Page 1

www.prachtboeken.nl


Auteurs

Roos Boum Esther van der Ham Mirjam Hildebrand Danitzah Jacobs Elsbeth de Jager Wilma Koolstra Margreet Krottje Ivonne Meeuwsen Doortje Stam Ina Wuite Droomvallei Uitgeverij


Met veel plezier presenteren wij u de mooie en unieke boeken, kaartensets en APP‘s van de Droomvallei Uitgeverij. Bijzondere boeken, Met zorg gekozen en samengesteld. Vaak voor specifieke doelgroepen. Met liefde gemaakt. Kleurrijk Positief Inspirerend Esther van der Ham, Droomvallei Uitgeverij

In deze brochure zet elke auteur zichzelf en één van haar boeken in de schijnwerpers. Bij de boeken is aangegeven: ISBN Verkoopprijs Uitvoering en afmeting Het grootste gedeelte van de boeken is verkrijgbaar bij het Centraal Boekhuis. Alle boeken zijn verkrijgbaar via de uitgever (info@droomvallei.net).

www.prachtboeken.nl


Mijn naam is Elsbeth de Jager en ik ben een enorme taalliefhebber. Geen wonder dat ik er mijn beroep van heb gemaakt; ik werk als beëdigd vertaler Duits, redacteur en auteur.

Elsbeth de Jager

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door taal. Sinds ik kan lezen, doe ik niets liever en op school koos ik voor een pakket met alle talen. Duits was veruit favoriet bij mij en dat ben ik dan ook gaan studeren. Daarna volgde ik de opleiding Vertaler Duits aan de Hogeschool voor Vertalen. Ik heb een aantal jaren met heel veel plezier lesgegeven. Nu heb ik mijn eigen vertaal- en tekstbureau. Mijn werk is heel divers; ik ontwikkel en schrijf lesmateriaal, ik vertaal artikelen en boeken, ik redigeer allerlei teksten en recenseer boeken. In 2008 ben ik begonnen om zelf te schrijven en ‘Anna, waar blijf je?’ is alweer mijn zesde boek! Door mijn werk als auteur kom ik ook nog eens met allemaal nieuwe en creatieve mensen in aanraking, wat ik ontzettend leuk vind.

Droomvallei Uitgeverij


PEUTERS 2-3 jaar Anna, waar blijf je? Elsbeth de Jager en Esther van der Ham ISBN: 978-94-91886-07-2 Verkoopprijs: 14,50 Hardcover 210 x 210 mm Verkrijgbaarheid CB en uitgever (www.prachtboeken.nl/anna)

Info! www.elsbethdejager.nl www.facebook.com/elsbeth. dejager twitter: @elsbeth_auteur info@elsbethdejager.nl

www.prachtboeken.nl


Bij dit boek hoort het Beessielied. Speciaal voor het boek geschreven door Elsbeth en Esther. Het Beessielied is te downloaden via Itunes enz. Tekst: Elsbeth de Jager en Esther van der Ham Muziek: Rein Kolpa Ingezongen door: Wieneke Remmers De opbrengst van het lied komt ten goede aan een goed doel, net zoals een gedeelte van de opbrengst van het boek.

Droomvallei Uitgeverij


Fragment uit Anna waar blijf je? Het is winter en het sneeuwt. Voor het raam staat een grote sneeuwpop. Die heeft Sam met papa gemaakt. Het is heel koud buiten. Daarom heeft de sneeuwpop een muts op. En een sjaal om. Sam draagt een hele warme trui. Mama zegt dat hij net op een beertje lijkt. Dat vindt Sam wel leuk. Hij wil er graag net zo uitzien als een beer.

www.prachtboeken.nl


Mijn naam is Doortje Stam. Uit de jaarlijkse schrijfmarathon van het schrijfforum Zinniger Zinnen is mijn kinderverhaal ‘De geheimen van Boom Beuk’ voortgekomen. Hoofdpersonen in dit kinderverhaal zijn Boom Beuk; een oude wijze boom en Elfje Zelfje; klein en eigenwijs.

Doortje Stam

Ik woon in Belt-Schutsloot, een klein dorp in de Kop van Overijssel. Een dag in de week pas ik op mijn kleinkinderen, die een bron van inspiratie vormen voor de kinderverhalen die ik schrijf. Behalve kinderverhalen schrijf ik ook korte verhalen, columns en poëzie. Poëzie combineer ik vaak met mijn andere passie; fotografie. Mijn dochter Liane Stam heeft de illustraties voor het boek ‘De geheimen van Boom Beuk’ gemaakt. Een boek voor kleuters over Boom Beuk en Elfje Zelfje die van alles meemaken in het bos.

Droomvallei Uitgeverij


PEUTERS/KLEUTERS De geheimen van Boom Beuk Doortje Stam Verkoopprijs: 12,50 Softcover 210 x 210 mm Verkrijgbaarheid: uitgever (www.prachtboeken.nl) verschijnt in juni 2014

Info! Doortje is ook te vinden via www.doortjestam.nl http://foto-verhalen-gedichten. blogspot.nl/ twitter: @DMaandag info@doortjestam.nl

www.prachtboeken.nl


Elfje Zelfje eigenwijsje zij wil alles zelf doen met haar tere vliegenvleugels lijkt ze een juffertje in ’t groen.

fragment uit De geheimen van Boom Beuk

Een sjaal voor Boom Beuk Elfje Zelfje slentert door het bos. Ze sleept haar elfenbankje achter haar aan. Bij Boom Beuk blijft ze stil staan. Wie zit daar op een van de takken van Boom Beuk? Het lijkt Erik Eekhoorn wel. Maar wat is hij aan het doen? Nieuwsgierig geworden zet Elfje Zelfje haar elfenbankje tegen de stam van Boom Beuk. Ze klimt er bovenop en duwt een paar bladeren aan de kant. Pats! Boem! Erik Eekhoorn valt op de grond. ‘Au!’ roept hij. ‘Doet het pijn?’ vraagt Elfje Zelfje. ‘Een beetje,’ antwoordt Erik Eekhoorn en hij kijkt om zich heen.

Droomvallei Uitgeverij


Dan begint hij te huilen. ‘Mijn wol. Mijn bol wol rolt weg.’ Elfje Zelfje en Erik Eekhoorn zien een bol wol wegrollen het bos in. De bol wordt dunner en dunner. Het wordt een lange draad. Een hele lange draad in het bos. ‘Hatsjie! Hatsjoe!’ niest Boom Beuk. Haar takken rillen. ‘Boom Beuk is verkouden,’ zegt Erik Eekhoorn. ‘Ze heeft het koud. Daarom ga ik een sjaal voor haar breien.’ ‘Kunnen jongetjes dan breien?’ vraagt Elfje Zelfje. “Ja,’ zegt Erik Eekhoorn. ‘Dat heb ik van mijn oma geleerd.’ ‘Hatsjie!’ niest Boom Beuk nog een keer. ‘Maar nu kan ik niet meer breien,’ snuft Erik Eekhoorn. ‘Dat is jouw schuld.’ Hij begint nog harder te huilen. Elfje Zelfje gaat op haar elfenbankje zitten. Ze denkt na. Hoe kan ze Erik en Boom Beuk helpen? ‘Ik weet het,’ roept ze dan blij. ‘Ga je mee Erik? We komen zo weer Boom Beuk.’ Het antwoord wacht ze niet af, ze vliegt alvast vooruit.

Lees hoe het verhaal afloopt in het boek De geheimen van Boom Beuk van Doortje Stam.

www.prachtboeken.nl


Ik ben Mirjam Hildebrand (1985) en (kinder)psychologe van beroep, wonend in Haarlem. In het dagelijks leven geef ik individuele therapie aan zowel kinderen als volwassenen en geef ik groepstraining voor kinderen.

Mirjam Hildebrand Mijn grote passie is schrijven en ik ben blij dat ik me auteur mag noemen van het boek Rumme Rups. Met dit boek verwerk ik in een thema dat ik in de praktijk veelvuldig tegenkom. Rumme Rups weigert zijn buikje rond te eten. Hij vindt het eng om te veranderen en uit te groeien tot een vlinder. Rumme denkt dat hij de dingen niet goed genoeg zal doen. Gelukkig heeft hij lieve insectenvriendjes die hem willen helpen: Lilly Libelle, Lola Lieveheersbeestje, Olle Hommel, Bente Bijtje en Kirre Kever. Ze leren hem allemaal iets nieuws en daardoor durft Rumme toch steeds meer. Dit voorleesboek bevat hulpvragen om aan kinderen te stellen en tips met betrekking tot de thema’s faalangst en angst voor groei en verandering.

Droomvallei Uitgeverij


PEUTERS/KLEUTERS Rumme Rups Mirjam Hildebrand ISBN: 978-94-91886-06-5 Verkoopprijs: 14,50 Hardcover 210 x 210 mm Verkrijgbaarheid: uitgever (www.prachtboeken.nl/rumme)

Info! www.mirjamhildebrand.nl mail@mirjamhildebrand.nl www.facebook.com/ RummeRups twitter: @mirhildebrand

www.prachtboeken.nl


Droomvallei Uitgeverij


Een bladzijde uit het boek

Rumme Rups

van Mirjam Hildebrand

Ik probeer met mijn schrijfstijl mensen te raken, vermaken of helpen. www.prachtboeken.nl


Mijn naam is Britta Reinhard en ik ben 24 jaar jong. Ik heb illustratie gestudeerd aan de AKV | St. Joost kunstacademie in Breda met als minor animatie. In juli 2013 ben ik afgestudeerd als “Bachelor of Design”.

Britta Reinhard

Ik ben opgegroeid in het prachtige Ruhrgebied en ben er ook, na mijn studie, naar toe terug gekeerd. Mijn werk is heel divers en ik kan mezelf niet beperken tot één stijl, gewoon omdat ik graag de wensen van klanten verwezenlijk en daardoor altijd nieuwe uitdagingen kan vinden. Natuurlijk heb ik ook mijn lievelingsthema‘s. Mijn passie ligt namelijk vooral bij het illustreren van kinderboeken en wenskaarten. Voor Droomvallei Uitgeverij heb ik samengewerkt met Mirjam Hildebrand. Voor haar kinderboek „Rumme Rups“ heb ik de illustraties gemaakt.

Droomvallei Uitgeverij


Ontwerp voor snoepverpakkingen januari 2014.

Info! Britta is ook te vinden via: www.illutie.com www.facebook.com/illutie www.twitter.com/illutie

www.prachtboeken.nl


Esther van der Ham

Ik ben Esther van der Ham. Ik schrijf en illustreer boeken, met name voor kinderen. Kleurrijk, positief en krachtig. Ik houd van schrijven, schilderen, muziek en de natuur. Ik ben een techneut. Ook heb ik een aantal jaar geleden een opleiding tot kunstzinng dynamisch coach gevolgd.

Ik ben altijd al dol geweest op lezen en boeken. Na mijn opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach ben ik boeken gaan schrijven en illustreren voor kinderen. Doel van die boeken is, om de kinderen sterker en krachtiger te maken. Elke boek heeft een thema zoals bijvoorbeeld grenzen verleggen (vogel Vera in het wonderbos) of pesten (de dolfijn met sproeten). Inmiddels geef ik ook boeken van andere auteurs uit. Deze boeken zijn, net zoals de mijne, positief, creatief en krachtig. Er hebben al veel kinderen plezier beleefd aan mijn boeken. Ik hoop dat dat nog veel meer wordt.

Droomvallei Uitgeverij


KLEUTERS 4-6 jaar De Dolfijn met sproeten Esther van der Ham ISBN: 978-90-818146-9-0 Verkoopprijs: 14,50 Hardcover 170 x 210 mm (bxh) Verkrijgbaarheid CB en uitgever (www.prachtboeken.nl) ISBN: 978-90-818146-8-3 Verkoopprijs: 11,50 Softcover 210 x 210 mm Verkrijgbaarheid CB en uitgever (www.prachtboeken.nl/daan)

Info! www.droomvallei.net www.droomvalleiuitgeverij.net www.prachtboeken.nl www.facebook.com/ DroomvalleiUitgeverij twitter: @EsthervdHamW

www.prachtboeken.nl


Vogel Vera in het wonderbos Esther van der Ham ISBN: 978-94-91886-00-3 Verkoopprijs: 14,50 Hardcover 210 x 210 mm ISBN: 978-90-818146-5-2 Verkoopprijs: 12,50 Softcover 210 x 210 mm Verkrijgbaarheid CB en uitgever (www.prachtboeken.nl)

Droomvallei Uitgeverij


De wereld is groot en mooi, voor kinderen is alles een wonder. Hoe ze daarin zichzelf ontwikkelen, blijft voor iedereen heel bijzonder.

“Lees!” piept de muis.

En zie hoe heerlijk en fijn het ontdekken van nieuwe dingen kan zijn!

Met kleine versjes worden kinderen in dit prentenboek geholpen om anders naar hun eigen leven te kijken. Daag de kinderen eens uit net als Vogel Vera te zijn door hun eigen wonderbos te creëren.

Vraag!

Op pad, linksaf, dan rechtdoor. Vera kijkt om zich heen. Alles is zo groot en mooi! Ze voelt zich wel alleen. ‘Vraag!’ piept de muis. ‘Wij helpen jou graag. Stel ons dan de juiste vraag.’

mij l i w n e ‘Iedere ls ik het a helpen ag’, vra lij. b a r e lacht V

www.prachtboeken.nl


Mijn naam is Margreet Krottje. Ik werk als psycholoog met slachtoffers van seksueel misbruik en huiselijk geweld. Omdat er nog veel misverstanden zijn over wat misbruik en geweld met een mens doen, heb ik een kinderboek geschreven.

Margreet Krottje

Ik heb nooit schrijver willen worden, maar het schrijven is uit nood geboren. Door de jaren heb ik heel veel kennis opgedaan in mijn werk en ik wil dat graag delen omdat veel slachtoffers niet begrepen worden. Daar wil ik graag mijn steentje in bijdragen. Daarom heb ik eerder ‘Een ademloos leven’ geschreven voor familie en vrienden van slachtoffers. Dit om te zorgen dat meer mensen begrijpen hoe allesomvattend iemand beschadigd raakt als er sprake is van misbruik of geweld. Beide boekjes zijn prachtig geïllustreerd door Rienke van Turenhout.

Droomvallei Uitgeverij


JEUGD 9-12 jaar Lena is in de war Margreet Krottje ISBN: 978-94-91886-04-1 Verkoopprijs: 10,00 Softcover 140 x 190 mm Verkrijgbaarheid CB en uitgever (www.prachtboeken.nl/lena)

Info! Margreet is ook te vinden via: www.tebeyo.nl www.tebeyo-academie.nl 06-41933032 info@tebeyo.nl

www.prachtboeken.nl


Droomvallei Uitgeverij


fragment uit Lena is in de war Frits woont nu een poosje bij Lena en ze is in de war. Ze weet niet of ze het wel zo leuk vindt. Ze eten niet meer aan tafel, mama’s telefoon gaat weer heel vaak en ze doen geen leuke dingen. Frits kan vaak snauwen en net als mama luistert hij vaak niet als Lena wat zegt. En er is nog iets aan de hand, maar Lena snapt daar helemaal niets van. Frits komt vaak naar de slaapkamer van Lena als ze gaat slapen. Hij is dan wel lief, zegt dat zij bijzonder is en aait met zijn hand over haar buik. Hij gaat dan met zijn hand onder haar hemd en soms aait hij ook over haar billen. Ze is er helemaal van in de war. Ze durft niet meer zo goed te gaan slapen. Soms doet ze of ze al slaapt, maar dan doet hij het alleen nog maar meer. Hij zegt dat hij er niets aan kan doen, het is haar schuld dat hij dat moet doen omdat ze zo mooi en lief is.

e elend v r e v e na als Le n. Lees ho t e n e et die sen deren et volwas t als ze er m n i k l vee nm ord Er zijn meemake eholpen w n g dinge iteindelijk praten. t u Lena n over gaa e r ande

www.prachtboeken.nl


Roos Boum

Roos Boum, 1963, debuteerde in 2007 met Valse salie (autobiografische bestseller over kindermishandeling door Münchhausenby-proxy). In 2014 verschijnt haar tiende boek. Roos schrijft bewustzijnsliteratuur. In haar kortverhalen met een twist, waarmee zij vier schrijfwedstrijden won, verwerkt zij maatschappijkritische elementen.

Het verborgen paleis van Narada werd geschreven met kinderen. Ook de kaft werd ontworpen door kinderen. Het is een Two-wayavonturenroman vanaf 13 jaar. De lezer kiest acht keer een andere verhaallijn. Natasja is bijna vijftien en droomt voorspellend. Als ze een halsketting uit haar nachtmerrie vindt, belandt ze in India waar ze twee jongens ontmoet. Timir heeft prachtige amberkleurige ogen met de langste wimpers ever. Hoogbegaafde Bart gaat voor de 2129e naar de wc, yeah right, lekker belangrijk. Natas beleeft spannende avonturen en vindt het verborgen paleis. Wie is Narada, wat moet hij? Niets is wat het lijkt. Natasja ontmoet mensen die net als zij, ‚anders‘ zijn, zoals Marcus die vroeger Romein was! Natasja staat uiteindelijk voor de verscheurende keuze: helpt ze de wereld te verbeteren met haar gave of kiest ze voor zichzelf? En wat kies jij? Droomvallei Uitgeverij


JEUGD 12-15 jaar Het verborgen paleis van Narada Roos Boum ISBN: 978-94-91886-02-7 Verkoopprijs: 17,95 Softcover 145 x 210 mm Verkrijgbaarheid CB en uitgever (www.prachtboeken.nl/narada)

Info! www.RoosBoum.nl RoosBoum@RoosBoum.nl

www.prachtboeken.nl


De oude Indiër, gekleed in een zwarte mantel met een kap en zwarte broek, legt de sieraden voorzichtig neer. Eerst de bedels die met een zacht tikje het hout raken en dan de kettingen. Haast liefdevol schuift hij met zijn wijsvinger de kettingen tot twee mooie rondjes. Hij kijkt haar verwachtingsvol aan en wrijft peinzend door zijn witte, stekelige baard. Natasja bekijkt de Indiër. Alleen een tulband en een of andere daarop gestoken groene smaragd ontbreekt. Ze vraagt met haar wenkbrauwen hoog: 'Mag ik ze pakken?' Als antwoord schuift de man de beide hangers in haar richting waardoor de kettingen de vorm van tranen krijgen. Natasja's buigt zich over de hangers. Ze veegt haar lange zwarte haar gedachteloos achter haar oor. Van dichtbij zijn de hangers nog mooier. Zelfs in het slechte licht hebben ze een onwaarschijnlijke glans. De hangers stellen afgebrokkelde stukken muur voor en de gaatjes blijken een piepklein raampje en een poortje. Onweerstaanbaar aangetrokken tot de sieraden gaat haar hand naar die met het poortje. Zodra ze hem oppakt, wil ze hem beschermen. Waartegen? Koesterend vouwt ze haar hand eromheen. Met een soort eerbied die ze niet kan verklaren, brengt ze hem tot vlak bij haar gezicht. De schakeltjes van het kettinkje kriebelen over haar vingers. Ze opent haar hand en ontdekt dat het poortje een trapje met tweede treden en een open deurtje heeft. 'Deze is het …' fluistert ze. De hanger heeft iets mystieks en ze vindt hem schitterend. 'Deze wil ik.' De oude man glimlacht nauwelijks zichtbaar. Een goedkeurend knikje, waarbij hij even zijn ogen sluit, valt Natasja ten deel. Hij pakt de andere ketting en steekt hem in zijn broekzak. Het uiteinde met het slotje blijft buiten de broekzak bengelen. 'Hoeveel kost ie, meneer?' Voor het eerst spreekt de man. Het lijkt of zijn stem in geen jaren heeft hoeven te werken en krassend vraagt hij haar vanonder zijn borstelige, witte wenkbrauwen aankijkend, in het Engels met een Indiaas accent: 'How much is the golden gate worth to you?' Droomvallei Uitgeverij


Fragment uit Het verborgen paleis van Narada 'Hoeveel die mij waard is? Eh, onbetaalbaar, eh ‌ priceless,' flapt ze eruit. Meer tegen zichzelf dan tegen hem, zegt ze: 'Dit kan ik niet betalen.' Met een brok in haar keel legt ze de ketting terug op de toonbank. Het mannetje zegt: 'You are right, it's priceless, but you can have it for free.'

Een bladzijde uit het boek Het verborgen paleis van Narada door Roos Boum

www.prachtboeken.nl


Wilma Koolstra

Ik ben Wilma Koolstra, beeldend kunstenaar, tekendocent en -therapeut. In mijn praktijk ‘Kleurenderwijs’ geef ik workshops en tekentherapie. Vanuit mijn persoonlijke ervaringen wil ik de kracht van tekenen met anderen delen. Want tekenen maakt blij!

‘Kleurenderwijsjes – tekenen maakt blij’ is een boekje met tekeningen en teksten die je inspireren om zelf aan de slag te gaan. Blader door het boekje en laat de kleuren, beelden en teksten op je in werken. En geniet van de kracht van tekenen door zelf potloden, stiften, maar ook sleutels, lepels, decoratielint, rozenblaadjes, plaatjes (…..) te pakken en hiermee de leukste kaarten en tekeningen te maken. Tekeningen waar je blij van wordt. Hoe? Stapsgewijs volg je de cijfers in de tekening en zo word je vanzelf meegenomen in de mogelijkheden van het tekenen.

Droomvallei Uitgeverij


VOLWASSENEN Kleurenderwijsjes tekenen maakt blij Wilma Koolstra ISBN: 978-94-91886-05-8 Verkoopprijs: 14,50 Softcover 210 x 210 mm Verkrijgbaarheid uitgever (www.prachtboeken.nl/ kleurenderwijsjes) Verschijnt 5 april 2014

Info! Op zoek naar meer kleur in je leven? Kijk op mijn website voor meer informatie. www.kleurenderwijs.nl info@kleurenderwijs.nl twitter: @kleurenderwijs www.facebook.com/wilma. koolstra.9

www.prachtboeken.nl


fragment uit Kleurenderwijsjes - tekenen maakt blij Van decoratie naar creatie Ze zeggen dat het zo gemakkelijk is: tekenen. Iedereen kan het. Gewoon dóen. En daar zit je dan met je lege tekenvel en je kleurpotloden. Een boekje met voorbeelden ligt voor je en toch kun je maar geen begin maken. Ik heb er soms ook last van: dat lege vel dat me aanstaart. Op zo’n moment kijk ik wat ik aan materialen in huis heb. In een laatje bewaar ik plaatjes en stukjes cadeaupapier die ik mooi vind. Stempels, stickers, gekleurde papiertjes, decoratielint…van alles wat. En dan begin ik maar gewoon met een plaatje op papier te plakken. Of decoratielint. Of van alles wat. Ik hoef niet alles zelf te bedenken. Maar ik wil wel zelf iets nieuws maken.

Iets nieuws maken van iets wat er al is. Dat is een goed begin. Kijk welke vormen en lijnen je ziet. Welke nieuwe vormen kun je hieruit maken? Teken die erbij. Welke kleuren passen erbij? Kijk wat je leuk vindt. Verzin er steeds iets bij. Ga niet uit van een eindresultaat maar volg je gevoel stukje bij beetje. Bedenk tot slot een mooie omgeving voor de losse onderdelen en maak er een kleurrijk geheel van. Tekenen? Iedereen kan het. Gewoon dóen! Geniet ervan.

Droomvallei Uitgeverij


www.prachtboeken.nl


Mijn naam is Ivonne Meeuwsen. Ik woon in Arnhem. Ik heb twee poezen en twee LAT relaties. Ik ben coach. Ik hou van muziek. ร‰n ik ben seksueel misbruikt. Mijn boek gaat over het helen daarvan. Het wordt zowel door slachtoffers als therapeuten gebruikt.

Ivonne Meeuwsen

Geen levenslang Mensen hebben vaak het idee dat je hele leven kapot is, als je seksueel misbruik hebt meegemaakt. Ik weet uit eigen ervaring dat dรกt niet waar is: Je kunt helen. Je kunt seksueel misbruik achter je laten en een volwaardig, vervuld leven leiden. Het is niet eenvoudig en je moet behoorlijk wat overwinnen, maar het kรกn wel! Je hebt geen levenslang. Mijn missie in een notedop Mijn missie is om praten over seksualiteit en seksueel misbruik gewoon te maken. Ik vind het niet te bevatten dat we niet vrijuit durven praten over seksueel misbruik. Juist bij zulke traumatische gebeurtenissen, moet je niet alleen komen te staan. Ik zet me in voor een wereld waarin we, met elkaar, praten over hoe het voelt als je seksueel misbruikt bent. Droomvallei Uitgeverij


VOLWASSENEN Helen van Seksueel Misbruik Het trauma voorbij Ivonne Meeuwsen ISBN: 978-90-818146-6-9 Verkoopprijs: 19,95 Softcover 145 x 210 mm Verkrijgbaarheid CB en uitgever (www.prachtboeken.nl/helen)

Info! www.helenvanseksueelmisbruik.nl ivonne.windtraveller@gmail.com Twitter: @ivonnemeeuwsen Facebookgroep: Helen van seksueel misbruik Telefoon: 06-10151617

www.prachtboeken.nl


fotografie: Agnes van der Graaf Droomvallei Uitgeverij


Uit het voorwoord van Lou Repetur, senior projectleider/adviseur huiselijk en seksueel geweld en veiligheid bij Movisie. 'Kinderen die slachtoffer zijn van verborgen menselijke wreedheden vragen zich vaak af: 'Waarom zag niemand iets, deed niemand iets?' Bekende vragen waar moeilijk antwoord op te geven is. Dit boek geeft echter een inkijkje in het patroon van verloochening van gezinnen, professionals en de samenleving als geheel, als het gaat om seksueel misbruik. Het besef dat hij of zij slachtoffer is van seksueel misbruik, is zelden voor een kind meteen duidelijk.' 'De signalen van seksueel misbruik zijn, zelfs voor professionals, niet altijd even bekend. Als de signalen wel bekend zijn, is het maar de vraag of ze wel juist worden geïnterpreteerd. Ivonne weet ons haarfijn te wijzen op deze tekortkomingen.' 'Dit boek is geen aanklacht van een slachtoffer maar de strijd van een overwinnaar, die na lang zoeken woorden heeft gevonden voor haar pijn, deze pijn weet te ontstijgen en te koppelen aan ervaringsdeskundigheid die zij met ons allen deelt.' Fragment uit: 'Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij' ‘Ik herinner het me als de dag van gisteren: Ik stond in de slaapkamer van mijn jeugd. Mijn moeder was weg, er was niemand in huis behalve hij en ik. Hij sprak zoals ik van hem gewend was. Over liefde en hoe blij ik moest zijn dat ik weer terug was in Nederland. Hoe eenzaam ik moest zijn geweest en hoe hij zeker wist dat ik er naar verlangd had, weer met hem samen te zijn. Hij kende de manier waarop ik dacht. Hij had me helpen vormen, mij geïndoctrineerd met zijn gedachtegoed. Hij wist heel goed hoe hij alles wat ik zei kon vervormen, zodat het in zijn verwrongen realiteit zou passen. Ik herinner me dat ik het niet wilde. Dat ik daar niet wilde zijn. Binnenin mij schreeuwde ik dat er iets moest gebeuren, dat mij daar weg zou halen. Maar ik had geen argumenten waarmee ik zijn logica kon weerleggen. Ik had niemand om naar toe te rennen, nergens om heen te gaan. Dus onderwierp ik mij aan zijn seksueel misbruik, opnieuw.' www.prachtboeken.nl


Ina Wuite

Mijn naam is Ina Wuite en ik ben creatief ondernemer bij mijn bedrijf SpeelseKunst. Creativiteit is mijn grote passie. Ik hou van schilderen, schrijven en van nieuwe ideeĂŤn bedenken. Iedereen heeft unieke kwaliteiten die ik graag wil aanspreken met mijn producten.

Mijn missie met SpeelseKunst is om de authenticiteit van mensen aan te spreken. Ontdekken wie je bent, wat je wilt en waar je kwaliteiten liggen. Iedereen is uniek en heeft prachtige talenten die maar al te vaak zijn ondergesneeuwd door allerlei dingen die je in je leven hebt meegemaakt. Mijn producten komen tot stand doordat ik eerst zelf het proces doormaak. Ik duik er helemaal in en tegelijkertijd schrijf ik al mijn ervaringen en ideeĂŤn op. Ik kan dan ook geen producten ontwikkelen waar ik zelf geen ervaring mee heb. Ik houd van de kracht van eenvoud, en mijn producten zijn dan ook altijd gemakkelijk in gebruik. Ik wil de kracht in jou aanspreken zodat je kunt ontdekken hoe jij het wilt.

Droomvallei Uitgeverij


VOLWASSENEN Creativiteitskaarten Ina Wuite ISBN: 978-90-82-035-40-7 Verkoopprijs: 24,95 Kaartenset Verkrijgbaarheid CB en uitgever (www.prachtboeken.nl/ speelsekunst)

Info! www.speelsekunst.nl info@speelsekunst.nl twitter: @speelsekunst

www.prachtboeken.nl


Danitzah Jacobs

Danitzah Jacobs, geboren in 1978 op Curaçao. Woonachtig in Breda en moeder van twee kinderen, Tariq & Iyanla. Met haar debuut als auteur met het boek Power Queens | Culinair de wereld delen wil ze andere vrouwen inspireren en empoweren.

‚Gemaakt in Venezuela,‘ zeg ik altijd als grap omdat mijn ouders in Venezuela woonden toen mijn moeder zwanger raakte. Mijn moeder ging toch naar ‘huis’ in Curaçao om te bevallen en ben ik dus ook in 1978 op Curaçao geboren. Diversiteit en krachtige vrouwen lopen als een rode draad door mijn hele leven. Mijn familie alleen al bestaat uit zeven verschillende culturen. Het is de kracht, warmte en passie van vrouwen waarop mijn opvoeding is gestoeld en het zijn ook deze waarden die een ere plek hebben in mijn bedrijf Màrshé Breda. Een exotische cateringbedrijf dat wereldkeukens uit Afrika, Caribbean, Latijns-Amerika en Suriname verzorgt voor zowel bedrijven als particulieren. Hiernaast doen wij ook publiekscatering en kun je ons vinden bij o.a. North Sea Jazz Festival & Lowlands. Mijn purpose met het boek “Power Queens: Culnair de wereld delen” is om vrouwen te empoweren & inspireren. Droomvallei Uitgeverij


VOLWASSENEN Power Queens, Culinair de wereld delen Auteur: Danitzah Jacobs Fotografie: Cainva Isenia

Een illustratie uit het boek

ISBN: 978-94-91886-09-6 Verkoopprijs: € 24,95 Hardcover 210 x 210 mm 152 pagina’s binnenwerk full color. Verkrijgbaarheid CB en uitgever (www.prachtboeken.nl) Publicatie: Medio 2014

Info! www.marshebreda.nl/ PowerQueens info@marshebreda.nl www.facebook.com/Power. Queens 0615103484

www.prachtboeken.nl


Power Queens, Culinair de wereld delen is een inspiratie-kookboek waar inspirerende vrouwen hun ‘levensrecepten’ en ‘familierecepten’ delen met de wereld. Power Queens zijn moeders, zusters, vriendinnen, dochters, entrepreneurs, huisvrouwen, professionals, vrouwen die • hun innerlijke kracht hebben (her)ontdekt • durven te dromen en deze dromen werkelijkheid maken • zich kwetsbaar durven op te stellen • passie en lef hebben • inspireren • empoweren Vrouwen met een missie.

Droomvallei Uitgeverij


fotografie: Caïnva Isenia In het boek Power Queens, Culinair de wereld delen, vertellen o.a. de volgende Power Queens hun ‘levens- en familierecept’: • Annemarie Nodelijk | Eigenaresse tassenlijn Anniestijl • Danitzah Jacobs | Eigenaresse cateringbedrijf Màrshé Breda • Dominique Chantal Snip | CEO & Founder SheaDo • Heleen Minderaa | Regisseur & Producent • Irene Hin | Eigenaresse Lady Africa • Izaline Callister | Zangeres, Songwriter & CEO EZC Records • Sabrina Starke | Zangeres & Songwriter • Yuli Minguel | Zangeres & Songwriter

www.prachtboeken.nl


Brochure droomvallei uitgeverij februari 2014  

De boeken van Droomvallei Uitgeverij zijn creatief, positief en inspirerend. Maak kennis met de auteurs en hun mooie boeken voor kinderen en...

Brochure droomvallei uitgeverij februari 2014  

De boeken van Droomvallei Uitgeverij zijn creatief, positief en inspirerend. Maak kennis met de auteurs en hun mooie boeken voor kinderen en...

Advertisement