Analyse Byudvikling #6

Page 11

ANNONCE

Digitalt styringsværkstøj til håndværkere Minuba er et online sags- og driftsstyringsprogram, der er skabt til at give bedre overblik, effektiv drift og øget likviditet i alle arbejdsprocesser – fra første kundekontakt til sidste faktura. Systemet er udviklet af den danskejede softwarevirksomhed Minuba Aps, som udvikler og markedsfører egne produkter til både mindre og større virksomheder, især inden for installatør, bygge- og anlægsbranchen.

og hurtigt kan registrere deres timer og kan afslutte deres sager fra bilen, allerede inden de kører hjem.

helt små kunder. Vi vil gerne være ”game-changere” inden for det felt, siger han.

De fordele er meget i tråd med hensigten med systemet. – Det handler rigtig meget om ledelse, det her. God sagsstyring er fundamentet for god ledelse, og når Minuba understøtter den ledelsesmæssige opgave, så påvirker det bundlinien direkte, siger Casper Hassø Nielsen.

Det hele foregår digitalt og ved hjælp af tablets eller mobiltelefoner, som medarbejderne ofte allerede har med ud i marken. Eksempelvis registreres materialeforbruget direkte med stregkodescanner. Når arbejdet er udført, er fakturaen allerede klar til at sende bare ved et tryk på en knap. Desuden kan det integreres med eksempelvis økonomisystemer, som får hele virksomhedens drift til at gå op i en højere enhed. – Hos Minuba handler det om at sikre, at vi har det produkt, der skaber størst værdi for vores kunder. Vi holder en tæt dialog med brugerne og er hver eneste dag med til at udvikle og effektivisere driften hos håndværkere og andre servicefag landet over, siger Casper Hassø Nielsen.

Ambitionen har været at udvikle et IT-system, som er eminent til at håndtere avancerede data, men samtidig er helt enkelt at bruge, og noget tyder på, at kunderne får valuta for pengene.

Den elektroniske sagsstyring giver et godt overblik over virksomhedens opgaver og aktiviteter, hvad der kan faktureres, og hvordan arbejdstiden bruges. Systemet giver også et overblik over, hvilke varer, omkostninger og ydelser, der bruges på arbejdsopgaverne. – Du ser med det samme, hvilke opgaver du tjener dine penge på, så du ved, hvordan du bedst fokuserer din tid, siger Casper Hassø Nielsen.

Frank Nylander fra håndværkerfirmaet Schlæger & Andersen A/S siger om Minuba: – For hver dag, der går, bliver vores medarbejdere gladere og gladere for Minuba. Folkene på kontoret får det fulde overblik over firmaets opgaver og har fået lettere ved at planlægge de forskellige aktiviteter. Samtidig har vores folk i marken fået en nemmere og mere fleksibel hverdag, hvor de nemt

For Casper Hassø Nielsen handler det om at kunne understøtte kundernes drift bedst muligt, men det handler også om en bevægelse ind i fremtiden, hvor en hel branche kan få et løft ved at udnytte de digitale muligheder. – Vi vil gerne være med til at flytte og løfte hele branchen ved hjælp af brugbart og effektivt software, og det gælder både de store kunder og de

– Vi har udviklet Minuba ud fra den filosofi, at vi skal skabe brugervenlig software, så vores kunder kan bruge deres tid på at tjene penge, siger adm. direktør i Minuba, Casper Hassø Nielsen.

”Vi har udviklet Minuba ud fra den filosofi, at vi skal skabe brugervenlig software, så vores kunder kan bruge deres tid på at tjene penge” – Casper Hassø Nielsen, adm. direktør i Minuba

Dette sker både gennem den daglige dialog og gennem jævnligt afholdte dialogmøder med kunderne. De værdifulde input er med til at gøre det anerkendte produkt endnu bedre. Casper Hassø Nielsen fortæller, at Minuba planlægger sit indtog på det norske marked, hvor små og store virksomheder indenfor installatør-, bygge- og anlægsbranchen også skal tilbydes muligheden for digital sagsstyring i fremtiden.