Page 1

N

KO

VIND

S. 1

S

RENCE

1

! E V I DR

R KU

billetter til Formel 1 i Abu Dhabi VÆRDI 50.000 kr

2018 R E M / SUM PRING

TOM K's HESTEKRÆFTER

Hør ham fortælle om vinderbilerne

: 8 1 0 2 E I R OMMERFE

S

4 EUROPÆISKE PERLER

8 TIPS TIL AT FÅ BILEN SOMMERKLAR CAMPINGTEMA:

4 FANTASTISK CAMPINGPLADSER SÅDAN BLIVER DU KLAR TIL CAMPINGFERIEN

MED ELLER UDEN TEMPO 100?

2 FEDE BILMUSEER: BEAULIEU OG PORSCHE VED DU DET OM DÆK?

Spring / Summer 2018

|

Drive!

|

1


SIKKER FØRSTE TIL S KILOME

Nr. 1 inden f

A-

2

|

Drive!

|

Spring / Summer 2018

(1) Nye og slidte (slidte betyder 2 mm mønsterdybde) MICHELIN PRIMACY 4 i dimensionen 205/55 R 16 91V ligger over minimumsniveauet for vådgreb ifølge den europæiske forordning R117. (2) Test udført af DEKRA Test Center på vegne af Michelin mellem juni og juli 2017 med dimensionen 205/55 R 16 91V på en VW Golf 7. Sammenligning mellem MICHELIN PRIMACY 4 og konkurrenterne BRIDGESTONE TURAN DUNLOP BLURESPONSE, GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE, PIRELLI CINTURATO P7 BLUE. Test af levetid ved gennemsnitlig faktisk brug (D50) over 10.000 km og anslået levetid ned til 1,6 mm.


RT FRA SIDSTE (1) ETER

for levetid

-C

NÅR DÆK SLIDES, BEHØVER DET IKKE GÅ UD OVER SIKKERHEDEN! TAKKET VÆRE MICHELIN PRIMACY 4 OG MICHELIN CROSSCLIMATE.(3)

NYHE

D

+18 000 km(2)

Hastighedsindeks: T til Y Profil: 65 til 40 Fælgdiameter: 15” til 18”

A-B

68-70dB

NZA T001 EVO, CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5,

Spring / Summer 2018

|

Drive!

|

3

(3) Nye og slidte (slidte betyder 2 mm mønsterdybde) Michelin Primacy 4, Michelin Crossclimate+ og Michelin Crossclimate SUV ligger over minimumniveaut for vådgreb ifølge den europæiske forordning R117.


der har været i vores hænder, giver dig den bedste sikkerhed på vejen. Den røde tråd i magasinet er, at vi hos Euromaster har mange års erfaring og stor ekspertise inden for vores felt, og vi kan hjælpe både dig, din familie og din bil, så du kan færdes sikkert og trygt på vejene - også i resten af Europa. Ove Eichler Administrerende direktør

Kære læser, Når vi siger, at "kunden er i centrum", er det ikke noget, vi bare siger. Vi mener det helt alvorligt. Hos Euromaster har vi mange års erfaring med dæk, autoservice og sikkerhed på vejen. Vi kan ikke forhindre alle uheld og ulykker, men vi kan gøre vores allerbedste for at sikre, at de biler

Vi er Europas førende dæk- og autoværkstedskæde med 2300 centre fordelt i 17 europæiske lande. Vi har et stort know-how omkring dæk og fælge — et know-how, der er opbygget gennem mange års erfaring, uddannelse og et stort engagement fra vores dygtige medarbejdere samt den gode dialog med vore tusindvis af kunder. Euromaster er meget mere end et dækcenter – Vi er også et autoværksted med professionelt og moderne udstyr og fagligt dygtige medarbejdere. Vores opgave er din sikkerhed, og vi vil gøre alt for, at den service du oplever hos os, lever op til dine forventninger og gerne lidt til . Hos os er du og din bil i gode hænder. God læselyst.

6

I 2017 var jeg på Le Mans, og for første gang oplevede jeg at blive grebet af motorsport. Jeg har altid undret mig lidt over, hvad fascinationen var, men dér på sidelinjen gik det op for mig, at det ikke bare er et spørgsmål om at køre bil og komme først. Jeg mærkede luften vibrere af bilernes fart, og mine trommehinder var ved at sprænges, fordi jeg havde glemt at få ørepropper i. I løbet af de 24 timer, løbet varede opdagede jeg, at racerløb drejer sig om strategi, dæk og udholdenhed, for det er ikke bare biler, der er på banen. Det er racerbiler. Hos Euromaster er vi så heldige at have et godt og tæt samarbejde med Tom Kristensen, som med 9 sejre i Le Mans har skrevet historie inden for motorsport. Ingen andre har gjort ham kunsten efter, og det er ikke tilfældigheder, der har gjort ham til en af verdens mest anerkendte racerkørere.

Dorte Ankerstjerne Redaktør

Når jeg hører Tom fortælle om sin tid som racerkører, bliver jeg slået af, hvad der egentlig kræves. I rattet alene er der et utal af muligheder for at påvirke bilens præstation, og man skal tænke strategisk i forhold til, hvor langt man kan køre på både dæk og brændstof, da hvert stop koster dyrbare sekunder.

8

Er din bil klar til sommer?

12 TEMA | Camping: Camping i 2018

14 TEMA | Camping:

Sådan bliver du klar til campingferien

Jeg håber, I bliver lige så underholdt, som jeg var .

Udgives af Euromaster Danmark

4 europæiske perler

10 Top 3 rejseapps 2018

Hver bil, han har kørt, har krævet sin egen strategi, og man kan på side 21-26 læse hans beskrivelse af nogle af de mest spændende biler, han har kørt, og hvad det krævede for at køre dem til sejr.

DRIVE!

6

KONTAKTOPLYSNINGER

REDAKTION OG LAYOUT

www.euromaster.dk Tlf. +45 87 28 28 28 gen.dk.info@euromaster.com

OPLAG

Krøyer Kielbergs Vej 3, 1. th. 8660 Skanderborg

Dorte Elizabeth Ankerstjerne dorte.ankerstjerne@euromaster.com 30.000


D R I V E ! S P R I N G / S U M M E R 2 0 18

INDHOLD 5

21

28

12

17

TEMA | Camping: Tempo 100

21

Tom K's hestekræfter

18 Værd at vide om dæk:

28 Noget for hele familien:

19 Værd at vide om dæk:

30 Noget for hele familien:

20 Værd at vide om dæk:

32 Adfærd:

Forstå dækmærket

Tyre Pressure Monitoring System Tips til at forlænge dækkets levetid FORSIDEFOTO: Tom Kristensen

TRYK

Johnsen Graphic Solutions Aps

National Motor Museum | England Porsche Museum | Tyskland

32

34 Adfærd:

7 ting, der stresser os i trafikken

37 Test dig selv: berømte filmbiler 38 Euromasters sommersortiment 39 Find dit Euromastercenter

Adfærd og unoder i trafikken

Artikler, billeder og annoncer må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Euromaster Danmark.

Der tages forbehold for trykfejl og mangler i artikler. Euromaster Danmark kan ikke holdes ansvarlig for fejl og mangler i annoncemateriale leveret klar til tryk fra annoncører.


Foto: Jean-François VUARAND / Châtel Tourisme

Hvor Châtel | De franske Alper Hvorfor Châtel er en lille landsby i hjertet af de franske Alper. Byen har traditionelt været populær

som skidestination, men i løbet af de sidste 10 år er der blevet skabt en lang række sommeraktiviteter til både børnefamilier og eventyrere. Blandt friluftsaktiviteter er det særligt værd at fremhæve en lang række bjergvandringsruter af forskellige sværhedsgrader, en udfordrende mountainbikepark, en krævende tarzanbane i trætoppene og en frygtindgydende svævebane, der tager dig fra én bjergtop til en anden med 80-100 km/t. I byens centrum finder man det moderne svømmecenter, som med både udendørs og indendørs bassiner giver plads til både leg og meditativ afslapning. Afstand i bil (googleberegning): Fra Aarhus 1.369 km | 13 timer 30 min. Fra København 1.361 km | 14 timer 26 min.

Hvor Barcelona | Det nordlige Spanien

4

Hvorfor Barcelona betegnes som Spaniens kulturelle og arkitektoniske

hovedstad. Selv om byen har godt 1.6 millioner indbyggere, er den ikke større, end at man med fordel kan gøre sit besøg til fods, hvilket giver mulighed for at opdage byens skjulte oaser og finurlige butikker. Et besøg i Barcelona er en oplagt mulighed for at lade sig forføre af den modernistiske arkitekt Gaudís farverige og unikke bygninger, og uanset om man ellers er til arkitektur eller ej, kan de færreste sige sig fri for at blive påvirket af hans specielle stil. Blandt hans mange arkitektoniske kunstværker er også La Sagrada Familia, Barcelonas varemærke, som er lige så bjergtagende indefra som udefra. Shoppingenthusiasterne kan besøge Rambla de Catalunya med små hyggelige butikker liggende side om side, og med flere fantastiske strande i gåafstand fra Barcelona centrum, er der en unik mulighed for at kombinere storbyferien med badeferie.

Foto: Espai d'Imatge / Turisme de Barcelona

6

|

Drive!

|

Spring / Summer 2018

Afstand i bil (googleberegning): Fra Aarhus 2.156 km | 21 timer 21 min. Fra København 2.145 km | 22 timer 8 min.


Foto: Ulrich Pfeuffer / Koblenz-Turistik

Hvor Koblenz | Det midtvestlige Tyskland Hvorfor Smukke Koblenz ligger ved Deutsches Eck - lige der, hvor Rhinen og Mosel løber sammen. Byen er mere end 2000 år gammel og er en af Tysklands

smukkeste og ældste byer. De lokale siger med et smil på læben, at man i Koblenz finder det bedste af fransk livsstil og tysk tradition, og hvert år tiltrækkes de mange besøgende af denne helt unikke stemning, hvor livet omkring de hyggelige vinbarer, små stræder, romantiske kroge og smukke pladser summer af livsglæde og gæstfrihed. Området er en levende kulisse af historie og kunst med spændende kirker, eventyrlige slotte, adelsgårde og masser af museer. Afstand i bil (googleberegning): Fra Aarhus 857 km | 8 timer 48 min. Fra København 857 km | 9 timer 40 min.

EUROPÆISKE PERLER Hvor Brugge |

Det nordvestlige Belgien

Hvorfor Tag til Brugge, hvis du vil fascineres af

en charmerende historisk by med smukke bygninger, kringlede gader og hyggelige kanaler. Brugge emmer af historie og glad stemning med kunst, kultur, chokolade og gastronomi i verdensklasse. Stik imod alle odds klarede Brugge sig gennem både første og anden verdenskrig uden at blive ramt af de ellers så massive ødelæggelser, og hele bymidten er i dag på UNESCO's verdenskulturarvsliste, og den er bestemt et besøg værd. På grund af sine mange kanaler beskrives Brugge ofte som "Nordens Venedig", og der er aktiviteter nok til at komme igen og igen. Besøg en af de mange smukke og spændende kirker, slap af med børnene i en af de smukke parker eller gør en god handel på et af byens markeder. Afstand i bil (googleberegning): Fra Aarhus 967 km | 10 timer 2 min. Fra København 967 km | 10 timer 54 min.

Foto: Jan d'Hondt / Visit Bruges


En lang og kold vinter er hård ved din bil. Barske koldstarter, saltede veje og pressede kørselssituationer belaster både bremser, dæk og motorrum. Ved at bruge lidt tid på at gøre din bil forårsklar, minimerer du risikoen for fatale skader, som kan dig koste uforholdsmæssigt dyrt på længere sigt. Vi har samlet et par gode råd til, hvordan du kommer hele vejen rundt om din bil, så du trygt kan køre foråret i møde.

BREMSEVÆSKE

OLIE

Bremsesystemet er bygget op således, at du hurtigt og effektivt kan bringe bilen til standsning. Bremsevæsken er en del af det hydrauliske bremsesystem og nødvendigt for, at bremseskiver og bremseklodser fungerer, som de skal. Fyld bremsevæske på, når du gør bilen forårsklar, så du ikke ødelægger dit bremsesystem.

KØLERVÆSKE

Oliens opgave er at beskytte og smøre motoren. Den danner en hinde om nogle af de bevægelige dele (eksempelvis stemplerne), hvilket reducerer friktion imellem delene (og dermed slitage). Samtidig renser olien motoren for snavs og urenheder og kanaliserer varmen væk, så du undgår overophedning.

Foto: 8 Michelin |

Drive!

|

Kølervæsken sikrer, at temperaturen i motoren fastholdes på det niveau, som optimerer motorens ydeevne. Et af de aktive stoffer i kølervæske er glykol, som har en tærende effekt på både gummislanger og metal. Frisk kølervæske indeholder tilsætningsstoffer, der skal modvirke rust og tæring, men denne beskyttelse nedbrydes med tiden. Derfor bør du udskifte kølervæske en gang om året for at undgå skader på systemet.

Spring / Summer 2018

VISKERBLADE OG SPRINKLERVÆSKE Rene ruder er afgørende for, at du kan orientere dig og køre sikkert efter forholdene. Hvis du i løbet af vinteren har brugt dine viskerblade til at afise forruden, kan gummiet være beskadiget, og de vil gøre mere skade end gavn, når du får brug for dem. Tjek også, at du får fyldt op med sprinklervæske, så du ikke løber tør på et ubelejligt tidspunkt, og hav eventuelt en dunk med i bilen, så du altid kan fylde på.


ER DIN BIL KLAR TIL

SMMER?

BREMSER Efter en lang vinter med kørsel på glatte og saltede veje trænger bremserne til at et grundigt eftersyn. Vinterens salt og snerydning laver huller i vejene. Det ødelægger bilens sporing, hvilket giver skæv slitage af dækkene. Samtidig får salt metal til at ruste, og fordi du på glatte veje har tendens til at "føle på vejgrebet" ved at testbremse, bør du få tjekket både bremseskiver og bremseklodser.

DÆKMØNSTER

Selv om det lovmæssige mindstekrav til dækmønsteret er 1,6 mm, er det vigtigt at holde sig for øje, at du ikke har samme sikkerhed på vejen på et slidt dæk som med et nyt dæk. I takt med at dækket bliver slidt, forringes vejgrebet tilsvarende, og i uforudsete situationer kan det være det, som DÆK afgør, hvor sikkert du navigerer Sommerdæk og vindig igennem en undvigelterdæk er specifikt designet til sesmanøvre. at imødekomme de udfordringer, der er forbundet med de forskellige sæsoner. Sommerdækkets hårdere gummiblanding DÆKTRYK giver dig kortere bremselængde og bedre Tjek dæktryk på alle vejgreb på tørre og varme veje samt en fire dæk regelmæssigt. Alle bedre brændstoføkonomi. Dækmønsteret dæk taber luft, og for lavt dækhar færre "lameller", hvilket giver mindre tryk har direkte konsekvenser for rullemodstand og dermed bedre bilens bremseegenskaber, dækkets brændstoføkonomi. evne til at modstå akvaplaning samt bilens ABS og ESC systemer.

Spring / Summer 2018

|

Drive!

|

9


Hold din motor yngre i længere tid

TOP 3 REJSEAPPS 2018

POSTKORTET Send et personligt postkort hjem med dine egne billeder. Tag et billede med kameraet eller vælg et fra telefonens kamerarulle og skriv din hilsen. Du kan sende til op til 5 modtagere pr kort.

FLUSH - TOILET FINDER Ikke mere panik, hvis børnene akut får brug for et toilet i en fremmed by. Find vej til mere end 200.000 offentlige toiletter med Flush - som også fungerer offline.

LINKS + RECHTS Har en lang kø eller en punktering skubbet til jeres planlægning? Med Links + Rechts der Autobahn finder du de overnatningsmuligheder, der er i nærheden af den motorvejsafkørsel, du vælger, så du slipper for at køre forgæves rundt i timesvis med trætte børn på bagsædet.


VIND DEN ULTIMATIVE

DRØMMEREJSE TIL FORMEL 1 Nu kan du vinde en eksklusiv VIP-billet med transport, overnatning og forplejning til det fantastiske sæsonafslutningsløb i Abu Dhabi i november 2018. En unik Formel 1 oplevelse, du ikke kan købe dig til! I samarbejde med Pirelli udlodder vi to billetter - hver til en værdi af kr. 50.000. Klik ind på euromaster.dk i dag og se, hvordan du bliver en af de heldige vindere!

TIL EN VÆRDI AF

50.000,Vi udlodder 2 billetter og finder vinderne den 20. juni 2018.


Foto: skiresort.info

Foto: Skiveren Camping

TEMA | Camping

CAMPING i 2018 For 30 år siden var der flere, der spåede, at camping som ferieform med tiden ville forsvinde helt, da magelighed og overkommelige priser på all-inclusive charterrejser ville udfase danskernes ellers så traditionsrige begejstring for campinglivet. I dag er camping stadig en populær ferieform blandt danskerne. Måske skyldes det, at campingpladserne har været gode til at forny sig og appellere til et bredere publikum, der er godt vant. Eller måske er det et udtryk for en voksende trang til at lægge den moderne verden lidt bag sig og slappe af i enkle omgivelser uden for mange uroskabende indtryk. Måske er det en kombination? Vi har fundet fire gode bud på campingpladser til sommerferien i hhv. Danmark, Frankrig, Italien og Kroatien.

Danmark | Aalbæk Skiveren Camping giver med sin placering ud til Vesterhavet lige syd for Skagen en unik mulighed for at kombinere afslapning ved stranden med et besøg i en af Danmarks hyggeligste feriebyer. Det er ikke tilfældigt, at Skiveren Camping af camping.info i flere år er blevet kåret som Danmarks bedste campingplads, for der er et stort udbud af aktiviteter til alle aldersgrupper. Der er taget særligt hensyn til børnene, som både kan boltre sig på campingpladsens legeplads og i det indendørs aktivitetscenter med minibowling, hal og spillerum, og hvis man er til bevægelse og fællesaktiviteter, kan man udfordre hinanden på Danmarks flotteste 18-hullers minigolfbane, vandre i regionens smukke klitplantager, cykle, fiske, løbe eller få sved på panden i det moderne motionscenter. Læs mere her: www.skiveren.dk

Foto: Camping de Ribeauvillé - Pierre de Coubertin

Frankrig | Ribauvillé Camping Pierre de Coubertin ligger i middelalderlandsbyen Ribauvillé i Alsace. Smukt placeret midt på vinruten med bjerge og vinmarker til alle sider er det et populært område for alle aldersgrupper, og Alsace har aktiviteter og seværdigheder for hele familien. Området er kendt for sine små hyggelige og meget smukke landsbyer, den berømte vin, masser af historie fra både første og anden Verdenskrig og - ikke at forglemme - de mange storke, som færdes frit til stor begejstring for børn især. Campingpladsen har 208 pladser og er kun for ferierende gæster, dvs. ingen sæsonbeboere. Til de mest basale indkøb kan man besøge pladsens lille butik, men ellers er der flere indkøbsmuligheder i nærområdet. Campingpladsen har gratis wifi, legeplads, tennisbaner, petanguebaner, vaskeri og TV-rum, og trænger man til at blive kølet ned, er der både udendørs og overdækket svømmebassiner lige i nærheden. Læs mere her: www.camping-alsace.com/ camping-pierre-coubertin-ribeauville

12

|

Drive!

|

Spring / Summer 2018


Camping Fornella er blevet kaldt paradis på jord. Pladsen ligger på vestsiden af Gardasøen og er mindre "turistet" end mange af de andre områder omkring søen. Det er en af de få resterende pladser ved Gardasøen, som stadig er omkranset af oliventræer, hvilket giver den en autentisk, landlig atmosfære. Med 266 pladser til turcampister og 178 mobilhomes, er Camping Fornella fantastisk til ferie for hele familien med masser af plads og aktiviteter til børnene. Poolkomplekset tæller både en kløverformet lagoonpool, jacuzzi, babybassin og en pool til banesvømning, alle overvåget af livreddere. Med både tennisbaner, legepladser, cykeludlejning, fiskeri, livemusik og meget mere, er der altid noget at tage sig til for både børn og voksne. Der er både restaurant, bar, pizzaria, butik og vaskefaciliteter til rådighed, og der er wifi tilgængelig mod betaling på hele området. Læs mere her: www.fornellacamping.com

Italien | San Felice del Benaco

TEMA | Camping

Foto: Fornella Camping

Kroatien | Porec Camping Lanterna er med knap 1900 turpladser og godt 1200 residenspladser en af Kroatiens største campingpladser. Den er yderst velorganiseret og er med tre supermarkeder, fiskehandler, bager, frugt og grønthandler, restauranter, barer og fastfoodspisesteder en lille landsby i sig selv med rigelig plads til alle. Camping Lanterna er en førsteklasses campingplads med fremragende faciliteter og en lang række aktiviteter, herunder tennis, cykeludlejning, vandsport, surfing, dykning, bådudlejning, minigolf, ridning, pool, spillehal og adgang til både strand og pool. Camping Lanterna gør et stort arbejde for at levere underholdning til alle aldersgrupper, og mens de mindste kan lade sig underholde med minidisko, shows og musicals, kan de unge møde nye venner i teenageloungen. Der er gratis wifi over hele pladsen. Læs mere her: www.camping-adriatic.com/lanterna-camp-porec

Spring / Summer 2018

|

Drive!

|

13

Foto: Camping Lanterna


TEMA | Camping

SÅDAN BLIVER DU KLAR

TIL CAMPINGFERIEN

Foto: Shutterstock

Tal fra Dansk Camping Union (DCU) viser, at mere end 700.000 danskere hvert år vælger camping som ferieform, og noget tyder på, at tallet er stigende. Turen går både til Danmark og resten af Europa, når de danske campingenthusiaster kobler campingvognen på bilen, men før man sætter sig bag rattet, er der en række forberedelser, som man bør gøre for at gøre turen så sikker og problemfri som mulig. Vi har samlet en række gode råd til, hvad I skal huske, før I tager af sted.

14

|

Drive!

|

Spring / Summer 2018


TEMA | Camping

PAS, PENGE, PAPIRER ... OG ALT DET ANDET

Foto: Euromaster

Hvad skal I have med, hvor skal I hen, hvad skal I være opmærksomme på? Det er sund fornuft, at man forbereder sig før ferien, men der er mange ting at huske, og der kan være en ting eller to, som glipper i travlheden. PAS OG PAPIRER Hvis I skal krydse Danmarks grænse, er der flere ting, I skal huske. Pas, kørekort og det blå sygesikringsbevis skal I altid have ved hånden, hvis uheldet skulle være ude. Derudover skal I medbringe den originale registreringsattest på campingvognen. Hvis den er indregistreret første gang efter 5. december 2005, er det nok med den første del. Er det en campingvogn af ældre dato - fra før d. 5. december 2005 - skal I have hele registreringsattesten med. Husk også dyrepas, hvis I har jeres kæledyr med på ferien, og selv om det ikke er obligatorisk, er det er det en god idé at medbringe internationalt campingpas, da det gør indtjekning på campingpladsen nemmere. MOTORVEJSMÆRKATER OG VEJAFGIFTER I flere europæiske lande er det obligatorisk at køre med motorvejsmærkater. Mærkaterne skal købes på forhånd og påklistres synligt i forruden. Lande, hvor motorvejsmærkater er påkrævet, er blandt andet Østrig, Tjekkiet, Slovenien og Schweiz. Vær opmærksom på, at det i Schweiz er nødvendigt med to mærkater, hvis man kører med campingvogn. I England, Frankrig, Norge, Sverige, Holland, Spanien, Italien, Kroatien og Polen skal I forberede jer på, at der er vejafgifter. I praksis fungerer det lidt forskelligt fra land til land, og det er en fordel at undersøge, om I skal betale undervejs, eller om I kan forvente en opkrævning efter ferien.

Spring / Summer 2018

|

Drive!

Se flere gode råd på næste side

|

15


Foto: Shutterstock

GR ATIS

VISUELT DIN CAM TJEK AF PINVOG N: Få tjekke t

dæk, lys , lygter, og reflek s er ho s Euromas ter

tilkobling

Find dit nærmeste center

euromaster.dk

GØR CAMPINGVOGNEN KØREKLAR

De fleste stiller campingvognen i vinterhi og trækker den frem, når forårssæsonen begynder at lokke med eventyr. Hvis campingvognen har stået hengemt hele vinteren, trænger den til en vask og et grundigt eftersyn, så I ikke sætter jeres egen og andres sikkerhed på spil. KONTROLLER FOR FUGT OG SYNLIGE SKADER

BREMSER

Skjolder og utætheder kan opstå, når campingvognen står i vinterhi. Hvis campingvognen har stået et sted, hvor den har været udsat for frost, kan det have forårsaget revner, som kan resultere i fugtskader. Udover at give et ubehageligt indeklima kan det være et forstadie til svamp, så giv campingvognen en grundig vask, luft ud og se den efter for buler, revner og andre skader. Vær særlig opmærksom på lugtgener, da det kan være et tegn på svamp.

Campingvognen skal kunne trille, når bremsen lægges ned, så I er sikre på, den ikke hænger i bremsen. Hvis den ikke triller modstandsfrit, bør bremserne tjekkes, så I ikke kører med nedslidte eller defekte bremser. Ofte er det bare et spørgsmål om at få dem skilt ad og smurt. Kontroller også, at vognen bremser, når håndbremsen trækkes.

DÆK Dækkene på en campingvogn bruges mindre end dækkene på en bil. Dæk har en levetid på ca. seks år, da gummiet med tiden mørner og begynder at revne, og risikoen for at dækkene på en campingvogn når at forfalde, før de bliver slidt, er ret stor. Et gammelt dæk har ikke de samme sikkerhedsegenskaber som et nyt, hvilket særligt kan mærkes i regnvejr, ved bjergkørsel eller ved opbremsninger. Alle dæk er forsynet med en datokode, så kontroller, at I ikke kører af sted med dæk, der er mere end seks år gamle*. Hvis campingvognen er Tempo 100 godkendt, er det et lovkrav, at dækkene er under seks år. Tjek desuden mønsterdybden, som aldrig må blive mindre end 1,6 mm, og kontroller dæktrykket i forhold til fabrikantens foreskrifter. Husk, at dækkene er din campingvogns eneste kontakt til vejen.

LYS OG LYGTER Lys og lygter skal virke, så I bliver set i mørke, når I signalerer med blink, og når I bremser. Kontroller alt lys ved tilkobling og vær sikker på, at det hele fungerer, som det skal, før I kører ud af indkørslen. ELSTIK Der er en tendens til, at der dannes ir i elstikket, hvilket giver dårlig forbindelse og manglende lys. Tjek stikket, så I kan bruge alle campingvognens elektriske funktioner på turen. GAS Gasanlægget er en fantastisk opfindelse, som gør det muligt at campere uden helt at give afkald på de mest almindelig bekvemmeligheder. Gasanlægget er dog samtidig en følsom del af inventaret, da en læk kan have fatale konsekvenser, og I bør få kontrolleret anlægget for utætheder og fejl mindst hvert andet år og helst en gang om året.

DE SIDSTE FORBEREDELSER

*Du kan se dækkets produktionsdato på dæket: Uge (39) og år (2015) Som det sidste inden familien installeres i bilen, og der er dømt fællessang i 3,5 time, skal I sikre jer, at campingvognen er helt klar til turen - også hvis der skulle ske noget uventet. LAST CAMPINGVOGNEN KORREKT

TJEK SIKKERHEDSUDSTYR

Det er vigtigt for sikkerheden, at I laster campingvognen rigtigt, da vægten påvirker dens stabilitet og evne til at bremse. Den tungeste bagage skal lastes midt på over akslen og lette genstande forrest eller bagerst. Husk at være opmærksom på totalvægten, når I laster, så I ikke overskrider campingvognens bæreevne.

Hvis I skulle være så uheldige at opleve en punktering eller et nedbrud af anden karakter på turen, kan I få brug for det påkrævede sikkerhedsudstyr. Reglerne varierer lidt fra land til land, så hvis I vil være helt sikre på at overholde de lokale lovkrav, anbefales det at medbringe sikkerhedsveste, brandslukker, forbindingskasse og advarselstrekant. Vær opmærksom på, at man i Kroatien, Serbien og Slovenien skal medbringe to advarselstrekanter, hvis man kører med campingvogn.

SØRG FOR AT SIKRE CAMPINGVOGNEN INDVENDIG I en campingvogn bliver bagagen ikke pakket tæt på samme måde som i et bagagerum. Sørg for at alle løse dele bliver spændt fast, læg bord og hynder ned, luk alle låger og sørg for at køleskabsdøren er godt sikret. Kontroller også, at gasflasken er fastspændt og lås kassen, så den ikke kommer på afveje.

FØR DU LUKKER DØREN Afprøv støttebenene før afgang og sluk lamper og anden elektronik i campingvognen.


TEMA | Camping

TEMPO 100 Er det prisen værd?

Vidste du, at... du som medlem af DCU får ekstra fordele, når du viser dit medlemskort hos Euromaster? Husk kortet næste gang, du besøger dit lokale Euromastercenter.

Fotos: Lasse Løndahl Henriksen

Dansk Camping Union (DCU) ville teste Tempo 100 på en tur fra Øst- til Vestdanmark og retur. To ens vogntog blev sendt fra Køge til Esbjerg og retur for at tjekke, hvad det betyder for tid, brændstofforbrug og køreoplevelse at køre henholdsvis 100 og 80 km/t. Læs her, hvordan det gik.

Du kan spare 50 minutters rejsetid på en tur på 520 kilometer fra Køge til Esbjerg og retur, hvis du kører med en Tempo 100-godkendt campingvogn i forhold til et vogntog, der kun må køre 80 km/t. Det viser en testkørsel, DCU har gennemført. Den højere fart kan dog også aflæses på brændstofforbruget, som på de 520 km var godt 10 liter højere for det vogntog, der kørte turen med Tempo 100, sammenlignet med det langsomme vogntog.

"Jeg kunne godt lide følelsen af, at man

MED Tempo 100 Distance:

520 km

Tidsforbrug:

6t, 13min

Gennemsnitsfart:

83,6 km/t.

Brændstofforbrug:

56 l diesel

Km/l:

virkelig kører bil, når man kører med en campingvogn, der har Tempo 100. Det er rart, at man kan overhale, når man vil. Anne-Vibeke Isaksen, Chefredaktør DCU

MED ELLER UDEN?

9,3

Udgifter til brændstof:

457,52 kr

UDEN Tempo 100 Distance: Tidsforbrug: Gennemsnitsfart: Brændstofforbrug: Km/l: Udgifter til brændstof:

520 km 7t, 3 min 73,4 km/t. 45,8 l diesel 11,4 374,19 kr

"

"Det var en afslappende tur, fordi jeg ikke skulle overhale

Om man vælger at køre med Tempo 100 er et temperamentsspørgsmål. Nogle vil prioritere at få kørslen hurtigt overstået og betale det ekstra brændstof, det koster. Andre har måske valgt camping som ferieform, netop fordi det hele ikke behøver gå så stærkt. Og så er der nok også forskel på, om det er 500 eller 2000 km, der skal tilbagelægges.

hele tiden. Faktisk overhalede jeg kun en enkelt gang på hele turen, hvor jeg kørte forbi en meget langsomtkørende lastbil. Jeg blev selv overhalet en del gange, og det gav nogle ubehagelige ryk i bil og campingvogn, når de store lastbiler overhalede. Det er nok også derfor, at mange campister vælger at køre omkring 90 km/t. på motorvejen, selvom de ikke har Tempo 100, fordi de så kan følge strømmen af lastbiler. Torben Brandt, journalist DCU

"

Spring / Summer 2018

|

Drive!

|

17


VÆRD AT VIDE OM DÆK

DÆK ER IKKE

BARE DÆK Dæksikkerhed er et spørgsmål om at vælge det rigtige dæk til ens kørselsbehov og at anerkende, at dækkene er bilens vigtigste sikkerhedssystem. Med lidt grundviden om dæk kan man regulere sin kørsel i forhold til dækkets tilstand, hvilket er det vigtigste parameter i forhold til at reducere antallet af ulykker. Der investeres store summer i at udvikle og forbedre avancerede elektroniske sikkerhedsystemer, som ABS, ESC, automatiske bremser, adaptativ fartpilot og så videre. Alle disse syste-

Man kan ikke undgå at snakke om dæk, når man snakker om trafiksikkerhed. Hvis først man har prøvet at miste herredømmet over sin bil på grund af glat føre eller for høj fart i et sving, ved man hvorfor. Dæk er nemlig ikke bare dæk.

mer er uvurderlige i uforudsete situationer, hvor de kan bidrage til at minimere konsekvenserne ved uheld. Men alle disse sikkerhedssystemer kanaliseres videre til dækkene, som dermed bliver bilens vigtigste sikkerhedssystem. Hvis du er opmærksom på dit dæktryk og din mønsterdybde, minimerer du risikoen for situationer, hvor disse andre sikkerhedssystemer bliver aktiveret. Dine chancer for at navigere dig sikkert ud af uventede situationer uden dyre og smertefulde skader på bil og passagerer afhænger af dit vejgreb - og dit vejgreb afhænger af dine dæk. ABS, ESC osv er vigtige. Dækkene er mindst lige så vigtige.

DÆKMÆRKEGUIDE RULLEMODSTAND | ØKONOMI Brændstofforbruget afhænger ikke af dækket alene. Det afhænger blandt andet også af kørestil og temperaturer, men dækket er ikke uvæsentligt for din brændstoføkonomi. Som udgangspunkt kan du med A-mærkede dæk spare op til 7,5% brændstof i forhold til G-mærkede dæk, og det kan mærkes på det årlige forbrug. Lav rullemodstand = lavt brændstofforbrug Stor rullemodstand = stort brændstofforbrug

STØJ Dette angiver, hvor meget støj, dækket afgiver uden for kabinen. Jo flere lydvibrationer, der er markeret, jo mere støjer dækket.

VEJGREB | SIKKERHED Et godt vejgreb er afgørende for trafiksikkerheden. På våd vej er dit vejgreb forringet, og dette felt indikerer, hvor godt dækket bremser i vådt føre. Når du kører i regnvejr eller på våd vej, forlænges bremselængden med helt op til 30% fra A til F. For en almindelig personbil betyder det 18 meter længere bremselængde ved en hastighed på 80 km/t.


TYRE PRESSURE MONITORING

SYSTEM

TPMS

I november 2014 blev det indført ved EU-lov, at alle nyindregistrerede biler skulle have installeret TPMS, da man estimerede, at 60% af samtlige køretøjer i Europa kørte med for lavt dæktryk. TPMS står for Tyre Pressure Monitoring System, hvilket er en samlet betegnelse for et automatisk dæktrykovervågningssystem, som ved for lavt dæktryk eller ved uregelmæssigheder advarer chaufføren om, at dæktrykket ikke er, som det skal være. Ved om at lovgive om dæktryksovervågning blev der fra EU's side sat fokus på dækkenes betydning for trafiksikkerheden, da konsekvenserne ved at køre med for lavt dæktryk generelt er stærkt undervurderet. Når vi kører med for lavt dæktryk påvirker det bilens bremseegenskaber, dækkets evne til at modstå akvaplaning og bilens ABS og ESC sikkerhedssystemer. Bilen får tendens til at slingre og blive ustabil i sving, og et korrekt dæktryk kan være det, der får dig sikkert ud af en svær navigation uden skader på hverken dig selv, dine medpassagerer eller din bil. Samtidig har indførslen af TPMS en effekt på både økonomi og miljø, da for lavt dæktryk øger brændstofforbruget markant og slider dækket uforholdsmæssigt hurtigt, så det skal udskiftes før tid.

DIREKTE

TPMS

Direkte TPMS sikrer en hurtig, præcis og meget detaljeret registrering af data på den specifikke hjulplacering, og det overvåger dæktrykket, selv mens bilen står stille. Direkte TPMS er dyrere end indirekte TPMS, da det kræver anskaffelse og programmering af ventiler til alle dæk, både sommer- og vinterdæk. Som sikkerhedssystem er det mere pålideligt end indirekte TPMS. Hvis man punkterer, skal man være opmærksom på, at brugen af flydende lappemiddel frarådes, da det kan ødelægge sensorerne.

INDIREKTE

TPMS

Indirekte TPMS overvåger hvert enkelt hjuls omløbshastighed via bilens ABS sensorer (eller et andet lignende system). Hvis dæktrykket falder, registrerer systemet forskellen i omdrejningshastighed, hvilket udløser advarslen. Det indirekte system er mindre præcist end direkte TPMS, da det ikke måler selve dæktrykket eller temperaturen, og det registrerer ikke, hvis der sker et fald i dæktrykket, mens bilen holder stille. Til gengæld er det billigere end direkte TPMS.

VÆRD AT VIDE OM DÆK

FAKTA OM FOR LAVT DÆKTRYK Med for lavt dæktryk øges dækkets rullemodstand og dermed din brændstoføkonomi. Med blot 0,5 bar under det korrekte dæktryk vil du køre 10-15% færre kilometer pr. liter. Når du kører med for lavt dæktryk slider du dækket hurtigere og vil dermed skulle skifte det oftere. Et dæks levetid reduceres med helt op til 50%, hvis du kører med et dæktryk, der er blot 0,6 bar for lavt.


VÆRD AT VIDE OM DÆK

FÅ DÆKKET TIL AT HOLDE LÆNGERE

og spar (mange) penge Dæk er dyre. Og med EUs lov fra 2014 om obligatorisk TPMS på alle nye biler, er det blevet endnu dyrere at købe nye dæk. Med priser, der nu også inkluderer en merudgift til TPMS, kan det godt betale sig at gøre en indsats for at få dækkene til at holde længere, og som ekstra bonus vil du også kunne mærke det på din brændstoføkonomi. Samtidig forbedrer du vilkårene for din sikkerhed i trafikken, og sidst, men ikke mindst, er det bedre for miljøet. Her er 5 tips til, hvordan du passer bedre på dine dæk, så de holder længere. Foto: Euromaster

OVERVÅG DÆKTRYKKET Mange kører på for lavt dæktryk uden at vide det. Det vigtigste parameter for at begrænse unødvendig slitage af dine dæk, er at køre med korrekt dæktryk. Når du kører med for lavt dæktryk, bliver kontaktfladen med vejen større, og det slider dækkene hurtigere. Du kan finde det korrekte dæktryk for din bil i instruktionsbogen. Alle dæk taber luft, og selv om din bil er udstyret med TPMS, er det en god idé selv at tjekke dit dæktryk regelmæssigt, da alarmen ofte først udløses, når dæktrykket er meget lavt. Vær også opmærksom på, om du kører med ujævnt dæktryk, da det giver en ujævn slitage, hvilket vil resultere i, at dækkene skal skiftes før tid.

KØR JÆVNT OG MODIFICER HASTIGHEDEN Når dækket skal bruge friktionen mod vejen til at bremse eller accellerere, slides det tilsvarende hurtigere. Hårde accelerationer, bratte opbremsninger og høje hastigheder forkorter dine dæks levetid. Hvis du tager kontrol over din kørestil og tilstræber en mere jævn og rolig kørsel, både hvad angår hastighed, accellerationer og opbremsninger, kan du køre helt op til seks gange så langt på de samme dæk.

PAS PÅ HULLER I VEJEN Når du kører mod kantstenen eller ned i huller i vejen, kan du skade dækkets kerne - det, man kalder karkassen. Hvis du kører med skæv karkasse, slides dækkene skævt og skal udskiftes hurtigere.

BYT RUNDT PÅ HJULENE De to hjul, der trækker bilen, slides hurtigere end de to andre. Langt de fleste biler er forhjulstrukne. På disse biler slider både styretøj, høj vægt og selve kørslen hårdt på dækkene, og man kan forlænge den samlede levetid for alle fire dæk ved at bytte plads mellem forhjul og baghjul i løbet af sæsonen.

PAS PÅ BILENS UNDERVOGN (SPORING) Dækkets sporing bestemmer, hvordan hjulet styrer. Hvis dækket kører skævt, slides det mere, og det vil skulle udskiftes før tid. Du kan med fordel kontrollere dine dæk for ujævn slitage, når du får skiftet til nye. Hvis der er tegn på ujævnt slid, kan du komme ind til Euromaster og få lavet en en 4-hjulsudmåling.


TOM K's HESTEKRÆFTER Fotos: Tom Kristensen

CRG KALI-KART

Jeg startede min karriere som GoKartkører.

Tom Kristensen har kørt mange forskellige racerbiler i sin karriere som racerkører. Han har siddet bag rattet i de vildeste maskiner med motorkraft, der slår luften ud af selv de mest garvede racerkørere, og hver bil og gokart, han har kørt, har sin egen historie at fortælle. Tom K har valgt nogle af de mest spændende køretøjer ud, og fortæller på de næste sider om noget af det, som for ham var hans liv og hverdag i 35 år.

Når du kører GoKart kan du ikke justere på affjedringen eller bruge aerodynamik til at komme hurtigere frem, så her er dækkene det vigtigste for sejren. Mekanik og dækkets "bid" i vejen er det eneste, man kan arbejde strategisk med, så de første år lærte jeg en masse om dæk, og hvordan jeg skulle køre dem til sejr.

TEKNISKE DATA CRG KALI-KART År ........................................................1987 Køretøj...........................Formula K GoKart Motor (Komet)................... l, totaktsmotor Slagvolumen.....................................135 cc Hestekræfter.......................................... 35 Vægt....................................................75 kg

Spring / Summer 2018

Læs videre på næste side

|

Drive!

|

21


Når starten gik, startede jeg med et kolddæktryk som var meget lavt omkring 0,6 - 0,7 bar - både fordi det gav en større kontaktflade med banen, hvilket jeg havde brug for til at stå fast, men også fordi det i takt med dækkets centrifugale bevægelser og manøvrering på banen ville stige. Det var en måde at forhindre, at dækkene blev overophedede. Ved verdensmesterskabet i i Jesolo, hvor der var ekstremt varmt, startede jeg på et tidspunkt helt nede på 0,5 bar. Det skete ind imellem i GoKart årene, at jeg røg på to hjul. Nogle gange med vilje for at skære sving, men andre gange var det skræmmende øjeblikke, hvor jeg næsten mistede kontrollen.

Når man ikke kan arbejde med affjedring og aerodynamik i GoKart, må man ty til at justere på materialer i aksler og dæk for at finde balancen mellem høj hastighed og stabilitet på banen. Man kører på meget små fælge - kun 5" - og centrifugalkræften er ved høj hastighed meget voldsom. De mange bevægelser skaber temperaturstigninger i dækket, og i motorsport skal man være opmærksom på ikke at køre med overophedede dæk, da der er risiko for, at de eksploderer eller simpelt hen smuldrer.

"GoKartdæk kan være SÅ bløde. De blødeste gummiblandinger, jeg nogensinde har kørt med, er regnvejrsdæk i GoKart. Bløde som finsk lakrids .."

AUDI R8 TEKNISKE DATA AUDI R8 År ..............................................2000-2005 Køretøj...........LMP 900/LMP1 sportsvogn Motor......................... V8, 2 turbochargers Slagvolumen................................. 3.600 cc Hestekræfter.......................... 610 - 520 hk Vægt........................................900 - 950 kg I denne type bil efterstræber man at præstere lige godt i alle stints (3 til 4)*.

Audi R8 var konkurrencedygtig i for branchen uhørt mange sæsoner, og det til trods for, at organisationen bag Le Mans, ACO og IMSA (International Motor Sports Association) forsøgte at stække den gennem nye regler. Samtidig var den i stand til at vinde meget forskellige løb, som hver krævede noget særligt for at vinde: På Le Mans er hastigheden ekstremt høj, Trois-Rivières køres på smalle bygader, og Sebring er en udfordring, da banen er meget ujævn.

Udfordringen med den store belastning fra luften var at få gjort hylsteret med de lave sidevægge robust nok til at klare de svimlende hastigheder, og der blev løbende arbejdet med at forbedre aerodynamikken. Da R8 i 2001 blev udstyret med større motor med flere hestekræfter, bedre speederrespons og ikke mindst, lavere brændstofforbrug, stod den stærkere end nogensinde. Med dæk på henholdsvis 33 cm (for) og 36 cm (bag), var det nogle af de bredeste dæk, jeg har kørt med i løbet af min karriere.

"Jeg har aldrig kørt en racer over så lang en periode som Audi R8, og den var på alle måder en helt unik bil" * Stint: den periode, der køres mellem pitstop


AUDI R18 E-TRON QUATTRO TEKNISKE DATA AUDI R18 E-TRON QUATTRO År .............................................................................................2013 Køretøj................................................................LMP1 sportsvogn Motor....................................................V6, diesel, 1 turbocharger Slagvolumen...................................................................... 3.700 cc Hestekræfter..........................................................................+ 490 Vægt......................................................................................915 kg

"Efter min mening er R18 den sidste prototype, der er blevet bygget uden kompromiser, og den skrev historie med sin hybridteknologi"

En af de største udfordringer med Audi R18 var at modstå den høje downforcebelastning (2,3 - 2,4 ton ved tophastigheder på omkring 345 km/t) og samtidig bevare trækkraft og mekanisk vejgreb ved lave hastigheder. Det stillede meget høje krav til dækkets konstruktion og gummiblanding, som skulle udøve mirakler, og det var ikke nogen nem opgave at sørge for, at dækkene konstant præsterede optimalt i forhold til køresituationen. De udfordringer vi havde med dækkene stillede om muligt endnu større krav til ingeniøren i forhold til sikkerhed, udholdenhed og præstation end de foregående biler havde gjort.

Ingeniøren er vores "livline" i pitten, og hans rolle er løbende at holde os orienteret om vejrforhold, ulykker, olie på banen og den slags ting, og give os råd til, hvordan vi får bilen til at performe bedst muligt nu og her og i næste sving ved at regulere og justere på eksempelvis hybridbalancen eller bremsefordelingen. Audi R18 var spækket med højt avanceret teknologi, som åbnede for en helt ny måde at tænke strategi både i forhold til at forbedre omgangstiderne og samtidig spare brændstof.

Mr Le Mans. For Audi er Tom ikke bare endnu af deres racerkørere. Han har legendarisk status, og deres anerkendelse kunne helt bogstavligt aflæses på den Audi R18 han kørte til sejr i sit sidste Le Mans løb i 2013. Audi donerede i øvrigt bilen til Tom som et udtryk for deres påskønnelse.

Læs videre på næste side


Et tværsnit af Audi R18 viser, hvordan køreren er placeret i bilen. Hans position er nærmest liggende, fødderne er under hjertet, så han ikke risikerer at blokere for blodcirkulationen.

AUDI A4 DTM

TEKNISKE DATA AUDI A4 DTM År ........................................................2009 Køretøj............................. DTM touring car Motor.....................V8, normally aspirated Slagvolumen................................. 4.000 cc Hestekræfter............................. ca. 460 hk Vægt......................1050 kg (inklusiv kører) Denne DTM var udviklet specielt til sprintløbene i DTM mesterskabet. Den havde en helt fantastisk aerodynamik og var en rendyrket, kompromisløs racerbil, som til trods for, at det var en standardbil, kørte næste lige så godt som en formelbil. Et af de områder, hvor DTM skiller sig ud, er, at der kun køres med et bestemt dækmærke. I 2009 var det Dunlop, i dag er det Hankook. Med kun 10 sæt dæk til rådighed (40 stk.) pr. weekend, var det en udfordring at sikre ensartet og jævn præstation på samtlige dæk.

"Gode tider med masser

af udfordringer. Det var rendyrket aggressivt, og adrenalinen pumpede løs i en time - med pitstops på helt ned til 2.8 sekunder "

24

|

Drive!

|

Dækkene var relativt smalle (26,5 cm for 28,5 cm bag), hvilket øgede den udfordring, der lå i at køre gennem hurtige kurver og på ujævne dele af banen, eftersom bilen i visse situationer var kritisk og urolig at danse med.

Spring / Summer 2018


BENTLEY NR 7 Tom er født d. 7. 7. 1967 og 7 er hans lykketal. Det er et tal, der går igen i mange sammenhænge, og det var ikke en tilfældighed, at Bentley startede som nr. 7.

BENTLEY SPEED 8

TEKNISKE DATA BENTLEY SPEED 8

En af de ting, man ikke kan se udefra, er de ekstreme temperaturer i cockpittet. Til at begynde med kunne der blive op til 70° - fordi ingeniøren og designeren havde lavet den helt rigtigt. I teorien. For at skabe så lidt vindmodstand som muligt havde de bygget den, så der ikke kom luft ind. Det blev heldigvis lavet om, så der blev lukket en smule luft ind, og så blev det "kun" lidt mere end 50°. Vi kæmpede med at få indtaget væske nok, for hvis man får for lidt væske, risikerer man at få krampe. Som racerkører er det en katastrofe. Vi blev forsynet med 1 liter vand pr. stint, men det var slet ikke nok - vi havde brug for 1,5 li"Bentley'en havde ter, så mellem stints skulle vi sørge for at blive flere interessante nye løsninger fyldt godt op med væske. (blandt andet støddæmpere inteNår alt det er sagt, er Bentley en selvskreven greret i gearkassen), og når den klassiker, og for mig var det en unik oplevelblev kørt under optimale forhold, se at deltage i Le Mans i dette legendariske var den meget, meget hurtig" bilmærke.

År ........................................................2003 Køretøj....................... LM-GTP sportsvogn Motor........................V8, to turbochargers Slagvolumen..................................3.994 cc Hestekræfter........................................600 Vægt................................................. 900 kg

8

Udfordringen med Bentley var at køre med samme antal hestekræfter og tilsvarende downforceeffekt som Audi R8, men på smallere dæk. De smalle dæk (31 cm for og 33 cm bag) gjorde Bentley'en mere nervøs og sværere at køre til grænsen end Audi, og vi skulle finde balancen mellem at præstere uden at dækkene blev kørt i stykker. De første 4 stints blev kørt på kun ét sæt dæk, hvilket blev grundlaget for, at Bentley kørte sig til sejr i Le Mans 2003. Vi sparede virkelig meget tid ved at minimere antallet af dækskifte.

Spring / Summer 2018

|

Drive!

|

25


EN RACERKØRERS RAT For en racerkører er rattet en afgørende del af hans strategi for at nå først i mål. I slutningen af 90'erne var det stadig relativt begrænset, hvad vi havde af muligheder i selve rattet, men 15 år senere var der sket virkelig meget, og i 2017 havde teknologien taget endnu et ryk.

201 7

201 3

199 7

Rattet ligner mere et instrumentbræt i et cockpit end noget andet. Du har et hav af muligheder i rattet. Du kan eksempelvis skrue op og ned på hestekræfter

eller brændstofforbrug. Du kan få kontakt til ingeniøren med et tryk på en knap. Der er en knap til at få væske, og man kan justere på bremsebalancen. Normalt bremser man - i runde tal - 70% på fordækkene og 30% på bagdækkene, men i takt med at dækkene slides, kan man ændre på fordelingen, så man ad den vej kan skåne fordækkene og få dem til at holde lidt længere. Der er også en knap til pit, så bilen kører præcis den hastighed, den må, når man kører i pit.

BONUS -GOODWOOD REVIVAL Goodwood er et klassisk racerløb, som finder sted i Sussex, England. Her hylder man nostalgien med et racerløb, udelukkende med deltagelse af klassiske biler, og vinderen hyldes med blomsterkrans, cigar og den prestigefyldte ære. I 2013 deltog jeg i en fantastisk Ford Galaxy fra 1961. Jeg vandt, selv om jeg havde en turbulent start og faktisk startede fra sidstepladsen, fordi der var noget galt. I sidste omgang fik jeg kørt op og endte med at vinde. Det var helt fantastisk også at prøve den slags bil.

Med en vægt på cirka 3 tons og en motor med 750 hk, var den meget anderledes end de adrætte racerbiler, jeg er vant til. Den var utrolig tung at dreje, og den kunne ikke bremse, så jeg kørte den alene på speederen og rattet. At vinde under de forhold var ret fantastisk.

26

|

Drive!

|

Spring / Summer 2018


AEZ STEAM • gunmetal • poleret

7,0 x 18 7,5 x 18 8,0 x 18 8,5 x 18 7,5 x 19 8,0 x 19

8,5 x 19 9,0 x 19 8,0 x 20 8,5 x 20 9,0 x 20

ECE

En del af

WWW.ALCAR.DK

Spring / Summer 2018

gruppen

|

Drive!

|

27


NOGET FOR HELE FAMILIEN

FANTASTISKE BILMUSEER EN FERIEAKTIVITET DER ER VÆRD AT KØRE EFTER

Selv om det er skønt bare at holde ferie og slappe af med spil og gode bøger, kan det være rart med et afbræk, hvor der sker noget andet. Vi har besøgt to meget forskellige bilmuseer, som kan underholde hele familien, og de er værd at køre efter.

National Motor Museum

Foto: Beaulieu | National Motor Museum

Beaulieu New Forest Hampshire UK - SO42 7ZN

KR

Børn (5-16 år): 104 kr Voksne: 206 kr Familie (2 voksne og op til 3 børn): 533 kr

www.beaulieu.co.uk

NATIONAL MOTOR MUSEUM, BEAULIEU | ENGLAND National Motor Museum ligger i Beaulieu i det sydlige England. Det er et levende oplevelsesmuseum, hvor du både kan nyde en kæmpe samling af køretøjer fra alle tidsaldre, klæde dig ud i gevanter fra "gamle dage" og lade dig fotografere i en smuk Daimler fra 1898 eller besøge det smukke slot, hvor du kan møde både den elskværdige hushovmester og de glade køkkenpiger. Bilmuseet er hjem for mere end 250 ikoniske køretøjer. Turen rundt er en nostalgisk rejse, hvor man både møder nogle af de allerførste motoriserede køretøjer, nogle af de mest ikoniske racerbiler gennem tiden og flere kreative opfindelser, som får smilet frem. Der er gjort et stort arbejde ud af at skabe små miljøer, som giver et levende billede af datidens værksteder, postkontor, landsbyer, og der

28

|

Drive!

|

er en fin balance mellem informationer til bilenthusiaster, som ved alt om dæk og hestekræfter og informationer, som appellerer til dem, der får mest ud af skæve vinkler. I en tilbygning til bilmuseet finder man The World of Top Gear med en samling af de mest bizarre og ikoniske køretøjer i Top Gears historie, herunder verdens længste limousine. National Motor Museum dækker et stort område, og en del af oplevelsen kan være at stige enten på den klassiske røde dobbeltdækkerbus, som kører i rutefart mellem museets mange individuelle udstillinger, eller hoppe på det lillle letbanetog og se det hele i fugleperspektiv . Alle museets udstillinger er inkluderet i indgangsprisen.

Spring / Summer 2018


Heldigvis er biler udstyret med bremser. På National Motor Museum har man lavet en visuel fortælling om, hvordan bremserne er blevet udviklet fra de første motoriserede køretøjer og frem til i dag.

Foto: Beaulieu | National Motor Museum Mød den talende crash test dukke, som giver i en interaktiv demonstration af motoriske opfindelser og teknologier gennem tiden.

Verdens hurtigste radiobil kan køre 161 km/t. En oplagt aktivitet til børnene er et spil eller tre i aktivitetsrummet.

"Jack Tuckers garage" genskaber et fuldendt miljø med lyde og dufte fra et klassisk værksted fra 1930'erne. Her er dæk og kontor og skruer og sågar en kat, der snorker på en pude.


PORSCHE MUSEUM, STUTTGART | TYSKLAND

Porsche Museum

Foto: Porsche Museum

Porscheplatz 1 70435 Stuttgart-Zuffenhausen Tyskland

KR

Porschemuseet er i al sin renhed en arkitektonisk perle. Bygningen er bjergtagende både udefra og indefra, og skulle man være modstandsdygtig over for alle de fantastiske biler, er det en oplevelse alene at gå rundt i de elegante lokaler med skæve vinkler og gennemtænkte detaljer. Porschemuseet er et stykke kunst fra start til slut, og fordelt på forskudte etager kan man følge historien om Ferdinand Porsches passion for biler og utrættelige arbejde for konstant at udvikle avanceret teknologi og smukke køretøjer. Man kan på helt nært hold gense legendariske biler fra alle årtier, og med et væld af interaktive platforme, som i høj grad understøt-

Børn (0-14 år): Voksne: Familie (2 voksne + børn):

Gratis 60 kr 150 kr

www.porsche.com/museum

ter Porsches brand som teknologiførende, kan man lade sig underholde, mens man indtager information om Porsches historie, tanker, værdier og meget mere. Porschemuseet har en velassorteret butik, som forhandler alt fra tegneblokke til plakater, samlerobjekter, tøj og meget mere. Selv om man måske forbinder Porsche med en prisklasse i den dyre ende, er der masser af gode muligheder for at gøre et godt køb, for der er fine ting i alle prisklasser. Hvis man er blevet sulten efter at have brugt så meget energi på at svælge i de smukke biler, serverer restauranten både lette snacks og større måltider, og igen er det værd at nævne, at Porsche har valgt et prisniveau, hvor alle kan være med.

vfø Sel

lgelig kan man møde

S al

ly -

en

rs Po te æg

c h ep ige.

Rene farver og rene linjer er med til at fuldende oplevelsen.

30

|

Drive!

|

Spring / Summer 2018


Foto: Porsche Museum

De sorte og hvide farver snører sig sammen i linjer og mønstre.

På den interaktive touchtavle kan du navigere dig videre gennem mange lag af informationer. Den 10 meter lange væg indeholder billeder og ord nok til flere timers underholdning.

Foto: Porsche Museum

Spring / Summer 2018

|

Drive!

|

31


ADFÆRD OG UNODER I TRAFIKKEN Flere bilister oplever i dagligdagen, at den almene trafikadfærd er blevet mere aggressiv og kortluntet i løbet af de senere år. De danske bilister udviser en mere ilter og negativ adfærd i trafikken end tidligere, og omfanget af anmeldelser om hidsig adfærd er efterhånden så stort, at man kan konstatere, at det har en effekt på trafiksikkerheden generelt.

Færdselsloven Kapitel 2 Regler for al færdsel: § 3. Trafikanter skal optræde hensynsfuldt og udvise agtpågivenhed, så der ikke opstår fare eller forvoldes skade eller ulempe for andre, og således at færdslen ikke unødigt hindres eller forstyrres. Der skal også vises hensyn over for dem, der bor eller opholder sig ved vejen.

ÅRSAG OG VIRKNING

ADFÆRD SMITTER

Hvad der er den direkte årsag til, at vi er så vrede, når vi sætter os bag rattet, er svært at give et sort-hvidt svar på, og den skal muligvis findes i et spænd af flere forskellige faktorer, som ikke nødvendigvis er direkte relateret til vores trafikale færden.

Når vi er begrænset af afstand og manglende direkte kontakt med vores medtrafikanter, øges risikoen for at misforstå og misfortolke deres hensigter, og det påvirker vores dømmekraft.

Vores travle hverdag er mistænkt for bære en del af skylden, for med job og karriere, børn i institutioner (og lukkedage), sportsaktiviteter og forventninger til engagement i forskellige fællesskaber, oplever mange et stigende pres i hverdagen, hvor vi har svært ved at få enderne til at mødes. Samtidig er vi begyndt at genoverveje vores online tilstedeværelse, for med smartphones som hver mands eje, sociale medier og muligheden for at stå til rådighed døgnet rundt, har der været en eksplosivt stigende tendens til at være online mere eller mindre konstant. Vores travle hverdag kombineret med vores ønske om konstant at være opdateret og til rådighed via mails, sms’er, sociale medier, spil og så videre, har de sidste par år været i søgelyset for den påvirkning, det har på vores stressniveau, adfærd og empati.

De psykologiske analyser af trafikadfærd tager udgangspunkt i logikken om, at adfærd smitter: Vi lader os påvirke af den adfærd, vi selv møder og vil ofte ubevidst selv føre den videre. Når vi oplever venlighed og hjælpsomhed, stiger vores tilbøjelighed til også selv at hjælpe andre, men oplever vi derimod egoisme og hidsighed, er der en risiko for, at vi i misforstået trodsighed fravælger at hjælpe andre – eller måske endda (ofte ubevidst) lægger forhindringer i vejen for dem.

USKREVNE REGLER Som bilist har man ifølge lovgivningen pligt til at kende færdselsreglerne, køre efter forholdene og vise hensyn, når man færdes i trafikken. I princippet kunne alle ulykker undgås, hvis samtlige bilister efterlevede disse retningslinjer. Vores aggressive kørsel og adfærd hænger sammen med, at vi har travlt. Når vi sætter os ind i bilen, er det for at komme fra A til B så hurtigt som muligt. Samtidig har vi hvert vores normsæt af uskrevne regler. Det kan eksempelvis være at signalere en høflig hilsen som tak, når andre giver plads eller at have tanke for at få flest muligt med over grønt lys i myldretid. Udfordringen med uskrevne regler er, at de ikke er ens for alle, og når vores medbilister ikke følger vores normsæt for, hvad der er god tone i trafikken, har vi tendens til at tillægge dem nogle hensigter og motiver, som provokerer os.

32

|

Drive!

|

Spring / Summer 2018

GODE RÅD:

Vis hensyn - det smitter.

Lad tvivlen komme folk til gode vi laver alle fejl i trafikken.

Forbered dig på, at din tur tager tid - på lige fod med indkøb og madlavning.

Bliver du provokeret, så forsøg at visualisere en tovtrækning - og slip tovet.


If everthing seems under control, you're just not going fast enough

Illustration: Goodyear

- Mario Andretti

AGGRESSIV ELLER PASSIV-AGGRESSIV Du kan træne dig selv til at blive en rolig og harmonisk bilist. Første skridt er at blive bevidst om, hvordan du har det, når du kører bil og overveje, om du måske har et reaktionsmønster, som i et eller andet omfang kan defineres som enten aggressivt eller passiv-aggressivt. Den aggressive bilist måler sin egen placering i trafikken ud fra de omkringkørende. Han betragter sin position som noget, han har gjort sig som fortjent til - en ret, han ikke skal dele eller afgive til andre. Han har et negativt smittende reaktionsmønster og kan eksempelvis finde på bevidst at stresse sine medtrafikanter ved at køre demonstrativt tæt på, køre i zig-zag mellem vognbanerne, blokere for overhaling og indfletning eller måske endda råbe og gestikulere. Passiv-aggressive bilister retfærdiggør deres adfærd med henvisning til love og regler. Den passiv-aggressive bilist er overbevist om, at hans normer og definitioner af god trafikkultur er sandheden, hvilket gør ham nem at irritere og han reagerer med en stille, men farligt provokerende adfærd. Hvis han føler, at andre overtræder loven eller ikke kører forsvarligt, kan han finde på at lægge hindringer i vejen for dem med det

formål at ”lære dem, hvordan man færdes i trafikken”. Han kan enten køre langsomt eller lægge forhindringer i vejen for, at andre kan køre stærkt, overhale eller flette ind. Både den aggressive og den passiv-aggressive bilist er farlige trafikanter. Resultatet af en passiv-aggressiv bilists handlinger kan resultere i nogle særdeles farlige situationer, hvor lærestregen prioriteres højere end sikkerheden. Samtidig får deres provokationer den effekt, at de omkringkørende reagerer med ekstra voldsom kørsel, når de "slippes fri", fordi de vil demonstrere, at provokationen har haft den modsatte effekt. I forhold til vores generelle opfattelse af ordentlig opførsel, står det ikke til diskussion, at aggressive bilister er farlige i trafikken. Passivaggressive bilister er dog ikke mindre farlige - faktisk bruges betegnelsen "dræbersnegle" i visse politikredse om bilister, der bevidst kører langsomt for at genere andre, da de fremprovokerer situationer, som kan kan resultere i dødsfald.

TOP 4 OVER TING, SOM PROVOKERER OS 1. Vi kører for hurtigt eller for langsomt Vi skal overholde lovens fartbegrænsninger - også når der ikke er fartkontrol. Samtidig må vi ikke unødigt hindre eller forstyrre færdslen, og både for hurtig og for langsom kørsel har en provokerende effekt på vores medtrafikanter. 2. Vi ligger i midtersporet Hold til højre! Reglen for, hvor vi placerer os på vejen, er klokkeklar, men alligevel er der mange, som er mere trygge ved at ligge i midtereller ydersporet på motorvejen. 3. Vi holder for kort afstand til forankørende Vi har ikke kontrol over andres kørsel, og mangel på afstand kompromitterer trafiksikkerheden - markant. Når en bagvedliggende medtrafikant ikke holder afstand, tolker vi det som en provokation - og vi provokeres af provokationen. 4. Vi blinker ikke, når vi drejer Vi færdes ud fra en forudsætning om, at vi alle overholder reglerne. Derfor irriteres vi, hvis vi ikke bliver givet de nødvendige informationer for, hvordan vi skal forholde os. Signalering med blinklys er et af de klareste signaler, man aktivt sender til sine medtrafikanter.

Spring / Summer 2018

|

Drive!

|

33


Fotos: Shutterstock

7 TING Når vi starter bilen, skal vi fra A til B hurtigst muligt. Det er sjældent, vi kører uden en "bagkant" - en tidsfrist for vores ankomst - og det er med til at gøre os til stressede bilister. Når vi lader os stresse bag rattet, bliver vi uopmærksomme og måske endda aggressive, og begge dele er skidt for trafiksikkerheden. Læs her lidt om, hvad der stresser os mest og hvad du kan gøre for at blive en mere afslappet bilist.

34

|

Drive!

|

DER STRESSER OS

I TRAFIKKEN 1

SMS'ER OG GRÆDENDE BØRN PÅ BAGSÆDET

Du bliver stresset, fordi: Babyen græder, den ældste er sulten, der tikker SMS'er ind, radioen mister sin frekvens... Hvad gør du? Kør bil, når du kører bil. En SMS kan altid vente - og hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er meget vigtigt, så kør ind til siden og tjek, så du undgår at kigge på telefonen, mens du kører. Et fif er at gemme telefonen væk eller sætte den på lydløs, før du kører, så du ikke bliver forstyrret, mens du sidder bag rattet. Grædende babyer og børn er noget af det, der stresser os mest, så hav en plan for, hvad du gør, hvis det sker. Børn på bagsædet kræver altid opmærksomhed, men større børn kan godt lære, at mor og far ikke kan hjælpe med alt muligt, når de kører bil, hvis man vænner dem til, at rollen som chauffør kræver ens fulde opmærksomhed.

Spring / Summer 2018


2

ØV, ØV, ØV - DU SIDDER I KØ

Du bliver stresset, fordi: Kø er aldrig noget, man har med i sin planlægning, og kø betyder kun én ting: Resten af dagens program bliver skubbet, og du når ikke det, du skal. Hvad gør du? Det bedste er selvfølgelig altid at være i god tid, men uanset hvad er det svært at tage højde for alt - også risikoen for at sidde i kø. Man kan med fordel tjekke sin Google Maps app, inden man kører. Ved at slå trafik til, kan man læse trafikkens tilstand med øjeblikkelig virkning (grøn, gul, rød, mørkerød), da Google scanner mobiltelefoner simultant og aflæser trafikkens hastighed. Hvis du alligevel strander i en kø og må konstatere, at du ikke når dit møde, dit fly eller at hente i vuggestuen, er det bedre at udtænke en nødløsning. Kontakt en af de andre mødedeltagere, ring til flyselskabet eller hør om en anden forældre kan hente for dig. Hvis din nødløsning kræver planlægning, er det bedst at køre ind til siden eller ind på en rasteplads. så du i ro og mag kan få organiseret dig.

3

HAM DEN AGGRESSIVE BAGVED

Hvad gør du? Lad ham endelig komme forbi. Det er farligere at have ham bagved end foran. Giv aldrig efter for fristen til at sætte farten op for hans skyld, og undlad at kigge på ham, når han kører forbi. Det er mere frustrerende for ham at signalere med knytnæve eller måske endda fingeren, hvis der ikke er nogen, der opdager det. Lad dig ikke provokere af, at han måske skal demonstrere ved at trække ind lige foran dig. Husk, at vrede ikke gør folk glade, så hvis du kan bevare roen og smilet, har du vundet.

KAMPEN OM PARKERINGSPLADSEN ÅH, NEJ, PARALLELPARKERING

Du bliver stresset, fordi: De fleste af os hader at være til gene for andre. Hvis vi skal parallelparkere et sted, hvor der kommer trafik bagfra, får vi både præstationsangst, fordi der nu er publikum på, og samtidig vil vi gerne have det overstået hurtigt, så trafikken igen kan glide. Hvad gør du?: Husk, at det er en disciplin, der volder mange besvær. Du er ikke den eneste, og måske har ham bag dig det på nøjagtig samme måde. Bare træk vejret dybt og lav din parkering i dit eget tempo - det er du i din fulde ret til. For din egen skyld kan du lade de ventende komme forbi, når du er tilstrækkeligt langt inde, til at de kan komme forbi. Man kan træne sig til at blive en haj til at parallelparkere - øvelsen ligger i at time, hvornår du retter op. Hvis du ikke føler dig tryg ved parallelparkering, så øv dig under forhold, der ikke stresser dig. En rolig villavej uden for myldretid er perfekt til at blive fortrolig med øvelsen.

OP AD BAKKE

4

Du bliver stresset, fordi: Når vi holder stille på en bakke og skal sætte bilen i gang, er vi nervøse for, om bilen ruller ned i den, der holder bagved eller måske går i stå. Hvad gør du? Brug håndbremsen til at holde bilen i position, så du kan finde koblingspunktet. Når bilen tager fat, kan du slippe håndbremsen og køre.

5

Du bliver stresset, fordi: Aggressive bilister er dygtige til at presse på. Selv om du måske kører helt i overensstemmelse med loven og forholdene, har bilisten bag dig besluttet sig for, at du ikke kører hurtigt nok og har derfor valgt at klæbe sig til din kofanger.

6

Du bliver stresset, fordi: Parkering stresser os. Det er svært at finde pladser, og når der endelig er blevet en plads ledig, skal man måske slås om den. Hvad gør man så? Hvad gør du? Langt de fleste accepterer, hvis du signalerer med blinklyset, når du har opdaget en plads. Også hvis det er en plads, du vil overtage efter en anden, der er på vej ud. En sjælden gang kan man opleve, at en anden vil stjæle pladsen. Det kan være svært at afgøre, hvem der så den først, så bevar roen, selv om du føler dig forurettet, for en parkeringsplads er ikke værd at strides om.

7

DEN TRANGE PASSAGE

Du bliver stresset, fordi: Modkørende lastbiler på smalle, kurvede landeveje, vejarbejde eller indkørslen til en smal parkeringsplads kan få os til at holde vejret i forsøget på at "trække maven ind" på bilen. Hvad gør du? Ved vejarbejde på motorvejen kan du med fordel hold dig i inderste spor, som oftest er bredere end det yderste, så der også er plads til lastbiler. Føler du dig klemt, når du skal gennem smalle passager til eksempelvis en færge eller en parkeringsplads, er det en god idé at sætte farten helt ned og svinge ind så lige på som muligt, så du ikke risikerer at være for tæt på en væg eller en stolpe.

Spring / Summer 2018

|

Drive!

|

35


Nyd Stilheden. Goodyear for en mere støjsvag kørsel.

TESTVINDER

TESTVINDER

NYHED

TESTVINDER

EfficientGrip Compact

EfficientGrip Performance

Eagle F1 Asymmetric 3

Eagle F1 Asymmetric 3 SUV

EfficientGrip SUV

Et medlem af EfficientGripfamilien designet til kompakte biler.

Flere gange testvinder i segmentet HP-personbildæk.

Betydeligt kortere bremselængde i både vådt og tørt føre.

Den nye ultra high performance SUV dæk der leverer kortere bremselængder for optimal kontrol.

SUV-dæk konstrueret til at give både køreglæde og brændstofbesparelser.

Kan anbefales

BÄST I TEST

2/2017, AftonbladetBil

2. plads

Testet af

8/2016, Teknikens Värld

Goodyear-dæk med SoundComfort-teknologi reducerer den indvendige støj med op til 50 %*.

02/2017, RÅD&RÖN Sverige 215/65R16

* Baseret på interne målinger på vej. Testet i oktober 2010. Dimensioner: 245/40R18. Testbil: Audi A8. Sted: GIC*L testbaner for støjniveau.

M A D E T O F E E L G O O D.


Find svarene nederst

TEST DIG SELV: BERØMTE FILMBILER Vi har fundet nogle af de mest berømte filmbiller gennem tiden frem. Kig på billederne og se, om du alligevel kan gætte, hvilken film bilen er fra ud fra det lille udsnit, der er vist. Hvis det kniber, står svarene nederst på siden.

1

2 3

4 5 7 8

6

9

10 11

12 Spring / Summer 2018

|

Drive!

|

37

1: Smokey and the Bandit | 2: Tilbage til fremtiden | 3: Ud at køre med de skøre | 4: Bjergkøbing Grand Prix | 5: Cars | 6: Blues Brothers 7: Night Rider | 8: Ghost Busters | 9: Dum og Dummere | 10: Herbie | 11: Grease | 12: Mr. Bean


GØR BILEN SOMMERKLAR HOS EUROMASTER SAPHE ALARM

PARK-N-GO

Undgå fartbøder med Saphe alarm.

SOLCELLEDREVET PARKERINGSUR

KUN

499,-

KUN

499,-

Sort

Sølv

TAGBOKS - TRAVEL 460 LITER

SIKKERHEDSKASSE

KUN

2.899,-

199,-

BOSCH VISKERBLADE

KUN

299,Inklusiv montering

Ruderens 50,-

Cockpitpleje 70,-

Klimarens 110,-

Fælgrens 80,-


ADMINISTRATION OG HOVEDKONTOR I DANMARK: Krøyer Kielbergs vej 3, 1.th 8660 Skanderborg

Kundeservice:

Hjemmeside: www.euromaster.dk

87 28 28 28

DÆK

AUTOSERVICE

Hos Euromaster kender vi alle dækmærker og bilmærker, og vi ved, hvordan din transport bliver både sikker, økonomisk og miljørigtig med de helt rigtige dæk.

Vi er desuden specialister i bremser, olieskift, støddæmpere, batterier, udstødning, aircondition, styretøjsudmåliing og meget mere, og vi får din bil klar til syn uden overflødige reparationer og uigennemskuelige regninger.

Vores anbefalinger er baseret på dialog med vores kunder, og fordi vi er eksperter i dæk og kender alle dækmærker og -modeller, kan vi differentiere og gennemskue, hvilket dæk, der passer præcist til hver enkelt kundes kørselsbehov.

Besøg et af vores 35 centre i hele landet, og få en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig. Hos os er du og din bil i gode hænder!

FIND DIT LOKALE EUROMASTERCENTER JYLLAND

FYN

SJÆLLAND

BRANDE Vestergårdsvej 11 7330 Brande 97180733

KOLDING Platinvej 12 6000 Kolding 75504566

VIBORG Middagshøjvej 57 8800 Viborg 86629111

NYBORG Vestergade 35B 5800 Nyborg 65310872

BRØNDBY Nyager 10 2605 Brøndby 43453366

KØBENHAVN Bådehavnsgade 20 2450 København SV 36160020

ESBJERG D Lauritzensvej 4 6700 Esbjerg 75454666

PADBORG Hermesvej 11 6330 Padborg 74672411

AABENRAA Havnevej 7 6200 Aabenraa 74621811

ODENSE Peder Wesselsvej 13 5220 Odense 66159413

HELSINGØR Kongevejen 36 3000 Helsingør 49255100

KØGE Tangmosevej 87 4600 Køge 56654065

GRENÅ Rolshøjvej 1 8500 Grenå 86320773

RANDERS Haraldsvej 64D 8960 Randers 86411033

AALBORG Rebslagervej 2c 9000 Aalborg 98102466

SVENDBORG Tværvej 41 5700 Svendborg 62215650

HERLEV Mileparken 37 2730 Herlev 44911884

MARIBO C.E. Christiansensvej 53 4930 Maribo 54781024

HADERSLEV Vinkelvej 7 6100 Haderslev 74526600

SKEJBY Graham Bellsvej 38 8200 Århus N 87362121

HILLERØD Sigrunsvej 35 3400 Hillerød 48260707

NÆSTVED Transportbuen 3 4700 Næstved 55774256

HERNING Lillelundvej 34 7400 Herning 97125030

SKIVE Engvej 15 7800 Skive 97521000

HOLBÆK K.P. Dansøvej 4 4300 Holbæk 59437757

RINGSTED Jættevej 54 4100 Ringsted 57611633

HOBRO Erhvervsparken 1 9500 Hobro 98522322

SØNDERBORG Nørrekobbel 7c 6400 Sønderborg 74422240

ROSKILDE Københavnsvej 164 4000 Roskilde 46770677

HOLSTEBRO Sletten 11 7500 Holstebro 97427477

VARDE Ndr. Boulevard 207 6800 Varde 75222722

SLAGELSE Tjørne Alle 4 4200 Slagelse 58521783

HORSENS Grønlandsvej 18 8700 Horsens 75629800

VEJLE Jens Grøns Vej 8 7100 Vejle 75858322

TAASTRUP Roskildevej 307 2630 Taastrup 43990962


GIV DIN BIL ET

MASTERTJEK

1.299,-

Vi tjekker 35 vitale kontrolpunkter på din bil.

Olie, oliefilter og sprinklervæske er inkluderet.

E N I L N O D I T K O BO

I GODE HÆNDER euromaster.dk 40

|

Drive!

|

Spring / Summer 2018

DÆK BREMSER STYRETØJ OLIESKIFT UNDERVOGN LYS & LYGTER UDSTØDNING VÆSKER .. OG MEGET

MERE

Magasinet DRIVE! >>> Spring 2018  

Inspiration til årets sommerferie, fantastiske museer for hele familien, campingtema og værd at vide om "det sorte guld" - de fire dæk, der...

Magasinet DRIVE! >>> Spring 2018  

Inspiration til årets sommerferie, fantastiske museer for hele familien, campingtema og værd at vide om "det sorte guld" - de fire dæk, der...