1 minute read

En weekend vi sent glömmer

Helsingborg – som både borta och hemma

Vi vände den grå vardagen ryggen, packade våra väskor och gjorde oss redo för att få skämma bort oss själva och varandra. Kort och gott. Det är dags för en weekend, bara du och jag. 

Vi sökte efter en plats som känns både som hemma och borta. Internationella inslag och en känsla av kontinenten, utan att stå i säkerhetskontroller, boarda flygplan och växla in utländska pengar. Vi fann det vi sökte efter. Vi fann Helsingborg.

I en av Skånes vackraste kuststäder känns det som att det är helg hela tiden: I alla fall om man med helg menar långa sköna dagar av oförfalskad njutning och avkoppling. När vi anländer känner vi lugnet från den tidlösa stadskärnan och brisen från havet, som utlovar både äventyr och avkoppling

DAG ETT: I DEN SISTA SOMMARVÄRMEN

Vi lämnade höstrusket bakom oss och kommer till en plats där lite av sommarens värme fortfarande dröjer sig kvar. Brisen från havet leker med håret när vi kommer ut

från centralstationen. Stadskärnan var lika vacker som vi väntade oss, alldeles vid det välkomnade havsbandet och Öresund.

Vi kan unna oss att hänga av kapporna när vi hittar en solig uteservering. Framför oss ligger en ocean av tid och möjligheten att verkligen få rå om varandra. Vi behöver inte checka in på hotellet ännu. Vi har gott om tid att göra oss i ordning innan middagsreservationen på Sillen och Makrillen. Sist av allt i kväll ska vi på Stadsteatern, för att verkligen skämma bort oss själva.

Vi tjuvkikar på kvällens meny. Läckerheterna får det att vattnas i munnen på oss. Du ser mig i ögonen, vi tänker samma sak. En sen lunch och kanske ett glas vin. Vi har ju tid på oss.