__MAIN_TEXT__

Page 1

Julkaisija Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi ry Sarvijaakonkatu 28-30 33540 Tampere p. 010 231 23 60 www.etappi.info

Päätoimittaja Sari Harsu Toimittaja Sari Harsu

Taitto Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi ry:n Mediapaja etappi.mediapaja@gmail.com

Toimitussihteeri Joni Syvänen

Tampereen seudun Työllistämisyhdistys

ETAPPI TIEDOTTAA Tammikuu 2019

Työllistämisen kokemusta ja osaamista jo 25 vuoden ajalta

Kuusi pajaa täydessä vauhdissa Viime vuonna Etapilla kävi runsaasti tutustujia muilta pajoilta, yhdistyksistä ja kaupungin ryhmistä. Etappia käytiin myös Etapin ulkopuolella esittelemässä ryhmille. Toivotamme tutustujat tervetulleeksi myös vuonna 2019.

T

oiminta Etapin Puu- ja entisöintipajalla, Mediapajalla, Polkupyöräpajalla, Leirivälinepajalla, Autopajalla sekä Siivouspajalla rullaa tänäkin vuonna entiseen malliin: pajoille otetaan työkokeilijoita, ja avoimia työkokeilupaikkoja sekä lisätietoja pajan toiminnasta voi kysellä pajojen työnohjaajilta. Oh-

jaajien yhteystiedot löytyvät Etapin nettisivuilta osoitteesta etappi.info. Jos haluaa kysellä jotakin yleistä Etapin toiminnasta tai varata ajan kaikkien pajojen tutustumiskierrokselle, voi ottaa yhteyttä yksilöohjaajaan: sari.harsu@etappi.info tai 050 560 6436.

Kuntoa Ratinasta

E

tappi tarjoaa edelleen työttömille avoimia ja maksuttomia kuntosalivuoroja ja kuntojumppia Ratinan stadionilla. Kuntosalivuorot ovat maanantaisin kello 10–12, keskiviikkoisin kello 9–10 ja perjantaisin kello 14–15. Vuoroa ei ole 19.4., 22.4. ja 1.5. Jumpissa on vaihtuvat teemat. Seuraavina ovat vuo-

rossa 16.1. venyttelyt, 23.1. kuminauhajumppa, 30.1. punttijumppa, 6.2. keppijumppa, 13.2. Kuntojumppa, 20.2. venyttelyt ja 27.2. lattarit. Kevään viimeinen jumppa on 15.5. Lisätietoja löytyy Etapin nettisivuilta etappi.info.

ETAPIN TOIMINTAA TUKEVAT:

Luontopolkua Pyöräpajalla pitkin talviale! kevääseen Etapin Polkupyöräpajan

L

uontopolkua eteenpäin -toiminta jatkuu. Uusi voimavararyhmä aloittaa toimintansa tammikuun lopussa. Ajalla 30.1.–12.3.2019 ryhmä kokoontuu kymmenenä päivänä, ja tämän lisäksi vietetään kolme vuorokautta leirillä. Ryhmä on tarkoitettu nuorelle, joka kaipaa tekemistä arkeen, pysähtymistä voimavarojen äärelle tai tietoa, vertaistukea ja pohdiskelevia keskusteluja mielenterveyden, jaksamisen sekä elämänilon tueksi. Mukaan voi hakea Etapin nettissivun kautta: etappi. info/luontopolku/index.php/ loytoretki-itseen tai ottamalla yhteyttä Luontopolun Niinaan (050 560 4710 tai niina. rautiainen@etappi.info). Ryhmään ei ole erityisiä pääsyvaatimuksia. Oma motivaatio sekä kiinnostus lähteä työskentelyyn mukaan riittää.Maanantaisin kello 9–11 Luontopolku tarjoaa 16–29-vuotiaille työttömille nuorille aamupalaa Etapilla Luontopolun basecampissa. Aamupalatuokio on siihen osallistuville avoin ja maksuton. Aamupalan yhteydessä on mahdollisuus tutustua Luontopolun toimintaan tai vaikkapa jutella mieltä askarruttavista asioista ilman erillistä ajanvarausta. Aamupalalle ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Luontopolun yksilöohjaaja Taru Järvinen on virkavapaalla 13.7.2019 asti. Hänen sijaisenaan toimii Luontopolun vanha tuttu Juha Laitila (juha.laitila@etappi.info, 040 766 8459).

kunnostetut kierrätyspyörät myydään nyt todella edullisesti: kaikki pyörät maksavat 40–60 euroa kappale.

Etappi opinnollistaa

V

altakunnallinen työpajayhdistys ry toteuttaa vuosina 2018–2019 opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Työpajatoiminnan opinnollistaminen -hanketta, jossa Etappikin on mukana. Opiskelun yhdistäminen työpajajaksoon ei ole Etapilla uusi asia. Yhdistyksen työpajoilla on jo useita kertoja opiskeltu oppisopimuksella, ja pajoillamme on suoritettu myös tutkintoja pajakoulussa ja tehty osatutkinto työko-

KAI

KKI

PYÖ

40-6

RÄT

0€

keilun aikana. Uutena palana työpajalla oppimisen kokonaisuuteen ollaan nyt tuomassa opinnollistamista. Koska on ymmärretty, että osaaminen karttuu muuallakin kuin oppilaitoksissa, osaamista on mahdollista ja hyödyllistä myös kirjata paperille. Kun pajan työtehtävät pilkotaan osiin ja listataan, niitä voidaan verrata Opetushallituksen laatimiin ammatillisten perustutkintojen perusteisiin. Osaaminen merkitään osaamistodistukseen, jolla valmentautuja voi esimerkiksi työpaikkaa hakiessaan todentaa osaamistaan.

Etappilehti on netissä Vuoden 2018 lopulla ilmestyi uusi Etappilehtilehti, joka on luettavissa myös sähköisesti. Lehti löytyy Etapin nettisivun (etappi.info) kautta.

Profile for Etappi ry

Etapin tiedote Tammikuu 2019  

Etapin tiedote Tammikuu 2019  

Profile for etappi
Advertisement