Page 1

Europass Diplomasupplement European Skills Passport

Wil je met je Nederlandse hbo- of universitaire diploma werken of studeren in een ander Europees land? Dan kun je met het Europass Diplomasupplement aan je toekomstige werkgever, hogeschool of universiteit laten zien wat de waarde is van jouw diploma.

Het Diplomasupplement kun je toevoegen aan je Europass CV. Je kunt het cv ook aanvullen met andere documenten van Europass, bijvoorbeeld het Europass Taalpaspoort of de Europass Mobiliteit. Misschien heb je zelf nog andere documenten die je wilt toevoegen. Dat kan, jij bepaalt welke informatie je belangrijk vindt. Het resultaat is je eigen digitale portfolio: het European Skills Passport.

opgedaan. Zo geef je werkgevers, hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland inzicht in het niveau, de aard en de inhoud van je afgeronde hbo- of universitaire opleiding.

Hoe krijg ik het Europass Diplomasupplement?

Wat is het Europass Diplomasupplement? Het Europass Diplomasupplement is een algemene inhoudelijke beschrijving van je hbo- of universitaire diploma, standaard in het Engels. Het is een aanvulling op je originele diploma. In het diplomasupplement staat welke kennis en vaardigheden je tijdens je opleiding hebt

De hogeschool of universiteit die jou het erkende diploma toekent, reikt het Europass Diplomasupplement uit. Je krijgt het als je afstudeert, samen met je graad of diploma. Nadat je het diplomasupplement hebt ontvangen, kun je het zelf aanleveren bij een werkgever of onderwijsinstelling.

www.europass.nl

Productflyer diplomasupplement  
Advertisement