Page 1

Dit is een commerciële uitgave van European Media Partner bij deze krant.

ANALYSE INDUSTRIE MET FOCUS OP INDUSTRIAL DESIGN EN HEALTHCARE

CONTENT WITH A PURPOSE

NR. 2 MAART 2018

ANALYSEINDUSTRIE.NL

Lucien Engelen, Director Raboudumc REshape Center for Innovation

HEALTHCARE

“De grootste doorbraak is nu aan het ontstaan. Patiënten accepteren het niet meer om geen digitale mogelijkheden te hebben. En geef ze eens ongelijk. Vergelijk het met een bank. Stel je voor dat iemand zijn saldo wil weten en dan het antwoord krijgt: ‘Nee, nee, nee, komt u maar even langs, wie weet wat er allemaal misgaat als u zomaar uw saldo ziet’. Een andere grote doorbraak is dat de grote techbedrijven in het gat springen dat we als zorg open hebben laten liggen. Mensen hebben te maken met verschillende dokters, ziekenhuizen, gezondheidscentra en die hebben allemaal hun eigen portal. Het nieuws dat Apple dit nu gaat samenvoegen in één app zodat je alles in één keer kan zien op je iPhone is een grote stap voorwaarts."

Lees meer op pagina 20

Lees meer artikelen op analyseindustrie.nl INDUSTRIAL DESIGN

THOMAS PAULEN

CEO VAN ONTWERPBUREAU VANBERLO

Nieuwe privacywet levert ook kansen Het zal behoorlijk wat kopzorgen opleveren. De extra regeldruk, de vragen van klanten, de investeringen in beveiligingssoftware en de risico’s op boetes en reputatieschade. Marion Bout, head legal & compliance bij bedrijfsinformatiespecialist Graydon, is echter niet pessimistisch. Want behalve problemen en bedreigingen biedt de nieuwe wet ook kansen. Transparantie op de eerste plaats. “Transparantie leidt tot vertrouwen.” Bedrijven moeten immers laten zien hoe ze met persoonsgegevens omgaan. Hoe ze verwerkt worden en wat personen kunnen doen als ze hun gegevens verwijderd of gewijzigd willen zien. Een aantoonbaar transparant dataproces levert niet alleen B2C-vertrouwen, maar ook B2B. “Je krijgt kortere lijnen wanneer je precies kunt laten zien wat je doet om compliant te zijn."

Lees meer op pagina 10

Remy was Gedumpt… ToTdaT Carine Haar redde

‘Samen kom je verder, naar goed Nederlands model.’

Lees meer op pagina 8

HEALTHCARE

Zelfstandige kliniek focust op specialisme

Lees meer op pagina 22

INDUSTRIAL DESIGN

Wie voorbereid is ontdekt digitale kansen Ook in het industrieel ontwerpen ontstaan door digitalisering grote kansen. Met geavanceerde simulatietechnieken zijn processen of producten al nauwgezet te bestuderen nog voor ze zijn gerealiseerd. Lees meer op pagina 4

HEALTHCARE

Erasmus MC zorgt voor doorbraak in zorg

Steun de Dierenbescherming met belastingvoordeel! KijK op DiERENBESCHERMiNG.NL/FD

Lees meer op pagina 18


CONTENT WITH 2 INLEIDING – ANALYSEECONOMIE.NL A PURPOSE

ANALYSE INDUSTRIE European Media Partner presenteert Analyse Industrie met focus op industrial design en healthcare. In deze special vindt u alles over de laatste trends op het gebied van slimme materialen, het internet of things, zelfstandige klinieken en het elektronisch patiënten dossier.

Zo vertelt Thomas Paulen, CEO van ontwerpbureau VanBerlo, dat onlangs werd gekroond tot het meest innovatieve bedrijf van Nederland, over het belang van samenwerken wanneer het gaat om innovatie. Nederland is een grote en goede speler op het gebied van industrieel ontwerpen, juist omdat we in staat zijn om mensen van verschillende disciplines, achtergronden en nationaliteiten samen te laten werken. Prof. Dr. Jeff Gaspersz, hoogleraar Innovatie aan de Nyenrode Business Universiteit, vertelt over de grote kansen die digitalisering brengt voor het industrieel ontwerpen. Hoe kunnen managers en ondernemers deze kansen grijpen en toepassen op hun eigen organisatie?

PROFIELEN IN DEZE PUBLICATIE

Die digitalisering zien we ook steeds vaker terug in de zorg, vandaar dat we binnen deze campagne ook aandacht besteden aan e-health. David Voetelink, vicevoorzitter van de Raad van Bestuur en CFO van het Erasmus MC, haalt aan hoe e-health innovatie binnen de zorg kan stimuleren. Patiënten zullen hierdoor steeds meer betrokken zijn bij hun eigen zorg en ze zullen minder in het ziekenhuis komen.

Thomas Paulen CEO van ontwerpbureau VanBerlo

Prof. Dr. Jeff Gaspersz Hoogleraar Innovatie, Nyenrode Business Universiteit

Lucien Engelen, director van het Radboudumc REshape Center for Innovation sluit zich hierbij aan en stelt zelfs dat er een technologische revolutie op komst is. “Over vijf jaar kijken we terug naar dit moment en concluderen we: toen gebeurde het.”

Lucien Engelen Director Radboudumc REshape Center for Innovation

Kortom, als u geïnteresseerd bent in nieuwe, technologische ontwikkelingen op het gebied van industrieel ontwerpen en de gezondheidszorg bent u bij deze special zeker aan het juiste adres.

Paulette Timmerman Directeur van Zelfstandige Klinieken Nederland

Wij wensen u veel leesplezier!

ANALYSEINDUSTRIE.NL

EXCLUSIEF VOOR HET WEB

DIGITALE CONTENT DIGITALE KRONIEK

“De grote vraag bij het EPD is hoe je diverse informatiebronnen veilig aan elkaar kunt koppelen, zodat je data kunt delen”, aldus Sander Hulsman, hoofdredacteur van Computable. “Als er iets gebeurt moet alle relevante informatie beschikbaar zijn.” Meer weten over centrale standaardisatie? Lees dan de gehele kroniek op analyseindustrie.nl.

Volg ons digitaal:

Internet of things zet de hele industrie op z’n kop. De klant wil niet per se een product kopen, maar gaat voor performance. “Hij wil wasjes draaien en per wasbeurt zo weinig mogelijk betalen.”

Nieuwe digitale innovaties maken zowel binnen het industrieel ontwerpen als in de zorg veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het ECD! U leest er meer over op pagina 16 Boyd & Olivier Campaign Managers

INHOUD INDUSTRIAL DESIGN 4 Voorwoord: Jeff Gaspersz 6 Bouw als een industrieel ontwerper 8 Profiel: Thomas Paulen 10 Privacy & Slimme materialen 12 De 3D-printer is het nieuwe magazijn HEALTHCARE INDUSTRIE 14 Voorwoord: David Voetelink 16 ECD: het zorgproces ondersteunen 17 Pionier in certificering 18 Erasmus MC: doorbraak in zorg 20 Profiel: Lucien Engelen 22 Zelfstandige kliniek specialiseert 24 Kosten zorg kunnen omlaag 26 Innovatieve zorg maakt stappen ANALYSE INDUSTRIE Campaign Managers: Boyd Ridder & Olivier Deriga

boyd.ridder@europeanmediapartner.com olivier.deriga@europeanmediapartner.com Managing Director:

POPULAIRE ARTIKELEN OP ANALYSEINDUSTRIE.NL Internet of things aanbeland in industrie

BOYD & OLIVIER TIPPEN!

Industrie 4.0 vraagt om smart sensors

Smart sensors binnen de industriële automatisering kunnen veel meer dan de vroegere sensors in klassieke zin. Zo zijn ze in staat om allerlei diagnostische gegevens te leveren en maken ze bepaalde parametrisatie mogelijk, die benodigd is voor de digitalisatie van het productiesysteem.

Bekijk exclusieve films en video's op onze campagne website.

Op onze campagne website vindt u nog veel meer interessante artikelen en interviews.

Amanda Ghidoni

Chief Content Officer Mats Gylldorff Redacteur: Marjon Kruize Layout: Rowan Brandt Tekst: Coverfoto: Gedistribueerd: Drukkerij:

Aäron van der Sanden Jerry Huinder Marc van der Sterren Koos Plegt Mark van der Heijden Hugo Schrameyer Marjon Kruize VanBerlo Govert de Roos Zelfstandige Klinieken Nederland Graydon Het Financieele Dagblad 2018 RODI Rotatiedruk

CONTENT WITH A PURPOSE European Media Partner Nederland B.V Kleine-Gartmanplantsoen 21, 1017 RP Amsterdam Tel: +31 202 622 010 Email: nl@europeanmediapartner.com www.europeanmediapartner.com

@europeanmediapartner

analyseindustrie.nl

Recycle of geef het magazine door!

European Media Partner is gespecialiseerd in contentmarketing en native advertising. Wij combineren redactionele inhoud met themakranten die bij toonaangevende dagbladen zijn bijgevoegd. Wij zorgen ervoor dat de boodschap van uw merk wordt overgebracht, en uw doelgroep de juiste beslissingen neemt.

ADVERTORIAL - GESPONSORDE CONTENT

Patiënten vlot geholpen dankzij Qmatic Een bloedafname is misschien wel de meest voorkomende medische handeling in een ziekenhuis. Als daarbij wachtrijen ontstaan, te veel patiënten die tegelijk bloed willen laten afnemen, stokt de behandeling daarna. Het Customer Journey Managementsysteem van Qmatic voorkomt die problemen bij het Erasmus MC. Elke werkdag opnieuw melden tussen de 550 en 750 mensen zich bij een van de twee centrale locaties voor bloedafname in het Erasmus MC. Een simpel nummertje trekken is in deze situatie geen optie – het kan dan voorkomen dat voor de patiënt niet de juiste bloedafnamemedewerker gereed staat. De kunst is de verschillende patiëntenstromen zo te sturen dat iedere patiënt zo snel mogelijk op de juiste wijze geholpen wordt. Orchestra, het platform voor Customer Journey Management van Qmatic, helpt het Erasmus MC daarbij. Het ziekenhuis gebruikt de software sinds twee maanden. “Orchestra geeft veel inzicht”, zegt Yolanda de Rijke, afdelingshoofd Klinische Chemie. “Per minuut kunnen we zien hoe lang de wachtrij is. En inzicht is de eerste stap op weg naar verbetering. We kunnen nu lopende het proces bijsturen, voorheen deden we dat op gevoel.”

Erasmus MC kwam bij Qmatic uit, omdat het bedrijf snel, binnen een maand, een beeld had van wat het kon betekenen voor het ziekenhuis. “Qmatic is bovendien een partij die meedenkt in plaats van dat het vraag en antwoord is”, zegt Hatenboer, projectleider bloedafname bij het Erasmus MC. “Ik heb het gevoel dat we samen aan het stuur zitten.” Daarbij is het prettig dat Orchestra goed kan communiceren met Labtrain, het laboratoriuminformatiesysteem van Bodegro. Hatenboer: “De order voor bloedafname van de patiënt is bekend in Labtrain. Orchestra kan door de koppeling de gegevens ophalen, deze prioriteren en zorgen dat de patiënt in de juiste wachtrij komt.” Door de samenwerking met Qmatic komt de doelstelling om 95 procent van alle patiënten binnen 20 minuten te helpen in zicht. De Rijke “Ik denk dat we deze doelstelling minder makkelijk halen zonder Qmatic.” www.qmatic.com/nl


ADVERTORIAL – GESPONSORDE CONTENT

Greijn, de probleemoplosser én kunststofvorm specialist

Greijn Form Technics bestond al ruim 50 jaar en had een naam opgebouwd als dé specialist in het produceren van maatwerk producten uit kunststof plaatmateriaal. Vanaf 13 maart van dit jaar produceert dit bedrijf nog steeds het allerbeste door middel van vacuümvorming, thermovormen en machinale bewerking. Alleen ....nu onder een andere naam: Greijn Forming Solutions BV (GFS) Aan het roer van de onderneming zit nu ook een andere ‘kapitein’, de heer Han Dirks. Maar de klanten kunnen nog steeds vertrouwen op de oude vertrouwde Greijn-kwaliteit en deskundigheid. Dirks: “De nieuwe naam past veel beter bij wat we al doen: namelijk oplossingen bieden op het gebied van allerlei kunststofvorm vraagstukken! De klant komt bij ons, omdat die een probleem heeft en dat niet zelf kan oplossen. Wij denken mee, stellen een aantal opties voor en maken - na akkoord van de klant - een proefvorm model. Dat is ons vertrekpunt: daarna is het aanpassen of klaarmaken voor productie.” Naast het eigenlijke vormen verzorgt Greijn Forming Solutions BV ook alle noodzakelijke nabewerkingsmogelijkheden: van zagen, frezen, draperen, buigen, zetten, verlijmen tot en met complete assemblages van kunststofproducten. Dirks: “We kunnen terugvallen op uitstekende vakmensen, die hun klanten graag willen begeleiden en maatwerk willen leveren. Dat was

“De nieuwe naam past veel beter bij wat we al doen: namelijk oplossingen bieden op het gebied van allerlei kunststofvorm vraagstukken!” - Han Dirks CEO Greijn Forming Solutions BV

vroeger al het geval en dat zal nu als ‘Greijn Forming Solutions BV’ absoluut niet veranderen. We gaan wat dit betreft op de oude voet door.” Naast het positioneren als dé specialist en probleemoplosser ziet CEO Dirks andere kansen voor het bedrijf en spreekt hij zijn ambities voor de toekomst uit: “Ja, als ik een tipje van de sluiter mag lichten van onze toekomstplannen... ik zou heel graag zien dat Greijn Forming Solutions BV binnen vijf jaar een toonaangevende partner op de West-Europese markt is, op het gebied van innovatieve kunststof plaatmaterialen voor de industriële maakindustrie.” Dirks ziet vooral kansen in Duitsland en België. “Geografisch gezien is Duitsland natuurlijk een kans voor open doel, als je nagaat dat het Ruhrgebied direct naast de deur ligt. Wat mij betreft, zullen we dus de komende jaren onze positie in Nederland verstevigen en ons ook in de buurlanden meer profileren.” Op de Nederlandse markt zal Greijn Forming Solutions BV zijn positie verder versterken door nog meer in te spelen op de groeiende vraag naar duurzame oplossingen. Het gaat dan vooral om producten van biopolymeren. In 2015 won het bedrijf de Holland Innovation Award op de Hannover Messe voor haar duurzame

producten; creaties met innovatieve materialen, samengesteld uit natuurvezels zoals jutte, textiel en met het biopolymeer PLA. Laatstgenoemde bestanddeel is biologisch afbreekbaar en bestaat uit plantaardige grondstoffen zoals maiszetmeel of suikerriet. “Als je bedenkt dat een van de grootste sportfabrikanten ter wereld ons vroeg, vertelt Dirks, “om wandpanelen van gerecycled katoen te produceren, dan weet je dat we een naam hoog te houden hebben.” Het is daarom belangrijk dat Greijn Forming Solutions BV zich ook als een duurzame partner profileert, in binnen- en buitenland. “Vandaar dat ik het ook als een mooie uitdaging zie om ons bedrijf ‘top of mind’ te krijgen van andere bedrijven en designbureaus. Op die manier kunnen we in een vroege fase van een ontwikkelingsproces betrokken worden en vervolgens meehelpen aan duurzame co-creaties. Zo creëer je een win-win-winsituatie: voor de klant, de samenwerkingspartner en onszelf!”, aldus Dirks.

Als bevlogen CEO en visionair wil Dirks graag de opgebouwde naam en faam in stand houden, maar hij vindt twee andere aspecten van zijn functie ook belangrijk. “Je moet faciliterend zijn voor je personeel, zodat die geweldige vakmensen hun werk optimaal kunnen doen en de hulpmiddelen, ondersteuning en ruimte krijgen om zichzelf te blijven ontwikkelen. Maar ik zie mezelf vooral ook als voetbaltrainer, die het team smeedt en ervoor zorgt dat alle sterspelers tot hun recht komen en gezamenlijk een supersterke eenheid vormen.”

Greijn Forming Solutions BV

+31 77 474 1682 greijn@greijn.com www.greijn.com


CONTENT WITH 4 VOORWOORD INDUSTRIAL DESIGN – ANALYSEINDUSTRIE.NL A PURPOSE

Foto: Persfoto

Foto: Fotolia

Prof. Dr. Jeff Gaspersz, Hoogleraar Innovatie, Nyenrode Business Universiteit.

WIE VOORBEREID IS ONTDEKT DE DIGITALE KANSEN

Op een conferentie sprak ik een manager die zich afvroeg of haar bedrijf wel voldoende was voorbereid op de digitale transformatie. Ze was geïmponeerd door de

ontwikkelingen op het gebied van robotisering, 3D printen, big data en het Internet of Things. Ik denk dat we allemaal onder de indruk zijn van wat er op het gebied van digitalisering momenteel gaande is en vooral van wat er nog allemaal gaat komen. We horen van de best-practice organisaties die elk aspect van hun business hebben gedigitaliseerd en zo realiseren wat wel Industrie 4.0 wordt genoemd. Deze bedrijven weten de grote hoeveelheid data uit de verschillende fases in de produc-

tieketen zo aan elkaar te verbinden dat er een continu lerend proces en hoge mate van flexibiliteit ontstaat. Zelfs na levering blijft het product nuttige data sturen, waarmee de fabrikant in staat is tot aanpassingen op maat, smart customization, voor die klant. In 2020 zullen naar verwachting 22 tot 25 miljard apparaten data uitwisselen via het Internet of Things. Je hoeft geen groot ondernemer te zijn om daar de business kansen van te vermoeden. Ook in het industrieel ontwerpen

ontstaan door digitalisering grote kansen. U leest erover in deze special. Het effect is dat hiermee gemakkelijker en klantgerichter is te ontwerpen. Met geavanceerde

simulatietechnieken zijn processen of producten al nauwgezet te bestuderen nog voor ze zijn gerealiseerd.

‘Hoe kunnen managers en ondernemers de kansen van de digitalisering grijpen?’ Het stelt daarmee in staat tot een hoge flexibiliteit in het ontwerpwerk en een snel reageren op mogelijk nieuwe designwensen van afnemers.

Mentaal duizelig door al deze

prachtige ontwikkelingen vraag ik mij af: Hoe kunnen managers en ondernemers deze kansen van de digitalisering grijpen, op maat voor hun eigen organisatie? Daartoe is het belangrijkste inzicht: De technologie is wel te kopen, maar hoe versterken we het commitment en de mindset in ons bedrijf om digitalisering tot in ons DNA te laten doordringen? Hoe zou bij ons een ondernemingsbrede digitale strategie eruitzien en hoe is het te realiseren? Hoe kunnen we medewerkers die bij ons al 20 jaar hetzelfde werk doen, hiervoor ontvankelijk en veranderingsgericht laten zijn? Welke kansrijke nieuwe producten, diensten en businessmodellen zijn door digitalisering mogelijk

geworden? Met wie kunnen we daarbij samenwerken? Leest u deze editie met deze mooie, kansgerichte vragen in uw gedachten. Prof. Dr. Jeff Gaspersz, Hoogleraar Innovatie, Nyenrode Business Universiteit

GROTE ONTWIKKELINGEN, GROTE KANSEN De digitale transformatie brengt grote kansen met zich mee, maar hoe moeten we daarop inspelen? U leest er meer over op analyseindustrie.nl.

ADVERTENTIE

value your idea OCTROOIEN

MODELLEN

MERKEN

IP-ADVOCATUUR

Haal het maximale rendement uit uw innovaties bescherm uw intellectueel eigendom. Arnold & Siedsma is al ruim 95 jaar specialist in juridische bescherming van intellectuele eigendomsrechten. Wij beoordelen innovaties, stellen octrooi- en merkaanvragen op en krijgen ze verleend. Wij verdedigen octrooi- en merkrechten bij inbreuk en geven strategisch en operationeel advies over intellectueel eigendom. Arnold & Siedsma zorgt ervoor dat ondernemers een idee of uitvinding - in alle vrijheid - tot een commercieel succes kunnen maken. En daar wilt u als innovatieve ondernemer natuurlijk meer over weten. U bent dan ook van harte welkom om deel te nemen aan het IP congres - 24 april 2018 in Antwerpen

www.arnold-siedsma.com www.ipcongres.nl


ADVERTORIAL – GESPONSORDE CONTENT

Design is belangrijk, ook in de medische wereld Van Hongkong tot Afrika en Australië: Van Vliet Medical Supply levert haar producten aan de medische professionals over de gehele wereld. Sinds 1991 is Van Vliet op de markt met hoogwaardige reinigings- en desinfectieapparatuur en zogeheten scopendroogkasten. In samenwerking met Scope Design & Strategy ontwikkelde Van Vliet voor Olympus deze kasten om endoscopen, instrumenten die artsen gebruiken voor inwendig onderzoek bij patiënten, te drogen en te bewaren. Dit product wordt de iPad onder de droogkasten voor de medische markt genoemd. De succesvolle lancering van verschillende versies van de scopendroogkasten is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Van Vliet en Scope Design, aldus Jos Lans, sinds 2007 eigenaar van Van Vliet. “Zij zijn als het ware onze design & development afdeling, al tien jaar lang. Wij kijken naar het product als techneut, waarbij wij voornamelijk de functionaliteiten in ogenschouw nemen. Scope Design kijkt hoe dit onder te brengen is in een mooi design en een gebruiksvriendelijk product.” De goede samenwerking komt volgens beide partijen voornamelijk door de snelle en duidelijke communicatie die plaatsvindt. Lans: “Tijdens het ontwikkelingsproces is Scope Design als het ware een externe interne afdeling binnen Van Vliet. Wij maken elkaar sterker, waarbij Scope Design ons helpt buiten de bestaande kaders te denken.”

De goede samenwerking, de uitdagende gedachtewisselingen en de expertise op het gebied van productontwikkeling zorgen ervoor dat Van Vliet snel kan werken. Binnen anderhalf jaar was de nieuwe endoscopendroogkast voor Olympus gerealiseerd. Van Vliet levert haar producten in de high-end medische markt. Nieuwe ontwikkelingen moeten voldoen aan veeleisende medische regelgeving. Daarom wordt in het innovatieproces steeds aandacht besteed het beheersen van risico’s en onzekerheden. “Het begint uiteindelijk met vraag uit de markt, waarbij wij specifiek voor een klant onderzoeken wat nodig

“Tijdens het ontwikkelingsproces is Scope Design als het ware een externe interne afdeling binnen Van Vliet” en vereist is. Hier spelen wij zo innovatief mogelijk op in, terwijl wij ook de regelgeving volgen. Scope Design maakt voor ons de vertaalslag naar de bruikbaarheid van het product”, aldus Flip Horree, sinds 2017 General Manager bij Van Vliet. Beide partijen ontwikkelen de functionaliteiten en het gebruiksgemak stapsgewijs tot een optimum. “In dit project is modulariteit bijvoorbeeld een belangrijk doel-

stelling geweest in het ontwikkelingsproces”, stelt Pim Jonkman, eigenaar van Scope Design. “Daarmee kunnen de kasten ook na aanschaf door ziekenhuizen uitgebreid worden.” Bij Van Vliet ziet men tijdens het proces van het idee naar het eindproduct het product continu groeien. “Aan de innovatieve ideeën waar ze bij Scope Design mee komen hadden we zelf nog niet gedacht.” Lans: “In overleg bepalen wij daarbij telkens wat wij wel en niet meenemen in de verdere ontwikkeling van het product”. Vernieuwde regelgeving of regelgeving die naar verwachting zal komen, passen Van Vliet en Scope Design toe op de producten die zij ontwikkelen. Hiermee maken zij

het product ‘futureproof’. Scope Design krijgt de opdracht mee om de innovaties in het product te beschermen, wat uit kan monden in een patent op ontwikkelingen. Horree: “De scopendroogkasten die wij ontwikkelen moeten, naast de wet- en regelgeving, voldoen aan twee eisen: ze moeten mooi én intelligent zijn. Continu komt de gedachte terug wat de klant nodig heeft om in de toekomst ook succesvol te zijn. Scope Design en Van Vliet zitten op dezelfde lijn als het gaat om innovatie. Lans: “Niet innoveren betekent stoppen met groeien. Door jezelf continu de vraag te stellen wat de klant in de toekomst wil, kan je anticiperen in plaats van dat je moet reageren.”

Ook op de nog vrijwel onontgonnen Duitse markt groeit de vraag naar Van Vliet scopendroogkasten inmiddels, doordat het product slim, mooi en gebruiksvriendelijk is. Horree: “Vertegenwoordigers willen graag met het product gezien worden, waardoor wij merken dat onze investeringen blijven renderen.” Van Vliet krijgt het voor elkaar een premium product voor een marktconforme prijs op de markt te brengen. “Eén van de doelen die wij aan Scope Design stellen is: kun je met de kostprijs van de vorige scopendroogkast een innovatiever product ontwikkelen? Dit werkt al jaren goed”, aldus Lans. Bram Zeldenrijk

Patenteerbaar vernuft en prijswinnend design Scope Design & Strategy uit Amersfoort gaat als industrieel ontwerpbureau al 20 jaar volledig voor het commerciële succes van haar opdrachtgevers; actief in vijf branches voor opdrachtgevers in geheel Europa. De resultaten zijn creatief, vernuftig en zijn internationaal prijswinnend.

Scope Design helpt bedrijven om hun (product)ideeën te vertalen naar concrete en commercieel interessante resultaten. Op een effectieve, resultaatgerichte manier wordt design en gebruiksgemak gecombineerd met technisch vernuft. Zo wordt een idee omgezet in een functioneel product dat goed te produceren is. www.scopedesign.nl

value by design & innovation


CONTENT WITH 6 INDUSTRIAL DESIGN – ANALYSEINDUSTRIE.NL A PURPOSE

VOLKERWESSELS: BOUWEN ALS EEN INDUSTRIEEL ONTWERPER Met MorgenWonen heeft VolkerWessels geleerd om woningbouw door een andere bril te bekijken

Foto: Persfoto

Foto: Persfoto

Binnen één dag een woning opleve-

ren die water- en luchtdicht is: het klinkt utopisch, maar is inmiddels mogelijk. Wel heeft bouwbedrijf VolkerWessels zich voor dit MorgenWonen-concept een nieuwe werkwijze en benadering aan moeten leren, waarbij vooral kritisch naar de logistieke kant van de woningbouw is gekeken. Rik Hulsman, manager Markt en Innovatie bij VolkerWessels: “De bouwsector is gewend om in projecten te denken. Wij stelden ons de vraag: hoe kunnen we woningen slimmer ontwerpen, als een product, waarbij de technologie herhaaldelijk toegepast kan worden?” Met als doel om ongevoelig te worden voor de conjunctuur en de, momenteel, beperkte beschikbaarheid van gekwalificeerde vakmensen. In samenwerking met een team van

industrieel ontwerpers werd een platformbenadering ontwikkeld, die het modulair bouwen van woningen mogelijk maakt, waarbij gevarieerd kan worden in grootte, materialen en mate van luxe. Hulsman: “Woningbouw is toch voornamelijk een herhaling van zetten uitvoeren, waarbij wel rekening moet worden gehouden met persoonlijke wensen.” De platformbenadering die voor MorgenWonen is ontwikkeld maakt dit bij uitstek mogelijk. “Of er nu één huis neergezet moet worden of juist honderd woningen: de essentiële stappen en handelingen zijn nu vergelijkbaar.”

Onmisbaar binnen deze vernieuwende

aanpak (“we noemden dit ‘het Nieuwe Bouwen’, toen MorgenWonen als term nog niet bestond”, aldus Hulsman) is dat VolkerWessels kant en klare onderdelen aanlevert, zodat er op de ‘bouwplaats’ nog maar weinig gebouwd hoeft te worden. Hulsman: “Op deze manier komt er ter plaatse geen metselaar, stukadoor of tegelzetter meer aan te pas: dit is allemaal al in de fabriek gebeurd. Een vloer: die wordt kant en klaar afgeleverd, met de bijhorende vloerverwarming er al in geïnstalleerd.” Het grootste deel van hetgeen

dat door VolkerWessels wordt geïnstalleerd, is ‘in-house’ vormgegeven. Hulsman: “Maar liefst 80 procent van de woning wordt binnen de industrie van VolkerWessels zelf geproduceerd.” Van het trappenhuis, dat in één geheel wordt afgeleverd en tegelijkertijd als een leidingenschacht dient, tot de zolderverdieping, waar al een warmtepomp in zit verwerkt.

Dat laatste toont aan dat deze platformbenadering ook een nul-op-de-meter woning voort kan brengen. Op het gebied van duurzaamheid wordt er daarnaast kritisch gekeken naar het monteren en demonteren van woningonderdelen, die vervolgens als nieuwe bouwmaterialen kunnen fungeren. MorgenWonen stimuleert dus ook de circulariteit binnen de huidige woningbouw. Wat VolkerWessels uiteindelijk op-

levert, is een woning van hoogstaande kwaliteit, die op bijzonder efficiënte wijze is gevormd en neergezet. Het modulaire karakter van MorgenWonen zorgt ervoor dat er al met al flink wat tijd wordt bespaard. Hulsman: “Ligt de fundering eenmaal, dan is het mogelijk om binnen één dag al een lucht- en waterdicht huis neer te zetten.” Natuurlijk is dat pas de basis en kan de bouwer er vervolgens een finishing touch aan geven. Hoelang het duurt voordat iemand daadwerkelijk in

TOM EVERS

Foto: Persfoto

het huis kan wonen? Hulsman: “Afhankelijk van externe partijen, zoals stratenmakers, energiebedrijven en het leggen van de riolering, kan een woning binnen de MorgenWonen-benadering al in vier weken helemaal af zijn.” Al met al levert dit een tijdswinst van ruim een half jaar op. ‘Woningbouw’ verandert dus in ‘wo-

‘Woningbouw’ verandert in ‘woninginstallatie’.

DIGITALE KRONIEK

ninginstallatie’. Medewerkers van VolkerWessels leren om niet meer te denken als traditionele bouwers, maar om woningbouw meer als industrieel ontwerpers te benaderen. Geen bouwketen vol aannemers en andere medewerkers op locatie, maar slechts een klein team van gespecialiseerde installateurs, die van de aangeleverde onderdelen een volen hoogwaardige woning maken. Aäron van der Sanden

FEITEN Snel kwalitatief hoogstaande woningen bouwen is niet alleen een wens, maar ook puur noodzakelijk. Onderzoek, uitgevoerd door vastgoedadviseur Capital Value en onderzoeksbureau ABF Research, rekent voor dat het woningtekort sneller oploopt dan verwacht. In 2020 bedraagt het woningtekort naar verwachting 235.000 woningen: begin 2018 bedroeg dat tekort nog 205.000 huizen.

SNEL EN VAN HOGE KWALITEIT Met de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van industrieel ontwerpen kan veel tijd gewonnen worden. Hoe? Dat leest u op analyseindustrie.nl.

Voorzitter IDC (Industrial Design Centre) Managing partner D’Andrea & Evers Design.

We staan voor een zeer uitdagend tijdperk waarin meerdere disciplines zullen moeten samenwerken om tot succesvolle producten te komen. De industrieel ontwerper zal hier een verbindende rol in spelen en is uitstekend in staat om de verbinding te maken tussen techniek en zijn gebruikers. De wereld om ons heen wordt steeds complexer en de mogelijkheden steeds onbeperkter. Circulaire economie, nano technologie, mechatronica, ICT, internet of things, GEN-technologie, smart materials, zelf rijdende auto’s, drones, augmented reality en 3D printing gaan een enorme impact hebben op ons leven in de komende jaren. We zullen hierin de ethische discussies niet uit de weg moeten gaan en onze waarden en normen opnieuw moeten bepalen. Hoever gaan we met GEN-technologie? Gaan we wel lichaamsdelen klonen, maar geen mensen? Zelfrijdende auto’s is dit wel verantwoord? Zijn robots een zegen of een gevaar voor de mensheid? HET GEHELE ARTIKEL LEEST U OP ANALYSEINDUSTRIE.NL ADVERTENTIE

INDUSTRIAL DESIGNERS

VOOR ELK BEDRIJF

Wij zetten de nieuwe standaard door innovatie

Van Startup, MKB tot Multinational

Industrieel denken als norm

DOOR DENKERS Voor de benchmark van morgen Concept, Proto’s, Series Heldere vormentaal

www.welldesign.com


10, 11 & 12 APRIL 2018 JAARBEURS UTRECHT

RE

U N R DE E E O R C T S T GI ME

7 2 20

T N O

DE

TH

E

E D K

T MA

FO

C

L YC

N

IN

G

K

AG

’S A M

RE

EPUT_265x395_ADV_FD2027.indd 1

E O T

M O K

I T S

VE

A RP

N E K

OD

F SA

ET

I ER

AL

P ILE

RO

C DU

TIE

EN

Y

MEER INFO VIA

WWW.EMPACK.NL

23/03/18 10:06


CONTENT WITH 8 PROFIEL INDUSTRIAL DESIGN – ANALYSEINDUSTRIE.NL A PURPOSE

‘ONTWERPERS ZIJN GEËVOLUEERD TOT KATALYSATOREN DIE EEN COMPLEX PROBLEEM KUNNEN OPLOSSEN’ Uitvinden. Menig klein kind droomt erover om op zijn zolderkamertje iets uit te vinden waarmee hij alle problemen oplost. Of de wereld verovert. Maar als hij dat echt wil, kan hij beter zijn vriendjes uitnodigen, volgens Thomas Paulen. “Samen kom je verder, naar goed Nederlands model.”

“Ontwerpers zijn geëvolueerd tot kata-

lysatoren die een complex probleem kunnen oplossen. Dat kunnen ze dus nooit in hun eentje, maar doen ze altijd samen met verschillende stakeholders.” Thomas Paulen is duidelijk in zijn visie op de rol van ontwerpers. In een veranderende wereld hebben we volgens de CEO van ontwerpbureau VanBerlo iedereen nodig. En dat het werkt, bewijst de prijs die ze onlangs ontvingen. VanBerlo werd eind vorig jaar gekroond tot meest innovatieve bedrijf van Nederland, een onderscheiding die wordt gebaseerd op de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor, een onderzoek naar innovatie- en concurrentievermogen op basis van een landelijke enquête onder 10.000 Nederlandse bedrijven. Samenwerken is dus key, volgens Paulen. En wat hij predikt, brengt hij ook in de praktijk. VanBerlo verhuisde onlangs van hun eigen kantoor naar een multi-tenant gebouw in het hart van creatieve hotspot Eindhoven, gelegen in de high-tech Brainport regio. Het idee daarachter? Samenwerken met allerlei partijen die zich ook in het nieuwe gebouw hebben gevestigd door middel van open innovatie. Delen dus, op basis van vertrouwen. “Dit past volledig in deze tijd. We zijn gegroeid naar een multidisciplinair team van honderd man, maar toch zoeken we de samenwerking op.” Open innovatie, best lastig als de andere partij zomaar aan de haal kan gaan met een geniaal idee.

“Dat is het ook en dat moet je dus opbouwen. Je moet vertrouwen kweken en goede afspraken maken over van wie de gecreëerde waarde is om samen verder te komen. Zo voorkom je dat iemand aan de haal gaat met een idee. Samen kom je verder, naar goed Nederlands model.” Door te polderen, bedoel je?

“Ja. Nederland is een hele grote en vooral goede speler. Het kennisniveau in ons land is hoog, de processen die we toepassen zijn effectief, we zijn een magneet voor internationaal talent en de opleidingen zijn van hoog niveau. Maar de reden dat het buitenland echt naar ons kijkt is dat we in staat zijn om muurtjes weg te halen.” Muurtjes weg te halen?

“Ontwerpprocessen, en ik zeg trouwens liever innovatieprocessen, worden steeds complexer. Je kan alleen tot goede innovaties komen, waar iedereen echt iets aan heeft, als je samenwerkt. Onze cultuur van polderen helpt hier enorm bij. We zijn in staat om mensen van verschillende disciplines, achtergronden en nationaliteiten samen te brengen én samen te laten werken. Een ontwerper is perfect in staat om als lijm tussen de verschillende partijen te fungeren.” Digital speelt tegenwoordig een enorme rol bij innovatieprocessen. De Dutch Design Week noemt digital zelfs nog als apart subthema binnen Industrial Design. Gek toch eigenlijk?

Is dat tegenwoordig niet de basis voor elke oplossing?

“Digital speelt inderdaad een enorme rol tegenwoordig, maar juist daarom is het, naast onderdeel van (bijna) alle oplossingen, een apart thema. Ook binnen ons bedrijf. Elk innovatieproces heeft drie poten wat mij betreft. Ten eerste: mensen. Wat beweegt ze, wat hebben ze nodig? Als tweede: het bedrijf. Hoe kunnen zij op een sustainable manier geld verdienen met de oplossing? Innoveren is ook geld verdienen, al vinden mensen dat vaak vies klinken. Als derde komt de techniek. En daar eist de digitale kant een steeds grotere rol op. Maar het is wel nog steeds een enabler binnen het geheel.” Industry 4.0 of makersbeweging en 3D-printers: wat is de toekomst?

“Een combinatie. Ik geloof niet dat het één van de twee wordt, ze vullen elkaar aan. Mensen kunnen steeds meer zelf en als ontwerper vind ik dat geweldig. Professionele ontwerpers zijn niet de enige die creatief kunnen zijn, wij kunnen veel leren van de makersbeweging. Industry 4.0 en de makersbeweging zijn als ying en yang, ze versterken elkaar.” Hoe?

“De industrie 4.0 wordt constant uitgedaagd door de makersbeweging om dingen specifiek voor jou en mij te maken. Zo kunnen ze nu auto’s van de band laten rollen die specifiek zijn voor verschillende consumenten. Dus dan is de eerste net wat anders dan

de tweede, enzovoorts. De industrie wordt hierin gestimuleerd door de makersbeweging, maar andersom geldt hetzelfde. 3D-printing is begonnen bij de industrie, en nu beschikbaar voor de makers.” In welke sector liggen de meeste mogelijkheden? Gezondheidszorg? Mobiliteit? Klimaat?

“Alle gebieden die je noemt inderdaad, maar vooral zorg is een hele grote. De vergrijzing speelt natuurlijk en in deze sector is op technisch gebied ook nog veel te winnen. We hebben met een aantal partners tijdens de DDW een tentoonstelling georganiseerd om een toekomstbeeld te schetsen voor deze sector. Frank Kolkman toonde daar een operatierobot gebouwd met onderdelen die hij had besteld via internet. Een maker die de gevestigde orde uitdaagt.” In hoeverre is duurzaamheid tegenwoordig belangrijk?

“Dat is het allerbelangrijkste thema voor de komende jaren. De basis van onze economie is groeien, groeien, groeien, maar dat kan niet zo doorgaan. Simpelweg omdat onze resources opraken in onze zucht naar meer. Dus moeten we gaan werken met andere businessmodellen die ervoor zorgen dat we de wereld veel minder belasten. Dan moet je denken aan circulaire producten ontwikkelen, of autorijden op basis van kilometers in plaats van de auto zelf kopen. Ontwerpers kunnen hun creatieve power inzetten om bedrijven klaar te maken

voor de toekomst.” Waarom kunnen juist ontwerpers bedrijven klaarmaken voor de toekomst?

“Onze creativiteit biedt extra mogelijkheden. We zijn niet slimmer dan de bedrijven waarmee we samenwerken, maar samen komen we tot andere perspectieven. Ontwerpers zijn gewend om samen te werken, klein te beginnen, een prototype te maken, feedback te ontvangen en opnieuw te beginnen. Als wij iets ontwerpen en iedereen vindt het gelijk goed, dan zijn wij helemaal niet blij. Wij vinden het gaaf als er veel kritiek is, want daarvan kunnen we leren en de innovatie verbeteren. Ontwerpers willen stappen zetten, door ontwikkelen.” Over tien jaar leven we in een wereld waarbij Industrial Design heeft gezorgd voor…?

“Die stelling vind ik te arrogant. Over tien jaar leven we in een wereld waar ontwerpers hebben geholpen bij het oplossen van complexe, dynamische vraagstukken. Hierbij staat centraal dat de producten en services volledig op de gebruikerssituatie zijn toegespitst, dit alles rekening houdend met een sustainable wereld.” Jerry Huinder

FOCUS OP SAMENWERKING Volgens Thomas Paulen moet men samenwerken om te innoveren. Wilt u meer lezen over samenwerken binnen de industrie? Op analyseindustrie.nl vindt u onder andere een interview met Brainport-directeur John Blankendaal over samenwerking in de maakindustrie. ADVERTORIAL - GESPONSORDE CONTENT

Enversed: om virtual reality écht te beleven Het Enversed VR Experience Center in Eindhoven is het grootste VR Center van Europa en heeft maar liefst negen VR-Rooms uitgerust met de laatste technieken op het gebied van Virtual Reality. Dat maakt het Center bij uitstek geschikt om als medewerkers van een bedrijf gezamenlijk nader kennis te maken met Virtual Reality, terwijl de locatie tevens kan dienen als experience voor een bedrijfsuitje. Enversed is dé locatie voor VR-entertainment in groepsverband. Sander Winters, mede-oprichter van Enversed, vertelt dat het VR-center er waarde aan hecht om collega’s of vrienden op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met Virtual Reality. “We kennen een tweeledige doelstelling”, vertelt hij. “Enversed is als VR-locatie een perfect alternatief voor het traditionele bedrijfsuitje. In de VR-Rooms en simulatoren kun je met je collega’s op ontspannende wijze kennis maken met een virtuele wedstrijd boogschieten of sneeuwballen gooien. En tegelijkertijd heeft het center de functie om de kwaliteiten van VR te laten zien binnen verschillende werkvelden. Daarmee kun je ook ondervinden wat VR kan betekenen voor je eigen bedrijf.”

Andere wereld Wie Virtual Reality nog niet eerder heeft ervaren, zal ongetwijfeld versteld staan van de andere wereld die hij binnentreedt zodra de VR-bril wordt opgezet. In de digitale omgeving zijn tal van VR-ervaringen te beleven. Of je nu rent, kruipt of springt, het systeem zal al je bewegingen kunnen volgen, terwijl er met de hand-controllers talloze mogelijkheden bestaan. Bijvoorbeeld voor het creëren van pijl en boog. Workshop De VR-workshops die Enversed ontwikkelt, kennen meer het karakter van een kennissessie en zijn bedoeld om kennis te maken met de toepassingsmogelijkheden van Virtual en Augmented Reality. Ook wordt daarmee duidelijk gemaakt hoe deze nieuwe technieken op maat kunnen worden geïntegreerd in de bedrijfsstrategie. Deze eerste kennismaking dient als een optimale ingang om zelf de volgende stappen te zetten binnen de grenzeloze mogelijkheden van VR.

Enversed Entertainment Eindhoven Veemgebouw | Etage 7 Torenallee 100-02

5617 BE Eindhoven


PROFIEL INDUSTRIAL DESIGN – ANALYSEINDUSTRIE.NL

CONTENT WITH A PURPOSE

Foto: VanBerlo

9

VRAGEN AAN KARINE BOISSY-ROUSSEAU Foto: Air Liquide

Managing Director van Air Liquide.

Is 3D-printen een trend of here to stay? “3D-printen zal zeker blijven bestaan en zal in de komende jaren alleen maar in omvang toenemen. Vooral 3D metaal printen zit in de lift. Na de implementatie in de luchtvaart en medische wereld vindt het nu ook steeds meer zijn weg naar andere industrieën en vervangt het conventionele methodes als CNC en lassen. Er wordt continu geïnnoveerd om processen te versnellen en grote stukken te printen.”

Voor welke markten is 3D-printen interessant?

“Binnen de tandheelkunde is er momenteel veel vraag naar. We hebben veel klanten die medische implantaten printen. Deze markt groeit enorm. Ook grote industriële spelers op het gebied van bijvoorbeeld gasturbines investeren in 3D metaal printen. En in de mobiliteitssector wordt 3D-printen gebruikt voor prototypes en het lichter maken van motoren. Maar de snelst groeiende markt zal de luchtvaart zijn. Nu vliegtuigonderdelen geprint kunnen worden, kan men makkelijker extra (reserve)onderdelen produceren. Dit kan veel geld besparen en de stilstandstijden verminderen.”

FEITEN

Thomas Paulen studeerde in 1991 af aan de faculteit Industrial Design van de Technische Universiteit Delft. In 1994 begon hij zijn carrière als designer bij VanBerlo, nadat hij voor verschillende designbureaus gewerkt had. In 2001 werd hij partner van de VanBerlo groep en sinds 2009 is hij CEO van het bedrijf, dat eind vorig jaar tot meest innovatieve bedrijf van Nederland gekroond werd.

Waarom wordt er gas gebruikt bij 3D metal printing? “In het proces wordt gebruik gemaakt van laser bronnen, en daarvoor is ook laser gas nodig. Bij het polymeer en metaal printen is de functie van inerte gassen het uitdrijven van zuurstof. Ook is de productiekamer waarin geprinte stukken worden gefabriceerd bijna 700 C°. Edelgassen voorkomen roestvorming en gaan verbranding van onderdelen tegen.” ADVERTENTIE

EEN

ST E U N TJ E I N D E R U G VOOR ELKE

DESIGNER

WWW.DESIGN8.EU © 2018 Design8 bv • Inspire en solidThinking zijn een geregisteerd handelsmerk van Altair.

Advertentie Financieel Dagblad 2018 solidThinking Inspire.indd 1

20-03-18 14:32


CONTENT WITH 10 INDUSTRIAL DESIGN – ANALYSEINDUSTRIE.NL A PURPOSE

IOT EN SLIMME MATERIALEN MAKEN DE WERELD SLIM Foto: Nowi

Foto: Meuleman Electronics

Nederland wordt steeds slimmer. Maar dan letterlijk. Wegen, gebouwen, apparatuur of landbouwgrond voorzien van sensoren worden immers steeds goedkoper en efficiënter. Bij Nowi vergelijken ze de processen rond

Smart City projecten en Smart Buildings met het menselijke functioneren. CEO Simon van der Jagt vertelt hoe sensoren functioneren als zintuigen die alle denkbare factoren uit de omgeving signaleren en meten. Big data en algoritmes in de cloud nemen het denkproces voor hun rekening. Dit leidt automatisch tot handelen omdat software de benodigde hardware aanstuurt. En mocht de automatisering tekortschieten,

Simon van der Jagt.

Gijs Meuleman.

NIEUWE PRIVACYWET LEVERT OOK KANSEN

Voor bedrijven die werken met big data en dan vooral persoonsgegevens, verandert het speelveld vanaf 25 mei behoorlijk. Op die vrijdag treedt de General Data Protection Regulation in werking. De GDPR is de nieuwe Europese wet voor databescherming.

aantonen, staat vooraan. “Als de wetgeving zometeen van kracht is, moet deze zich nog uitkristalliseren. Er is immers nog geen jurisprudentie, dus ook geen praktische invulling van alle eisen”, vertelt Bout.

Het zal behoorlijk wat kopzorgen opleveren.

is, geven keurmerken extra vertrouwen. Je kunt er ook mee aantonen dat je bijvoorbeeld bovenwettelijke maatregelen neemt om dataverkeer te beschermen.

De extra regeldruk, de vragen van klanten, de investeringen in beveiligingssoftware en de risico’s op boetes en reputatieschade. Marion Bout, head legal & compliance bij bedrijfsinformatiespecialist Graydon, is echter niet pessimistisch. Want behalve problemen en bedreigingen biedt de nieuwe wet ook kansen. Transparantie op de eerste plaats. “Transparantie leidt tot vertrouwen.” Bedrijven moeten immers laten zien hoe ze met persoonsgegevens omgaan. Hoe ze verwerkt worden en wat personen kunnen doen als ze hun gegevens verwijderd of gewijzigd willen zien. Een aantoonbaar transparant dataproces

levert niet alleen B2C-vertrouwen, maar ook B2B. “Je krijgt kortere lijnen wanneer je precies kunt laten zien wat je doet om compliant te zijn.”

Tegen de tijd dat de wetgeving gemeengoed

De nieuwe wet biedt dus volop kansen. Steeds

meer bedrijven die zich toeleggen op het beschermen en anonimiseren van data dienen zich aan. Er ontstaat een heuse sector. Bedrijven leveren software, systemen, maar ook trainingen en keurmerken. “Het gaat ook om een mentaliteitsverandering in je bedrijf.” Mensen maken nu eenmaal fouten. Met protocollen en software voorkom je niet dat iemand een laptop of usb-stick verliest, maar je kunt werknemers wel beter bewust maken van de risico’s. “Als het dan toch nog gebeurt kun je maar beter zorgen dat apparaten en documenten beveiligd zijn.”

dan levert het exact de informatie die nodig is voor menselijk handelen. Zoals akkers die zijn voorzien van sensoren die direct een signaal doorgeven wanneer het te nat of te droog wordt en op welke plek in het perceel. Nauwkeurig wordt de hoeveelheid nutriënten in de bodem gemeten. Nooit eerder wist een boer nauwkeuriger wanneer hij welke werkzaamheden in het gewas moest uitvoeren met welke middelen en met de meest nauwkeurige hoeveelheid. Meuleman Electronics is een elektrotechnisch

ingenieursbureau, gespecialiseerd in het ontwerp van draadloze producten en systemen. Voor hen is de combinatie van internet of things en slimme materialen geen science fiction, maar dagelijkse praktijk. “Slimme materialen komen ten goede van de

efficiëntie en zijn dus niet alleen economisch gunstig; ze brengen ook enorme maatschappelijke voordelen”, vertelt technisch directeur Gijs Meuleman. “Op het vlak van duurzaamheid, want het voorkomt veel verspilling. Maar bijvoorbeeld ook als het gaat om veiligheid.” Nowi heeft in Amsterdam al wegen voorzien

van sensoren die slijtage van het wegdek meten, zodat reparaties op het juiste moment worden uitgevoerd. “Aan de hand van

de temperatuur vertellen ze exact waar en wanneer er gestrooid moet worden”, legt Van der Jagt uit. Omdat er niet te laat gestrooid wordt komt het de veiligheid ten goede, maar omdat er niet onnodig gestrooid hoeft te worden is het ook goed voor het milieu. Het Technologiebedrijf uit Delft is revolutionair

met de vinding om sensoren van voldoende energie te voorzien, zonder batterijtjes. “Je zou duizenden, zelfs miljoenen batterijen moeten vervangen in wegen en muren. Dat is niet te doen”, stelt Van der Jagt. De sensoren verbruiken echter heel weinig energie, communicatiesignalen zoals gsm leveren voldoende stroom. Maar er zijn ook andere methoden om sensoren te voeden, zoals trillingen of de zon. “We werken naar ‘plug-and-forget-oplossin-

gen’. Sensoren worden straks in een materiaal verwerkt, waarna je de signalen direct kunt opvangen.” In theorie moeten de sensoren eeuwig func-

tioneren. In de praktijk wordt genoegen genomen met sensoren die minstens zo lang meegaan als het materiaal. In Dubai voorziet Nowi momenteel de muren van een kantoorgebouw van klimaatsensoren. Het is een pilotproject waarbij de sensoren langer zullen meegaan dan het gebouw, vertelt Van der Jagt. De kansen voor de toekomst zijn schier

onbeperkt. “Onze verbeeldingskracht is de grootste beperking”, stelt hij. Slimme machines in de maakindustrie kan een volgende stap zijn. Iets waar Meuleman Electronics zich onder meer op toelegt. Meuleman spreekt over leidingen en andere materialen in apparatuur en machines die zijn voorzien van sensoren. “Machines reageren daarmee op de context waarin ze functioneren. Ze zijn zelflerend en nemen zelfstandig beslissingen.” Door hun voorspellende vermogen, kan preventief onderhoud worden gepleegd tijdens een geplande stop. “Zo komt een onbemande onderhoudsvrije fabriek in zicht.” Marc van der Sterren

Foto: Graydon

Marc van der Sterren

GDPR levert kansen voor bedrijven in Europa.

Ons land kent echter al een vrij strenge privacywetgeving. Nederland heeft dus al een voorsprong. Bedrijven kunnen die voorsprong volgens Bout te gelde maken met labels en certificaten. Wie aan de normen voldoet en dat met een keurmerk kan

SLIM EN SAFE Via het IoT staan steeds meer apparaten met elkaar in verbinding. Hoe houden we dit veilig? U leest erover op analyseindustrie.nl.

Marion Bout: “Het gaat ook om een mentaliteitsverandering in je bedrijf.”

ADVERTENTIE

PROTECTING YOU DeltaPatents is een full-service octrooibureau. Wij helpen u bij het beschermen van innovatieve ideeën en bij het verdedigen tegen IP rechten van anderen. Daarnaast bieden wij, als gerenommeerd opleidingsinstituut, een breed scala aan interne opleidingen op het gebied van IP.

Eindhoven Fellenoord 370 Eindhoven Leiden Rijnsburgerweg 10 Leiden

www.deltapatents.com


Infraroodfoto’s van een betonvloer

Voor TONZON Koud en klam

WAS UW VLOER OOIT ZO KOUD? TONZON HET BESTE WAPEN TEGEN AFKOELING VAN UW VLOER

Na TONZON Warm en droog

Bovenstaande infraroodfoto’s laten een duidelijk effect zien. Zonder isolatie is het koud en klam onderin de woning. Met TONZON Vloerisolatie dringt de warmte eindelijk door tot in de vloer. Lees de vele spontane reacties op www.tonzon.nl/facebook

HEEL BETAALBAAR Heeft u een woning van 50 m2 dan krijgt u al een droge kruipruimte en de warmste vloer voor slechts € 1.850,-. Deze adviesrichtprijs is inclusief materiaal, montage, btw en een woninggebonden TONZON certificaat.

Pas op voor namaak Dat kon natuurlijk niet uitblijven. Anderen proberen te profiteren van het succes dat TONZON in 37 jaar heeft opgebouwd. Daarom geeft TONZON een woninggebonden garantie- en echtheidscertificaat af. De volgende eigenaar van uw woning weet dan al bij de aankoop dat de kruipruimte in orde is. Er zijn originele TONZON producten verwerkt door een gespecialiseerd ambachtsman of bedrijf. TONZON folie wordt gemaakt volgens een speciaal recept dat in de praktijk een zeer lange levensduur heeft, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek. Geen enkele andere folie kan laten zien dat het na 32 jaar in de praktijk nog evengoed functioneert als toen het nieuw was. Een betrouwbare verkoper kan u dit certificaat laten zien. Vraag hierom en voorkom teleurstelling door het gebruik van dubieus aangebrachte goedkopere namaak. Ga voor gegarandeerde kwaliteit.

Beter Isolerend effect TONZON Vloerisolatie heeft in een kruipruimte een beter isolerend effect dan andere isolatiematerialen. Dat is te danken aan het unieke Thermoskussen dat in 1980 in Nederland is uitgevonden. Dit is het enige materiaal dat de warmtestraling van de vloer vrijwel tot nul reduceert. De vloer wordt daardoor warmer en de energiebesparing is hoger. Andere isolatiematerialen zoals wol, EPS (polystyreen) of purschuim remmen de warmtestroom wel enigszins, maar de warmte die wordt doorgelaten, wordt aan de onderzijde uitgestraald naar de kruipruimtebodem en de nog koudere funderingsmuren. Door dit permanente warmtelek worden nieuwbouwvloeren niet zo warm en is een vloerverwarmingssysteem bijzonder traag. Het Thermoskussen heeft als bijkomend voordeel dat het volledig opvouwbaar is. Het past door ieder luikje, kan ook in krappe kruipruimtes worden toegepast, het geeft veel minder overlast en er zijn geen vrachtwagens nodig. Dubbele aanpak beste oplossing tegen vochtproblemen Een stevige Bodemfolie op de bodem van de kruipruimte stopt de verdamping van vocht. Daardoor kan geen vocht uit de bodem meer doordringen in de woning. De warme vloer en lagere luchtvochtigheid geven schimmels en huisstofmijten nauwelijks nog kans. De muffe geur uit de kruipruimte verdwijnt voorgoed. De gecombineerde aanpak met Thermoskussens en Bodemfolie is de perfecte basis voor een comfortabele, energiezuinige en gezonde woning.

TONZON BV Postbus 1375 7500 BJ Enschede

info@tonzon.nl www.tonzon.nl

TONZON Thermoskussens

TONZON Bodemfolie

Kosteloze inspectie van uw kruipruimte Waarom nog langer wonen op een koude vloer? Tonzon heeft de beste oplossing met de langste (38 jaar) praktijkervaring. Vraag nu een kosteloze inspectie aan van uw kruipruimte en ontvang vrijblijvend een offerte op maat. Kijk snel op tonzon.nl Onnodige warmtelekken kosten veel gas We laten veel warmte onbenut weglekken. De stookruimte is warm. Geïsoleerde CV-buizen in kruipruimtes en zolders stralen warmte uit. Radiatoren warmen buitenmuren op. Bij vloerverwarming lekt veel warmte aan de onderzijde weg. Bij woningen met luchtverwarming is het in de kruipruimte soms nog warmer dan in de kamer. Ook bij nieuwe woningen en NOM woningen is nog veel te winnen.

Warmtebeelden laten grote warmtelekken zien

Zie hoe simpel het kan zijn om klimaateffectief gas te besparen. Ga naar tonzon.nl/warmtelekken.

0900 - 28 66 966 (0,10 p/min) KvK 06044102


CONTENT WITH 12 INDUSTRIAL DESIGN – ANALYSEINDUSTRIE.NL A PURPOSE

DE 3D-PRINTER IS HET NIEUWE MAGAZIJN Knieën, bruggen, riemgespen, taarten en achteruitkijkspiegels: allemaal komen ze uit de 3D-printer. De mogelijkheden van 'Additive Manufacturing' lijken eindeloos.

Foto: 3D Print Magazine

Foto: Hannie Verhoeven

Wie de markt van 3D-printen een

beetje volgt, staat keer op keer versteld van de innovaties die elkaar opvolgen. Zo werd onlangs bij Nederlandse scheepsbouwer Damen Shipyards voor het eerst succesvol een 180 kilogram zware scheepsschroef geprint. Tegelijkertijd maken medische onderzoekers stappen op het gebied van het printen van menselijk weefsel, zoals organen en gewrichten. David Kemps, sectorspecialist bij ABN AMRO, ziet de markt voor 3D-printen (ook wel 'Additive Manufacturing' genoemd) snel ontwikkelen, waarbij de gebruikte technologieën efficiënter, sneller en goedkoper worden. Ook is er interesse van bedrijven om te experimenteren met nieuwe materialen. “Ook in Nederland komt dit echt op gang. Het leuke is dat hier inmiddels tientallen bedrijven flink aan de weg timmeren als fabrikant van desktop 3D-printers. En met Additive Industries in Eindhoven hebben we zelfs een fabrikant van grote industriële 3D-metaalprinters in Nederland.” Ook Franc Coenen, hoofdredacteur

van 3D Print Magazine, ziet de aandacht van bedrijven. “Als je een bedrijf bent in de maakindustrie, dan kun je met een eenvoudige printer van een paar duizend euro verschillende onderdelen zelf maken, die

ten meer gaan printen. “Hierdoor kan er veel als het gaat om personalisering”, zegt Coenen. “Als ik bijvoorbeeld een Mini koop, kan ik deze nu al personaliseren door online bepaalde onderdelen mee te designen, bijvoorbeeld met mijn naam. De onderdelen worden in de fabriek in Duitsland 3D geprint en daarna afgeleverd bij mijn Mini-dealer.” Het kunnen aanhouden van minder

Coenen: “3D-printing maakt veel mogelijk als het gaat om personalisering.”

je anders zou moeten bestellen. En inmiddels zijn er ook 3D-printers voor voedsel. Toprestaurants bijvoorbeeld kunnen daar hele leuke dingen mee doen.” Weer een ander voorbeeld is het Leidse museum Naturalis, dat ontbrekende botten van dinosauriërs print om toch een volledig skelet tentoon te kunnen stellen. Verwacht echter niet dat alle producten straks 3D-geprint zullen zijn. Alleen als er bijzondere materiaaleigenschappen gewenst zijn (bijvoorbeeld zeer licht en stijf), iets snel nodig is of ultiem maatwerk gewenst is (bijvoorbeeld een nieuwe knie) wordt het interessant. “Ik verwacht niet dat we koffiekopjes gaan printen, want dat is geen maatwerk, het hoeft niet snel en het materiaal hoeft geen bijzondere eigenschappen te hebben”, zegt

Kemps: “De maker movement is enorm productief en creatief.”

Kemps. “Aan de andere kant; als een fabrikant als ASML een lichtgewicht onderdeel nodig heeft voor haar EUV-machine, is printen een uitkomst.” Een concreet voorbeeld van een bedrijf dat 3D-printen gebruikt, is Airbus. Naast allerlei beugels en scharnieren, gaan ze ook de riemgespen in een nieuw vliegtuigmodel printen. “Lichtere gespen besparen gewicht op elke vlucht. Deze gesp ziet er bovendien ook helemaal niet uit als een traditionele gesp, omdat men bij de productie niet meer in oude limieten hoeft te denken. Elke kilo gewichtsbesparing scheelt 25 ton CO2-uitstoot op de levenscyclus van een vliegtuig.” Ook de automotive sector heeft Addi-

tive Manufacturing omarmt, voegt Coenen toe.Vooral de productie in kleinere series maakt dat fabrikan-

voorraden en het verlagen van transportkosten maakt 3D-printen voor veel industriële bedrijven interessant. Ook in de bouw heeft men het 3D-printen ontdekt. Van brugonderdelen tot gevelplaten: het komt steeds vaker uit de printer. Tenslotte is er nog de ‘maker movement’, die de verhoudingen tussen klant en fabrikant op hun kop zet. Consumenten kunnen steeds vaker onderdelen zelf maken – van een kast tot een specifiek legoblokje – en delen hiervoor zowel de digitale ontwerpen als de printers in onlinegemeenschappen. Kemps: “De maker movement is enorm productief en creatief. Ook voor bedrijven is deze interessant; zowel voor vinden van nieuwe ideeën als het efficiënter gebruiken van printers.” Koos Plegt

EINDELOZE MOGELIJKHEDEN Additive Manufacturing zorgt voor een hoop nieuwe kansen. Wat het voor u kan betekenen leest u op analyseindustrie.nl.

VRAGEN AAN DANIËL VAN DESSEL Foto: Loxone

CEO bij Loxone Smart Home.

Wat zijn Smart Homes? “In een Smart Home werkt alles automatisch volgens de wensen van de bewoners, denk aan verlichting, verwarming, muziek, zonwering en ventilatie. Sensoren registreren de aanwezigheid van de bewoners en zetten dan bijvoorbeeld de lampen of verwarming aan. Je stelt in wanneer je wilt dat apparaten aanen uitschakelen en je Smart Home zorgt dat het gebeurt.”

Wat is het verschil met domotica?

“Bij domotica gaat het om bediening en controle, bij een Smart Home draait het om automatisering. Met domotica schakel je via een applicatie de verlichting uit, of praat je tegen de muziekinstallatie voor het volgende nummer. De kracht van een Smart Home zit erin dat de techniek weet wanneer er iets moet gebeuren en het uitvoert, zonder dat je dat zelf hoeft aan te geven.”

Waarom Smart Homes?

“Smart homes garanderen per jaar 50.000 handelingen minder en meer tijd om te leven. Een Smart Home biedt bescherming tegen inbraak, brand en storm. Ook garandeert een Smart Home optimaal energiemanagement: door onderling samen te werken, verspillen de apparaten geen energie: de verwarming gaat uit als de zon begint te schijnen.” ADVERTORIAL - GESPONSORDE CONTENT

3D printen in de maakindustrie 3D printen: een technologische ontwikkeling waar iedereen in mee lijkt te willen. Maar wat kunt u er nou echt mee? Voor maakbedrijven behaalt een 3D printer de grootste winst bij prototyping en voor kleinseries. Alfred Uytdewilligen, CEO van dddrop 3D printers, vertelt: “Prototypes kunnen veel sneller én goedkoper worden geproduceerd. Doordat het model binnenshuis gemaakt wordt, zijn bedrijven niet afhankelijk van een leverancier en zijn levertijden. Dit levert veel tijdswinst en flexibiliteit op voor de engineers.” Een 3D printer is tevens interessant voor kleinseries die laag in volume en hoog in variatie zijn. Denk hierbij aan one-offs of aanloopseries. Uytdewilligen: “Door de eerste serie te printen is het product eenvoudig aan te passen tot het voldoet aan alle eisen. Bedrijven hoeven pas op dure mallen en tooling over te stappen zodra het product de massaproductie in kan.” Succesfactoren Volgens Uytdewilligen hangt het succes van een 3D printer binnen een maakbedrijf hangt af van drie factoren: machine, materiaal en kennis. Machine Allereerst de printer zelf: om te kunnen concurreren met de huidige manier van werken, mag deze niet te duur zijn. Uytdewilligen vertelt: “Uiteraard is een goede prijs-prestatie verhouding daarbij belangrijk. Hoe deze verhouding uitvalt,

hangt af van de toepassing en de eisen die dit stelt aan de printer.” Voorbeelden van belangrijke factoren zijn bouwvolume, materiaalmogelijkheden en temperatuurregeling. Materiaal “Een geweldige 3D printer die enkel simpele filamenten als PLA kan printen, is voor de industrie niet voldoende. Sterke, industriële filamenten als carbon-filled, polycarbonaat en zelfs metaal maken de printer relevant,” aldus Uytdewilligen. Een open systeem is daarbij belangrijk: u moet het materiaal van iedere leverancier kunnen gebruiken. Zo kunt u ook het filament printen dat de aanbieder van uw machine misschien níet in het assortiment heeft. Kennis Kennis is de key factor voor succes: een prachtige machine en industriële filamenten verliezen hun waarde als medewerkers het niet weten te gebruiken. “Een 3D printer biedt andere mogelijkheden én beperkingen dan traditionele productietechnologieën. Net als bij verspaning, plaatwerk of spuitgieten moet ook voor een 3D printer het model ontworpen worden met de productiemethode in het achterhoofd. Om de printer goed te benutten, is kennis en ervaring daarom essentieel,” licht Uytdewilligen toe. Machine, materiaal én kennis verenigd De dddrop 3D printer is ontworpen in samenwerking met de

Gratis proefprint ontvangen? Bel Benelux reseller CAD2M: 0314 377 050

maakindustrie en verenigt daarom alle eigenschappen die voor deze industrie belangrijk zijn. Dankzij het open systeem is het mogelijk om alle soorten filament te gebruiken. Daarnaast werkt dddrop samen met technische resellers die volledig thuis zijn in de CAD/CAM wereld. Zij bieden optimale ondersteuning om de printer de juiste plek in het productieproces te geven en medewerkers op te leiden in het (ontwerpen voor) 3D printen. Alfred Uytdewilligen


The world leader in gases... ...for high technologies and services for Industry and Health, Air Liquide is present in 80 countries with approximately 65,000 employees and serves more than 3.5 million customers and patients. Optimized & cost efficient 3D production process One of the many solutions we provide, is supporting our customers in the development of 3D printing for metals. We supply gases, services and solutions for SLS, DLMS (SLM) and EBM printing to the aircraft industry, automotive sector, dentistry and surgery. We help customers optimize their production process in a cost-efficient way. Our early involvement in this new technology of additive manufacturing allows us now to make you very successful in your efficiency and innovation.

Looking to integrate 3D printing in your company? Download our free white paper online: https://bit.ly/2sxej26 or visit: www.airliquide-benelux.com

ADVERTENTIE

Developing and manufacturing tomorrow’s products

Is uw onderneming klaar voor de toekomst? De economie groeit, tegelijkertijd lopen de wegen vol en wordt het tekort aan gekwalificeerd personeel groter. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat het huidige personeel meer moet doen in minder tijd. Asset tracking helpt bedrijven om deze uitdaging tot een goed einde te brengen.

AME develops and manufactures high-tech electronic systems. Our integral approach combines knowledge of electric systems, mechatronic systems and software-development into advanced and cost efficient solutions. With over 100 engineering professionals and a vast portfolio of pre-developed technologies we are the most powerful partner to develop and manufacture your product. Whether it is medical- or automotive grade, we have the right quality and we enable the possibilities for tomorrow. Our knowledge- and work attitude, initiative, creative abilities and innovation power enable unique products with a short time-to-market. For your existing products is AME the perfect partner to take care of the integral manufacturing and design inheritance at most competitive conditions.

Esp 100, 5633 AA - Eindhoven

www.ame.nu / info@ame.nu

Inzicht in de locatie van materieel en vervoersmiddelen is sleutel tot reduceren tijdverlies. Het jaarlijks rapport ‘Mobiliteitsbeeld’ voorspelt voor 2022 in vergelijk met 2016 een toename van tijdverlies van voertuigen van maar liefst 28 procent. Feitelijk betekent dit dat men langer onderweg is. Deze ontwikkeling vraagt om oplossingen voor zeer efficiënt wegvervoer waarbij de klanttevredenheid gewaarborgd blijft. Compleet beeld verkleint risico onnodige kilometers Als trendsetter op het gebied van fleetmanagement biedt GPS-Buddy oplossingen die o.a. efficiënter werken stimuleren. Dit kan door bijvoorbeeld het optimaal inplannen van (ad-hoc) opdrachten en materieel. Hierdoor kunnen routes worden geoptimaliseerd en dat voorkomt weer onnodig heen-en-weer rijden. Bovendien zorgen mogelijkheden als ‘asset tracking’ en emballageregistratie ervoor dat de locaties van bedrijfseigendommen bekend zijn. De kans op vermissing en/of diefstal wordt zo verkleind.

Adequaat informeren van klanten doorslaggevend Naast alle praktische voordelen, die zich direct in tijdswinst vertalen, zorgt de realtime informatievoorziening er bovendien voor dat de klanttevredenheid en de leverbetrouwbaarheid worden vergroot. Klanten worden tot op de minuut nauwkeurig geïnformeerd over de verwachte laad- of lostijden en weten daardoor precies waar ze aan toe zijn. Asset tracking helpt bedrijven om nu al te anticiperen op de eerder genoemde voorspellingen en zorgt ervoor dat uw onderneming in ieder geval klaar voor de toekomst is!

Desmond van Kooten Sales Director GPS-Buddy

info@gps-buddy.com - www.gps-buddy.com


CONTENT WITH 14 VOORWOORD HEALTHCARE – ANALYSEINDUSTRIE.NL A PURPOSE

Foto: Erasmus MC

Foto: Fotolia

E-HEALTH KANS OF BEDREIGING? David Voetelink, Vicevoorzitter Raad van Bestuur en CFO Erasmus MC.

In 2020 heeft 90% van de wereldbevolking ouder dan zes jaar een mobiele telefoon. Smartphones zijn inmiddels goed voor circa 40% van alle mobiele abonnementen: dat zijn er inmiddels meer dan twee miljard. De afgelopen 25 jaar heeft de mobiele telefoon een enorme impact gehad op de communicatie, zelfstandigheid en zelfredzaamheid van alle wereldburgers. Wat betekent deze enorme dichtheid van mobiele telefoons voor de e-health? Is het een aanvulling op de bestaande zorgsystemen. Is er sprake van concurrentie?

ondersteunen en te verbeteren. E-health leidt tot innovatie op een

drietal aspecten. Allereerst tot innovatie in behandeling. E-health als netwerk, gekoppeld aan artificial intelligence, maken tal van technische innovaties voor het verbeteren van de behandelingen van de patiënt mogelijk. Ook leidt het tot innovatie in self-

E-health is het gebruik van infor-

matie en communicatietechnologie, aangevuld met het gebruik van internettechnologie om gezondheid en gezondheidszorg te

‘E-health betekent een majeure transformatie van de zorg, wereldwijd.’

service: de patiënt kan steeds meer zelf doen. De brede toepassing van wearables en aansluiting op big data ondersteunen de patiënt in het zelf onderzoeken en oplossen van problemen met de gezondheid. Zelfmanagement leidt tot een betere kwaliteit van zorg en van leven.

in samenwerking: het verbeteren van de samenwerking tussen zorgverleners enerzijds en tussen de zorgverleners en de patiënt en zijn omgeving anderzijds. En de patiënt wordt eigenaar van zijn medische gegevens. Hij is eigenaar van zijn persoonlijk gezondheidsdossier.

Daarnaast leidt het ook tot innovatie

Het is mogelijk dat in het Neder-

landse stelsel sprake is van een remmende voorsprong. De zorg is er kwalitatief goed en goed georganiseerd. Desondanks biedt e-health mogelijkheden tot tal van innovatieve trajecten. Maar e-health biedt ook ongekende voordelen voor die landen waar de zorg minder goed is georganiseerd. Verwacht mag worden dat landen als China en India, met een grote dichtheid van internet en mobiele telefoons en een nog niet zo goed georganiseerde zorg voorlopers zullen zijn in deze ontwikkeling.

patiënt deelgenoot maken van zijn medische gegevens staan hierbij voorop. Patiënten zullen meer betrokken

zijn bij hun eigen zorg en ze zullen minder in het ziekenhuis komen. E-health betekent een majeure transformatie van de zorg, wereldwijd. David Voetelink, Vicevoorzitter Raad van Bestuur en CFO Erasmus MC

Na de voltooiing en de verhuizing

naar het nieuwe ziekenhuis in 2018, ligt de focus van het Erasmus MC vol op de ontwikkeling en het gebruik van IT in de zorg. De communicatie met de patiënt en de

TAL VAN INNOVATIES E-health maakt steeds meer technischee innovaties mogelijk. U leest er meer over op analyseindustrie.nl.

ADVERTORIAL - GESPONSORDE CONTENT

Zorg met warmte Het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven scoort een 9,5 op Zorgkaart Nederland. Jaarlijks komen zo’n 1.400 vrouwen hier. Alle zorgverzekeraars vergoeden de zorg, de operaties en behandelingen die hier plaatsvinden. In het Alexander Monro Ziekenhuis zijn de wachttijden kort, is er nauw contact tussen alle behandelend specialisten en heeft iedere patiënt een vast aanspreekpunt. Gespecialiseerde borst(kanker)zorg Alle experts onder één dak Snelle en zorgvuldige diagnose Excellente medische resultaten Vergoed vanuit iedere basiszorgverzekering Tijd en persoonlijke aandacht, ook voor dierbaren Samenwerking met UMC Utrecht

9.5

op zorgkaart nederland.nl

Alexander Monro Ziekenhuis T 030-2250910 E info@alexandermonro.nl I www.alexandermonro.nl

“De reistijd is tien keer minder vermoeiend dan een overvol ziekenhuis” ‘De warmte die je voelt als je hier komt. De rust, de arts die meteen komt kennismaken en haar hand op je schouder legt. Je partner die na de operatie naast je kan slapen op een comfortabel bed. De roze doek die je krijgt om je borsten te bedekken, de zachte sokken voor in de koude operatiekamer. Het lijken allemaal luxe dingetjes, maar ik weet nu hoe belangrijk ze zijn.’ Ursula reed er met liefde 100 kilometer naartoe. ‘Die reistijd is tien keer minder vermoeiend dan een overvol ziekenhuis, waar je eindeloos vaak naartoe moet, steeds weer voor een ander onderzoek.’

‘Ik wist niet waar ik het zoeken moest’ Nooit hoefde Ursula lang te wachten. ‘In het eerste ziekenhuis moest ik drie weken wachten op mijn eerste chemokuur, terwijl er meerdere tumoren in mijn borst groeiden. Ik wist niet waar ik het zoeken moest, had maar één ding in mijn hoofd: zie ik mijn zoon van 8 nog opgroeien?’ In Bilthoven is ze altijd binnen een week aan de beurt, krijgt ze vrijwel meteen de uitslag van de scan en wordt ze áltijd netjes teruggebeld. Zelfs als het niet is afgesproken. Zo belde de chirurg me na mijn reconstructie nog even, toen ze in de auto naar huis zat. Alle specialisten hier zijn borstkankerexperts. Ze zijn professioneel en menselijk.’


Dräger

Het ontwerp en de inrichting van een ziekenhuis zijn van blijvend en cruciaal belang voor doelmatige en hoge kwaliteit van patiëntenzorg. Met onze kennis van complexe zorgprocessen ondersteunen wij het Erasmus MC bij het samenstellen van flexibele en toekomstbestendige oplossingen voor de Acute Zorg. Naast de medische apparatuur voor diagnose en therapie is het Erasmus MC ingericht met gassendistributiesystemen en werkplekinfrastructuur. De zorgprofessionals worden opgeleid en zo nodig bijgeschoold om de functionaliteit van het medisch systeem optimaal te kunnen benutten. Het EMC en Dräger zullen regelmatig onderzoeken waar de zorg kan worden geoptimaliseerd door voortschrijdende of nieuwe inzichten, zodat ook in de toekomst voortdurend gebruik gemaakt kan worden van technologie die steeds aansluit bij een veranderende behoefte.

ADVERTENTIE

CleanLease kiest voor duurzame innovaties bij textielreiniging Een van de voorwaarden voor goede gezondheidszorg is de beschikbaarheid van schoon en hygiënisch textiel. Dat gaat niet over lakens of handdoeken alleen, maar ook over de dienstkleding van artsen en verplegend personeel. Juist omdat die beschikbaarheid zo vanzelfsprekend is, staan we daar niet altijd bij stil. Hoewel dat een groot compliment is aan de textielreinigingssector als geheel, kan het geen kwaad regelmatig uit te leggen welke ontwikkelingen en innovaties er in de sector én specifiek bij CleanLease gaande zijn. Die innovaties zijn toe te wijzen aan het product, het reinigingsproces en de dienstverlening zelf.

Gerecycled katoen

Innovaties in het product gaan over duurzame ontwikkelingen op gebied van textiel. Traditioneel is katoen de meest gebruikte grondstof, maar inmiddels zijn er diverse ontwikkelingen op het gebied van textiel gemaakt van andersoortige producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan textiel van bamboe of bestaand uit lyocell, een kunstmatige vezel op natuurlijke basis. CleanLease gaat hierin zelfs nog een stapje verder en heeft recent een eco-productlijn geïntroduceerd. Deze is geheel gebaseerd op hergebruik van snijafval dat ontstaat bij het maken van katoenen T-shirts.

Een duurzaam reinigingsproces

Het textielreinigingsproces wordt steeds milieuvriendelijker. De textielsector heeft haar ambities vastgelegd in een met de overheid afgesloten convenant en ook daarin gaat CleanLease een stapje verder. Door een uitgekiende combinatie van emulsies, water en temperatuur kan een aanzienlijk lager energieverbruik worden gerealiseerd.

Vanuit de gevoelde verantwoordelijkheid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft CleanLease de afgelopen jaren op elektriciteits-, gas- en waterreductie royaal beter gepresteerd dan de benchmark. Dat leverde de kwalificatie “high performance” op in een vorig jaar uitgevoerd onafhankelijk onderzoek .

Innovatie door digitalisering

Door te investeren in UHF RFID chiptechnologie, ook in het platgoed, zal het verbruik van textiel in de toekomst verder afnemen. Innovatie in de dienstverlening vindt vooral plaats door verdere digitalisering. Denk aan ontsluiting van management informatie via een webportal, introductie van geautomatiseerde bestelsystemen, elektronische facturatie en interfacing met reserveringssystemen van onze klanten. Wij maken er alweer een geruime tijd gebruik van. De échte innovatie is te vinden in verdere digitalisering van de zorg: remote care, operaties uitgevoerd door robots en zorgplatforms voor zorg ecosystemen. Het accent gaat verschuiven van “zorgen voor”, naar “zorgen dát”. CleanLease participeert in enkele initiatieven en hiervan is Uwcompaan, een gebruiksvriendelijke tablet voor ouderen, een voorbeeld. Innovaties die er aan bij dragen dat het zorgniveau bij verschuiving van intramurale zorg naar extramurale zorg, voor de cliënt ongewijzigd blijft. Mooie initiatieven, waarin tegelijkertijd nog een wereld valt te winnen!

www.cleanlease.nl


CONTENT WITH 16 HEALTHCARE – ANALYSEINDUSTRIE.NL A PURPOSE

ECD: EEN WEZENLIJK MIDDEL OM HET ZORGPROCES TE ONDERSTEUNEN Om een interdisciplinaire werkwijze tussen verschillende zorgverleners tot stand te brengen is goede communicatie nodig. Vandaar het Elektronisch Cliëntendossier

Foto: Prisma

“Een cliëntvolgsysteem is misschien

een betere benaming”, stelt Herman Hellemans, partner en medeoprichter van zorgadviesorganisatie Advisaris. “Het ECD ondersteunt het hele pad dat de cliënt door een zorgorganisatie loopt.” Was het ECD eerst een middel om administratieve gegevens vast te leggen, inmiddels is het een uitgebreid systeem dat door verschillende zorgprofessionals is aangevuld met metingen, rapportages en doelstellingen. “Het ECD is niet meer slechts een hulpmiddel om de administratie vast te leggen, maar een wezenlijk middel om het zorgproces te ondersteunen.” De eisen aan het ECD zijn opge-

steld door Advisaris, in opdracht van het ministerie van VWS en brancheverenigingen VGN en ActiZ. Op basis van deze eisen bouwen softwareleveranciers ieder een eigen pakket. Er komt dus wel wat kijken bij de

keuze voor het juiste ECD-pakket. Hellemans adviseert partijen rekening te houden met de ‘80:20-regel’. “Automatiseer het hoofdproces, maar pas op dat de uitzondering het hoofdproces niet onnodig complex en onwerkbaar maakt. Uitzonderingen blijven uitzonderingen. Probeer ze niet te vangen in systemen, maar leer er op een goeie manier mee om

bijstaan van de cliënten. “Welke ondersteuning en begeleiding heeft hij of zij nodig om zoveel mogelijk zelfredzaam te zijn? Vanuit deze gedachte zijn wij gestart met een interdisciplinair behandelcentrum, waar diverse specialisaties (zoals fysiotherapie, verslavingszorg en psychiatrie) binnen de zorg samenkomen in één netwerk. We willen de cliënt alles kunnen bieden voor een zelfstandig bestaan en een interdisciplinaire werkwijze is hierbij onmisbaar. Het ECD ondersteunt ons daarbij.” Voor De Bruin is het van groot

De Bruin: “Op het moment dat er een maatschappelijke ontwikkeling gaande is, kijken we welke invloed dit heeft op de zelfredzaamheid van onze cliënten.”

te gaan. Gebruiksvriendelijkheid blijft essentieel.” Zorgorganisatie Prisma is één van de

organisaties die het ECD omarmd heeft. “Wij werken altijd vanuit onze eigen visie, waarbij we ernaar streven dat onze cliënten zoveel mogelijk zelf de regie voeren over hun eigen leven”, stelt Jaap de Bruin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Prisma. “Op het moment dat er een maatschappelijke ontwikkeling gaande is, kijken wij direct welke invloed dit heeft op de zelfredzaamheid van onze cliënten. Aan de hand hiervan bepalen wij op welke manier wij willen inspelen op deze ontwikkeling. Systemen werken

‘We streven ernaar dat cliënten zoveel mogelijk zelf de regie voeren over hun eigen leven.’ vaak remmend op ontwikkelingen. We wilden daarom niet alleen een goed ECD, maar ook een ECD dat openstaat voor innovatie en denkt vanuit de cliënt.” Prisma houdt zich bezig met het

begeleiden van mensen met een beperking, een sector waarin ketensamenwerking inmiddels onmisbaar is geworden. Dit komt onder andere door de langere levensverwachting van mensen met een beperking, wat een grote invloed heeft op de aangeboden zorg en ondersteuning. “Denk bijvoorbeeld aan mensen met een beperking die te maken krijgen met Alzheimer”, stelt De Bruin. “Om deze mensen op de juiste wijze te ondersteunen is het noodzakelijk om ouderenzorg en gehandicaptenzorg intensief samen te laten werken.” Het doel van deze ketensamen-

werking is het zo goed mogelijk

belang dat het systeem eenvoudig te gebruiken is. “Belangrijk is natuurlijk ook dat dit systeem veilig is, om datalekken te voorkomen. Ons ECD maakt het voor ons mogelijk om op een eenvoudige manier en veilig in de cloud te werken en leverde ons daarnaast ook een jaarlijkse besparing op van ruim 600.000 euro aan licenties. Met het ECD dat we nu gebruiken kunnen we cliëntgegevens veilig in de cloud opslaan. Van daaruit zijn deze eenvoudig via de browser in te zien, ook door de cliënt zelf. En daarmee helpen we de cliënt ook weer in zijn of haar zelfredzaamheid.” Marjon Kruize en Mark van der Heijden

DE CLIËNTEN ZO GOED MOGELIJK BIJSTAAN Het ECD kan cliënten in staat stellen zelfredzaam te blijven. U leest er meer over op analyseindustrie.nl. ADVERTENTIE

Wij van Adapcare werken elke dag aan ons ECD Pluriform Zorg. Hét Elektronische Cliënten Dossier, dat eenvoudig is in het gebruik met de diepgang die de praktijk vraagt. Dat doen we door met aandacht te luisteren, de complexiteit van de zorg te doorgronden en met heldere oplossingen te komen. Zo zetten we de standaard die de zorg echt helpt.

Goede zorg begint met aandacht voor de cliënt

 www.adapcare.nl 085-48 44 100

Ontmoet ons op de Zorg & ICT beurs van 17 tm 19 april in de Jaarbeurs hal 1, standnummer C046.


HEALTHCARE

CONTENT WITH A PURPOSE

PIONIER OP HET GEBIED VAN CERTIFICERING Een ziekenhuis in Drachten, dat getooid is met de prachtige Friese naam Nij Smellinghe, loopt duidelijk voorop met certificeringsvraagstukken.

Foto: Nij Smellinghe

Bovendien is het zo dat je interne

Eerlijk is eerlijk. De huidige Informa-

tion Security Officer, Eric Annema, heeft het certificeringsvraagstuk niet vanaf het begin op de agenda gezet. In zijn huidige functie is hij echter wel verantwoordelijk voor de doortik van het veranderproces. Lang verhaal kort: in aanloop op 2017 begon het te borrelen. Net als de overige ziekenhuizen maakte Nij Smellinghe gebruik van de NIAZ-accreditatie. Op zich is daar niks mis mee. Toch had het ziekenhuis behoefte aan verandering en maakt dit ziekenhuis nu doelbewust gebruik van ISO-certificeringen. De medische wereld is namelijk ste-

vig aan veranderingen onderhevig. Maatschappelijke trends, waaronder de toenemende vergrijzing, hebben flinke impact op de werkwijze en besluitvorming in ziekenhuizen. “Nu kun je besluiten: elke wijziging leg je vast in een nieuw voorschrift, maar door de snelle transformatie is dat eigenlijk ondoenlijk. Wat je veel beter kunt doen, is normen benoemen om de organisatie goed te beheren, te leiden en de prestaties continu te evalueren en te optimaliseren. Kortom: zeg wat je doet, doe wat je hebt gezegd en toon aan dat je dit hebt gedaan”, stelt ook de bestuurder Norbert Hoefsmit. In de medische hoek komt er boven-

op welke onderdelen de interne afspraken nog aanpassingen vergden om voor certificering in aanmerking te komen.

Annema: “Een foutje kan in elke organisatie voorkomen, maar je kunt vastleggen welke stappen je dient te maken bij een uitglijder.”

‘Je wilt niet dat gevoelige informatie op straat komt te liggen.’

afspraken natuurlijk volledig kunt dichttimmeren met regels, terwijl het in de praktijk veel zinvoller is om te koersen op processen. Ook als er intern bijvoorbeeld iets mis gaat. “Een foutje kan in elke organisatie voorkomen. Met regels kun je daar niet adequaat op reageren, maar in een procesomschrijving kun je prima vastleggen welke stappen je dient te maken bij een uitglijder”, stelt Annema. Hugo Schrameyer

zijn elektronische, medische dossier valt in te zien. “Waar je dan echt niet aan ontkomt,

dien nog een extra uitdaging om de hoek kijken. Ook deze wereld digitaliseert in rap tempo, hetgeen onder andere betekent dat informatie van patiënten op eenvoudige wijze tussen stakeholders is uit te wisselen. Voorbeeld: als een patiënt bij het ziekenhuis wordt ontslagen, is het wel zo handig als zijn huisarts daarvan op de hoogte wordt gesteld. Of wanneer een verkeersslachtoffer met de ambulance wordt binnengebracht, is het zinvol als

is om de bijbehorende processen goed in kaart te brengen”, vertelt Eric Annema. “Want het uitwisselen van data is niet alleen superhandig, maar moet ook superveilig gebeuren. Je wilt niet dat gevoelige informatie op straat komt te liggen. Informatie moet op de juiste plek zijn te ontsluiten, maar dat moet dan ook op een veilige en betrouwbare manier gebeuren.”

FEITEN Nij Smellinghe is een ziekenhuis met 339 bedden en uitgebreide poliklinische voorzieningen. Alle specialismen zijn vertegenwoordigd. Op zich is dat best uniek voor een relatief klein ziekenhuis, maar wat de instelling met name ook bijzonder maakt is de kwalitatief hoogwaardige eisen die het ziekenhuis zichzelf oplegt. Zo is Nij Smellinghe sinds vorig jaar ISO9001:2015 gecertificeerd. ISO kwaliteitsnormen zijn ontwikkeld om de organisatie goed te beheren, te leiden en de prestaties continu te evalueren en te optimaliseren.

Het proces waar Nij Smellinghe nu

doorheen gaat, heeft het ziekenhuis niet in zijn eentje opgetuigd. Er is daarbij ook hulp van buitenaf ingeschakeld. Nij Smellinghe werd hierbij als het ware tegen het licht gehouden en kreeg advies

MEER LEZEN? Op analyseindustrie.nl vindt u nog veel meer interessante artikelen over medische innovaties

– ANALYSEINDUSTRIE.NL 17

DIGITALE KRONIEK

SANDER HULSMAN Foto: Persfoto

hoofdredacteur van Computable

De grote vraag bij het EPD is hoe je de diverse informatiebronnen veilig aan elkaar kunt koppelen, zodat je data kunt delen. Als er iets gebeurt moet alle relevante informatie beschikbaar zijn. Een patiënt kan wel aan twintig informatiebronnen gekoppeld zijn. Er ontstaat een systeem dat we naar één centrale databron van een patiënt toe gaan: verschillende zorgverleners haken daarop aan en de patiënt bepaalt zelf wie in welke data inzage mag krijgen. Het past bij de trend dat burgers steeds meer inzicht in hun eigen gezondheid willen krijgen, ook via applicaties. Voorbeelden van dergelijke ‘e-health toepassingen’ zijn de kleine onderzoekjes die je prima thuis kunt doen en waarvan je de resultaten naar je arts stuurt. Nederland is echt een softwareland, we zijn heel goed in het ontwikkelen van dergelijke maatwerksoftware om de zorg efficiënter te maken. Med-Eye bijvoorbeeld. Een combinatie van software en hardware die regelt dat de ziekenhuisarts of verpleegkundige iedere patiënt exact de juiste dosering van zijn medicijn kan geven. Eigenlijk een computer op wielen, waarmee de verpleegkundige rondrijdt: via verificatie gaat het juiste vakje met medicijnen open. HET GEHELE ARTIKEL LEEST U OP: ANALYSEINDUSTRIE.NL ADVERTENTIE

Kiwa Nederland wil klant vooruit helpen De onafhankelijke organisatie Kiwa Nederland verzorgt hooggekwalificeerde certificering in opdracht van derden. Kiwa is niet de enige partij in Nederland die dat doet. Wat het bedrijf bijzonder maakt, is dat er actief wordt meegedacht met de behoeften van de klant. “Er wordt niet alleen gekeken naar de letter van de norm, maar ook naar de geest van de norm”, vertelt managing director Mounir El Berrah.

Neem bijvoorbeeld de norm ISO 27001. Die gaat over informatiebeveiliging. “De klant zoekt bevestiging van zijn risicobeoordeling en effectiviteit van zijn beleid en aanpak. Kan de klant op overtuigende wijze aantonen dat er goed is nagedacht over risico’s, dat er de juiste maatregelen zijn getroffen en dat die goed omgaat met fouten en nieuwe inzichten? Kiwa gaat dan op zoek naar conformiteit, is er op een onderdeel onvoldoende borging kan de klant met een plan van aanpak aan de slag en zo zijn organisatie verbeteren. Uiteindelijk is een certificaat van Kiwa eigenlijk een bewijs van gerechtvaardigd vertrouwen .” Vooruit helpen Wat de managing director hiermee vooral wil demonstreren, is dat Kiwa er niet op uit is om de organisatie

dicht te timmeren met regels. Bovendien is dat voor Kiwa aanleiding een expertcenter Information Security and Compliance op te richten. Zo zorgt Kiwa er niet alleen voor dat klanten er terecht kunnen voor certificeringen als ISO 27001 en NEN 7510, maar ook voor bijvoorbeeld trainingen, opleidingen en awarenessprogramma’s.

Veilige overdracht “Wij zijn er om organisaties vooruit te helpen”, stelt Mounir El Berrah. Wat hij daarmee onderstreept, is dat opdrachtgevers in staat moeten zijn om te kunnen reageren op nieuwe trends en ontwikkelingen. En dat geldt voor het expert center ook. Zo speelt Kiwa in op bijvoorbeeld veilige overdracht patiëntendossiers (VIPP) en de nieuwe wet op priviacy (AVG) door het ontwikkelen van toetsingskaders. “Het initiatief voor de certificering ligt bij de opdrachtgever. Die nodigt ons uit om tot een beoordeling te komen. Als wordt aangetoond dat de uitvoering past bij de ontwikkelingsfase van het bedrijf, dan hoeft dat certificering niet in de weg te staan. Het gaat immers om bewust lerende organisaties”

Kiwa Nederland B.V. Sir Winston Churchill-laan 273 2288 EA Rijswijk Postbus 70 2280 AB Rijswijk Telefoon: +31 (0)88 998 44 00 Fax: +31 (0)88 998 44 20

www.kiwa.nl


CONTENT WITH 18 HEALTHCARE – ANALYSEINDUSTRIE.NL A PURPOSE

Foto: Erasmus MC

ERASMUS MC ZORGT VOOR DOORBRAAK IN ZORG In het nieuwe Erasmus MC hebben zorgverleners vrijwel continu en overal inzicht in het welzijn van de patiënten.

Het ziekenhuis van de toekomst krijgt vorm in Rotterdam. In het nieuwe Erasmus MC hebben zorgverleners vrijwel continu en overal inzicht in het welzijn van de patiënten. Dat biedt nu nog onbekende mogelijkheden.

Een patiënt die zich vanaf midden

mei meldt in het nieuwe pand van het Erasmus MC in Rotterdam, ziet niet als eerste een ontvangstbalie. Hij kan zich melden bij een van de aanmeldzuilen, waarna (indien nodig) de juiste verpleegkundige een melding op zijn speciale telefoon ontvangt om de patiënt op te vangen. Het is maar een klein voorbeeld van

wat het enorme project MICIS omvat. De basis daarvan is het nieuwe, voor Erasmus MC althans, zorgplatform. Daarop komt veel data van het ziekenhuis binnen; van de status van een infuuspomp tot aan de aankomst van (patiënt)materiaal via buizenpost. Het platform geeft daarop de meldingen door, via de zogenoemde Myco (zorgsmartphone), aan de persoon die ook werkelijk op de melding moet reageren. Dat ziet er in praktijk als volgt uit:

“Bij iedere dienstwissel wordt per medewerker toegewezen aan welke afdeling en patiënten hij of zij behoort”, zegt Ronald de Vries, die het project managet. “Bij aankomst op het ziekenhuis logt een zorgmedewerker in op zijn persoonlijke Myco. Het toestel is direct gepersonaliseerd voor de gebruiker.” Het zorgplatform weet dus exact welke medewerker verantwoordelijk is voor welke patiënt en afdeling en stuurt hem dus ook enkel de berichten die hem aangaan. Dit maakt de medewerkers veel

flexibeler. De Vries geeft een medewerker op de Intensive Care als voorbeeld. “IC-medewerkers hoeven niet meer continu de patiënt in de gaten te houden. Door de medische alarmeringen te koppelen aan het zorgplatform, gaan de juiste alarmen naar de juiste IC-collega – ook als die even op een andere afdeling meehelpt.” Op deze manier lijkt MICIS wellicht

slechts op een geavanceerd alarmsysteem. De technologie opent echter deuren die een nieuwe aanpak mogelijk maken. “De droom die we hebben is een realtime healthcare systeem, waarbij we snel en

adequaat handelen op basis van realtime informatie”, zegt Johan Baginda, projectmanager MICIS voor het Erasmus MC.

‘Door de medische alarmeringen te koppelen aan het zorgplatform, gaan de juiste alarmen naar de juiste IC-collega – ook als die even op een andere afdeling meehelpt.’ Adequaat handelen kan soms zelfs

betekenen dat een zorgverlener ingrijpt voordat de patiënt al werkelijk nieuwe klachten heeft. Baginda: “Nu komt er een signaal

op de smartphone van de verpleegkundige als er een probleem is. In de toekomst kunnen we misschien op basis van de metingen van het hartritme al dagen van tevoren proactief medicijnen aanpassen.”

Ook wordt de voedingslogistiek binnen het ziekenhuis hierdoor efficiënter ingericht, waardoor de hoeveelheid weggegooid voedsel gereduceerd wordt.

“In de nieuwbouw hebben we anders

gint en na het ontslag daar verder gaat. Vermeer: “Iedereen weet dat patiënten thuis sneller beter worden. Je kunt je voorstellen dat patiënten nu na een behandeling wat langer in het ziekenhuis worden gehouden om zeker te weten dat het goed gaat. Als monitoring en metingen ook thuis gedaan kunnen worden, kan de patiënt eerder naar huis. MICIS faciliteert dan de verbinding tussen thuis en het ziekenhuis.”

over zorg nagedacht”, zegt Simon Vermeer, CIO bij Erasmus MC. “We hebben veel aandacht besteed aan een ‘healing environment’. Het mobiel zijn van een patiënt is daar onderdeel van. We hebben mooie daktuinen aangelegd, zodat ze daar kunnen rondlopen.” Om veilig mobiel te kunnen zijn draagt de patiënt in het ziekenhuis indien nodig een polsband met alarmknop, die tevens de exacte locatie van de patiënt in het 175.000 vierkante meter grote pand doorgeeft.

De wens is dat de zorg al thuis be-

Mark van der Heijden

Binnen deze omgeving wordt ook

extra aandacht besteed aan gezonde voeding. Via het zorgplatform kunnen de patiënten dagelijks hun maaltijden kiezen en samenstellen aan de hand van een speciaal voor hen opgesteld menu. Deze menu’s houden rekening met het dieet van de patiënt, maar geven hen ook meer controle wanneer het gaat om het kiezen van hun voeding.

ZORG DIE THUIS VERDERGAAT Door technologische ontwikkelingen wordt het mogelijk om de zorg na het ontslag thuis voort te zetten. Meer weten? Kijk dan op analyseindustrie.nl.

ADVERTENTIE


Meer vrijheid voor de patiënt

Een rustige eenpersoonskamer, geen piepende infuuspompen en monitoren omdat hier altijd preventief op wordt gereageerd, en wanneer je je goed genoeg voelt, gewoon je bed uit kunnen om een kopje koffie te halen of een ommetje te maken. Het klinkt als een utopie, als je het vergelijkt met de ziekenhuizen van nu, maar toch zal het in de nabije toekomst realiteit zijn. Als het aan Ascom, aanbieder van ICToplossingen, ligt tenminste. “Een spoedig herstel van de patiënt moet ten alle tijden voorop staan”, stelt Olaf Hendriks, algemeen directeur van Ascom Benelux. “Natuurlijk betekent dit dat de patiënt zo snel mogelijk naar huis moet kunnen, maar ook binnen het ziekenhuis moet de patiënt meer gestimuleerd worden in het herstel. Nieuwe technologische oplossingen zoals toegepast in het MICIS project van het Erasmus Medisch Centrum helpen hierbij.”

Meer vrijheid

Allereerst leveren ze de patiënt meer bewegingsvrijheid op. “Patiënten krijgen een zender om hun pols”, vertelt Hendriks. “In deze zender zit een plaatsbepalingssysteem, deze staat in contact met de zorgsmartphone van de verpleegkundigen, waardoor zij bij een alarm kunnen inzien waar de patiënt zich bevindt. Mocht de patiënt toch in de problemen komen, dan krijgen de verpleegkundigen hier een seintje van en kunnen zij gelijk actie ondernemen om de patiënt ter plaatse te helpen.” Uiteindelijk is het zelfs de bedoeling dat de patiënt ook thuis, via het internet, verbonden is met het ziekenhuis. “Alles wat binnen het ziekenhuis kan, moet ook daarbuiten kunnen, maar dan moet je de patiënt wel uitrusten met speciale apparatuur”, stelt Hendriks. “Denk bijvoorbeeld aan pleisters die vitale waarden zoals hartslag en temperatuur kunnen meten. Patiënten kunnen dan na hun ontslag nog in de gaten gehouden worden. Als het nodig is kan je ze onmiddellijk oproepen om naar het ziekenhuis te komen. Zo kan je preventief werken, in plaats van pas in te grijpen wanneer het misschien al te laat is.”

Altijd op de hoogte

Volgens Hendriks zouden er in de toekomst geen hiaten meer in de informatie van verpleegkundigen moeten zitten. “Momenteel zien we dat veel van de informatie nog steeds wordt uitgewisseld in gesprekken en appjes, maar dan heb je niet alle informatie verzameld op één plaats en het kost de verpleegkundigen onnodig veel tijd. Verpleegkundigen moeten de mogelijkheid hebben om alle informatie direct in te kunnen zien. Vitale waarden, de uitslagen van onderzoeken, maar ook oproepen van de patiënt en eventuele alarmen van monitoren of infuuspompen die binnenkort moeten worden bijgevuld. Wanneer er zo’n alarm afgaat, kan de verpleegkundige met één druk op de knop aangeven of hij of zij deze oproep aanneemt of afwijst. En in het laatste geval wordt de oproep meteen doorgezet naar een andere verpleegkundige, zodat men zeker kan weten dat er snel iemand ter plaatse zal zijn.”

Ontzorgen

Ascom ontzorgt de ziekenhuizen bij het leveren van deze innovaties volledig. “Samen met onze partners leveren wij de gehele keten”, vertelt Hendriks. “Van verpleegoproepsysteem tot software en de integratie daarvan en van alarmering tot de handset van verpleegkundigen. Het MICIS project bij Erasmus is hierin een voorbeeld voor andere ziekenhuizen. Ook helpen we de ziekenhuizen met de nieuwe wetgeving omtrent alarmering, zodat zij zich bezig kunnen houden met hun kerntaak: de zorg voor de patiënten. Wij kunnen, in samenwerking met de leveranciers van de devices, testen uitvoeren om de keten van alarmering zodanig in te richten, zodat deze in zijn geheel aan de nieuwe wetgeving voldoet.” Al deze oplossingen staan in het teken van een verhoogde hospitality binnen het ziekenhuis. De patiënt krijgt meer vrijheid, voelt zich meer op zijn gemak en krijgt meer rust om optimaal te kunnen herstellen en de verpleegkundige heeft nooit meer een tekort aan informatie.


CONTENT WITH 20 PROFIEL HEALTHCARE – ANALYSEINDUSTRIE.NL A PURPOSE

‘WE STAAN AAN HET EINDE VAN HET BEGIN’

Het momentum is nu. De gezondheidszorg is klaar om de technologische revolutie volledig te omarmen. Althans, volgens Lucien Engelen. “Ik denk dat we over vijf jaar terugkijken naar dit moment en dan concluderen: toen gebeurde het.” An object formerly known as a plant.

Lucien Engelen wees afgelopen juni in een vlog achter zich naar een lusteloze, uitgedroogde plant toen hij zijn gemoedstoestand probeerde te omschrijven. Zeven jaren als Director Radboudumc REshape Center for Innovation hadden hun tol geëist. Dag in dag uit was Engelen met veel passie bezig geweest met het duiden van de mogelijkheden van technologische innovatie in de gezondheidszorg. Een baan die je opslokt, aldus Engelen, want innovatie werkt volgens de innovator verslavend. Hij nam een stapje terug om aan zijn eigen gezondheid te werken. Om het los te laten. Inmiddels is hij weer volop bezig met zijn missie om de gezondheidszorg toekomstbestendig te maken. En hoewel hij een paar keuzes heeft gemaakt is dat loslaten niet helemaal gelukt. Zoals hij zelf al voorspelde: ‘Once you’ve seen the things that are possible, you impossibly can make it unseen.’ Alleen: waarom denkt de rest van de mensen in de gezondheidszorg toch niet hetzelfde? “Er komt een moment dat artsen worden aangeklaagd omdat ze niet alle technologische ontwikkelingen hebben benut. Je kunt je er niet aan onttrekken.” Zoveel mogelijkheden, zo weinig ingezet. Frustrerend?

“Zeker. Er is een verdubbeling in de zorgvraag terwijl het budget op zijn hoogst gelijk blijft. Aan de andere kant zijn er dus volop technische

mogelijkheden die in andere sectoren wel volledig worden uitgerold. Denk aan de muziekwereld of aan de bankenwereld. Daar is technologie niet meer weg te denken.” Volgens de eHealth-monitor van Nictiz/ NIVEL wil driekwart van de patiënten aan de slag met nieuwe technologieën, maar krijgt het niet aangeboden. Wat is het grootste obstakel?

“Ten eerste zeggen de professionals dat de patiënten er niet om vragen, dus voelen ze de noodzaak niet, je ziet dus een bijzondere kloof van partijen die op elkaar wachten. Ten tweede is het meestal een geldkwestie, maar dit klopt niet, want door technologische ontwikkeling bespaar je juist uiteindelijk veel geld. Alleen niet daar waar het uitgegeven wordt en dát is het probleem. Stel je voor dat een patiënt niet naar het ziekenhuis hoeft te komen voor een afspraak, maar vanuit huis de dokter kan spreken. Je bespaart dan op het vlak van vervoer en dus CO2-uitstoot, je bespaart op het geld voor de parkeergarage, ga zo maar door. Alleen ziet het ziekenhuis, degene die de investering moet maken, hier niks van terug. Eigenlijk is geld dus geen echt obstakel, maar wordt het vaak gebruikt als excuus.” Maar als financiën het probleem niet zijn, wat dan wel?

“Het is een gevoelskwestie. Zeventig procent van de patiënten googlet tegenwoordig eerst wat

hij heeft en gaat daarna naar de dokter voor een ‘second opinion’. Die professionals denken dan: ‘Ja maar daar heb ik niet 17 jaar voor gestudeerd!’ Ze hebben onvoldoende notie van de druk die er in de toekomst komt te liggen op hun werk. Ik probeer ze dan uit te leggen dat ze het met hun huidige budget sowieso niet gaan redden. Zonder technologische hulp kunnen ze misschien 8 patiënten zien, terwijl dat er met hulp wel 16 kunnen zijn.” Maar wellicht is een appje van het ziekenhuis met de tekst ‘Hoi, uw resultaten zijn bekend, u heeft longkanker, maak gauw een afspraak met uw longarts voor de bestraling’ niet helemaal de weg die we willen inslaan in Nederland.

“Dan zet je het wel heel scherp neer, de werkelijkheid is veel minder kil. Patiënten zien hun resultaten in een portal waar ook de mogelijke behandelingen komen te staan met gevalideerde informatie. En ik snap best dat er sommige mensen zijn die liever thuis op de bank met hun partner het slechte nieuws te horen krijgen. Maar tegelijkertijd zijn er ook mensen die dit helemaal niet willen en het liever persoonlijk van een arts horen. Het moet een keuze van de patiënt zelf zijn, de sector moet die mogelijkheden bieden.” U bent een groot voorstander van zelfzorg. Wat is de grootste doorbraak

geweest die u ooit heeft meegemaakt op dit gebied voor onze gezondheidszorg?

“De grootste doorbraak is nu aan het ontstaan. Patiënten accepteren het niet meer om geen digitale mogelijkheden te hebben. En geef ze eens ongelijk. Vergelijk het met een bank. Stel je voor dat iemand zijn saldo wil weten en dan het antwoord krijgt: ‘Nee, nee, nee, komt u maar even langs, wie weet wat er allemaal misgaat als u zomaar uw saldo ziet’. Een andere grote doorbraak is dat de grote techbedrijven in het gat springen dat we als zorg open hebben laten liggen. Mensen hebben te maken met verschillende dokters, ziekenhuizen, gezondheidscentra en die hebben allemaal hun eigen portal. Het nieuws dat Apple dit nu gaat samenvoegen in één app zodat je alles in één keer kan zien op je iPhone is een grote stap voorwaarts.” Smart cities, smart driving, smart gezondheidzorg?

“De gezondheidszorg is natuurlijk al heel smart, maar het feit dat Apple zich er nu mee gaat bemoeien is echt een omslagpunt. En ook Amazon is bezig. Die kochten vorig jaar de supermarktketen Whole Foods en laat de supermarkt nou de volgende hub worden voor laagdrempelige gezondheidszorg. Dan moet je denken aan bloeddruk meten bijvoorbeeld. En als er dan medicijnen nodig zijn, dan heeft Amazon het distributienetwerk

om snel te leveren. Ik denk dat we over vijf jaar terugkijken naar dit moment en dan concluderen: toen gebeurde het.” En hoe krijg je dan uiteindelijk toch de artsen mee?

“Er zijn professionals die niet kijken naar de technische mogelijkheden omdat ze bang zijn dat ze worden aangeklaagd omdat ze bijvoorbeeld ’s nachts niet hebben gereageerd op een bericht in de portal. Tegen die mensen zeg ik altijd: ‘Er komt een moment dat artsen worden aangeklaagd omdat ze niet alle technologische ontwikkelingen hebben benut. Je kunt je er niet aan onttrekken’.” En als de artsen dan mee zijn, waar gaan we dan naartoe?

“Ons hele denken gaat op de kop. Alle ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie, blockchain en impact DNA gaan ons zoveel kennis geven over ons lichaam. Dat gaat veel verder dan nu. We staan aan het einde van het begin.” Jerry Huinder

SMART GEZONDHEIDSZORG De gezondheidszorg in Nederland wordt steeds slimmer. Denk bijvoorbeeld aan robots als chirurg of apps waarmee zorgverleners hun cliënten ook op afstand kunnen monitoren. U leest er meer over op analyseindustrie.nl ADVERTORIAL - GESPONSORDE CONTENT

De patiënt als VIP Vrijwel alle ziekenhuizen zijn hard bezig om patiënten vanaf 1 juli online toegang te geven tot hun medische dossiers. Het probleem is dat de beschikbare informatie vooral intern is gericht, niet op de patiënt. Funatic overbrugt die kloof. “Wij leveren een patiëntenportaal dat gericht is op het helpen van de patiënt.” Het Versnellingsprogramma informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP) verplicht ziekenhuizen om patiënten vanaf 1 juli dit jaar hun dossier aan te bieden. “Vaak is dit slechts een inkijkje in het achterliggende Elektronisch Patiënten Dossier dat eigenlijk is gemaakt voor zorgverleners”, zegt Patrick Nelissen, directeur van Funatic. “We zien te vaak dat dossiers online worden aangeboden zonder samenhang. De patiënt heeft behoefte aan het duiden en in context kunnen plaatsen van informatie. Funatic weet die stap te zetten, zegt Nelissen, door informatie uit het EPD te koppelen met reeds beschikbare informatie, bijvoorbeeld van de website van het ziekenhuis. “Wij bouwen het patiëntenportaal dat de patiënt echt helpt. Iets simpels als een foto van de specialist met wie de patiënt een afspraak heeft en door informatie toe te voegen over de aandoening of operatie, zorgt dat de patiënt beter voorbereid het behandeltraject doorloopt.” De kracht van Funatic is dat het portaal onafhankelijk werkt van de EPD-leverancier. “We hebben een goede samenwerking met meerdere EPD-leveranciers en kunnen ons portaal daardoor aan vrijwel elk EPD koppelen”, zegt Nelissen. Funatic zorgt voor de verrijking van EPD-gegevens, de (mobiele) toegankelijkheid en integratie met andere toepassingen. “Wij kiezen voor een integrale aanpak vanuit het perspectief van de patiënt.” Vanwege de integrale aanpak zoekt Funatic aansluiting met bestaande websites. “Zodat er één omgeving ontstaat met de identiteit van de instelling”, zegt Nelissen. “Wij zijn van mening dat website en portaal niet los van elkaar staan. De publiek toegankelijke informatie over zorg, behandelingen en faciliteiten, hoort onlosmakelijk bij de persoonlijke informatie. Daar is een grote meerwaarde door te behalen bij het behandelen van de patiënt als VIP.


PROFIEL HEALTHCARE – ANALYSEINDUSTRIE.NL 21

CONTENT WITH A PURPOSE

Foto: Govert de Roos

OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE BAAN? Foto: De Nationale Carrièrebeurs

Op 6 en 7 april vindt in RAI Amsterdam de Nationale Carrièrebeurs plaats. Maak kennis met meer dan 120 topwerkgevers waaronder ASML, Coolblue, Deloitte, ING, NS en Sogeti. Bezoek het IT Experienceplein, laat je cv checken en maak een professionele LinkedInfoto. Jitse Groen, CEO van Takeaway (Thuisbezorgd) opent de beurs, Nicolette van Dam is de host en Lange Frans en Samantha Steenwijk verzorgen een spetterend optreden. Naast een bomvolle beursvloer is er een inspirerend congresprogramma waar je kunt deelnemen aan vakinhoudelijke masterclasses en carrièregerichte workshops.

FEITEN

Lucien Engelen is al ruim 35 jaar bezig in de gezondheidszorg. Sinds zeven jaar is Engelen Director Radboudumc REshape Center for Innovation waar hij acteert ‘op het kruispunt van technologie en patient empowerment’. Verder is de innovator een veelgevraagd spreker en de initiator van de Health Innovation School (in co-creatie met Ministerie van VWS). Hij doceert aan Singularity University in Silicon Valley en ook in Nederland, daarnaast helpt hij vanuit zijn eigen bedrijf Transform.Health ook anderen met de digitale transformatie.

Match & Meet is dé online matchingtool om direct met topwerkgevers op de beurs in contact te komen. Schrijf je gratis in voor De Nationale Carrièrebeurs en maak een Match & Meet profiel aan. Je krijgt dan een uitnodiging van werkgevers die in jou geïnteresseerd zijn. Kortom, ben jij (bijna) afgestudeerd of op zoek naar een nieuwe uitdaging? Zet dan vrijdag 6 en zaterdag 7 april 2018 in je agenda! Op de website van de Nationale Carrièrebeurs vind je een laatste update van het programma, een overzicht van deelnemende bedrijven en een gratis e-ticket. ADVERTENTIE

8 november 2018  Supernova - Media Plaza  Utrecht

Met hart voor de zorg!

www.mobilehealthcare.nl 70498 adv 265x125.indd 1

Keynote speakers o.a:

Prof. dr. Marcel Levi

Matt Stanton

Chief Executive University College London Hospitals (UCLH)

Senior Director Distance Health Cleveland Clinic USA

Schrijf u nu (gratis) in!

19-3-2018 09:06:43


CONTENT WITH 22 HEALTHCARE – ANALYSEINDUSTRIE.NL A PURPOSE

ZELFSTANDIGE KLINIEK FOCUST OP SPECIALISME Jaarlijks bezoeken circa 660.000 patiënten een zelfstandige kliniek. Van alle zelfstandige klinieken, hebben 146 klinieken, verspreid over 358 locaties, het ZKN-keurmerk. Patiënten kiezen bewust voor een kliniek met ZKN-keurmerk, omdat deze klinieken zich doelbewust hebben toegelegd op een eigen specialisme. 75% van de locaties focust zich zelfs op één afgebakend specialisme. Kleinschaligheid, patiëntgerichtheid en geen of korte wachttijden zijn drie belangrijke kwaliteiten van de locaties. De belangstelling voor de klinieken

met een ZKN-keurmerk is vooral in de periode tussen 2013 en 2015 sterk toegenomen. Ging het in 2013 om circa 619.000 mensen, in 2015 was dat aantal verder toegenomen naar 659.000 patiënten. “Omdat het om verzekerde zorg gaat, is een doorververwijzing van een huisarts nodig. Een deel van de patiënten gaat actief op zoek naar een zelfstandige kliniek. Een deel wordt geadviseerd door de huisarts. Aan ons de opdracht om de bekenheid van zelfstandige klinieken verder te vergroten onder huisartsen en patiënten”, vertelt Paulette Timmerman, directeur van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). De zelfstandige klinieken die deze

organisatie vertegenwoordigt, zitten vrijwel allen in de hoek van de medisch-specialistische, verzekerde zorg. Daarbij valt te denken aan het behandelen van huidziekten zoals eczeem of spataderen, houding- en

Foto: Zelfstandige Klinieken Nederland

bewegingszorg zoals knieslijtage, of oogzorg zoals staar. Een kleine minderheid heeft zich toegelegd op onverzekerde zorg, zoals ooglidcorrecties, ooglaseren of andere cosmetische ingrepen. “Wat een zelfstandige kliniek onderscheidt van een generiek ziekenhuis, is de kleinschaligheid van de zorgverlening. Door de focus op één specialisme is iedereen binnen de kliniek met dit specialisme bezig. Zo kan de zorg voor de patiënt zo passend en efficiënt mogelijk worden aangeboden. Dit komt de kwaliteit van zorg en de patiënttevredenheid ten goede.” Discussies over zorg zijn tegen-

woordig onlosmakelijk verbonden met vragen over budgetten. Want hoe houden we de zorg betaalbaar in een vergrijzende samenleving? Het standpunt van ZKN is dat het zorggeld de patiënt moet volgen. De juiste zorg op de juiste plek. Nu de patiënt steeds vaker kiest

voor de zelfstandige kliniek voor zijn hulpvraag is het logisch dat er meer budget vrijkomt voor die sector. Sterker nog, het is ook een vorm van kostenbesparing, door budget te besteden waar dat optimaal wordt gebruikt. “Patiënten waarderen de zelfstandige kliniek met een 8,8. Op Zorgkaart Nederland, waar zorginstanties worden beoordeeld, staan zelfstandige klinieken steevast bovenaan.” Wat een belangrijk onderdeel vormt

van de kwaliteitsslag van zelfstandige klinieken is hun digitale innovatiedrang. Klinieken hechten veel waarde aan persoonlijke zorg. Deze wordt extra ondersteund met slimme ICT. Innovatieve tools maken het mogelijk om nauw in contact te staan met de patiënten. “Zo zijn er apps van klinieken waarmee de patiënt rondom zijn operatie informatie op maat krijgt. Wat moet hij meenemen naar de kliniek en waar moet hij op letten de dag na

Foto: Alexander Monro Ziekenhuis

de operatie en welke oefeningen hij kan doen voor herstel. Ook geeft de patiënt via uitkomstmetingen aan hoe zijn herstel verloopt. Hoe snel kan iemand bijvooreeld weer trap lopen en wat is de pijnscore.” Laatste vraag: wat voor garan-

Timmerman: “Aan ons de opdracht om de bekendheid van zelfstandige klinieken verder te vergroten.”

EXCELLENT DOOR SPECIALISATIE

tie geeft het ZKN-keumerk mij? De toetredingsdrempel voor het ZKN-keurmerk is hoog, benadrukt Paulette Timmerman. Kwaliteit en veiligheid heeft de organisatie hoog in het vaandel staan. Wie binnen een jaar zijn kwaliteit bewijst als kandidaat-lid, krijgt na een geslaagde audit door een onafhankelijke instantie, het ZKN-keurmerk uitgereikt. Deze audits worden jaarlijks herhaald. Hugo Schrameyer

FEITEN Internationale adviesorganisatie KPMG meldt in een recente publicatie over de gezondheidszorg dat ziekenhuizen routine-ingrepen beter kunnen overlaten aan klinieken of huisartsen. Het aantal behandelingen in ziekenhuizen groeit namelijk sterk, terwijl het budget beperkt is. In tien jaar tijd stegen de ziekenhuisuitgaven met 10 miljard tot 27 miljard euro. Gebeurt er niets, dan volgt er binnen twintig jaar nog een keer een verdubbeling.

SPECIALISTISCHE ZORG Zelfstandige klinieken focussen vaak op één specialisme, waardoor ze zorg van hoge kwaliteit kunnen garanderen. U leest er meer over op analyseindustrie.nl.

“Alle specialisten in een gespecialiseerd ziekenhuis werken intensief samen.”

Aan de ene kant verschillen gespecialiseerde ziekenhuizen niet enorm veel van gewone ziekenhuizen. De zorg die er geleverd wordt, is landelijk toegankelijk en wordt vergoed door zorgverzekeraars. Toch is er iets unieks aan de zorg in een gespecialiseerd ziekenhuis. De werkwijze en focus zijn onderscheidend. “Alle specialisten binnen ons ziekenhuis, van radiologen tot internist-oncologen, anesthesiologen, plastisch- en oncologisch chirurgen werken fysiek en inhoudelijk de hele dag zeer nauw samen met twee maal daags een multidisciplinair overleg”, stelt Marjolein de Jong, directeur van het Alexander Monro Ziekenhuis, dat zich specialiseert in borstzorg. “Zij zijn allen bevlogen experts en deze specialisatie maakt de zorgverleners excellent”. Doordat er in een gespecialiseerd ziekenhuis permanent en samenhangend multidisciplinair wordt gewerkt, is er niet alleen snel duidelijkheid voor patiënten, maar wordt ook vanuit alle disciplines de vinger aan de pols van de patiënt gehouden, door het hele traject heen. Iedereen houdt zich bezig met datgene waar hij of zij het meeste kennis van heeft en er is meer ruimte voor onderlinge samenwerking. “Dit resulteert niet alleen in uitmuntende medische resultaten, ook patiënten ervaren de samenhang hetgeen resulteert in een hoge patiëntwaardering”. ADVERTORIAL - GESPONSORDE CONTENT

E-health versterkt regierol reumapatiënt Reumazorg Zuid West Nederland (RZWN) is een specialistisch reumacentrum dat e-health inzet als ondersteuning van integrale zorg. RZWN werkt aan innovatieve ontwikkelingen om de kwaliteit van zorg steeds beter te maken. Als een van de eerste zorgaanbieders stappen zij over naar een complete Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Een flinke stap naar een regierol voor de patiënt in het kader van shared decision making. RZWN staat voor zorg op maat waarbij niet de chronische ziekte centraal staat, maar de mens en zijn kwaliteit van leven. Dit vraagt om een integrale aanpak op verschillende niveaus, met aandacht voor zelfredzaamheid en de psychosociale omgeving. Digitale regie dankzij PGO Het PGO is een digitale verzamelplaats voor patiëntinformatie. De patiënt bepaalt met wie gegevens gedeeld worden. Het biedt een compleet dossier waarin alle zorgverleners kunnen aansluiten en informatie kunnen delen met de patiënt en elkaar. Dit bevordert de samenwerking met en binnen RZWN. Patiënten krijgen de gelegenheid om meer inzicht te krijgen in www.reumazorgzwn.nl.

hun gezondheidsgegevens, wat hen kan ondersteunen in meer regie te voeren over hun omgang met hun gezondheid. Kwaliteitsinstrument Verder ziet RZWN het PGO als een kwaliteitsinstrument waarmee uitkomsten, zoals de patiënt die ervaart, kunnen worden gemeten en vastgelegd. Deze internationale uitkomstmetingen passen bij ICHOM. Daarnaast biedt het ondersteuning voor reguliere spreekuren. Zowel de patiënt als de zorgverlener kunnen zich digitaal voorbereiden op het spreekuur, waardoor er in het consult meer tijd vrij komt voor begeleiding voor de patiënt. Bovendien wordt zorg op afstand, door webcamconsult of e-consult ook gestimuleerd. Vanaf 2020 is een elektronische inzage van het persoonlijk dossier een verplichting, een ontwikkeling waarin RZWN vooroploopt. Voor RZWN is het PGO van Patients Know Best (PKB) dan ook de beste toekomstbestendige oplossing. De patiënt staat centraal, behoudt de regie over zijn eigen leven en leeft zo prettig mogelijk ondanks de reumatische aandoening. Audrey Radix-Bloemen, reumatoloog bij RZWN.


Cardioloog altijd bij je? Met HartWacht kan het!

Het is toch vreemd dat u bij de dokter komt wanneer u een afspraak heeft en niet wanneer u klachten heeft? Klachten komen helaas regelmatig voor buiten kantoortijden en naar de dokter gaan terwijl je geen klachten hebt is tijdverspilling en onwenselijk. Je kunt tegenwoordig bijna alles vanuit je huis regelen behalve je meest waardevolle bezit, je gezondheid. Cardiologie Centra Nederland (CCN) levert samen met huisartsen en partner ziekenhuizen* de meest efficiënte cardiologische zorg in Nederland. Oprichter en cardioloog Igor Tulevski: “Dit doen wij al 12 jaar op inmiddels 14 locaties, maar de toekomst van de zorg is niet in de spreekkamer, maar onafhankelijk van tijd en plaats, dus waar en wanneer het de patiënt uitkomt. Een patiënt wordt bij CCN al gezien binnen 48 uur na de verwijzing door de huisarts, en krijgt binnen 2 uur antwoord op de belangrijkste vraag: “is het mijn hart of niet?” Indien nodig dan volgt er direct verdere behandeling zodat een groot deel van de patiënten binnen 3 maanden klachten vrij is. Is toch langdurige behandeling en regelmatige controle door de cardioloog nodig? Dat kan bij CCN ook met het HartWacht programma. De patiënt krijgt een app en meetapparatuur om de belangrijkste lichaamsfuncties te meten op het moment dat er klachten zijn of er een geplande meting nodig is. De resultaten worden

direct verzonden naar de dienstdoende cardioloog die op de hoogte is van de voorgeschiedenis en het afgesproken beleid. Indien nodig kan er een videoverbinding gemaakt worden. Op deze manier worden onnodige ziekenhuis bezoeken voorkomen en wordt hulp geboden waar en wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld ook in het buitenland. CCN heeft al ruim een jaar ervaring met HartWacht en de resultaten zijn boven verwachting: Een fantastische patiënten respons, minder onzekerheid, lager medicatiegebruik, meer inzicht in de eigen klachten en de relatie tot leefstijl. Hoe dat kan? Op het moment dat de patiënt het gevoel heeft dat de dokter meekijkt en er is wanneer dit nodig is, neemt ook de therapietrouw toe. Een belangrijke stap vooruit in het beschikbaar en betaalbaar houden van goede zorg voor de toekomst. What’s next? Tulevski: “HartWacht is direct inzetbaar voor ziekenhuizen, huisartspraktijken en zelfs voor het bedrijfsleven. Als we patiënten meer inzicht in en controle over hun ziekte geven in combinatie met maatwerk leefstijl adviezen dan is een groot deel van de hart & vaatziekten en de gevolgen daarvan te voorkomen. De zorg verandert maar ons motto niet: ‘Onze zorg klopt’

“HartWacht is direct inzetbaar voor ziekenhuizen, huisartspraktijken en zelfs voor het bedrijfsleven.”

Partnerziekenhuizen: AMC, VUmc, LUMC, St. Antonius Ziekenhuis, Rode Kruis Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Isala Hartcentrum, ZorgSaam, MC Groep (MC Zuiderzee, MC Slotervaart)

ADVERTORIAL - GESPONSORDE CONTENT

WWW.NORDICHEALTH.NL

Revalidatiecentrum voor rug- en nekpijn. Revalidatiecentrum Nordic Health is aangesloten bij:

• Begeleiding door team van specialisten; • Revalidatiecentrum en pijncentrum onder één dak; • Vergoeding uit de basisverzekering.* (* door alle zorgverzekeraars op verwijzing van de huisarts)

Geen wachtlijst

LOCATIE ROTTERDAM

Vasteland 12

(010) 313 24 98

rotterdam@nordichealth.nl

LOCATIE ALKMAAR

Keesomstraat 12 D

(072) 303 05 75

alkmaar@nordichealth.nl

LOCATIE ZWOLLE

Dokter van Deenweg 40 (038) 303 18 80

zwolle@nordichealth.nl


CONTENT WITH 24 HEALTHCARE – ANALYSEINDUSTRIE.NL A PURPOSE

KOSTEN ZORG KUNNEN DRASTISCH OMLAAG Slimme, innovatieve oplossingen kunnen zorgadministratiekosten met 95 procent verminderen. Probleem is dat de sector nooit om geld verlegen zit.

Foto: Pim Geerts

Foto: Avi Goodall

Trendwatcher Adjiedj Bakas is auteur

van het boek ‘Ziel in de Zorg’ en kampte vorig jaar met een lichamelijk malheur. In die hoedanigheid valt hij dus ook als ervaringsdeskundige op te voeren. Hij heeft in verschillende ziekenhuizen en revalidatiehuizen gelegen. En wat je dan overkomt, vertelt hij nu, valt met geen pen te beschrijven. “Op elke nieuwe afdeling waar ik kwam, werden mijn gegevens opnieuw genoteerd. Elke keer maar weer, terwijl het simpelweg mogelijk is om die informatie snel digitaal uit te wisselen”, zegt Bakas, die er ter illustratie aan toevoegt dat de zorg de enige sector is waar de fax nog bestaat. Waarmee hij maar wil zeggen dat de zorg op administratief vlak hopeloos achterloopt. Sterker nog, zoals hij aangaf, met

huis of naar zijn huisarts. Misschien is contact per beeldtelefoon een stuk gemakkelijker en ook plezieriger voor de patiënt. Dat geldt zeker voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen”, stipt Veldman het eerste voordeel aan. Voordeel twee: “Door nieuwe tech-

Met slimme, innovatieve oplossingen valt enorm te besparen op administratief beheer.

Signapore. Een welvarend land, met een prima werkende gezondheidszorg en daar is de zorg drie keer goedkoper dan hier. Hoe dat komt? Omdat de sector daar wel open staat voor technologische innovaties en ICT-oplossingen. “Outsiders die insiders in de zorgindustrie inpsireren tot innovatie.”

slimme, innovatieve oplossingen valt enorm te besparen op administratief beheer. “Er zijn innovatieve vernieuwers die deze uitdaging best willen oppakken. Er bestaat echter een enorme weerstand tegen deze veranderingen. De zorgsector weet zich immers verzekerd van budget. Daar zorgt de belastingbetaler wel voor. Er bestaat geen enkele urgentie om kosten naar beneden te brengen.”

En toch, er wordt stapje voor stapje

Toch kan het ook anders. Neem

stuurder van Patiëntenfederatie

Nederland, een belangenorganisatie die zich sterk maakt voor alle mensen die zorg nodig hebben. Veldman herkent zich voor een groot deel in de woorden van Bakas. “De prikkel ontbreekt”, reageert ze. “Als de zorgsector betaald krijgt voor de werkzaamheden, dan is er geen reden om daar verandering in te brengen.”

wel degelijk vooruitgang geboekt. Zo laat het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam zich adviseren door Schiphol, een kei in logistieke uitdagingen. “Waarom moet je als patiënt het hele ziekenhuis door om naar de OK te komen? Je kunt beter de operatieafdeling tot kern maken en daaromheen de ziekenhuisbedden situeren.”

Toch ziet ook zij dat digitalisering

Dianda Veldman is directeur/be-

“Neem beeldbellen. Een patiënt met

baat kan hebben. Niet alleen om te besparen, maar ook in het belang van patiënten. En daar is het de federatie primair om te doen. Dianda Veldman noemt drie voordelen op: digitalisering kan zorgverlening vergemakkelijken, geeft de patiënt meer grip op zijn eigen situatie en biedt de patiënt meer zekerheid. een klacht moet nu naar het zieken-

nologie is het ook mogelijk om ziektes of lichaamswaarden thuis te monitoren. Om je bloedwaarde te meten, zijn er allerlei innovatieve tools mogelijk. Hoef je niet voor naar het ziekenhuis.” En tot slot voordeel drie: “Door nieuwe ICT-technologie heb je als patiënt 24/7 toegang tot gespecialiseerde hulp. Zelfmonitoring biedt ook zekerheid. Als er iets aan de hand is, als grenswaarden worden overschreden, dan kunnen er direct signalen tot hulp loskomen.” Wat er nu moet gebeuren, besluit

Veldman, is dat de zorg daadwerkelijk de prikkel krijgt om uit zijn eigen comfortzone te komen. “Dat kan een politiek signaal zijn, maar bijvoorbeeld ook een signaal van verzekeringsmaatschappijen die kosten willen terugdringen.” Hugo Schrameyer

BLIJVEN INNOVEREN De zorg vraagt om continue innovatie. Hoe gaan we daar mee om? Daar leest u meer over op analyseindustrie.nl

VRAGEN AAN PAUL VERDULT Foto: Zorg & ICT

Brandmanager van de Zorg & ICT Beurs.

Wat heeft Zorg & ICT te bieden? “Zorg & ICT is de vakbeurs voor digitaal gedreven zorg. Zorgprofessionals, ICT’ers en managers van zorginstellingen delen hier kennis op het gebied van bijvoorbeeld de AVG, informatieveiligheid, E-health implementatie, data science en de toekomst van wearables. Patiënten delen hun verhalen en zorginstellingen vertellen over hun aanpak.”

Waarom is ICT zo belangrijk voor zorgprofessionals? “Zorgprofessionals hebben dagelijks met ICT te maken, dossiers en behandeltrajecten worden gedigitaliseerd. Digitaal gedreven gezondheidszorg biedt voordelen voor de werkdruk, zorgkwaliteit en kosten, maar vraagt ook een transformatie van organisaties. Op de Zorg & ICT zijn ruim 170 presentaties en 180 exposanten die je gedurende drie dagen kennis laten maken met de nieuwste ICT-toepassingen voor de zorg.”

Wat is er nieuw dit jaar? “Er wordt extra aandacht geschonken aan de noodzakelijke zorgtransformatie. Tijdens het Zorgtransformatie congres wisselen vernieuwers in de zorg gedachten uit over hoe de transformatie in de zorg wordt versneld. Het Computable Future Lab is nieuw dit jaar, hier krijgen interessante oplossingen van start- en scale-ups een podium. Ook tonen diverse zorginstellingen hier hun eigen innovaties.” ADVERTENTIE


Geen innovatie maar transformatie Onze westerse gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. Hoe houden we de zorg toegankelijk en van goede kwaliteit zonder dat de kosten de pan uitrijzen, terwijl de zorgvraag wel toeneemt? Hoe krijgen we werkelijk tijd om samen met mensen een passend antwoord te vinden op hun zorg- of ondersteuningsvraag? En hoe gaan we om met de huidige werkdruk en de schaarste aan zorgpersoneel? Philip J. Idenburg van BeBright vertelt over de reis die hij samen met vele anderen heeft gemaakt met Diagnose Transformatie. In het vervolg van de Diagnosereeks gingen zij op zoek naar wat nodig is voor een succesvolle transformatie in de zorg. “De reis van Diagnose Transformatie begon 2,5 jaar geleden met de vraag waarom transformaties op sommige plekken wél lukken en op andere niet, terwijl elke organisatie dezelfde systeembelemmeringen kent. We weten dat deze belemmeringen innovatie en transformatie in de weg staan. Toch zijn er veel nieuwe technologieën die de zorg

in de toekomst persoonlijker, preventiever, predictiever en participatiever zullen maken. De mens zal centraal staan, niet de patiënt. En we zetten steeds meer in op het voorkomen van ziekte, in plaats van het behandelen ervan. Een droom die alleen werkelijkheid gaat worden als niet alleen innovatie, maar ook transformatie plaatsvindt.” “We definiëren transformeren als een fundamentele en onomkeerbare verandering in visie en werkwijzen van een organisatie. Samen een nieuwe orde creëren, het oude loslaten en nieuwe waarden, structuren, uitgangspunten, cultuur en gedrag vormen. We gebruiken het woord transformatie omdat we niet geloven dat er een nieuw zorgsysteem moet komen en het oude verworpen moet worden. Het vraagt om een revolutie. Wij zijn ervan overtuigd dat de Nederlandse gezondheidszorg zichzelf in een veranderende en complexe context opnieuw kan en zal uitvinden.”

gen, technologische belemmeringen, angst voor verandering en gebrek aan kennis zijn allemaal redenen om niet eens aan transformatie te beginnen. Met een groot netwerk van experts onderzochten wij vele nationale en internationale succesvolle en minder succesvolle transformaties. Wat hebben organisaties als Mercy Virtual, Gesundes Kinzigtal, maar ook Bernhoven, Siza en Vincent van Gogh ondernomen en wat waren succesfactoren voor hun transformatie? Wat zijn de gemene delers en verschillen? Wat zijn de belangrijkste leerlessen en valkuilen? Welke tools hebben deze organisaties gebruikt? Dáár kunnen we van leren. Onze bevindingen hebben we gebundeld in een publicatie om diegenen die het voortouw willen nemen in een transformatie te ondersteunen met de kennis en ervaring van grensverleggers die hen zijn voorgegaan.”

Op 17 april wordt Diagnose Transformatie gepresenteerd tijdens het Zorgtransformatiecongres dat de opening vormt van de Zorg & ICT beurs. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.diagnoseprogrammas.nl

U kunt het boek Diagnose Transformatie al reserveren via www.managementboek.nl

“Transformeren is uitdagend. Bestaande werkwijzen en overtuigingen, regelgeving, bekostiging, belangen, gebrek aan innovatiegelden, infrastructuur, juridische beperkin-

©BeBright ADVERTORIAL - GESPONSORDE CONTENT

Ultrasound System for Radiology

RS85 Samsung’s Commitment to Confident Decision Making

036 – 546 30 00 www.biomedic.nl info@biomedic.nl

Partner of


CONTENT WITH 26 HEALTHCARE – ANALYSEINDUSTRIE.NL A PURPOSE

INNOVATIEVE ZORG MAAKT GROTE STAPPEN VOORWAARTS Digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat ouderen en chronisch zieken steeds beter worden ondersteund.

Foto: Fotolia

Het borrelt en het gist in de zorg . Er

is namelijk van alles en nog wat aan de hand. Dat de samenleving vergrijst, is onderhand een opmerking uit de categorie ‘open deur’, terwijl er daarnaast nog tal van andere nieuwe ontwikkelingen boven de markt zweven. Zo is er een behoefte ontstaan aan een meer op maat gesneden zorg. Dus veel persoonsgerichter. “Vroeger was het systeem het uitgangspunt. Als een oudere vroeger in een bejaardentehuis terecht kwam, werd vooral gekeken hoe die zich kon aanpassen aan dat systeem. Nu wordt vooral gekeken naar de kwaliteiten van de individuele mens. Welke behoefte heeft de oudere, wat kan hij nog zelf en hoe kan de omgeving daarop inspelen?”, reageert Annelies Versteegden, bestuursvoorzitter van Vilans, het kenniscentrum voor langdurige zorg. Als mooie recente stap noemt zij het

Zorgpact, waarbij tal van stakeholders uit onderwijs, zorg- en welzijnsinstellingen zijn betrokken. Een betere samenwerking tussen verschillende partijen moet leiden tot het verbeteren van de zorgdienstverlening. “Wat je sterk ziet, is dat betrokkenen worden gestimuleerd om over de grenzen van hun eigen domein heen te kijken. Woningcorporaties, gemeenten, maar ook onderwijs en het bedrijfsleven worden uitgedaagd om met nieuwe oplos-

voor mantelzorgers vaak een enorme opluchting. Dan weet je zeker dat er een signaal uit gaat, mocht er onverhoopt iets mis zijn.” Het gekke is: deze technologie zweeft

al een paar jaar boven de markt, terwijl het van een echte implementatie maar niet wil komen. Annelies Versteegden: “Dat ben ik wel met je eens: wat ons nu echt te doen staat, is om die technologie toe te passen. De industrie is er klaar voor, nu moeten de innovaties gaan landen in de samenleving.” Waar je daarbij wel alert op moet

In een vertrouwde omgeving voelen dementerende senioren zich wat meer op hun gemak.

singen te komen. Er zijn al tal van prachtige voorbeelden gerealiseerd. Zo zijn er op verschillende plekken in het land projecten gerealiseerd waarbij jongeren in zorginstellingen wonen. Jongeren krijgen goedkoop onderdak, ouderen blijven bij de samenleving betrokken.” De voorbeelden die Annelies Ver-

steegden nu opsomt, zijn mooie voorbeelden van (sociale) innovaties. Wat ze nog niet heeft genoemd, maar wat een impact krijgt van jewelste, is de sterk opkomende digitalisering. Een mooi voorbeeld op dat vlak komt van Tangenborgh, een zorginstelling die gespecialiseerd is in dementiezorg. Woonzorglocatie De Bleerinck in Emmen was bij de opening een voorbeeldhuis voor dementiezorg. En is dat nog steeds. Volgens projectleider Saskia Timmermans is het voor dementerenden erg belangrijk om

houvast te hebben. In een vertrouwde omgeving voelen ze zich wat meer op hun gemak. Saskia Timmermans: “Dus hoe meer de zorglocatie eruit ziet als thuis, hoe beter. In hun appartement staan hun eigen vertrouwde spullen, we hebben diverse verenigingen onder ons dak, een café, een restaurant, kapsalon, bloemenwinkel, kunstatelier en een eigen supermarkt voor dagelijkse boodschappen. Het geheel voelt als een klein dorp. Gangen heten bij ons dan ook straten en afdelingen zijn hofjes.” Tot zo ver het traditionele beeld, want

tegelijkertijd neemt zorgtechnologie een belangrijke plek in bij de zorginstelling, ook in de woonunits zelf. “Alle kamers zijn voorzien van een detectiesysteem (Slimme Optische Sensor) dat een oogje in het zeil houdt als dementerende ouderen zich ’s nachts uit bed begeven.

Andere voorbeelden van toegepaste zorgtechnologie zijn personenalarmering (HelpCom), deurintercom, braintrainer, een veilige pan om maaltijden op te warmen en een slimme medicijndispenser.” Ook buiten de muren van de in-

stelling zijn al mooie initiatieven. Annelies Versteegden benoemt een pilotproject in Breda. Duizend alleenstaande inwoners worden in hun woonomgeving toegerust met sensoren die gedrag op afstand kunnen meten. Op die manier kan bijvoorbeeld geregistreerd worden dat de persoon in kwestie eigenlijk onvoldoende in de keuken komt. Dat kan een signaal zijn dat een kritische grens wordt overschreden, want ook ouderen moeten immers eten. Of er kan gemeten worden dat een persoon erg lang in bed blijft liggen. Zou er dan wat aan de hand zijn? “Zulke toepassingen zijn ook

zijn, is hoe en in welke mate je technologie wilt inzetten, zegt Saskia Timmersmans tot slot. Nieuwe ICT-technologie maakt in feite alles mogelijk. “Onze visie is helder: geen toekomst zonder zorgtechnologie. De vraag is echter hoe je als instelling daar mee omgaat. Zie je het als een vorm van bezuiniging of als toegevoegde waarde voor bewoners en medewerkers? Wij passen zorgtechnologie toe als dit het levensgeluk van de bewoners verhoogt en het werkplezier van medewerkers vergroot.” Hugo Schrameyer

DIGITALE ONDERSTEUNING Welke behoefte heeft een cliënt en hoe spelen we daar op in? De zorgtechnologie speelt hierbij een steeds grotere rol. U leest erover op analyseindustrie.nl.

ADVERTENTIE

CONNECT & CARE: online zorgconcept op maat

U betaalt alleen voor de technologie die u daadwerkelijk afneemt.

Optimaal rendement Avics neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het

Met Connect&Care tilt Avics zorgtechnologie naar een hoger niveau. Geen hoge investeringen meer in vaste centrale apparatuur op locatie, maar flexibel gebruik van de nieuwste technologie vanuit de Cloud.

resultaat van de gekozen oplossing. Uw medewerkers worden daarom intensief begeleid en getraind door ons Zorgteam. De gestelde doelen worden jaarlijks aan de

Connect&Care gaat niet over levering van producten.

de centrale omgeving te realiseren. Alle technologie

hand van kritische prestatie indicatoren onafhankelijk

Het is een compleet dienstenpakket met als basis een

loopt via WiFi of GSM. Avics verzorgt het functioneel

gemeten. Resultaat is een optimaal rendement en

online alarmserver, het Connect&Care platform. Aan

en technisch beheer. Het Connect&Care platform zorgt

minimalisatie van risico’s door ondeskundig gebruik.

deze server is de Slimme Optische Sensor gekoppeld,

voor het verwerken, registreren en doorsturen van

een systeem dat bewegingen signaleert en registreert.

alarmmeldingen. Medewerkers hebben 24/7 via een

Wilt u meer rendement halen uit zorgtechnologie en

Het pakket kan eenvoudig uitgebreid worden met meer

ZorgApp op hun smartphone, tablet en PC toegang,

verzekerd zijn van de nieuwste technologie?

generieke en betaalbare alarm- en detectieapparatuur.

ongeacht hun locatie of die van hun cliënt. Neemt contact met ons op,

Denk aan deurintercom, dwaaldetectie en leefstijlmonitoring. Daarmee biedt het de flexibiliteit om iedere specifieke

Flexibel

bel (088) 911 0911,

zorgvraag te voorzien van de juiste functionaliteit.

De geleverde technologie is altijd afgestemd op het

e-mail: info@avics.nl

individuele leef- en zorgplan van de cliënt. Verandert de

Uitgebreide portaalfuncties

zorgbehoefte van een individuele cliënt? Of wilt u meer

De online alarmserver werkt in de cloud en maakt gebruik

kamers voorzien van zorgtechnologie? Dan kan het

van de aanwezige infrastructuur om een verbinding met

eenvoudig uitgebreid worden met extra sensoren.

www.avics.nl


Annatommie mc, snelle deskundigheid onder één dak Annatommie mc geldt als dé medisch specialist in

“Als vooraanstaand medisch centrum volgen we natuurlijk de

was vanaf het begin betrokken bij het medisch centrum en de missie is, na 15 jaar, nog steeds hetzelfde: “het aan alle Nederlanders met bewegingsklachten beschikbaar

land en vaak wordt er uiteindelijk gekozen voor een prothese zoals een kunstknie of -heup. Dat is duur, maar ook best ingrijpend. Daarnaast is de levensduur van zo’n hulpstuk

het behandelen van artrose, sportblessures of andere bewegingsklachten. Algemeen directeur Irene Groenink

stellen van kwalitatief zeer goede, gespecialiseerde zorg, bijdragen aan de innovatie en verbetering van de zorg én verlaging van de zorgkosten “ Het centrum heeft een hele duidelijke focus qua patiën-

tengroep, maar ook qua vraag- en oplossingsgerichtheid. Maar het begint bij de focus op bewegingsklachten inclusief artrose en sportblessures. Groenink: “Ons centrum is zodanig ingericht, dat mensen met hun bewegingsklachten van begin tot eind geholpen kunnen worden. Wij beschikken niet alleen over ervaren orthopedisch chirurgen, die patiënten opereren, maar ook andere specialisten zoals radiologen, fysiotherapeuten, sportartsen en neurologen. Allen zijn gespecialiseerd in bewegingsklachten en werken samen om de patiënt zo snel en effectief mogelijk te helpen.”

Door deze opzet is Annatommie mc in de afgelopen 15 jaar gegroeid tot een bekend en gewaardeerd orthopedisch centrum, niet alleen bij patiënten, maar ook huisartsen en verzekeraars maken graag gebruik van deze moderne en effectieve zorgaanpak.

laatste ontwikkelingen op het gebied van orthopedie op de voet. Het verschijnsel slijtage of artrose is welbekend in ons

beperkt tot circa 15 jaar.”

Gelukkig zijn er hoopgevende ontwikkelingen zoals bij voorbeeld een kniedistractie; het kniegewricht wordt opgerekt en dit creëert millimeters ruimte tussen de twee delen van het

kniegewricht. Hierdoor wordt het versleten kraakbeen ontlast, maar krijgt het ook de kans om aan te groeien. Annatommie mc kan deze methode, door samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht, aan geselecteerde groepen patiënten aanbieden. Dat is innovatief, duurzaam en kostenbesparend!

Ons centrum is zodanig ingericht, dat mensen met hun bewegingsklachten van begin tot eind geholpen kunnen worden

Groenink: “Wat ons medisch centrum bijzonder maakt, is dat

we hier echt planbare zorg leveren en de patiënt snel kunnen bedienen. De meesten zijn gezonde mensen, die volop in het leven staan. Zij kunnen het zich niet permitteren lang

‘uitgeschakeld’ te zijn. Bij ons kunnen ze terecht voor een snelle en goede diagnose, een duidelijk behandelplan en snel ingeplande behandeling, ook als dat een operatie betekent. Snelle en zeer deskundige hulp onder één dak, daar wordt iedereen blij van: patiënt, huisarts, verzekeraar en specialist.”

“In onze optiek moet pijn bij bewegen verholpen worden en moeten daarbij alle opties worden meegewogen”, aldus

Groenink. “Daarom hebben wij niet alleen goede operatiekamers met meerdaagse verpleging, maar ook de diagnostiek en verschillende behandelmethoden binnen handbereik, dat werkt zoveel beter voor de patiënt én de specialist!”

Irene Groenink Algemeen directeur Irene Groenink

de medisch specialist in beweging

ADVERTORIAL - GESPONSORDE CONTENT

EEN SNEL HERSTEL EN LANGER FIT MET EIWITRIJKE BOUWSTEENTJES De Bouwsteentjes zijn een bron van melk-eiwitten met een hoge biologische waarde. Dit betekent dat deze eiwitten optimaal door het lichaam gebruikt kunnen worden bij ziekte, herstel en het voorkomen van ondervoeding.

(MINI) BOUWSTEENTJES

De Bouwsteentjes wegen per stuk 58 gram, waarvan 8 gram bestaat uit eiwit. Er zijn ook Mini Bouwsteentjes, deze bevatten 5,5 gram eiwit per stuk. Deze mini gebakjes wegen slechts 30 gram en zijn makkelijk te eten, ze wekken de eetlust op en bovenal bevorderen ze het herstel. Ideaal dus als je een beperkte eetlust hebt, maar toch extra eiwitten nodig hebt.

IN HET VRIESVAK BIJ UW SUPERMARKT EN IN DE KOELKAST THUIS

Onze (mini) Bouwsteentjes zijn te vinden in het vriesvak. De Bouwsteentjes zijn per 4 stuks verpakt, en zijn in vier smaken te verkrijgen: chocolade, aardbeien, banaan en bosvruchten. Daarnaast zijn de Mini Bouwsteentjes per 8 stuks verpakt, met alle vier de smaken in één verpakking. De smaak van de Bouwsteentjes is het lekkerst als u dit na het ontdooien vanuit de koelkast consumeert.

(MINI) GEBAKJES MET HOOGWAARDIG EIWIT

Bouwsteentjes zijn smaakvolle, luchtige cakegebakjes. Voor mensen die extra energie en eiwitten nodig hebben zijn de Bouwsteentjes uitermate geschikt. Kortom, Bouwsteentjes zijn lekkere, kracht gevende tussendoortjes die er bovendien voor zorgen dat u sneller herstelt bij [dreigende] ondervoeding en verder gewichtsverlies tegengaat.

WAAROM EXTRA EIWIT?

Eiwit is belangrijk voor ons bindweefsel en de opbouw en het behoud van onze spiermassa. Bij ongewild gewichtsverlies breekt het lichaam zijn eigen spierweefsel af. Dit leidt tot minder kracht, minder weerstand en meer vermoeidheid. Extra eiwit- en energierijke voeding helpt dit te bestrijden. Hierdoor verbetert en uw fitheid en vitaliteit. Het gaat bij eiwit echter niet alleen om spieren. Eiwit is essentieel voor de groei, wondgenezing en belangrijk voor ons immuunsysteem.

VERKRIJGBAARHEID?

Vraag bij uw supermarkt naar de verkrijgbaarheid de [Mini] Bouwsteentjes. Deze liggen in het diepvriesvak.

CONTACTGEGEVENS

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons, info@bouwsteentjes.nl. Of breng een bezoekje aan onze website: www.bouwsteentjes.nl

Mini Bouwsteen

tjes

- 8 kleintjes in 4 smaken - Gastvrij en Gezellig - 20% hoogw aardig eiwit - Kracht en Energie


AAN DE SLAG MET AVG! OVERZICHT EN INZICHT IN UW REIS NAAR AVG-COMPLIANCE Leidend en compliant door overzicht en inzicht in techniek, processen en bedrijfscultuur. Audittrail, Mavim en Motion10 werken op het thema AVG samen onder de naam 5.25.

MEER WETEN: AANDESLAGMETAVG.NL

Analyse Industrie #2  
New