Etos, Deen, DekaMarkt, Holland and Barrett, Hanos, DAdrogist en G&W en online bij Bol.com en Koopjesdrogisterij.nl. Direct te bestellen via aspiredrinks.nl


Vietnamese Lenterollen Bereidingstijd: 30 minuten | 4 personen Ingrediënten 12 vellen rijstpapier 100 gram rijstvermicelli 300 gram gepelde garnalen 16/20 1 botersla ½ komkommer ½ wortel 1 bosje verse munt Dipsaus 5 eetlepels vissaus 100 milliliter water 4 eetlepels verse limoensap 1 theelepel gehakte knoflook 4 eetlepels suiker 1 eetlepel rode peper 1. Meng apart in een kom de ingrediënten voor de dipsaus en zet opzij. Snijd de komkommer en de wortel in fijne repen. Blancheer de garnalen tot ze gaar zijn en halveer ze. Kook de rijstvermicelli tot ze zacht zijn en spoel ze daarna af met koud water. Was de slabladeren en dep ze droog. 2. Vul een grote kom met lauwwarm water. Houd het rijstpapier met twee handen vast en dompel het vervolgens voor enkele seconden in het water tot het zacht is. Leg het vel plat op het bord. Zorg dat alle ingrediënten in het midden liggen en laat aan beide kanten ongeveer een rand van 5 cm vrij. Leg eerst een blaadje sla op het vel, als tweede de rijstvermicelli, daarboven op de komkommer, wortel en munt. Leg de garnalen op het rijstpapier 1.5 cm van de sla vandaan. 3. Vouw eerst de onderkant naar binnen en rol het strak op tot je de rand van de garnalen hebt bereikt. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol het verder strak op. Herhaal deze voor de rest van het rijstpapier. Dip de rolletjes in de vissaus.

Haal je Ingrediënten bij de Aziatische Supermarkt

Rijstpapier

Rijstvermicelli

Vissaus

amazingoriental.com | orientalwebshop.nl

Gepelde garnalen


promotie

Stijlvol wonen Maak van jouw huis een sfeervol thuis!

Musthaves

Zichtbaar schone lucht De Leitz TruSens, winnaar van de Red Dot Design Award, maakt de luchtkwaliteit binnenshuis zichtbaar én zorgt voor de best mogelijke reiniging ervan. Alle schimmels, pollen, virussen en bacteriën worden opgevangen en gefilterd. Niet alleen fijn voor mensen met een allergie, huisdieren of een openhaard, maar gezonder voor iedereen. leitz.com/trusens

Droom verder Slaap zacht met het DOUXE dekbedovertrek van 100% Egyptisch katoen. Het beste katoen ter wereld, omdat het na elke wasbeurt alleen maar mooier wordt. Dit prachtige katoen heeft een thread count van 400 en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Een set van 240 x 220 is € 200. douxestore.nl

Creëer sfeer De kleurrijke en mondgeblazen glazen kappen van de Weltevree Stringlight zorgen voor sfeervolle verlichting voor binnen en buiten. Het maakt niet uit waar je de 12 meter lange kabel ophangt; de Stringlight maakt van elke locatie een speciale plek. Stringlight € 345,-. weltevree.nl

Scherp zeg Tafel van hout

Goed voorbereid zijn voor het BBQ-seizoen? Dan mag een scherp mes van topkwaliteit natuurlijk niet ontbreken. Deze Japanse messen zijn met de hand gesmeed en gemaakt van uitzonderlijk materiaal. Het staal is harder dan Europees staal, waardoor ze scherper zijn en veel langer scherp blijven. japansemessen.nl

Woodindustries, waar hout weer tot leven komt. Zij werken met respect voor de natuur. De mooie suar boomstamtafels en industriële ovale robuuste tafels zijn een lust voor het oog. Ze maken alles op maat en in overleg met jou. woodindustries.nl

Klaar voor het BBQ seizoen!

BBQ Box

Stijlvol cadeau

Voor alle BBQ junkies, stoere mannen en vrouwen die deze zomer graag uitpakken met hot & smokin' dishes: de bamix BBQ box! Een mixer die 12.000 tot 17.000 toeren per minuut haalt. Wordt geleverd met een processormolen, poederschijf, vier hulpstukken, een statief, een bekerset, een keukenschort en een inspirerend kookboek! bamix.nl

Een warmtekussen van Stoov® is hét perfecte cadeau voor Moederdag. Het is niet alleen mooi en lekker warm, maar door de infrarood warmte ook goed voor je spieren. Laat je moeder, of jezelf, niet in de kou zitten deze Moederdag! Stel jouw hartverwarmende cadeau samen op stoov.com.


promotie

Luxe touch

Easy elegance Elegante comfortabele fauteuils, gemodelleerd naar 18e en 19e-eeuwse voorbeelden, dat is Heritage Fauteuils! De combinatie van beproefde klassieke modellen, traditioneel vakmanschap en moderne techniek staat garant voor ongeëvenaarde kwaliteit! Bij besteding boven € 2000,-, krijg je nu een hocker t.w.v. € 600,- cadeau! Geldig tot 31 mei. heritagefauteuils.com

Chique visgraat Op zoek naar een fraaie Dutch Design vloer? Dan is tegelsensatie Motto by Mosa een merk om in de gaten te houden. Neem hun vloertegel Leaf. Die heeft dezelfde warme uitstraling als hout, maar dan met het onderhoudsgemak van tegels. En je kunt er ook nog eens mooie (visgraat)patronen mee maken. mottobymosa.com

Vintage luxe Als je van subtiele kleurtonen houdt, dan is de flessengroen wandtegel Tide Dark Green van tegelsensatie Motto by Mosa iets voor jou. Nostalgisch en retro met een knipoog, maar dan wel met een luxe look & feel. Prachtig in combinatie met messingkleurige kranen en natuurlijke materialen. mottobymosa.com

Blue is back

Eyecatcher Fuse wastafel van het Nederlandse merk Not Only White heeft 3 internationale design awards op zijn naam staan. Het onderscheidende karakter is het samensmelten van gekromde lijnen en rechte vlakken tot één organisch object. Fuse is wat je met recht een echte eyecatcher voor in je badkamer noemt. notonlywhite.com

Diepdonkerblauw is een van de trendkleuren deze zomer. ‘Blue Portrait’ komt uit de kleurrijke collectie fotokunst van Umo Art Gallery. Dit Nederlandse bedrijf drukt foto’s af op de high end Durst Lambda printer. Verlijmd tussen plexiglas en dibond ontstaat zo fotokunst van museumkwaliteit. Vanaf € 395,- (60 x 90 cm). umoartgallery.com

Duizend-en-een traplopers Het gespecialiseerde familiebedrijf De Roode Loper is al tientallen jaren keihard bezig om de traploper weer op de kaart te zetten. Specialisatie moet, omdat er veel oude kennis over lopers en de complexe montage daarvan verdwenen is. Zij hebben de mooiste en grootste keuze, vooral maatwerk. deroodeloper.nl

Luxe design, beste prijs Second Luxury is een online platform welke vraag en aanbod van nieuwe en tweedehands luxe design items, voor zowel de particuliere als zakelijke markt, samenbrengt. Ze beoordelen alle items op echtheid, kwaliteit en waarde. Bezoek de website om het perfecte item te vinden of biedt jouw exclusieve item aan op secondluxury.nl.

Wonen zonder galm Een interieur met veel ‘harde’ materialen heeft een lange nagalm, wat irritatie en vermoeidheid opwekt. De akoestische wandpanelen van Kleedup bestel je in jouw gewenste maat en stijl om zo de geluidsgolven te absorberen. Het materiaal is voor 90% gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. kleedup.nl


Foto: Persfoto

VSNR |

32

Handi Curry recept Hoofdgerecht voor 4 personen | Bereidingstijd: 25 minuten | Soja- en glutenvrij INGREDIËNTEN • 1 (100 gram) rode ui • 2 eetlepels zonnebloemolie • 3 teentjes knoflook • 1 (200 gram) grote tomaat • 1 theelepel gemberpasta • 1 theelepel komijnzaad • 1 theelepel korianderzaad (kneus in een vijzel) • 1 theelepel kurkumapoeder • ½ theelepel zout • 80 gram droge vegan stukjes (op basis van gele erwten en tuinbonen) • 250 milliliter water • 125 gram kokosyoghurt • 1 theelepel garam masala

ZO MAAK JE HET 1. Snij de rode ui in halve ringen. Verhit de zonnebloemolie in de pan en bak de rode ui op middelhoog vuur voor ongeveer vijf minuten. Hak de knoflook fijn en snij de tomaat in blokjes en voeg toe aan de pan samen met de gemberpasta. Roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens het komijnzaad, gekneusde korianderzaad, kurkumapoeder en zout toe. 2. Terwijl je in de pan roert voeg je de droge vegan stukjes toe samen met het water. Breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, doe je een deksel op de pan en laat je het op laag vuur pruttelen voor tien minuten. Haal de deksel van de pan en roer de kokosyoghurt en de garam masala erdoor. Laat de curry nog even warm worden. Tip! Lekker met bijvoorbeeld: basmati rijst, naanbrood, verse koriander en mango chutney. VL

De nieuwste houdbare vleesvervanger op basis van gele erwten en tuinbonen. � � � � �

Snel en gemakkelijk te bereiden Lang houdbaar Vegan Allergeenvrij Lekker veelzijdig

Wist j

e

dat erwte ne een la n tuinbone ge n voetaf ecologisch e druk h ebben ?

Ontdek de lekkerste recepten op www.peasmaker.nl


Uw meubels fris het voorjaar in

Tijdelijk 25% korting op herstofferen en reparatie

Sinds 1938 zijn wij meesters in ons vak. Wij hebben elke leersoort bewerkt en elke stof in onze handen gehad. Meubels, van klassiek tot modern, vinden bij ons een 2e leven. Voor stofferingen en reparaties komen wij eerst langs voor een persoonlijk en vrijblijvend advies. Uw interieur snel weer warm en knus voor het najaar. Kijk voor onze vestigingen en diensten op de website.

Contact informatie Website

www.stoffeerdersbedrijfvanzetten.nl

E-mail

info@ stoffeerdersbedrijfvanzetten.nl

Telefoon

020 – 56 02 944


VSNR |

34

Foto: Persfoto

VSNR Gezondheid

Lekker en gezond de lente door

Hou van honing

Bee Bodhi Bee Bread Honey €23,95

Foto: Toni Cuenca

Bee Bread honing van Bee Bodhi is een natuurlijk rauw product dat wordt geoogst in de weilanden van Zuid-Zweden. Het is rijk van smaak, zoet en donker met een ondertoon van sinaasappelmarmelade. Ook zit er geperst bijenbrood in, boordevol voedingsstoffen en antioxidanten. Het smaakt goed in combinatie met bijvoorbeeld rijpe oude kaas en een volle rode wijn.

Zin in een sapje?

Met een goede juicer beschik je zelf over de mogelijkheid om heerlijk, supergezond fruiten groentesap te maken wanneer je maar wilt. Geef je lichaam dagelijks een boost met huisgemaakt sap vol met vitamines en mineralen en geniet van de smaak van vers sap met deze sapcentrifuge.

Nutribullet Nutribullet Juicer Pro €149,95

Foto: Karolina Grabowska

Het is lente! De zon laat zich eindelijk wat meer zien, de dagen worden langer en de vogeltjes fluiten. Het is de perfecte tijd om aan je eigen gezondheid te werken. Wij geven je een aantal mooie tips om je fysiek én mentaal lekker te voelen.

Recept: Kleurrijke tortilla’s

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 20 minuten

3X TIPS HOME WORKOUT Binnenkort mogen we hopelijk gewoon weer naar de sportschool, maar tot die tijd zullen we het toch echt zelf moeten doen. Gelukkig kan je thuis ook prima sporten. Met deze tips hou je het ook thuis vol!

PLAN JE WORKOUT IN Thuis sporten is flexibel en dat kan een valkuil zijn. Je hebt zeeën van tijd, dus je kunt het ook best even uitstellen. En dat leidt weer tot afstel. Plan je workouts daarom in op vaste momenten, zo creëer je een ritme en wordt sporten onderdeel van je dagelijkse routine. KIES HET JUISTE SCHEMA Bewegen gaat het makkelijkst als je het leuk vindt. Kies dus ook thuis voor workouts die je echt leuk vindt, dan is je eigen schema een stuk makkelijker vol te houden! DOE MINSTENS DE HELFT Lukt het vandaag echt niet? Spreek dan met jezelf af dat je minstens de helft van de oefeningen doet die je normaal gesproken zou doen. De kans is groot dat je dan lekker op dreef komt en alsnog de workout afmaakt. En zo niet? Dan is iets altijd beter dan niets!

No Fairytales INGREDIËNTEN Bieten tortilla • 8 Groente tortilla's wrap €2,69 • 1 pot gele geroosterde paprika’s • 3 rode uien • 500 g rundergehakt • 1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix • 1 eetlepel natuurazijn • 1 blik mais • 1 blik zwarte bonen • eventueel rode kool of andere sla • 1 rode peper • munt en peterselie naar wens • 2 limoenen • 125 gram creme fraiche

ZO MAAK JE HET 1. Snijd de geroosterde paprika’s in repen en de rode ui in parten. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de Mexicaanse kruidenmix en de geroosterde paprika toe en bak even mee. 2. Bak in een andere pan in een scheutje olijfolie de rode ui tot deze zacht en glazig is. Blus af met een scheutje azijn. 3. Spoel de mais en zwarte bonen schoon. Warm ze eventueel op en zet ze op tafel met het gehakt en de uien. Snijd de rode kool en munt en peterselie in dunne reepjes. Snijd de limoenen in partjes. 4. Zet alles in bakjes op tafel en laat iedereen naar wens zijn of haar eigen tortilla beleggen.


Authentieke Libanese keuken bij jouw thuis HEEMSTEDESTRAAT 80 AMSTERDAM | CEDARS.NL


VSNR |

36

Niemand kan zeggen hoe schoon ons drinkwater precies is

Vergeleken met andere landen hebben we in Nederland goed drinkwater. Maar hoe schoon dat precies is kan niemand eigenlijk zeggen. Dit omdat bepaald moet worden waar je precies naar kijkt. In de Waterwet ligt vast dat er naar 65 hoofdzaken wordt gekeken in het water, zoals kwik en lood. Maar in kraanwater kunnen nog duizenden andere reststoffen aanwezig zijn.

De drinkwaterbedrijven monitoren wel de reststoffen in het drinkwater, maar komen meestal in actie als de sensoren een teveel van een reststof detecteren. “Net als de kankerverwekkende stof Gen X die Chemours jarenlang in het water loosde. In de kleine hoeveelheden viel het niemand ooit op, maar op het moment dat het teveel loosde reageerden de sensoren, waarop de norm werd aangepast. Bovendien doet het RIVM momenteel nog onderzoek naar een enkele stof en bepalen ze aan de hand daarvan in welke hoeveelheid deze in ons drinkwater aanwezig zou mogen zijn. Maar zoals een Duitse professor wel eens zei: we stellen normen vast van stoffen waar wij van vinden in welke hoeveelheden deze mogen voorkomen in ons drinkwater, terwijl de reststoffen stuk voor stuk helemaal niet in ons drinkwater zouden moeten voorkomen.” De drinkwaterbedrijven kunnen technisch gezien veel meer uit het water halen dan

Foto : Persfoto

Nederland is het afvalputje van Europa”, vertelt Marcel Luijendijk, oprichter en eigenaar van Tradeline. “Wat men in Zwitserland en Duitsland in het water gooit komt uiteindelijk ook bij ons terecht. Drinkwaterbedrijven weten veel van de reststoffen te verwijderen, maar echt honderd procent water zuiveren lukt eigenlijk nooit. Daarbij komt dat een groot deel van onze drinkwaterbronnen eigenlijk helemaal niet geschikt zijn om er drinkwater van te maken. Dit omdat alles wat onze grootouders en boeren vele jaren voor ons op de aarde gegooid hebben in het grondwater terecht zijn gekomen. Vervolgens mixen drinkwaterbedrijven het water van verschillende bronnen om er zo voor te zorgen dat het water toch voldoet aan de kwaliteitseisen.”

dat ze nu al doen, aldus Marcel. “Bovendien maken zij water schoon wat we vervolgens ‘weggooien’ omdat we het gebruiken voor ons toilet- en douchegebruik. Zodra we alleen het deel nog schoner maken wat we gebruiken voor ons drinkwater zal dit leiden tot weliswaar een hogere waterrekening, maar zorgen we wel voor kwalitatief beter drinkwater. Gelukkig is men steeds bewuster van de kwaliteit van ons drinkwater. De afgelopen jaren is het streven naar een gezondere leefstijl steeds belangrijker geworden en daar hoort goed drinkwater ook zeker bij!” Om de kwaliteit van ons drinkwater te waarborgen is onderzoek vereist, besluit Marcel. “Aandacht en meer geld naar het onderzoeken van combinaties van reststoffen in ons

drinkwater is nodig. Gen X bij Chemours is een goed voorbeeld dat aantoont dat men eigenlijk totaal niet weet wat er in ons drinkwater zit. Een vergunning om dit soort stoffen te mogen lozen had nooit afgegeven mogen worden. Bovendien zijn er zoveel bedrijven die afvalstoffen mogen lozen die in ons oppervlaktewater terecht komen. Als hier beter naar wordt gekeken, in combinatie met onderzoek naar de combinaties van reststoffen in ons drinkwater, kunnen we een grote slag slaan. Maar alleen als we ook met onze buren gaan samenwerken. Water stopt immers niet bij de grens. In de tussentijd is het gebruik van filters thuis een goede mogelijkheid om zo schoon mogelijk drinkwater uit de kraan te kunnen drinken.” VL Tekst: Féline van der Linde


PARTNER CONTENT - PRESCAN

Eenvoudig toegang tot de kennis en expertise van medisch specialisten én state of the art apparatuur Het idee dat zorg ‘gratis’ moet zijn, zit diepgeworteld bij Nederlanders. Toch zijn er steeds meer mensen die kiezen voor gericht preventief medisch onderzoek. Zelfs als ze dit zelf

moeten betalen. Waarom kiezen mensen voor preventief onderzoek, zoals een bodyscan met cardiologisch-, dermatologisch- en/of laboratoriumonderzoek?

“Mensen lopen soms al langer met vage klachten of ze willen

inzicht in hun eigen gezondheid”, vertelt drs. C. (Cristina) Dowling,

radioloog bij Prescan. Prescan zorgt ervoor dat iedereen eenvoudig toegang kan krijgen tot de kennis en expertise van medisch

specialisten én state of the art apparatuur. Zo krijgen cliënten direct inzicht in hun gezondheid. De resultaten uit een gericht preventief

onderzoek, bijvoorbeeld een MRI-scan of cardiologisch onderzoek, kan geruststelling bieden. Maar, Prescan ziet ook mensen zonder

klachten die zich elke twee of drie jaar preventief laten onderzoeken. Of als ze jonger zijn: om de vijf of zes jaar. RISICOFACTOREN EN ZIEKTES OPSPOREN

Prescan gelooft dat gezondheid te belangrijk is om pas in te grijpen als het mogelijk te laat is. Daarom richten zij zich op het opsporen van risicofactoren en (eventuele) aandoeningen, zodat de cliënt zelf de regie kan nemen over zijn of haar gezondheid. Vaak is de

uitkomst van een bodyscan dat de cliënt gerustgesteld naar huis

gaat. Op basis van de verkregen inzichten is de cliënt bewust van

eventuele risicofactoren en is vervolgens in staat deze inzichten om te zetten naar een gezondere levensstijl.

Soms wordt er door radioloog Dowling of door een andere medisch specialist een (mogelijke) aandoening gevonden. Prescan heeft

directe lijnen met hoog aangeschreven ziekenhuizen en klinieken in

de reguliere zorg. Wanneer er een relevante bevinding wordt gedaan krijgt de huisarts een rapportage en denkt Prescan mee over de juiste zorg op de juiste plek.

Bedrijven als Prescan kregen in het verleden weleens kritiek vanuit de reguliere zorg. Als je heel goed zoekt, was het idee, dan vind je altijd wel wat. Het zou leiden tot onnodige zorg en ongerustheid van de

cliënt. Inmiddels hebben steeds meer mensen hun mening bijgesteld, ziet Dowling. “Ook in de reguliere zorg is preventie steeds belangrijker. Een gezonde leefstijl is in deze tijd belangrijker dan ooit en wij dragen als Prescan graag bij aan deze bewustwording. Je gezondheid is een groot goed. Uit onderzoek blijkt dat na een bezoek aan Prescan 93

procent van de cliënten daadwerkelijk is gerustgesteld en aangeeft gemotiveerder bezig te zijn met gezond leven.”

Dowling en haar collega’s, die de MRI-scans beoordelen, zijn

allemaal medisch specialist en naast hun werk voor Prescan vaak ook werkzaam in een regulier ziekenhuis. “De andere radiologen

en ik werken volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging

voor Radiologie en onze cardiologen en dermatologen werken weer

volgens de standaarden in hun beroepsgroep.” Dowling zelf werkt op dit moment fulltime als radioloog voor Prescan, maar werkte in het verleden in het UMC Utrecht en het OLVG in Amsterdam. NIEUWE MRI-SCANNERS

Prescan zet in op kwalitatief goede diagnostiek. Om zowel de

reguliere zorg als haar cliënten het beste te kunnen bedienen heeft

Prescan geïnvesteerd in nieuwe MRI-scanners waaronder een 3Tesla MRI-scanner in Baarn ontwikkeld door Siemens Healthineers. Het

zegt de leek waarschijnlijk niet veel, maar Dowling is enthousiast: “We kunnen er kwalitatief uitstekende beelden mee maken, die vergelijkbaar zijn met die van academische ziekenhuizen.”

De nieuwe MRI-scanners hebben meer pluspunten. Dowling: “De tunnels geven meer comfort en zijn breder waardoor ze beter

geschikt zijn voor mensen met claustrofobie of overgewicht. Ze zijn ook voorzien van bewegings- en ademhalingssensoren, zodat de scanner dit kan corrigeren en je nóg betere beelden krijgt.” BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN BIJ PRESCAN?

Wie zich wil laten onderzoeken hoeft zich in elk geval niet te laten weerhouden door de coronapandemie. “Wij zijn geopend en

voldoen aan de gestelde richtlijnen vanuit het RIVM,” laat Dowling

weten. Een bodyscan, die bestaat uit vijf gerichte MRI-onderzoeken kost 990 euro. Dit kan aangevuld worden met bijvoorbeeld een

cardiologisch-, dermatologisch- en/of laboratoriumonderzoek.

Dowling: “Als je gezondheid echt je grootste asset is, waarom zou je dan niet in een bodyscan investeren?”

Ga voor meer informatie naar www.prescan.nl


VSNR |

38

VSNR op bezoek bij...

Kesbeke

Hoe beviel de verhuizing naar de Adolf van Nassaustraat?

“Eigenlijk herhaalde de geschiedenis zich al vrij snel weer. Toen we het pand kochten op onze huidige locatie in de Adolf van Nassaustraat dachten we dat we van de hel naar de hemel waren gegaan. Maar al snel bleek dat ook dit pand te klein was. Gelukkig konden we nog een loods aanbouwen, maar we zijn nu ook genoodzaakt om er een loods in Sloterdijk bij te huren vanwege ruimtegebrek.” Hebben jullie dan meer ruimte nodig voor de productie?

“De productie kunnen we nog zeker aan in de Adolf van Nassaustraat. Met ons team van ongeveer 25 man moeten we af en toe wat bukken en kruipen, maar het is ook net wat je gewend bent. Ik krijg vaak verbaasde reacties als ik aangeef dat wij hier alles produceren, maar we hebben nu eenmaal deze ruimte en daarmee flikken we het gewoon. Wel hebben we de loodsen nodig voor opslag.”

Foto: Justin Rahantoknam

Ik zie veel wit en blauw in de fabriek. Is dat met een speciale reden?

Met Kesbeke willen we een hip, modern en innovatief bedrijf zijn. “We zijn de enige conservenfabriek in Europa met het MVO certificaat. Ondanks dat wij gevestigd in een redelijk oud pand waarin we voldoen wij ruimschoots aan alle kwaliteitseisen en normen van vandaag de dag. De fabriek is eigenlijk vooral wit en blauw en roestvrijstaal uit hygiëne oogpunt en omdat we veel met azijn werken is dat het enige materiaal wat hier tegen bestand is.” Je gaf het net al aan: jullie hebben een klein team. Is dat een bewuste keuze?

“We zijn met 25 man en met z’n allen werken we elke dag keihard om voor elkaar te boksen. We doen inderdaad heel veel zelf. Maar we huren in de zomer, tijdens de oogst, extra hulp in. Ongeveer dertig procent van het team heeft een (lichte) beperking. Ik vind dat iedereen eigenlijk wel een beperking heeft, alleen valt het bij de een wat meer op dan bij de ander. Het zijn fantastische medewerkers en met hen samenwerken bevalt ons ontzettend goed.” Waar komen de producten van Kesbeke vandaan?

“Augurken worden jammer genoeg niet meer in Nederland gekweekt. Verse augurken arriveren dan ook elke dag uit Duitsland. De rest van de producten proberen we in- en rondom Amsterdam te verkrijgen. Vervolgens leggen

Foto: Kesbeke

In 1977 verhuisde het familiebedrijf Kesbeke naar de Adolf van Nassaustraat in Amsterdam. De vader van Oos Kesbeke, de huidige directeur van Kesbeke, heeft verschillende inleggerijen opgekocht waar, onder andere augurken en uien gewassen, gepekeld en in glazen potten werden gepasteuriseerd, in de buurt van de Jodenbreestraat in Amsterdam. Op een gegeven moment moest de stap gemaakt worden naar een grotere fabriek, daar in die tijd werd er nog veel op straat gewerkt. Dat was niet meer mogelijk.

we de producten in het zuur, of vermaken we de grondstoffen tot bijvoorbeeld plakjes of blokjes. Daarna worden de producten verpot of in blik gedaan. Sommige producten hebben wat meer tijd nodig om te zuren. Het etiket gaat er pas op het moment dat de producten klaar zijn om geleverd te worden. Dit betekent dat we de producten nog een keer in onze handen hebben om zo nog een extra check op het product uit te kunnen voeren. Zo kan de pot beschadigd zijn waardoor het vacuüm van het potje af is. Met de extra check voorkomen wij dat het product beschadigd bij de afnemer terecht komt. Het is een utopie om te denken dat elk product dat je maakt helemaal perfect is. Maar door bewust te etiketteren op het moment van uitleveren zijn we in staat om nog een keer het product te controleren. Waarom heb je ervoor gekozen om voor de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen certificering te gaan?

“Certificaten kunnen worden van je geëist, van bijvoorbeeld afnemers, zoals het BRC


Wat zou je met Kesbeke nog willen bereiken?

“We zijn met allerlei nieuwe projecten bezig. Zo zijn we nu bezig met het maken van unieke babyvoeding en zijn we een bijzondere samenwerking aangegaan om Kimchi te maken. Ontzettend leuk om te doen. En, al zeg ik het zelf, we mogen heel erg trots zijn op het eindresultaat!” VL Tekst: Féline van der Linde

VSNR |

certificaat omtrent voedselveiligheid. Als echt Amsterdams bedrijf hebben wij een grote bek met een klein hartje. Ook ik heb een grote bek, maar ik wil ook graag laten zien dat ik een klein, goed hartje heb. Daarom ben ik gestart met het implementeren van de MVO prestatieladder bij Kesbeke. MVO is echt een initiatief dat ondernemers puur uit het hart doen. Het is namelijk niet verplicht en kost de ondernemer een hoop geld. Met Kesbeke willen we een hip, modern en innovatief bedrijf zijn, en daar hoort MVO ook bij. Slechts 200 bedrijven in Nederland bevinden zich op de MVO prestatieladder en ik zou daar graag meer bedrijven op willen zien. De Prestatieladder zou wat mij betreft dan ook langer moeten zijn zodat meerdere bedrijven kunnen instappen, ook bedrijven die nu nog voorzichtig zijn vanwege de kosten. Zo kan uiteindelijk ook de slager om de hoek mee doen.”

Foto: Justin Rahantoknam

Foto: Justin Rahantoknam

39


siebel

40 VSNR |

www.siebeljuweliers.nl

VSNR Giftguide Foto: Alleksana

Johnny D oodle #Milk Fudge & B rownie €3, 49

van €389 voor

2

€309

3

Siebel juweliers 7. 8. 9. 1. Ring 0,21 ct van € 1.049 voor € 839 2. Ring 0,07-0,08 ct van € 499 voor € 399 3. Ring 0,26-0,27 ct van € 1.599 voor € 1.279 1. Ring 0,09 ct van € 749 voor € 599 Meer informatie: siebeljuweliers.nl 2. Ring 0,09 ct van € 629 voor € 505

3. Ring 0,21-0,23 ct van € 1.199 voor € 959 Voor de sier

10.

11.

12.

7. Ring 0,21 ct van € 1.049 voor € 839 8. Ring 0,07-0,08 ct van € 499 voor € 399

Moederdag inspiratie

9. Ring 0,26-0,27 ct van € 1.599 voor € 1.279

10. Ring 0,23-0,24 ct van € 1.149 voor € 919 4. Ring vanextra € 1.749 voor € 1.399 Wil je dit0,30-0,34 jaar een bijzonder 11. Ring 0,28-0,32 ct van € 1.749 voor € 1.399 5. Ring 0,04-0,05 van is € 369 cadeau geven? ctDan eenvoor € 295 12. Ring 0,04 ct van € 389 voor € 309 6. Ring 0,37-0,40 vanvan € 2.399 voor € 1.919 prachtig sierraad zilver, goud of diamant altijd een goed idee. Siebel biedt een groot assortiment sieraden zijn vervaardigd uit 14 karaat goud en gezet met briljant geslepen diamant. metAlle voor ieder wat wils. Neem Op zondag 9 mei is het weer je moeder mee voor een private Moederdag. Het perfecte moment shopping afspraak of kies zelf _2021_Brochure Moederdag_A5 digitaal_promo extern magazine_1.indd 1 14/04/2021 om 11:33 online of in de winkel iets moois je (stief)moeder, oma of een andere voor haar uit. bijzondere vrouw in je leven in het

Bij een mooi moederdagcadeau hoort ook een mooie boodschap. Deze Milk Fudge & Brownie reep van Johnny Doodle is niet alleen lekker, maar biedt je ook de ruimte om iets liefs te zeggen. Een leuk cadeau voor jong en oud. #Iloveyou #momyourock #gefeliciteerd

zonnetje te zetten en haar te verwennen (op afstand). Met deze cadeaus zit je sowieso goed.

Maison Flowers Longlife Pink Hydrangea Round Box €119,95

Pols Potten studio Crazy Vaas Small €164,00

Zeg het met bloemen

Ad visionar print EMP.pdf

#Milk Fudge & Brownie

1

Ben je op zoek naar bloemen waar je extra lang van kan genieten? Ga dan dit jaar voor een flowerbox. Door het groeiproces van de bloemen te stabiliseren kunnen de bloemen minimaal een jaar blijven staan. Voeg hier een persoonlijke 15-04-2021 15:57 booschap aan toe om het cadeau af te maken.

Foto: Persfoto

1

Energie en schoonheid van het universum

Guérison is het eerste merk voor spirituele geurkaarsen in Europa en streeft naar voortdurende innovatie. Afgestemd op jouw sterrenbeeld, heeft elke kaars een andere geboortesteen, behorend bij de geboortemaand.

GUÉRISON Taurus Candle €55 inc. VAT

Duurzame pure honing uit Zweden Het ideale moederdag cadeau!

Nu 20% korting bij gebruik van de code: MOEDER20 Bekijk ons assortiment op www.beebodhi.com


Onze samenwerking met één van de beste wijnmakers ter wereld!

We kunnen objectief zeggen dat dit één van de beste Chardonnay’s ter wereld is. Hij staat al jaren in de top 10 van het concours ‘Beste Chardonnays ter wereld’. We feliciteren onze wijnmakers Calmel & Joseph, met wie we al jarenlang samenwerken en die speciaal voor ons deze cuvée hebben gemaakt! Hun liefde en vakmanschap is terug te vinden in het glas: Een mooie balans tussen rijp fruit, zoals mango en banaan, ondersteund door een beetje boter en vanille door de lagering op houten vaten. Tegelijkertijd is hij crispy, zacht en fris. Uitnodigend!

Nu

Van dit Franse juweeltje kun je nu genieten voor de feestelijke prijs van 49,- per pakket van 6 flessen. Bovendien bezorgen we hem gratis bij je thuis. Gebruik de kortingscode ATVL29 in je winkelmandje.

49,-

per pakket

Astrid & Thérèse Villa Blanche Chardonnay pakket

Proost! Astrid Joosten & Thérèse Boer ~ Vinologen ~

6x Villa Blanche Chardonnay cuvée Astrid & Thérèse (2020) Extra voordeel: geen bezorgkosten! Actiecode:

ATVL29

Bestellen kan eenvoudig via: www.astridentherese.nl/chardonnay Deze actie is geldig t/m 14 mei 2021 of zolang de voorraad strekt – Voor meer informatie kun je contact opnemen via 038-8080102 (bereikbaar ma-vr van 08:30 tot 17:00) Geen 18, geen alcohol.


Foto: Persfoto

VSNR |

42

Midden-Oosterse cannelloni met hoemoes en muhammara Hoofdgerecht voor 4 personen | Bereidingstijd: 45 minuten

INGREDIËNTEN • 3 eetlepels olijfolie • 2 tenen knoflook, fijngehakt • 1 blik tomatenblokjes • 1 ui, gesnipperd • 300 gram verse spinazie • 200 gram Maza Hoemoes XL • 100 gram Maza Muhammara • 8 koelverse lasagnevellen • 50 gram Hollandse jonge geitenkaas, grof geraspt • 1-2 eetlepels amandelschaafsel • Kleine handvol granaatappelpitten • Kleine handvol dille en koriander, grof gehakt • Extra: middelgrote rechthoekige ovenschaal

ZO MAAK JE HET 1. Verwarm de oven tot 200°C.Verwarm de helft van de olie in een sauspan en fruit de helft van de knoflook 30 seconden. Voeg de tomatenblokjes toe en kook de saus op matig vuur ongeveer 15 minuten tot hij wat is ingedikt. 2. Verwarm intussen de rest van de olie in een wok en fruit de ui met de rest van de knoflook voor 2-3 minuten. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Schep de spinazie met een schuimspaan in een kom, laat hierbij zo veel mogelijk vocht in de pan achter. Meng de Maza Hoemoes door de spinazie en breng op smaak met een beetje zout en peper. 3. Neem de tomatensaus van het vuur en meng er de Maza Muhammara door. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe. Verdeel een derde van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Schep wat van de spinazievulling op de lange kant van een lasagnevel en rol op. Leg het rolletje in de ovenschaal op de tomatensaus. Herhaal dit met de rest van de lasagnevellen en vulling en leg de rolletjes naast elkaar in de schaal. Verdeel de rest van de tomatensaus over de cannelloni en bestrooi met de geitenkaas. Strooi er het amandelschaafsel over en bak de cannelloni 15-20 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en het schaafsel licht goudbruin is. 4. Neem uit de oven en verdeel er de granaatappelpitten, dille en koriander over. VL


VSNR |

43

LEKKER GENIET EN DOE J E MET MAZA Hoemoes in lekkere grote gezinsverpakking! Kijk voor lekkere recepten op www.maza.nl @MASMASMAZA


VSNR |

44

Buitenruimtes met een visie Foto's: Buro Buiten

Een buitenruimte is meer dan alleen een grasveldje met een plekje om te zitten. Het is een visie volgens Peter Bouw, oprichter en eigenaar van Buro Buiten.

Doordat ik tuinarchitectuur mix met de persoonlijke wensen van de klant word ik ook wel eens door hen een tuinvisionair genoemd, waarbij ik de rol van een dirigent op mij neem. De hovenier heeft verstand van het groen, de stratenmaker van het maken van een stoep en de timmerman van het maken van een veranda in de buitenruimte. Al deze disciplines samen maken een hoogwaardige buitenruimte en die stuur ik aan. Vroeger was ik altijd al heel graag buiten en zag de buitenruimte als mijn eigen universiteit. Er valt zoveel te leren en experimenteren. Daarnaast help ik graag de mensen met mijn kennis te zoeken naar de mogelijkheden om een buitenruimte te optimaliseren.” BUITENLEVEN

Door de jaren heen is het buitenleven steeds belangrijker geworden. “Vroeger maakten we een mooie bloemenperk in de tuin en dat was het. Maar het is nu veel meer een belevenis geworden”. En dat maakt dat er ook veel meer mogelijk is, zoals verschil-

lende stijlen, bijzondere ornamenten, aandacht voor duurzaamheid of het opvangen van regenwater en daarmee de tuin laten besproeien. Door aandacht te besteden aan alle mogelijkheden ontzorg je iemand in het proces van het aanleggen van een buitenruimte. “Maar tegelijkertijd vind ik ontzorgen een gevaarlijk woord. Je hebt de intentie en de commitment om de buitenruimte zo goed mogelijk aan te leggen. De klant daarbij zoveel mogelijk meenemen in het proces en de mogelijkheden om zo de beste keuzes te maken is daarbij van belang, waardoor je als opdrachtgever heel veel invloed hebt om je eigen droomplek te creëren.” VISIE

Mijn visie is eigenlijk eerst een ijzersterk plan maken, gaat Peter verder. “Voor mij zijn binnen en buiten onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een goed verloop tussen de binnen- en buitenruimte is dan ook heel belangrijk. Allereerst kijk ik naar de kwaliteiten die er al aanwezig zijn. Wat zijn bijvoorbeeld de looplijnen en zichtlijnen in de

buitenruimte? Waar zouden bomen en planten goed kunnen staan? Maar ook zijn zon, schaduw en privacy belangrijke elementen. Vervolgens kijk ik met de klant waar hij of zij blij van wordt en hoe ik dit kan vertalen naar bijvoorbeeld de styling. Nadat het plan is gemaakt ga ik samen met team aan de slag met het materiaal. Wat voor soort tegels kan ik gebruiken en met welke materialen ga ik aan de slag? Hierin kunnen ook zoveel keuzes gemaakt worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van planten en bloemen in de buitenruimte die veel vogels en insecten aantrekken. Deze geven tegelijkertijd ook kleur en geur aan de buitenruimte. Of wil je overdekt zitten, wellness of moestuin? Het is allemaal mogelijk. Hiermee creëer je ook het persoonlijke karakter. Het belangrijkste is het komen tot een goed plan waarin de balans tussen binnen, buiten, persoonlijke wensen van de opdrachtgever bij elkaar komen voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Persoonlijk wil ik tot een uitvoering komen die klopt, waarbij natuur en architectuur hand in hand samen gaan.” VL Tekst: Féline van der Linde


PRECIES ZOALS U HET WILT

TIMBER HOEKLOUNGE €2832 €2249

INCL. SALONTAFEL MET TEAK BLAD | EXCL. DECORATIEKUSSENS EN INBETWEEN

TIMBER LOUNGE €2435 €1949

INCL. VERSTELBARE SALONTAFEL | EXCL. DECORATIEKUSSENS EN TROLLEY

TIMBER CHAISE LOUNGE €1438 €1149

Stel uw loungeset zelf samen De Timber lounge is ideaal om de perfecte opstelling voor uw tuin, dakterras of balkon samen te stellen. Met veel mogelijkheden en opties is dit een van de grootste mix en match sets uit onze collectie. U heeft namelijk niet alleen een vrije keuze uit elf verschillende kleuren kussens, maar ook uit veel losse elementen die verkrijgbaar zijn in wit of lava aluminium. Zo is er voor elke tuin een speciale lounge samen te stellen, geheel naar uw wensen.


VSNR |

46

Dompel je onder in de badkamertrends van dit jaar Een make over van de badkamer stond of staat bij velen op de planning. Welke badkamertrends van 2020 nemen we mee en welke nieuwe trends zijn erbij gekomen? KLEUR Ook dit jaar is groen dé kleur! Planten zien we door het gehele huis steeds meer, ook in de badkamer. En planten voor een muur met een groen kleurtje zorgt voor ontspanning, veiligheid en gezondheid, meldt Sanitairkamer.nl. Bovendien worden veel mensen ook nog eens rustig van de kleur groen. Wel zo fijn in deze roerige tijden. Niet alleen groen, maar ook andere donkere kleuren dringen de badkamer in. Waar de meeste mensen eerst voor wit in de badkamer gingen, is een donkere badkamer de

trend van 2021. Donkere kleuren zijn niet alleen voor de durfal die voor risico gaat, want donkere kleuren geven juist ook een gevoel van geborgenheid.

voor een pastelkleurig toilet of bad. Zo geef je je badkamer een geheel eigen look!

HOTEL CHIQUE Vanuit de woonkamer waait deze trend nu naar de badkamer. Van rijke materialen, zwarte, messing, of goudkleurige kranen tot aan veel verfijnde glamouraccenten, zoals een grote ronde spiegel of glanzende badkameraccessoires. The bigger the better, aldus Badenbody.nl. Maak je chique badkamer af met een vrijstaand bad of inloopdouche. SOFT PASTEL De lichte kleuren zijn nog niet volledig naar de achtergrond verdwenen. Frisse pasteltinten afwisselen in ton-sur-ton stijl maakt je badkamer fris, licht en straalt kalmte uit. En kies niet alleen voor wand- en vloertegels met een zachte kleur, maar kies ook eens

INTERESSANTE MATERIALEN Naast de verschillende stijlen kun je ook spelen met materialen in je badkamer. Cortenstaal werd eerst veel in de tuin gebruikt maar zien we nu ook veel in de badkamer terugkomen voor bijvoorbeeld de vloer of wanden, aldus Badenbody.nl. Zo creëer je een stoer, rauw, maar toch ook warm effect in je badkamer. Daarnaast zijn de strakke badkamertegels verleden tijd. Kies eens voor extra grote tegels, of gebakken tegels in een golfslagstructuur. Naast vele structuren zijn de tegels ook in steeds meer kleuren verkrijgbaar en dat hoeft niet per se slechts één kleur te zijn. Denk ook eens aan een kleurverloop, bijvoorbeeld van licht naar donkerblauw. Er is ontzettend veel mogelijk en durf die mogelijkheden ook te benutten voor een moderne en chique badkamer. VL Tekst: Marjon Kruize

Dé specialist in badkamers en tegelvloeren! MUTINA TEGELS...

ITALIAANS INTERIEUR

DESIGN

MUTINA heeft de collecties tegels tot kunst verheven. Met ontwerpers als Patricia Urquiola, gebroeders Bouroullec, Tokujin Yoshioka en last but not least Nederlands trots Hella Jongerius, mag Mutina als zeer vooruitstrevend en high level worden genoemd op gebied van keramische tegels.

SERIE PICO rustige tegels met relief, verzonken en verhoogde punten in 3 verschillende basiskleuren.

Westerwerf 2 Uitgeest (NH) tel. 0251-31 91 01 www.tonscholten.nl

SERIE PHENOMENON combineert smalle elementen om zo diepte en breedte te combineren in natuurlijke rustige kleuren. verschillende dessins zoals de honingraat, ijspegels en plantencellen roepen natuurlijke scenes op. voor de rustige stijlvolle badkamer, toilet of hal.

SERIE TRATTI serie tegels uit 3 basiskleuren en 8 patronen die oneindig gemixt kunnen worden of bijv. worden toegepast in 1 kleur en 1 dessin.


Blijf fit en gezond ® met Nedis Met Nedis® producten haal je alles uit je work-out

Nedis.com


Foto: Taryn Elliott

VSNR |

48

Spa at home Het is niet altijd mogelijk om naar de spa te gaan na een lange dag werken. Maar een spa kun je ook heel eenvoudig thuis creëren. Niets is zo fijn als van je badkamer een mini spa te maken, waar tijd voor jezelf centraal staat, al is het maar een halfuurtje. Een spa moment thuis doet wonderen voor je lichaam en geest!

O

ns welzijn en moreel worden zeker in deze periode flink getest. Daarom is de tijd nemen voor jezelf van belang om volledig te relaxen. Een spa-moment zorgt ervoor dat je je gedachten uit kunt zetten, kunt ontspannen en tegelijkertijd goed voor je lichaam zorgt. Maar hoe kan je zo’n spa-moment thuis creëren? Wij geven je een paar tips!

HAAR Breng een heerlijk haarmasker of haarolie aan en doe vervolgens je haar in een knot. Zo kan het masker of de olie goed intrekken tijdens je spa moment.

SPA SFEER Zorg er allereerst voor dat je je elektronica uitzet, tipt occitane.com. Of nog beter: neem je telefoon of tablet helemaal niet mee de badkamer in. Als je toch je telefoon meeneemt voor muziek, zorg dan bijvoorbeeld voor een ontspannen playlist voor op de achtergrond. Denk daarbij aan geluiden van de natuur en van de zee. Je staat binnen no-time in de ontspanningsmodus! Daarnaast is het licht in de badkamer van belang. Mocht je het licht niet kunnen dempen, steek dan een aantal (geur)kaarsen aan. Zo creëer je je eigen bubbel van rust!

GEZICHT Nu het haar is vastgebonden is het tijd voor het gezicht. Maak een zelfgemaakt stoombad voor de huid zodat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en de poriën van de huid zich kunnen ‘openen’. Een stoombad maak je door kokendheet water in een geschikte slakom te mengen met een heerlijke olie. Test de olie wel van tevoren, zo weet je zeker dat je geen allergische reactie krijgt. Plaats je gezicht vervolgens over de kom, maar houd voldoende afstand vanwege de hitte. Houd de afstand aan die voor jou goed voelt. Na tien minuten zijn de poriën open en is het tijd om onzuiverheden te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte scrub, die niet agressief is. Maak hiermee roterende bewegingen over je gezicht om de onzuiverheden goed te verwijderen.

RITUELEN Voor jezelf zorgen moet prioriteit nummer één zijn, zeker tijdens je spa-moment. Nadat je eigen spa sfeer hebt gecreëerd beginnen de spa rituelen.

KALMEREND GEZICHTSMASKER Nu je gezicht behoorlijk wat te verduren heeft gehad is het tijd om de huid een verzachtende behandeling te geven. Breng het gekozen masker (bijvoorbeeld een masker met aloë

4x

vera vanwege de kalmerende werking) royaal aan en laat het goed intrekken. BADDEREN Na het haar en gezicht is het tijd voor het gehele lichaam. Een warm bad is dé manier op je lichaam te laten ontspannen. Gebruik een heerlijke badolie of badschuim met heerlijke luxeuze texturen, zoals Relaxing YlangYlang bad- en douchegel van Molton Brown of de Relaxing lavendel badolie van Kneipp, voor een heerlijk slow down moment. En mocht je geen bad hebben thuis, of geen grote badkamer, niet getreurd! Met het (kleine) opblaasbare ligbad van Tubble kun je heerlijk genieten van een bad met hoofdsteun, bekerhouder en zachte bodem. Maak het effect van de spa af met speciale handdoeken die je alleen gebruikt voor jou spa moment. VL Tekst: Féline van der Linde

SPA AT HOME ESSENTIALS

Molton Brown Relaxing Ylang-Ylang Bath & Shower Gel (300ml ) €25

Kneipp Badolie Relaxing Lavendel €10,49

Tubble Royale – Ambient Taupe €199

ESSENZA Connect Organic Uni Natural Handdoek 70 x 140 cm €25,95


unique bathrooms

Scan de QR code en laat je inspireren op www.jee-o.com

Bent u op zoek naar een prachtige, onderscheidende badkamer? Dan kunt u terecht bij onze professionele partners voor badkamer concepten met een bijzonder design. In verschillende unieke series en gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Kijk voor meer inspiratie op onze website.

JEE-O Nederland I Moerman Sanitair BV www.jee-o.com


Uw oude vloer vervangen voor een compleet geleverde, aangebrachte en geïsoleerde vloer, inclusief vloerverwarming? FABER COMFORTVLOER® biedt het beste product.

Gemak & voordeel! Wij verzorgen jouw isolatieklus compleet • • • • •

Scherp All-in tarief Hoge isolatie waarde Stopt geurtjes en schimmels Jaarlijks 20% besparen op uw energierekening Inclusief gebruiksklare hoofdvloerverwarming

• Uw woning krijgt een hoger energielabel • Geschikt om gasloos te verwarmen (aan te sluiten op warmtepomp) • Eén bedrijf, één aanspreekpunt

Binn e 1 we n uw n ek ieuw e vloe r!

FABER COMFORTVLOER® voor jouw project? Kijk op onze website www.fabercomfortvloer.nl/direct-offerte of neem contact met ons op via 088-555 4444 voor een vrijblijvend advies op maat, zonder verrassingen achteraf.


Cruise op uw manier

Zeil deze zomer langs de Griekse eilanden met La Reine. Het zeilschip mét bemanning staat exclusief tot uw beschikking. Maximaal genieten met 12 familieleden of vrienden in alle rust en anonimiteit. Boek vandaag nog.

www.lareinecruises.com info@lareinecruises.com M +31 6 54 32 69 53


De vrijheid van huren Aan het IJ in meai r al kla

In de nieuwe stadswijk Aan het IJ in Amsterdam Noord kun je nu ook huren. The Row is begin mei klaar, dus je kunt al snel verhuizen. In The Row ben je van alle gemakken voorzien. Je huurt een compleet appartement, dus inclusief luxe keuken, toilet en badkamer én hoogwaardige PVC-vloer. Het sleutelwoord van dit fraai vormgegeven wooncomplex is transparantie. Denk aan veel glas en bijzondere louvres voor de hoge ramen als zonwering. Je hebt keuze uit 2-, 3-, en 4-kamerappartementen van circa 50 tot 130 m2 woonoppervlakte. De huurprijzen variëren van € 1.165,tot € 1.790,- per maand, exclusief servicekosten en de eventuele huur van een parkeerplaats. Parkeerplaatsen zijn (beperkt) te huur voor € 150,- per maand. Heb je interesse? Meer info vind je op de website.

aanhetij.com

Huren aan de Entrepothaven Op stadseiland Cruquius woon je op een unieke plek, dichtbij de Indische buurt en op 10 minuten fietsen van het centrum van Amsterdam. Een plek waar het industriële karakter van het havengebied samensmelt met moderne luxe. Waar je je vrij voelt en vooral geniet van een ontspannen eilandleven, met eigenwijze horeca, een supermarkt en een sportschool waar je gemakkelijk naartoe wandelt. De verbinding met het water voel je overal. Kies jij voor een huurappartement op Cruquiuseiland? Je hebt keuze uit diverse luxe appartementen voor jezelf, van studio tot riant 4-kamerappartement, maar je kunt ook een appartement delen: in 2Peer en het gebouw Cruquius 2.2C Noord in het levendige hart van Cruquius. In een co-living appartement kun je al huren vanaf 795 euro per persoon.

cruquius.nl

Profile for ANALYSE. | European Media Partner

The Visionaire Life #15 - Familie Gezondheid  

Gedistribueerd met Het Parool.

The Visionaire Life #15 - Familie Gezondheid  

Gedistribueerd met Het Parool.

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded