Page 1

FULL DEL SOCI 03

Desembre 2011 Salutació del president “Fer possible un gran somni, a través de molts petits somnis” Les paraules del titular són de Maruja Torres, extretes d’una entrevista al Diari ARA, parlant de cooperativisme. Quan llegiu aquest full, ens quedaran aproximadament uns 356 dies per complir 100 anys.

En primícia, la placa commemorativa “En record de tots els homes i dones que, amb la seva il·lusió, van contribuir a la fundació del Sindicat de Marçà”

El 12-12-12 la Cooperativa Falset-Marçà farà festa grossa, és una efeméride esperada. 100 anys de la creació del Sindicat Vinícola del Baix Priorat de Marçà. Va ser el 1012, i 5 anys mes tard, el 1917 va néixer el de Falset.

La targeta del soci, una eina nova amb molts avantatges

La força del Cooperativisme ha perviscut fins els nostres dies. Aleshores, la unió va ser una resposta col·lectiva a una doble crisi, la del frau i la de la fil·loxera.

Estrenem la nova targeta pels socis de la Cooperativa Falset Marçà que us permetrà accedir a avantatges i promocions exclusives. Amb la targeta per als socis i amics,

Els temps tornen.

Fem + Cooperativa.

I el 1999, Falset i Marçà vam empendre plegats un nou camí.

Gratuïta. Sense cost d’activació ni de manteniment.

100 anys d’autoajuda, autoresponsabilitat, igualtat, equitat, honestedat i trànsparència. Valors que hem anat cultivant, malgrat que també haguem tingut ensopegades.

Familiar. Una targeta personalitzada i tres més de regal perquè en facin ús la família i els amics.

Persones unides amb una finalitat: elaborar i comercialitzar el nostre producte. I mantindrem aquest esperit en endavant, millorant, modernitzant, i profesionalitzant la nostra feina. Consolidant la venda directa a les pròpies agrobotigues, a les de proximitat i ampliant el mercat d’exportació internacional. Però allà on som i serem sempre és a Falset i Marçà, les arrels de la nostra història ja centenària. I el compte enrere mereix una celebració. Quan la Cooperativa de Falset va fer 50 i 75 anys es va recordar a tots els socis que la van fer realitat. A Marçà també en determinat temps es va recordar els qui el van fundar, però malauradament la placa que es va posar, va desaparèixer. Aprofitant la Festa Major d’Hivern de Marçà, l’Ajuntament vol retre un merescut homenatge a tots els homes i dones que van fer possible la Cooperativa. L’acte està previst pel dia 27 de desembre, a les 14 hores, a l’entrada del poble, on hi ha situat el monument. El presidirà el sr. Jordi Sala, director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. En acabar l’acte, se servirà un vermut. És molt important que tots els socis i els amics hi siguem presents. Avui la Cooperativa és una de sola, i reuneix l’esforç de moltes persones per fer realitat un gran somni. Serà l’acte inaugural del noste centenari. Tan sols em resta en nom propi i de tots els companys de Junta desitjar-vos a socis, treballadors i amics un Bon Nadal, i com no pot ser d’altra manera 100 vegades millor any 2012.

Josep Maria Cots, President

5%. En tota la gamma de vins, vinagres i altres productes elaborats per la cooperativa.

9%. En els olis elaborats per la cooperativa.

5%. Mel de taronger, alta muntanya o romaní de la Cooperativa Agrícola de Sant Isidre, al Perelló (Coperelló). Pots de 500 gr o 1 quilo.

Facilitats de pagament. Modalitat opcional d’ajornar les compres fins a finals de mes. Vàlida per a tota la xarxa d’agrobotigues. Tres establiments físics a Falset, Marçà i Cambrils i un de virtual www.etim.cat.

Adreces, horaris i telèfons Falset. C/ Miquel Barceló, 31. Tel. 649 99 81 52 De dilluns a divendres de 9.30h a 13.30h i de 16h a les 20h Dissabtes de 9.30h a 14h i de 16.30h a 20h Diumenges i festius de 10 a 14h Marçà. C/ de Dalt, 74. Tel. 977 17 82 01 De dimarts a divendres de 9h a 13h Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h Cambrils. C/ Pau Casals, 23 (Pl. del Pòsit). Tel. 977 365 054 De dilluns a dissabte de 10 a 13.30h i de 17h a 20.30h Diumenges i festius de 10 a 13.30h Podeu recollir la targeta, el calendari de 2012 i el lot del soci a les agrobotigues i oficines de Falset i Marçà la setmana abans de Nadal.


Seguim millorant! Som sabedors de la qualitat dels nostres vins, però sempre agrada que des de fora ens ho reconeguin. En les últimes setmanes, hem conegut aquests puntuacions: La Guia dels Vins de Catalunya - Ètim Blanc 2010 - 9,49 punts - Ètim Verema Tardana negre 2008 - 9,27 punts Guía Peñín de los Vinos de España - Ètim Ranci - 92 punts - Ètim Verema Sobremadurada Selecció Vinyes Velles 2007 - 92 punts

Apunts econòmics La difícil situació econòmica mundial no li és aliena a ningú. Tampoc a la Cooperativa, però malgrat les dificultats, gestionem eficientment els recursos que estan al nostre abast per mantenir i anar incrementant a poc a poc els preus de les collites, del vi i de l’oli. Des de l’any 2008 que tenim una estratègia de gestió econòmica nova que ens ha portat encerts. La base, això sí, és la feina del soci, molt ben feta, que proveeix de matèria de primera qualitat, per la qual cosa podem seguir ampliant el ventall de clients. Som cada vegada més forts per competir en el mercat nacional i internacional. Estem segurs que podrem assolir més quota de mercat i un millor reconeixement de marca, perquè la Cooperativa treballa bé i manté intacte el seu compromís amb la qualitat, valorant sempre l’esforç col·lectiu. Sense ell, no hi hauria futur.

Guía de Vinos ABC 2012 �

Ètim Syrah 2006 - 92 punts

Castell de Falset 2005 - 92 punts

Ens esforcem per aconseguir que el soci rebi el fruit del seu treball, amb continuïtat. La Cooperativa té salut econòmica i liquiditat. I això ens permetrà seguir creixent i cercant més valor afegit als productes. Malgrat els missatges negatius que ens arriben, estem segurs que celebrarem un gran centenari, i que tindrem una gran cooperativa per 100 anys més.

Col·laboració enogastronòmica amb Chef Pirata Les xarxes socials ens permeten anar ampliant la xarxa d’amics virtuals. Durant 9 setmanes hem col·laborat amb el bloc gastronòmic del periodista Albert Rosa que porta per nom “Chef Pirata”. I ho hem fet obsequiant els participants d’un concurs setmanal amb una ampolla l’Ètim Grenache Old Vines 2007. Amants de la gastronomia ens han descobert a través del Facebook i per posar cara als nous contactes, vam organitzar un tast de vins a l’agrobotiga de Cambrils. Ningú no es va resistir a comprar el Vermut de Falset i la Verema Tardana, mentre que l’Ètim Blanc 2010 va sorprendre positivament entre els qui el van tastar. Properament iniciarem noves iniciatives per fer + Cooperativa a la xarxa.

Més informació a: www.etim.cat www.facebook.com/etimonline @etimonline Agrobotigues. Falset. C/ Miquel Barceló, 31. Tel. 649 99 81 52 // Marçà. C/ de Dalt, 74. Tel. 977 17 82 01 // Cambrils. C/ Pau Casals, 23 (Pl. del Pòsit) Tel. 977 365 054 Botiga virtual www.etim.cat Tel. 668 843 730.

Si voleu fer propostes de cara al centenari, ens els podeu fer arribar a l’oficina o a comunicacio@etim.cat. Ens agradarà que la compartiu! Si voleu estar informats puntualment de l’actualitat de la Cooperativa Falset Marçà i la informació que es publica a la premsa, escriviu-nos a comunicacio@ etim.cat

Full del soci. Desembre de 2011  

Resum informatiu de l'actualitat de la Cooperativa Falset Marçà

Advertisement