Sommerguiden 2016

Page 1

FANTASTISKE FESTIVALER - KULTUR, KONSERTER OG OPPLEVELSER

SIDE 18

SOMMERGUIDEN

2016

GRATIS

En guide til Eidsvoll Verk:

MYE MER ENN HISTORIEN

SIDE 20-21

www.eub.no Avisen for Gardermo-regionen


MIDT I BYEN

I

JESSHEIM STORSENTER

Jessheim

den levende

BYEN

Barnas egen festival Gled deg!

Feriefølelse

JESSHEIM BARNEFESTIVAL har blitt en super

Snart er sommeren her, og hva er vel bedre enn å ha mest mulig tid til å nyte varme sommerdager og de fine kveldene. Jessheim Storsenter har et stort utvalg kafeer, enkle spisesteder og gode restauranter. Enten du bare vil ha en rask matbit i farta, eller dere ønsker å slappe av og nyte et godt måltid i en av restaurantene, så er sjansen stor for at du finner noe du liker hos oss.

JESSHEIMDAGENE 2016 blir kanskje tidenes

tradisjon på Jessheim. For ni år siden bestemte lekebutikken Ringo Kanutten seg for å gjøre noe morsomt for alle barnefamiliene i området og samtidig samle inn penger til veldedighet. De lagde en egen festival for de yngste! Kanskje det aller fineste med festivalen, er at overskuddet går til veldedighet og barn som ikke har det så bra. Dette skal være barnas dager, og samtidig et bidrag til at syke barn får det litt bedre. Årets overskudd vil gå til stiftelsen Sykehusbarn. Se programmet i ukens kundeavis i posten eller på nett.

beste? Artistbookingen startet tidligere enn noen gang, og festivalen har sikret seg noen virkelige gode liveartister til årets konserter på Jessheim Torg.

Lørdag 28. og søndag 29. mai på Jessheim Torg

Her er noen av artistene du kan glede deg til å møte:

Kundetaxi’n

6 ruter - hver lørdag - gratis

Årets Jessheimdager vil gå over hele 10 dager, og får enda flere konsertkvelder - til glede for alle som er glade i musikk og den herlige stemningen når venner og bekjente møtes og deler gode opplevelser. Lik oss på Facebook, hold deg oppdatert og se hvem av dine venner som også skal på konsertene!

Morten Abel

Hele 10 av senterets serveringssteder har også uteservering - Starbucks, Kaffebrenneriet, Bakeri Aanerud, Peppes Pizza, Jessheim Sushi, Egon, Mirabel, Castello, Bowlers og Fridays.

Sykkelparkering for kundene i Jessheim Storsenter

STAGE DOLLS

Bertine Zetlitz

Henning Kvitnes/Claudia Scott

Comet Kids Paperboys Ta Kundetaxi’n til og fra Jessheim Storsenter. Det er enkelt, miljøvennlig og helt gratis. Hver lørdag kjører bussen seks forskjellige ruter rundt i Jessheim og omegn. Hver av rutene blir kjørt tre ganger, slik at det blir enkelt å komme seg både til sentrum og hjem igjen.

DDE

Staut

BLODSBRØDRE

2

Den nye innendørs sykkelparkeringen finner du i P-huset Ormen Lange, og egen kode for å låse inn sykkelen får du ved å henvende deg i Informasjonen.

Alltid oppdatert?

Det er ingen faste holdeplasser. Når du står ved veien ved din rute, er det bare å rekke ut hånda, så stopper bussen for deg. Ved senteret er det av- og påstiging ved innkjøringen til P-huset Ormen Lange. Her finner du også info med rutetider.

Se ruter og tider på www.jessheimstorsenter.no

Jessheim ble i 2010 utnevnt til en av sykkelbyene i Akershus. Kommunen har vært en aktiv bidragsyter for å få egne sykkelveier og god skilting på plass, og nå kan du også parkere sykkelen trygt hos oss.

Onsdag 10. til søndag 21. august

Instagram @jessheimstorsenter Facebook Jessheim Storsenter Snapchat jessheimss www.jessheimstorsenter.no


SOMMERGUIDEN

2016

Kjendiser og kjæledyr

6-12

Tre hunder, en grevling og deres kjendiseiere.

Shopping og severdigheter

16

Tips til sommer-shopping, utflukter og opplevelser.

Sommerens fantastiske festivaler

18

Bærekraft, salgsboder og kjente artister. Det er festivalsommer.

Eidsvoll Verk - så mye mer enn historien

20-21

Her kan du nyte karameller, softis, eller vandre langs den idylliske elvebredden.

En eventyrverden

23

Stein skole er en fantastisk fargerik skoleverden.

Opplevelser, sport og aktiviteter

26-27

Oversiktskart over Øvre Romerike.

Dugnad for å rydde ville veger

30-31

Bli med ryddesjau på gjengrodde stier.

Turtips til turene utenfor allfarveg

32

Mindre kjente turer som er verdt et besøk.

Farmen-gården Løntjernbråten

34

Sommeren 2015 spilte TV2 inn Farmen i Gullverket. Gården står der fortsatt

Aktiviteter og opplevelser

37

Tips til opplevelser på Øvre Romerike i sommer.

En smak av sommer

38

Friske oppskrifter med frukt og bær for en varm sommer.

30

38

6 UNNI ASKELAND OG MOPSEN MAJA – Det er jo ganske behagelig da, å ha en hund som bare tasser rundt i sitt eget tempo og klumper seg sammen så fort du setter deg ned. Det er mye bra med det, mener Unni Askeland.

23

20

«Eidsvollsbygningen har jo vært samlingssted ved 17. mai i hele mitt liv. Jeg har trådd mine barnesko der og går der fortsatt. Men Eidsvoll Verk er også mye mer» MULTIKUNSTNER VIDAR PETTERSEN UTGIVER: Eidsvoll Ullensaker Blad

GRAFISK UTFORMING: Eidsvoll Ullensaker Blad

OPPLAG: 44.000

ANSV. REDAKTØR: Roger Aarli-Grøndalen

TRYKK: Valdres Trykk AS, Fagernes

Sentralbord

DISTRIBUSJON: Til alle husstander i Eidsvoll, Ullensaker, Nes, Hurdal, Nannestad og Gjerdrum.

Abonnement

ANNONSESALG: Markedsavdelingen EUB

Redaksjon

Annonse

63 92 27 00 abonnement@eub.no annonse@eub.no redaksjon@eub.no

EIDSVOLL ULLENSAKER BLAD arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund, som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål. Adresse: PFU, Rådhusgt. 17, pb. 46, Sentrum, 0101 Oslo. AVFOTOGRAFERING eller gjenbruk av stoff, bilder og annonser uten tillatelse er ikke tillatt.

3


NORDBOHUS ROMERIKE

4


40 NYE LEILIGHETER

KOMMER FOR SALG I JUNI

Nå starter snart salget av neste byggetrinn på Jessheim Park. Dette byggetrinnet skiller seg fra de øvrige med sine elegante, koksgrå fasader. Kommer for salg i juni! Først ut er husene F og G. Her blir det både 2-, 3- og 4-roms leiligheter, i størrelser fra 37.7 til 143.7 m2 – samtlige får store uteplasser. På toppen blir det flotte toppleiligheter med privat hagestue og stor terrasse på taket. Planlagt innflytting høsten 2018.

Har du ikke vært på Jessheim Park? Ta deg en tur innom og se hvor fint det har blitt! Her er allerede 4 hus ferdige og innflyttet av fornøyde beboere, og hus 5 vil være innflyttet i løpet av 2016. Jessheim Park ligger ca 400 meter fra sentrum den ene veien og 200 meter fra bademuligheter i Nordbytjernet og attraktive friluftsområder den andre. Meld din interesse for hus F og G på www.jessheimpark.no så holder vi deg oppdatert om salgsstart, eller ta kontakt med megler for mer informasjon.

UTBYGGER: Jessheim Stadion Bolig AS

SALG VED:

DNB Eiendom Nybygg Romerike

Eiendomsmegler Glenn Pettersen Mobil 911 16 218

5


SOMMER SAMMEN | KJENDISER & KJÆLEDYR

UNNI. Mopsen Maja er et fast innslag i senga til Unni Askeland.

6


TATT PÅ SENGA KLØFTA. Mopsen Maja sover sammen med Unni Askeland hver natt. KRISTIAN WESTGÅRD kristian@eub.no | 908 87 104

– Den må det, ja, er du gal, det er klart, sier Unni Askeland. Døra i den store villaen midt i Kløfta sentrum står på vidt gap, men Maja stikker aldri av. – Nei, hun er for kosete til det. Hun kommer nok aldri til å rømme, sier Unni Askeland. For Unni Askeland er kjæledyret kos og avslapping. – Det er jo ganske behagelig da, å ha en hund som bare tasser rundt i sitt eget tempo og klumper seg sammen så fort du setter deg ned. Det er mye bra med det, sier Askeland. Unni Askeland er en av Norges mest anerkjente kunstnere og er kjøpt inn av flere store museer, gallerier og offentlige institusjoner. I sommer er hun aktuell som gjest under festspillene i Bergen. I samme by åpner hun også utstilling 16. juni. Hun deltar også på en utstilling i Stavanger senere på sommeren.

7


SOMMER SAMMEN | KJENDISER & KJÆLEDYR

HUND PASSET IKKE INN I LIVET RÅHOLT. Han ga Chiquita et nytt hjem. KRISTIAN WESTGÅRD kristian@eub.no | 908 87 104

– Vi reiser jo så mye. Det var liksom aldri aktuelt å ha hund, sier William Kristoffersen, som har vært matfar for chiwawaen Chiquita i ett år. Da den oprinnelige eieren måtte flytte utenlands, ble det likevel sånn at dansebandkonge Kristoffersen med familie ble hundeeiere. – Vi sa ja til at hun kunne få bo her. Og det må jeg si er utrolig hyggelig, altså. Når jeg kommer hjem står hun i trappa og logrer med halen. Og da får hun jo selvsagt en godbit. Jeg tror kanskje jeg er den som gir henne mest godteri, inrømmer William Kristoffersen. William Kristoffersen er en av fronfigurene i dansebandet Ole Ivars, som er kjent i en hel verdensdel for den jordnære og energifulle musikken. De holder stadig koken. – Ja, det er stadig jobber. Det er gøy det, sier William Kristoffersen.

8


FAMILIEHUND. William Kristoffersen har vĂŚrt permanent hundepasser i ett ĂĽr. Chiquita mener selv hun har flyttet inn for godt.

9


SOMMER SAMMEN | KJENDISER & KJÆLEDYR

GREVLING. Kal-Peton Spyttmyrsbråtavangen og grevlingen Sjales har bodd sammen i 104 grevlingår.

10


104 ÅR GAMMEL GREVLING GULLVERKET. Det er ikke mange som har en grevling som kjæledyr. KRISTIAN WESTGÅRD kristian@eub.no | 908 87 104

Men det har Kal-Peton Spyttmyrsbråtavangen, den mest profilerte av spyttmyrskara. – Den er minst 104 grevlingår, sier Kal-Peton, og forklarer at det er minst to konfirmasjoner i folkeår. Hvordan det er mulig å få en grevling som kjæledyr er ikke Spyttmyrsbråtavangen helt sikker på, men han sier at den kom og har vært der siden. – Det er sånn det henger sammen, sier han. Det er multikunstneren og musikeren Stian Carstensen fra Råholt som gjemmer seg bak maska til Kal-Peton. Spyttmyrskara har blitt ikoner på Øvre Romerike, og har også fått nasjonal oppmerksomhet gjennom opptredener blant annet på NRK. – Kal-Peton er fra Gullverket. Lokale kilder sier at det nok er verre i virkeligheten, humrer Stian Carstensen. Carstensen står bak en rekke plateutgivelser, både med bandet Farmers Market og som studiomusiker. Han har fått Statens kunstnerstipend, og sammen med Farmers Market vant han Spelemannsprisen i åpen klasse både i 2008 og 2012.

11


GÅRDSHUND. Dverschnauseren Tussi er fast innslag på gårdstunet hjemme hos Katrine Moholt.

MAURA. Gårdshunden Tussi møter Katrine Moholt på tunet. KRISTIAN WESTGÅRD kristian@eub.no | 908 87 104

12

Dvergschnausseren er gårdshund, og har tunet som lekeplass. Der tasser den mellom husene på bruket i Maura. – Den er hunden til alle som bor på gården, sier Katrine Moholt. Hun har et nært forhold til Tussi, som er like glad hver gang Katrine kommer hjem fra jobb. – Den er like glad om jeg har vært borte i en

FOTOMONTASJE

time eller i to uker. Det er herlig, smiler Katrine Moholt. Hun er aktuell med «Allsang på grensen», som har 10-årsjubileum i 2016. Hun har også både vunnet og vært programleder for «Skal vi danse», og fikk sitt gjennombrudd som programleder med «Jakten på kjærligheten» i 2004. I 2006 vant hun publikumsprisen under «Gullruten».

GÅRDSHUNDEN TIL KATRINE

SOMMER SAMMEN | KJENDISER & KJÆLEDYR


Innbytte?

Vi gjør det enkelt for deg. Du får en verditakst av oss uten kostnad, og vi kjøper gjerne bilen din om du ønsker det.

Pris fra kr.

Kjøp ny Subaru nå og få med VINTERHJUL OG SERVICEAVTALE I 3 ÅR/45.000 KM

349.900,-

Lån pr. mnd. kr. 1.995,- inkl. gebyr.*

Kjøp ny Subaru nå og få med VINTERHJUL OG SPESIALTILBUD SERVICEAVTALE I 3 ÅR/45.000 KM SISTE SJANSE - TILBUDET GJELDER TOM 23.3.13

Lagertømming 2012 modeller XV og Forester På Jessheim finner du Norges største Bilby! SPAR fra kr 50-70.000,7 merkeforhandlere med til sammen 12 bilmerker. SPESIALTILBUD 400 bruktbiler – alt i en radius på 500 meter. SISTE SJANSE - TILBUDET GJELDER TOM 23.3.13 N TIL

V E L KO

MME

OM TELLER.

p p e l s ED M vår E N E L E D R V FO

i skinn, ergonomiske sportsseter i skinn, BOSE® Premium ing, adaptiv cruisecontrol, Opel EYE frontkamera, o-soner, Bi-Xenon AFL - adaptive frontlys og mye mer. et gjelder usolgte Opel Insignia lagerbiler som er Opel – mer premium.

OPPLE

Lagertømming 2012 modeller XV og Forester

SUBARU XV

I G O L O N K E T D I BR RIL P A . 9 7.

Mnd. beløp inkl. termingebyr. Totalkostnad kr. 391.892,-. Nom/eff. rente 4,45/5,45%. i prisen. Avbildede biler kan ha ekstrautstyr. Importør Opel Norge AS.

Jessheim tilburd! ka Tlf 53 02 57 80 o b e m Godevn m e o g L n li e www.bilia.no d

a allee oppleveils

Energivegen 14 - 2069 Jessheim - 63 97 94 00 www.mobile-jessheim.no

s Fore 1 n Ku ’er ig 2 XV

r og reste ! o F 1 n Kun V’er igje X 2

SPAR fraFOLKEFAVORITTEN kr 50-70.000,-

FOLKEFAVORITTEN

SUBARU XV

Miljøet

www.toyotaromerike.no Tlf 63 97 93 00 TILBUDET GJELDER TOM www.bosjessheim.no

Lillestrøm: Jessheim: 23.3.13 Eidsvoll:

l og

64 83 28 00nterhju 45.0 0 0 i / 63 94 22 V 00 le i 3 år ! a risen vt p 63 92ic46 ea00 i t r

serv

ude

nkl ul og .0 0 0 km i j h r e Vint i 3 år/45 ! alE6e tTrondheim isen som setter fører og passasjer i fokus • Ekte firehjulsdrift som gir fantastiske kjøreegenskaper og enestående TILBUDET GJELDER TOM 23.3.13 t i pr•• Design iceav defremr v kommelighet Sikkerhet og komfort på toppnivå r e s • Teknisk kvalitet som konkurrentene streber etter • Og selvfølgelig Symmetrical AWD – Permanent firehjulsd inklu

Her finner du oss! RV 174

SUBARU XV

Ekte firehjulsdrift som gir fantastiske kjøreegenskaper og enestående fremkommelighet Teknisk kvalitet som konkurrentene streber etterCO2: 146-153 g/km Forbruk: 0,56 - 0,66 l/mil,

SUBARU XV

• • •

Fra kr 310.900,-*

Design som setter fører og passasjer Nordby- i fokus tjernet Sikkerhet og komfort på toppnivå Og selvfølgelig Symmetrical AWD – Permanent firehjulsdrift

Fra kr 310.900,-*

Bilbyen

RV 174

OSL Gardermoen

Trondheimsvegen

s.

ta turen til

Jessheim stadion

Jessheim sentrum

Forbruk: 0,56 - 0,66 l/mil, CO2: 146-153 g/km

Sulland Jessheim

Energivegen 1 og 2, 2069 Jessheim. Tlf.: 24 03 46 00 www.mollerbil.no/jessheim

Sulland Jessheim

Henrik Energivegen 13 Tlf: 63 94 27 50 Bullsveg (Tverrvegen)

Energivegen 13 Tlf: 63 94 27 50

www.sulland.no

god samvittighet er standard på våre hybridmodeller.

Algarheimsvegen

Algarheim

Kløfta

13


!

Ta turen med Skibladner i sommer! Fra Eidsvoll hver onsdag, fredag og søndag i rutesesongen 22.06. - 14.08. Sjekk avgangstider på www.skibladner.no Bli med om bord når vi sammen med NRK seiler «minutt for minutt» fra Eidsvoll 12 juli på tur til Kapp, eller nyt afternoon Tea lørdag 27. august med hyggelig jazzmusikk og smørbrød om bord. Nytt av året er at vi setter opp vårt populære Akevittcruise i samarbeid med Akevittruten fra Eidsvoll lørdag 27. august. For mer informasjon og bestilling: Tlf: 611 44 080 l E-post: skibladner@skibladner.no l www.skibladner.no

Velkommen til gårdsbutikken på Kjønstad Gård i Nannestad! I det nyrestaurerte gamle fjøset har vi innredet en koselig butikk som tilbyr smykker, saueskinn, klær og gave-/interiørartikler fra flere kjente og lokale produsenter. Noe for enhver smak! Frua i laaven har også egen frisørsalong hvor man kan få klippet seg, farget/nappet bryn og tatt en hårkur. Her går nostalgi og trend hånd i hånd! Våre åpningstider: onsdag og fredag 11-17, torsdag 11-18, lørdag 11-15. Frua i Laaven AS Låkedalsveien 35, 2030 Nannestad Tlf. 95 99 55 11

Velkommen! VELKOMMEN OM BORD!

FB: frua i laaven – Instagram: @fruailaaven

VELKOMMEN TIL OSS

SANDSDAGER 3. – 5. juni

MORODALSFESTIVALEN Lørdag 18. juni

l Middagsservering l Selskap l Møter l Konferanser l Catering for alle anledninger

Kirkeveien, 2120 Sagstua tlf 62 97 01 30 booking@milepelen.no

www.milepelen.no 14

De beste opplevelsene er ofte i nærheten! Vi har alt i Akershus og på Romerike – opplevelsesmulighetene er mange og varierende. La deg overraske over mangfoldet og kvaliteten – vi har noe for alle! Du finner mange gode tips på våre nettsider www.visit-akershus.no – Her finner du god oversikt over hva som skjer, tips til turer, spisesteder, severdigheter og overnattingsmuligheter. Velkommen til oss – Senk farten, skuldrene og ta med opplevelsene!

www.visit-akershus.no Norges mest attraktive møteplass!


HISTORISKE PERLER LANGS VESTSIDA AV MJØSA

MJØSAS ARK

MJØSSAMLINGENE

EIKTUNET

GJØVIK GÅRD

STENBERG

GJØVIK

TOTE N

Historiske Gjøvik gård

Friluftsmuseet Stenberg

Vakkert interiør i byens vugge

En av Norges best bevarte embetsmannsgårder

Omvisninger lørdag og søndag fra 11. juni til 14. august. Oppmøte ved trappa på hovedbygningen kl. 13, 14 og 15. Grupper etter avtale alle dager. Niels Ødegaardsgate 3–9, 2815 Gjøvik

Omvisninger onsdag, lørdag og søndag fra 11. juni til 30. august. Oppmøte ved kafébygget kl. 12, 13.30 og 15. Ettermiddagsomvisning hver onsdag kl. 16.30. «Sammarskvæller» onsdager i juli klokka 18.30. Kafé: tlf. 909 61 566. Sillongenveien 230, 2846 Bøverbru

Friluftsmuseet Eiktunet Turstier og tømmerhus Omvisninger søndager fra 12. juni til 14. august. Oppmøte ved kafébygget kl. 12.30 og 14. Øverbyveien 108, 2825 Gjøvik

Kauffeldtgården Galleri og Mjøsmuseets resepsjon på Gjøvik

Utstillingene i Mjøsas Ark Helleristninger, vikingesverd og Mjøsaksjon Åpent lørdag og søndag fra 11. juni til 25. september kl. 12–16. Forhåndsbestilte grupper tas imot alle dager i året. Åpent hver dag under NRKs sending «Skibladner minutt-for-minutt» 12. til 17. juli. Kapp melkefabrikk, Fabrikkvegen 88, 2849 Kapp. Inngang Mjøssiden v/Skibladnerbrygga

Kauffeldtgården er åpen hele året fra tirsdag til fredag kl. 9–15. Mandager stengt. Gratis entré. Kauffeldts plass 2, 2815 Gjøvik

M INNE SU ND

Tingbygningen på Hunn

Mjøsas sjøfartsmuseum på Minnesund

Tradisjonsmusikk og Eidsvollsmenn På Hunn tar vi i mot grupper etter avtale. Hunnsvegen 29, 2819 Gjøvik

Velkommen til arkivene våre! Vår arkivar kan hjelpe deg med historiske foto, gotisk skrift og gårdsog slektsarkiv. Vi selger også lokalhistoriske bøker. Se mjosmuseet.no for våre tjenester og åpningstider. Ta kontakt for arkivhjelp utenom åpningstid hvis du kommer langveisfra, på tlf. 911 70 500.

Mjøsmuseet strekker seg langs Mjøsas vestre bredd. Vi tar vare på og formidler hus, gårder, båter, industri og folks liv fra gammelt av og fram til i dag. I år er vi med på feiringen av Skibladners 160-årsdag og Viking boksmelk 125 år. Anleggene våre er vakre turområder og utearealene er åpne for publikum året rundt. Mjøsmuseet is a museum of cultural history with departments in Gjøvik, Toten and Minnesund. Events every weekend this summer. Mjøsmuseet has extensive archive, artefact and photo collections. Genealogy resources are available all year round. Please make an appointment with our archive staff.

Mjøssamlingene

Omvisninger lørdag og søndag fra 11. juni til 14. august. Oppmøte ved Fløterbrakka kl. 12, 13 og 14. Minnestranda 35, 2092 Minnesund

Priser omvisninger: Voksenbillett: kr 60,- • Barnebillett: kr 50,Familiebillett: kr 100,- • Gruppebillett (fra 10 personer): 50,Egne billettpriser ved arrangementer. Vi legger til rette for grupper over 5 personer utenom åpningstidene på alle anleggene, kontakt museet for avtale.

Telefon alle avdelinger: 911 70 500 E-post: post@mjosmuseet.no Administrasjon: Kapp Melkefabrikk, Fabrikkvegen 48, 2849 Kapp Resepsjon Gjøvik: Kauffeldtgården, Kauffeldts plass 2, 2815 Gjøvik

Sommerprogram på www.mjosmuseet.no

15


SOMMERSHOPPING

ØVRE ROMERIKE. Her kan du velge mellom små, koselige handelssentrum, eller store kjøpesentre. ROMERIKSSENTERET. Senteret ligger på Kløfta i Ullensaker kommune. Det tar omtrent 30 minutter fra Oslo og fem minutter fra Jessheim. AMFI EIDSVOLL. Senteret ligger fem minutter fra togstasjonen på Eidsvoll Verk og cirka 20 minutter fra Jessheim.

Bli kjent med stolpejakt AKTIVITET. Stolpejakt er et gratis lavterskeltilbud for å få folk i fysisk aktivitet. For å delta trenger du papirkart (gratis) eller elektronisk (gratis app). Dette går ut på å finne stolper i nær- og grøntområder, og registrere dem. Registreringen kan gjøres både manuelt og digitalt. Stolpene har ulik vanskelighetsgrad: Grønn er veldig enkel, og kan nås med sykkel, barnevogn eller rullestol, blå er enkel, rød medium, svart vanskelig. Stolpejakten er en allmennyttig forening som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest. Ullensaker (100 stolper), Nes (120 stolper) og Gjerdrum (56) har opplegg for stolpejakt.

FLYTITTING GARDERMOEN. Oslo Lufthavn har lagt til rette for flytitting. Et sted som kan være bra å stå fra ettermiddagen til kvelden er en liten haug like bak Forsvarets museum. Hit kan du ta buss fra terminalen til hotellet eller bruke bil og parkere på parkeringsplassen.

JESSHEIM STORSENTER. Jessheim storsenter ligger midt i Jessheim by og er størst på Øvre Romerike. Senteret ligger kun tre minutter fra E6 og ti minutter fra Oslo Lufthavn. ASK. Ask i Gjerdrum har et koselig sentrum med flere shoppingmuligheter. Det er flere matbutikker, og har du lyst til å ta middagen ute har du flere muligheter. HURDAL SENTRUM. Lite kommunesentrum med flere butikker og spisesteder - og rikt tilfang av økologisk mat i økolandsbyen. NANNESTAD TORG. I sentrum av Nannestad finner du Nannestad torg. Det er et koselig lite sentrum med ulikt utvalg fra forskjellige butikker. VORMSUND. Kjøpesenter for innendørs shopping. ÅRNES. Handelssentrum i Nes kommune. Kjøpesenter og butikker, bibliotek, kafeer og kultur. SUNDET. Skal du sette deg ned med en is i sommer, er Eidsvoll sentrum (Sundet) et fint sted å gjøre nettopp det. Sittende på brygga langs Vorma er det lett å få den gode sommerfølelsen. Spisesteder og kafeer, og et rikt utvalg av butikker.

TRANDUMSKOGEN

Hjemmestyrkenes skjulested

ULLENSAKER. Under 2. verdenskrig ble Trandumskogen brukt som rettersted av de tyske okkupantene. I løpet av krigen ble 173 nordmenn, 15 russere og seks briter skutt og begravet her. Området er i dag fredet.

NANNESTAD. Gardlimåsan i Maura var ett av slippstedene under 2. verdenskrig. Hytta som motstandsbevegelsen brukte er gjenreist på stedet. Hytta står åpen til fri benyttelse.

Med sykkel langs Mjøsa ØVRE ROMERIKE. I forbindelse med utbygging av E6 og jernbane bygges det en helt ny sykkelveg langs Vorma og Mjøsa. I 2015 ble siste del av ny firefelts E6 gjennom Eidsvoll fullført. Nå bygges det ny dobbeltsporet jernbane langs Vorma og Mjøsa, i den forbindelse skal det bygges nok en bru over Minnestryken. Det vil da bli fire bruer på Minnesund. Etter at utbyggingsprosjektene er ferdigstilt skal det bygges sykkelveg langs jernbanen – kalt Vormtråkk og Mjøstråkk. Framtidig mål er å få en sammenhengende sykkelveg mellom Eidsvoll og Hamar.

Herredshuset

ULLENSAKER. Herredshuset er bygget i 1901. For en del år siden ble det satt i stand. Nå huser stedet opplevelser og kulturarrangementer Herredshuset ligger i Jessheim sentrum.

Jakten på smaragder SKIBLADNER ROMERIKE. Enten du tar med familien og sitter i strandkanten med mark og dupp for å fiske småabbor, drar på fluefiske etter storørreten eller vil dregge etter monstergjedda har du store muligheter over hele distriktet. Hvis kosen er det viktigste, anbefales vannene langs skogsbilveger og offentlige veger både i Romeriksåsen, i Hurdal og i Eidsvoll. Husk fiskekort, minstemål på ørret og bompenger der det kreves. For dem med litt større båt, kan Hurdalssjøen eller Vorma/Mjøsa være stedet. Der går det ørret på over tre kilo, og gjedda opp mot ti. MINNESUND. Det sies at de engelske kronjuvelene har smaragder fra dette området. Smaragdgruvene er åpent for besøkende hele sommeren. Her kan man selv gå på skattejakt langs strendene eller utenfor de gamle gruvene.

16

EIDSVOLL. Skibladner kommer til Eidsvoll i rutetrafikk onsdag, fredag og søndag fra 22. juni i 2016. Skibladners første tur gikk 2. august 1856. Siden da har skipet hele tiden gått i rute mellom Eidsvoll og Lillehammer.


Sommeråpent Eidsvoll museum og Ullensaker museum Eidsvoll bygdetun og Okkupasjonsmuseet Åpent juni - august tirsdag - fredag kl. 12.00 - 16.00

Visste du at…

Omvisninger, landhandel m/is og drops, aktivitetsløype, utstilling “Helse og hygiene i Eidsvoll gjennom tidene”

Visste duat… at... Visste du

…vi er en stor leverandør av hybrid- og elbiler?

…vier harenstort av leveringsklare ..vi storutvalg leverandør av hybrid- bruktbiler og elbiler?i alle prisklasser? …vi selger også helt nye biler? ..vi stort utvalg avav leveringsklare bruktbiler i alle prisklasser? …vi er enhar stor leverandør hybrid- og elbiler? …viselger har markedets ..vi også helt nyegarantier? biler? bruktbiler i alle prisklasser? …vi har stort utvalg avbeste leveringsklare ..vi bestesiden garantier? ...vihar harmarkedets levert bruktbiler 1987? …vi selger også helt nye biler? ..vi har levert bruktbiler siden 1987? …vi har markedets beste garantier?

Ullensaker museum Åpent 12. juni - 4. september tirsdag, onsdag, torsdag og søndag kl. 11.00 - 16.00 Kafé, omvisninger, utstillinger bl. a. “Folk fra Furua” og “Skudd i mørket - hva skjedde i Trandumskogen”.

...vi har levert bruktbiler siden 1987?

Museene i Akershus

-trivelig bilhandel siden 1987

mia.no/eidsvoll og mia.no/ullensaker

www.bjornstad-bil.no • Sanderud 39a • 2092 Minnesund • Tlf 63 95 90 30

-trivelig bilhandel siden 1987

FORESTILLINGER: Fredag 5. AUGUST Lørdag 6. AUGUST Søndag 7. AUGUST

Nær naturen - nær historien

kl. 18.00 kl. 16.00 kl. 16.00

Billetter kjøpes på stedet, kun kontant. Voksne kr 250 Under 16 år kr 100 Under 6 år: Gratis Kom til Feiringåsen og opplev historisk teater, stemningen ved ruinene i Feiring jernverk, omvisninger i verket, besøk i St. Pauls gruve, Carsten Ankers lysthus, foredrag om kvinneliv i verkstida, kåseri om Carsten Anker, friluftsgudstjeneste, flatbrødbaking, sangkonsert, aktiviteter for unga. Matboden er åpen. Manus: Tor Karseth Regi: Guro Ekornholmen

Se fullstendig program, kart og informasjon på www.jernverket.info 17


Gjerdrumsfestivalen

FOLK. Er en viktig begivenhet i Gjerdrum kommune. Arrangeres fra 30. mai til 5. juni. Et samarbeidsrosjekt mellom kommune, lag, foreninger og lokalt næringsliv. Amund Oserud Bentzen, Astrid Moseng og ordfører Anders Østensen gleder seg.

Jessheimdagene

POPULÆRT. Går av stabelen fra 10. til 21. august. I år står en rekke kjente navn på scenen: Staut, Bertine Zetlitz, Morten Abel, Paperboys og DDE er blant artistene som er booket.

Nannestadfestivalen

STORSLAGEN SOMMER. Eidsvold Turn Fotball og markedsansvarlig Tommy Karlsen arrangerer hele fire store festivaler i sommer. Sunddagene (15 til 18. juni) og Vannvittige dager (begynnelsen av august) står nærmest for tur.

MYE UNDERHOLDNING. Nannestadfestivalen arrangeres i år fra 12. til 14. juni. Arrangøren lover tradisjonen tro mye underholdning, salgsboder, stand, tivoli – og ikke minst håndballcup. Er et viktig samlingspunkt for lokalbefolkningen.

Bærekraftfestivalen

Fantastiske

FESTIVALER ØVRE ROMERIKE. Lyst på kulturelle opplevelser med gode venner? Det finnes flust av lokale muligheter i sommer.

BRUSTAD-TUNET. Fredag 24. og lørdag 25. juni. Denne gangen på tunet på Brustad i Hurdal sentrum. Arrangøren lover et innholdsrikt og variert festivalprogram, spekket med kulturelle innslag, spennende utstillinger og underholdning.

18

BJØRN INGE RØDFOSS bir@eub.no | 970 31 272

Eidsvold Turn Fotball syr sammen fire store sentrumsfestivaler i år. Sunddagene (15. til 18. juni) og Vannvittige dager (begynnelsen av august) står nærmest for tur. – Vi vil gjøre alt vi kan for å skape liv i Sundet i år, og med fire festivaler kan jeg love en bred og tettpakket meny. Det vil garantert være noe for enhver smak i sentrum i 2016, sier Karlsen. EUB har utarbeidet en oversikt over noe av det som arrangeres av festivaler på Øvre Romerike i sommer. Og la det være sagt: Det blir garantert noe for enhver smak. Programmene er fulle av trekkplastre.


Servicetorget Markiser, persienner, kjøkkenfornying og vindussprosser. Ring for tilbud! Tlf. 911 77 146

RINGFOSS MARKISER

Bo Jostein Liabø Vi restaurerer – og din gamle trapp blir som ny! Hos oss får du ubehandlede og ferdigbehandlede trapper med og uten rekkverk. Montert - selvmontert. Trapper i alle prisklasser!

2164 Skogbygda

Snekkerverksted Mobil 913 70 162 E-post: bliaboe@frisurf.no Carsten Ankers v. 26, 2074 Eidsvoll Verk

Ring for brosjyre! Tlf. 62 58 01 91 www. hestnestrapp.no

Eidsvoll Rør tilbyr alt innen rørleggertjenester. Som røranlegg til nybygg og rehabilitering, serviceoppdrag. Monterer og selger også varmepumper til vannboren anlegg.

Besøk våre hjemmesider! Bestill kjøretime eller meld deg på kurs. www.eidsvoll-trafikkskole.no

Movegen, 2170 Fenstad Tlf. 63 90 41 71 www.kaarstadtrapp.no

Tlf. 918 69 933 – Mail: monsen@eidsvollror.no

Påmelding tlf. 63 96 47 20. E-post: post@eidsvoll-trafikkskole.no www.eidsvoll-trafikkskole.no

Nybygg • Tilbygg/Påbygg • Garasjer Renovering • Restaurering Våtrom • Montering av garasjeporter • Kjøkken Ta kontakt med oss i dag for pristilbud og en uforpliktende samtale!

Kjøp og salg av hus og tomter

Gruevegen 21 A, 2

Byggmester Byggmester

Byggmester Morten Andersen AS Vormvikvegen Morten11,Andersen AS 2080 Eidsvoll Morten Andersen AS Nesvegen 32, 2080 Eidsvoll Vormvikvegen 11 Tlf 920 13 717 11 Vormvikvegen Tlf 905 68 32, 9992080 / post@eost.no 2080 Eidsvoll Eidsvoll 2080 Eidsvoll Nesvegen 32,Nesvegen 2080 Eidsvoll

Mob: Mob: 920 13 717 920 13 717 morten@byggmesterandersen.no morten@byggmesterandersen.no

Gruevegen 21 A, 2080 Eidsvoll Tlf. 905 68 999

Mob:905 68 999 Mob:905 68 999 post@eiendomsservice-ost.no post@eiendomsservice-ost.no

Advokatfirmaet Nicolaisen & Co ans Vi utfører alt innen maling, gulvlegging (våtrom) og gulvsliping. Mer enn 50 års erfaring! Tlf. 450 32 631 ken@vestli.as

• Forretningsjus/rådg. til bedrifter • Bygge- og entrepriserett • Fast eiendom • Arbeidsrett •Arv, skifte, dødsbo og alm.praksis

VI ER ET AV AKERSHUS STØRSTE ADVOKATFIRMA Gotaasgården, Jessheim

Olavsgaard, Skedsmo

Tlf. 63 99 00 00

firmapost@advonico.no www.advonico.no

19


1

2

3

4

I HJERTET. For Vidar Pettersen har Eidsvollsbygningen og Eidsvoll Verk alltid hatt en spesiell plass

20


EIDSVOLL VERK. Alle kjenner Eidsvollsbygningen, Grunnloven og nasjonalhistorien. Ta deg også tid til å nyte hjemmelagde karameller, den populære softisen, Caffè latte ved den idylliske elvebredden og stivandring i området rundt. BJØRN INGE RØDFOSS

bir@eub.no | 970 31 272

Eidsvollsbygningen er velkjent for de fleste. Nasjonalskatten er noe i nærheten av Norges mest fotograferte, og den monumentale bygningsmassen trenger ingen nærmere presentasjon. For multikunstneren Vidar Pettersen fra Eidsvoll har området alltid betydd noe helt spesielt. – Eidsvollsbygningen har jo vært samlingssted ved 17. mai i hele mitt liv. Jeg har trådd mine barnesko der og går der fortsatt. Men Eidsvoll Verk er også mye mer. Med fisking i Andelva, bading og treff av venner i barneårene, sier Pettersen til EUB. For dem som ønsker å besøke Eidsvoll Verk-området er det liten tvil om at det lønner seg å sette av litt tid. Se bare her: Gamle Nebbenes Kafeteria åpnet dørene 2. juledag i 1959, da driften ble flyttet fra Eidsvoll Verk Kafé og Gjestegiveri, der det hadde vært drift siden 1800-tallet. Ligger like ved Eidsvollsbygningen, og er blant annet kjent for god service, smakfull mat – og softisen som er en favoritt hos mange.

KULTURELT FLERBRUKSHUS GALLERI FESTIVITETEN er et kulturelt flerbrukshus der det blant annet arrangeres konserter, kurs, foredrag og konferan1 2 3 4

ser. Eies og drives av Mathiesen Eidsvold Værk. Her kan du få med deg litt av hvert. Følg med på Facebook og i andre kanaler for program. COFFEE TOO holder til i underetasjen i samme bygg. Der er det utgang til hagen og idylliske omgivelser ned mot Andelva. Det betyr med andre ord at det er mulig å nyte en bedre kaffekopp og en matbit med Norges mest kjente utsikt. STALLGÅRDEN er den tidligere stallen til kammerherren, og ligger vis-à-vis Hovedgården og Eidsvollsbygningen. Eies og drives av Mathiesen Eidsvold Værk og rommer deler av de Mathiesenske Samlinger: Eidsvolls første bil en Napier 1908, Norges største private vognsamling – og skog- og industrihistorisk samling fra Mathiesen Eidsvold Værk. Her arrangeres markeder, utstillinger, konserter og annet. Stallgården er åpent for omvisninger i sommersesongen etter avtale. KAMMERPIKENE ligger i idylliske omgivelser på andre siden av brua for Eidsvollsbygningen. Selger blant annet klær og interiør i en butikk proppfull av sjarm og nostalgi. Har også hjemmelagde karameller, som er en stor favoritt blant mange kunder.

BYTUR I HVERDAGEN KAFÉ STANDPUNKT ligger i publikumssenteret Wergelands Hus, og framstår som et moderne kaffehus med en bokhandel naturlig integrert i lokalet. Kafeen tar mål av seg å gi deg en liten «bytur» i hverdagen. Har flott utsikt til Andelva, verksområdet og Eidsvollsbygningen. MAGO B tar mål av seg å være en nasjonal kraftstasjon for samtidskunst, musikk og scenekunst. Før kraftproduksjonen kom i gang var det et sagbruk i bygningen. MUSEUMSBUTIKKENE er en opplevelse i seg selv, sier besøkende. Ligger i Konserva-

torboligen i utkanten av parken, i Carsten Ankers veg og i Søndre paviljong. Vareutvalget består blant annet av interiør-, papir- og tekstilvarer. STIVANDRING langs Andelva er en opplevelse. I nydelige naturomgivelser tar det ikke lang tid før du kjenner på hverdagsroen. Velegnet som familieaktivitet. Stiene er godt tilrettelagte for små og store. Her kan du gjøre alt fra å gå på fotosafari til å prøve fiskelykken. EIDSVOLLSBYGNINGEN trenger egentlig ingen nærmere presentasjon. Én av landets mest kjente bygninger, og uløselig knyttet til 1814, norsk selvstendighet og demokrati. De 112 eidsvollsmennene var samlet her fra 10. april til 20. mai i 1814. Forsamlingen erklærte Norge som en selvstendig nasjon etter mer enn 400 år i union med Danmark, ga landet en Grunnlov og valgte en konge. Riksforsamlingen holdt sine møter i det som kanskje er Norges mest kjente rom: Rikssalen. Det er med andre ord noe for enhver smak i Eidsvoll Verk-området. Og dette er bare en smakebit av alle tilbudene som finnes. Eidsvoll Verk har og vil alltid ha en helt spesiell plass i hjertet til Vidar Pettersen. – Jeg hadde mitt første arbeidssted ved Mago B som sveiser fra 1973 til 1978. Jeg var også med faren min på saga som liten, da han var elektriker der. I tillegg har jeg vært vaktmester hos Mathiesen, og var innom alle verkstedene og Festiviteten. Forretningene på Eidsvoll Verk, Sporten, Marins Marked og auksjonene har alltid betydd mye. Fra tidlige år var jeg fast kunde på Nebbenes med familie og venner. Verket betyr uendelig mye, og jeg har mange minner tilknyttet stedet, sier Pettersen og legger til: – Eidsvoll Verk er mye mer enn Eidsvollsbygningen. Her er det noe for enhver smak.

STED. Nebbenes og Eidsvoll Verk har alltid betydd mye for Vidar Pettersen. Her har han vært siden han var liten. VAKKERT. Eidsvollsbygningen, Nebbenes, Festiviteten, Andelva. Det er virkelig mye å oppleve der. FULLT. Coffee Too har startet med standupshow. Det trakk fullt hus allerede første kvelden. BEST KJENT. Eidsvollsbygningen trekker folk fra hele landet på 17. mai. Her fra årets kveldsarrangement.

EIDSVOLL VERK

s i hjertet.

SÅ MYE MER ENN HISTORIEN


Spis og og bo bo ii idylliske idylliske Spis omgivelser omgivelser

Regionvinner av Ganefart 2012–2013

Torsætra er stedet for deg som ønsker å komme tettere på naturens mangfold. Kom og se hva Torsætra har å tilby av flott natur, god mat og stemningsfull atmosfære. Velkommen til oss for å spise og hygge deg i vår tradisjonsrike kafé med totalt 140 sitteplasser.

Kvilestelle på Totenåsen Hjertelig velkommen velkommen til til Sanngrund! Sanngrund! Hjertelig EUB annonse

Vafler, totenkringler, hjemmebakst og smørbrød. Hårdagsbuffet i sommerferien tir–fre kl. 13–17 Lørdager: Lørdagsbuffet fra kl. 13-17. Søndager: Stort koldtbort med tradisjonsmat fra kl. 13-17. l Selskap l Møter l Catering

Åpent tirsdag-søndag fra kl. 10.00. Mandag stengt l Telefon 61 16 61 09 l www.torsetra.no

Velkommen til en nydelig middag, en lett lunch eller bare en god Velkommen enkakebit. nydelig middag, enå lett eller Vi bare kopp kaffe ogtilen Ønsker du leielunch en hytte? trorendugod vil kopp kaffe og en kakebit. Ønsker du å leie en hytte? Vi tror vil trives hos oss! Våre nyeste hytter er moderne innredet med du f.eks. trives hos oss!toVåre nyesteog hytter er moderne innredet med f.eks. fullt kjøkken, soverom wifi/TV. fullt kjøkken, to soverom og wifi/TV. Sanngrund Servering & Overnatting AS Sanngrund Servering Overnatting AS Oslovegen 910, 2100 &Skarnes Oslovegen 910, 2100 Skarnes telefon 62 96 46 60 telefon 62 96 46 60 www.sanngrund.no www.sanngrund.no

! ! ! ! ! ! W OW P PO

S SM MA AK K

SUPERHELTEN THE URBAN LEGEND

Har du barn i familien som er opptatt av superhelt-skikkelser? Vår sommerutstilling har tatt den internasjonale tegneseriesuksessen The Urban Legend til Eidsvoll 1814 med utendørs utstilling og morsom aktivitetsløype for små og store superhelter. Åpner fredag 13. mai. Museet er daglig åpent 10 -17 alle dager fra 1. mai – 31. august. Eidsvoll 1814, Carsten Ankers vei, 2074 Eidsvoll Verk, tlf: 63 92 22 10, www.eidsvoll1814.no 22


«Skolen er utsmykket med flotte farger, diktvers, malerier og vakre detaljer»

EVENTYRSKOLEN STEIN

EVENTYR for store og små NES. Stein Eventyrskole er en opplevelse. SILJE KRISTINE LINDSVEEN redaksjon@eub.no | 63 92 27 00

– Skolen er helt unik, dette finner du ikke noe annet sted i landet, sier Anne Gunn Duenger, daglig leder for Nes samlinger.

Reidar Aulie, Dagfinn Werenskiold og Henrik Sørensen. I flere tiår dannet de fargesprakende interiørene rammen rundt en spesiell undervisning i denne ellers helt alminnelige folkeskolen. – Jeg brenner virkelig for denne skolen, på lik linje med Elverhøy, forteller Duenger, som mener det skjuler seg masse høykultur innenfor skolens fire vegger.

ET VAKKERT STED UNIK SKOLE Hun er utrolig stolt over Nes kommune, og håper det blir folksomt på skolen utover sommeren. – Vi åpner kafeen på Henrik Wergeland sin bursdag (17. juni), og forventer mye trafikk når ferien begynner, sier Duenger. Det er også en morsom eventyrsti for ungene i utkanten av tomta, så her er det virkelig noe for enhver å gjøre. Skolen er utsmykket med flotte farger, diktvers, malerier og andre vakre detaljer, og Duenger forteller at ingen annen barneskole ser slik ut. – Her er det åpent for publikum hele sommeren, og jeg tror de som kommer innom vil stortrives, sier hun.

VAR GRÅ OG TRIST Stein Eventyrskole er et fargesprakende stykke historie. Da Erling Elverhøy kom dit som lærer i 1930, ble den da 18 år gamle skolen totalt forandret. – Han syns skolen var så grå og trist, og ville ha inn farger og glede i lokalene, forteller Duenger. I samarbeid med forfatteren Ingeborg Refling Hagen etablerte Elverhøy kontakt med kjente kunstnere som blant annet

Hun kan også anbefale flere av de andre museene rundt om i kommunen, og sier det er mye vakkert å se. – Hvis man drar til Funnefoss industriarbeidermuseum kan man gå langs vannet der ned til Bjertnestunet. Så kan man kjøpe is og gå på sandstrendene, sier Duenger og legger til: – Nes er virkelig et helt nydelig sted om sommeren! Da kan man bade, gå tur eller bare være i den fine naturen.

serter, gudstjenester og vielser. Sistnevnte er svært populært, men også veldig væravhengig. – Det er veldig mange som ønsker å gifte seg her, men det blir jo selvfølgelig en del kanselleringer i løpet av sommeren på grunn av regn og skyer, forteller Duenger og ler. Hun syns personlig at kirkeruinene er helt magiske.

I 1930-årene ble skolen utsmykket av kjente norske kunstnere, deriblant Reidar Aulie, Dagfinn Werenskiold, Henrik Sørensen, Birgit Abrahamsen, Harald Dal og Per Teigen. De omskapte skolebygningen til en fantasifull og fargestrålende ramme rundt undervisningen. (Foto: Museene i Akershus)

AULIE MØLLE

Mølla ble bygd i 1909 og var i bruk helt til 1985. Mølla er gjennomrestaurert og benyttes nå blant annet til å demonstrere den gamle måten å lage mel på.

NES KIRKERUINER

Fantastiske kirekruiner på neset der Glomma og Vorma møtes. Historien på stedet går tilbake til før 1000-tallet. I dag kan du besøke stedet, som også brukes til arrangementer og brylluper. Det finnes mange historier og sagn om stedet, noen mener det er kraftige uforklarlige energier på stedet - og besøker kirkeruinene for å gå på spøkelsesjakt.

FUNNEFOSS INDUSTRIARBEIDERMUSEUM Museet viser hverdagen til arbeiderne tjente til livets opphold ved Funnefoss Tresliperi i perioden 1910 til 1950. Tresliperiet ble lagt ned i 1966.

ARBEIDERSMÅBRUKET FURUSETH Småbruket ble bygd av tresliperiarbeider Johan Martinsen Furuset i 1909. Småbruket er bevart slik det ble bygd den gang.

LITT AV ALT Det er mye forskjellig man kan gjøre i Nes, som å dra på kino i Nes kulturhus, bade på de mange badeplassene rundt om i kommunen, spille golf med Nes Golfklubb og ta turen innom ett av de mange museene.

NES KIRKERUINER Anne Gunn Duenger vil allikevel peke ut Nes kirkeruiner som en flott plass å besøke. – Kirkeruinene er virkelig et smykke i Nes, og er en helt fantastisk ruin, sier hun. Kirkeruinene er blant annet et yndet sted for kon-

«Hvis man drar til Funnefoss industriarbeidermuseum kan man gå langs vannet der ned til Bjertnestunet. Så kan man kjøpe is og gå på sandstrendene» STOLT. Anne Gunn Duenger er daglig leder i Nes Samlinger, og er stolt av kommunen Nes. – Det er så mye vakkert her, sier hun.

23


1957-2016

59 ÅR i bransjen

Smaragdgruvene Ta med familien, venner eller bare deg selv på skattejakt!

Når det gjelder planter til hage og veranda ta turen til oss!

Leteutstyr: Liten hagespade og bøtte. Ønsker du å gå inn i gruvegangene, ta med hjelm Åpningstider: Alle dager 10.00-18.00 Fra 1. april til 30. september Følg oss på facebook

Åpningstider: man-fre 09-19 lørdag 09-16

Byrud Gård

www.myrvoldhagesenter.no

Følg oss på facebook

2092 Minnesund l Telefon 63 96 86 11 www.smaragdgruvene.no

EUB annonse

Gml. Trondheimsv. 16 2053 Jessheim Tlf 63 97 05 90

Nord-Europas eneste Smaragdgruver ligger ved Mjøsa. Det er i tippene foran gruvegangene vi i dag leter etter smaragder.

WWW.SUSTAINABLEVALLEY.NO

Bærekraftfestivalen Hurdal FREDAG 24. – LØRDAG 25. JUNI PÅ TUNET PÅ BRUSTAD, HURDAL SENTRUM / INNGANG: GRATIS* Arne Hjeltnes Konserter - Molstad Landhandleri

Forfatteren og humoristen, kjent fra TV2s “Gutta på tur” kåserer om merke- SiLyA og hennes «Sailorband» gir oss entertainment i verdensklasse fredag varebygging, vekst og identitet i vår tid, med utgangspunkt i bygda Hurdal. kveld! Stjernekampvinneren fra 2013 er klar for å blåse fletta av publikum med sin energiske scenepersonlighet og en herlig blanding av nytt og gammelt, soul og funk, kabaret, motown og blåsere. Familien Lindell, som i samarbeid med bl.a. Volvo og Vattenfall reduserte I tillegg kommer Eidsvollingen ANNE LENE HÄGGLUND - en ung, lovende artist karbonavtrykket sitt fra 7 til 1 tonn, forteller historien om bærekraftige med lavmælt og veldreid sang som oser av musikalitet og popteft. valg de måtte ta i hverdagen, og resultatene det ga.

”One tonne family”

Bærekraftig byggpaviljong

Hurdalsbandet THE CHROME deltok i UKM´s fylkesmønstring med sin Elvis Presentasjon av fremtidens byggeløsninger, med materialer i tre, solcelle- Presley-tribute, og vi ser med forventning fram til deres forrykende show! panél, blomstertak og produkter fra bl.a. Superwood, Hunton og Termowood. *Billetter til konsertene kan kjøpes på Maxbo Hurdal, Molstad, Auto´n og Servicetorget fra onsdag 1. juni. Voksne 150,- / Barn u. 18 år 50,Små og store barn ønskes velkommen til barneyoga, fortellerstund i Det vil selvsagt være god mat og drikke fra lokale aktører, du kan teste stabburet, hest og vognkjøring, teaterforestilling (“Sagnet om den gylne EL-sykkel, det vil være flere salgsstander - samt masse annet. Følg med kongle” - om hvordan Hurdalssjøen ble til), hopping på AirTrack, og ikke for fullstedig tidsfestet program på Sustainablevalley.no og facebook. minst koselige møter med alpakka, villsau og mange andre gårdsdyr, (c)MIR / (c)J.H. KNUTSSON

Aktiviteter for barn

ARRANGØR:

24

MEDARRANGØRER:

PARTNERE:

MEDIEPARTNER:


Velkommen til skog og utmark

* Restaurant * Camping * Båtutleie * Beachvolley * Sandstrand * Kano/ kajakk

Vi kan tilby over 50 km med skogsveier, badeplasser, merkede stier, rasteplasser, fiskeplasser og handicapfiskeplass, bær-/sopp-sanking, vedhogst, hytter med mer. GOD TUR TIL SKOGS! Husk vegavgift!

EUB annonse

Almenningen ønsker alle velkommen til skogs!

2080 EIDSVOLL Tlf. 63 92 27 80 www.eidsvoll-almenning.no

Opplev Mjøsa i sommer! Evjua er full av gode naturopplevelser, enten du leier sykkel, kano eller båt - eller om du vil spasere over de idylliske gårdstunene i Totenvika og bare nyte utsikt og atmosfære. Restauranten Viken II serverer deilig lokalmat på brygga. Se www.evjua.no for meny og andre opplevelser ved Mjøsa!

958 13 385 | idyll@evjua.no | www.evjua.no

Kun en times bilt fra Os ur Velkom lo! men!

Rik på dyr og natur Tangen Dyrepark ligger en time nord for Oslo. Hos oss kan du oppleve mange ulike dyrearter! Dyrene lever i de vakre naturomgivelsene tett inn på gangstiene som løper gjennom parken. Nesten alle våre dyr kan fôres med parkens fôrposer. Dette er en unik måte å komme nærmere dyrene. Deilig stor lekeplass, varme griller og picnic områder Ha det moro med familie og venner på lekeplassen med rutsjebane, gynger og mye mere. Spis og kos dere - nyt gjerne din medbrakte mat ved våre mange picnicbord eller benytt våre griller helt gratis. Vi har kull og tennveske - dere griller. Suvenirbutikk Besøk vår suvenirbutikk som ligger ved inngangen.

For mer info se vår hjemmeside www.tangendyrepark.no Tlf. 62 57 69 50 Åpningstider 10-17 Følg på facebook! TANGEN DYREPARK

25


GJØVIK

SOMMER PÅ

33

ØVRE R Fløytensætra

Skreikampen 698 32 Hol Øverbygda

Hersjøsætra

61 Sandviken

Jonssvea

STEINSJØEN

Rundhaugen

Vassdrag/ tettsteder

E6 mat/bensin 9. Kløfta: Mat og bensin. 10. Jessheim nord: Hoteller, MacDonalds og bensinstasjon. Fredsstjernen. 11. Dal: Bensinstasjon, noe å bite i. 12. Andelva: Nade- og rasteplass, båtslipp. 13. Eidsvoll Verk: Vegkro. Bensinstasjoner. 14. Minnesund: Bensinstasjon/mattilbud.

Tog/fly 15. Eidsvoll stasjon 16. Eidsvoll Verk stasjon 17. Oslo Lufthavn og togstasjon 18. Kløfta stasjon 19. Dal stasjon 20. Hauerseter stasjon 21. Nordby stasjon 22. Jessheim stasjon 108. Årnes stasjon 109. Bodung stasjon 110. Haga stasjon 111. Auli stasjon 112. Rånåsfoss stasjon

Topptur 29. Mistberget 663 moh (Eids.) 30. Marifjell 717 moh. (Nann.) 31. Fjellsjøkampen 812 moh (Hur.) 32. Skreikampen 698 moh (Eids.) 113. Ursknappen 501 moh (Nes) 114. Prekestolen 410 moh. (Gj.) 115. Hasleråsen sø. 313 moh. (Ull) 116. Lushaugen 812 moh. (Gran/Hur) 152. Ninabben 444 moh. (Eids.)

59

Falla

LYGNA

85

180

Tuvsætra

96

116

Rognstad

Enga

5 Brustad 100 Tømte

329

84

Middagskollen 657 75

BYUA

TISJØEN

47e

409 Bundli

Morskogen LYSJØEN 352 OTT E6 GRØNNSJØEN #

Lønnt bråta

Korslund # Ørbekk

Rynes

47f

51

Byrud

40

41

N.FLØYTA Ø.HOL Langset 80 Ninabben 444

56 33. Nordbytjernet, 152 # Ullensaker Minnesund 48a NordE6 34. Ljøgottjernet, 180 sæter 2b Ullensaker Haugnes 14 Vestlia Lynes 35. Hersjøen, 47d Mistberget 29 HOLSJ Tømte Ullensaker 663 ØYANGEN Tajet Habberstad 277 36. Aurtjern, Østerud 442 97 1a 408 Ullensaker G Hemli 181 37. Stordammen Damstua Parishøgda Rustadbruk Borgen, Ullensaker Ås Langton 38. Hvamsætertjern, Sandsnes42 101 Ullensaker 47c 98 54 sætra 15 # Eidsvoll 39. Årnesstranda, 25 NETSJØEN Dalssætra HURDALS52 4 JØNSJ Feiring, Eidsvoll Marifjell 30 181 197 SJØEN 47b+48b 78 40. Nord-Fløyta, Eidsvoll 717 Sandsnes Kjønstadsætra 47a Brensmork KVERNJØEN 41. Øvre Hoelsjø, Eidsvoll Styrigrenda 176 13 Nebbenes Bårli J 120 42. Fløyta, Eidsvoll 55 470Kvernsjøstua HONSJØEN 152 Eidsvoll Verk v 452 E6 Sollia 43. Gåfossen, Nannestad Engersætra 177 59 44. Storøyungen, Nannestad 27 # 1b 45. Stordammen, Nannestad 16 Helleren Bøn Finstad Steinsgård 12 46.Lysdammen, Gjerdrum STRÅTJERN 47g 47. Hurdalssjøen. 89 50 Råholt Frilset 299 Asakskogen Burås a-Prestsand, b-Rød7 502 HØNEFOSS Sundby vika, c-Langton, 81 # LÅ Døli Linderud d-Haugnes (camMan Maura Nordmokorset LEIRA 43 ping), e-Åsanden, f-Meieri- Snellingen 11 19 Hasler120 120 odden, g-Lima. (DNT Oslo) 74 35 # 176 312 48. Dykking: Mjøsa/Vorma Råbjørnhytta Dal åsen Hogset 73 (a) sør for Minnesund(DNT Oslo) 176 bruene, vraket Dølen. 14 RÅBJØRN 292 480 Kringlevangen 63 86 490 Rødvika (b) Hurdals114 Preståsen AURTJ. 36 RudsRo 35 HERSJØEN sjøen, orienterings- Morstadsæter Mogreina kampen Moreppen 57 løype under vann. 159 Rustad- 88 65 93 6 141 49. Høversjøen, moen 35 Trandum E6 Nannestad 68 Brårud Hurdal 60 Harestua KopperudVestreOslo Lufthavn 50. Råholt bad 151Homle RÅSJØEN BJERTNES- ROTUA 480 åsen GarderGardermoen 117. Veslesjøen, Nes 64 20 120 Paradis- Elsjø- SJØEN 335 # Hauerseter 71 118. Funnefoss, Aursta Li 95 kollen høgda # 26 måsan Daskerudstranda. 17 Nordkisa 179 Vilberg 119. Sagstusjøen, Åsgreina N 28 Aur- F 120. Merrahølen, Nes Hakkim 45 Jødal stad 174 121. Hvamsetertjernet, Nes 67 10 122. Buesnabben, Nes Furuset 58 21 Nordby Romeriks- Trugstad NORDBYTJ. 44 123. Fløyta, Nes 90

EIDSVO

50

NANNESTAD

Bekkestua (DNT Oslo)

åsene

54

Svendby123-120 Feiringklinikken HasselStordalbakken 2a setra

Flaen Ødemark

HURDAL Hekkentjernstua

E6

39 MJØSA

SKRUKKLISJØEN

Bade/ dykke

Flesvik

707

812

FJELLSJØEN

HAMAR

33

Feiring 79 Røyse

31 Fjellsjøkampen

Skrukkelia

Fagernes

BERGVATN

76

77

Dalen

STORE 576 SVARTUNGEN

Røsåsen

49

Stefferud

532

VORMA

1 A-B. Hurdalssjøen/Andelva 2 A-B. Mjøsa/Vorma 3. Jessheim by: Kommune- og handelssentrum, kulturhus, kino, bibliotek og storsenter. Jessheim stasjon. 4. Eidsvoll, Sundet: Kommunesentrum. Kafeer og kultur. Bibliotek. Shopping. 5. Hurdal, torget: Kommunesentrum. Skole, idrettshall og kultursenter. Bygdekino. 6. Nannestad: Kommune- og handelssentrum. Bibliotek. Idrettshall. Shopping. 7. Råholt: Handelssentrum. Kjøpesenter med et stort utvalg av butikker. Badeland. 8. Ask, Gjerdrum: Kommune- og handelssentrum. Kulturhus, bibliotek og hotell. 9. Kløfta: Handelssentrum med kjøpesenter sør for Jessheim. Jernbanestasjon. 105. Årnes. Administrasjonssenteret i Nes kommune, kommunens handelssentrum sammen med Vormsund. 106. Vormsund. Kjøpesenter. 107. Glomma

Helgedalen

Pipfjellet

99

59

70

104

Rustad

87 Holter

91

Nordby

#

Haga

120

48

Groh

Algarheim 174 Onsrud

E6

E16

Rød

Rolstad

ULLENSAKER 38

Ullern

66

Lund

BUVANNET

83 Heni

Spikertjernkoia(DNT Oslo) 82

GJERMÅA 46 Askkroken

114

Sand

24 3 33 99 Jessheim 140 22 178 Løkenfeltet 34 62 92 178 Eltonåsen 72

Raudfjell

Bekkeberget 8 Ask 103

37

Holum

94 9 18 LEIRA Kløfta 9 102

GJERDRUM 120

#

E16

Borgen Stokker

Vettal

Holtfj. 277 453 69 Holt 463 477

E6

OSLO

1 Nes

H

121 132

Ho Flaks

Rånås 173 1

112 SKEDSMOKORSET

26

28

R


ROMERIKE Aktivitet/sport

Opplevelser

23. Funnefoss stadion, Fu/Vo fotball 24. UKI Arena: Ull/Kisa Fotball 24. Jessheim friidrettsstadion - Ull/Kisa 24. Jessheim skatepark 25. Myhrer: Eidsvold Turn Fotball TSJØEN 26. Nordkisa: Hauerseter Fotball 369 27. Bøn stadion: Eidsvoll 1814s N 28. Gardermoen motorpark tj.28. Gardermoen Raceway an 567 124. Nes arena (friidrett innendørs)

51. Smaragdgruvene, Byrud gård 52. Skibladner, Eidsvoll brygge 53. Gullverket gruver, Farmengården (TV2) 54. Eidsvoll bygdetun og Eidsvoll Okkupasjonsmuseum 55. Gardlimåsan, Maura 56. Mjøssamlingene 57. Trandumskogen 58. Romerike landskapsvernområde, minnelund flystyrt 1945 59. Eidsvollsbygningen med Wergelands Engerfj. hus, Kafé Standpunkt og demokratisente1 ret. Industrihistorisk sti, Andelva. LSJ. 59. Galleri Festiviteten. Bygget som festlo102. Miklagard, Kløfta. kale for ansatte i Mathiesen Eidsvold Værk. 53 103. Gjerdrum golfbane. I dag galleri, kafe og brukskunstutsalg. 150 104. Ullensaker golfklubb. 59. Stallgården: Ridehuset, Stallen, Ungs125. Hvam golfbane tallen, Vognskjulet og Automobilstallen. 126. Rommen golfpark 59. Mago A: Nasjonal kraftstasjon for samtidskunst, musikk og scenekunst. JØEN 60. Gardermoen kulturpark med UllensaNORDker museum og Forsvarets flysamling. 181 ODAL SAS-museet. Gullverket 61. Feiring Jernverk og Jernverks149 spelet. Feiring jernverk ble anlagt MURUA Storbråten i 1798 og var i drift i åra 1806 til UTSJØEN STEINSJ. 1818, som en del av Eidsvoll værk, eid av Carsten Anker. Ursknappen GrueJØENvangen 62. Raknehaugen. Nordens 501 429 113 største gravhaug. Haugen er oppført ca. 528-546 e.Kr. a 395 Jøndals63. Kringler gård 378 vangen 64. Vikinggarden Maurenga. 322 Kopi av langhus - vikingegarGARSJØEN dens gildestue. Ertsrudberget 65. Nannestad Bygdemuseum 418 NETSJ. 66. Konsta, Gjerdrum. Dalsgruva, ROTTJ. 411 Smedstadgruva og Myrgruva. «Kon120 Vardehøgda sta» vasshjul, diameter på 10,5 m. ÅGSJ. Sagvangen 67. Fredsstjernen. Utført av Vebjørn Sand. nnerud 68. Råsjøen, Nannestad. En viktig ar123 Slutten beidsplass med seter, smie og skogbruk. I dag knutepunkt for friluftsliv. Ved Råsjø481 BjørgenELLINGSJ. en ligger «Jaktslottet» og Råsjøstua. Hovland 69. Kauserud Mølle. Kulturmiljø repre135 Skogbygda 47 sentativt for den gamle vannbaserte og Ingeborgrud olstad jordbruksnære industrien. Fenstad Åland 70. Gjermåa, Gjerdrum. Steinkistedam482 179 1 mene (rest.) i utløpet av Gjermenningen. 481 Bårhaug 134 KampåK 71. Hauerseter leir. Militærleir bygget AM 146 177 opp av tyskerne under andre verdensPÅ Hol krig. Brann- og slangetårnet og flere 145 483 A Rustad bygninger er synlig fra vegen. adSKARNES Sundbyhagen 72. Kråkfoss, Ullensaker. Det største n Åvol 481 vannfallet i Ullensaker, er i mange hun144 23 Nordby Oppåkermoen dre år blitt utnyttet til sagbruk, møller og Flakstad Arnestad E16 GLOMMASeterstøa kraftverk. 73. Risebru. Tidligere et lokalt 118 130 480 175 106 126 107 sentrum, med blant annet sagbruk, mølFinstad le, brennerianlegg og gjestgiveri. VormsundHenni 80 129 Husmo heim 143 E16 301 Bjørk 316 Alm127 177 åsen 124 Rotnes 139 293 skollen Røsåsen 108 Vålhaugen 479 Auli Årnes 105 142 Fossum Smedstua LANGVT. 372 Hvam 173 355 128 119 SAGSTUSJ. 131 Vestby Sagstua 125 Udnes 175 117 VESLESJ. FALTJ. Fundlihøgda 383 138 Fjellfoten 109 479 478 332 136 Stensrud DRAGSJ. 107 364 orgen TAKHOLTTJ. Høgda stad Munkerud Korpåsen 368 110 Kjussæter ROMSJ. NETTMANGEN ParadisHaga myra 390 133 381 401 111

Golf

OLL

KAM

PÅA

30

NES

74. Økrisetra, Romeriksåsen. En 7 km lang seterveg starter fra Økern gård. Økrivegen (skiltet). Det er skiltet til gravrøyser, kølgroper og setertufter. 75. Knaisetra. 200 år gammel, 7 størhus, 9 fjøs - best bevarte stølen i Akershus. Omtalt i P. Chr. Asbjørnsen sine huldreeventyr. 76. Hurdal Bygdetun. Lokalt museum med en samling ulike eldre bygninger og gjenstander fra flere steder i bygda. 77. Rognlisaga. Et vasshjulsagbruk fra 1865, fullrestaurert med høvelmaskin og takflishøvel. Har tidligere stått i Feiring. 127. Eventyrskolen Stein er en opplevelse for barn og voksne. Utsmykket av kjente norske kunstnere (1930-tallet). 128. Auli Mølle 1909. Mølledriften går tilbake til 1600-tallet. I ordinær drift til 1985. 129. Nes kirkeruiner. Kommunens tusenårssted. Ligger der elvene Glomma og Vorma møtes. I førkristen tid offerplass. 130. Funnefoss industriarbeidermuseum, hus fra 1910-1950 som viser enkle kår for de som arbeidet ved Funnefoss Tresliperi 131. Gamle Hvam museum. Gammel storgård. Liten kafé, salg av drops og suvenirer. Dyr på tunet. 132. Røverskansen, rester etter gammel festningsverk fra år 400-600. 141. Svanfoss sluse. Sto ferdig i 1910. Nedlagt 1973. Gjenåpnet 1993. 152. Nebbenes kafeteria. Et landemerke for bilister siden åpningen i 1959.

Kirker

94. Ullensaker kirke (Romeriksdomen). Langkirke 1958, betong. 95. Gardermoen kapell - kapell for alle religioner. Åpnet med flyplassen i 1998. 96. Hellige Trifon Skita. Kloster Den ortodokse kirke i Norge, år 2000. 133. Auli kirke. Langkirke, tømmer 1904-05. 134. Fenstad kirke. Korskirke 1703, tre. 135. Ingeborgrud kirke. Langkirke, tre. 136. Klodsbodding kapell, mur 1906/1955. 137. Nes kirke. Langkirke, mur 1860. 138. Udnes kirke. Korskirke 1708, tømmer 139. Årnes kirke. Langkirke, 1878 tegl. 140. St. Gudmund, katolsk, Kverndalen, Jessheim, 2015.

Landhandel/gårdsbutikk 97. Tømtetunet, Eidsvoll. Salg av egenproduserte poteter. Selvbetjent potetutsalg 98. Jøndal gårdsbakeri. Flyttet fra egen gård til lokaler i sentrum i 2013. Økologisk landbruk og produkter. 99. Sundbytunet, Jessheim. Bryggeri, butikk og restaurant. 99. Jessheim landhandleri. 16 kvm. rett ved siden av Jessheim storsenter. 100. Molstad Landhandleri, Hurdal. Gaveartikler, kaffe, te, og godteri 101. Loftet, Eidsvoll. Gårdsbutikk med interiørartikler på Hoel vestre. 142. Beite, Hvam vgs. Lokalprodusert mat og spesialiteter fra andre deler av landet. 143. Furuvoll, Nes. Småskalajordbruk, variert utvalg av poteter og grønnsaker. 144. Teppa, Nes. Møbler, interiør og mote i et historisk miljø. Baksteovn, lite kjøkken. 145. Hos Albertine, Veset gård, Nes. Overnatting og opplevelse i gardsomgivelser. 146. Huser, Nes. Overnatting, gardsbutikk, utstillinger, konferanser og seminarer. 147. Rolstad gård, Nes. Opplevelser og kurs. Produserer korn, skog og juletrær. 148. Smedstad gård, Gjerdrum. Driver med melk, kjøtt, kornproduksjon og turisme. 149. Storbråtan gårdsbutikk. Skinn, ullpledd, sukkertøy og kjøtt. 150. Gårdsbutikk, Lesja, Gullverket. Skinn, kaffe, te. 151. Frua i Laaven, Kjønstad Gård, Nannestad. Smykker, skinn, klør og interiør

GL

OM

M

A

A

VORM

78. Eidsvoll kirke. Norges eldste korskirke i stein, ca. 1190-1200-tallet. Tingvoll og prestegården (Henrik og Camilla Wergeland). 79. Feiring kirke. Langkirke tømmer 1875. 80. Langset kirke. Langkirke 1859, bindingsverk. 81. Råholt kirke. Langkirke1888, tegl. 82. Gjerdrum kirke. Korskirke 1686, tre. Anders Simonsens gravkammer. 83. Heni kirke, rektangulær form, 1864, tre. 84. Hurdal kirke. Langkirke 1681, tømmer. 85. Skrukkeli kapell. Langkirke fra 1923, bygget i tømmer. 86. Bjørke kirke. Langkirke 1696, tre. 87. Holter kirke. Langkirke1600 i tre. 88. Nannestad kirke. Langkirke fra 1100-tallet, bygget i mur. 89. Stensgård kirke. Langkirke fra 1902, bygget i tre. 90. Furuset kirke. Langkirke 1879, tegl. 91. Hovin kirke. Tømret korskirke, 1695. 92. Jessheim (arbeids)kirke. Bygget i mur/ Leca 1984. Totalrenoveres/bygges nytt. 93. Mogreina kirke. Langkirke 1912, tre.

3

Aulifeltet RånåsfossTranbu

VASKESJ.

FLOLANGEN

FALLTJ.

175 Kjennsmo FossKJENNSMOTJ.

368

Brautersæter

TRESJØA

VANGSTJ.

404 352

368

HANDSJ.

368 336

BUTJ. RABILLEN

17 24

82

306 479

122

376

BJØRKNESSJ.

27


313x246,5 JH3.qxp_Layout 1 03.05.16 08.45 Side 1

kr

. 2 Pr .4 ise 4 r 0 fr .0 a 0 0 ,-

SS SPØR O

OM

! T K E P S O R P

KOM OG SE HVOR FINT DET BLIR! Leiligheter fra 43-80 kvm fra kr. 2.440.000,- til kr. 4.590.000. Kjøp til fastpris nå og flytt inn i en splitter ny og moderne leilighet, høsten 2017. Det er stor byggeaktivitet på tomten. I visningssenteret kan du se nærmere på kvalitetene du kan forvente i den nye leiligheten din. Ta kontakt for spørsmål og avtal en privat visning. Vi gleder oss til å presentere leilighetene for deg!

Velkommen til visningssenteret i Romsås Allè. www.jessheimhageby3.no Megler Frode Skjevik • Tlf: 48 23 13 02 Megler Tom-Richard Seim •Tlf: 98 20 42 22 Eiendomsmegler Torkild Vinje • Tlf: 40 84 00 56

28


ENE MED

DEL OPPLEV FOR

Vinterhjul og metallic lakk inkludert i pris

I G O L O N K E T HYBRID Miljøet eboka m m o L n e ls Kjøreoppleve

Automatgir og god samvittighet er standard på våre hybridmodeller.

Begrenset antall!

NY! PRIUS+ SEVEN EXECUTIVE

AURIS HYBRID ACTIVE S

Norges mest solgte hybridbil. Med blant annet: Toyota Safety Sense, ryggekamera, cruise control og mye mer.

Norges mest populære SUV kommer nå som Hybrid. Kommer med Toyota Safety Sense, og mye mer. Levers både som 2WD og AWD.

Nå kun: 356 900,-* PrivatLeie: 2 980,-*

Nå kun: 289 900,-* PrivatLeie: 2 224,-*

Nå kun: 419 000,-* PrivatLeie: 3 863,-*

Forskuddsleie: 25 000,Fastrente 0,95% i 3 år*

Forskuddsleie: 40 000,Fastrente 1,95% i 3 år*

Forskuddsleie: 50 000,Fastrente 2,95% i 3 år*

NYE PRIUS ACTIVE STYLE

YARIS HYBRID ACTIVE S

AURIS TOURING SPORTS HYBRID ACTIVE S

Nå kun: 329 000,-* PrivatLeie: 2 975,-*

Nå kun: 219 900,-* PrivatLeie: 1 690,-*

Nå kun: 305 900,-* PrivatLeie: 2 439,-*

Forskuddsleie: 40 000,Fastrente 1,95% i 3 år*

Forskuddsleie: 30 000,Fastrente 1,95% i 3 år*

Forskuddsleie: 40 000,Fastrente 1,95% i 3 år*

5+2 seter hybrid stasjonsvogn med blant annet: navigasjon, ryggekamera, DAB+, autolys, regnsensor og mye mer.

NY! 4. generasjon Hybrid, nå flottere og bedre enn noensinne. Med Toyota Safety Sense, hengervekt opptil 725 kg og mye mer.

Norges mest populære småbil. Meget velutstyrt modell med blant annet Toyota Safety Sense, navigasjon, DAB+, og mye mer.

NYE RAV4 HYBRID ACTIVE S 2WD

Stasjonsvognutgaven av Norges mest solgte hybridbil. Velutstyrt utgave med Toyota Safety Sense, navigasjon, DAB+og mye mer.

*Inkl. frakt- lev. og reg.omk. 10 900. Årsavgift kommer i tillegg. PrivatLeie: Prius+ Seven: Forskuddsleie/etabl. geb.: 29 790,- leieperiode 3 år/45 000 km totalpris: 137 070,-. Auris Hybrid: Forskuddsleie/etabl.geb.: 44 790,- leieperiode 3 år/45 000 km totalpris: 124 854,-.RAV4 Hybrid 2WD: Forskuddsleie/etabl. geb.: 54 790,- leieperiode 3 år/45 000 km totalpris 193 858,-. Prius: Forskuddsleie/etabl. geb.: 44 790,- leieperiode 3 år/45 000 km totalpris: 151 890,-. Yaris Hybrid: Forskuddsleie/etabl. geb.: 34 790,- leieperiode 3 år/45 000 km totalpris: 95 630,-. Auris Hybrid Touring Sports: Forskuddsleie/etabl. geb: 44 790,- leieperiode 3 år/45 000 km totalpris: 132 594,-.Billån ved 35 % egenkapital. Låneeks.: Fastrente: 0,95% Eff. rente 3,22%, 150 000 o/ 5 år. Etabl.geb. 2974. Totalt 162 396,-. Fastrente: 1,95 %, eff. Rente 4,23 %, 150 000 o/5 år. Etabl. gebyr 2 974,-. Totalt 166 377,-. Fastrente: 2,95 %, eff. Rente 5,26 %, 150 000 o/5 år. Etabl,. gebyr 2 974,-. Totalt 170 421,-. Renten er subsidiert i 3 år for deretter å bli justert til normal salgsrente. Forbruk blandet kjøring, utslipp CO2 og NOx: Prius+ Seven fra 0,35 l/mil, fra 79 g/km, fra 6 mg/km Auris Hybrid fra 0,38 l/mil, fra 87 g/km, fra 5,7 mg/km. RAV4 HYBRID 2WD fra 0,49 l/mil, 115 g/km, 7,1 mg/km. Prius fra 0,39 l/mil, 89 g/km, 5 mg/km Yaris Hybrid fra 0,33 l/mil, fra 75 g/km, fra 6 mg/km Auris Hybrid Touring Sports fra 0,38 l/mil, fra 85 g/km, fra 5 mg/km. Avbildet modell kan ha ekstrautstyr. Vi tar forbehold om trykkfeil.

LILLESTRØM

JESSHEIM

EIDSVOLL

Kjeller Vest 4 Telefon: 64 83 28 00

Myrvegen 90 Telefon: 63 94 22 00

Vognvegen 27 Telefon: 63 92 46 00

Toyota Romerike AS toyotaromerike.no

29


RYDDER

EIDSVOLL. På Romerike finnes det hundrevis av kilometer med gjengrodde stier. Vi ble med og ryddet tre av dem. CHRISTINE MEKLENBORG SALVESEN redaksjon@eub.no | 63 92 27 00 Sola har begynt å klatre på himmelen når vi møtes på Øvre Rikardsbråtan i Gullverket. To mannfolk lener seg på hver sin greinsag mens de prater muntert. På avstand ser de ut som mannen med ljåen, men skinnet bedrar. Det eneste som skal bøte med livet denne dagen, er krattskogen som har overtatt gamle stier i Gullverket.

GAMLE GRUVER Planen for dagen er enkel: Vi skal ta oss inn den gamle stien til Larsputten og derfra se om vi kan komme oss over til Tretjennsmyra og veien ned til Holsvangen og Røysivangen. Der hvor stiene har grodd igjen, skal vi åpne dem. – På vestsida av Larsputten var det gruver, sier Lars Erik Ruud og peker på skjermen hvor vi ser flyfoto av området. – De må ha hatt en vei for å frakte malmen over til Verket. Den veien må det være mulig å finne rester av.

LARSPUTTEN Vi blir enige om at det høres ut som en god plan og legger i vei mot travbanen som er gjemt inne i skogen i Gullverket. Her starter den hvitmerkete stien mot Larsputten. Vi er spent på terrenget og på hvor mye som må gjøres. Målet vårt er å åpne stien nok til at det skal være mulig å ri der, og det betyr at vi må rydde et stykke opp i høyden. I tillegg kan det ikke være for bløtt.

RIDESTI – Vi har et samarbeid med Eidsvoll almenning om å åpne gamle stier, forteller Gunnar Fodstad fra Gullverkstallen. – I tillegg får vi lov til å rydde nye med tanke på ridning. Sammen med Gullverket hesteritt og utegangstall har vi en plan for hvilke stier som må ryddes. Vi ønsker å kunne ri mest mulig i skauen i stedet for på bilvei. Dessuten er det viktig å ha steder å ri om vinteren hvor vi ikke kommer i konflikt med skiløpere eller hundekjørere.

KULTURMINNER Stinettet i Eidsvoll er et finmasket nett av alt fra traktorveier til de spinkleste små stistreker som forsvinner inn mellom

30

VILLE VEGER

granleggene. En gang var dette viktige ferdselsårer for folk til fots og på hest. Fra Gullverket er det kort vei over til Korslund, Langset og Habberstad, og her gikk det naturlig nok stier. Etter hvert som det ble anlagt bilveier, har stiene blitt mindre og mindre brukt. Noen av dem er i dag lite mer enn terrengets egen hukommelse om veien som en gang var. – Det å rydde sti er ikke bare i ren egeninteresse, påpeker Gunnar. – Det handler også om å være med på å ivareta en del av kulturarven.

MANGE STIER Den første delen av stien er myrete og våt. I speilbildet fra bekken ser jeg Gunnar og Lars bevege seg frem og tilbake på leiting etter en passasje. I utgangspunktet har vi ikke tenkt å bygge klopper, men finne en vei i terrenget slik det er. Jeg tar meg i å tenke at ideen om å gå mot Larsputten var dårlig. Det hadde vært langt bedre å gått løs på en av de andre stiene vi har lovet å rydde, som stien fra Ørkyttjennet via Sannervangen og Lynessetra til Høgbruhaugen. Denne stien vil gjøre det mulig å komme seg rundt Nedre Holsjøen, og den vil koble oss på stinettet rundt Nord-Fløyta i den ene enden og stien mot Røysivangen i den andre. Da åpner det for riktig lange turer innover i skauen.

TUNGT ARBEID Men så viser det seg at det finnes en vei rundt det våte partiet og jeg blir igjen optimist. På den andre sida av myra klatrer stien oppover. Vi ser den hvite merkinga innimellom småfuruene, og det er her selve ryddingsarbeidet starter. Vi er vel utstyrt: tre ryddesakser, to greinsager og ei vanlig sag fordelt på oss fem. Jeg går foran sammen med Marianne Amlien og Aina Halldén og klipper de laveste greinene. Bak oss kommer kara med greinsagene og tar de øverste. Det er tungt arbeid, og det går sakte. Svetten renner i strie strømmer, og det føles som om saksene er skjemme. – Grana er så seig at jeg nesten ikke kommer gjennom med greinsaksa, sier Marianne.

SKOGENS KATEDRAL Etter nesten to kilometer kommer vi til et dele. Rett frem er det merket med gult. Til venstre går den hvitmerkede stien. Vi holder et krigsråd. – Den gule er det nok far hennes Aina som har merket, sier Lars. – Den går helt sikkert til Larsputten. Den hvite kan være en ny trasé som kommer igjen inne ved vannet. Skal vi følge den og se? Så gjør vi det. Stien stiger svakt og kom-

mer inn i gammel granskog. Det er lyst og luftig, og over alt ligger det mosekledde kampesteiner. Det er som å tre inn i en skogens katedral. – Det er så utrolig vakkert sier Aina og lar blikket sveipe over skogbunnen. – Mosen gjør at alt ser så mykt ut. Jeg får nesten lyst til å gå bort å klemme steinene.

KAFFEPAUSE På den andre siden av katedralen forsvinner stien. Vi når det djupe sporet av en skogsmaskin, og merkinga opphører. Rett frem er det en naken, tørr rabb, og vi rusler opp dit og slenger fra oss sakser og sager. Kaffetermosene kommer opp av sekkene, og det er deilig å legge seg på ryggen og stirre opp på den blå himmelen. Resten av verden eksisterer ikke. Alt som finnes, er denne plassen i sola, langt inne i Gullverket, hvor reinlaven kraser mot ryggen og hvor fuglene synger innover i skauen. – Folk skulle visst hva de går glipp av, sier Marianne og lukker øynene mot sola.

KOMPASSKURS Vi tar en kikk på GPS-en og må innse at vi nok skulle ha fulgt den gule merkinga om vi skulle ha kommet oss til Larsputten. Stikrysset førte oss rett nordover, mens Larsputten ligger i øst. Alt håp er allikevel ikke ute. På kartet ser vi at vi er cirka én kilometer fra grusveien som vi har hatt som endelig mål for turen. På flyfotoet ser det ut som om det er mulig å følge veien skogsmaskinen har laget. Men terrenget ser også lovende ut. Vi pakker ned kaffetermosene, tar kompasskurs og begynner å gå.

3 KILOMETER Vi er skikkelig ute i skauen nå. Det er tiurmøkk og æljmøkk, men ingen spor etter mennesker. Et myrparti sender opp en lukt av varm sommer, og det er lite kvisting som skal til – men desto mer merking. På et skogsfelt ligger et gammelt vindfall tvers over det som er den naturlige traseen, og kara tar tak og løfter det vekk. På toppen av hogstfeltet er vi tilbake ved sporene etter skogsmaskinen, og nå følger vi dem. Her og der er de dype og fylt av vanndammer og froskeegg, men det er ikke noe problem å kommer seg rundt pyttene. Snart ser vi grusveien med den lille rundkjøringa ved enden. Det er en rar følelse å sette beina ned på den jevne overflata etter å ha gått så lenge i terrenget. Aina faller ned på kne og kysser grusen på fleip. Vi andre slenger oss ned og fisker frem GPSen. Tallenes tale er klar: Vi har brukt 4,5 timer på å rydde 3,3 kilometer sti. Der det finnes vilje, finnes det vei.


«Det handler også om å være med på å ivareta en del av kulturarven.»

TILGJENGELIG for folk flest EIDSVOLL. Nå skal skogen i Eidsvoll almenning bli enda mer tilgjengelig for folk flest. – Takket være en rekke entusiaster åpner vi nå stier som har vært igjengrodd i flere år, sier allmenningsbestyrer Karin Hägg. Tanken på å ta tilbake de gamle stiene oppsto i fjor, da innspillingen av Farmen gjorde at et helt friluftslivsområde ble stengt for allmennheten. Behovet for å legge til rette for friluftsliv flere steder i allmenninga ble plutselig sterkt. – Vi bestemte oss for å rydde gamle stier og fikk i stand et samarbeid med Bokkedalsgjengen, Eidsvoll Lions og Minnesund Vel, forteller Hägg. – Det er en fantastisk gjeng entusiaster, og de kom med forslag til en rekke stier som kunne ryddes. Etter å ha diskutert og planlagt, har vi nå kommet frem til et stinett som vi mener det skal være mulig å vedlikeholde.

GAMLE VEGER Mange av stiene er gamle veier som har grodd igjen. Det bærer også navnene preg av. Fra Utsjøen går stiene Vognvegen, Karl Johan og Plankevegen. En gang var dette viktige ferdselsårer for å frakte plank, for ved Utsjøen lå det sag. Før stiryddinga skulle man være mer enn middels godt kjent for å finne disse stiene. Nå vil de ble merket med blå fliser, og i løpet av sommeren kan man få oversikten over stinettet når almenninga gir ut et nytt kart.

LIONS Den midtre delen av allmenningas skog er det Lions som rydder. Allerede er stien fra Røysivangen og opp til grusveien innover mot Tretjennsmyra ryddet og merket. Det samme er stien over til Tutlidalen, og fra Tutlidalen til gapahuken i Lesjabråtan slik at det går an å gå en runde. Lenger nord har Lions ryddet stien fra gruvene og over Lønntjennet. – Vi tar stiryddinga som en tur og koser oss, sier Lars Saxhaug i Eidsvoll Lions. – I og med at vi har kafé på Lønntjennbråtan om sommeren, har vi en interesse i at området brukes. Og veldig mange av oss i Lions er glad i å gå i skauen.

ET PAR TIMER Det er ikke tenkt at stiene i seg selv skal utgjøre et nett for å komme seg fra Minnesund til Styri. I stedet er tanken at man skal kunne gå en merket runde. – Det blir ikke så mange halvtimesrunder, sier Hägg. – De fleste rundene vi merker, vil det ta et par timer å gå.

31


EIDSVOLL. De fem store er Bokkedalen, Mistberget, Hasleråsen, Skreikampen og Ninabben. Men kommunen er full av mindre kjente turer som er vel verdt besøket. Her er fire forslag litt utenfor allfarvei. GRUVENE VED ØVRE HOLSJØ Gjemt inne i skogen i Gullverket kan man finne dype gruver, rester av en jernbane og vakre gulvfliser. For drøye hundre år siden var det et helt samfunn her – i dag er det bare restene igjen. For å komme hit, følger man Gullverkvegen forbi bommen ved Knoffsløkken og rett frem til man parkerer ved Lynesvangen (hvor markedet i Farmen ble arrangert, og hvor skiløypene starter om vinteren). Man kan parkere her, eller man kan kjøre helt inn til enden av veien som går på vestsiden av Øvre Holsjø. Ved enden av denne veien er det en informasjonstavle over området. (Tips: Ta mobilbilde for å ha med et lite kart.) Herfra går det av en godt merket sti vestover opp ei kneik. Ved å følge denne passerer man gapende gruvekjefter og ei lita jernbanevogn. Lenger inn kommer man til restene av den gamle fabrikken. Over alt er det rester fra gruvedrifta, og det er mye å se på. Returen kan legges sørover, forbi storbrakka, som var en leilighetsgård for arbeiderne i gruvene. Lions har nå ryddet stien videre, så det er mulig å gå forbi Lønntjennet og ned igjen til parkeringsplassen ved Lynesvangen. Turen er lettgått og artig, med mye å se på.

32

HØGDA OG JØNDALSVANGEN

VOGNVEGEN TIL UTSJØEN

EVENTYRSKOGEN PÅ DOKKEN

Høgda – eller Engerlia, som det heter fra gammelt – er en flott utsiktstopp på østsida i Eidsvoll. Herfra ser man Mistberget, siloen i Sundet, Hurdalen og Råholt. På toppen er det gapahuk, bålpanne – og bok til å skrive seg inn i. Det er enkelt å komme til Høgda fra Setertjernet, hvor det er en stor parkeringsplass. Stien er godt merket hele veien opp til Høgda, og videre derfra til Jøndalsvangen. Returen til Setertjernet kan legges langs veien eller via Bokkedalen. Turen kan dessuten gjøres lenger ved å starte fra Februa på Styri eller ved Brennhaugen.

Mellom Spyttmyra i nord og Hatteråsen naturreservat i sør strekker vognvegen seg, som en tynn strek gjennom terrenget. Stien starter rett innafor grinda på Storbråtan og ender ved Gruevangen, litt sør for Utsjøen. Området er urørt og oppleves som øde. Få steder i Eidsvoll føler man seg lenger fra folk enn her. Stien er blåmerket, men kan være litt vanskelig å se der den tar av fra tydelige traktorspor like etter Storbråten. Lenger sør er det et par våte partier, men det er mulig å gå litt opp på rabbene på oversida. Vil man ikke gå helt til Gruevangen, er et alternativ å følge den merkede stien gjennom Hatteråsen naturreservat og over til Smievegen. Det kan være en utfordring å finne veien gjennom et stort hogstfelt på den andre siden av reservatet, men det går greit å «gå etter nesa» til veien.

Mellom jordene på Dokken og Vorma ligger et lettilgjengelig og lettgått turområde. Her har Dokken Vel ryddet og merket halvannen mil med stier på kryss og tvers i et på alle måter imponerende stinett. Det er mulig å ta seg ned til Julsrudevja og ut til Vorma. En gapahuk kneiser over jernbanen lengst sør på området – og hit er det også mulig å komme med rullestol. Aller mest spennende for de minste er allikevel eventyrskogen. På et lite område av skogen har entusiastene på Dokken satt ut figurer, dokker, bamser og leker. Et sted sitter det dokker rundt et bord og har teselskap. Et annet sted samler dyrene i Afrika seg rundt en trestamme. Dette er et paradis for de aller minste, og det er ikke noe problem å få dem til å gå. Et veldig artig turmål for hele familien!

UT PÅ TUR!


og minimum 1-års GARANTI

B

Velholdte bruktbiler Se mange bilder og mer info per bil via

www.sebil.no/4

Pris

8 år - kontant 40.000,16 16 16 15 15 13 13 12 11 11 11 11 09 08

mnd.

Hyundai Tucson 2.0crdi Panorama 4wd a/t 495.000 Hyundai i20 1,2 Comfort 5-d . . . . . . . . . . 189.000 Hyundai Tucson 2.0 crdi 4wd a/t plusspk. 439.000 289.000 Hyundai i30 1,6 CRDI Teknikkpakke Stv. Hyundai i20 1,2 Pluss Pakke 5-d . . . . . . . . 195.000 Hyundai ix35 Comfort 2WD . . . . . . . . . . . 229.000 Audi A3 2,0 crdi Sportback automat . . . . . 229.900 Hyundai ix35 2,0 CRDi Comfort 4WD . . . . 239.000 Hyundai ix35 2,0 CRDI Comfort 4WD . . . . 225.000 Hyundai i40 2,0 Prem! 177HK Stv. . . . . . . 199.900 Hyundai ix35 1,7 CRDI Premium . . . . . . . . 199.000 189.000 Hyundai i40 1.7 crdi comf. automat Stv. 199.000 Hyundai Santa Fe 2.2 crdi auto. gls 4wd Hyundai Santa Fe 2.2 gls 5S auto.4wd Lux 189.000

5.673 1.950 4.991 3.167 1.999 2.437 2.448 2.558 2.338 2.072 2.072 1.950 2.072 1.950

6 år - kontant 20.000,-

Pris

mnd.

155.000 175.000 169.000 165.000

2.261 2.573 2.480 2.390

Pris

mnd.

1,99% * 1,99% rente

**

1,99% rente rente Vår største nyhet noensinne - nå med 1,99%* rente!

Nyheten Nyheten Suberb Suberb er er blitt blitt enda enda større større enn enn sin sin forgjenger forgjenger med med klassens klassens største største bakseteplass, bakseteplass, bagasjerom bagasjerom og og plass plass til til alt alt du du eller eller familien familien har har lyst lyst til til åå ta ta med med på på veien. veien. Frem Frem til til 31. 31. august august har vi ekstra gunstig rente på nye Suberb, Citigo og Yeti. Kom innom for et ekstra har vi ekstra gunstig rente på nye Suberb, Citigo og Yeti. Kom innom for et ekstra godt godt tilbud! tilbud!

12 11 11 11

Kim Kim Brenna Brenna Mobil: Mobil: 992 992 76 76 086 086

Hyundai i30 1,6 CRDI Comfort 5D . . . . . . Hyundai i40 1,7 CRDI Prem. 136 hk! Stv. . Petter Petter Tore Tore Lien Lien Mobil: 948 360 Hyundai i40 1,7 crdi Prem. Stv. . Mobil: . . 948 . .6565 .360 .. Hyundai ix35 2,0 crdi Classic 136hk 4wd .

Tibudet Tibudet gjelder gjelder alle alle nye nye Citigo, Citigo, Yeti Yeti og og Superb Superb frem frem til til 31.08 31.08 2016. 2016.

*Kampanjerente *Kampanjerente 1,99 1,99 %, %, eff. eff. rente rente 4,06 4,06 % % ved ved lånebehov lånebehov kr kr 150.000,150.000,over over fem fem år. år. Etableringsgebyr Etableringsgebyr kr kr 4.190,4.190,- og og termingebyr termingebyr kr kr 85,-. 85,-. Total Total kredittkostnad kredittkostnad kr kr 167.216,-. 167.216,-. Renten Renten er er subsidiert subsidiert ii tre tre år, år, for for deretter deretter åå bli bli justert justert til til normal normal produktrente. produktrente. Gjelder Gjelder finansiering finansiering gjennom gjennom ŠKODA ŠKODA Finans. Finans. Avbildet Avbildet modell modell kan kan ha ha ekstrautstyr. ekstrautstyr. Drivstofforbruk Drivstofforbruk og og CO2 CO2 utslipp utslipp Suberb Suberb fra fra 4,0 4,0 l/100km, l/100km, 105g/km. 105g/km.

Vår største nyhet noensinne nå med 1,99%* Vår største nyhet noensinne - nå -med 1,99%* rente!rente!

Energivegen Energivegen 1,1, 2069 2069 Jessheim Jessheim Tlf.: Tlf.: 24 24 03 03 46 46 00. 00. mollerbil.no/jessheim mollerbil.no/jessheim

Nyheten Suberb er blitt enda større enn sin forgjenger med klassens største3bakseteplass, år - kontant

Nyheten Suberb er blitt enda større enn sin forgjenger med klassens største bakseteplass, bagasjerom og plass alteller du familien eller familien har å ta påFrem veien. til 31. august bagasjerom og plass til alttildu har lyst til lyst å ta til med påmed veien. til Frem 31. august har vi ekstra gunstig rente på nye Suberb, Citigo og Yeti. Kom innom for et ekstra godt tilbud! har vi ekstra gunstig rente på nye Suberb, Citigo og Yeti. Kom innom for et ekstra 11 godt Nissan tilbud! Micra

ÅPNINGSTIDER: ÅPNINGSTIDER: Mandag Mandag -- onsdag: onsdag: 09:00 09:00 -- 17:00 17:00 // Torsdag: Torsdag: 09:00 09:00 -- 19:00 19:00 Fredag: Fredag: 09:00 09:00 -- 17:00 17:00 // Lørdag: Lørdag: 10:00 10:00 -- 14:00 14:00

Kim Brenna 5.000,Kim Brenna

Mobil: 992 76 086

Mobil: 992 76 086

1.2 ACENTA 5-d . . . . . . . . . 89.000 Petter Tore Petter Tore Lien godkjent! . Lien . . . . . 24.500 05 Mazda 3 1,6 Leveres EU Mobil: 948 65Mobil: 360 948 65 360 Nissan Almera 2,0 GTI Nismo Rallybil . . . 290.000 98 98 Nissan Almera 2,0 GTI Sjelden vare! 3D . . 29.000

Tibudet gjelder alleCitigo, nye Citigo, Yeti og Superb 31.08*Kampanjerente 2016. *Kampanjerente 1,99 4,06 %, eff. rente 4,06 % ved lånebehov kr 150.000,Tibudet gjelder alle nye Yeti og Superb frem tilfrem 31.08til2016. 1,99 %, eff. rente % ved lånebehov kr 150.000,overår.fem år. Etableringsgebyr kr og 4.190,og termingebyr kr 85,-. Total kredittkostnad 167.216,-. Renten er subsidiert i tre år,å for deretter å bli justert til normal over fem Etableringsgebyr kr 4.190,termingebyr kr 85,-. Total kredittkostnad kr 167.216,-.krRenten er subsidiert i tre år, for deretter bli justert til normal produktrente. finansiering gjennom ŠKODAAvbildet Finans.modell Avbildet modell kan ha ekstrautstyr. Drivstofforbruk ogSuberb CO2 utslipp fra105g/km. 4,0 l/100km, 105g/km. produktrente. GjelderGjelder finansiering gjennom ŠKODA Finans. kan ha ekstrautstyr. Drivstofforbruk og CO2 utslipp fra 4,0Suberb l/100km,

Energivegen 1, 20691,Jessheim Energivegen 2069 Jessheim P Tlf.: 24Tlf.: 03 24 46 03 00.46 mollerbil.no/jessheim 00. mollerbil.no/jessheim

2.077 622 Kont. 723

ÅPNINGSTIDER: ÅPNINGSTIDER: Mandag - onsdag: 09:00 - 17:00 /09:00 Torsdag: 09:00 - 19:00 09:00 - 19:00 Mandag - onsdag: - 17:00 / Torsdag: Fredag: 09:00 - 17:0009:00 / Lørdag: 10:00/ -Lørdag: 14:00 10:00 - 14:00 Fredag: - 17:00

Bruktbilkampanje

Prøvekjør hos oss fra 25. mai

Kampanjetilbud: 2-års GRATIS serviceavtale, kampanjerente på kun 3,95% og minimum 1-års GARANTI Velholdte bruktbiler! Se bilder og mer info per bil på www.sebil.no/4 16 16 16 15 15 13 13 12 11 11 11 11 9 8 12 11 11 11 11 5 98 98

8 år – kontant 40.000,Hyundai Tucson 2.0crdi Panorama 4wd a/t Hyundai i20 1,2 Comfort 5-d . . . . . . . . . . Hyundai Tucson 2.0 crdi 4wd a/t plusspk. Hyundai i30 1,6 CRDI Teknikkpakke Stv. Hyundai i20 1,2 Pluss Pakke 5-d . . . . . . . . Hyundai ix35 Comfort 2WD . . . . . . . . . . . Audi A3 2,0 crdi Sportback automat . . . . . Hyundai ix35 2,0 CRDi Comfort 4WD . . . . Hyundai ix35 2,0 CRDI Comfort 4WD . . . . Hyundai i40 2,0 Prem! 177HK Stv. . . . . . . Hyundai ix35 1,7 CRDI Premium . . . . . . . . Hyundai i40 1.7 crdi comf. automat Stv. Hyundai Santa Fe 2.2 crdi auto. gls 4wd Hyundai Santa Fe 2.2 gls 5S auto.4wd Lux 6 år – kontant 20.000,Hyundai i30 1,6 CRDI Comfort 5D . . . . . . Hyundai i40 1,7 CRDI Prem. 136 hk! Stv. . Hyundai i40 1,7 crdi Prem. Stv. . . . . . . . . Hyundai ix35 2,0 crdi Classic 136hk 4wd . 3 år – kontant 5.000,Nissan Micra 1.2 ACENTA 5-d . . . . . . . . . Mazda 3 1,6 Leveres EU godkjent! . . . . . . Nissan Almera 2,0 GTI Nismo Rallybil . . . Nissan Almera 2,0 GTI Sjelden vare! 3D . .

Pris 495.000 189.000 439.000 289.000 195.000 229.000 229.900 239.000 225.000 199.900 199.000 189.000 199.000 189.000 Pris 155.000 175.000 169.000 165.000 Pris 89.000 24.500 290.000 29.000

mnd. 5.673 1.950 4.991 3.167 1.999 2.437 2.448 2.558 2.338 2.072 2.072 1.950 2.072 1.950 mnd. 2.261 2.573 2.480 2.390 mnd. 2.077 622 Kont. 723

Prøvekjør hos oss fra 25. mai Alle biler har kampanjerente på

3.95%

Alle biler har kampanjerente på 3,95%

Priser er inkl. reg. + årsavgift. To års gratis serviceavtale under kampanjen, samt minst ett års Det tas forbehold omPriser feil ier inkl. reg. + årsavgift. To års gratis serviceavtale under kampanjen, Alle bilergaranti. har kampanjerente på 3.95% prisene. samt minst ett års garanti. Det tas forbehold om feil i prisene.

Andreas

Per Erik

Petter

Aksel

Tove

Din lokale forhandler av bil og fritidskjøretøy

Din lokale forhandler av bil og fritidskjøretøy

2166 Oppaker • Tlf 63 90 71 20 • 975 25 853 Åpningstider: 9008.30–16.30 71 20 • 97 58 53 Lør. 10–14 andreas@glommenbil.no2166 Oppaker • Tlf. 63 Salg (tor 52 08.30–18.00) www.glommenbil.no andreas@glommenbil.no Verksted/delelager 07.30–16.00 (man til fre) • www.glommenbil.no Se kart Salg: 08.30 - 16.30 (tor 08.30 - 18.00) Lør. 10 -14 www. sekart.no/4 Verksted/delelager 07.30 - 16.00 (Man. til fre.)

33


Knyttet til verden

RAKNEHAUGEN

ULLENSAKER. Raknehaugen er Nordens største gravhaug, 90 meter i diameter. Ifølge sagnet skulle den romme en konge som var begravd mellom to hvite hester. Raknehaugen ligger på Sand, parker ved Hovin skole.

ØVRE ROMERIKE. Både landets første jernbane, største flyplass og nest største jernbanestasjon ligger på Øvre Romerike. Da landets første jernbane ble åpnet mellom Christiania og Eidsvold i 1854, medførte det en befolkningsvekst i hovedstaden og en eksplosjon i handelen med innlands-Norge. I kombinasjon med dampbåter fra Eidsvoll til Lillehammer kunne en rekke helt opp til Gudbrandsdalen på én dag. Da Gardermobanen mellom Oslo og Eidsvoll og hovedflyplassen ble åpnet i 1998, knyttet det Norges hovedstad til resten av verden. I dag er Gardermoen landets nest største jernbanestasjon, og reisetida fra Eidsvoll til Oslo er redusert fra 12 timer i 1850 til en drøy halvtime i dag.

Eidsvoll bygdetun

EIDSVOLL. Bygdetunet er et av landets største bygdetun med sine 29 bygninger. Om sommeren flytter høner, sauer og griser inn. Bygdetunets venner bemanner kaféen hver søndag i sommersesongen.

OPPLEV TERRENGET AKTIVITET. Turorientering i Norge er 50 år i år. Det er lagt ut poster i Gjerdrum, Eidsvoll, Nes og Ullensaker. Deltakerkonvolutt med kart, klippekort og informasjon selges i utvalgte matforretninger, sportsforretninger og bokhandler. Det er mulig å registrere bruker og poster på nett. Eidsvoll o-lag arrangerer i år sin 46. sesong med turorientering. Det er lagt ut 100 poster i sju områder. Nes orienteringslag arrangerer i år sin 45. sesong. De har 60 poster i seks områder. Ullensaker o-lag har poster i fem områder og Gjerdrum o-lag har 103 poster i 11 områder.

LANDSBYDRØMMEN HURDAL. Økolandsbyen i Hurdal er et bærekraftig bo- og livsstilkonsept. Det arrangeres kurs og festivaler i landsbyen, som ligger fint til med utsikt over Hurdalssjøen.

BYENS skatepark

JESSHEIM. I 2015 åpnet Jessheim skatepark på Gystadmarka, Ullensaker Idrettspark. Bak parken står Ullensaker kommune og Ullensaker Skateboardklubb. Betongparken er flittig brukt av klubbens medlemmer - og andre. Består av flere elementer: ledge, rails, pyramide, corner og quarter. Underlag av betong, apparater i stein og betong.

Innendørs bademoro RÅHOLT. Med sklie, stupebrett og klatrevegg tilbyr Råholt bad et alternativ på de regntunge sommerdagene. Badet har sommeråpent fra 23. juni og er stengt for hovedrengjøring 15.–19. august.

34

FARMENGÅRDEN LØNTJERNBRÅTEN EIDSVOLL. i 2015 spilte TV2 inn Farmen på Løntjernbråten i Gullverket. Gruvedrifta var i tida rundt forrige århundreskifte drivkraften bak alt liv og virke i området. Farmen-eiendommen har vært skole, lærerbolig, småbruk, leirskole, jakthytte og kafé. Sommeren 2015 overtok produksjonsselskapet stedet til Farmen-innspilling med blant andre Charlotte Hvale Jacobsen fra Råholt som deltaker helt til de siste innspillingsdagene. Nå er det igjen den lokale Lions-klubben som disponerer stedet, som nå består av flere elementer fra Farmen-innspillingen; både bygninger og noe interiør. I år settes også friluftsteateret «Gull og gråstein» opp i samarbeid med Eidsvoll Amatørteater og Lions Club Eidsvoll.


Lillestrøm Kultursenter, Lørenskog hus og Ullensaker Kulturhus, i samarbeid med Charlotta Teaterproduktion, presenterer Lillestrøm Kultursenter, Lørenskog hus og Ullensaker Kulturhus, i samarbeid med Charlotta Teaterproduktion, presenterer

KONSERTVERSJONEN AV KONSERTVERSJONEN AV

KRISTINA FRÅN DUVEMÅLA KRISTINA FRÅN DUVEMÅLA Basert på Vilhelm Mobergs Utvandrerepos

Basert påBJÖRN Vilhelm Mobergs Utvandrerepos BENNY ANDERSSON ULVAEUS LARS RUDOLFSSON BENNY ANDERSSON BJÖRN ULVAEUS LARS RUDOLFSSON

Reidun Sæther, Espen Grjotheim, Hege Schøyen, Reidun Sæther, Espen Grjotheim, Hege Schøyen, Romerike Symfoniorkester og St. Laurentiuskoret m.fl. Romerike Symfoniorkester og St. Laurentiuskoret m.fl.

Fre 9., lør 10. og søn 11. september på Lillestrøm Kultursenter Fre 9., lør 10. og søn 11. september www.lillestrom-kultursenter.no på Lillestrøm Kultursenter Tlf. 64 84 55 50 www.lillestrom-kultursenter.no Tlf. 64 84 55 50

Spilles: Spilles: Fre 16., lør 17. og søn 18. september i Lørenskog hus Fre 16., lør 17. og søn 18. september www.lorenskoghus.no i Lørenskog hus Tlf. 67 93 44 51 www.lorenskoghus.no Tlf. 67 93 44 51

Fre 23., lør 24. og søn 25. september på Ullensaker Kulturhus Fre 23., lør 24. og søn 25. september www.ullensakerkulturhus.no på Ullensaker Kulturhus Tlf. 815 33 133 www.ullensakerkulturhus.no Tlf. 815 33 133

35


En app full av nyheter En app fulltilgang avtilnyheter - nå får du raskere lokale nyheter En app fulltilgang avtilnyheter - nå får du raskere lokale nyheter - nå får du raskere tilgang til lokale nyheter BLI DIGITAL ABONNENT BLI DIGITAL ABONNENT BLI DIGITAL ABONNENT

99,99,99,pr. mnd. pr. mnd.

KONTAKT KUNDESERVICE: pr. mnd.

Tina: tina@eub.no | Tlf. 400 65 627 Mette: mette@eub.no | Tlf. 469 82 652 KONTAKT KUNDESERVICE: Abonnement: abonnent@eub.no Tina: tina@eub.no | Tlf. 400 65 627 Mette: mette@eub.no | Tlf. 469 82 652 KONTAKT KUNDESERVICE: Abonnement: abonnent@eub.no Tina: tina@eub.no | Tlf. 400 65 627 Mette: mette@eub.no | Tlf. 469 82 652 Abonnement: abonnent@eub.no

Last ned vår app fra www.eub.no/app Appen har tre funksjoner: Lese e-avisen, enkel tilgang til eub.no og push-meldinger. E-avisen er åpen for alle abonnenter med digital bruker. www.eub.no er åpenLese for alle, men noen ertil kun for abonnenter. Appen har tre funksjoner: e-avisen, enkelsaker tilgang eub.no og push-meldinger.

Last ned vår app fra www.eub.no/app Last ned app www.eub.no/app E-avisenvår er åpen for allefra abonnenter med digital bruker.

Allefunksjoner: kan få push-meldinger. Her kan du følge nyhetsbildet, Appen har tre Lese e-avisen, enkel tilgang eub.no og push-meldinger. www.eub.no er åpen for alle, men noen saker ertil kun for abonnenter. stort og smått i Gardermo-regionen: Nannestad E-avisen er åpen for alle Ullensaker, abonnenter Eidsvoll, med digital bruker. og Hurdal. www.eub.no er åpen for alle, men noen saker er kunnyhetsbildet, for abonnenter. Alle kan få push-meldinger. Her kan du følge stort og smått i Gardermo-regionen: Ullensaker, Eidsvoll, Nannestad og Hurdal. Alle kan få push-meldinger. Her kan du følge nyhetsbildet, stort og smått i Gardermo-regionen: Ullensaker, Eidsvoll, Nannestad og Hurdal. 36


SE IDRETT - ELLER TEST DEG SELV AMERIKANSK FOTBALL. Grunnlovskommunen har et lag i amerikansk fotball som heter Eidsvoll 1814s. Laget hevder seg i toppen i Norge. DRAGRACE. På Ringbanen, eller Gardermoen Raceway, er det stor aktivitet. Norsk Dragracing Gardermoen ruster nå opp banen. 6. august er det offisiell åpning under stevnet Drag Challenge - Grand Opening. CRICKET. Ullensaker Cricket Klubb stiller i år lag i 4. divisjon. FOTBALL. Ull/Kisa herrer spiller igjen fotball i 1. divisjon etter opprykk i fjorårets sesong. Eidsvold Turn, Ull/Kisa2, Fu/Vo og Hauerseter spiller i 3. divisjon. EIF, Kløfta, Gjerdrum og ETF2 spiller i 4. divisjon. Eidsvold Turn damer og Borgen spiller i kvinnenes 3. divisjon, mens Raumnes & Årnes og Ull/Kisas damer spiller i 4. divisjon.

ORIENTERING. De er flere gode o-løperne fra Øvre Romerike: Vetle Ruud Bråten, Håvard og Anders Haga, Eirik Kamstrup Hovind, Eskil Kinneberg og Silje Ekroll Jahren for å nevne noen. SYKKEL. Mjøsa Rundt (213 km) fra Feiring arrangeres i år for 42. gang. Dagen er søndag 5. juni. MOTBAKKELØP. Mistbergløpet (Minnesund 4. juni, Åneskøl Opp (Feiring 25. juni) og Rognstadkollen Opp (Hurdal 24. september) utgjør Romerikstrippelen. TERRENGSYKKEL. Raumerrittet arrangeres i Romeriksåsen 11. juni, BMC 1814-rittet 20. august fra skistadion på Eidsvoll Verk og Kongerittet i Nordåsen 13. august. FRIIDRETT. Hans Jørgen Borgen er sjefstrener i Ull/Kisa friidrett. Han er i ferd med å bygge opp et av landets desidert beste løpermiljøer innen friidrett.

TEIN S Å R G G O L L GU

åten skal n Løntjernbr Farmen-gårde restillingen «Gull og På . LL O SV D fo EI og er utendørs, av juni. det vises teat iere i midten rem pr r ha der Lions’ Fa un et Gråstein» m m l av progra Dette er en de lverket. Gul r hele familien men-dager i forestilling fo er en ge la å er ennende teat – Målet elig og en sp rte gg at hy rf fo en r us gi som både li, en av man stby, og er Arne Sund Ø si , ne se an el H ev ed pl m op revet sammen ne. Han har sk g over muligheten. se korrekt er ed begge gl e et historisk ikke til å skap ke med hisyk st er at te – Vi kommer et stillingen blir ngspunkt i en manus. Fore der vi tar utga Østby. pe ep kt ba m torien so liv, forteller ilie og deres arbeiderfam

Mumien under kirken

Perlen Nordbytjernet JESSHEIM. Rett ved Jessheim by ligger badeperlen Nordbytjernet. Sandstrand, god badetemperatur, mye folk - og god plass.

Audi Q5 quattro® Sport

Loaded. Loaded.

GJERDRUM. I et mørkt gravkammer under alteret i Gjerdrum kirke ligger en 320 år gammel mumie. Det er liket etter Anders Simonsen. Her har han ligget siden han døde i 1696. Der Gjerdrum kirke står i dag, har det vært kirke siden middelalderen. I 1674 ble kirken utvidet til en korskirke. Denne brant ned i 1684. Kirken ble gjenreist av Anders Simonsen. Han var fogd over Øvre Romerike, bodde på Søndre Gjerdrum gård, og var særdeles velstående. Han reiste kirken, mot at han kunne bygge et gravkammer og bli mumifisert etter sin død. Kongen innvilget dette, og ga samtidig alle etterkommerne til Simonsen den samme retten. Da gravkammeret ble åpnet i 1932 sto det sju kister i gravkammeret. Fem kister var i så dårlig forfatning at de ble gravd ned i jordgulvet under kirken. Oppå gulvet satte man kistene til Anders Simonsen og datteren Anna Munch.

Audi Q5 quattro® Sport

Fra 495.200 Kundebesparelse 102.500

Fra

495.200,Fra

S line eksteriørpakke • Hellakkering • Støtfangere i sportslig design • Utbygde kanalskjørt • Grill i S line design

495.200,-

Kundebesparelse

102.500,Sportspakke plus Kundebesparelse

102.500,-

• 19” alu.felger • Interiør i skinn/alcantara • Sportsseter • El. korsryggstøtte foran

Fjernbetjent drivstoffdrevet kupévarmer

Audi Q5 quattro® 2.0 TDI 150 hk Sport kr. 495.200,-* veil. kr. 597.720,* Audi Q5 quattro® 2.0 TFSI 180 hk tiptronic Sport 685.506,S line eksteriørpakke Sportspakke pluskr. 582.600,- veil. kr.Fjernbetjent • Hellakkering • Støtfangere i sportslig design • Utbygde kanalskjørt • Grill i S line design

• 19” alu.felger • Interiør i skinn/alcantara • Sportsseter • El. korsryggstøtte foran

drivstoffdrevet kupévarmer

Jessheim Tlf. 24 03 46 00

* Veil. pris levert forhandler, inkl. frakt og leveringssomk. Årsavgift tilkommer. Forbruk 5,5-7,2 l/100 km ved bl. kjøring. CO2-utslipp 144-168 g/km. Vi tar forbehold om trykkfeil. Bildet kan avvike fra pristilbudet. Tilbudet gjelder t.o.m. 31. mai 2016.

Audi Q5 quattro® 2.0 TDI 150 hk Sport kr. 495.200,-* veil. kr. 597.720,® Audi Q5 quattro 2.0 TFSI 180 hk tiptronic Sport kr. 582.600,-* veil. kr. 685.506,-

Jessheim Tlf. 24 03 46 00

37

* Veil. pris levert forhandler, inkl. frakt og leveringssomk. Årsavgift tilkommer. Forbruk 5,5-7,2 l/100 km ved bl. kjøring. CO2-utslipp 144-168 g/km. Vi tar forbehold om trykkfeil. Bildet kan avvike fra pristilbudet. Tilbudet gjelder t.o.m. 31. mai 2016.


Smak av sommer SOMMERTID. Sommer er smak av friske bær, av saftig frukt, av ekstra tid, lave skuldre og tid sammen.

«Sommeren skal nytes med jordbær dyppet i sjokolade eller limesukker»

ODA CHRISTENSEN redaksjon@eub.no | 63 92 27 00

Jordbær - DYPPET I SJOKOLADE

Jordbær og sjokolade oser av luksus.

Da jeg studerte i Nord-Norge husker jeg at en varm og solfylt dag både var til nytelse og til bekymring: «Håper at det ikke var sommeren som for forbi...» På Romerike har vi mer enn bare én sommerdag, og jeg skal nyte hver eneste en. For meg skal de nytes med herlige jordbær dyppet i sjokolade, limesukker eller kremost, og med hjemmelaget frisk vannmelondrikk. Det er hva jeg kaller en smak av sommer!

Du trenger: 300 gram friske jordbær 100 gram mørk kokesjokolade 4 ss revet kokos 4 ss limesukker Slik gjør du: 1. Skyll jordbærene. 2. Hakk sjokoladen og smelt den i en bolle over vannbad. 3. Dypp hvert jordbær i sjokoladen. Du kan gjerne ha kokos på noen av bærene, og limesukker på andre. 4. Legg de ferdigdyppede bærene på et brett med bakepapir og sett dem kjølig til servering.

Limesukker Noe søtt og noe surt. Limesukker en drøm på jordbær, på fruktsalaten, som en topping på muffins eller som ekstra pynt på bløtkaka.

Sommerdrikk med vannmelon

Du trenger: 2 stk lime 2 dl sukker

Imponer med en hjemmelaget sommerdrikk.

Slik gjør du: 1. Vask limen. Fin riv den grønne delen av limeskallet. 2. Ha sukkeret og det revne limeskallet i en foodprosessor og kjør til sukkeret blir grønt og kornet. TIPS: Du kan fint ha i litt av saften fra limen også. Smak deg frem.

Du trenger: Vannmelon nok til ca. 1 L vannmelonjuice (en liten vannmelon bør være nok) 2 stk lime ½ liter ingefærøl Sukkerlake (se oppskrift lenger ned) Slik gjør du: 1. Skjær vannmelon i små biter. Plukk ut vannmelonfrøene. 2. Bruk en blender og blend til du har en fin rødlig juice. Du kan også bruke en stavmikser. 3. Press lime, og ha limesaften i vannmelonsaft. Ha i isbiter og ingefærøl. Smak til med sukkerlake.

Jordbær - DYPPET I KREMOST OG SUKKER

Som små konfekt. Jordbær med en fyldig kremost og litt søtt. Festtips: Lag mange! Du trenger: 300 gram friske jordbær 100 gram kremost naturell 4 ss brunt sukker Slik gjør du: 1. Skyll jordbærene. 2. Smelt kremosten i en bolle over vannbad. 3. Dypp hvert jordbær i kremosten. Du kan gjerne ha brunt sukker på noen av bærene, og limesukker på andre. 4. Legg de ferdigdyppede bærene på et brett med bakepapir og sett dem kjølig til servering. TIPS: Du kan også smøre kremosten på med en kniv, så slipper du å varme opp kremosten.

Tips: Om du synes smaken er for kraftig, kan du blande litt inn litt kullsyreholdig vann.

SUKKERLAKE Du trenger: 1 del sukker 1 del vann

VANNMELON. Hjemmelaget vannmelondrikk er perfekt på varme sommerdager.

Slik gjør du: 1. Ingrediensene kokes i sukkeret er oppløst. 2. Hell laken over i en flaske, og oppbevar i kjøleskapet.

JORBÆR. Dyppet i sjokolade eller i kremost.

Teaterforestilling i historiske omgivelser FEIRING. Jernverkshelga byr på teaterforestilling i det fri, og arrangeres for 17. år på rad i begynnelsen av august. Forfatter Tor Karseth skrev teaterstykket «Menn av malm, jenter av jern» som hadde urpremiere i 2000, og siden har dette stykket blitt framført hvert år blant jernverksruinene på Feiringåsen. Omkring 60 lokale aktører, derav 20 barn er med i spillet. Teaterforestillingen bringer oss vel 200 år tilbake i tid, til det vesle jernverks-

38

samfunnet på Feiringåsen hvor det lever og arbeider 152 voksne og barn. Det er uår, nød og krig. Folk sulter. Over arbeidsfolka står forvalter Klouman og verkseier Carsten Anker, presten og Vårherre. Frykten for krig, sult, sjukdom og øvrighet preger folk. Men midt i all nøden finnes også kjærlighet, ei tru og et håp. Guro Ekornholmen er årets regissør. Hun var også en av initiativtakerne til det historiske spillet.


Vi bærer tradisjonen videre...

EIDSVOLL SENTRUM - et handelsentrum med «sjel»

Hva skjer! 28. MAI BAKLUKEMARKED 4. JUNI SANGENS- OG MUSIKKENS DAG 16- 18. JUNI SUND-DAGER 25. JUNI BAKLUKEMARKED 4-6. AUGUST VANNVITTIGE DAGER 27. AUGUST BAKLUKEMARKED

Opplev Romerike fra elvene – ta med venner eller kolleger ut i sommeren og på elvene! Legg årets utflukt til en båttur i kjernen av Romeriks-landskapet. Firmaturer, bursdager og andre festlige anledninger. Elvekongen kan tilby turer med matservering og alle rettigheter. Chartersesong fra mai til oktober. Søndagscruise: Hver søndag kl. 15.00 fra Årnes brygge – hele sommeren.

15. OKTOBER OKTOBERFEST

Tlf. 47 28 01 22 Åpningstider: Mandag - Fredag 09.00/10.00 - 18.14 l Lørdager 09.00/10.00 - 16.00

post@ elvekongen.no – www.elvekongen.no

oktan øst 3D: Morten Brustad (Enebolig) Sigssioft 3D (Prosjektbolig) oktan 3D: Morten Brustad (Enebolig) Sigssioft (Prosjektbolig) oktan østøst 3D: Morten Brustad (Enebolig) Sigssioft 3D3D (Prosjektbolig)

Vi Vi har har like like mange mange BOLIGER BOLIGER som som det det finnes finnes BEHOV BEHOV

PROSJEKTBOLIG | Nordheim PROSJEKTBOLIG | Nordheim PROSJEKTBOLIG | Nordheim

Vi tar tomtebefaring og byggeVi tar tomtebefaring og byggesøknaden, og hjelperog deg gjerne Vi tar tomtebefaring byggesøknaden, og hjelper deg gjerne med gode råd om finansieringen søknaden, og hjelper deg gjerne med gode råd om finansieringen med gode råd om finansieringen

STORSLÅTT ELEGANSE | Christianborg STORSLÅTT ELEGANSE | Christianborg STORSLÅTT ELEGANSE | Christianborg

– der elvene møtes

PROSJEKTBOLIG | Apollo PROSJEKTBOLIG | Apollo PROSJEKTBOLIG | Apollo

TRADISJONSRIKT PREG | Helgbo TRADISJONSRIKT PREG | Helgbo TRADISJONSRIKT PREG | Helgbo

SPENNENDE ARKITEKTUR | Castor SPENNENDE ARKITEKTUR | Castor SPENNENDE ARKITEKTUR | Castor

Kontakt Stein-Ove Strand: 908 82 494 / stein.ove.strand@hedalm-anebyhus.no Kontakt Stein-Ove Strand: 908 82 494 / stein.ove.strand@hedalm-anebyhus.no Kontakt Stein-Ove Strand: 908 82 494 / stein.ove.strand@hedalm-anebyhus.no

Se våre hus og prosjektboliger eller bestill kataloger på hedalm-anebyhus.no Se våre hus og prosjektboliger eller bestill kataloger på hedalm-anebyhus.no Se våre hus og prosjektboliger eller bestill kataloger på hedalm-anebyhus.no

39


Vi jubilerer! 50 år

med service, trygghet og kvalitet l Norges eldste Nissan-forhandler. l Øvre Romerikes største Citroënforhandler. l En av Øvre Romerikes største bruktbilhaller. l Delelager og verksted.

Aasen Bil AS ble etablert 1. november 1966. Vi har vært med siden Nissans spede barndom i Norge. Mye har skjedd i tiden etter at David Aasen startet opp i hagen på Jessheim. Familiebedriften Aasen Bil AS er en komplett bilforhandler som holder til på Minnesund. Alle våre 23 ansatte er innstilt på å yte sitt beste for at kundene skal få den beste behandlingen og service.

VI TILBYR:

rasjoner, EU-kontroll, repa rvice for oppretting og se alle bilmerker

Parallellvegen 64 - 2092 Minnesund l Tlf. 63 95 99 00 l E-post: firmapost@aasen-bil.no l ÅPNINGSTIDER: Mandag - fredag 9-17 l Torsdag 9-19 l Lørdag 10-14

www.aasen-bil.no