Page 1

Accions del projecte Transferència de la metodologia e+d+r, mitjançant la formació i capacitació dels tècnics i les tècniques que treballen en el desenvolupament empresarial de les comarques gironines.

Per a més informació:

Consell Comarcal de la Selva Passeig de Sant Salvador, 25-27 Santa Coloma de Farners Tel.: 972 84 21 61 fax: 972 84 08 04 empresa@selva.cat

Diputació de Girona Pujada Sant Martí, 4-5 Girona Tel.: 972 18 48 19 fax: 972 18 51 02 adlocal@ddgi.cat

Creació d’un centre virtual de suport a les pimes, per facilitar l’intercanvi d’informació i coneixements entre les empreses i el personal tècnic del projecte, a la vegada que s’afavoreix la creació de xarxes empresarials. Accions de sensibilització arreu del territori, per donar a conèixer el projecte a les empreses i a la resta d’agents socials.

Hi participen:

Projecte pilot d’implantació de la metodologia e+d+r a 15 pimes de les comarques gironines.

“Aquest projecte està subvencionat pel programa de Projectes Innovadors d’acord amb l’Ordre TRE/293/2010 i està patrocinat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu”

Transferència Selva – Comarques Gironines per a la competitivitat de les PIME


Antecedents

El projecte Gir competitiu

Durant els anys 2008 i 2009, el projecte innovador La Selva Coopera va permetre transferir la metodologia e+d als tècnics/es de la comarca de la Selva que treballen en la dinamització de les petites i mitjanes empreses.

Tenint en compte la bona experiència del projecte La Selva Coopera, s’ha considerat important poder fer la transferència d’aquesta metodologia a la resta d’entitats de les comarques gironines que treballen en la dinamització de les petites i mitjanes empreses.

Es tracta d’una metodologia que va ser creada i desenvolupada amb èxit per Inguralde, organisme autònom de l’Ajuntament de Barakaldo, que potencia el treball en equip, permet aprofitar millor el talent de les persones a l’empresa, millora la comunicació interna i l’ambient de treball i permet reduir malbarataments.

Per això, el Consell Comarcal de la Selva, en col·laboració amb la Diputació de Girona, ha dissenyat aquest nou projecte innovador GIR COMPETITIU, per tal de treballar conjuntament en la millora de la competitivitat i la qualitat de l’ocupació de les pimes gironines, a partir de la implantació d’e+d+r.

Al llarg del projecte La Selva Coopera se li van afegir conceptes de responsabilitat social i, a través d’una prova pilot, es va implantar la nova metodologia e+d+r a diverses pimes de la comarca de la Selva amb resultats molt satisfactoris.

Aquest projecte està subvencionat pel programa de Projectes Innovadors d’acord amb l’Ordre TRE/293/2010 i està patrocinat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Objectius generals del projecte Transferir la metodologia e+d+r a la resta d’entitats de les comarques gironines que treballen en l’àmbit de la dinamització empresarial, per tal que puguin implantar-la a les petites i mitjanes empreses i contribueixin, d’aquesta forma, a millorar la seva competitivitat i la qualitat de l’ocupació. Augmentar el nivell de cooperació entre el sector públic i les petites empreses gironines, afavorint l’intercanvi de bones pràctiques, la col·laboració i el networking entre empreses i la generació de nou coneixement al territori.

Qui hi participa? Consell Comarcal de la Selva Diputació de Girona Ajuntaments d’Arbúcies, Blanes, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riudellots de la Selva i Sils.

Cambra de Comerç de Girona UGT comarques gironines CCOO comarques gironines Associació de Turisme la Selva, comarca de l’aigua

Gir competitiu  
Gir competitiu  

Materials gràfics del projecte