Page 1

MATKAILIJAN

OPAS

Seinäjoki Etelä-Pohjanmaan helmet


Astu peremmälle,

ME HALUAMME

Me = erikoinen paikallisylpeydellä varustettu suorapuheisten eteläpohjalaisten heimo, joka tahtoo ja tekee. Tutustu jos uskallat, se kyllä kannattaa!

HOUKUTELLA

Maakuntamme on täynnä houkutuksia ja tapahtumia. Seinäjoki on Suomen suurimpien kesätapahtumien kotipesä - koe urheilutapahtumien hurmos tai tempaudu mukaan Provinssin, Tangomarkkinoiden sekä lukuisien muiden tapahtumien pyörteisiin. Toki meiltä löytyy myös menoa ja meininkiä! Seinäjoella Duudsonit Activity Parkin ja lakeuden muiden perhekohteiden huvitukset pistävät takuulla pään pyörälle. Pohjalainen rohkeus ja luomisvoima korostuvat etenkin taiteessa ja elinkeinotoiminnassa. Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemat rakennukset puhuttelevat matkailijaa muotokielellään, ja tutustumisen arvoisia ovat myös alueen taidekohteet ja kädentaitajien puodit, joissa teet persoonallisia tuliaisostoksia. Huolehdimme toki myös matkailijan perustarpeista: majoitusvaihtoehtoja on tarjolla pohjalaistaloista hotelleihin, ja koska maakuntamme on tunnettu ruokaprovinssina, suosittelemme tietenkin maistelemaan lähiruokaa.

SINUT MATKALLE Etelä-Pohjanmaalle!

Sinä = kravatti kaulassa tai kesämekossa, lasten kanssa tai bussi-ryhmässä, lepolomaa kaipaava tai huvittelemaan tulossa? Olipa matkasi peruste mikä tahansa, lupaamme omintakeisia elämyksiä! Löydämme ratkaisun avaimet maakunnastamme lyhyiden etäisyyksien päästä.

ESITTEEN JULKAISIJAT: Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy www.epmatkailu.fi Valtionkatu 1, 60100 Seinäjoki Into Seinäjoki Oy / Visit Seinäjoki www.visitseinajoki.fi Tiedekatu 2, 60320 Seinäjoki Julkaisuvuosi 2017

2

TAITTO: Mainos- ja viestintätoimisto Propaganda KANSIKUVA: Pexels Photo KUVALÄHTEET: Seinäjoen Kaupunki, Into Seinäjoki Oy, Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy, MaNeSäLi-hanke/Jari Ratilainen, Lapuan Kankurit, Pexels Photo


KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

NÄE JA KOE

4 TAPAHTUMAT

24 OSTOKSET

EVIJÄRVI

18

38

LAPPAJÄRVI

KAUHAVA

INFO & KARTAT

VIMPELI

ALAJÄRVI

LAPUA

SEINÄJOKI SOINI

KUORTANE ILMAJOKI

KURIKKA

46

ALAVUS

ÄHTÄRI

3


NÄE JA KOE

Tule ja hämmästy Modernia, perinteistä, ajatonta. Tai sitten jotain sanoinkuvaamatonta!

4


5


6

lomavalinta! pi lim vil n ee rh pe Se : aa m jan oh -P Etelä


Aivan maharotoon perheloma

Tervetuloa Etelä-Pohjanmaalle – Suomen suurimpaan perhelomakohteeseen!

Satoja tapahtumia, tuhansia huvituksia ja miljoonaelämyksiä alle tunnin ajomatka n päässä toisistaan.

lakeudelle.fi #lakeudelle

7


APILA JA AALLON KIRJASTO Oletko jo käynyt Apila-kirjastossa? Useasti palkittu Apila ei ole vain kirjasto, vaan kaupunkilaisten olohuone, jossa viihtyvät niin lapset kuin aikuiset. Apilan lumoava lastenosasto Piilomaa saa mielikuvituksen laukkaamaan. Nuortenosaston lukemiskolot vetävät aikuisiakin puoleensa. Ehdottomasti kokemisen arvoinen!

NÄE JA KOE KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS TAPAHTUMAT OSTOKSET INFO & KARTAT

8

Aallon kirjasto ja JKMM Arkkitehtien Apila-kirjasto yhdistyvät maanalaisella käytävällä. Arkkitehtuurin Finlandia-ehdokkaana olleesta ja rohkeista muodoistaan kuulusta Apilasta on tullut kaupunkilaisten kohtaamispaikka ja olohuone.

APILA JA AALLON KIRJASTO Alvar Aallon katu 14, Seinäjoki p. 06 416 2317, 06 416 2326 kirjasto.seinajoki.fi

1

AALTO-KESKUS Seinäjoen keskustassa voit sukeltaa syvälle modernin suomalaisen arkkitehtuurin maailmaan ja perehtyä arkkitehti Alvar Aallon luomuksiin. Seinäjoen Aalto-keskus on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen rakennustaiteellinen kokonaisuus. Kuuden rakennuksen kokonaisuuden muodostavat kaupungintalo, kirjasto, kaupunginteatteri, virastotalo sekä Lakeuden Ristin kirkko ja seurakuntakeskus. Kansalaistorilla voit ihastella Lakeuden Ristin kellotornia, josta on tullut kaupungin tunnettu maamerkki. Kauppakadulla sijaitseva suojeluskuntatalo on Aallon nuoruuden työ.

AALTO-KESKUS Kirkkokatu 6, Seinäjoki Varaa koulutettu opas: Etelä-Pohjanmaan Matkailu p. 06 420 9090 www.seinajoki.fi/aalto

2


JOKIRISTEILYT SEINÄJOELLA Koe kesäinen Seinäjoki joelta käsin! Kesän vakiovuorojen aikataulut: www.kaanaalines.fi

Laivalla toteutetaan myös tilausristeilyjä: yllätä syntymäpäiväsankari omalla risteilyllä kakkukahvien kera, yhdistä risteilyyn päivällinen aidossa pohjalaistalossa tai lähde työporukalla tykyristeilylle tutustumaan Paukanevan suoluontoon. Asiakaspaikkoja 28 hengelle.

3

4

TAPAHTUMAT

Taiteilijakoti, lahjatavara- ja naistenvaatepuoti Ylistarossa. Pohjalaistalon pihapiirissä pääsee rapsuttelemaan Eläinten vanhainkodin hurmaavia asukkaita.

5

DUUDSONIT ACTIVITY PARK Yrittäjäntie 8, Seinäjoki Avoinna koko kesän 11–19 (23.–25.6. sulj.) p. 044 727 2153 www.dap.fi

WANHA MARKKI JA ELÄINTEN VANHAINKOTI Kylänpääntie 114, 61450 Kylänpää p. 050 572 4116 www.wanhamarkki.fi Avoinna 6.6.-13.8.2017 klo 11-18, ma sulj.

OSTOKSET

Duudsoni-energiaa täynnä oleva sisäaktiviteettipuisto tarjoaa liikuttavaa tekemistä, jekkuilun iloa ja t-paitakelit koko päiväksi koko perheelle.

WANHA MARKKI JA ELÄINTEN VANHAINKOTI

INFO & KARTAT

DUUDSONIT ACTIVITY PARK

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

ETELÄ-POHJANMAAN MATKAILU Valtionkatu 1, 60100 Seinäjoki p. 06 420 9090 www.epmatkailu.fiVirkistystä

NÄE JA KOE

Jokilaivan kapteeni kertoo risteilyllä mielenkiintoisia tarinoita keskusta-alueen ja jokivarren nähtävyyksistä ja historiasta.

9


SEINÄJOEN KAUPUNGINORKESTERI

NÄE JA KOE

Seinäjoen kaupunginorkesterin vakituiseen miehitykseen kuuluvat jousikvintetti ja puhallinkvintetti. Orkesteria laajentaen lakeuksilla kuullaan myös sinfoniaorkesteria säännöllisesti. SKORin pääkonserttisali on Seinäjoki-sali ja kauden konsertit sisältävät klassisen musiikin lisäksi tuulahduksia muistakin musiikin lajeista: SKOR taivuttaa niin tangoa kuin svengaa swingin tahdissa. Ohjelmasta löytyy oopperatähtiä, kuoroteoksia, elokuvamusiikkia, suuria säveltäjiä ja myös oma konsertti perheen pienimmille. Tule nauttimaan konsertti-illasta!

6

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

SEINÄJOEN KAUPUNGINORKESTERI Keskuskatu 32 A, 60100 Seinäjoki p. 06 420 2924 www.skor.fi

SEINÄJOEN KAUPUNGINTEATTERI

TAPAHTUMAT

Seinäjoen kaupunginteatteri tuo kesäteatteriin komedian, joka kertoo kolmesta, vuosisadan rikosta suunnittelevasta turhantoiveikkaasta rosvosta. Onnistuuko rikos taatusti, jos oppaana on idioottivarma Myymälävarkaan käsikirja? Katso myös Törnävänsaaren kesätapahtumat!

OSTOKSET

Syksyllä 2017 suuri Alvar-näyttämö valloitetaan brittihuumorilla ja pirullisella trillerillä. Katso koko ohjelmisto verkkosivuiltamme!

7 INFO & KARTAT

10

SEINÄJOEN KAUPUNGINTEATTERI Alvar Aallon katu 12, Seinäjoki p. 010 416 2600 seinajoenkaupunginteatteri.fi


LASTEN LIIKENNEPUISTO Näillä teillä autot eivät ehdi kauan pölyttyä! Täällä alle 12-vuotiaat lapset pääsevät opettelemaan liikennesääntöjä polkuauton ratissa turvallisesti. Ajotaitoja voi harjoitella kolmipyörillä tai potkumopoilla. Menopeliksi käy myös oma polkupyörä ja ajaminen on maksutonta. Kypärä päähän ja menoksi! Avoinna 5.6. - 6.8. klo 10 - 18 (poikkeuksia aukioloaikoihin Farmarin aikaan 9.6.-19.6. ja juhannuksena 23.-24.6.)

NÄE JA KOE

Mikä on Östermyra? Entä miten Seinäjoki on syntynyt? Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan historiaan voi tutustua Törnävän museoalueella ja Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseossa sekä Keidas-luontomuseossa. Suojeluskuntien ja Lotta Svärd -järjestön historia avautuu peruskorjatussa museossa, jonka Alvar Aalto suunnitteli 1920-luvulla. Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo sijaitsee Seinäjoen ydinkeskustassa osoitteessa Kauppakatu 17. Niin, ja se Östermyra oli aikoinaan Seinäjoki ruotsiksi.

ETELÄ-POHJANMAAN MAAKUNTAMUSEO Törnävän museoalue Törnäväntie 23, 60200 Seinäjoki p. 06 416 2648

10

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

ETELÄ-POHJANMAAN MAAKUNTAMUSEO

TAPAHTUMAT

9

ETELÄ-POHJANMAAN TRAKTORIMUSEO Keski-Nurmontie 79, Nurmo p. 0400 165 568 www.traktorimuseo.fi

OSTOKSET

150 entisöityä traktoria

8

INFO & KARTAT

LASTEN LIIKENNEPUISTO Kirkkokatu 18, 60100 Seinäjoki p. 040 774 8374, 06 416 2265

11


SEINÄJOEN TAIDEHALLI Pistäydy näyttelyssä! Seinäjoen taidehalli on visuaalisen taiteen tapahtumapaikka ja nykytaiteen näyttelytila Seinäjoen keskustan tuntumassa. Nauti kupponen kahvia, hanki persoonallista kotiinviemistä myymälästä tai taidetta Taidelainaamosta. Ohjelmassa myös taidepajoja, kursseja ja opastuksia. Katso ajankohtaiset näyttelyt ja tapahtumat nettisivuiltamme ja some-kanavistamme. Kuvassa Antti Maasalon Tanssi-veistos, joka johdattaa taiteen ääreen Taidehallin katolla. NÄE JA KOE KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS TAPAHTUMAT OSTOKSET INFO & KARTAT

12

11 SEINÄJOEN TAIDEHALLI Upankatu 3, 60100 Seinäjoki p. 06 416 2390 www.seinajoki.fi/taidehalli

TOUHUTALO PELASTAA SADEPÄIVÄT Touhutalosta löytyy monenmoista puuhaa: Kiipeily- ja seikkailulabyrinttejä, liukumäkiä, tunneleita, esteratoja, pallomeriä ja pomppulinnoja, jättilegoalue pikkuinsinööreille, taito- ja motoriikkapelejä. Ison leikkialueen lisäksi oma alue pienimmille lapsille (0-5 -vuotiaat). Aikuiset maksutta mukaan. Avoinna ti–su klo 10–19. Tervetuloa!

12 TOUHUTALO Kaarretie 2, 60510 Seinäjoki P. 0440 222 356 www.touhutalo.fi


IKÄISILLE

www.seinajoki.megazone.fi

13

PAKOPELI FINDOUT MIKÄ ON PAKOPELI? Menette porukalla huoneeseen ja tulette sieltä pois, jos pääsette. Ulospääsyä on hankaloitettu erilaisilla pulmilla, tehtävillä, lukoilla ja ongelmilla. Teillä on tunti aikaa selvitä ulos ja olla osana tarinaa. Seinäjoki – huoneisiin 2-4 tai 4-6 hlö, á 96-120 €. Prinsessahuone, Länsimetro, Salakapakka Yli-Laurosela – huoneisiin 2-4 hlö, á 84 € Kokin kamari, Isännän huone, Perintöullakko Varaa peli: www.findout.fi Pelit myös englanniksi!

14 FINDOUT SEINÄJOKI Vaasantie 11 Seinäjoki p. 0400 242 588

FINDOUT YLI-LAUROSELA Museopolku 2 Ilmajoki p. 0400 242 677

TAPAHTUMAT

Mukaan tarvitset vain seikkailumieltä!

OSTOKSET

Peliin pääsee mukaan jo noin 7-vuotiaista alkaen.

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

NÄE JA KOE

Megazone vie sinut laserseikkailuun, joka muistetaan pitkään.

INFO & KARTAT

KAUPUNKITAISTELU KAIKEN

13


TEATTERI LAPUA Kauppakatu 23, 62100 Lapua p. 050 564 9325 www.teatterilapua.fi

15

NÄE JA KOE KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

TULIVUORIKESKUS Lehtotie 15, 62940 Hoisko (Alajärvi) p. 050 342 1499 www.tulivuorikeskus.fi

16 17

TAIDEATELJEE REIJO KIVIJÄRVI

TAPAHTUMAT OSTOKSET

Taiteilija Reijo Kivijärvi tunnetaan erityisesti valon ja lumen taitavasta kuvaamisesta. Esillä on suuren suosion saaneita naivistisia töitä, mutta myös luontoaiheita. Hän harrastaa maalaamisen vastapainoksi perinnerakentamista sekä erilaisia vanhoja työtapoja. Pihapiiriin onkin vuosien saatossa noussut idyllinen rakennuskokonaisuus, jossa aika pysähtyy. Tilauksesta saattaa päästä vaikka savusaunan leppeisiin löylyihin. Paikalla on myös kesäkahvila. Avoinna 17.6. – 30.7.2017.

INFO & KARTAT

14

TAIDEATELJEE REIJO KIVIJÄRVI Keskisentie 181, 63800 Soini p. 0400 164 166 www.reijokivijarvi.net

18


Laskuvarjo- ja tandemhyppykurssit

Kokoperhe köysiseikkailemään Tuuriin! 5 eritasoista rataa. Polttareita, synttäreitä, tyky jne.

19

21

KAISLAN KYMPPITURVE Konstantie 104, 63300 Alavus p. 040 154 1305, 040 528 5948

TAPAHTUMAT

TUURIN KÖYSISEIKKAILUPUISTO Alavudentie 610, Tuuri p. 046 590 8792 www.letuuriparc.fi

• Hoito- ja kauneus  turpeen valmistus ja   myynti. • Korvakynttilähoidot • Turvehoitoja tilauksesta.

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

LE TUURI PARC TUURIN KÖYSISEIKKAILUPUISTO

NÄE JA KOE

20

ALAVUDEN ILMAILUKERHO Savikonkydöntie 129, 63300 Alavus p. 045 121 5767 www.alavudenilmailukerho.com

Kahvila ja museo avoinna 2.6.-13.8. ti-la 12-19, su 12-16. Muuna aikana tilauksesta. Paljon tapahtumia! YliLaurosela

YLI-LAUROSELAN TALOMUSEO Museopolku 2, Ilmajoki p. 0400 242 677 www.ylilaurosela.fi

22

Pihapiirissä 19 rakennusta, 15000 esinettä, museokauppa ja kahvila. Väinöntalo on avoinna 1.6.–31.8. ti–su klo 11–18. Limutippu - Limonaditehdasmuseo Kauppatie, Vesitorninmäki puh. 044 7699 113, avoinna tilauksesta.

23 VÄINÖNTALO - JÄRVISEUDUN MUSEO Latukantie 99, Evijärvi p. 044 7699 113 www.evijarvi.fi

OSTOKSET

VÄINÖNTALO

INFO & KARTAT

YLI-LAUROSELAN TALOMUSEO

15


NELIMARKKA-MUSEO Taiteilija-professori Eero Nelimarkan (18911977) rakennuttama ja arkkitehti Hilding Ekelundin suunnittelema Nelimarkka-museo avattiin vuonna 1964. Museon tehtäviin kuuluu Eero Nelimarkan taiteen esittämisen ja tutkimuksen lisäksi pohjalaisen taiteen tunnetuksi tekeminen sekä taidekasvatus. Nelimarkka-museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia kaiken ikäisille. NÄE JA KOE

Kesäisin museossa voi nauttia kahvin ja Nelimarkka-leivoksen.

E T E L Ä - P O H J A N M A A N A LU E TA I D E M U S E O

24

NELIMARKKA-MUSEO

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

NELIMARKKA-MUSEO Pekkolantie 123, 62900 Alajärvi p. 06 557 2129 www.nelimarkka-museo.fi

TAPAHTUMAT

Valtiopäiväneuvos

OSTOKSET

JUKKA VIHRIÄLÄN MUOTOKUVAN PALJASTUS Perjantaina 2.6. klo 18.00

INFO & KARTAT

25 -VUOTISJUHLANÄYTTELY AVOINNA 28.5.–27.8. PÄIVITTÄIN KLO 12–17.

Näyttelyn teema DIGITAALIORJA. KUORTANE, 63130 MÄYRY 25

16

puh. (06) 525 7324, 040 556 3787 www.soileyli-mayry.com ylimayry@soileyli-mayry.com

Paljastuspuhe PROFESSORI Kari Hokkanen. Muotokuva esillä taidehallissa koko kesän ja jää taiteilijan kokoelmiin. Tervetuloa!

TAIDEHALLIN KESÄKONSERTTI/ TANGOMARKKINAT: Lauantaina 8.7. klo 15.00

Taiteilijaprofessori

JORMA UOTINEN

Liput 20,- Tangomarkkinoiden lipunmyynti p. (06) 420 1111 tai Taidehalli p. (06) 525 7324. LIPPUJA MYÖS OVELTA. ISTUMAPAIKAT.


LIIKUNNAN ILOA PARRASTA

Luonto-Parrassa voi majoittua tasokkaaseen loma-asuntoon tai leiriytyä asuntovaunualueelle. Laaja murtomaalatuverkosto, valaistu kuntorata, uimalampi, frisbeegolfrata ym. www.luontoparra.fi

Botniaringillä järjestetään auto- ja moottoripyöräkilpailuja lähes joka kesäviikonloppu. PRT Testirata Oy tarjoaa radalla ajoharjoitteluja testiratapalveluita ja järjestää asiakastilaisuuksia ympäri vuoden. Vuokrahuvila Villa APR majoittaa vieraat moottoriradan varrelle. Meillä pääset kokemaan vauhtia ja vetovoimaa – oli toiveenasi ajaa kilpa-autolla tai rymistellä maastossa aidolla armeijakalustolla. Tervetuloa kokemaan elämyksiä koko perheen voimin Botniaringin alueelle!

27 BOTNIARING Kauhajoentie 688, 66300 Kurikka p. +358 50 435 3571 www.botniaring.fi

OSTOKSET

BOTNIARING

INFO & KARTAT

TEUVAN KUNTA p. 06 2413 4000 www.teuva.fi

TAPAHTUMAT

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

26

NÄE JA KOE

Snowpark Parra on viihtyisä kolmen rinteen laskettelukeskus Teuvalla. Monimuotoisuus on Parran juttu. Eritasoiset kumpareet, reilit ja hyppyrit tuottavat laskettelijoille iloa ja jännitystä. Harjoittelurinne, hiihtokoulu, välinevuokraamo, pulkkamäki, grillikodat, kahvila-ravintola ym. www.parra.fi

17


TAPAHTUMAT

NÄE JA KOE

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

TAPAHTUMAT

OSTOKSET

INFO & KARTAT

18


OSTOKSET

TAPAHTUMAT

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

NÄE JA KOE

Seinäjoki on täynnä suurtapahtumia mutta myös maakunnasta löydät menoa moneen makuun! Valitse omasi.

INFO & KARTAT

Tangon taikaa, rokin räimettä ja urheilun hurmaa

19


NÄE JA KOE

Hae ja ilmoita tapahtumia ilmaiseksi www.epkalenteri.fi

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS TAPAHTUMAT OSTOKSET

20.–21.5.

Mikko Kohonen Cup -salibandyturnaus, SEINÄJOKI

24.5.–19.8.

Myymälävarkaan käsikirja -komedia Mallaskoskella, SEINÄJOKI

26.–28.5.

Kalajärvi Soi, PERÄSEINÄJOKI

31.5.

Nice Run -juoksutapahtuma, SEINÄJOKI

5.–8.6.

Leimausleiri, KUORTANE

6.–8.6.

Food Business Summit, SEINÄJOKI

8.–17.6.

Ilmajoen Musiikkijuhlat, ILMAJOKI

10.–11.6.

Seinäjoki International Airshow, SEINÄJOKI (ILMAJOKI)

10.–11.6.

Summer Cheer Cup, PowerPark, KAUHAVA

14.–17.6.

Farmari, SEINÄJOKI

15.6.

Paukun pöhinät, LAPUA

16.–17.6.

Kauhavan kesämarkkinat, KAUHAVA

16.–18.6. Puukkofestivaalit, KAUHAVA 17.6.

Eliittikisat, KUORTANE

INFO & KARTAT

21.–24.6. Nummirock, KAUHAJOKI 28.6.–2.7.

Aaltoa & Aarioita -kulttuurifestivaali, ALAJÄRVI

29.06.–1.7. Provinssi, SEINÄJOKI 30.6.–1.7. Ryskööt, ALAVUS 30.6.–1.7. Rokulipäivät, ALAJÄRVI 1.–30.7.

20

Kivikasvot Show Halkosaaren kesäteatterissa, LAPPAJÄRVI


Miljoona Rock, TUURI

14.–15.7.

Haku Päällä -rakkausfestivaali, KURIKKA

15.7.

Wanhanajan lentopäivät, KAUHAVA

15.7.–13.8.

Törnävän Kulttuurikuu, SEINÄJOKI

20.–23.7.

Kalevan Kisat, SEINÄJOKI

21.–22.7.

Kuortaneen Kuhinat, KUORTANE

22.–23.7.

Kartingin EM-osakilpailu Flying Finn 100 Race, KAUHAVA

27.–30.7.

Finnish Harley Weekend, SEINÄJOKI

28.–29.7.

Solar Sound, SEINÄJOKI

28.–29.7.

Vanhan Paukun Festivaali, LAPUA

29.7.

Siirrettävien saunojen kokoontumisajot, TEUVA

2.–6.8.

PowerPark Horse Show esteratsastuskilpailut, KAUHAVA

3.–6.8.

Vauhtiajot Race & Rock, SEINÄJOKI

4.–6.8.

Eteläpohjalaiset Spelit, ILMAJOKI

4.–6.8.

Ylihärmän Elotryskööt, KAUHAVA

5.8.

Mies -tanssipidot, LAPUA

5.–20.8.

Hallasuon kukka Halkosaaren kesäteatterissa, LAPPAJÄRVI

11.–12.8.

Power Truck Show, PowerPark, KAUHAVA

18.–19.8.

Kristillisdemokraattien puoluekokous, SEINÄJOKI

19.–20.8.

Lakia-messut ja Lakia-fest, LAPUA

19.8.

Rytmiraide-Festivaali, KURIKKA

26.8.

Ruokakarkelot, SEINÄJOKI

26.–27.8.

Östermyra-päivät, SEINÄJOKI

30.8.–4.9.

UEFA U19 jalkapallon esiturnaus, SEINÄJOKI

1.–2.9.

Keskikaupungin yö, SEINÄJOKI

1–3.9.

Kauhajoen Ruokamessut Hämes-Havusessa, KAUHAJOKI

2.–3.9.

SM-pitkän matkan suunnistuskilpailu, LAPUA

8.–9.9.

Seinäjoki Hip Hop Festival, SEINÄJOKI

13.-17.9.

Alvar Aalto -viikko, SEINÄJOKI

15.–17.9.

Legends World Finals Botniaringillä, KURIKKA

29.9.–1.10.

Käsityömessut, SEINÄJOKI

6.–8.10.

Salibandy Champions Cup / EM-kisat, SEINÄJOKI

LISÄTIETOJA:

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

13.7.

TAPAHTUMAT

Suomen Onni -musiikki-ilottelu kaupunginteatterilla, SEINÄJOKI Härmälääset Häjyylyt, KAUHAVA

OSTOKSET

6.–8.7. 7.–9.7.

NÄE JA KOE

Seinäjoen Tangomarkkinat, SEINÄJOKI

INFO & KARTAT

5.–9.7.

www.epmatkailu.fi I www.visitseinajoki.fi I www.epkalenteri.fi

21


ETELÄ-POHJANMAAN PYTINKI Tervetuloa Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy:n messuille! Käsityö 29.9.–1.10.2017 Käsityömessut monipuolisempana kuin koskaan aikaisemmin! Sarka 2.–3.2.2018 Maatilarakentamisen, kotieläintarvikkeiden, energian ja metsätalouden ammattilaistapahtuma vietetään 10-vuotisjuhlamessujen merkeissä.

NÄE JA KOE

Pytinki 24.–25.3.2018 Rakennus-, remontointi-, piha-, ja puutarhatapahtuma suurempana kuin koskaan ennen!

28

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

ETELÄ-POHJANMAAN PYTINKI OY Kirkkokatu 23, Seinäjoki Areena www.pytinki.fi

SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT 5.-9.7.2017

TAPAHTUMAT OSTOKSET

Lavatansseista, konserteista, maamme parhaimmista esiintyjistä, tanssikilpailuista sekä ainutlaatuisesta festivaalitunnelmasta voi nauttia Tangomarkkinoiden monissa eri tapahtumakeskuksissa, kuten Paviljongissa, Tanssitalolla sekä Tangokadulla. Kisa-Areenalla nähdään mm. jännittävät Tangokuningatar- ja Tangokuningas Finaalit. Nämä ja useat muut tapahtumapaikat täyttyvät tanssinhaluisista ihmisistä, iloisesti kuplivasta markkinatunnelmasta sekä laadukkaasta viihdetarjonnasta. Seinäjoen Tangomarkkinat jälleen 11. – 15.7.2018

INFO & KARTAT

22

29 SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT Torikatu 15, 60100 Seinäjoki p. 06 420 1111 www.tangomarkkinat.fi


VAUHTIAJOT RACE & ROCK 2017 Legendaariseksi noussut Seinäjoen Vauhtiajot Race & Rock -festivaali järjestetään tulevana kesänä jo 14. kerran. Pohjanmaan lakeuksilla 3.–6. elokuuta juhlittava tapahtuma jatkaa samalla tapaa kuin viime vuonna, iltatapahtuma kolmepäiväinen ja ratakisat kaksipäiväisenä. Lavalla nähdään jälleen kova kattaus kotimaisen musiikin kärkinimiä.

VAUHTIAJOT RACE & ROCK 2017 Teollisuustie 18A, 60100 Seinäjoki p. 06 487 2800 www.vauhtiajot.fi

KAUHAVAN KAUPUNKI

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

30

NÄE JA KOE

Liput myyvät Lippupiste, Tiketti sekä valikoidut ABC-liikennemyymälät. Katso myyntipaikat tarkemmin verkkosivuiltamme.

Meillä on Suomen paras huvipuisto Powerpark, Härmän kylpylä, Pohjolan suurin rekkanäyttely Power Truck Show, Nordic King ravit ja Suomen suurimmat juhannustanssit ja paljon muuta.

TAPAHTUMAT

Tervetuloa Elämysten kaupunkiin!

31

KAUHAVAN KAUPUNKI Kauppatie 109, 62200 Kauhava p. 06 2412 900 www.visitkauhava.fi

INFO & KARTAT

www.visitkauhava.fi

OSTOKSET

Tervetuloa Kauhavalle elämysten kaupunkiin!

23


KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

24


Herkkuja kaikille aisteille Oman maakunnan makuja tarjoilevat mm. Uppalan Kartano, Juurella-ravintola ja uusi pikkusiskonsa Äärellä, Seinäjoen Sokos Hotellien ravintolat, Koskenkorvan Trahteeri. Nuku hyvin maaseudun rauhassa esim. Ilomäen Maatilamatkailussa tai Simpsiönkullaksessa, ihaile näyttäviä jokivarsimaisemia Ilmajoen Kestikartanossa ja Hotel Kurikassa tai majoitu upeassa miljöössä Hotelli Almassa. 25


NÄE JA KOE KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS TAPAHTUMAT OSTOKSET INFO & KARTAT

26

UPPALAN KARTANO Nauti ruoasta ja tunnelmasta Seinäjoen sydämessä Uppalan Kartanossa. Aivan Seinäjoen ydinkeskustan tuntumassa sijaitseva Uppalan Kartano on kaupungin kantatiloja, jonka ympärille Seinäjoki on aikojen saatossa rakentunut. Uppalan tilalla on aikanaan toiminut mm. maatila, majatalo, puutyötehdas, kirkon taloustoimisto, ja on siellä pitänyt vastaanottoaan Euroopan ensimmäinen naiseläinlääkärikin. Vuonna 2009 perheyritys avasi kunnostettuun Uppalan tilaan ravintolan, jonka ruoassa ja palvelussa näkyvät ja maistuvat aitous, huomaavaisuus ja rehellisyys. Kartanon historia maatilana näkyy kotimaisina, puhtaina raaka-aineina sekä mahdollisuuksien mukaan lähi- ja pientilojen tuotteina. Kartanon pihapiirissä sijaitsevien viljelylaatikoiden yritit ja syötävät kukat sekä mansikkamaan ja hedelmäpuiden sadot hyödynnetään omassa keittiössä asiakkaiden nautittavaksi. Makunautintoja täydentävät sommelierin valitsemat kohtuuhintaiset, laadukkaat viinit. Vaikuttava ympäristö ei rajoitu ainoastaan

tunnelmallisiin Kartanon sisätiloihin vaan myös ainutlaatuinen puistomainen puutarha sekä lapsille tarkoitettu ulkoleikkipaikka Seikkailumetsä tarjoavat kesäaikaan upeat puitteet ruokailuun. Asiakkaitamme ovat niin yrityselämän edustajat, perhejuhlien järjestäjät kuin lapsiperheetkin. Ammattitaitoinen henkilökuntamme luo hyvällä, tilanteeseen sopivalla palvelulla viimeisen silauksen kokonaisvaltaiseen elämykseen.

32

UPPALAN KARTANO Ilmarisenkatu 14, 60100 Seinäjoki p. 06 414 1800 www.uppalankartano.fi


MARTTILAN TALLI Lounas- ja tilausravintola aivan Seinäjoen keskustan kupeessa, vanhan lääninsairaalan historiallisessa miljöössä. Ravintolassamme on monipuoliset puitteet ainutlaatuisiin tilaisuuksiin, joita autamme suunnittelemaan toiveidenne mukaan.

Lounas noutopöydästä arkisin klo 11–14 – tervetuloa herkuttelemaan!

33

SEINÄJOEN LEIRINTÄALUE

Keskellä hienoa jokiluontoa, 1 km keskustasta.Terassi, ruokaa, kesäteatteri, ja panimokierrokset

Seinäjoen Leirintäalue on viihtyisä kolmen tähden leirintäalue kauniilla Törnävän alueella.

35

34 MALLASKOSKEN PANIMORAVINTOLA Vesitorninkatu 1, 60100 Seinäjoki p. 050 413 1280 www.mallaskoskenpanimoravintola.fi

SEINÄJOEN LEIRINTÄALUE Törnäväntie 29, 60200 Seinäjoki p. 050 440 9008 leirinta@sjk-juniorit.fi

INFO & KARTAT

MALLASKOSKEN PANIMORAVINTOLA

OSTOKSET

TAPAHTUMAT

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

RAVINTOLA MARTTILAN TALLI Puskantie 38, 60100 Seinäjoki p. 06 420 4816 www.marttilantalli.fi

NÄE JA KOE

• Perhe- ja yritysjuhlat • Kokoustilat tarjoiluineen • Tilausruokailut • A-oikeudet, 150 asiakaspaikkaa

27


NÄE JA KOE KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

VALKOINEN PUU CAFÉ & SHOP

TAPAHTUMAT OSTOKSET

Valkoinen Puu on Kauhajoella ja Seinäjoella toimiva lifestyle-kahvilayritys, jonka erikoisuutena ovat amerikkalaiset kakut ja leivonnaiset, joiden reseptit ovat kulkeutuneet Etelä-Pohjanmaalle sukuperintönä. Suosimme leivonnassamme luomua ja lähellä tuotettuja raaka-aineita. Arkisin tarjoilemme herkullista lähiruokalounasta.

on vaihtuvia, mielenkiintoisia taidenäyttelyitä. Kahvilan takapihalla on itetaiteilija Alpo Koivumäen rautaromusta valmistamia teoksia, jotka esittävät ilmeikkäitä eläimiä. Kauhajoen kahvilamme on suosittu, uniikin ja elämyksellisen ympäristön tarjoava ryhmävierailujen kohde, jossa voimme palvella suuriakin ryhmiä.

Kahviloiden yhteydessä sijaitsevat Valkoisen Puun Shopit, joissa on tarjolla Valkoisen Puun omaa keramiikkaa sekä valikoima luomu- ja lähiruokatuotteita meiltä ja maailmalta.

Meiltä löytyy laaja valikoima gluteenittomia, maidottomia ja vegaanisia vaihtoehtoja suolaisena ja makeana. Tervetuloa viihtymään kahviloissamme!

INFO & KARTAT

Seinäjoen ydinkeskustassa sijaitsevassa viihtyisän trendikkäässä kahvilassa viihdytään yhtä hyvin ystävien ja perheen seurassa kuin liiketapaamisia pitäen. Valkoisen Puun kahvilasta onkin muodostunut seinäjokisten mutkaton ja rento olohuone. Kauhajoen kahvilamme sijaitsee kauniissa, yli 130-vuotta vanhassa kotiseututalossa. Talon yläkerrassa sijaitsee Hella-Galleria, jossa

28

36 VALKOINEN PUU OY Kalevankatu 11-13 Seinäjoki p. 044 978 4683 Topeeka 15 Kauhajoki www.valkoinenpuu.fi Avoinna ma-la 10-21 ja su 12-17


37 PIRTTIHIRMU BARPUURI Kampusranta, Kalevankatu 56, Seinäjoki p. 044 235 4792 www.barpuuri.fi

Vietä ilta hyvän ruoan parissa Juurella ravintolassa. Tervetuloa makujen juurelle!

RAVINTOLA JUURELLA Keskustori 1, 60100 Seinäjoki p. 06 414 0720 www.juurella.fi

39

Rento olohuone kaupungin ytimessä - nautintoja kaikille aisteille.

ÄÄRELLÄ KUPPI+KATTILA Kauppakatu 19, Seinäjoki puh. 050 350 5312 www.äärellä.fi

40

Majoitusta ja maatilaelämyksiä, 7 erilaista mökkiä.

MAATILAMATKAILU ILOMÄKI Ilomäentie 52, 61100 Peräseinäjoki p. +358 40 574 0286 www.ilomaki.info

41

OSTOKSET

HOTELLI-RAVINTOLA ALMA Ruukintie 4, 60100 Seinäjoki p. 06 421 5200 www.hotelalma.fi

Olo Tilalla kohtaat Olemassaolon Kauneuden!

OLO TILA Viitalantie 423, 61300 Kurikka p. 050 378 2222 www.olo-tila.com

NÄE JA KOE

38

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

Astu laivaan! Istahda kannelle ja nauti maukasta lähiruokaa ja viileitä juomia kauniissa jokimaisemassa Seinäjoen ytimessä elävän musiikin tahtiin.

TAPAHTUMAT

Historialliset ja uniikit puitteet ruokailuun, kokoukseen, juhlaan ja yöpymiseen Seinäjoen keskustassa! Tervetuloa!

RAVINTOLA PIRTTIHIRMU

42

INFO & KARTAT

HOTELLI-RAVINTOLA ALMA

29


NÄE JA KOE K AUPPATORIN

Aalto KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS TAPAHTUMAT OSTOKSET INFO & KARTAT

30

SEI NÄJOKI

Kurkkaa S-mobiilista edut ja hyödy!

.fi

EEPEE RAVINTOLAT JA SEINÄJOEN SOKOS HOTELLIT Lakeus Matadorissa pääset ruokamatkalle Lakeuden makuihin, jotka koostuvat puhtaista paikallisista raaka-aineista. Fransmannin ruokalistan antimet saattelevat sinut ja ystäväsi maalaisranskalaisten nautintojen ääreen. Laaja ja tarkoin harkittu viinivalikoimamme täydentää ruokailunautinnon. Rakkaus pizzaan roihahtaa Rossossa ja erikoiskahveihin Coffee Housessa. Tulisuuden kanssa voit hakea rajoja Amarillon herkuista sekä baarimestariemme suunnittelemista uniikeista drinkeistä. Kaupungin aurinkoisimmat ja herkullisimmat terassit ovat Wilson Pub sekä Kauppatorin Aalto, jonka kyljestä voit bongata Ruokapirssi Ulpun, joka tarjoaa konstailematonta puuhiiligrillissä valmistettua, krouvia katuruokaa, tästä likeltä. Karma on yökerho ja baari, jossa on bileet joka päivä. Torikeskuksen Hesburger sekä Prisman ravintolamaailman Presso, Buffa, Hesburger ja Spice Ice tarjoavat ratkaisuja nopeaan nälkään ja herkutteluun. Pohjoiseen kulkijoiden ja siltä päin saapuvien kannattaa pysähtyä Härmässä Ässän Kaffilassa.

Ravintolakattauksemme löydät raflaamo.fi/seinajoki. Original Sokos Hotel Lakeus ja Original Sokos Hotel Vaakuna sijaitsevat Etelä-Pohjanmaan, kaupungin ja tapahtumien keskipisteessä. Seinäjoen keskustan palvelut ovat vain kivenheiton päässä molemmista hotelleista. Huonevaraukset kätevästi sokoshotels.fi. Toimipaikkamme löytyvät myös facebookista ja instagramista. Tervetuloa nauttimaan hyviä makuja ja viihtymään seurassamme! 43

Rosso

47

Hesburger

44

Coffee House

48

Lakeus Matador

45

Fransmanni

49

Wilson Pub

46

Amarillo

50

Karma ja Kauppatorin Aalto


RAVINTOLA KALAJÄRVI Kalajärven Matkailukeskuksen sydämenä toimii ravintola, kesäterassi sekä suosittu lapsiystävällinen uimaranta pukutiloineen. Lomailijoille on tarjolla purtavaa hampurilaisista à la carte -annoksiin, kesäisin koettavissa puistogolf-minigolfrata sekä 100 metriä pitkä vesiliukumäki.

51

TAPAHTUMAT

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

RAVINTOLA KALAJÄRVI Kalajärventie 6, 61100 Peräseinäjoki p. 06 428 9300 www.kalajarvi.fi

NÄE JA KOE

Telttapaikat ja leirintämökit ovat varattavissa ravintolasta, ja alueella on tarjolla monipuolisesti myös muita majoitusvaihtoehtoja. Tervetuloa viihtymään!

OSTOKSET

KOSKENKORVAN TRAHTEERI

KOSKENKORVAN TRAHTEERI Trahteerintie 3, 61330 Koskenkorva p. 0400 719 392 www.trahteeri.com

INFO & KARTAT

Hyvää ja Erikoosta Koskenkorvan kotona! Ulkosaunat, altaat, kylpylä. Maittavat trahteerit kokouspäiviin, perhejuhliin ja TyKy-tilaisuuksiin. Koskenkorva Museo avoinna kesällä ti-la 10-18 Heinäkuussa tapahtumamajoitusta aitassa. Lisätietoja www.trahteeri.com www.koskenkorvamuseo.com

52 53

31


HOTEL KURIKKA

NÄE JA KOE

Viihtyisä liikemies-, kokous ja perhehotelli Kyrönjoen rannalla, kivenheiton päässä Kurikan keskustasta. 35 tilavaa hotellihuonetta.Ruokaravintolassa tarjoillaan maukasta kotiruokalounasta, a`la Carte annoksia sekä pizzaa. Erilaisiin tilaisuuksiin muuntautuva tilausravintola ja terassi jokimaisemalla. Hotelliasukkaille ilmainen Wifi ja iso parkkipaikka. Sähköauton latausmahdollisuus.

SEPÄNNIEMEN LOMAKYLÄ Mökki-, vaunu- ja telttamajoitusta, uimaranta, 3 saunaa, palju, laavu ja grillikatos. Kahviossa aamiaismahdollisuus, keskiolutoikeudet, terassi. Tervetuloa!

54 KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS TAPAHTUMAT OSTOKSET INFO & KARTAT

32

HOTEL KURIKKA Hovinkatu 1, Kurikka p. 06 451 0500 www.hotelkurikka.fi

55 SEPÄNNIEMEN LOMAKYLÄ Niemenkyläntie 250, 63600 Töysä p. 0400 900 173 www.sepanniemi.fi

JUUSTOPORTTI Kolmostien varrella, Kurikan Jalasjärvellä Pentinmäen kylässä on koko kansan tuntema Juustoportin kahvila. Siellä, missä Isabella-lehmä tervehtii tulijaa. Matkailija pääsee nauttimaan herkkuja niin monipuolisesta lounaspöydästä, kuin à la carte -listaltakin. Juustokellari-myymälän laajasta valikoimasta pääset maistelemaan Juustoportin uutuuksia ja klassikoita. Tervetuloa!

56 JUUSTOPORTTI CATERING OY Keisarintie 145, Pentinmäki Jalasjärvi p. (06) 456 6900 www.juustoportti.fi


Honkahovin hotelli majoittaa ja ruokkii kiireisen työmatkaajan ja leppoisan lomailijan. Osassa huoneissa oma sauna.

57

HOTELLI-RAVINTOLA HONKAHOVI Pohjanmaantie 99, 38950 Honkajoki p. 050 413 6120 www.lauha.fi

Kangasjärven leirintäalue majoittaa kesäiset matkailijat kirkasvesisen järven rannalla. Kahvila ja grilli, saunat ja uimaranta ovat käden ulottuvilla

Tilavat, hyvin varustellut, saunalliset huoneistot Lapualla, Simpsiön laella. Kokous- ja ravintolatilaa jopa 80 hengen tilaisuuksiin. Ravintolassa A-oikeudet.

60

59 KANGASJÄRVEN LEIRINTÄALUE Kangasjärventie 633, 64900 Isojoki p. 046 851 2732 www.lauha.fi

HOTELLI SIMPSIÖNKULLAS Yläkalliontaival 12, 62100 Lapua p. (06) 4338 560 www.simpsionkullas.fi

INFO & KARTAT

SIMPSIÖNKULLAS

KANGASJÄRVEN LEIRINTÄALUE

OSTOKSET

TAPAHTUMAT

LAUHATUOTANTO OY Lauhanvuorentie 490, 64900 Isojoki p. 040 825 8751 www.lauha.fi

58

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

Lauhansarven luontomatkailukeskus tarjoaa aitoa ruokaa arkeen ja juhlaan ajankohdan tunnelmissa sekä viihtyisiä vaihtoehtoja majoittumiseen.

NÄE JA KOE

LAUHANSARVI LUONTO- HOTELLI-RAVINTOLA HONKAHOVI MATKAILUKESKUS

33


ETELÄ-POHJANMAAN OPISTO Laatuaikaa ja ikimuistoisia hetkiä! Tervetuloa viihtymään Etelä-Pohjanmaan Opistolle! Meiltä löytyvät tilat ja tarjoilut onnistuneisiin kokous- ja koulutuspäiviin, mukaviin juhliin ja illanviettoihin sekä iloisiin virkistyspäiviin. Monipuoliset tilamme taipuvat moneksi. Meillä voit myös majoittua edullisesti sekä nauttia opiston oman keittiön mainiosta ruoasta. Ota yhteyttä ja kysy lisää! NÄE JA KOE

61

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

ETELÄ-POHJANMAAN OPISTO Opistontie 111, 60800 Ilmajoki p. 06 425 6000 www.epopisto.fi

TAPAHTUMAT

Hotel Kivitipp

HOTELLI KIVITIPPU

Tule tutustumaan uudistuneeseen Hotelli Kivitippuun.

Avaamme 1.6.2017. Teethän tilauksesi ajoissa ja varmistat pääsysi ensimmäisten joukossa nauttimaan hotellimme palveluista.

OSTOKSET INFO & KARTAT

34

kesä 201 62

HOTELLI KIVITIPPU Nykäläntie 137, p. 06 561 5000 www.kivitippu.fi

Uudistunut Kivitippu


Ravintola – Kokoukset – Majoitus

63 64

AAMIAISHOTELLI HILJAHELENA

Oli kesä tai talvi – Tervetuloa mökkilomalle Kuortaneelle! Mökit ovat hyvin varusteltuja.

Pieni ja kodikas hotelli tarjoaa sitä tärkeintä – yksilöllistä palvelua ja omaa rauhaa.

66

65 SARVIKKAAN KOSKIMÖKIT Uusitie 21, 63230 Lentilä p. 0500 269 94 www.sarvikkaankoskimokit.fi

AAMIAISHOTELLI HILJAHELENA Keskuspuistikko 27, 61300 Kurikka p. 044 702 2727 www.hiljahelena.fi

INFO & KARTAT

SARVIKKAAN KOSKIMÖKIT

OSTOKSET

TAPAHTUMAT

ILMAJOEN KESTIKARTANO Kartanontie 5, 60800 Ilmajoki p. 040 840 7900 kestikartano@gmail.com www.kestikartano.fi

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

NÄE JA KOE

ILMAJOEN KESTIKARTANO

35


NÄE JA KOE KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

67

LAPUAN KAUPUNKI visitlapua.fi

HÄRMÄN KYLPYLÄ Härmän Kylpylä kutsuu rentoutumaan!

TAPAHTUMAT OSTOKSET INFO & KARTAT

36

Täysiverinen kylpylähotelli keskellä Lakeuksia tarjoaa rentoa asumista, vapaata kylpylän käyttöä, hemmottelua sekä suomalaista lähiruokaa buffetpöydästä. Kysy lisää myyntipalvelustamme! Huvivaltio Powerpark sijaitsee aivan lähietäisyydellä, samoin myös muut Lakeudelle.fi -kohteet.

68 HÄRMÄN KYLPYL Ä

HÄRMÄN KYLPYLÄ p. 06-4831600 myynti@harmankylpyla.fi www.harmankylpyla.fi


Kesähotelli kauniissa kartanomiljöössä. Juhlat, kokoukset, häät, ym.

70 Järvikyläntie 92, 61850 Kauhajoki p. 020 765 9230

Kosmisen luokan loma kraatterijärvellä! Herkuttele Mökit, hotellitedullisemmin ja B&B enemmän Luonto- ja elämyspalvelut Juhlat ja Makumatka kokouksetRuokaprovinsHyödynnä siin -etukortti ja nauti eteläpohjalaiTaide, kulttuuri ja käsityöt sista herkuista tavallista edullisemmin. 25 € kortilla Lähiruokaa jaherkuttelet -juomaa valintasi mukaan kolmessa eri ravintolassa. Pesäpallo, golf, ratsastus Ilman korttia annosten yhteishinta on 30-35 €. Melonta, patikointi, retkeily Kosmisen luokan loma Kraatterijärvellä.

www.kraatterijarvi.fi

kraatterijarvi

Mökit, hotellit ja B&B. Luonto- ja elämyspalvelut, juhlat ja kokoukset. Taide, kulttuuri ja käsityöt. Lähiruokaa ja -juomaa. Pesäpallo, golf, ratsastus. Melonta, patikointi, retkeily.

Kortti myynnissä seuraavissa Aktiviteetit ja elämykset paikoissa: koko perheelle!

Aktiviteetit ja elämykset koko perheelle

KRAATTERIJÄRVEN TOIMIJAT www.kraatterijarvi.fi

71

Lisätietoja: www.visitseinajoki.fi/makumatka

TAPAHTUMAT

PUNAISEN TUVAN VIINITILA Koskenvarrentie 337, 62900 Alajärvi p. (06) 557 4540 www.punaisentuvanviinitila.fi

OSTOKSET

69

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

NÄE JA KOE

180 paikkaa, A-oikeuksin • Ryhmämatkat • Teatteripaketit • Juhlat • Pikkujoulut • Kokoukset ja koulutukset • Ruoka- ja kahvipalvelut tilauksesta ryhmille • Pitopalvelu

INFO & KARTAT

PUNAISEN TUVAN VIINITILA

37


OSTOKSET

38


Shoppailijan löytöretki Hellitä hetkeksi kukkaron nyörejä ja tee valloittavia löytöjä. Seinäjoen kauppakeskukset ja kivijalkakauppojen rykelmä sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Maakunnan persoonalliset ostoskohteet ilahduttavat kattavasti mm. herkkusuita, autoharrastajia sekä muodin ja sisustuksen ystäviä.

39


NÄE JA KOE KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS TAPAHTUMAT OSTOKSET INFO & KARTAT

40

KAUPPASEINAJOKI.FI KAUPPAKESKUKSET Seinäjoen kauppakeskuksien valtti on niiden monipuolisuus. Lukuisat naisten, lasten ja miesten vaatekaupat sekä kahvilat ja ravintolat tarjoavat monia vaihtoehtoja ostoksille ja vapaa-ajan viettoon. Kaikki viisi kauppakeskusta sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Seinäjoen Torikeskus on kaupunkilaisten kohtaamispaikka ja maakunnan merkittävimpiä kauppakeskuksia. Torikeskuksen ravintolat ja kahvilat tarjoilevat herkkuja aina burgereista suussa sulaviin leivoksiin. Torikeskuksessa voi shoppailla muotia, asusteita ja kosmetiikkaa. Kauppakeskus Epstori on myös suosittu kohtaamispaikka viihtyisine kahviloineen ja vaateliikkeiden lisäksi Epstorilta löytyy mm. kirjakauppa, optikkoliike sekä päivystävä apteekki. Mega-keskuksesta löytyy muotia, kosmetiikkaa ja asiantuntevaa palvelua. Keskeinen sijainti ja hyvät pysäköintialueet helpottavat asiointia.

Kauppakeskus Lehtisen paikalla on palveltu asiakkaita jo yli 70 vuotta. Nykyään Lehtiseltä löytyy mm. ekokauppa, pesula, suutari ja kampaamo. Citypiha sijaitsee myös Seinäjoen ytimessä kivenheiton päässä rautatieasemalta. Citypihan ravintoloissa voi maistella vaikkapa italialaisia, amerikkalaisia tai aasialaisia herkkuja tai nauttia tuopillisen sporttisessa pubissa. CityPihalta löydät myös laajan terveystoimijoiden keskittymän Katso tarkemmat tiedot liikkeistä sekä aukioloajat osoitteesta www.kauppaseinajoki.fi.

72

Torikeskus

75

Lehtinen

73

Epstori

76

Citypiha

74

Mega-keskus

www.kauppaseinajoki.fi


KATSO KULMAKAUPPOJEN AJANKOHTAINEN LISTAUS NETTISIVUILTA TAI MOBIILISOVELLUKSESTA!

INFO & KARTAT

TUNTI ILMAISTA PARKKIAIKAA!

OSTOKSET

TAPAHTUMAT

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

NÄE JA KOE

LÖYDÄ KAIKKI SEINÄJOEN KESKUSTAN LIIKKEET KAUPPASEINÄJOKI.FI MOBIILISOVELLUKSESTA!

41


NÄE JA KOE KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS TAPAHTUMAT OSTOKSET INFO & KARTAT

42

AUKIA Parhaat kansainväliset ja skandinaaviset merkit sekä jännittävimmät uutuudet!

Palvelemme ma–pe 10–19 ja la 10–16. Tervetuloa ostoksille!

Tervetuloa Aukialle! Ensimmäinen liikkeemme on perustettu Seinäjoella vuonna 1956 ja olemme alusta asti panostaneet asiakaspalveluun ja laatuun. Meiltä löydät aina ajankohtaisen ja monipuolisen valikoiman kansainvälisiä vaatemerkkejä ja asusteita sekä naisille että miehille. Autamme mielellämme sinua löytämään uusia ideoita pukeutumiseesi niin töihin, vapaa-ajalle kuin juhliinkin!

Seuraa meitä ja saat ensimmäisten joukossa tietoa uutuuksista liikkeissämme sekä ajankohtaisista trendeistä: facebook.com/modaaukia instagram @aukiafi

Tänä päivänä Aukia-ketjun liikkeitä löytyy Seinäjoen lisäksi Vaasasta, Kokkolasta, Tampereelta, Helsingistä sekä netistä aukia. fi. Seinäjoen myymälästämme löydät mm. seuraavat merkit: Peak Performance, Gant, Tommy Hilfiger, Superdry, Levi’s, Calvin Klein Underwear, Vagabond, Michael Kors, Samsøe & Samsøe, Esprit, Part Two ja Holebrook.

77 AUKIA kauppakeskus Epstori, Kalevankatu 6-8, 60100 Seinäjoki p. 06 429 1020 www.aukia.fi


Käsityö- ja lahjatavaroiden erikoisliike.

78

JOKIPIIN PELLAVAN TEHTAANMYYMÄLÄ Jalasjärvellä Jokipiin kylässä sijaitsevassa tehtaanmyymälässä on runsas valikoima kauniita pellavatuotteita kylpyyn, saunaan ja kattaukseen. Jokipiin Pellava sopii tutustumiskohteeksi myös ryhmille. Opastetulle tehdaskierrokselle pääsee ennakkovarauksella. Myymälän yhteydessä palvelee kahvio. Lämpimästi tervetuloa Jokipiihin! Tutustu lisää osoitteessa www.jokipiinpellava.fi.

JOKIPIIN PELLAVA OY Pellavatehtaantie 35, 61280 Jokipii P. 010 839 4516 info@jokipiinpellava.fi Avoinna ma-pe 8-17 (kesälauantaisin 10-14)

81

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

VIETÄVÄN HYVÄÄ -LÄHIRUOKAMYYMÄLÄ Järviluomantie 24,63300 Alavus p. 040 821 0106 www.vietavanhyvaa.com

TAPAHTUMAT

80

79

WANHA MARKKI JA ELÄINTEN VANHAINKOTI Kylänpääntie 114, 61450 Kylänpää p. 050 572 4116 www.wanhamarkki.fi Avoinna 6.6.-13.8.2017 klo 11-18, ma sulj.

OSTOKSET

Taiteilijakoti, lahjatavara- ja vaatepuoti Ylistarossa. Mm. Wanhan Markin omat spa-tuotteet, naistenvaatemuotia maailmalta ja taidetta.

Koe matka makujen maailmaan!

NÄE JA KOE

WANHA MARKKI JA ELÄINTEN VANHAINKOTI

INFO & KARTAT

TAITO SHOP RUSTOOPUORI Sahalankatu 3, 60100 Seinäjoki p. 040 545 1108 www.taitoep.net

43


Suloista suomalaista kädentaitoa!

KULTAINEN KIULUKKA Nykäläntie 124 62600 Lappajärvi p. 045 128 9089 www.kultainenkiulukka.fi

LAPUAN KANKURIT OUTLET

83

NÄE JA KOE

Taito-Finlandia palkittu pellava- ja villakutomo, jonka uudesta tehtaanmyymälästä löydät koko tuotevalikoiman, II laadut ja poistot outlet hinnoin.

82

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

LAPUAN KANKURIT Kulttuurikeskus Vanha Paukku Kauppakatu 23, 62100 Lapua p. +358 50 527 5728 www.lapuankankurit.fi

NAMITUPA Etelä-Pohjanmaan makein käyntikohde!

TAPAHTUMAT OSTOKSET INFO & KARTAT

44

Perinteisellä karamellitehtaalla näet miten karamellit valmistuvat. Opastetut työnäytökset ryhmille, tehtaanmyymälästä herkut kaikille. Jokilaiva Jaakko Ilkka risteilyt Kyrönjoella. Tilausristeilyt ryhmille, pöytäpaikat 52hlö, täyskatettu, wc, pyörätuolipaikat, kahvitus, ruokailu. Yleisöristeily aikataulut netissä. Ohjelmapalvelut, venevuokraus ja venetaksipalvelut Kyrönjoella. 1-5hlö veneretket Vaasan saaristoon. Katso netistä tai soita. Avoinna ark. 9–17, kesä la 10–14. Ryhmille varauksesta.

84 NAMITUPA Kauppatie 25, 60800 Ilmajoki P. 06 424 1912 / 050 571 5671 www.namitupa.fi, www.lakeusristeilyt.fi, www.kivapäivä.fi


Avoinna arkisin 9–17, lauantaisin 9–14.

SISUSTUS- JA LAHJATAVARALIIKE ANITA KOO Ainutlaatuinen aarrenavetta. Soveltuu erinomaisesti myös ryhmämatkakohteeksi.

Ryhmät ilmoittakaa tuloaikanne, tarjoamme kaffit.

85

Näyttelyssä mm. Sheriffin autoja ja Presidentti Kekkosen Cadillac. Myymälästä löydät kaiken, mistä jenkkiharrastaja unelmoi; harrasteauton osista kantrityyliseen vaatetukseen.

88 87

INFO & KARTAT

POHOJAMMAAN AMERIKKA

OSTOKSET

TAPAHTUMAT

LANKATALO TAPION KAUPPA Oikotie 4, 61980 Päntäne/Kauhajoki p. 0400 362 416 www.lankatalo.net

86

SISUSTUS- JA LAHJATAVARALIIKE ANITA KOO Voltintie 16, Evijärvi p. 040 765 1066 www.facebook.com/tyopaja.anita.koo

NÄE JA KOE

Valtava valikoima neulelankoja ja käsityötarvikkeita. Kudontalankoja ja matonkuteita ym. Tervetuloa ihastelemaan värienmaailmaa.

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

LANKATALO TAPION KAUPPA

61330 Koskenkorva, p. 06 422 9888 www.jarimaki.fi 45


INFO JA KARTAT

Löydä tiesi lakeudelle ETELÄ-POHJANMAAN MATKAILU OY Matkakeskus, Valtionkatu 1 60100 Seinäjoki p. 06 420 9090 matkailu@epmatkailu.fi www.epmatkailu.fi

46


TÄRKEITÄ YHTEYSTIETOJA Yleinen hätänumero 112 Seinäjoen terveyskeskuksen ensiapupäivystys joka päivä 8-20, Y-talo, Koskenalantie 18, Seinäjoki, p. 06 425 5311 Yöaikaan päivystää keskussairaalan poliklinikka p. 06 415 4555 Seinäjoen poliisiasema, Juhonkatu 4, 60320 Seinäjoki p. 0295 440 511

YHTEYDET JUNALLA www.vr.fi

KOMIA LIIKENNE Seinäjoen Kaupunkiliikenne, Komia Liikenne. Nettisivuillamme voit seurata bussejamme reaaliaikaisesti kartalla.

Seinäjoen rautatieasema Matkakeskus, Valtionkatu 1, Seinäjoki

89

Lapuan rautatieasema Asemakatu 7, 62100 Lapua Kauhavan rautatieasema Asemakuja 3, 62200 Kauhava Härmän rautatieasema Piirtoolantie 6, 62300 Kauhava Alavuden rautatieasema Asematie 13, 63400 Alavus as.

KOMIA LIIKENNE Tehtaantie 11, 60100 Seinäjoki p. 010 328 7000 www.komialiikenne.fi

Tuurin seisake Asematie, 63610 Tuuri Ähtärin rautatieasema Leppäkuja 1, 63700 Ähtäri Ähtäri Zoon seisake Karhunkierros 30, 63920 Inha Myllymäen seisake Asematie, 63900 Myllymäki BUSSILLA www.matkahuolto.fi • www.onnibus.com Onnibus-pysäkit: Alavus, Kellokorventien ramppi, valtatie 18 Jalasjärvi, Neste Jalastuuli Seinäjoentie 7, 61600 Jalasjärvi Seinäjoki, Matkakeskus Valtionkatu 2, 60100 Seinäjoki Tuuri, Veljekset Keskinen, valtatie 18, Onnentien kiertoliittymä

HÄRMÄN LIIKENNE OY Täyden palvelun bussiyritys! Kuljetusten lisäksi, kaikki matkapalvelut samalla soitolla!.

90

Ylistaro, Valtatie 18 (pikavuoropysäkki valtatien 16 liittymässä, Vaasaan mennessä ST1-huoltoasema) Ähtäri, Suoja risteys Valtatie 18 Puistotien liittymä

HÄRMÄN LIIKENNE OY Knuuttilanraitti 10, 62300 Härmä p. 06 484 8749 www.harmanliikenne.fi 47


NÄE JA KOE <- K auh

2 1 4

ajo

ki

67

10 3 8 13 14 6 7

Suupohjantie

11 12

Ky tö s

Jouppilantie

JOUPPI av u

nk at

ol

an

tie

JOUPPILA

28

tie den

u Lake

ei as

i

n

jo en

ka t

u

se Piilo

TAPAHTUMAT

ka ar

TAPAHTUMAT Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy 22 28 Seinäjoen Tangomarkkinat 22 29 Vauhtiajot 23 30

ÄJO SEIN EEN AR

Al

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

Ilm

ra ja

u

in

NÄE JA KOE

Amarillo 30 46 Coffee House 30 44 Fransmanni 30 45 Hesburger 30 47 Hotelli-Ravintola Alma 29 37 Juurella 29 39 Karma ja Kauppatorin Aalto 30 50 Lakeus Matador 30 48 Mallaskosken panimoravintola 27 34 Marttilan Talli 27 33 Ravintola Pirttihirmu 29 38 Rosso 30 43 Seinäjoen leirintäalue 27 35 KULTAVUORI Uppalan Kartano 26 32 Valkoinen Puu 28 36 Wilson Pub 30 49 Äärellä 29 40

up

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

Jo

Aalto-keskus 8 Apila ja Aallon kirjasto 8 Duudsonit Activity Park 9 Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo 11 Kaanaa Lines 9 Lasten liikennepuisto 11 Megazone 13 Pakopeli FindOut Seinäjoki 13 Seinäjoen kaupunginorkesteri 10 Seinäjoen kaupunginteatteri 10 Seinäjoen taidehalli 12 Touhutalo 12

Jouppilanvuori

OSTOKSET 77 76 73 75 74 tie al an ke n

INFO & KARTAT

78 72 Ko s

OSTOKSET

48

Aukia 42 Citypiha 40 Epstori 40 Lehtinen 40 Mega-keskus 40 Rustoopuori 43 Torikeskus 40

INFO & KARTAT Komia Liikenne

47 89


t ie an

12

9

nkatu Sammo

14

19

u kat aan eht kat Ver

Va lt

Kutojankatu

u

lu Kou

katu

n väe Työ

mie Maa

k.

u -> 39 kat kus 36 atu Kes ank4477 alev 73 <- K 43

k.

lma Ku

k.

ki

ie

49 48

38

u ljun kat Ala-Ku

k.

Kanteleenkatu Kuulankatu

Ilmarisenkatu

32 Könnink.

Upankatu

11

UPPA Pelip u

Ylisentie

isto

Siipipyöränkatu

t Koto

Ru u

Koskenalantie

ie

kin tie

tie

lan

ta

Koulukatu

e Ylisenti

h Hu

34

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

1

ulun

tiko

mat

Am

2

7

OSTOKSET

u kat on a ll rA va

tie

den

au Vap

atu kok 8

Kirk

4

tu oka irkk

K

30 29

89

nt

Al

38

Ru u

u -> kat 47 auppappa K tori Kau 72 4645 50 u t a k Tori

tie

an lev Ka

37

k.

in var Por

40

76

hen

nk. ervo Pell

6

3

74

NÄE JA KOE

ie nt ila

ie

t kan Pus

Saha

TAPAHTUMAT

tt ar

KESKUSTA

atu lank

OKI NA

75 13

atu ank

n kun Maa

78

33

nk at

o akk

HUHTALA Kivistö

ntie

INFO & KARTAT

M akatu

n Rakuu

io

ie lant

Ja

POHJA

KIVISTÖ 10 35

HALLILA 49


NÄE JA KOE

NÄE JA KOE KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS TAPAHTUMAT OSTOKSET INFO & KARTAT

50

Alavuden Ilmailukerho ry 15 Alavuden kaupunki/Visit Alavus 14 Botniaring 17 Etelä-Pohjanmaan traktorimuseo 11 Kaislan Kymppiturve 15 Le Tuuri Parc 15 Nelimarkka-museo 16 Pakopeli Findout Yli-Laurosela 13 Snowpark Parra 17 Soile Yli-Mäyryn Taidehalli 16 Taideateljee Reijo Kivijärvi 14 Teatteri Lapua 14 Tulivuorikeskus 14 Väinöntalo/Evijärven kunta 15 Yli-Lauroselan talomuseo 15 Wanha Markki/Eläinten vanhainkoti 9

TAPAHTUMAT 20 17 27 9 21 19

Kauhavan kaupunki / Visit Kauhava 23 31

INFO & KARTAT Härmän Liikenne Oy

47 90

24 14 26 25 18 15 16 23 22 5

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS Alavuden kaupunki/Visit Alavus 31 Aamiaishotelli HiljaHelena 35 Etelä-Pohjanmaan Opisto 34 Hotel Kurikka 32 Hotelli Kivitippu 34 Hotelli-Ravintola Honkahovi 33 Härmän Kylpylä 36 Ilmajoen Kestikartano 35 Juustoportti 32 Kangasjärven leirintäalue 33 Kauhajoen Evankelinen opisto 37 Koskenkorvan Trahteeri 31 Kraatterijärven toimijat 37 Lauhansarvi luontomatkailukeskus 33 Maatilamatkailu Ilomäki 29 Olo Tila 29 Punaisen Tuvan Viinitila 37 Ravintola Kalajärvi 31 Sarvikkaan Koskimökit 35 Sepänniemen lomakylä 32 Simpsiönkullas 33 Visit Alavus / Alavuden kaupunki 37 Visit Lapua / Lapuan kaupunki 36

5 79

53 66 61 54 62 58 68 63 56

61 22 14

59 70

88

52 27

66 54

KURIKKA

69 51 55 60 64 67

70

TEUVA

87

5

KAUHAJOKI KARIJOKI

88 81

85

83 85 82 84 86 80 79

81

26

OSTOKSET Alavuden kaupunki/Visit Alavus 45 Jari Mäki Oy 45 Jokipiin Pellava 43 Kultainen Kiulukka 44 Lankatalo Tapion Kauppa Ky 45 Lapuan Kankurit 44 Namitupa 44 Sisustus- ja lahjatavaraliike Anita Koo 45 Vietävän Hyvää -lähiruokamyymälä 43 Wanha Markki/Eläinten vanhainkoti 43

52 84 63

42

71 57 41 42

65

ILMAJOKI

ISOJOKI

59

57 58


EVIJÄRVI 86 ROVANIEMI

68

90

LAPPAJÄRVI

OULU

71 62 83

KAUHAVA

UUMAJA

VIMPELI

SEINÄJOKI KUOPIO VAASA JOENSUU

31

TAMPERE

JYVÄSKYLÄ

16

LAPUA

60 67 82 15

HELSINKI

ALAJÄRVI 24

69

NÄE JA KOE

TURKU

SEINÄJOKI 9

SOINI

KUORTANE 25

KAHVILAT, RAVINTOLAT JA MAJOITUS

18

ALAVUS

41 51

53 17 87 69 80 64 20 21

19

ÄHTÄRI

OSTOKSET

55

TAPAHTUMAT

65

INFO & KARTAT

56

23

51


ROVANIEMI

OULU

UUMAJA

SEINÄJOKI KUOPIO VAASA JOENSUU TAMPERE

JYVÄSKYLÄ

TURKU

HELSINKI

www.visitseinajoki.fi www.epmatkailu.fi #visitseinäjoki #epmatkailu #lakeudelle

MATKAILIJAN OPAS Seinäjoki ja Etelä-Pohjanmaan helmet  

Näe & koe | Kahvilat & ravintolat | Majoitus | Tapahtumat | Ostokset | Info & Kartat

MATKAILIJAN OPAS Seinäjoki ja Etelä-Pohjanmaan helmet  

Näe & koe | Kahvilat & ravintolat | Majoitus | Tapahtumat | Ostokset | Info & Kartat

Advertisement