Page 1

Vet-aquí el cançoner de P-5. És una mostra d’una colla de cançons que hem après durant el curs i que hem treballat a poc a poc a la classe de música. Totes les hem cantat com a grup i cadascun de vosaltres en coneix el ritme, la melodia, la lletra i el vocabulari. L’heu pintat al vostre gust per tal que sigui ben vostre! És un cançoner fet a l’escola que podeu fer servir a casa i amb els amics.

RC2 -01-07

CANÇONER P5

ESCOLA VEDRUNA ÀNGELS


INDEX


EL TITELLA GROC Música i lletra de Maite Solà TOT DE COP PER LA FINESTRA HA ENTRAT ENTREMALIAT, UN TITELLA GROC I VERD, TOT TREMPAT M'HA SALUDAT. FENT XIM-XIM, FENT CLOCCLOC, HA ENTRAT EL TITELLA, FENT XIM-XIM, FENT CLOCCLOC, EL TITELLA GROC.

CAPGIRELL DAMUNT LA TAULA, GIRAVOLT PER SOBRE EL LLIT, A L'ARMARI S'HA FICAT. AI, MIREU, JA N'HA SORTIT! FENT XIM-XIM, FENT CLOCCLOC... DE PUNTETES, SENSE FRESSA, HA VINGUT BEN A PROP MEU; M'HA DEIXAT EL SEU SECRET I DESPRÉS M'HA FET ADÉU! FENT XIM-XIM, FENT CLOCCLOC...

ASTRONAUTA Música i lletra anònima JO VULL SER UN ASTRONAUTA PER PODER VIATJAR I CONÈIXER TOT L’UNIVERS. SÓC PETIT, PERÒ EIXERIT, I UN COET CONSTRUIRÉ I AVIAT A L’ESPAI ANIRÉ.

ALS ESTELS ARRIBARÉ, I ALS PLANETES DORMIRÉ, PERQUÈ ARREU EM DURÀ EL MEU COET. AMB QUATRE LLAUNES, UN MARTELL, TRES AMPOLLES I UN CABDELL EL MEU COET CONSTRUIRÉ.


EL GEGANT DEL PI Tradicional Catalana EL EL EL EL

GEGANT GEGANT GEGANT GEGANT

DEL PI, ARA BALLA, ARA BALLA. DEL PI, ARA BALLA, PEL CAMÍ. DE LA CIUTAT, ARA BALLA, ARA BALLA. DE LA CIUTAT, ARA BALLA PEL TERRAT.

A DINS D’UN BOSC Cànon Italià A DINS D’UN BOSC CANTAVA UN CUCUT AMB GRAN AFANY, DE DALT D’UN ROURE ALTÍSSIM CRIDAVA AL SEU COMPANY. CUCUT, CUCUT, CUCUT, CUCUT, CUCUT, CUCUT, CUCUT, CUCUT, CUCUT, CUCUT.


EL BALL DE LA CIVADA Tradicional Catalana EL BALL DE LA CIVADA EL PARE QUAN LA SEGAVA JO US EL CANTARÉ. FEIA AIXÍ, FEIA AIXÍ, EL BALL DE LA CIVADA SE'N DAVA UN TRUC AL PIT JO US EL CANTARÉ. I SE'N GIRAVA AIXÍ: TREBALLEM, TREBALLEM, EL PARE QUAN LA SEMBRAVA QUE LA CIVADA, QUE LA CIVADA FEIA AIXÍ, FEIA AIXÍ, TREBALLEM, TREBALLEM, SE'N DAVA UN TRUC AL PIT QUE LA CIVADA GUANYAREM. I SE'N GIRAVA AIXÍ:   TREBALLEM, TREBALLEM, EL BALL DE LA CIVADA QUE LA CIVADA, QUE LA CIVADA, JO US EL CANTARÉ. TREBALLEM, TREBALLEM, EL BALL DE LA CIVADA QUE LA CIVADA GUANYAREM. JO US EL CANTARÉ.     EL BALL DE LA CIVADA EL PARE QUAN LA MOLIA JO US EL CANTARÉ. FEIA AIXÍ, FEIA AIXÍ, EL BALL DE LA CIVADA SE'N DAVA UN TRUC AL PIT JO US EL CANTARÉ. I SE'N GIRAVA AIXÍ:   TREBALLEM, TREBALLEM, EL PARE QUAN LA LLAURAVA QUE LA CIVADA, QUE LA CIVADA FEIA AIXÍ, FEIA AIXÍ, TREBALLEM, TREBALLEM, SE'N DAVA UN TRUC AL PIT QUE LA CIVADA GUANYAREM. I SE'N GIRAVA AIXÍ:   TREBALLEM, TREBALLEM, EL BALL DE LA CIVADA QUE LA CIVADA, QUE LA CIVADA, JO US EL CANTARÉ. TREBALLEM, TREBALLEM, EL BALL DE LA CIVADA QUE LA CIVADA GUANYAREM. JO US EL CANTARÉ.     EL BALL DE LA CIVADA EL PARE QUAN LA MENJAVA JO US EL CANTARÉ. FEIA AIXÍ, FEIA AIXÍ, EL BALL DE LA CIVADA SE'N DAVA UN TRUC AL PIT JO US EL CANTARÉ. I SE'N GIRAVA AIXÍ:   TREBALLEM, TREBALLEM, QUE LA CIVADA, QUE LA CIVADA TREBALLEM, TREBALLEM, QUE LA CIVADA GUANYAREM.

EL MEU COTXE Música i lletra: Joan Vila JO TINC UN GRAN COTXE, JO TINC UNA CAPSA, ÉS DE COLOR GROC; CAPSA DE CARTÓ. LI FALTA UNA RODA

ÉS EL MEU COTXE

I CORRE COM POT.

EL MILLOR DE TOTS.

LES PORTES NO S’OBREN NO SAP ARRENCAR, NO SÉ SI ALGUN DIA PODRÀ FUNCIONAR.


LA MASOVERA Tradicional Catalana

UNA PLATA D’ENCIAM Tradicional Catalana UNA PLATA D’ENCIAM BEN AMANIDA, BEN AMANIDA, UNA PLATA D’ENCIAM BEN AMANIDA AMB OLI I SAL. SUCAREM UN TROS DE PA, PER QUI TOQUI, PER QUI TOQUI; SUCAREM UN TROS DE PA, PER QUI TOQUI ANAR A AMAGAR.

O LAI LAI, LA MASOVERA, LA MASOVERA. O LAI LAI, LA MASOVERA SE'N VA AL MERCAT: EL MERCAT ÉS EL DILLUNS, EL DILLUNS EN COMPRA LLUMS. O LAI LAI, LA MASOVERA, LA MASOVERA. O LAI LAI, LA MASOVERA SE'N VA AL MERCAT: EL MERCAT ÉS EL DIMARTS, EL DIMARTS EN COMPRA NAPS.   O LAI LAI, LA MASOVERA, LA MASOVERA. O LAI LAI, LA MASOVERA SE'N VA AL MERCAT: EL MERCAT ÉS EL DIMECRES, EL DIMECRES EN COMPRA NESPRES.   O LAI LAI, LA MASOVERA, LA MASOVERA. O LAI LAI, LA MASOVERA SE'N VA AL MERCAT: EL MERCAT ÉS EL DIJOUS, EL DIJOUS EN COMPRA NOUS.   O LAI LAI, LA MASOVERA, LA MASOVERA. O LAI LAI, LA MASOVERA SE'N VA AL MERCAT: EL MERCAT ÉS EL DIVENDRES, EL DIVENDRES, FAVES TENDRES.   O LAI LAI, LA MASOVERA, LA MASOVERA. O LAI LAI, LA MASOVERA SE'N VA AL MERCAT: EL MERCAT ÉS EL DISSABTE, EL DISSABTE, TOT S'HO GASTA.   O LAI LAI, LA MASOVERA, LA MASOVERA. O LAI LAI, LA MASOVERA SE'N VA AL MERCAT: EL MERCAT ÉS EL DIUMENGE, EL DIUMENGE, TOT S'HO MENJA: LLUMS, NAPS, NESPRES, NOUS, FAVES TENDRES, TOT S'HO GASTA, TOT S'HO MENJA.

O LAI LAI, LA MASOVERA, LA MASOVERA. O LAI LAI, LA MASOVERA SE'N VA AL MERCAT ...


PLOREU PLOREU NINETES Tradicional Catalana

PLOREU, PLOREU NINETES, QUE EL RUC ESTÀ MALALT, TÉ MAL A LA POTETA I EL VENTRE LI FA MAL.

LA MOSQUETA Tradicional Catalana LA MOSQUETA HA FET UN BOT, I HA CAIGUT D’ESQUENA, UNA POTA S’HA TRENCAT, DÉU MEU QUINA PENA! EL CARGOL QUE ÉS BON DOCTOR LI HA VIST LA POTETA; DIU QUE HAURÀ DE DESCANSAR EN UN LLIT D’HERBETA.


SÓC UN CUINER Tradicional Catalana SÓC UN CUINER QUE REMENTO LES CASSOLES, FAIG BON MENJAR I TOTHOM ES LLEPA ELS DITS. LES CASSOLES EN EL FOC, VAN BULLINT A POC A POC, I FREGEIXO LES VERDURES, LES PATATES I ELS FESOLS.

AMB LA LLUM DEL FANALET Lletra i música: Jaume Moreno AMB LA LLUM DEL FANALET, JO ANIRÉ ESPERAR ELS TRES REIS VULL QUE EM PORTIN MOLTES COSES PAU I JOIA A TOTS ELS NENS. QUINA FOSCA NIT! AI, QUIN FRED QUE FA, TOT ESTÀ ADORMIT JA ELS SENTO ARRIBAR. AMB LA LLUM DEL FANALET…


LA CASTANYERA Tradicional Catalana QUAN VE EL TEMPS DE COLLIR CASTANYES LA CASTANYERA, LA CASTANYERA VEN CASTANYES A LA MUNTANYA A LA PLAÇA DE LA CIUTAT. LA CAMISA LI VA PETITA LA FALDILLA LI FA CAMPANA, LES SABATES LI FAN CLOC CLOC I AL BALLAR SEMPRE GIRA AIXÍ.

EL CIRC HA ARRIBAT Tradicional Catalana EL CIRC HA ARRIBAT! TIRO, LIRO, LIRO, EL CIRC HA ARRIBAT! TIRO, LIRO, LAT! JO VEIG UN PALLASSO TOCANT EL TROMBÓ, UN ALTRE LI CLAVA UN COP DE BASTÓ. EL CIRC… DARRERA LA REIXA PASSEJA UN LLEÓ I JUGA A LES CARTES AMB EL DOMADOR EL CIRC… EL TIGRE TRAVESSA PEL MIG DEL CARRER, LLEGEIX EL DIARI I ES MENJA EL PAPER EL CIRC…


SANT JORDI Anònima – melodia del gegant del pi ERA UN DRAC PELUT, MORT DE GANA, MORT DE GANA ERA UN DRAC PELUT, MORT DE GANA I RABIUT. LA PRINCESA VA TROBAR, NYAM QUÈ BONA! NYAM QUÈ BONA! LA PRINCESA VA TROBAR NYAM QUÈ BONA PER MENJAR. PERÒ SANT JORDI VA ARRIBAR I AMB LA LLANÇA I AMB LA LLANÇA PERÒ SANT JORDI VA ARRIBAR I AMB LA LLANÇA EL VA MATAR. PER SANT JORDI REGALEM, UNA ROSA, UNA ROSA, PER SANT JORDI REGALEM, UNA ROSA A QUI ESTIMEM.

AL CARRER MÉS ALT Tradicional Catalana AL CARRER MÉS ALT, HI HA UNA FINESTRETA; PASSA UN SENYORET, LI TIRA UNA PEDRETA; TORNA A PASSAR, LI TORNA A TIRAR. PASSA UN CAVALL BLANC, TOT PLE DE CORONES, TRENCA CONFITS I A MI ME’N DÓNA.


EL CERVETÓ Tradicional Catalana DES DE CASA UN CERVATÓ, MIRAVA PEL FINESTRÓ; VA VEURE PASSAR UN CONILL FUGINT DEL PERILL. CÉRVOL, CÉRVOL, CERVATÓ, OBRE’M QUE VE UN CAÇADOR! EL CAÇADOR VA PASSAR I HO VAN CELEBRAR.  

VAN FER UNA FESTA MAJOR, MENJANT DE LO BO I MILLOR; EL CAÇADOR, ENFADAT, JA HAVIA MARXAT. CÉRVOL, CÉRVOL, CERVATÓ, ADÉU QUE JA NO TINC POR! CONILLET QUEDA’T AQUÍ I VIURÀS AMB MI.

MARRAMEU TORRA CASTANYES Tradicional Catalana

MARRAMEU I MARRAMEUA, MARRAMEU TORRA CASTANYES S’EMBOLICA AMB UN LLENÇOL, A LA VORETA DEL FOC, FEIA VEURE QUE ERA UN HOME JA N’HI PETA UNA ALS MORROS, I ERA UNA FULLA DE COL. JA EN TENIU MARRAMEU MORT. MARRAMEU JA NO S’ENFILA PICA BEN FORT, PICA BEN FORT, PER TERRATS NI PER BALCONS, QUE PIQUES FUSTA, QUE TÉ UNA GATETA A CASA PICA BEN FORT. QUE LI CUS TOTS ELS MITJONS.


LA CANÇÓ DEL TIÓ Lletra: Pilar Cabot i música: Jordi Domènech LA CANÇÓ DEL TIÓ LA SABEM DE FA MOLTS DIES LA CANÇÓ DEL TIÓ, VE DEL TEMPS DE LA PICOR. TIÓ, TIÓ CAGA TURRÓ, PEL NAIXEMENT DE NOSTRE SENYOR. NO CAGUIS ARENGADES, QUE SÓN SALADES: CAGA TURRÓ QUE ÉS MOLT MILLOR. EL TIÓ, BUSQUETÓ, CAGA JOCS I LLEPOLIES, EL TIÓ BUSQUETÓ ENS CONVIDA A LA CANÇÓ…

QUAN ARRIBA CARNESTOLTES Tradicional Catalana ARA ARRIBA CARNESTOLTES TOTS SORTIM A PASSEJAR ENS POSEM UNA DISFRESSA PER SALTAR, CANTAR I BALLAR TIRO-LIRO, TIRO-LIRO, TIRO-LIRO, LIRULÀ

AI MARES, A LES CANALLES POSEU-LOS UN BON VESTIT QUE EL SENYOR CARNESTOLTES ÉS UN HOME DIVERTIT TIRO-LIRO, TIRO-LIRO, TIRO-LIRO, LIRULÀ.


TOTS ELS OCELLS QUE CANTEN Tradicional Catalana

TOTS ELS OCELLS QUE CANTEN SENSE POR, S’AMAGUEN QUAN ARRIBA EL CAÇADOR. AI CAÇADOR QUE BADES, NO ERA ELL, ESCOLTA BÉ COM CANTA CADA OCELL.

ELS OCELLS HAN ARRIBAT Autor: hofmann Von Fallersleben Harm: M.T. Gimenez Adpt. M Martorell ELS OCELLS HAN ARRIBAT ELS OCELLS HAN ARRIBAT, AMB LA PRIMAVERA I ARA CANTEN TOT VOLANT, TOT REVIU AMB EL SEU CANT. AI! QUIN GOIG PODER CANTAR, ÉS LA PRIMAVERA.   L’ORENETA VE DE LLUNY, AMB LA PRIMAVERA AMB EL FANG FARÀ EL SEU NIU, XISCLARÀ FINS A PLE ESTIU. AI!QUIN GOIG PODER CANTAR ÉS LA PRIMAVERA.


CANÇÓ DELS OFICIS Tradicional Catalana

EL SOLDAT VÉNEN DE FRANÇA Tradicional Catalana ELS SOLDATS VÉNEN DE FRANÇA I NO SABEN EL CAMÍ. ALLÀ DALT DE LA MUNTANYA ENS HI GIRAREM AIXÍ, TUR-RU-RU-RUT! MARE, CASEU-ME TUR-RU-RU-RIT! FILLA NO PUC TUR-RU-RU-RUT! MARE, VULL FAVES, TUR-RU-RU-RUT! FAVES AMB SUC.

PROFESSOR POTSER. DIU QUE QUAN SERÉ GRAN SEMPRE A CLASSE HAVER D’ANAR UN OFICI HAURÉ DE FER, NO M’ACABA D’AGRADAR PENSO JO: QUÈ SERÉ? SABATER POTSER. METGE DONCS POTSER. FER SABATES DIA I NIT VISITAR SEMPRE MALALTS, DEURÀ SER MOLT AVORRIT NO EM FA EL PES, BEN MIRAT, CURAR GRANS I VEURE MALS…   DE SER MOLT CANSAT. UN GANDUL POTSER.   PANXA ENLAIRE DIA I NIT, MOLINER POTSER. TRAGINANT ELS SACS DE BLAT, SENSE FER RES DE PROFIT. SEMPRE BLANC I ENFARINAT.

cançoner p5  

Cançons de p5

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you