__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Päätoimittaja Kauko Salmivirta kauko.salmivirta@etappi.info

Julkaisija Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi ry Sarvijaakonkatu 28-30 33540 Tampere p. 010 231 23 60 www.etappi.info

Toimittaja Sari Harsu

Toimitussihteeri Joni Syvänen Taitto Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi ry:n Mediapaja etappi.mediapaja@gmail.com

Tampereen seudun Työllistämisyhdistys

ETAPPI TIEDOTTAA Lokakuu / 2015

Työllistämisen kokemusta ja osaamista yli 20 vuoden ajalta

Autopajan Martti eläkkeelle

Syyskuun viimeisenä päivänä juotiin Autopajan pitkäaikaisen työnohjaajan eläkekahvit. Martti Ohralahti aloitti nykyisessä tehtävässään vuonna 2004. Etapille hän tuli jo sitäkin aikaisemmin.

”M

Martista voi lukea lisää seuraavasta Etappilehdestä.

artti on ollut ykköskentän pelaaja, johon on aina voinut luottaa ja tukeutua”, luonnehtii Etapin toiminnanohjaaja Kauko Salmivirta. Hän kiittelee Marttia jämäkästä ja asiakkaita neuvovasta työotteesta sekä hyvästä työn laadusta. Kauko kertoo tunnelman olevan haikea, kun perustiimistä vähitellen siirrytään muiden askareiden pariin päivätyöurakan valmistumisen myötä. Hän viittasi tässä yhteydessä myös pari vuotta aiemmin eläköityneeseen Etapin ruokalan emäntään Helena Sorsaan, joka oli hänkin mukana saattelemassa Marttia ansaituille eläkepäiville.

Monta rautaa tulessa

Ei ole vaaraa, että Martin aika kävisi eläkkeellä pitkäksi: hän on aktiivisesti ollut monessa mukana jo päivätöidensä aikaan. Nyt aikaa tälle kaikelle muulle jää enemmän. Monipuolinen mies muun muassa kalastaa aktiivisesti kesät talvet ja hoitelee myös maatilaa. Vaikka Martti Ohralahti on ollut olennainen osa Autopajan toiminnassa, ei paja miehen eläkkeelle jäämisen myötä jää huonoon hoitoon. Martin eläköitymiseen on varauduttu ja sen myötä on tehty tarpeelliset järjestelyt ammattitaitoisten autopajalaisten toimenkuvissa. Autopajan ohjaajana toimii A-J Halme, joka on hoitanut tehtävää aiemmin Martin työparina muiden työtehtävien ohella. Ja Martti on luvannut tarvittaessa tarjota konsulttiapua jatkossakin.

Mitä peliä Etapilla pelataan?

L

okakuun 9. päivänä vietettiin Etapilla pelipäivää. Teemapäivän ideoivat Mediapajan Lasse ja Aatu. Mediapajalaisten museokäynnin jälkeen Aatu heitti ”läpällä”, että seuraavaksi

Luontopolkulaisia Lapissa Seitsemän onnekasta nuorta pääsi kokemaan viikon retken Suomen Lapissa Hetta–Pallas-reitillä. He yöpyivät matkan varrella mennen tullen Kälviällä, ja olivat myös Levillä yhden yön.

L

uontopolkua eteenpäin -hankkeessa on tähän mennessä ehtinyt olla seitsemän kolmen kuukauden pituista pajajaksoa, joissa kymmenisen nuorta osallistujaa kussakin. Näiden pajalaisten joukosta halukkaat saivat ilmoittautua Lapin matkan arvontaan. Seitsemän matkalaista lähti sunnuntaina 6. syys-

kuuta rinkkoineen kohti pohjoista, mistä palasi takaisin seuraavana lauantaina rinkat tyhjempinä eväistä mutta täynnä elämyksiä. ”Reissu oli hyvä kokemus, ja kaikki sujui ilman suurempia kommelluksia”, kertoo yksilöohjaaja Taru Järvinen. Lisää Luontopolun Lappikokemuksia marraskuussa ilmestyvässä Etappilehdessä.

voitaisiin pitää pelipäivä, ja Lasse innostui heti – ihan tosissaan. Nuoret miehet esittävät asian Mediapajan ohjaajalle, ja Syväsen Joni oli sitä mieltä, että tällainen pop up -pelipaja voidaan pystyttää.

Et apin neuvot t elut i la muuntui perjantain ajaksi pelipajaksi, jossa riitti vilskettä koko päivän. Xbox 360 -laitteella oli tarjolla tappelupeliä, ammuskelupeli ja jääkiekkopeliä. Wii U:lla pelattiin tappelupeliä ja ajopeliä. Pelaajina olivat yksilöohjaaja Taru Järvisen luotsaaman voimavararyhmän väki, puupajalaisia, mediapajalaisia ja jokunen Etapin ohjaaja. Joku tarttui peliohjaimiin tottuneesti, joku ensimmäistä kertaa. Useimmat pelaajat kuitenkin olivat pelailleet aiemmin, osa hyvinkin ahkerasti. ”Rento työpäivä”, kommentoitiin pelikoneiden ääreltä. Tommin tatit touhukkaana Tekken Tag Tournament 2:n tuoksinnassa.

Etapin toimintaa tukevat

Profile for Etappi ry

Etapin tiedote lokakuu 2015  

Etapin tiedote lokakuu 2015  

Profile for etappi
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded