Page 1

FULL DEL SOCI 04

Abril 2012

Salutació del president

Teixint complicitats comercials Frescuore – Superverd - @donamvida

Ja som al maig, i això vol dir que ja ha començat la brotada de la vinya. Des d’ara fins el vermar els “passejos” per la vinya seran seguits... Que si la cendrosa, sulfatar pel mildiu, espollar, esperonar, tornar a ensulfatar, ”alerta pel cuc”, el podrit i la tant repetida frase abans: “Ja han donat l’avís?” I així, a poc a poc, i si no passa gaire més arribarà l’hora de vermar, el Vermar del centenari. Abans, però, al maig tenim una cita, la dissetena Fira del Vi de Falset. Per passejar-hi, tastar, trobar amics i vells coneguts i apropar-nos al celler. Tenim força activitats culturals i socials previstes per passar-hi una bona estona. Per cert, de la darrera convocatòria que vam fer a tots els socis, no n’estem gaire satisfets, doncs la presència de socis va ser força minsa, tot i que es va tractar de l’economia de la casa i es va fer una taula rodona sobre l’empresa cooperativa. Temàtiques totes dues d’interès i d’actualitat. Però tornem a la Fira del Vi, per nosaltres la Fira de l’Any 100. Al celler hi trobareu motius per acostar-vos-hi. Sempre hi haurà excusa per no ser-hi, però creiem que sempre hi haurà un motiu per anar-hi. Us els detallem tots, els trieu i ens hi veiem.

Josep Maria Cots, President

De ben segur que ja us diuen quelcom aquestes paraules, i més si heu anat a recollir a la Cooperativa el lot de fruita amb què ens han obsequiat. La diversificació de canals de distribució dels productes del celler és cada cop més àmplia. Un bon exemple són els establiments de Frescuore i Superverd, on s’hi ven fruita i verdura i on hi són presents els nostres vins en exclusiva. S’hi ofereix producte de proximitat (directe del productor al consumidor, sense intermediaris) i formen una xarxa amb quasi 200 punts de venda a Catalunya. Com que el model i la rotació del producte ens agrada, els vam convidar a conèixer els nostres pobles, el nostre celler, el nostre molí d’oli, les nostres vinyes i els nostres socis, i vam acabar amb una clotxa per refer el cos, en una jornada en la qual vam compartir experiències i futur. Ens vam trobar quasi 300 persones. Els resultats (a part del lot d’agraïment) és una fidelització del client, i una major confiança en el producte. I, com no, un increment assegurat de rotació dels nostres vins arreu de Catalunya. Son apostes centenàries de la Cooperativa per seguir creixent, innovant i essent competitius.

Actes que organitza la Cooperativa Falset Marçà Dijous 26 d’abril 19.30h Casa Canals. Tarragona Presentació de l’obra conjunta realitzada sobre dogues amb motiu del centenari de la Cooperativa Falset Marçà amb diferents artistes de la comarca.

Dissabte 28 d’abril 19.30h Sala de bótes de la Cooperativa Falset Marçà Xerrada – Projecció El vi a la història de la filosofia a través dels àpats de celebració d’ “El banquet” de Plató al “Festí de Babeth”. A càrrec del professor Fèlix Rabal, del Centre Quim Soler, la literatura i el vi.

Dilluns 30 d’abril 19.30h Sala de bótes de la Cooperativa Falset Marçà Presentació de l’obra conjunta sobre dogues i de les obres individuals realitzades sobre bótes amb motiu del centenari amb diferents artistes de la comarca. Les bótes dels 100 anys.


Dimarts 1 de maig 19.00 Sala de bótes de la Cooperativa Falset Marçà Presentació a restauradors, comerços i establiments de la comarca del “GELAT ÈTIM” amb la col·laboració de la gelateria “La Ibense” de Falset. Els socis i sòcies seran els primers a tastar-lo.

Dissabte 5 de maig 12.30h i 13.30h Celler cooperatiu “S’ha escrit un crim... al Celler!” Visita Teatralitzada amb la companyia Teatre del Nap Buf 13.00h Sala de bótes de la Cooperativa Falset Marçà

Altres Exposicions De l’1 al 6 de maig, a la Sala d’actes de la Cooperativa Falset Marçà. Exposició “21 concurs de fotografia”. Organitza: Centre d’Estudis Falsetans Museu – Arxiu de Falset i Comarca. Horaris: 1, 5 i 6 de maig de 12:00 a 14:00 i de 18:00 a 20:00. Dies 2, 3 i 4 de maig de 19:00 a 20:00. Entrada gratuïta. De l’1 al 6 de maig, a la nau central de la Cooperativa Falset Marçà. Exposició de diorames dels racons i entorns de Falset, de Ventura Arbonès. De l’1 de maig al 3 de juny, exposició de “Les bótes dels 100 anys” a la sala de bótes de la Cooperativa. Fins al 10 de maig, s’exposa la mostra “El món agrari a les terres de parla catalana” una gran mostra retrospectiva de totes especialitats agràries, eines, comerç, cooperatives, i la vida rural. A la sala de bótes de la Cooperativa.

Presentació de “Clio, musa i assassina”, el llibre d’ EBRENEGRE – 3ª Trobada de gènere negre al Matarranya i al Priorat, recull de gènere negre coordinat per Jordi Pijoan-López i Fede Cortés. 19.30h Celler de la Cooperativa Falset – Marçà (terrassa i sala de tastos) COOPERATIVA EN VIU. Vespre de música, art i tast. http://www.myspace.com/enfebrats www.enfebrats.com

Diumenge 6 de maig 11.00h i 12.00h Celler cooperatiu “S’ha escrit un crim... al Celler!” Visita Teatralitzada amb la companyia Teatre del Nap Buf. 12.30h Sala de bótes de la Cooperativa Falset Marçà Tast amb Lectura del Llibre de Gènere Negre “Clio, musa i assassina” de Fede Cortés. En acabar, subhasta pública de l’obra conjunta dels artistes col·laboradors realitzada sobre dogues, destinant la recaptació per a una obra social de la comarca a concretar.

Més informació a: www.etim.cat www.facebook.com/etimonline @etimonline Agrobotigues. Falset. C/ Miquel Barceló, 31. Tel. 649 99 81 52 Marçà. C/ de Dalt, 74. Tel. 977 17 82 01 Cambrils. C/ Pau Casals, 23 (Pl. del Pòsit) Tel. 977 365 054 Botiga virtual www.etim.cat Tel. 668 843 730.

Si voleu fer propostes de cara al centenari, ens les podeu fer arribar a l’oficina o a comunicacio@etim.cat. Ens agradarà que les compartiu! Si voleu estar informats puntualment de l’actualitat de la Cooperativa Falset Marçà i la informació que es publica a la premsa, escriviu-nos a: comunicacio@etim.cat

Full del soci 4  

informació per als socis cooperativistes de l'actualitat generada pel celler

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you