EU 45 / 11.11.2021

Page 12

12 - Nro 45 Torstaina marraskuun 11. pnä 2021 .

Majakkaseura elokuvakiertueella Suomen Majakkaseura järjestää viikonloppuna tiiviin kiertueen Länsi-Uudellamaalla osana valtakunnan laajuista kierrosta. Seuran kaksi elokuvaa nähdään Karjaalla, Inkoossa, Pohjassa ja Hangossa näytöksissä, joihin yleisöllä on vapaa pääsy. -Uutuutena esitetään elokuva ”Majakoiden ja luotsien Porkkala sodassa ja rauhassa”. Se kertoo Kirkkonummen Porkkalan saariston

luotsi- ja majakanvartijaperheiden elämästä yli sadan vuoden aikana, aina Krimin sodasta Porkkalan miehitykseen, kiertuevastaava Pekka Väisänen kertoo. Elokuvassa aikaansa Porkkalan Rönnskärin viimeisenä luotsivanhimpana muistelee myös inkoolainen Gunnar Nordström (91). Toisena elokuvana nähdään kolme vuotta sitten valmistunut ”Bengtskärin tari-

na”. 40 minuutin elokuvasta noin puolet käytetään kuuluisaan Bengtskärin taisteluun, jota elokuvassa muistelee kaksi jo edesmennyttä taisteluihin osallistunutta sotilasta. Bengtskär-elokuva päättyy valoisaan nykyaikaan, jossa jo kerran hylätty Bengtskär on kunnostettu ja toimii vilkkaasti. Mukana on majakan yrittäjien Paula ja Per Wilsonin haastattelut.

”Valokahvit” Inkoossa (Inkoo) Inkoossa juhlistetaan kantatien 51 pian valmistuvaa tievalaistusta Inkoonportin alueella lauantaina 13. marraskuuta kello 11 alkaen.

Anna äänesi vaikuttaa

Kauan kaivattu tievalaistus Siuntiosta Inkooseen valmistuu arvioiden mukaan joulukuussa ja 150 ensimmäiselle tulijalle tarjotaan sen kunniaksi kakkukahvit.

Tilaisuuden avaavat sen järjestävän Pro Inkoon edustaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Henrik Wickström. Paikalle tulee myös kansanedustajia.

JOONAS KOKKONEN 100 vuotta

JUHLAKONSERTTI Beethovenin jousikvartetto nro 4 Omistaja-asiakas, nyt on aika puhaltaa yhteen. Vaikuta paikallisesti ja anna äänesi Osuuspankkisi edustajiston vaaleissa 2021. Äänestys alkaa 4.11. klo 8.00 ja päättyy 17.11. klo 16.00.

Jousikvartetti KAMUS ja pianisti Folke Gräsbeck

Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä helposti verkossa osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit

Sunnuntaina 14.11. klo 18, Sigurd Snåren sali, Tammisaari Järj.

Liput: 25 €

(20 € Ekenäs konsertgarantiföreningin jäsenille). Myynti: Bromans Optik, Tammisaari (vain käteisellä) ja ovelta tunti ennen konserttia (vain käteisellä). Kulttuurisetelit käyvät maksuvälineenä.

UPEA, LOISTAVA & ENNENNÄKEMÄTÖN

SYYS- & TALVIMALLISTO ODOTTAA TÄÄLLÄ OSTAJIAAN TULE ENNEN KOVIA PAKKASIA

-15

& SAAT ALENNUSTA

%

ALENNUS LASKETAAN KASSALLA EI VOI YHDISTÄÄ MUIHIN TARJOUKSIIN.

TAMMISAARI/EKENÄS Kuninkaankatu/Kungsgatan 14 ma/må - pe/fre 10-18 la/lö 9-14 SIEVIN JALKINEIDEN MALLEJA verkkokaupastamme: www.sievinet.fi