Page 1


KÖSZÖNTŐ

A szűkebb vagy tágabb emberi közösségek jövőjének alakítása az emberiség történelme során mindig is a felelős értelmiség hatásköre volt. A jövő értelmiségének nevelése, felkészítése immár évszázadok óta az egyetemek társadalmi missziójának kulcsfontosságú része. A Pécsi Tudományegyetemen idén egy kiemelkedő évfordulót ünneplünk: az Egyetem alapításának 650. évfordulóját, ami egyben a magyar felsőoktatás ünnepe is. „Magyarország első egyeteme”-ként fontosak számunkra a tradíciók, ebből következően intézményünk nagy hagyományokkal rendelkezik a magyar értelmiség nevelésében való szerepvállalás területén. A tradicionális értékek őrzése mellett természetesen Egyetemünk életében roppant fontos szerepet kap az innováció. A tudásalapú társadalomban az egyetemeknek élen járó szerepet kell betölteniük a gazdaság és a társadalom fejlődésében is. Jól tudjuk, hogy napjainkban talán minden korábbinál fontosabb szorosan lépést tartani a fejlődéssel, hiszen mai világunkban az oktatásnak olyan szakmákra, feladatokra kell felkészítenie a fiatalokat, amelyek ma még nem is léteznek. Az idei év Állásbörzéjén éppen ezért a jövő munkaerő-piacát igyekszünk körüljárni. A kísérő előadások azokat a trendeket mutatják be, amelyeknek minden bizonnyal egyre erőteljesebb szerepük lesz a munka világának alakulásában: szó esik többek között a megosztott javak piacáról, a munkavállalás rugalmas formáiról, valamint a vállalkozói szemlélet jelentőségéről. A tizenharmadik alkalommal megrendezett eseményre idén 43 nemzetközi, országos és regionális szinten is elismert munkáltató, képző intézmény fogadta el meghívásunkat. Köszöntöm Kiállítóinkat és a Látogatókat, bízom benne, hogy rendezvényünk idén is eredményes, jövőbe mutató találkozásokra adhat alkalmat! Lengvárszky Attila oktatási igazgató


XIII. PTE ÖSSZEGYETEMI KARRIERNAP ÉS ÁLLÁSBÖRZE

FELKÉSZÍTŐ ELŐADÁSOK

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS KÖNYVTÁR ÉS TUDÁSKÖZPONT

MÉLYFÖLDSZINTI ELŐADÓTEREM

10:00-10:40

VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁS

Kleschné Dr. Csapi Vivien PhD. – PTE KTK Pénzügy és Számvitel Intézet, Simonyi BEDC

Ha egyedül építenél karriert, de még nem igazodsz ki a vállalkozóvá válás útvesztőjében, ha fogalmad sincs, hogyan kezdd el vállalkozói életed, ha céget szeretnél alapítani, de még választ keresel arra, hogy milyen forma lenne a legmegfelelőbb számodra, akkor jó helyen jársz! A Simonyi BEDC, mint kiválósági központ a PTE KTK tudásbázisán jött létre 2013-ban. Célja a vállalkozói, vállalkozási kapacitás, készségek és képességek bővítése, fejlesztése, továbbá hogy a vállalkozói, s innovációs kapacitásbővítést, fejlesztést a tudományos és a versenyszféra szereplőinek hatékony közreműködésén keresztül érje el.

10.45-11:00

AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB IFJÚSÁGI SIKERKÖZÖSSÉGE A GAZDASÁGBAN

Rutai Gábor – FIVOSZ projektvezető

A FIVOSZ a fiatal magyarországi vállalkozók és vállalkozókedvű fiatalok közössége és hivatalosan elismert érdekképviseleti szerve az EU-ban. Független fórumként fogja össze és segíti a következő vállalkozói generációt.

11.00-11:40

CO-WORKING: Dolgozzunk együtt, ne egymás mellett! Keresnyei János - KIKK Egyesület, Kreatív Ipari Klaszter elnök

A közösségi irodák legnagyobb előnye az, hogy szinte minden problémára, kérdésre találhatunk segítséget vagy éppen partnert, akár az éppen az irodában dolgozók közül, akár a szélesebb szakmai hálónkból. A coworking iroda feladata az, hogy segítsék ezeket a kapcsolatokat létrehozni. Időnként végeznek konkrét mentorálási feladatokat; segítenek üzletfejlesztésben, pénzügyekben és főként társadalmi vállalkozások felépítésében, de a közösségben meglévő szakmai tudás és nyitott szemlélet a legfontosabb erőforrás.

13.00-13:40

Egyszer csak kiderült, hogy SHARING ECONOMY startup vagyunk Prácser Attila - társalapító, Oszkar.com telekocsi

Az utóbbi évek egyik legnagyobb slágere a sharing economy, tehát az olyan internetre és okostelefonos alkalmazásokra épülő gazdasági tevékenység, amin keresztül az emberek olyan árukhoz és szolgáltatásokhoz juthatnak hozzá, amiket korábban inkább megvettek. A telekocsi ilyen szempontból kiváló “gyakorlat”.

14:00-14:40

JÁTÉKOSÍTÁS - Az élmény alapú munkahely Szilágyi Szilvia – Games for Business

Még csak öt-hat éves múltra tekinthet vissza az a terület, ami a szakértők szerint gyakorlatilag az életünk minden területének működését átalakítja a következő években. A gamification, magyarul játékosítás által bármilyen cselekvést is végezzünk az élmény, a felfedezés öröme kerül előtérbe, megváltoztatva, ösztönözve ezzel motivációinkat.

14:50-15:30

LÉGY TE A JÖVŐ MUNKAVÁLLALÓJA! - Hogyan optimalizáld úgy az online jelenlétedet, hogy a neked szóló állások rád találjanak? Colibri

A Colibri csapata olyan projektekkel foglalkozik, amelyek során összegyűjti azokat az egyetemistákat, akik hajlandóak időt, energiát fektetni a saját fejlődésükbe és tudatosan készülnek az egyetem utáni létre. Vezető cégek bevonásával kampányokat, előadásokat, tréningeket szerveznek, lehetőségeket közvetítenek. Előadásuk keretében a personal brand építéséről az online térben, online álláskeresésről, platformokról hallhatsz.


EGYÉNI TANÁCSADÁSOK

10.00 – 16.00

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS KÖNYVTÁR ÉS TUDÁSKÖZPONT

A tanácsadások ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek. REGISZTRÁCIÓ:

az Állásbörzét megelőzően: a www.pteallasborze.hu oldalon az Állásbörze napján: a Karrier Iroda információs pultjánál

ÍGY TURBÓZD FEL A CV-DET! CV ÉS KARRIER-TANÁCSADÁS

Tanácsadó: Szunyi Beáta/Jakab Rita – Új Nemzedék Központ

Tudtad, hogy egy HR-es átlagosan mindössze 5-6 másodpercet szentel az önéletrajzok átnézésének? Egy CV-t megírni nem tűnik olyan nehéznek, mégis sok múlik rajta. Ez a belépőjegy, az első benyomás, amivel fel tudod hívni magadra a figyelmet – vagy nem. Ha meg akarod tanulni, hogyan tudod rászabni önéletrajzod tartalmát egy-egy álláshirdetésre, vagy egyszerűen csak szeretnéd, ha valaki átnézné, amit írtál – itt profi szakembertől kaphatsz tanácsot. GRAFOLÓGIAI TANÁCSADÁS

Tanácsadó: Tóth Attiláné Molnár Valéria

Ha kíváncsi vagy, hogy mit árul el rólad az írásod, szeretnéd megismerni személyiséged erősségeit és még fejlesztendő területeit, ez a tanácsadás Neked szól. A grafológia segít az önismereted mélyítésében, hogy ezáltal tudatosabban készülhess az álláskeresésre, és a megfelelő munkahely kiválasztására.

ÁLLÁSKERESÉSI TANÁCSADÁS, ÁLLÁSINTERJÚ FELKÉSZÍTÉS

Tanácsadó: Klajkóné Kalmár Anna

Minden álláskereső átesik egy személyes meghallgatáson, egy strukturált interjún vagy éppen egy csoportos kiválasztáson. Gyere el, hogy megtudd, mire számíthatsz, milyen jellegű kérdésekkel találkozhatsz, milyen szituációs feladatokkal tesztelhetik rátermettségedet, hogyan készülhetsz fel, hogy a legjobb formádat adhasd!

TEHETSÉG-TANÁCSADÁS

Tanácsadó: Dr. Deák Anita

Intelligencia – kreativitás – tehetség: a lelki egészség mellett ezek az emberi létezés legfontosabb jellemzői. Ha valamely területen kiemelkedő teljesítményre lennél képes és szeretnél erről hitelesebb információt kapni, ha sokkal többre lennél képes, de ez valamiért nem sikerül, ha szeretnél többet, hitelesebbet tudni képességeidről, keresd fel a PTE tehetség-tanácsadást!


KERESKEDELEM/ÉRTÉKESÍTÉS HUMÁNERŐFORRÁS/MUNKAÜGY HUMÁNERŐFORRÁS/MUNKAÜGY MŰSZAKI ADMINISZTRÁCIÓ/ASSZISZTENCIA/ÜGYFÉLSZOLGÁLAT IT PÉNZÜGY/KONTROLLING EGYÉB


STAND: 10

KERESKEDELEM/ÉRTÉKESÍTÉS

ALDI MAGYARORSZÁG ÉLELMISZER BT. ALAPÍTÁS ÉVE: 1913 Az ALDI Magyarország a piacon meghatározó szerepet betöltő, nemzetközi kereskedelmi vállalat. A diszkont elv következetes megvalósítása mellett köteleztük el magunkat, amely egyet jelent azzal, hogy a lényegre koncentrálunk: tartósan magas minőséget kínálunk folyamatosan alacsony áron.

CÍM: 2051 BIATORBÁGY, MÉSZÁROSOK ÚTJA 2. WEB: WWW.KARRIER.ALDI.HU


KERESKEDELEM/ÉRTÉKESÍTÉS

STAND: 20

DECHATLON ALAPÍTÁS ÉVE: 2005 A nemzetközi Decathlon csoport ma 50 000 munkatársat foglalkoztat a világ 19 országában. 1976-ban alapított francia központú társaságunk 4 kontinensen megtalálható 730 Decathlon áruházával piacvezető Európában a sportszerek forgalmazása, tervezése valamint gyártása terén. Magyarországon 16 áruházzal vagyunk jelen 2005 óta, és a cég tervei között további áruházak nyitása szerepel. E gyors ütemű növekedés biztosításához folyamatosan szükségünk van dinamikus, sportszerető diplomásokra, akik örömmel vesznek részt ebben a kihívásban és járulnak hozzá a Decathlon magyarországi sikereihez.

CÍM: 2040 BUDAÖRS, BAROSS UTCA 146. WEB: WWW.DECATHLON.CO.HU


STAND: 1

KERESKEDELEM/ÉRTÉKESÍTÉS

KITE ZRT. ALAPÍTÁS ÉVE: 1973 A KITE Zrt. a mezőgazdasági szektor legnagyobb szolgáltató és fejlesztő integrátoraként a szántóföldi növény- és zöldségtermesztéshez szükséges vetőmagokat, műtrágyát, növényvédő szereket, mezőgazdasági gépeket, öntözőberendezéseket és alkatrészeket értékesít, műszaki, szerviz és agronómiai szaktanácsadó hálózatán keresztül. A vegetációs időszakra adott finanszírozás is segíti a partnereinket, akik a megtermelt növények értékesítéséből származó bevételeikből finanszírozhatják hiteleiket. A KITE Alkusz pedig a gazdaságokra szabott és termeléséhez igazított személyes ajánlattal szolgálja a gazdálkodókat. Tevékenységét 2009 óta 5 régió, 19 alközpontjában, 9 telephelyen és 5 regionális géptelepen végzi. 2016-ban nettó árbevétele átlépte a 245 milliárd Ft-ot.

CÍM: 4181 NÁDUDVAR, BEM JÓZSEF U. 1 WEB: WWW.KITE.HU


STAND: 2

HUMÁNERŐFORRÁS/MUNKAÜGY

BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ALAPÍTÁS ÉVE: 1991 A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat – melynek fontos része az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatal, illetve járási hivatal – az ország legkiterjedtebb állásés munkaerőközvetítő szervezetrendszere. A Baranya Megyei Kormányhivatalon belül működő foglalkoztatási szervezetegységek legfőbb célja a térség munkaerőpiaci helyzetének javítása, a foglalkoztatás bővítése. A Kormányhivatal a munkáltatók, illetve az álláskeresők számára elérhető ingyenes szolgáltatásaival, munkaerőpiaci programok működtetésével, támogatási lehetőségek biztosításával segíti elő a foglalkoztatáspolitikai célok teljesülését, a munkaerőpiac szereplőinek egymásra találását. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat keretein belül működik az EURES hálózat is (EURopean Employment Services), mely támogatja a biztonságos európai munkavállalást, valamint tájékoztatást nyújt az EU/EGT tagországokban fellelhető munkalehetőségekről.

CÍME: 7623 PÉCS, JÓZSEF A.U.10. WEB: WWW.BAMKH.HU


HUMÁNERŐFORRÁS/MUNKAÜGY

STAND: 13

DOLOGIDŐ KFT. ALAPÍTÁS ÉVE: 2001 Munkát keresel? Mindened a könyvelés, már csak a könyv hiányzik? Te vagy a fuvarszervezők gyöngye? Számodra az MySQL és az MSSQL között nem csak egy betű a különbség? Szeretnéd alkalmazni български nyelvtudásod? Kibeszéled a világot a négy sarkából és értékesítőként érvényesülnél? Fantasztikus grafikus vagy, jó szemed van a részletekhez, és legszívesebben már most azonnal kijavítanád a mondatban látható hibákat? Te vagy a töklámpahajtogatás világbajnoka? Ne ülj a babérjaidon! A leginkább hozzád illő állások közelebb vannak, mint gondolnád! Fordulj hozzánk, ha tudod, hogy mit szeretnél csinálni, miben vagy a legjobb – és mi segítünk Neked közelebb kerülni álmaid munkájához. Ha regisztrálsz a honlapunkon, és elküldöd az önéletrajzodat, bekerülsz az adatbázisunkba, és jelentkezésed országszerte az összes tanácsadónk részére elérhetővé válik. Így mindig szem előtt lehetsz, és azonnal felkeresünk, amint hozzád illeszkedő pozíció érkezik a rendszerünkbe. Téged keresünk! Célunk az, hogy megtaláljuk

a megfelelő embert a megfelelő helyre. Jelenleg több mint 600 munkáltatóval állunk kapcsolatban országszerte, akik alig várják, hogy lelkes szakemberekkel bővítsék a csapatukat. Első lépésed az álommunka felé: Regisztrálj itt: www.dologido.hu Figyelj arra, hogy aktualizált önéletrajzot küldj el nekünk. Az adatbázisunk befogadóképessége korlátlan, így minden jelentkezést megőrzünk. Tanácsadóink elsőként az adatbázisunkba regisztrált érdeklődők körében kezdik a tökéletes munkatárs keresését partnereink részére, így ha most épp nem találsz olyan lehetőséget a honlapon, ami hozzád illik, akkor is érdemes regisztrálnod!

CÍM: 7621 PÉCS, RÁKÓCZI ÚT 17. FSZ. WEB: WWW.DOLOGIDO.HU


STAND: 11

HUMÁNERŐFORRÁS/MUNKAÜGY

MELÓ-DIÁK DÉL ISKOLASZÖVETKEZET ALAPÍTÁS ÉVE: 1983 A Meló-Diák Magyarország legrégebben működő, piacvezető iskolaszövetkezete. Segítünk eligazodnod a munkák között, veled vagyunk, ha kellünk, de szabad vagy, ha szeretnéd! Csatlakozz, fejlődj, lépj tovább! Célunk segíteni benneteket abban, hogy valóban sikerrel találjatok rá a számotokra kikövezett útra. Akkor is, ha csak kell egy jó meló, de nem különben, ha hosszú távon gondolkodtok. Több ezer céggel állunk kapcsolatban, akik ma már jól tudják, hogy a diákmunkában hatalmas erő és lehetőség rejtőzik. Ők is többet akarnak. Benneteket!

CÍME: 7621 PÉCS, RÁKÓCZI ÚT 17. FSZ. WEB: WWW.MELODIAK.HU


STAND: 3

HUMÁNERŐFORRÁS/MUNKAÜGY

AMERICAN CORNER ALAPÍTÁS ÉVE: 2004 Az USA Külügyminisztériuma 2000-től kezdődően indította el világszerte az American Corner (AC) hálózatot. Az American Cornerek regionális információs- és programközpontként működnek, ahol az amerikai kultúráról, társadalomról és aktualitásokról tájékozódhatnak az érdeklődők. Otthont adnak az angol nyelvtanulást elősegítő programoknak, szemináriumoknak, valamint találkozókat szerveznek különböző, az USA-val kapcsolatos témák amerikai és helyi szakértőivel. Kiemelt feladatuk az amerikai könyveket és folyóiratokat tartalmazó könyvtár működtetése. A pécsi Corner, az EducationUSA hálózat hivatalos tagjaként, hiteles és elfogulatlan információkat közvetít az USA akkreditált felsőoktatási képzéseiről és a magyar diákok számára elérhető ösztöndíj-lehetőségekről.

CÍM: 7630 PÉCS, ZSOLNAY VILMOS U. 37. WEB: PECS.AMERICANCORNER.HU


HUMÁNERŐFORRÁS/MUNKAÜGY

STAND: 32

ANTALL JÓZSEF TUDÁSKÖZPONT ALAPÍTÁS ÉVE: 2010 Kapcsolattartó személy neve: Molnár Balázs Beosztása: pécsi irodavezető Telefonszáma: 0620/503-5920 E-mail címe: pecs@ajtk.h

Az Antall József Tudásközpont (AJTK) egy budapesti székhelyű alapítványi formában működő non-profit szervezet, amelynek fő profilja a tehetséggondozás: egyetemi hallgatók számára szervezünk a tanulmányaikat kiegészítő szakmai előadás-sorozatokat, konferenciákat, workshopokat, de van könyvkiadói profilunk is. Elsősorban olyan témákkal foglalkozunk, mint a nemzetközi kapcsolatok, diplomácia, kül- és biztonságpolitika, történelem- és politikatudomány, valamint innováció és fenntartható fejlődés. Kínált pozíciók/ Elvárt végzettség: Intézetünk pécsi irodája félévről félévre gyakornoki lehetőséget biztosít két, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemista számára. Elsősorban olyan fiatalok jelentkezésére számítunk, akik érdeklődnek az AJTK helyi programjai iránt, és szívesen bekapcsolódnának rendezvényeink előkészítésébe, lebonyolításába és adminisztratív utógondozásába.

CÍME: 1093 BUDAPEST, CZUCZOR UTCA 2. WEB: WWW.AJTK.HU


STAND: 19

HUMÁNERŐFORRÁS/MUNKAÜGY

FERNUNIVERSITÄT IN HAGEN / HAGENI TÁVEGYETEM ALAPÍTÁS ÉVE: 1978 Hageni Távegyetem - FernUniversität in Hagen a jó német nyelvtudással rendelkezőknek! Az egyetem közgazdaságtudományi, jogi és matematika/informatika karán távoktatás keretében alap- és mesterszakos német diplomát szerezhetsz akár jelenlegi tanulmányaid mellett, vagy annak kiegészítéseként: rugalmas időbeosztással, egyéni tanulási tempóban, tantárgyak beszámításával, félévente 161-280 € költség megfizetésével, ösztöndíjak igénybevételével, online és személyes mentori/tutori segítséggel, az egyetem Budapesti Távtanulási Központjában vizsgázva. A PTE közgazdász és gazdaságinformatika szakos hallgatói a Hageni Távegyetemmel kötött kettős diploma-program keretében különösen kedvező feltételekkel szerezhetnek diplomát az egyetemen!

CÍME: 1075 BUDAPEST, MADÁCH IMRE ÚT 13-14. „A” ÉPÜLET 4. EMELET WEB: WWW.FERNUNI-HAGEN.DE/STZ/BUDAPEST


HUMÁNERŐFORRÁS/MUNKAÜGY

STAND: 18

PÉCSI DIPLOMÁSOK KÖRE ALAPÍTÁS ÉVE: 2001 A Pécsi Diplomások Köre a Pécsi Tudományegyetemen vagy jogelőd intézményeiben végzett hallgatók számára nyújt lehetőséget az egyetemmel és a csoporttársakkal való kapcsolattartásra. Híreket, információkat közvetít, segíti az évfolyamtalálkozók megszervezését, valamint az ALUMNI tagkártya-rendszer révén egyetemi és partneri kedvezményeket biztosít. Az Alumni Iroda egyetemi ajándéktárgyakat forgalmaz, és itt lehet megrendelni az UNIVPÉCS egyetemi emlékgyűrűt is arany és ezüst kivitelben.

CÍME: 7622 PÉCS, VASVÁRI PÁL U. 4. WEB: WWW.ALUMNI.PTE.HU


AZ EGYETEM MAGA AZ ÖRÖK IFJÚSÁG A nagy egyetemek jelentik azt a tudományos, kutaló és oktató bázist, amelyre erős gazdasági régiók épülhetnek. Olyan fiatalos hajtóerőt képviselnek, amely a társadalom minden szintjén és minden sarkában innovációs fejlődést indít el. Gazdagítják a régiók kulturális életét, és jövőképük sok esetben messze túlmutat a kézzel fogható világon. Pécs, a Dél-Dunántúli Régió kulturális fővárosa épp egy ilyen intézménynek ad otthont. A Pécsi Diplomások Köre elsősorban azokhoz szól, akik a PTE-n vagy jogeldő intézményeiben szereztek diplomát. A város és egyeteme visszavárja egykori diákjait. Csatlakozz hozzánk... és maradj velünk kapcsolatban! Találd meg egykori diáktársaidat!

7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4. Tel.: + 36 72 251-200 Email: alumni@pte.hu www.alumni.pte.hu


STAND: 7

MŰSZAKI

BM NEMZETBIZTONSÁGI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÁS ÉVE: 1996 A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Magyarország titkosszolgálatai közül az új technológiák, fejlesztéseken túl a titkos információszerzés, titkos adatszerzéssel felhatalmazott szervek megrendelésére végezi munkáját. Munkánkat, szolgálatunkat szabályozó törvényekben rögzített módon végezzük megrendelőinknek.

CÍME: 1021 BUDAPEST, TÖRÖKVÉSZ ÚT 32-34. WEB: WWW.NBSZ.GOV.HU


MŰSZAKI

STAND: 42

E.ON HUNGÁRIA ALAPÍTÁS ÉVE: 1995 Az E.ON Hungária egy nemzetközi vállalatcsoport tagja. Cégünk a magyar energiapiac meghatározó résztvevőjeként az energetikai értékteremtés egész vertikumában, így az áramtermelésben, az áram- és földgázelosztásban, valamint a fogyasztók ellátásában is aktív. Beruházásaival, működésével nagymértékben hozzájárul a gazdaság és a társadalom fejlődéséhez.

CÍM: 1134 BUDAPEST VÁCI ÚT 17. WEB: WWW.EON-HUNGARIA.COM


STAND: 21

MŰSZAKI

HAUNI HUNGARIA KFT. ALAPÍTÁS ÉVE: 1994 Hamburgi anyavállalatunk második legnagyobb telephelyeként, a Hauni Hungaria Kft. mintegy 1000 munkatársat foglalkoztat Pécsett, ahol speciális gépek tervezésével, gyártásával és üzembe helyezésével foglalkozik. Munkatársaink modern gépek, eszközök segítségével változatos módszerekkel dolgoznak európai színvonalú körülmények között. Termékeink egyedisége kollégáinktól magas szakmai színvonalat és rugalmasságot követel, ezért folyamatos továbbfejlődésüket különböző képzésekkel biztosítjuk. Öt üzletágunk (berendezésgyártás, alkatrészgyártás, lemezüzem, gépgyártás, konstrukció) összehangolt munkájának köszönhetően termékeink egyet jelentenek a minőséggel. Legnagyobb számban előforduló munkaköreink: IT, közgazdász, gépészmérnök, villamosmérnök, CNC forgácsoló, lakatos, hegesztő

CÍME: 7632 PÉCS, MÓRA FERENC U. 72. WEB: WWW.HAUNI.HU


MŰSZAKI

STAND: 22

HETTYEI-ÉPTECH KFT. ALAPÍTÁS ÉVE: 1997 Vállalkozásunk 1997 áprilisában kezdte meg működését egyéni vállalkozásként, a HETTYEI-ÉPTECH KFT pedig 2008 októberében alakult. Mindkét vállalkozás 100 %-os magyar tulajdonban van. Cégünk vállalja: Állattartó telephelyek Istállók, karámok, fedett etetők, trágyatárolók, biogáz fermentorok Feldolgozók, élelmiszeripari épületek Raktárak, magtárak, silók, szárítók, alapanyag tárolók, hűtött tárolók Géptárolók, szervizek, műhelyek, Csarnokok, Színek Tűzi víz-tározók, telepi utak, térbetonok, hídmérlegek Családi és lakóházak, Középületek Könnyűszerkezetes és gerendaházak tervezését és teljes körű kivitelezését, valamint az építmény költségeinek számítását, tételes költségvetésének készítését

CÍM: : 8330 SÜMEG, MIHÁLYFAI UTCA 31. WEB: HETTYEI-EP.HU


STAND: 25

MŰSZAKI

MATRO KFT. ALAPÍTÁS ÉVE: 1991 A MATRO Kft. az elmúlt 25 évben egy kis családi vállalkozásból fejlődött meghatározó pécsi gyártócéggé, több mint 270 alkalmazottal, 22 középfokú és 9 felsőfokú duális tanulóval. Fő profilunk a forgácsolással előállított alkatrészek, eszterga- és marószerszámok, CNC szerszámgépek alkatrészeinek tervezése és gyártása. Célunk, hogy a legmodernebb technológiák alkalmazásával magas színvonalon és gazdaságosan termeljünk, ehhez multifunkcionális gépparkunk és elkötelezett szakembereink nyújtanak támogatást. Kínált pozíciók/ Elvárt végzettség: Gépészmérnök Foglalkoztatottak száma: 270 fő

CÍME: 7631 PÉCS, NAGYÁRPÁDI ÚT 7/A. WEB: WWW.MATRO.HU


MŰSZAKI

STAND: 26

TÉRVÁZ KFT. ALAPÍTÁS ÉVE: 1997 Cégünk 1981-ben alakult, mint “OTTHON” Gazdasági Munkaközösség. 1982-től mint ÉPTERINV BT., 1997. Október 1-től Térváz Építőipari Kft. néven működünk kiskunhalasi központtal. 2006-ban Budapesten is telephelyet nyitottunk, ahol a generál kivitelezési munkáink előkészítése és projektmenedzselése folyik. Csarnoképületek (üzemés raktárépületek) tervezése, acél vagy előregyártott vasbeton vázszerkezetének gyártása, generálkivitelezése 9-90m-es fesztávolságig. A gyártás saját telephelyünkön folyik 7.000 m2es, 4 hajós, daruzott csarnokban, mely 34.000 m2-es saját ipartelepen fekszik. Ezen kívül hagyományos építőipari tevékenységgel, lakó- és irodaépületek tervezésével és generálkivitelezésével is foglalkozunk.A Térváz Kft. minőségpolitikájának alapja a Megrendelők igényeihez való lehető legjobb alkalmazkodás. Célunk, vevőink megtartása és újabb vevők megnyerése.

Kínált pozíciók a kiskunhalasi és a budapesti irodákban: Építész tervező Építésvezető Projektvezető Termelés előkészítő Műszaki előkészítő Elvárt végzettség: Építőmérnök Építészmérnök Foglalkoztatottak száma: 70 fő Kapcsolattartó személy neve: Hegyesi László Beosztása: építésvezető Telefonszáma: 06303419964 E-mail címe: hegyesi.laszlo@tervaz.hu

CÍM: : 6400 KISKUNHALAS, SZEGEDI ÚT 8. WEB: : WWW.TERVAZ.HU


STAND: 6

ADMINISZTRÁCIÓ/ASSZISZTENCIA/ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

CONVERGYS HUNGARY KFT. ALAPÍTÁS ÉVE: 2005 A Convergys Hungary – korábban [buw] – 2005 óta van jelen Pécsett. Több mint 200 helyi munkatársunk német megbízóink ügyfélkapcsolatait menedzseli különböző csatornákon keresztül (telefonon, e-mailben, chat-en), magas színvonalon, német vagy angol nyelven, különböző témákban (telekommunikáció, egészségügy, online könyváruház, babaáruházlánc). A dinamikus, barátságos légkör, a rugalmas időbeosztás (heti 20, 25, 30, 35 vagy 40 órában), valamint egyedülálló vállalati kultúránk és biztos nemzetközi hátterünk tesznek minket vonzó munkaadóvá minden korosztály, így egyetemisták, pályakezdők és kisgyermekes anyukák számára is. Folyamatosan bővülő csapatunkba várunk mindenkit, aki hosszú távú munkalehetőséget keres, szívesen kommunikál emberekkel, és fejleszteni, kamatoztatni szeretné nyelvtudását.

CÍME: 7621 PÉCS, RÁKÓCZI ÚT 60. WEB: WWW.CONVERGYS.DE


STAND: 41

IT

OPEN MINDS HUNGARY KFT. - SONRISA CÉGCSOPORT ALAPÍTÁS ÉVE: 2008 Cégünk a 10 éves Sonrisa cégcsoportjának tagja, melyet független magyar IT szakemberek alapítottak azzal a céllal, hogy ügyfeleiket valódi üzleti értékhez juttassák az informatikai fejlesztéseikben felhasznált legmodernebb technológiáik révén. Projekt-alapú szervezetként 3 irodával működünk. Fejlesztő mérnökeink enterprise, high-scale rendszerek tervezésével és fejlesztésével, domain specifikus nyelvek tervezésével és implementálásával foglalkozik JAVA, .Net, webes és mobil technológiákon keresztül. Úgy gondoljuk lehetséges a szoftverfejlesztést olyan környezetben és módszertan szerint folytatni, ahol kollégáink a tehetsége maximumát tudja teljesíteni. Szakmai műhelyünk képzésekkel, a legújabb technológiák és módszertanok felhasználásával az IT világ egyre meghatározóbb szereplőjévé válik.

CÍME: 7624 PÉCS, NAGY JENŐ U 2. WEB: WWW.SONRISA.HU


IT

STAND: 14

PRECOGNOX KFT. ALAPÍTÁS ÉVE: 2008 Célunk, hogy Dunántúl legjobb szoftverfejlesztő, technológiai cége legyünk, világszínvonalú munkahelyeket létrehozva az EU egyik legfejletlenebb régiójában. Intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data szoftvermegoldásokat fejlesztünk. Fontosnak tartjuk a folyamatos fejlődést, hogy mindig a legjobb szolgáltatásokat nyújtsuk partnereinknek, felkutassuk és alkalmazzuk a legújabb módszereket és technológiákat. A Precognox székhelye és nagyobb fejlesztői irodája Kaposváron található. Budapesti telephelyünkön dolgoznak az architektúrával foglalkozó kollégák fejlesztési vezetőnk vezetésével. Szoftverfejlesztőink gyakran tartanak belső képzéseket, és rendszeresen összegyűlik az egész csapat, hogy informális keretek között is élvezze egymás társaságát.

CÍM: 7400 KAPOSVÁR, KAPOSHEGY U. 13. WEB: WWW.PRECOGNOX.COM


STAND: 38

PÉNZÜGY/KONTROLLING

AEGON BIZTOSÍTÓ ALAPÍTÁS ÉVE: 1949 Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. a nemzetközi Aegon-csoport tagja, melynek székhelye Hollandiában, Hágában van. Az Aegon-csoporthoz tartozó leányvállalatok több mint 20 országban, közel 30 000 munkatárssal 30 millió ügyfél pénzügyi döntését segítik. A több évtizedes hazai tapasztalat és stabil nemzetközi háttér garanciát jelent arra, hogy hosszú távon is biztos egzisztenciát teremts magadnak és családodnak. Egy olyan vállalati kultúra részese lehetsz, ahol a legfőbb érték az ember. Az Aegon megbízott partnereként értékes segítséget nyújthatsz ügyfeleidnek abban, hogyan gondoskodjanak saját és családjuk jövőjéről, anyagi biztonságukról. Tapasztald meg, milyen érzés tudásoddal, lendületeddel értéket teremteni! „HIVATÁSUNK, HOGY TÁMOGASSUK AZ EMBEREKET PÉNZÜGYI BIZTONSÁGOT TEREMTENI EGY ÉLETEN ÁT.”

A hozzánk csatlakozók izgalmas élményekkel gazdagodnak. Vállalatunk elkötelezett, hogy karrierprogramjainkkal lehetőséget kínáljon a fiatal tehetségek kibontakozására. Működésünkben fontos szerepet játszik a képzés: tanácsadóink szakértelme határozza meg sikerünket. Célunk, hogy magasan képzett, komoly szaktudással rendelkező munkatársaink legyenek. Kínált pozíciók/ Elvárt végzettség: (Bővebben az állásajánlatok ill. szak mai gyakorlatok hirdetése menüpontban tudja feltölteni a pozíciókat a regisztráció menetében leírtak szerint.) . Foglalkoztatottak száma: 2000 fő

CÍME: 7626 PÉCS, KOLLER U. 7. WEB: WWW.AEGON.HU


PÉNZÜGY/KONTROLLING

STAND: 39

EXXONMOBIL ALAPÍTÁS ÉVE: 2004 Az ExxonMobil a világ egyik legnagyobb, magántulajdonban lévő energiaipari vállalata. Világszerte üzemeltetjük szolgáltatási központokból álló hálózatunkat, mely globális leányvállalatainkat és vevőinket támogatja. 1400 fős budapesti irodánkba tehetséges gyakornokokat, frissdiplomásokat és tapasztalt szakembereket várunk pénzügy-számviteli, informatikai és kereskedelem-támogatási, logisztikai területre.

CÍME: 1239 BUDAPEST, VÁCI ÚT 81-85. WEB: WWW.EXXONMOBIL.HU


STAND: 23

PÉNZÜGY/KONTROLLING

ÍRISZ OFFICE ZRT. ALAPÍTÁS ÉVE: 2000 Kik vagyunk? Nem csupán könyvelők: számviteli és adótervezési szakértők, egy egyedülálló szolgáltatásokat nyújtó könyvelő- és adótanácsadó iroda a prémium szegmensben. A könyvelés számunkra nem puszta adatrögzítés, és nem is azt keressük, aki megelégszik ezzel – azokat várjuk, akik ennél többet várnak el: komplex, összetett szolgáltatást. Alapelvünk, hogy szolgáltatásunk ne pusztán kiszolgálja a céget, hanem termeljen: mindig nagyobb legyen az elért eredménye, mint amennyibe kerül – így szignifikáns hozzáadott értéket adjon. Kiemelten fontos számunkra, hogy mi és ügyfeleink is innovatívak legyenek, ezért folyamatosan fejlesztjük nem csak tudásunkat, hanem mindent, ami a munkavégzéshez szükséges.

CÍM: 1114 BUDAPEST, BARTÓK BÉLA ÚT 29. 1/4 WEB: WWW.IRISZOFFICE.HU


PÉNZÜGY/KONTROLLING

STAND: 24

OTP BANK ALAPÍTÁS ÉVE: 1949 Az OTP Csoport Magyarország legnagyobb pénzügyi szolgáltató csoportja. A 2000-es évek elején megkezdett nemzetközi terjeszkedés eredményeként az OTP Csoport ma már meghatározó regionális szereplő a közép- és kelet-európai piacon, Magyarországon kívül a térség további 8 országában van jelen. Bankunk univerzális pénzügyi- és biztosítási szolgáltatásait leányvállalatain keresztül éri el. Az OTP Csoport napjainkban mintegy 12,2 millió ügyfél pénzügyi igényeire ad magas színvonalon megoldást több mint 1500 bankfiókjában, a legmodernebb elektronikus csatornákon, valamint ügynökökön keresztül. A Dél-dunántúli Régió Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyében 45 bankfiókban szolgálja ki ügyfeleit, ahol szakmailag kiválóan felkészült munkatársaink egyéni igényekre szabott széles termékkínálattal, gyors és kényelmes ügyintézéssel várják valamennyi Ügyfelünket.

CÍM: 7621 PÉCS, RÁKÓCZI ÚT 44. WEB: WWW.OTPBANK.HU

Kínált pozíciók/ Elvárt végzettség: számlavezető munkatárs, lakossági hitelezési munkatárs, befektetési munkatárs, devizaszámlakezelő munkatárs kereskedelmi banki ügyfélkapcsolati munkatárs minimum érettségi (szakirányú felsőfokú végzettség előny) min. alapfokú államilag elismert nyelvvizsga (középfokú angol előny) Foglalkoztatottak száma: régió 600 fő Kapcsolattartó személy neve: Jozipovics Tímea Beosztása: osztályvezető Telefonszáma: +3670/708-1332 E-mail címe: jozipovicst@otpbank.hu


EGYÉB

STAND: 5

AF PÉCSI FRANCIA KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPÍTÁS ÉVE: 1991 Egyesületünk a Párizsi Alliance Française szellemével azonosulva csatlakozott a 131 országban jelen lévő, 1075 Alliance Française-t számláló nemzetközi hálózathoz. Négy fontos feladatot látunk el: Helyi együttműködési kezdeményezések támogatása; Arra törekszünk, hogy segítsünk az európai és frankofón együttműködési programok terjesztésében és megvalósulásában. Kulturális programok szervezése. A francia nyelv oktatása különböző célcsoportok számára; Magyar és francia anyanyelvű oktatók biztosítják óráink magas színvonalát. Modern információs központon keresztül Franciaország sokszínűségének bemutatása; Információs központunk számos lehetőséget nyújt a mai Franciaország megismeréséhez hallgatóink és egyesületi tagjaink számára.

CÍM: 7621 PÉCS, MÁRIA UTCA 9. WEB: WWW.AF.ORG.HU


STAND: 4

EGYÉB

AIESEC MAGYAR KÖZGAZDÁSZHALLGATÓK EGYESÜLETE ALAPÍTÁS ÉVE: 1972 Az AIESEC egy globális, fiatalokból álló hálózat, ami pozitív hatással van a társadalomra azáltal, hogy vezetői tapasztalatot nyújt tagjainak és programjaiban résztvevőknek. Globális hálózatának köszönhetően, olyan nemzetközi önkéntes és szakmai programokat szervez, amelyek széles látókörrel és nemzetközi tapasztalattal rendelkező tehetséges fiatalokat képeznek, akik képesek globálisan gondolkozni és csapatban dolgozni. A Global Talent Program egy nemzetközi gyakorlati program, melynek keretében a fiataloknak lehetősége nyílik nemzetközi környezetben kipróbálni magukat.A program keretében a résztvevők fejleszthetik nyelvtudásukat, a hosszabb külföldön töltött idő alatt új kultúrákkal ismerkedhetnek meg, új szempontú tanulási-, és munkaszemléletet sajátíthatnak el.

CÍME: 1093 BUDAPEST, FŐVÁM TÉR 8.

WEB: WWW.AIESEC.HU


EGYÉB

STAND: 16

ARCONIC-KÖFÉM KFT. ALAPÍTÁS ÉVE: 1954 Az amerikai tulajdonú, 1.950 főt foglalkoztató Arconic-Köfém Kft. 76 éve az alumíniumipar meghatározó vállalata Magyarországon. Négy termelő üzletág (Hengermű-Öntöde, Keréktermék, Erőmű és Meghajtó Rendszerek, Rögzítő Rendszerek) mellett Székesfehérváron működik az Arconic Globális Szolgáltató Központja is.

CÍME: 8000 SZÉKESFEHÉRVÁR, VERSECI UTCA 1-15. WEB: WWW.ARCONIC.COM


EGYÉB

STAND: 34

EUROPE DIRECT | BARANYA MEGYEI EIP ALAPÍTÁS ÉVE: 2000 A Baranya Megyei Európai Információs Pont az Európai Bizottság nemzetközi információs hálózatának tagja. Célcsoport-orientált EU-kommunikációs tevékenységet folytat, ingyenes tájékoztatást nyújt, hozzáférést biztosít az EU-val kapcsolatos információkhoz. Szolgáltatások naprakész hírek és információk EUrópáról az európai polgárság adta lehetőségekről – utazás, továbbtanulás, munkavállalás, pályázatok, támogatások, nyugdíjak stb. – ingyenes, naprakész, hiteles, személyre szabott és teljes körű tanácsadás szakmai gyakorlat hallgatóknak adatbázisok, kiadványok 24 nyelven diplomamunkákhoz, dolgozatokhoz háttéranyag célcsoportorientált rendezvények média és web 2.0 kommunikáció

CÍM: 7621 PÉCS, APÁCA UTCA 2/1. WEB: WWW.FACEBOOK.COM/BMEIP


EGYÉB

STAND: 31

HARMAN ALAPÍTÁS ÉVE: 2015 A Harman világelső az autóipar, a lakossági és professzionális felhasználók számára készített kiváló minőségű audió és elektronikai berendezések piacán.

hangszórókat tervez és gyárt, amelyek rádió- és lemezstúdiók, koncerttermek, repterek, stadionok és egyéb szórakoztatóipari felhasználók számára kerülnek értékesítésre.

Az anyavállalathoz számos olyan legendás márka tartozik, mint a Harman Kardon®, a JBL®, a Mark Levinson® az Infinity® a Soundcraft® a Studer® és a Martin®.

Kínált pozíciók/ Elvárt végzettség:

Az autóipari divízió elsősorban közvetlen beszállítóként tervez, gyárt és értékesít elektronikai és információs-szórakoztató rendszereket. A lakossági szórakoztató berendezések divíziója otthoni és mobil audió, videó, elektronikai és multimédiás termékeket tervez, gyárt és értékesít. A professzionális termékek üzletága – amelynek a pécsi gyárunk is része – hangtechnikai stúdióberendezéseket,

CÍME: 7632 PÉCS, SZILVA UTCA 1-3. WEB: WWW.HARMAN.COM

operátor minöségügyi mérnök szerszám mérnök elektro műszerész termelés tervező kontroller Foglalkoztatottak száma: 370 fő


EGYÉB

STAND: 36

HUMAN BIOPLAZMA KFT. ALAPÍTÁS ÉVE: 2007 HUMAN BioPlazma Kft. az egyetlen hazai vérkészítmény-gyártó vállalat, 2007 decembere óta a Kedrion csoport tagja. A Kedrion Biopharma szektorában az ötödik helyet foglalja el és több mint 40 országban van jelen a világon. A csoport többek között kísérleti és alkalmazott kutatásokat is végez, élen jár a technológiai transzferben és elkötelezett híve a nemzeti önellátás támogatásának és a ritka betegségek elleni küzdelemnek.

be a Kedrion Biopharma gyártóhelyei között. A HUMAN BioPlazma Kft KEDPLASMA Magyarország Üzletág 4 plazmaközpontot üzemeltet Magyarországon.

Az emberi vérplazma ipari méretű feldolgozása hazánkban 1954-ben kezdődött, a gödöllői gyár közel 50 éve folyamatosan készít vérplazmából életmentő gyógyszereket, mint például albumint, immunglobulinokat és véralvadási faktorokat, elsősorban a hazai betegellátást szolgálva. A Kedrion Biopharma közreműködésével a hazai leányvállalat az elmúlt években termelő beruházások sorát valósította meg 50 millió eurót meghaladó értékben és ezzel a gödöllői gyár meghatározó szerepet tölt

CÍME: 2100 GÖDÖLLŐ TÁNCSICS MIHÁLY ÚT 80. WEB: WWW.KEDPLASMA.HU


EGYÉB

STAND: 12

INFORMÁCIÓS HIVATAL ALAPÍTÁS ÉVE: 1990 Az Információs Hivatal Magyarország polgári hírszerző szolgálata, mely megszerzi, elemzi, értékeli és továbbítja a külföldre vonatkozó, a nemzet biztonságához és a kormány döntéseihez szükséges információkat, annak érdekében, hogy azzal növeljük hazánk érdekérvényesítő képességét. Pályázható beosztások: MA diplomával, felsőfokú nyelvvizsgával műveleti tiszt, értékelő-elemző tiszt, BA, MA diplomával technikai hírszerző tiszt, jogász. Amit kínálunk: budapesti, hivatásos beosztás, 40 órás munkahét, biztos életpályamodell, alkotó, embercentrikus munkahelyi légkör, közigazgatáson belül kiemelkedő fizetés, cafeteria, tanulási lehetőség, nyelvoktatás, sportolási lehetőség, egészségügyi ellátás . Pályázatot az utanpotlas@allamig.hu e-mail címre várunk.

CÍME: 1021 BUDAPEST, BUDAKESZI ÚT 85-87. WEB: WWW.IH.GOV.HU


STAND: 29

EGYÉB

NN BIZTOSÍTÓ ZRT. ALAPÍTÁS ÉVE: 1991 A Pécsi Értékesítési Igazgatóságra keresünk minimum érettségivel, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező jelöltet, aki:

kel, akiknek a tervei különbözőek, vágyuk mégis azonos: megbízható pénzügyi partnert keresnek céljaik eléréséhez.

aki hisz az életbiztosítási termékek nyújtotta védelem fontosságában; könnyen teremt kapcsolatot, és élvezi ha változatosak és rugalmasak a mindennapjai; feltalálja magát bármilyen helyzetben, és magabiztosságot sugároz; több akar lenni az átlagnál, de tisztában van vele, hogy a sikerhez kitartó munka kell;

Az NN Biztosítónál ugyanúgy nagy hangsúlyt fektetünk a digitális megoldásokra, mint a személyes kiszolgálásra. Ugyanakkor, legyen szó digitális eszközeink használatáról, vagy személyes találkozásról, mindig az Ön szempontjai a legfontosabbak számunkra. Minden ügyfelünkkel egyénileg foglalkozunk, mert az NN nem csupán pénzügyi termékeket kínál. Az NN igazi partner kíván lenni.

Több, mint negyed évszázados tapasztalattal rendelkezünk a hazai életbiztosítási piacon. Ezzel a birtokunkban a jövőre koncentrálunk és arra, hogy továbbra is egyedülálló ügyfélélményt nyújtsunk azoknak, akik számunkra a legfontosabbak – ügyfeleinknek. Nap, mint nap kapcsolatba kerülünk családokkal, fiatalabb és idősebb emberek-

Kínált pozíciók/ Elvárt végzettség: Biztosítási tanácsadó (minimum érettségi, Biztosításközvetítői hatósági vizsga diploma előnyt jelent)

CÍME: : 1068 BUDAPEST, DÓZSA GYÖRGY ÚT 84. B ÉPÜLET WEB: : WWW.NN.HU


STAND: 35

EGYÉB

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM, KÜLÜGYI IGAZGATÓSÁG ALAPÍTÁS ÉVE: 1367 Az Erasmus+ program keretében a pályázaton nyertes hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy a programország egyetemein, szakmai szervezeteinél, non-profit szervezeteinél szakmai gyakorlatot teljesítsenek. A mobilitás célja szakos tanulmányokkal egybekötött szakmai gyakorlat lehet.

gyakorlat időtartama legalább 2 hónap (60 nap) az utazási napokon kívül, legfeljebb pedig 5 hónap lehet, de legkésőbb 2018. szeptember 30-ig tarthat.

Campus Mundi:

Erasmus+ és Campus Mundi Ösztöndíj Programok, szakmai gyakorlat Európában

A pályázat célja, hogy a hallgató a külföldi fogadó intézménynél teljesített szakmai gyakorlata alatt tanulmányaihoz szorosan kötődő szakmai tapasztalatokat, kompetenciákat és készségeket szerezzen, melyek hazatérését követően a magyar munkaerőpiacon való elhelyezkedésben előnyt biztosítanak. Mester- és doktori képzés esetén kutatási tevékenység is támogatható, amennyiben ez a tanulmányi követelményekhez szorosan kapcsolódik. A hallgatók az Erasmus+ programországaiban vagy egyéb országban teljesíthetik szakmai gyakorlatukat. A külföldi szakmai

Kínált pozíciók/ Elvárt végzettség:

Kapcsolattartó személy neve: Buda Réka Intézményi Erasmus+ aszisztens Tel.: 12128 E-mail: buda.reka@pte.hu

CÍME: 7622 PÉCS, VASVÁRI P. U. 4. WEB: : WWW.ERASMUS.PTE.HU


STAND: 15

EGYÉB

SIEMENS ZRT. ALAPÍTÁS ÉVE: 1847 A Siemens 1887 óta hazai vállalat révén jelentős mértékben járult hozzá az ország iparának, gazdaságának, infrastruktúrájának fejlődéséhez, modernizálásához. Immár három évszázadot átfogó cégtörténet a folyamatos megújuláson, innováción alapul: a gyorsan változó, folyamatosan fejlődő piaci igényeket nem csak követjük, hanem sok területen meghatározó szerepünk van a kor kihívásaira válaszokat adó megoldások kialakításában.

Automatizálás és irányítás Ipari és közterületi infrastruktúrák Közlekedés és városfejlesztés Energia- és környezetmenedzsment Network Engineering – mérnöki munka gázturbinák, kompresszorok gyártásához Irányítástechnika területén mérnöki tevékenység Szerviz tevékenység ipari turbinák és kompresszorok területén, valamint erőművek üzemeltetéséhez Szélturbinák üzembehelyezése Turbinalapát-, csapágyház- és komponensgyártás Műgyanta és olajszigetelésű transzformátorgyártás

A Siemens magyarországi jelenléte az első budapesti villamosvonal megépítésével 1887-ben kezdődött. Az első hazai Siemens vállalat (Siemens & Halske Budapest) 1890-ben történt megalapítása óta - a II. világháborút követő kényszerszünettől eltekintve - a Siemens vezető szerepet játszik az ország modernizációjában, az infrastruktúra fejlesztésében, az elektrotechnikai és elektronikai iparban.

Kínált pozíciók/ Elvárt végzettség: (Bővebben az állásajánlatok ill. szakmai gyakorlatok hirdetése menüpontban tudja feltölteni a pozíciókat a regisztráció menetében leírtak szerint.) Foglalkoztatottak száma: 3000+

CÍME: 1143 BUDAPEST, GIZELLA ÚT 51-57.

WEB: : WWW.SIEMENS.COM


EGYÉB

STAND: 9

SOFT FLOW HUNGARY KFT. ALAPÍTÁS ÉVE: 1988 A Soft Flow Hungary Kft. ars poeticája, „Innovation by creativity” kezdetektől újabb és újabb célok elérésére sarkallta a cég valamennyi munkatársát a biotechnológiai kutatás-fejlesztés és innováció (K+F+I) területén.

kiteket és analízis szoftvereket világszerte élvonalbeli cégek alkalmazzák és forgalmazzák. Tevékenységek: Biotechnológiai Kutatás-Fejlesztés Konjugációs- és szerves kémia Monoklonális antitestfejlesztés, -termelés Immunoassay fejlesztés (áramlási citometria, ELISA)

A laboratóriumi és szoftverfejlesztési tevékenység középpontjában egy rendkívül hatékony analitikai eljárás, a multiplex mátrix mikrogyöngy technológia áll, melynek segítségével számos anyag mutatható ki egyetlen méréssel a biológiai mintákból. Az kifejlesztett és forgalmazott termékek, szolgáltatások alkalmazási területe rendkívül széleskörű: biológiai és orvostudományi kutatások, agrártudományok, humán- és állatorvosi diagnosztika, gyógyszerfejlesztés, és élelmiszeranalitika.

Reagens gyártás Monoklonális anitestek ELISA kitek Reagensek multiplex mátrix mikrogyöngy technológiához

Soft Flow Hungary Kft, kezdetben hazai, majd jelentős nemzetközi együttműködéseinek köszönhetően lehetőséget kapott arra, hogy általuk kidolgozott reagenseket,

Kereskedelem Monoklonális anitestek Toxi-Watch ELISA kitek FCAP Array Infinite – citometriai analízis szoftver

Bioanalitikai szolgáltatás ELISA Áramlási citometia HCS mikroszkópia Elektroforézis HPLC-UV-VIS

CÍM: 7628 PÉCS, ÜRÖGI FASOR 2/A WEB: WWW.SOFTFLOW.HU


STAND: 17

EGYÉB

ÚJ NEMZEDÉK KÖZPONT ALAPÍTÁS ÉVE: 2009 Az Új Nemzedék Központ hitvallása, hogy jól működő és aktív közösségekre, egyenlő hozzáférést biztosító programokra van szükség, melyekből a fiatalok inspirációt meríthetnek, és fejleszthetik képességeiket, tudásukat, szociális tőkéjüket. Ennek szellemében jött létre és működik 2012 óta az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Új Nemzedék Központ (ÚNK). Az ÚNK olyan intézmény, amely ott van, ahol a fiatalok: Budapesten, országosan és nemzetközi színtereken, fiatalok számára nyitott közösségi terekben, rendezvényeken, népszerű fesztiválokon, oktatási intézményekben és tehetséggondozásra fókuszáló eseményeken egyaránt. Az ÚNK tehetségsegítő, közösségépítő és mentoráló szerepet vállal, ezen túl pedig többek között kutatásokat végez, rendezvényeket, konferenciákat, képzéseket szervez, hazai és Európai Uniós forrásokból finanszírozott projekteket valósít meg.

CÍM: : 1134 BUDAPEST, VÁCI ÚT 49. WEB: WWW.UJNEMZEDEK.HU


STANDTÉRKÉP

II. 22.

43.

23. 24. KAPTÁR

25. 26. 42.

FÖLDSZINTI ELŐADÓTEREM

27. 28. 29.

II. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43.

30.

Iformáció látogatóknak Hettyei-Éptech Kft. 31. Írisz Office Zrt. OTP Bank Nyrt. Matro Kft. Térváz Kft. 32. HVG Kiadó Zrt. 33. ÁllásStart - Profession NN Biztosító Zyntern 34. Harman Antall József Tudásközpont TESCO Europe Direct | Baranya Megyei EIP Külügyi Igazgatóság | Erasmus+ Campus Mundi HUMAN BioPlazma Kft. PTE KK I.sz. Belgyógyászati Klinika AEGON Biztosító ExxonMobil ENSI Épületgépészeti Kft. Open Minds Hungary Kft. E.ON IT Services Hungary

41. 40 39. 38. 37. 36.

MOSDÓK

35.


KAPTÁR

I.

17. 15. 16.

21.

MÉLYFÖLDSZINTI ELŐADÓTEREM I. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21.

8. 20.

13. 14. 19. 18.

7.

11. 12. 6.

9. 10.

Információ kiállítóknak KITE Zrt. 1. Baranya Megyei Kormányhivatal 2. American Corner Pécs AIESEC AF Pécsi Francia Kulturális Egyesület Convergys Hungary Kft. BM Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Magyar Honvédség SOFT FLOW HUNGARY KFT. ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. Meló-Diák Dél Iskolaszövetkezet Információs Hivatal Dologidő Kft. Precognox Kft. SIEMENS Arconic-Köfém Kft. Új Nemzedék Központ Pécsi Diplomások Köre FernUniversität in Hagen / Hageni Távegyetem Decathlon Hauni Hungaria Kft.

5. SZEMÉLYI BEJÁRÓ

3.

4.


72/501-500/28085, 28086 30/969-4668 karrieriroda@pte.hu www.ptekarrieriroda.hu www.facebook.com/ptekarrieriroda

Állásbörze Programfüzet  
Állásbörze Programfüzet  
Advertisement