Page 1

Päätoimittaja Sari Harsu

Julkaisija Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi ry Sarvijaakonkatu 28-30 33540 Tampere p. 010 231 23 60 www.etappi.info

Toimittaja Sari Harsu

Taitto Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi ry:n Mediapaja etappi.mediapaja@gmail.com

Toimitussihteeri Joni Syvänen

Tampereen seudun Työllistämisyhdistys

ETAPPI TIEDOTTAA Tammikuu 2018

Työllistämisen kokemusta ja osaamista jo 25 vuoden ajalta

A-J Halmeesta uusi toiminnanjohtaja

V

K

uonna 2005 etappilaiseksi ryhtynyt Kauko Salmivirta jäi toiminnanjohtajan tehtävästään eläkkeelle vuodenvaihteessa. Läksiäisiä vietettiin 1.12. perinteisin menoin kakkukahvien merkeissä. Vuoden alusta toiminnanjohtajan saappaissa on astellut Antti-Jussi Halme, joka on jo pitkään toiminut Etapin vahvuudessa erilaisissa tehtävissä.

Luontopolun uudet tuulet

Luontopolkua eteenpäin -toiminta on uudistunut. Viime vuosista tutut kolmen kuukauden kurssit ovat jääneet ohjelmasta, mutta tarjolla on monipuolisesti muuta luontoteemaista toimintaa sekä yksilöohjausta.

L

uontopolulla on mahdollisuus saada yksilöllistä tukea elämäntilanteesta esiin nouseviin kysymyksiin. Työntekijöiden kanssa voi tulla juttelemaan ilman lähetteitä ja jonotusaikoja. Keskusteluita voidaan käydä myös toimiston ulkopuolella toiminnan lomassa vaikkapa nuotion äärellä tai luonnossa kävellen. Luontopolkua eteenpäin tarjoaa myös mahdollisuuden vertaistukitoimintaan. Vertaistukiryhmässä nuorella on mahdollisuus tutustua mukavaan kaveriporukkaan retkeilyn ja luonnossa liikkumisen myötä. Ryhmän jäsenet pääsevät itse vaikuttamaan ryhmän ja tapaamisten sisältöihin. Ja jos vapaaehtoistoiminta kiinnostaa, Luontopolkua eteenpäin -työpajassa voi päästä vaikuttamaan konkreettisella tavalla nuorten hyvinvointiin esimerkiksi toimimalla vertaistukiryhmän ohjaajana tai retkikummina yksittäiselle nuorelle.

Jumppaa ja punttisalia Ratinassa

Oman elämän löytöretkeilijäksi? Luontopolkua eteenpäin järjestää myös kokonaisvaltaista hyvinvointia ja työllistymistä tukevia kursseja. Kurssit on tarkoitettu 16–29-vuotiaille nuorille, jotka kaipaavat tekemistä arkeen ja pysähtymistä voimavarojensa äärelle. Tarjolla on tietoa, vertaistukea ja pohdiskelevia keskusteluja mielenterveyden, arjessa jaksamisen ja elämänilon tueksi. Kurssin aikana seikkaillaan niin kaupunki- kuin luontoympäristössä ja opitaan itsestä, toisista ja omista vahvuuksista. Seikkailut ja uusien asioiden tekeminen saattavat avata näkökulmia, mihin suuntaan haluaa oman elämän kompassia asettaa. Luonto, toiminnalliset menetelmät sekä liikunta leppoi-

sassa hengessä luovat pohjan toiminnalle. Kurssin kesto on kymmenen päivää, ja päivät ovat viisituntisia. Tämän lisäksi pääsee mukaan noin kolmen vuorokauden mittaiselle leirille. Ryhmään mahtuu noin seitsemän nuorta. Kurssille osallistuminen on maksutonta. Retkille ja leirille saa tarvittaessa varusteita ja vaatteita lainaksi. Päivän aikana saa aamupalan sekä retkillä useimmiten myös jotain pientä purtavaa. Kurssille voi hakea joko täyttämällä Etapin nettisivuilta löytyvän hakulomakkeen tai ottamalla yhteyttä Luontopolun työntekijöihin Niinaan (050 560 4710, niina.rautiainen@etappi.info) tai Taruun (040 766 8459, taru.jarvinen@etappi.info). Ryhmään ei ole erityisiä pääsyvaatimuksia. Oma motivaatio sekä kiinnostus lähteä työskentelyyn mukaan riittää. Aiempaa retkeilykokemusta ei tarvita.

Keväällä 2018 on kaksi Oman elämän löytöretkeilijä -kurssia 15.2.–19.4.2018 (10 päivää + 2 vuorokauden leiri) 26.4.–28.6.2018 (10 päivää + 4 vuorokauden vaellusleiri)

Etapin toimintaa tukevat:

untojumpat ovat taas alkaneet Ratinan stadionin voimistelusalissa 1 keskiviikkoisin kello 12–12.45. Vaihtuvateemaiset jumpat ohjaa tuttuun tapaan Nina Tapala. Helmikuun jumppien teemat ovat: 7.2. punttijumppa, 14.2. keppijumppa, 21.2. kuntojumppa ja 28.2. venyttelyt. Kuntosalivuorot ovat entisenlaiset 1.6.2018 asti (ei 30.3., 2.4.): maanantaisin

kello 10–12, keskiviikkoisin kello 9–10 ja perjantaisin klo 14–15. Sisään stadionille mennään keskiovesta (vahtimestarit), ja sekä liikuntasalit että kuntosali löytyvät käytävältä, joka on sisääntulosta vasemmalla. Pukuhuoneet ovat toisessa kerroksessa, numerot 21 ja 22 naisille sekä 23 ja 24 miehille.

Kulttuuria ja liikuntaa

E

tapilla pyritään tarjoamaan pajalaisille monipuolisesti mahdollisuuksia virkistäytymiseen, liikuntaan ja kulttuurikokemuksiin. Tammikuussa on oltu Etappi-porukalla muun muassa laskemassa pulkkamäkeä Horhassa

ja tutustuttu oopperaan Tampere-talossa. Etappilaisia kehotetaan hyödyntämään myös viikoittain tarjolla olevia liikuntapalveluja: kuntosalia, jumppaa ja sählyä. Tällä hetkellä sähly on näistä toiminnoista suosituin.

Etapin tiedote tammikuu 2018  
Etapin tiedote tammikuu 2018  
Advertisement