__MAIN_TEXT__

Page 2

Annonce

2

Denne udgivelse er et indstik fra European Media Partner

LEDER – FREMTIDENSDIGITALISERING.DK

Janus Sandsgaard

NICOLAIS TIPS!

“Digitale teknologier forandrer selve spillereglerne for konkurrencen.”

Jeg anbefaler, at man læser profilinterviewet med Deborah Sherry på side 12, hvor man kan læse om, hvordan General Electric fører an i den digitale transformation, som er så vigtig og som helt sikkert er kommet for at blive. God læselyst! 

INDHOLD

Fagchef for digitalisering, Dansk Erhverv

Digitale teknologier rokker ved det velkendte. Måske vi ikke bemærker det i en travl hverdag, men der er forandringer på vej så markante, at det bør påkalde sig alles opmærksomhed, hvad end man arbejder med udviklingen af den offentlige sektor eller driver virksomhed. Nogle virksomheder vil vinde på det, og andre gå til grunde. Hver anden virksomhed har de senere år oplevet et ændret konkurrencebillede, viser vores analyse i Dansk Erhverv. For digitalisering er ikke længere bare et redskab til at gøre det, vi plejer hurtigere og mere effektivt. Digitale teknologier forandrer selve spillereglerne for konkurrencen. Heri ligger mulighederne og udfordringerne. Derfor skal den digitale dagsorden være central for regeringens fremtidsplaner. Vi så gode takter i 2025-planen, som desværre røg på pause. Så meget desto større er behovet for regeringens digitale vækstplan til foråret 2017.

Følg os digitalt:

europeanmediapartnerdanmark

4

Logistik i COOP

6

Business Intelligence

8

ERP-systemer

10 Mobile Point-Of-Sale

ER FREMTIDENS DEPARTEMENTSCHEF EN ROBOT? 150.000 nye arbejdspladser og en vækst i BNP på 200 mia. kr. Det er ifølge Boston Consulting Group gevinsten, hvis vi i Danmark giver den gas med den digitale økonomi. De eksakte tal kan diskuteres, men ikke budskabet: Vi har et stærkt udgangspunkt. Danmark indtager en digital fjerneplads ud af 85 lande, men det er samtidig vores største svaghed: Risikoen for selvfedmens søvn.

Nicolai Probst, projektleder

Nye teknologier og forretningsmodeller vil udfordre lovgivere og embedsværk. Vi kan ikke leve med at det tager årevis at afgøre, om en ellers flyvefærdig idé er lovlig eller ej. Vi skal turde udfordre os selv, når ny teknologi kan løse opgaver, hvor vi før greb til jura. Lovene skal være sektor- og teknologineutrale, så vi ikke forskelsbehandler i erhvervslivet. Elektronhjernen i den selvkørende bil kan ikke fremvise kørekort, og derfor er det glædeligt, at regeringen kigger på færdselsloven og tuner den til fremtiden. Der kommer meget mere af den slags. Mange af os får robotter som kollegaer og konkurrenter i de kommende år, hvad enten vi går på arbejde i kedeldragt eller hvide skjorter. Derfor er uddannelse vigtigere end nogensinde før. I folkeskolen skal eleverne lære programmering med samme selvfølge som andre sprogfag. I voksen- og efteruddannelsessystemet er der brug for et løft, der matcher erhvervslivets behov. Og så skal vi slippe teknologien løs i den offentlige sektor. Vi skal fortsætte udviklingen af NemID, Digital Post m.v. i stadig bedre og smartere udgaver – men vi skal videre og f.eks. bruge kunstig intelligens til at gentænke den offentlige sektor og skabe ny værdi. Teknologien og tiden er måske endnu ikke moden til at erstatte departementschefen og CEO’en med en robot, men fremtiden er begyndt. fremtidensdigitalisering.dk

Giv avisen videre!

12 Profilinterview – Deborah Sherry 14 Kampen mod ransomware 16 Cloudløsninger 18 CRM og ERP-systemer 20 Internet of Things 22 Big Data

FREMTIDENS DIGITALISERING Project Manager:

Nicolai Probst

nicolai.probst@europeanmediapartner.com Managing Director: Johan Gilbe Business Developer: Krestina Sørensen Editor in Chief: Mats Gylldorff Assistant editor: Mette Bisgaard Head of Production: Katrine Hau Oppenlænder Layout: Katrine Hau Oppenlænder Mette Bisgaard Cover photo: General Electric Distribution: Dagbladet Børsen European Media Partner tager forbehold for evt. trykfejl og farveafvigelser.

European Media Partner Danmark ApS Amagertorv 11, 1160 København K. Email: dk@europeanmediapartner.com www.europeanmediapartner.com

European Media Partner er specialiseret i content marketing. Vi hjælper virksomheder med at nå en præcis målgruppe gennem emnespecifikke aviser, magasiner og kampagnesites. Vi distribuerer relevant information med tankevækkende og aktuelle emner i fokus, og vi skaber og tilbyder den rette medieeksponering for vores kunder. European Media Partner Danmark er en del af EMP International.

ANNONCE

MED DATALØN ER I SIKRET LØN TIL TIDEN Arbejdet bærer sjældent lønnen i sig selv. Det ved de hos Bluegarden, der står bag DataLøn - Danmarks mest anvendte lønsystem – med over 65.000 erhvervsvirksomheder på kundelisten, og lønudbetalinger til cirka 500.000 lønmodtagere, hver eneste måned, året rundt. Styrker kundernes forretning De mange muligheder for integration til DataLøn hjælper kunderne til en øget digitalisering i deres administrative processer. Det giver ikke alene en øget effektivitet i den enkelte virksomhed, men minimerer også risikoen for fejl, og sparer dermed tid. Med DataLøn er det muligt at opsamle løndata fra medarbejderne - enten via en app eller gennem egne tidssystemer. Registreringerne godkendes i DataLøn, inden de indgår i lønbehandlingen og efterfølgende bogføres direkte i virksomhedens økonomisystem. Hurtigt og enkelt. Samtidig sørger DataLøn for alle overførsler til for eksempel offentlige myndigheder såsom

SKAT samt til FerieKonto, statistik og pension med mere. Få mere for mindre Med DataLøn får kunderne desuden markedets måske bedste service og support. Det giver tryghed. Ikke fordi det er kompliceret at lave løn – men fordi der er meget at holde styr på: Tillæg, skat, pension, ferie, overenskomster, etc. Den løbende dialog med kunderne, giver også Bluegarden en stor forståelse for deres ønsker og behov, og dermed mulighed for hele tiden at være på forkant med udviklingen og kunne tilbyde nye funktioner, der er med til at gøre hverdagen for kunderne endnu nemmere.

Læs mere på www.bluegarden.dk eller ring på 72 27 90 19.

Profile for ANALYSE. | European Media Partner

Fremtidens digitalisering #1  

Distributed with Dagbladet Børsen November 8th 2016

Fremtidens digitalisering #1  

Distributed with Dagbladet Børsen November 8th 2016