Page 1

Toimitus

Tampereen seudun Työllistämisyhdistys

Julkaisija Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi ry Sarvijaakonkatu 28-30 33540 Tampere p. 010 231 23 60 www.etappi.info

Päätoimittaja Kauko Salmivirta kauko.salmivirta@etappi.info Toimitussihteeri Jose Ahonen

Toimittaja Sari Harsu Taitto Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi ry:n Mediapaja jose.ahonen@etappi.info

ETAPPI TIEDOTTAA Helmikuu / 2013

Työllistämisen kokemusta ja osaamista 20 vuoden ajalta

Etappi panostaa nuoriin ja yksilöohjaukseen Työpajoilla tilaa

E

S

palvelut luonto- ja erämatkailuun perehtymiseen sekä leirien ja tapahtumien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Luonto-olosuhteissa ja yhdessä tekemisen ohessa nuorten on helpompi keskustella mietityttävistä asioista sekä koulutukseen ja työpaikkoihin hakeutumisen esteistä. Liikuntaa, leiritystä ja jatkopoluttamista toteutetaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Hankkeesta on mahdollista jatkaa esimerkiksi työkokeiluun jollekin Etapin pajalle. Etapilla on nyt entistä paremmat resurssit myös pajalaistensa yksilöohjaukseen.

Entinen mediapajalainen Sari Harsu on vuoden alusta toiminut mukana yksilöohjaustiimissä. Sari hoiti viime vuonna Etapin sisällöntuottotehtäviä Mediapajalla ja hoitaa niitä toistaiseksi edelleen. Uutta kirjoittajaa kuitenkin haetaan. Yksilöohjaustiimiin kuuluvat myös Työttömien terveyspisteen tehokaksikko terveydenhoitaja Susanna Oksanen ja yksilöohjaaja Katja Koskensalo. Markus Rundgren liittyy Etapin yksilöohjausvahvuuteen 11. maaliskuuta.

Liikunnallista elämää

Viime vuoden tulokset vakuuttavat

M

kolmesta viiteen. Ratinan kuntosalilla oli työttömien vuoro kolme kertaa viikossa, ja sählyä pelattiin etappilaisporukalla kauppaoppilaitoksen tiloissa kerran viikossa. Kuntosalilla riitti hyvin kävijöitä, ja sählyssäkin oli mukana parhaimmillaan kaksitoista pelaajaa per kerta. Kaikki nämä liikuntamahdollisuudet ovat tarjolla myös tänä vuonna.

ekä Etapin pajoilla että Työttömien terveyspisteessä saavutettiin vuonna 2012 hyviä tuloksia. Erilaisilla palkkausmuodoilla Etapissa työskenteli viime vuonna kaikkiaan 158 työntekijää, mikä oli 48 enemmän kuin vuonna 2011.

tapin uusi nuorille suunnattu Luontopolkua eteenpäin -projekti aloittaa toimintansa maaliskuun alussa. Kolmivuotisen hankkeen projektipäälliköksi valittiin Niina Rautiainen ja yksilöohjaajaksi Etapissa jo entuudestaan yksilöohjaajan sijaisena toiminut Taru Vulli. Uudeksi Etapin yksilöohjaajan sijaiseksi valittiin Markus Rundgren.

Alkava Luontopolkua eteenpäin -projekti liittää Etapin työpajatoiminnan, yksilöllisen ohjauksen sekä liikunnan ja terveyden edistämisen oni Etapin pajalla työskennellyt lisäsi liikkumistaan pajajaksonsa aikana, ja liikunnallisempi elämäntapa jatkui Etapilta lähdön jälkeenkin. Esimerkiksi sählyssä käy nykyisten etappilaisten lisäksi useita entisiä pajalaisia. Vuonna 2012 Etappi tarjosi työttömille 34 jumppakertaa. Paikalla oli tavallisesti 15–20 jumppaajaa, joista miehiä oli

S

ujuvasti ja oikein kirjoittavat ihmiset voivat olla sisällöntuottajan tehtävästä yhteyksissä Mediapajan työvalmentaja Jose Ahoseen: 050 431 0077 tai jose.ahonen@etappi.info. Myös Polkupyöräpajalle mahtuu lisää tekijöitä. Pyörän huollosta ja korjauksesta kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä työvalmentaja AP Rakkolaiseen: 050 431 0075 tai ari-pekka.rakkolainen@trety.org. Muillekin pajoille voi soitella ja tiedustella vapaita tai vapautuvia paikkoja. Yhteystie-

Myös työttömien terveyspisteessä oli vilkasta. Susannan ja Katjan luona terveystapaamisella, keskustelukäynnillä, avovastaanottokäynnillä tai jossakin ryhmässä kävi vuonna 2012 kaikkiaan 1547 asiakasta.

Lounasta funkkistalossa

E

tapin ruokalan lounasta nautittiin vuonna 2012 lähes 8600 lautasellisen verran. Perunat keittyvät entiseen malliin tänäkin vuonna: ruokala saa jatkaa toimintaansa Vuoteenkadun funkkisrakennuksessa siihen asti, kunnes remonttitoimet ta-

lossa alkavat. Ratinaan rakentuu aikanaan kauppakeskus, joka muodostuu kahdesta vanhasta ja yhdestä uudesta rakennuksesta. Vanha Etappi on Vuoltsun ohella toinen uuteen loistoon ehostettavista vanhoista funkkisrakennuksista.

Uunituore Etappilehti

Tekstit: Sari Harsu

ETAPPI Luontopolkua eteenpäin 2013 | IHMISET Mikko Haapasaaren maisemat | TAMPERE Ratinan uusi aika

IHMISET

Mediapajan kautta markkinointisuunnittelijaksi Helsinkiin

ILMIÖT

Aarrejahdissa dyykkaajien kanssa

YHTEISKUNTA Mitä nuorisotakuu takaa?

Etappilehti

Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi ry Sarvijaakonkatu 28 & 30 33500 TAMPERE www.etappi.info

1 / 2013

U

usi Etappilehti on juuri ilmestymässä. Paperilehteä saa esimerkiksi TE-toimistosta ja Etapin toimipisteistä. Lehden näköispainos on luettavissa internetissä Issuu-palvelussa, johon löytyy linkki Etapin nettisivuilta www.etappi.info.

Tavoitteellista työllistämistä jo 20 vuoden ajan

Etapin toimintaa tukevat

dot löytyvät Etappilehdestä ja Etapin nettisivuilta www. etappi.info. Etapin yhteistyökumppanien toivotaan ohjaavan pajoille ja uuteen projektiin nuoria asiakkaita, jotta Etappi voi osaltaan vastata nuorisotakuuhaasteeseen. Entisestään vahvistunut yksilöohjauksellinen tuki ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet ovat Etapin tarjoamia bonuksia työkokeiluun, palkkatuettuun työhön tai kuntouttavaan työtoimintaan tulevalle pajalaiselle.

Alla olevat pylväät osoittavat, mihin Etapilta lähteneet ihmiset ovat pajajaksonsa jälkeen sijoittuneet vuonna 2011 ja 2012. Palkeista näkyy, että vuoden 2011 hyvät tulokset ovat jopa ylittyneet viime vuonna.

Etappi tiedottaa 2/13  
Etappi tiedottaa 2/13  

Etappi tiedottaa 2/13

Advertisement