Page 1

COMUNICAT “Uniformes als centres educatius públics” L’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet davant el debat sobre la uniformitat als centres educatius públics de Catalunya pren la següent posició.

Entenent que els centres educatius són un reflex dels barris trobem absurd voler disfressar unes diferències a l’escola quan l’alumnat es veu fora dels centres. Molt més sensat seria educar l’alumnat en la diferència real que existeix entre els alumnes. Així doncs, entenem que per aquest motiu, aquesta mesura es correspon a la manera de pensar de l’actual Consellera, que pretén que a l’escola s’ensenyi i no pas s’eduqui.

Entenent que la classe ha d’esdevenir un lloc de treball i que, en aquest sentit, la vestimenta pot ajudar a la concienciació de que així ho ha de ser, creiem que el centre pot reglamentar la vestimenta de l’alumnat en traces generals.

Entenent que un sol uniforme no serveix per tot un any, ja que a més és diferenciat l’uniforme diari de l’uniforme d’activitat física i que això suposa una despesa addicional a les famílies dels centres, trobem més adient que la uniformitat es simpliqui en, per exemple, una bata, que és còmode per a treballar qualsevol matèria i no implica la identificació a cap centre fora de l’àmbit estrictament escolar.

Ens oposem frontalment a un uniforme sexista, en tant que les noies han de portar faldilla i els nois pantaló, uniforme més habitual d’una escola franquista que no pas d’una escola del segle XXI.

Trobem desencertada la postura de pensar que l’uniforme dignifica el centre i li dona prestigi.

La dignitat d’un centre i el prestigi del mateix el donen l’eficiència i l’eficàcia dels seus professors així com de la Direcció del centre. A L’Hospitalet, altres CEIPs i Instituts són exemplars per les seves iniciatives ben diferenciades d’imposar una vestimenta concreta a


l’alumnat:

la implicació de l’Institut Eduard Fontseré al Projecte Educatiu de Ciutat i al barri de La Florida,

la participació al barri del CEIP Menéndez Pidal,

el projecte d’ensenyament d’instruments de corda amb l’Escola de Música - Centre de les Arts Municipals al CEIP Pau Vila

la recent premiada millor nota de Batxillerat de L’Hospitalet alumna de l’Institut Torras i Bages

entre d’altres.

Si el projecte de la Direcció del centre està esgotat o mancat d’idees proposem que hi hagi un relleu en aquest càrrec, però en cap cas l’alumnat ha de pagar la manca de bones pràctiques de la Direcció del centre.

L’Hospitalet, 30 de juny de 2011

Associació d’Estudiants de L’Hospitalet.

Posicionament "Uniformes a l'escola pública"  

Posicionament de l'Associació d'Estudiants de L'Hospitalet respecte el debat de la uniformitat al centres públics.

Posicionament "Uniformes a l'escola pública"  

Posicionament de l'Associació d'Estudiants de L'Hospitalet respecte el debat de la uniformitat al centres públics.

Advertisement