Page 1

Seinäjoki City Guide 2015

syö | juo | Näe | koe

Seinäjoki sykkii sinua varten


8

26

40

2

Seinäjoki-info

Kaupungintalo, Kirkkokatu 6 p. 06 416 2999 info@seinajoki.fi www.seinajoki.fi Avoinna ma–pe klo 9–15

Oppaan julkaisija Sydämellinen Seinäjoki ry – keskustan kehittämisyhdistys Sanna Martin sanna.martin@intoseinajoki.fi www.sydamellinenseinajoki.fi /sydamellinenseinajoki

14

34

sisältö 4 parasta seinäjoella 8 Syö ja juo 14 Majoitus 18 Näe ja Koe 26 Ostokset 34 tapahtumat 38 kokoukset ja juhlat 40 info

Esitteen aineisto on maksullista ilmoitustilaa. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille! Pidätämme oikeudet muutoksiin. Sydämellinen Seinäjoki ry ei vastaa tietojen oikeel­lisuudesta.

Painos Painos yhteensä 50 000 kpl (suomi ja englanti) Paino: Fram Oy Ulkoasu: Semio Oy www.seinajokicityguide.fi

2

syö ja juo

parasta seinäjoella

Matkailuneuvonta

majoitus

1

Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy Matkakeskus, Valtionkatu 1 p. 06 420 9090 matkailu@epmatkailu.fi www.epmatkailu.fi Avoinna ma–pe klo 9–17, (1.9.–30.4. klo 9–16)

näe ja koe

Seinäjoki City Guide opastaa sinut kaupungin kiinnostavimpien kohteiden äärelle. Pysyt kartalla seuraamalla infolaatikoiden numeropalloja. Karttasivu löytyy esitteen lopusta.

Ostokset

tervetuloa seinäjoelle!

tapahtumat

38

kokoukset juhlat

18

info

4

3


Nanna Rintala

Juurella-ravintolan ruuista paistaa tekijöiden rakkaus huolella valmistettuun ruokaan.

parasta seinäjoella 4

Kaikki äitini reseptit -bloggaaja

Seinäjoki on Herkkupala!

Mitä Seinäjoella voi tehdä ja missä ainakin kannattaa käydä? Entä miten savolainen kokee Etelä-Pohjanmaan? Lue paikallisten vinkit ja löydä sitten omat suosikkikohteesi.

1. Mikä ruoka tai raaka-aine kuvaa mielestäsi parhaiten Seinäjokea? – En yhdistä Seinäjokeen mitään perinneruokaa, vaan Herkkupalan, tuon seinäjokisen grillierikoisuuden kinkulla, sulatejuustolla, munalla ja mätitahnalla. Sitä myydään kuulemma tamperelai­ sella grillillä Seinäjokelainen-nimellä. 2. Millainen olisi Seinäjoki-menyysi? – Seinäjoki-menyy ammentaa vaikut­ teita ympäröivästä maakunnasta. Lähi­ tuottajien kalat, lihat ja vihannekset kerätään eteläpohjalaisuutta kunnioittavaksi rouheaksi ja reiluksi menuksi. Piimävellistä tuunaisin ehdottomasti modernin version jälkiruuaksi. 3. Jos omaa keittiötäsi ei lasketa, minne veisit vieraasi syömään? – Juurella-ravintolan ruuista paistaa tekijöiden rakkaus huolella valmistet­ tuun ruokaan, jossa maakunnasta löytyvät raaka-aineet saavat kekseliäitä muotoja. Tunnelma ja rento palvelu ovat myös 10 pisteen arvoisia. 4. Missä viihdyt vapaa-ajallasi parhaiten Seinäjoella? – Viihdyn vapaa-aikanani Jouppilan­ vuoren kuntoradoilla, metsässä, kallioilla ja laavuilla. Jokivartta on myös mukava pyöräillä. 5. Onko meillä ”kätkettyjä salaisuuksia”? – Eteläpohjalainen ainutlaatuinen sielunmaisema, lakeus, on vetonaula, jota soisi hyödynnettävän enemmän. Lakeusmaisemaan voi tutustua pyöräily- ja melontareiteillä ja ratsastusvaelluksilla. 5


Parasta Seinäjoella

Santeri Hänninen ja Niko Meuronen savolaiset Lakeudelle.fi-perhematkailukampanjan kesäreportterit

E-P on rento paikka

Elina Risku pikaluistelija

Mäkivetoja Joupiskalla 1. Jatka lausetta: Seinäjoki on paikka, jossa … – … on omaan lajiin parhaat olosuhteet Suomessa. 2. Pikaluistelu on lajisi, mutta mikä on suosikkijoukkueesi Seinäjoella? – Hallitseva salibandyn Suomen mestari SPV. Seinäjoella pelattavista joukkuelajeista heidän peleissä on tullut käytyä eniten. 3. Mitä urheilulajia haluat vielä kokeilla? – Amerikkalaista jalkapalloa ja speedwayta. Seinäjoki Crocodiles pelaa SM-tasolla ja speedway-ratakin kaupungista löytyy. 4. Missä ovat parhaat treenimaastot Seinäjoella? – Talvella paras ”maasto” on jääurheilukeskuksen tekojää, ja kyllähän Joupiskan laskettelurinteen hissilinja on sopivan pituinen ja tarpeeksi jyrkkä mäkivetoihin.

6

Niko Kivelä seinäjokelaislähtöinen stand up -koomikko

Provinssi on tosi rakas 1. Kerrotko keikoilla Seinäjoki-vitsejä? – En ole koskaan tehnyt pilaa Seinäjoesta. Ainoastaan jotkut tarinat sijoittuvat Seinäjoelle. Koti on niin rakas, ettei pilanteko siitä kuulu tyyliini. 2. Onko olemassa pohjalaista huumoria ja huumorintajua? – Haluan olla sitä mieltä, että pohjalainen tunnistaa aitouden nopeammin kuin muut. Pohojalaasen edessä saa sanoa mitä tahansa, kunhan et pilkkaa. Jos pilkkaat, niin pilkkaa itseäsi. Tämä pätee kaikkiin, mutta Etelä-Pohjanmaalla se kärjistyy. 3. Mitä kaipaat Seinäjoelta? – Kaipaan lyhyitä välimatkoja. Kaipaan sitä, että äiti sanoo ”kylläpä on ruuhkaa”, kun jonossa on neljä autoa. Kaipaan sitä, kun naapurinkin pihassa sai leikkiä. Kaipaan pinaattilättyjä ja jauhelihakastiketta Lintuviidan koulun keittäjiltä ja siihen vielä 3 tölkkiä

Provinssissa on hyvä tunnelma! maitoa. Oijoi. Kaipaan huolettomuutta ja sitä tunnetta, että asiat Seinäjoella on helppo toteuttaa. 4. Mitä haluaisit näyttää vieraallesi Seinäjoella? – Vien aina uutta vierasta ristiin rastiin ja kerron kouluajan tarinoita. Ylpeyden aihe on kotipihani siellä Kasperin perällä. Provinssi on tosi rakas. 5. Jatka lausetta: Pohjalainen sielunmaisema on kuin… – …on kuin Juustoportin Vapaan lehmän maito – ensin ajattelee, että mitä ihmettä, sitten sitä pitää tarkastella lähempää. Pohjalainen sielunmaisema on kuin viljapelto: Loppukesällä se oikein hohkaa auringossa. Sitten joku tulee ja ajaa sen alas, mutta keväällä se taas on oraalla… Pohjalainen sielunmaisema on kuin Juhani Palmun taulu – ihan sama, mitä ympärillä tapahtuu ja ihan sama, mitä muut sanoo, mutta onhan se ny tosi komia!

1. Mikä oli ensimmäinen oppimanne eteläpohjalainen murresana? – Ensimmäinen oppimamme murresana oli ehrottomasti syrän. Murre kuulostaa savolaisten korvissa oikeen letkeeltä liiruttelulta. 2. Oliko Etelä-Pohjanmaa teille ennestään tuttu? – Minä (Santeri) olen asunut pienenä hetken aikaa Kauhajoella ja suuri osa sukulaisistani asuu siellä päin edelleen. Etelä-Pohjanmaa on ihanan rento paikka! 3. Mitä tarvitaan loistavan videon tekoon? – Loistava video vaatii loistavan idean. Hyviä eväitä sen tuottamiseen on selvä visio lopputuloksesta, kyky heittäytyä kuvauksissa ja nauttia siitä mitä tekee! Työmme vaatii taitoa, luovuutta ja ”you only live once” -asennetta. Työtä tehdessä laitetaan kaikki peliin, koska ”it’s all about the shot”. 4. Mitä eteläpohjalaiset voivat oppia savolaisilta? Entä toisinpäin? – No, toivottavasti ei ainakaan savoa. Okei, ei savolaiset muutakaan osaa. Me voidaan oppia eteläpohojalaasilta kuinka tulla komiaksi. 5. Kun kesäpestimme kesäreporttereina on ohi, olemme... – …entistä hullumpia ja nälkäisempiä uusille haasteille! 7


syö ja juo

FC Casa Grande tarjoilee aitoja makuja Italiasta.

Makuja ruokaprovinssista Seinäjoki sijaitsee keskellä ruokaprovinssia, jossa ollaan ylpeitä paikallisesta ruuasta, raaka-aineista ja alkutuotannosta. Seinäjoella voit maistella lähiruokaa ja kansainvälisiä makuja useissa eri ravintoloissa, valinnanvaraa löytyy! Tee eteläpohjalainen makumatka Juurella-ravintolaan tai vietä meksikolainen ilta Pancho Villassa. Mallaskosken Panimoravintola kauniissa jokirantamaisemassa tarjoilee herkkuja omien panimotuotteidensa kera.

8

9


Ostokset

Mallaskosken Panimoravintola

Eepee ravintolat

tapahtumat kokoukset juhlat

Seinäjoen sydämessä on ravintoloitamme joka makuun. Ravintolakattauksestamme löytyvät ruokaravintolat Rosso, Fransmanni, Amarillo ja Matador, pub-ravintolat Wilson ja Hospoda Korbel, kahvila Coffee House, yökerho Karma sekä Hesburger. Prisman yhteydessä on ravintolamaailma, jossa ruokaillaan Buffassa tai Hesburgerissa ja kahvitellaan Pressossa. Parhaiten saat lisätietoa ravintoloistamme netissä raflaamo.fi/seinajoki. Tervetuloa nauttimaan hyviä makuja ja viihtymään seurassamme!

Mallaskosken Panimoravintola on Seinäjoen oman panimon yhteydessä toimiva yksityinen ravintola. Ravintola sijaitsee luonnon rauhassa Seinäjoen keskustan läheisyydessä. Kylän suurin aurinkoterassi! Oma olut, esiintyjät ja Törnävän Kesäteatterin revyy kuuluvat Mallaskosken vakiovarustukseen kesällä 2015. Varauksesta panimokierroksia ja olutkoulutuksia ympäri vuoden. Talvella jatkamme erilaisilla tapahtumilla, yksityistilaisuuksilla, kokouksilla ja pikkujouluilla. Touko–elokuussa auki joka päivä. Syyskuussa to–su. Muina aikoina avoinna tilauksesta.

info

4 Mallaskosken Panimoravintola Vesitorninkatu 1, 60100 Seinäjoki p. 050 413 1280 www.mallaskoskenpanimoravintola.fi

Omistajan käyntikortti

Rosso coffee house 8 fransmanni 9 amarillo 10 karma www.raflaamo.fi 6

11

7

12 13 14

hesburger matador wilson hospoda korbel

parasta seinäjoella syö ja juo majoitus näe ja koe

näe ja koe

5 laivaravintola m/s barpuuri Kampusranta Kalevankatu 56, 60100 Seinäjoki www.barpuuri.fi

Ostokset

majoitus

3 Ravintola Juurella Keskustori 1, 60100 Seinäjoki p. 06 414 0720 www.juurella.fi

tapahtumat

syö ja juo

Laivaravintola M/S Barpuuri sijaitsee kaupungin keskustassa, vuolaana virtaavan Seinäjoen rannalla. M/S Barpuurin aurinkoisella terassilla voit nauttia kylmiä virvokkeita toukokuusta elokuun loppuun saakka. Tasokas keittiömme palvelee kesä- ja heinäkuussa. Barpuurin idyllinen sijainti ja kaunis miljöö vievät sinut keskelle menneiden aikojen höyrylaivaromantiikkaa. Kokemus, jota et Seinäjoelta osannut odottaa!

kokoukset juhlat

Laivaravintola M/S Barpuuri

Seinäjoen keskustassa sijaitseva ravintola luo jatkuvasti muuttuvat ruoka-annokset kauden raaka-aineiden ympärille. Tarkoin harkitun ruokalistan lisäksi tarjolla on Juurella-menu, suomalaisuutta korostava Ruokaprovinssi­ menu sekä 5-ruokalajin Matka Maakuntaan -yllätysmenu. Ruoka-annosten makua täydentävät vanhan ja uuden maailman viinit sekä muut pienten tuottajien suuret tuotteet. Ravintola Juurella on ominut eteläpohjalaisuuden parhaat piirteet: vieraanvaraisuuden, lähellä tuotetun ruoan ja kunnianhimon. Avoinna ti–pe alkaen klo 16, la alkaen klo 14.

info

parasta seinäjoella

10

Ravintola Juurella

11


 

info

      



parasta seinäjoella









    



 

        



 



   

kokoukset juhlat





 





tapahtumat







    









syö ja juo majoitus näe ja koe

 Ostokset















        

 







 



 



 

     





 

  

www.panchovilla.fi/seinajoki    

12 





    

 



  

13



 

 



   



 

   

                          



4

 





  



   

        17 Pancho Villa Seinäjoki  Kalevankatu 14, 60100 Seinäjoki p. 010 320 9890 





 

 



  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

 

  

 

    

9

 10

15

 

 

6

 

8



     

 







     

    



   



    

7





16



 

      11 

 





  



 





  





     



  

14

  3          17 

Lähde makumatkalle Meksikoon! Seinäjoen Pancho Villa on tunnettu sekä herkullisesta  ruoastaan että lämpimästä tunnelmastaan.   Tarjolla myös kotiruokalounas arkisin klo 11–15.

  



      

  





 



info

Seinäjoen kaupunki, Karttapalvelut lupa nro 107/2015





 

  



 

Pancho Villa

 

 

 kokoukset   juhlat 

12







Carlsberg Sports Bar viinikellari



                    Carlsberg Sports Bar on moderni urheilu- ja viinikella­  FC ainutlaatuisessa   Casa Granden          järjestät yrityksesi      drinkkibaari Seinäjoen keskustassa. Kattavasta rissa kokoukset tai kaveri            urheilutarjonnasta vastaavat IS-TV, Viasat sekä porukkasi illanistujaiset. Kysy lisää  kattavista       MTV3 Sport -kanavapaketit. tasting- ja menu-vaihtoehdoistamme.                     15 FC Casa Grande  16 Carlsberg Sports Bar Maamiehenkatu 4, 60100 Seinäjoki Maamiehenkatu 4, 60100 Seinäjoki p. 06 417 7300  p. 06 417 7300 www.fccasagrande.fi





       

  



     

            



 



 

 

      



  



 









  



  





tapahtumat

     

    





  











  

 

                                          5       

 





     





   

   



 



  FC Casa Grande   Maamiehenkatu 4, 60100 Seinäjoki p. 06 417 7300  www.fccasagrande.fi      15



                                   



  

   

Ostokset



        



   





   



    





 

 

 

näe ja koe

   





    

              

 



               

 

 



         



 



 



       





 

 

 



 

      



   



    

     

   





 FC Casa Grande on suosittu ruokapaikka sekä 

     

 

        



 



majoitus



 FC Casa Grande 

 

ravintolakartta

  

lounasaikaan että iltaravintolana. Asiakas kuntamme koostuu niin pizzanystävistä kuin    ihmisistä, jotka haluavat tulla nauttimaan italialaisesta ruuasta pitkän kaavan mukaan kynttilän  valossa. Ravintolan italialais-romanttista tunnelmaa on lisäämässä pöytien aidot kukat sekä   ystävällinen ja asiakaslähtöinen henkilökunta.   Listalta löytyy  mm. herkullisia antipastoja,       pastaruokia,    risottoa, pizzoja sekä tietenkin itaravintolasta  Asiakaspaikkoja   lialaisia jälkiruokia.  katettu  löytyy 50, kesällä eurooppalaistyylinen       määrän 150:een.   terassi nostaa paikkojen         

 

  



 

  

syö ja juo

  

  

 

  



   

 

parasta seinäjoella





   

13


majoitus

Nuku hyvin Haluatko majoittua tunnelmallisesti historiallisessa ympäristössä vai kaipaatko huoneelta mieluummin modernia tyylikkyyttä? Vilkkaan tapahtumaja kokouskaupungin hotellivalikoimassa on runsaasti valinnanvaraa. Hotellit sijaitsevat palveluiden äärellä ja majoituskapasiteetti keskustan tuntumassa on noin 1200 vuodepaikkaa. Kesätapahtumien aikaan on saatavilla myös yksityismajoitusta Etelä-Pohjanmaan Matkailun kautta. Kaupungin majoituspalveluiden uutuus on heinäkuussa 2015 avautuva Vesitornihotelli.

Uniikkia vanhanajan tunnelmaa ydinkeskustassa.

14

15


kokoukset juhlat info

parasta seinäjoella

Rautatien varrelle ja risteykseen kasvanut Seinäjoki saa oman tornihotellin heinäkuussa 2015, kun Hotelli-Ravintola Alman huonetarjonta laajenee. Höyryvetureille vuodesta 1926 aina 1960-luvulle veden tarjonnut ja sen jälkeen käyttämättömäksi jäänyt massiivinen 18 metriä korkea vesitorni saneerataan hotelli­ huoneiksi. Rakennus, joka aikoinaan on tehty vain kahta viidenkymmenen kuution vesisäiliötä varten, saa uuden elämän vuosikymmenten hiljaiselon jälkeen. Vesitorniin on tehty viisi kerrosta ja kerroksiin 2–4 tulee yhteensä kuusi king size -vuoteella varustettua kahden hengen saunallista huonetta sekä ylimpään kerrokseen yli kuudenkymmenen neliön kokoinen sviitti poreammeella ja saunalla varustettuna. Kulkua varten portaille ja hissille on tehty vesitornin kylkeen uusi torniosa, joten vesitorni on pelkästään huonekäytössä. Huoneet on suunniteltu henkimään 1900-luvun alkuopuolen rautatieläiselämää.

sekä pitkä kenkälusikka. Moni näistä on asiakkaiden toiveiden mukaan lisätty varustukseen vuosien varrella. Luonnollisesti huonehintaan kuuluu myös parkkipaikka, saunavuoro sekä aamiainen. Aamiainen tarjotaan upeassa kuusi metriä korkeassa jugend-salissa, jossa onnistuvat myös lounaat, illalliset, juhlat ja isommat kokoukset. Lisäksi löytyy kolme eri­kokoista vanhan talon ehdoilla tehtyä kokous­tilaa. Terve­tuloa viihtymään!

18 Hotelli-Ravintola Alma Ruukintie 4, 60100 Seinäjoki p. 06 421 5200 www.hotelalma.fi

Uniikit tilaustyönä tehdyt isot rautatiehenkiset taideteokset lähes peittävät yhden seinän muiden seinien jäädessä alkuperäiselle tiilipinnalle. Joidenkin huoneiden katonrajassa menee jopa rautatiekiskot. Käytännöllisyys, helppo oleskelu ja hyvät työskentelymahdollisuudet huoneissa mahdollistavat mukavan viipymän taatusti erilaisessa hotellimiljöössä, mihin olet tottunut. Vesitornin huoneiden vastaanotto, aamiainen ja ravintolapalvelut ovat samassa pihapiirissä sijaitsevassa vanhassa rautatieläisten talossa eli Hotelli-Ravintola Almassa.

Ostokset

Vuodelta 1909 oleva rautatieläisten talo, eli ”rautsikka”, peruskorjattiin vuonna 2006 yksityiseksi hotelli-ravintolaksi. Näin säilyi tärkeä osa Seinäjoen historiaa, kun koko Seinäjoen kokoontumispaikkana palvellut rautsikka sai uuden elämän lähes alkuperäisessä käyttö­ tarkoituksessan juhlien, kokousten ja kokoontumisten pitopaikkana. Uusi hotelliosa on rakennettu sopimaan vanhan ravintolaosan tyyliin ja tunnelmaan. Kaksikymmentä yksilöllistä ja tilavaa huonetta on sisustettu osin antiikkikalusteilla nykyajan mukavuuksia ja vaatimuksia unohtamatta. Valikoimassa on yhden ja kahden hengen huoneita lisävuodemahdollisuudella sekä kaksi upeaa sviittiä, poreammeellinen ja saunallinen. Jokainen huone on nimetty vanhojen höyryvetureiden mukaan ja valikoimasta löytyy mm. Ukko-Pekka, Lankkihattu ja Amerikan Iita. Kaikkien huoneiden varustukseen kuuluvat minibaari, langaton verkkoyhteys, silityslauta ja -rauta, televisio, radio, kylpy­takit ja -tossut

tapahtumat

tapahtumat

Vesitorniin yöpymään

kokoukset juhlat

Ostokset

Hotelli-Ravintola Alma

info

näe ja koe

näe ja koe

majoitus

16

majoitus

syö ja juo

syö ja juo

parasta seinäjoella

Tornihotelli valmistuu heinäkuussa 2015.

17


näe ja koe

Elämyksiä kaikille aisteille Voit aloittaa Seinäjoki-vierailusi kapuamalla Lakeuden Ristin torniin ihastelemaan ympärillä avautuvaa lakeusmaisemaa. Näyttävän maamerkin on suunnitellut arkkitehti Alvar Aalto. Lakeuden Risti on osa kuuden rakennuksen Aalto-keskuskokonaisuutta. Aallon kädenjälki näkyy kokonaistaide­ teosten pienimmässäkin yksityiskohdassa – ovenkahvat, valaisimet ja kalustus on suunniteltu kuhunkin rakennukseen uniikkityönä. Törnävän kartanopuistossa tai jokirannan kampusalueella voit käydä vaikka eväsretkellä. Ja aivan uuden näkökulman kesäiseen Seinäjokeen saat Kaanaa Linesin jokilaivaristeilyllä. Duudsonit Activity Parkissa koko perhe pääsee viettämään rentoa aikaa yhdessä temppuillen. Millainen on sinun päiväsi Seinäjoella?

18

Amfora-galleriassa on esillä taiteilija Päivi Rintaniemen upeita veistoksia.

19


Seinäjoen kaupunginorkesteri

Uuteen kukoistukseen noussut Aallon kirjasto avautui täysin peruskorjattuna keväällä 2015. Entisöintityö on tehty huolella, ja Aallon kädenjälkeä on kunnioitettu lukuisissa yksityiskohdissa nykyaikaista kirjastotekniikkaa unohtamatta. Aallon kirjaston naapurissa sijaitseva JKMM Arkkitehtien suunnittelema Apila-kirjasto oli ehdolla arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon saajaksi. Rohkeista muodoistaan kuulusta kirjastosta on tullut kaupunkilaisten kohtaamispaikka ja olohuone. Apila-kirjaston ja Aallon kirjaston yhdistää maanalainen käytävä.

Seinäjoen kaupunginorkesterin vakituiseen miehitykseen kuuluvat jousikvintetti ja puhallinkvintetti. Orkesteria laajentaen lakeuksilla kuullaan myös sinfoniaorkesteria säännöllisesti. SKORin pääkonserttisali on Seinäjoki-sali ja kauden konsertit sisältävät klassisen musiikin lisäksi tuulahduksia muistakin musiikin lajeista: SKOR taivuttaa niin tangoa kuin svengaa swingin tahdissa. Ohjelmasta löytyy oopperatähtiä, kuoroteoksia, elokuvamusiikkia, suuria säveltäjiä ja myös oma konsertti perheen pienimmille. Tule nauttimaan konsertti-illasta!

kokoukset juhlat info

20

20 Seinäjoen kaupunginkirjasto – maakuntakirjasto Alvar Aallon katu 14, 60100 Seinäjoki p. 06 416 2317, 06 416 2326

Kari Heiskanen

21 Seinäjoen kaupunginteatteri Alvar Aallon katu 12, 60100 Seinäjoki p. 06 416 2600 www.seinajoenkaupunginteatteri.fi

22 Seinäjoen kaupunginorkesteri Keskuskatu 32 A, 60100 Seinäjoki p. 06 420 2924 www.skor.fi

parasta seinäjoella syö ja juo majoitus näe ja koe

Ostokset

Aallon kirjasto ja Apila

tapahtumat

näe ja koe

19 aalto-keskus Varaa koulutettu opas Etelä-Pohjanmaan Matkailusta p. 06 420 9090 www.seinajoki.fi/aalto

Ostokset

majoitus

Laitosteatteri on aina kiinni tontissaan, Seinäjoen kaupunginteatteri todistaa, että se voi myös kohota ilmaan!

Kaupunginteatteri on alueen merkittävimpiä taide-elämysten tarjoajia. Se tulkitsee vahvasti paikallisia tuntoja ja avaa raikkailla klassikkotulkin­noillaan ovia sisäiseen ja ulkoiseen maailmaan. Syyskuusta toukokuuhun kestävän näytösvuoden aikana teatterin neljällä näyttämöllä nähdään noin 250 näytöstä. Syyskausi 2015 omistetaan komedialle. Sen avaavat Mikko Koivusalon hupaisa Hyväs tällis -revyy sekä Mirja Kuivaniemen mustaa huumoria viljelevä Siantappajat.

tapahtumat

Seinäjoen Kaupunginteatteri

kokoukset juhlat

syö ja juo

Seinäjoen keskustassa voit sukeltaa syvälle modernin suomalaisen arkkitehtuurin maailmaan ja perehtyä arkkitehti Alvar Aallon luomuksiin. Seinäjoen Aalto-keskus on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen rakennustaiteellinen kokonaisuus. Kuuden rakennuksen kokonaisuuden muodostavat kaupungintalo, kirjasto, kaupunginteatteri, virastotalo sekä Lakeuden ristin kirkko ja seurakuntakeskus. Kansalaistorilta voit ihastella Lakeuden Ristin kellotornia, josta on tullut kaupungin tunnettu maamerkki. Kauppakadulla sijaitseva suojeluskuntatalo on Aallon nuoruuden työ.

info

parasta seinäjoella

Aalto-keskus

21


Ostokset tapahtumat kokoukset juhlat

Jokilaiva

Seinäjoen taidehalli

Kesäinen Seinäjoki avautuu mielenkiintoisella tavalla joelta käsin katsottuna, voisipa sanoa että jokilaivaristeily kuuluu ehdottomasti niin turistin kuin kaupunkilaistenkin kesään. Laiva on tilattavissa myös omaan käyttöön: yllätä syntymäpäiväsankari omalla jokiristeilyllä kakkukahvien kera, yhdistä risteilyyn päivällinen aidossa pohjalaistalossa tai lähde työporukalla tykyristeilylle ja tutustumaan Paukanevan luontoon. Jokivarren nähtävyyksistä tarinoiva kippari sisältyy luonnollisesti tilausristeilyissä hintaan – tiedustele meiltä lisää. Risteilyaikataulut: www.kaanaalines.fi

Seinäjoen taidehalli on vaihtuvien nykytaiteen näyttelyiden näyttelytila ja visuaalisen taiteen tapahtumapaikka. Taidehalli sijaitsee Seinäjoen keskustan tuntumassa puolen kilometrin päässä Aalto-keskuksesta. Näyttelyiden lisäksi tarjolla on työpajoja, tapahtumia ja monenlaista oheistoimintaa. Taidehallilla on kahvio, myymälä ja Seinäjoen taidelainaamo, josta saa taidetta kotiin pienellä kuukausivuokralla tai osamaksulla omaksi. Tiloja vuokrataan kokousja tapahtumakäyttöön. Tervetuloa nykytaiteen pariin!

info

1 Etelä-Pohjanmaan Matkailu Valtionkatu 1, 60100 Seinäjoki p. 06 420 9090 www.epmatkailu.fi

25 Seinäjoen taidehalli Upankatu 3, 60100 Seinäjoki p. 06 416 2390 www.seinajoki.fi/taidehalli

parasta seinäjoella syö ja juo majoitus näe ja koe Ostokset

näe ja koe

24 Varikkogalleria Kalevalantie 6 B, 60100 Seinäjoki p. 044 0669920 www.varikko.fi

tapahtumat

majoitus

23 Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo Törnävän museoalue Törnäväntie 23, 60200 Seinäjoki p. 06 416 2648

Varikko ry on kuvataiteilijayhteisö, joka ylläpitää taidegalleriaa ja taiteilijoiden työhuoneita Seinäjoen ydinkeskustassa. Varikko rakennettiin vuonna 2000 kahdeksan naistaiteilijan ja muiden talkoolaisten voimin VR:n vanhan veturitallin sivuvarastoon. Varikko tukee nuoria pohjalaislähtöisiä taiteilijoita kutsunäyttelyillä, on mukana kansainvälisessä kulttuurivaihdossa ja elävöittää pohjalaista kuvataide-elämää kokeilevalla otteella. Tällä hetkellä Varikolla työskentelee seitsemän eri alan kuvataiteilijaa. Galleriassa on esillä kuukausittain vaihtuvat taidenäyttelyt.

kokoukset juhlat

syö ja juo

Mikä on Östermyra? Entä miten Seinäjoki on syntynyt? Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan historiaan voi tutustua Törnävän museoalueella ja Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseossa sekä uudessa Keidas-luontomuseossa. Suojeluskuntien ja Lotta Svärd -järjestön historia avautuu juuri peruskorjatussa museossa, jonka Alvar Aalto suunnitteli 1920-luvulla. Suojeluskuntaja Lotta Svärd -museo sijaitsee Seinäjoen ydinkeskustassa osoitteessa Kauppakatu 17. Niin, ja se Östermyra oli aikoinaan Seinäjoki ruotsiksi.

Varikkogalleria

info

parasta seinäjoella

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo

Kuva: Seija Panula

22

23


Ostokset

Lisää kesäteattereita

tapahtumat kokoukset juhlat

Mallaskosken Panimoravintolan terassilla pyörii 12.6.–7.8. Törnävän kesäteatteriyhdistyksen Hei me revyytellään! Revyyn lomassa voit nauttia oman panimon tuotteista ja haukata vaikkapa pientä suolapalaa. Aisamäen Kesäteatterissa Peräseinäjoella esitetään 27.6.–3.7. Simo Hämäläisen Naurava kylä -näytelmää. Jyrkän kesäteatteri Ylistarossa on ottanut ohjelmistoonsa Heikki Luoman Rakas Karjala -näytelmän ja sitä esitetään 16.– 28.7. Näiden lisäksi lähialueelta löytyy lukuisia tasokkaita kesäteattereita – kysäise meiltä!

info

1 Etelä-Pohjanmaan Matkailu Valtionkatu 1, 60100 Seinäjoki p. 06 420 9090 www.epmatkailu.fi

26 Duudsonit Activity Park Yrittäjäntie 8, 60100 Seinäjoki p. 044 7272 153 www.dap.fi

Liikennepuisto Näillä teillä autot eivät ehdi kauan pölyttyä! Seinäjoen liikennepuistossa alle 12-vuotiaat lapset pääsevät opettelemaan liikennesääntöjä polkuauton ratissa turvallisesti. Puiston aukioloaikoina perheen pienimmät voivat harjoitella ajotaitojaan kolmipyörillä tai potkumopoilla. Muina aikoina menopeliksi käy oma polkupyörä. Puiston ohjaajat pitävät liikennepuistoautokouluja, joissa lapset saavat ajaa ajokortin. Liikennepuisto sijaitsee Uimahalli-Urheilutaloa vastapäätä olevalla puistoalueella osoitteessa Kirkkokatu 18. Ajaminen on maksutonta. Kypärä päähän ja menoksi!

27 Liikennepuisto p. 040 774 8374 Kirkkokatu 18, 60100 Seinäjoki

parasta seinäjoella syö ja juo majoitus näe ja koe

näe ja koe

1 Etelä-Pohjanmaan Matkailu p. 06 420 9090 www.epmatkailu.fi www.seinajoenkesateatteri.fi

Ostokset

Räjähtävää Duudsoni-energiaa täynnä oleva sisäaktiviteettipuisto saa paatuneimmankin sohvaperunan liikkeelle. Hyppää jättitrampoliineilta foam-altaaseen. Testaa taitojasi parkour-radalla tai skeitti- ja skuuttiparkissa. Koe vauhdin hurmaa polkuauto- ja pallotykkiradoilla. Laita urheilutaitosi testiin eri lajeissa pituushypystä Amerikan serkun baseballiin. Meiltä löytyy myös iso kiipeilymaailma, jalkapalloflipperi, kärryajo-simulaattori, vaijeriliuku ja paljon muita vaihtoehtoja temppuiluun.

tapahtumat

majoitus

Kesällä 2015 Seinäjoen Kesäteatterissa nähdään kolme huikean upeaa esitystä: Ihan Tuuli­ ajolla -musikaali, Badding-musikaali Paratiisi ja koko perheen musikaali Kaunotar ja Hirviö. Seinäjoen Kesäteatteri sijaitsee Seinäjoen kauneimmassa ympäristössä – Törnävän saaressa. Katsomossa on 700 paikkaa ja se on katettu. Katsojia hemmotellaan lisäksi herkullisilla tarjoiluilla, esityksen oheen voi varata buffet-ruokailun tai väliaikatarjoiluja. Nostalginen Tanssi­ paviljonki toimii tarjoilujen näyttämönä.

kokoukset juhlat

syö ja juo

Duudsonit Activity Park

info

parasta seinäjoella

24

Seinäjoen Kesäteatteri

25


OStokset

Jussipaidoista designiin Seinäjoen keskusta on vireä ja tiivis vähittäis- ja erikoiskaupan keskittymä. Viisi ostoskeskusta ja kivijalkakauppojen rykelmä sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Käsityöntalo Kaarakan Rustoopuorista voit hankkia moderneja pohjalaistuotteita, aidon jussipaidan ja muita käsitöitä. Naistenvaateliike Boutique S:n valikoimista voi bongata vaikka kenkäsuunnittelija Minna Parikan korkkarit!

Keskustassa ostospaikat ovat kävelymatkan päässä toisistaan.

26

27


parasta seinäjoella syö ja juo majoitus





 



 Ostokset 

    

tapahtumat

  







kokoukset juhlat

         

  

     





    





32

info







Halonen Seinäjoki Keskuskatu 3, 60100 Seinäjoki p. 020 742 7910 www.halonen.net

 

  

näe ja koe







  









 









   







 











  





 

    

 

    







  





 



 



  

 



   

     



                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

    

     



Runsaat valikoimat naisten, miesten ja lasten  vaatteita ja asusteita juhla- ja arki- ja vapaa-ajan    Mittakaav pukeutumiseen. Kenkäosastolta huippumerk  kien laadukkaita kenkiä vauvasta vaariin.  

 



  

   





         

  









   





        

   







  

   



      







info

31 Supersport Valtionkatu 14, 60100 Seinäjoki p. 06 4291 291 www.supersport.fi



 







Halonen

       



  

  







 







 





                                                                         



     

 



 

   



                                                                             









      





   



  



29 

  

         

 

    



     

   

  

 

   

 

 

               











               

       





 



   



 





  

      

   

   





   

   

  

 



 





 

  







 



   

 



   



 







  



  





 

   







 







    

 

 

        



 

 







  







 

 









    

  

 



     

   





 

            









  

 

28





     





   



  

35

 Pohjanmaan suurin vapaa-ajan tavaratalo palve   lee sinua Seinäjoen keskustassa. Meillä on vali       koimissamme halutuimmat urheiluvälinemerkit   3000 m2:n myymälässä. Tervetuloa ostoksille!



   

    

  

 



  

33



 

     

 

Supersport 

      







      

  

  

 

   

       

 

  

36

  39   



 

 



 





1

   

  



      







37 32

        

 



     34

 

 





kokoukset juhlat

1 Etelä-Pohjanmaan Matkailu Valtionkatu 1, 60100 Seinäjoki p. 06 420 9090 www.epmatkailu.fi

  





 











  





 

 

38





TAITO ETELÄ-POHJANMAA. Rustoopuori on Seinäjoki-postikortit, -pinssit ja -magneetit.  tasokas käsityö- ja lahjatavaroiden erikoisliike. Lähialueen tuotteita, kuten Namituvan Meiltä löydät pohjalaistuotteet, lahjat, tuliaiset, kuuluisaa salmiakkijauhetta, Pöyröö-kirjoja, Seinäjoen kaupunki, Karttapalvelut käsityön materiaalit ja tekemispaketit.lupa nro 107/2015 Pohjanmaan Valtias -pelejä, ym.

30 Rustoopuori Taito Etelä-Pohjanmaa Sahalankatu 3, 60100 Seinäjoki p. 040 545 1108 www.taitoep.net



  

 





    



seinäjoki-tuotteet



 

  





 





 

    

            



  





              



  

 



 



 







       



 

 

      

           

             



            



       













 



   





 



  

tapahtumat

       

   





     













                



   



  







 





  



  



           



     

 





 

 

  

 Päivölänkatu 32, 60120 Seinäjoki     p. 06 4122 824  www.amfora.fi, www.rintaniemi.fi  

    



   





  



           

   



 





  





   

    



 31                

 



  

    

 

 





 





      

 

 



         

      29      Amfora        

 

Rustoopuori

  

         

   

Ostokset

 

   









näe ja koe

 





  

   



    

ostoskartta  



      



  

               30         







 

          

 

       



    

    



    







Boutique S   Koulukatu 22, 60100 Seinäjoki  p. 045 318 1567 www.boutiques.fi

 



28

Amfora astiat ja sisustusesineet suoraan   valmistajalta.Palkittua suomalaista muotoilua.  Galleriassa esillä Päivi Rintaniemen veistoksia.   Avoinna ti-pe 10–17 ja la 10–14. Tervetuloa!  



 

 

 

 

Boutique S on naistenvaateliike Seinäjoen ydinkeskustassa. Valikoimistamme löydät suomalaista designia sekä kansainvälisiä huippumerk  kejä kuten Minna Parikka ja By Malene Birger.     

    

  



 

majoitus

  



   

Amfora

 

Boutique S

 







  

       



  

 





 







 

              



syö ja juo





 



 

    

           









    

              

 

 





28

     

parasta seinäjoella



 

29




kokoukset juhlat info

parasta seinäjoella 33 Moda Aukia, Kauppakeskus Epstori Kalevankatu 6–8, 60100 Seinäjoki p. 06 4291 020 www.aukia.fi

tapahtumat

Seinäjoen kauppatorin kesäkauden tarjonta tekee kauppatorista kaupungin elävän keskuksen. Kauppatori sijaitsee Torikeskus-­ kauppakeskuksen etuaukiolla Kauppakadun ja Torikadun välissä. Tuore lähiruoka on kauppatorin yksi myyntivalteista. Mukaasi voit ostaa satokauden hedelmiä, vihanneksia ja marjoja sekä tuoretta leipää, kalaa ja muita kausiherkkuja. Seinäjoen kauppatorin kesämarkkinat ovat kesätorin kohokohta. Kesämarkkinat ajoittuvat perinteiseen tapaan Tangomarkkinaviikolle, jolloin kaupungin vilinään saapuu väkeä ympäri Suomen. Poikkea kauppatorille aamukahville nauttimaan tuoreista leivonnaisista ja torin tunnelmasta!

kokoukset juhlat

tapahtumat

Parhaita kansainvälisiä merkkejä sekä jännittäviä uutuuksia! Haluamme tarjota laatu- ja tyylitietoisille asiakkaillemme koko ajan uutta niin työ- kuin vapaa ajan pukeutumiseenkin. Meiltä löydät aina ajankohtaisimmat merkit sekä parhaan palvelun. Anna asiantuntevan henkilökuntamme auttaa sinua löytämään esimerkiksi täydellinen takkisi tai juhla-asusi. Moda Aukian toiminta alkoi vuonna 1956, kun Seinäjoelle perustettiin ensimmäinen liikkeemme. Tänä päivänä Aukia-ketjun myymälöitä löytyy Seinäjoen lisäksi Vaasasta, Kokkolasta ja Tampereelta sekä netistä aukia.fi. Seinäjoen myymälästämme löydät osastot mm. merkeiltä Gant, Peak Performance, Marc O’Polo, Ted Baker, S.T.I, Esprit, Jack&Jones, Guess sekä lukuisilta muilta merkeiltä. Kesän 2015 uutuus on suosittu Michael Kors. Aukioloajat ma–pe 10–19, la 10–16. Tervetuloa ostoksille!

34 Seinäjoen kauppatori Kauppatori 3, 60100 Seinäjoki p. 040 530 5111 www.seinajoenkauppatori.fi

info

Ostokset

Kauppatori

Ostokset

näe ja koe

näe ja koe

majoitus

majoitus

syö ja juo

syö ja juo

parasta seinäjoella

30

Moda Aukia

31


parasta seinäjoella

Valtionkatu Insinööritoimisto Aaro Kohonen

tapahtumat

Oppikorjaamo, Sedu Aikuiskoulutus

& SEINÄJOEN

YKKÖSAPTEEKKI

kokoukset juhlat info

35 Kauppakeskus Epstori Kalevankatu 4, 60100 Seinäjoki www.epstori.fi

Seinäjoen kauppakeskuksien valtti on niiden monipuolisuus. Lukuisat naisten, lasten ja miesten vaatekaupat sekä kahvilat ja ravintolat tarjoavat monia vaihtoehtoja ostoksille ja vapaa-­ajan viettoon. Kaikki viisi kauppakeskusta sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Seinäjoen Torikeskus on kaupunkilaisten kohtaamispaikka ja maakunnan merkittävimpiä kauppakeskuksia. Torikeskuksen ravintolat ja kahvilat tarjoilevat herkkuja aina burgereista suussa sulaviin leivoksiin. Torikeskuksessa voi shoppailla muotia, asusteita, kenkiä ja kosmetiikkaa. Kauppakeskus Epstori on myös suosittu kohtaamispaikka viihtyisine kahviloineen ja vaateliikkeiden lisäksi Epstorilta löytyy mm. kirjakauppa, optikkoliike sekä päivystävä apteekki. Mega-keskuksesta löytyy muotia, kosmetiikkaa ja asiantuntevaa palvelua. Keskeinen sijainti ja hyvät pysäköintialueet helpottavat asiointia.

Kauppakeskus Lehtisen paikalla on palveltu asiakkaita jo yli 70 vuotta. Nykyään Lehtiseltä löytyy mm. ekokauppa, pesula, suutari sekä keskustan ainoa alusasujen erikoisliike. Citypiha sijaitsee myös Seinäjoen ytimessä kivenheiton päässä rautatieasemalta. City­ pihan ravintoloissa voi maistella vaikkapa italialaisia, amerikkalaisia tai aasialaisia herkkuja tai nauttia tuopillisen sporttisessa pubissa. Katso tarkemmat tiedot liikkeistä sekä aukioloajat osoitteesta www.kauppaseinajoki.fi.

torikeskus epstori 37 mega-keskus 38 lehtinen 39 citypiha www.kauppaseinajoki.fi

Ostokset

KUORTANE 40

kauppaseinajoki.fi kauppakeskukset

tapahtumat

Ostokset

Kauppakeskus Epstori sijaitsee aivan Seinäjoen sydämessä vilkkaimman ostosreitin varrella. Epstorin ytimessä sijaitsee yksi kaupungin suosituimmista kohtaamispaikoista, Kahvila Konditoria Hanna ja Kerttu. Erityisen lisän kaupungin ravintolatarjontaan tuo kaupungin ainut sushiravintola Juku Sushi Bar. Pizzeria Piikki tarjoilee herkkuja seisovasta pöydästä niin paljon kuin jaksat syödä. Epstorilta löytyy myös nuorekas kohtauspaikka Coffee House sekä lapsiperheidenkin suosikki Rosso. Epstori on myös yksi merkittävistä vaatekaupan keskittymistä Seinäjoella. Laajasta tarjonnasta voi mainita esimerkiksi erinomaiset valikoimat miesten vaatetukseen. Naisten juhla- ja arkipukeutumiseen löytyy paljon valinnan varaa yksityisten paikallisyritysten ja merkkiliikkeiden valikoimista. Tule viettämään aikaa ja ostoshetkiä yksin tai ystävien kanssa Epstorin sykkeeseen.

Alvar Aallon katu

JALASJÄRVI 35

näe ja koe

Kauppakeskus Epstori

Torikatu

Täältä saat kaiken!

kokoukset juhlat

Kalevankatu

näe ja koe

majoitus

MATKAKESKUS

Maamiehenkatu

Koulukatu

Matti Visannin kuja

Työväenkatu Porvarinkatu

majoitus

Vapaudentie

Keskuskatu

36 35

info

ILMAJOKI 15

syö ja juo

Puskantie

Kauppakatu

32

syö ja juo

LAPUA 25

VAASA 75

parasta seinäjoella

Maakunnankatu

33


tapahtumat

Tapahtumien keskipisteessä

Tapahtumapaikkana Seinäjoki on suurkaupunki.

Seinäjoella tapahtuu isosti! Kesäiset suurtapahtumat Provinssi, Seinäjoen Tangomarkkinat, Vauhtiajot ja Solar Sound Festival tuovat kaupunkiin kymmeniä tuhansia vierailijoita. Seinäjoen tapahtumakalenterista löytyy paljon muutakin. Se täyttyy pienistä ja isoista tapahtumista sekä lukuisista urheilu- ja kulttuurielämyksistä. Menovinkkejä löytyy jokaiseen makuun. Katso tapahtumakalenteri Etelä-Pohjanmaan Matkailun verkkosivuilta.

34

35


majoitus

parasta seinäjoella majoitus

Haluamme yllättää, herättää ja tarjota vaihtoehtoja.

näe ja koe

näe ja koe

syö ja juo

Seinäjoki Art & Design Week tulee taas ja nyt jo syyskuussa. Taidetta, muotoilua ja muuta yllättävää poikkitaiteellista ohjelmaa pursuavaa SADW-viikkoa vietetään kolmatta kertaa 8.–13.9.2015. Löydät varmasti omasi runsaan ohjelman & teemapäivien joukosta – tai mitäpä jos kokeilisit jotain täysin uutta & tuntematonta? Ole rohkeasti osa SADWia! Avoimet ovet, näyttelyt, työpajat ja monenlaiset tapahtumat mahdollistavat kaikille tavan osallistua viikkoon. 30 tapahtumapaikkaa, 50 ohjelmanumeroa ja yli 11 000 kävijää takaavat kaupunkifestivaalin tunnelman. Ohjelma julkaistaan elokuussa.

syö ja juo

parasta seinäjoella

SADW

Seinäjoki Art & Design Week Kulttuuriosuuskunta Kick! p. 040 592 7518 www.sadw.fi

kokoukset juhlat info

36

Sydämellinen Seinäjoki ry – keskustan kehittämisyhdistys p. 040 530 5111 www.sydamellinenseinäjoki.fi

Festivaalijohtaja Sami Rumpusen sanoin: ”Tämänvuotisessa Provinssista tehdään 2010-luvulle päivitettyä aitoa ja alkuperäistä festivaaliseikkailua, mikä tulee näkymään nimekkään esiintyjäkaartin ohella entistä monipuolisempana ja laadukkaampana kokonaiselämyksenä niin taiteellisen ohjelmiston, aluesuunnittelun kuin palveluidenkin kautta. Siirtyminen neljän päivän pituuteen ensimmäistä kertaa Provinssin historiassa antaa meille tilaa osoittaa monimuotoisuutemme täydessä mitassaan. Lähtökohdat kaikkien aikojen Provinssille ovat käsissämme.”

Provinssi Törnävänsaari, Törnäväntie 20 p. 06 4212 700 arkisin klo 12–16 www.provinssi.fi

tapahtumat

tapahtumat

Seinäjoen ydinkeskustan ostostapahtumat upeine tarjouksineen ja oheisohjelmineen elävöittävät kaupunkia pitkin vuotta. Komiat Karkelot -ostostapahtuma järjestetään vuosittain lokakuussa ja maalis–huhtikuun vaihteessa. Joulunavauskarkelot marraskuun lopussa avaa kaupungin joulukauden.

Tänä kesänä 37. kertaa juhlittava Provinssi laajenee nelipäiväiseksi! Keskiviikosta lauantaihin 24.–27.6.2015 järjestettävä festivaali sijoittuu juhannuksen jälkeiseen viikonloppuun Seinäjoen Törnävänsaaressa. Tervetuloa mukaan ihmisten juhlaan! Provinssin ohjelma on monipuolisempi kuin koskaan aikaisemmin. Festareilla esiintyy kaikkiaan yli 100 yhtyettä ja artistia. Pääesiintyjät Muse, Calvin Harris ja Faith No More edustavat maailman ehdotonta kärkikaartia. Ohjelmassa on myös lähes 40 muuta ulkomaista esiintyjää kuumimmista nousukkaista kiinnostavimpiin uutuuksiin. Provinssin kotimainen ohjelma täydentää kokonaisuutta tarjoten kaikki eturivin suosikit, puhutuimmat kulttinimet ja lupaavimmat tulokkaat. Uudistunut Provinssi näyttäytyy festarikansalle kesän nimekkäimmän ohjelmiston lisäksi entistä laadukkaampien ravintolapalveluiden ja valtavasti virikkeitä tarjoavan tapahtuma-­ alueen myötä.

kokoukset juhlat

OJEN MIEN HINT

Provinssi

info

Ostokset

MAHROTTO

Komiat Karkelot & Joulunavauskarkelot

Ostokset

Kuva: Susan Seppälä

37


kokoukset juhlat

Järjestä tilaisuus Seinäjoella.

Seinäjoki Congress Seinäjoki sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien keskipisteessä pääradan varrella! Helsingistä juna tulee perille alle kolmessa tunnissa, Tampereelta tunnissa ja Oulustakin hieman reilussa kolmessa tunnissa. Toimivien ja monipuolisten kokous- ja messutilojen lisäksi Seinäjoelta saat myös maan parasta palvelua! Sinä otat meihin yhteyttä, me juoksemme kokoon tilat, tarjoilut ja majoitukset ja tarvittaessa oheisohjelmat tarpeidesi mukaan. Sinä keskityt itse tapahtuman sisältöön ja vieraisiisi. Ja mikä parasta sinun näkökulmastasi: palvelumme on maksuton!

40 Seinäjoki Congress Tiedekatu 2, 60320 Seinäjoki p. 040 558 9232 www.seinajokicongress.fi

Ketterä kokouskaupunki Seinäjoki on isojen tapahtumien, messujen sekä valtakunnallisten kong­ ressien ja kokousten kaupunki. Kaupungissa on runsaasti kokoustiloja ja auditorioita erikokoisten tapahtumien järjestämiseen. Seinäjoki Areenassa järjestetään messuja, konsertteja ja suurtapahtumia. Rytmikorjaamo on Suomen paras rock-klubi sekä erinomainen tila yritys- ja yksityistilaisuuksien käyttöön. Seinäjoki Congress pyytää tarjoukset ja tekee kaikki tilaisuuden varaukset maksutta puolestasi. Tuo tilaisuutesi Seinäjoelle, tapahtumien suurkaupunkiin! 38

39


Kaupunkia voi halutessaan katsastaa polkupyörän selästä, tarjolla on pirteitä vihreitä Jopoja vuokrattavaksi. Syvemmän luotauksen kaupunkiin saa tilaamalla mukaansa Seinäjoki-oppaan, joilta tietoa ja tarinaa kaupungista löytyy runsaasti. Kesäaikaan kaupunkia voi ihailla jokilaivan ja kaupunki­

Tärkeitä numeroita

Apteekit

Ensiapu Yleinen hätänumero 112 41 Poliisi Etelä-Pohjanmaan poliisilaitos Juhonkatu 4 p. 071 874 0391 www.poliisi.fi/etela-pohjanmaa 42 Posti Valtionkatu 1 p. 0200 71 000

Seinäjoen ykkösapteekki Kauppakatu 5, Epstori p. 06 412 5000 www.seinajoenykkosapteekki.fi Seinäjoen Keskus-Apteekki Kalevankatu 11–13 p. 06 420 1900 www.keskusapteekki.net Törnävän Apteekki Törnäväntie 20 p. 06 429 4800 www.tornavanapteekki.fi Hyllykallion Apteekki Kauppakeskus Prisma, Hyllykalliontie 2, Nurmo p. 06 429 2222 www.nurmonapteekki.fi Nurmon sivuapteekki Nurmontie 22, Nurmo p. 06 4127 013 www.nurmonapteekki.fi Peräseinäjoen apteekki Nikolaintie 2 C, Peräseinäjoki p. 06 417 4092 www.peraseinajoenapteekki.fi

Sairaanhoito 43 Seinäjoen terveyskeskus Ensiapupäivystys joka päivä klo 8–22 Y-talo, Koskenalantie 18 p. 06 425 5311 Yöaikaan klo 22–8 päivystää keskussairaalan poliklinikka p. 06 415 4555 44 Seinäjoen keskussairaala Hanneksenrinne 7 p. 06 415 4111 www.epshp.fi

Ylistaron apteekki Kaukolanraitti 7, Ylistaro p. 06 474 7100 www.ylistaronapteekki.fi

syö ja juo majoitus näe ja koe

1 Etelä-Pohjanmaan Matkailu Matkakeskus, Valtionkatu 1 p. 06 4209 090 matkailu@epmatkailu.fi www.epmatkailu.fi Toimistomme palvelee ma–pe 9–17 (ajalla 1.9.–30.4. klo 9–16)

Linja-auto Paikallisliikenne – aikataulut ja reitit Härmän Liikenne Oy p. 010 328 7000 www.komialiikenne.fi 45 Oy Matkahuolto Ab Ruukintie 2 p. 0200 4000 www.matkahuolto.fi

Taksi 46 Matkakeskus, Valtionkatu 1 p. 0100 84 999

tapahtumat

Olemme sinua varten!

ranta. Kaupungista matkaa tulee noin 30 km, jonka huristelee tuossa tuokiossa. Mielenkiintoiset käyntikohteet, ostosmahdollisuudet, ravintolat – mitä sitten tarvitsetkin – löytyvät nettisivuiltamme www.epmatkailu. fi/seinajoki. Meiltä myös räätälöidyt ryhmäretket ja kokouspalvelut.

kokoukset juhlat

Matkailutoimistomme sijaitsee Matkakeskuksessa rautatieaseman yhteydessä, joten meille on äärettömän helppo löytää. Esitteitä ja karttoja löytyy valikoimastamme jos jonkinlaisia ja mikä parasta, ne ovat maksuttomia! Lippuvalikoimaamme kuuluvat mm. Tiketin, NetTicketin, Lipputoimiston ja Piletin liput sekä laaja kirjo muitakin lippuja, mm. Seinäjoen kesäteatterien liput. Mikäli majoitusasiat askarruttavat, meiltä löytyy useimmiten sopiva ratkaisu. Hotellihuoneiden lisäksi lokoisat maaseutukohteet hemmottelevat vieraita. Vain 4 kilometrin päässä keskustasta sijaitsee viihtyisä ja palkittu leirintäalue, jossa uusitut mökit ja runsaat vaunupaikat odottavat nukkujia. Suosittu ja moneen kertaan palkittu Kalajärvi Peräseinä­ joella tarjoaa upeat puitteet lomailijalle. Alueelta löytyy mökkejä, vaunupaikkoja, ravintola ja

Ostokset

TERVETULOA SEINÄJOELLE!

Rautatieasema 46

Matkakeskus, Valtionkatu 1

Pysäköinti Ydinkeskustan alueella käytössäsi on yli 1200 pysäköintipaikkaa.

info

Katsasta kaupunki jopoillen.

parasta seinäjoella

matkailupalvelut

junan kyydistä – kysy meiltä lisää. 40

41


parasta seinäjoella majoitus

   

näe ja koe

Ostokset tapahtumat

kokoukset juhlat

 

 

   



info

  

 

   

 

   

  

syö ja juo

 











 

 

 1:15000 Mittakaava 

























  

   

 











   





 











 

 





  

 

  



    







  

   

















26



 

 



 



  

   

     





    







                                                                                                                                                                                                                      nro 107/2015 © Seinäjoen kaupunki, Karttapalvelut lupa                                                                                                       





     

  





 

 





   

        



  





  

  

   

  



  



 

  

   

  





                



 

 





  







   



 







    

 









 

  



   



  

    





      

  



 

    

   

     

                           



  



 

      

 

   

                                                

       











      

                                                                    



 





       

   







 



  





 

 





 



  









 23





              

  



 

 

24 

   





 





  

                                

 

 





    







   

 





                                             

29















 



 

     





    

     







 

           



 





        

 44 43 

    





 

19



12 13 



   

      







  







20                             25  



4

 



 



 



   



 

   

  





 21





  





  



  

 

    

 

   

    



  





  



   



  



      

 

  

 

      



  

   

  27 

  





 28  

 2



  

 







  

   

    

       



     







45 

 



1 46

 16 733 15 39     18 35  6 

   11 34 

 





17



42 

37  14 32







36   10 8 9 



  



   



38

  



 





  





 

    3  



 



  



    















   

 

  

     info 

Seinäjoen kaupunki, Karttapalvelut lupa nro 107/2015

5





 Etelä-Pohjanmaan Matkailu..............41  2  Seinäjoki-info...........................................3    45   Matkahuolto............................................41    46   Matkakeskus............................................41     41 Poliisi...........................................................41   42 Posti.............................................................41  44 Seinäjoen keskussairaala. ...................41  43 Seinäjoen terveyskeskus....................41

42





            

      

  40



muut tärkeät kohteet 



  Seinäjoki Congress. . ..............................39 

 

     40          1





     

  





 

 

    kokoukset ja juhlat  



 

29 Amfora........................................................28    28  Boutique S.................................................28    39 Citypiha (kauppakeskus)....................33   35 Epstori (kauppakeskus).......................32   32  Halonen Seinäjoki..................................29      38 Lehtinen (kauppakeskus). . ..................33    37   Mega-keskus (kauppakeskus)..........33       33  Moda Aukia..............................................30         Rustoopuori      30   –Taito Etelä-Pohjanmaa.....................28       34    Seinäjoen kauppatori...........................31        31  Supersport. . ..............................................29           Torikeskus (kauppakeskus)................33 36    

 





 



 



 

   

        22       



 





  



   

    

kokoukset juhlat 

 

         

  

           

 

tapahtumat



 









 Ostokset 





 







  



 31                



41   

    





       



 

            

      



 

               30                        





Ostokset

 

 

 

 



       

    

  

 

 

      

  



 





 





   

    



  



   

 

näe ja koe

 19 Aalto-keskus............................................20  26 Duudsonit Activity Park.....................25  Etelä-Pohjanmaan     23 maakuntamuseo.....................................22  Jokilaiva ....................................................22  1  1 Kesäteatterit............................................24  27 Liikennepuisto.........................................25  Seinäjoen kaupunginkirjasto      20 – maakuntakirjasto...............................20       22  Seinäjoen kaupunginorkesteri.........21    Seinäjoen kaupunginteatteri............21  21   25   Seinäjoen taidehalli...............................23          .......................................23 Varikkogalleria.    24   



              



18

  

   

    



  



 

 



 



    

6 13

 

3



    



17







    



4 12

 



    

 

           



majoitus





  



5

       Hotelli-Ravintola Alma........................16     



 



10



                   

              

14

majoitus

Näe ja koe



 

syö ja juo

8 11

  

15

Muut tärkeät kohteet löytyvät kartasta vihreällä.  

   

 



15

Oppaassa esiteltävät kohteet on merkitty karttaan omalla tunnusvärillään.   



7



9 16

     

Amarillo......................................................11 Carlsberg Sports Bar............................12 Coffee House...........................................11 FC Casa Grande......................................12 FC Casa Granden viinikellari............12 Fransmanni...............................................11 Hesburger.................................................11 Hospoda Korbel.....................................11  Karma..........................................................11 Laivaravintola M/S Barpuuri.............11  Mallaskosken Panimoravintola........10 Matador.....................................................11 Pancho Villa..............................................13 Ravintola Juurella..................................10  Rosso...........................................................11 Wilson.........................................................11



Seinäjoen keskustan kartta

Sivu Kartta



parasta seinäjoella

HAkemisto Syö ja juo

44


Sydämellinen Seinäjoki ry Into Seinäjoki Oy Tiedekatu 2 p. 040 530 5111 kirsi.mattila@intoseinajoki.fi www.sydamellinenseinajoki.fi

Seinäjoki-info Kaupungintalo, Kirkkokatu 6 p. 06 416 2999 info@seinajoki.fi www.seinajoki.fi Avoinna ma–pe klo 9–15

Rovaniemeltä 6 h 30 min

Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy Matkakeskus, Valtionkatu 1 p. 06 420 9090 matkailu@epmatkailu.fi www.epmatkailu.fi Avoinna ma–pe klo 9–17, (1.9.–30.4. klo 9–16)

Seinäjoelle on helppo tulla vaikka junalla!

Oulusta 3 h 45 min

Vaasasta 45 min

Seinäjoki Jyväskylästä 2 h 50 min Tampereelta 1 h 10 min Turusta 3 h 5 min

Lappeenrannasta 4 h 30 min Helsingistä 2 h 40 min

Seinäjoki on kulkuyhteyksien keskipisteessä

Seinäjoki City Guide 2015  

Suomenkielinen Seinäjoen kaupunkiopas.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you