Nieuwsbrief Gebroeders Luden December 2016

Page 5

Waddendag en Dag van de Groninger Geschiedenis Op maandag 3 oktober werd de Groninger Waddendag georganiseerd op één van de mooiste plekken van de Groningse binnenstad, het historische Hoge en Kleine der A. Wij lagen daar samen met de ZK4 en de ZK31 van het Visserijmuseum Zoutkamp. Er was een kleine markt met streekproducten, biologische producten en lekkernijen uit het Groninger kustgebied. Op vier podia, waaronder ons schip, kon je genieten van diverse artiesten waaronder het Piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts.

Foto Bert Olivier In december zijn we weer aanwezig bij de WinterWelVaart. U kunt meevaren! De kosten van deze reis zijn € 25,00, voor donateurs en sponsoren is het gratis. Op donderdag 15 december varen wij naar Groningen en op maandag 19 december weer terug naar Lauwersoog. Wat moet u meenemen? Een lunchpakket, warme kleding en een ov-kaart voor de terugreis. Koffie en thee of fris is bij de prijs inbegrepen. Voor informatie en opgave bel of mail met Esther Toxopeus. Telefoonnummer 06-12293397 of info@gebroeders-luden.nl.

Donateursdag 2016

Foto René Keijzer Zaterdag 8 oktober moesten we even verhalen naar de Zuiderhaven. De 30ste editie van de Dag van de Groninger Geschiedenis was weer een groot succes. Enkele duizenden bezoekers hebben genoten van een veelzijdig programma. Op het programma van het gratis festival stonden onder meer 23 lezingen, 14 muziekoptredens en voorstellingen, 10 rondleidingen en stadwandelingen en 10 historische vaar- en voertuigen. De informatiemarkt brak dit jaar alle records met maar liefst 59 stands van historische verenigingen en musea. De Dag van de Groninger Geschiedenis werd georganiseerd door RHC Groninger Archieven, het Huis van de Groninger Cultuur, het Gronings Audiovisueel Archief, Cultuurhistorische vereniging Stad en Lande, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Groninger Museum, Groninger Forum Bibliotheek en GHD Ubbo Emmius.

in eve

- en verkoopv ere nig

Co ö

ati er

La . uwe rszee u.a

g in

CIV ...

p

Op onze reizen naar en van Groningen bieden wij de laatste jaren de mogelijkheid om mee te varen. Dit is een mooie reis door het Reitdiepdal. Hier wordt steeds meer gebruik van gemaakt. LAUWERSOOG/HARLINGEN Haven 16 - 20 - 9976 VN Lauwersoog - Tel. 0519 - 34 92 91 Fax Adm. 0519 - 34 91 76 Fax In-/Verk. 0519 - 34 93 50

Ondanks het grauwe weer hebben we een hele succesvolle donateursdag gehad op zaterdag 15 oktober 2016. De donateurs kwamen vanuit het hele land. En werden getrakteerd op koffie met een gebakje of soep met brood. Het gebak was ter ere van het tien jarig bestaan van de stichting. De soep werd gesponsord door Lies en Waalke Visser. Er zijn twee vaartochten gehouden richting het Westgat. Van deze gelegenheid werd gretig gebruik gemaakt.

Foto Varend Erfgoed


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.