Page 1

J F

HERWONNEN LEVENSKRACHT

HL Courant J A A R G A N G

1 ,

N R .

2

J U L I

2 0 1 3

WESTBRABANT

Vrijwilliger zijn…... Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend Is verbonden maar niet gebonden Is onbetaalbaar maar niet te koop Is positief denken is positief doen Met als enige doel voor jezelf en de ander EEN GOED GEVOEL Ria ter Veld

Hulde aan Louis Op 26 april j.l. heeft Louis een Koninklijke onderscheiding gekregen. De aanvraag voor deze onderscheiding was op initiatief van Jan Reiff, voorzitter Herwonnen Levenskracht, één van de organisaties waar Louis al jaren bij betrokken is. De vrijwillige werkzaamheden waar Louis voor onderscheiden werd zijn bijna allemaal activiteiten die te maken hebben met de gehandicapte zoon van Louis en Mieke. Louis is al 22 jaar vrijwilliger bij de Stichting Caritas Banneux Bisdom Breda, 19 jaar vrijwilliger bij de Stichting Herwonnen Levenskracht West-Brabant,16 jaar vrijwilliger bij het belangnetwerk voor verstandelijk gehandicapten Kansplus, 5 jaar vrijwilliger bij het Thomashuis Lepelstraat, en vrijwilliger bij Parochie de Bron in Hoogerheide. Louis geweldig wat jij allemaal doet voor anderen. Namens ons allen proficiat met je Koninklijke Onderscheiding. Je hebt het verdiend!!


PAGINA

2

De Pen…... Ik ben Dina Vos en woon in Huijbergen. Heb er niet altijd gewoond, ben 10 jaar weg geweest uit dit leuke kleine dorpje. Heb drie jaar in Zeven in Duitsland gewoond, zeven jaar in Assen vlak bij de ijsbaan en de TT baan, ben er zelf nooit geweest maar leuk. En gezellig was het in de stad en druk. Toen met het gezin weer terug naar Huijbergen. Ik heb als meisje van vijftien jaar al geld op gehaald voor Herwonnen Levenskracht, met meisjes uit Hoogerheide en Woensdrecht. Een kwartje per week of maand dat weet ik niet meer, het is zo lang geleden. Toen was meester Suijkerbuik voorzitter. Nu mijn vrijwilligers werk, 12 jaar bij het bejaardenhuis in Huijbergen. 18 jaar bestuurslid KBO Huijbergen. Ben daar mee gestopt in mei 2013, doe nog wel enkele dingen losvast daar voor. OA. reisjes, verwendag en de bingo. 30 jaar geleden heb ik de Huijbergse Aerobic Dance Club op gericht maar in de maand mei van dit jaar zijn we er mee gestopt. We gaan nu voortaan wandelen. De kosten voor de zaal werd te duur voor ons kleine ploegje dat is over gebleven. Ben even bij de Zonnebloem helpster geweest. Daarna naar Herwonnen Levenskracht gegaan. Ben nu 24 jaar vrijwilligster en doe het graag. Sinds 1999 ben ik voorzitster van comitè Hoogerheide, Woensdrecht en Huijbergen. In 2002 heb ik een lintje gekregen, daar was ik blij mee en trots. Ik wens iedereen een fijne vakantie toe en geef de pen door aan Nellie Cornelissen van comite Ossendrecht.

Karin bedankt….. Op Zondagmorgen 5 mei zijn wij met 28 mensen naar Karin gegaan om haar te bedanken voor de jaren dat zij zich met hart en ziel aan de Rommelmarkt heeft gegeven. Athur was hiervan op de hoogte, de koffie stond klaar met heerlijke koeken en de poort stond open.

Zingend zijn wij aangekomen en Karin was zeer verrast. Zij kreeg een kettinkje met een kwartje eraan, het beroemde kwartje van Karin. Dit was haar leus "al hebben wij maar 1 kwartje meer". Ook een fotoboek met foto's van de afgelopen jaren werd aangeboden door Ad van Loenhout namens Herwonnen Levenskracht. Iedereen had iets voor Karin meegebracht dus er stonden heel wat bloemen/planten en kadootjes uitgestald. Na een uurtje vertrok iedereen weer huiswaarts en kon Karin nagenieten. Karin bedankt voor de jaren die jij aan de rommelmarkt gegeven hebt!

HL

COURANT


PAGINA

3

Bedankt !! Op 26 april werd ik verrast met een Koninklijke onderscheiding welke voor mij echt een verrassing was. Nu wil ik iedereen bedanken voor de vele felicitaties die ik daarvoor heb gekregen. Vooral vanuit de comités Steenbergen Oud Gastel, Putte, Ossendrecht en Hoogerheide en het Stichtingsbestuur die in de middag aanwezig waren bij mijn dochter thuis, ook vertegenwoordigers van de werkgroepen Rommelmarkt en Vakantieweek en iedereen die dit ook via de mail de telefoon En per post hebben gedaan. Het is voor mij een onvergetelijke dag geworden allemaal bedankt hiervoor! Louis Bril

“het was een gezellige dag ”

Boeken/platen/kleding markt Na veel voorbereidingen was het op zaterdag 22 juni zover. Een boeken-platen- en kledingmarkt op het terrein voor de loods van Herwonnen Levenskracht. Om 10.00 uur ging het hek open en kwamen de eerste mensen snuffelen tussen boeken/platen en kleding.

Helaas zat het weer niet helemaal mee. Veel wind en regen, maar toch ondanks dat was het een succesvolle dag met veel gezelligheid. De inzet van de medewerkers was top en werd zeer gewaardeerd door de organisatie.

Oproep medewerkers rommelmarkt De werkgroep RM houdt zich bezig met een grote variëteit aan werkstromen binnen HL. Denk aan de verkoop van goederen tijdens de nostalgische rommelmarkt, het sorteren van aangeleverde spullen, logistieke werkzaamheden in de opslagloods, etc.. Hier zijn vele handen voor nodig, maar ook het nodige denkwerk komt er aan te pas. De werkgroep is op zoek naar enthousiaste, creatieve mensen

die niet terug schrikken van wat lichamelijke inspanningen.

Heb je interesse? Kom gerust langs bij de loods in Woensdrecht of stuur een mailtje naar rommelmarkt@herwonnenlevenskracht.nl.

Mensen uit je kennis- of familiekring zijn natuurlijk ook van harte welkom.

`In de rij……`


PAGINA

4

Een fijne week gewenst !! Met 14 nieuwe vrijwilligers aan boord vertrekt de bus op 21 juli naar Mierlo. Een nieuwe vakantiebestemming, veel nieuw gezichten, ze hebben er veel zin in. We wensen jullie een hele mooie, zonnige en bijzondere week toe met vele lachende gezichtjes. Veel succes en geniet ervan! We horen graag hoe het is geweest, maar lezen het zeker in jullie dagboek.

Vakantieweek 2011

Aankomende activiteiten 21 t/m 26 juli

Vakantieweek voor mensen met een beperking, Mierlo

18 augustus

HL kringloopwinkel Goed voor Mensen, Jaarmarkt Woensdrecht

08 september

Berendrechtse Begankenis

05 en 06 oktober

Nostalgische Rommelmarkt , MFC De Kloosterhof , Hoogerheide

19 en 20 oktober

Kleine rommelmarkt en fancy-fair. MFC De Drieschaar, Ossendrecht

Ideeënbus: PR team:

De PR nodigt je van harte uit om input

Marleen v.d. Vijver

Lous van Poecke

voor de nieuwsbrief met ons te delen.

Esther van Gils

Heb je een nieuwtje, mooi gedichtje of een leuk idee, laat het ons per mail we-

mail: pr@herwonnenlevenskracht.nl

HL heeft de toekomst !!

ten.

Alvast bedankt !

HL Nieuwsbrief juli 2013  
HL Nieuwsbrief juli 2013  
Advertisement