Page 1

1


2


INDEX Introducció....................................................................................................... 5

Pluja d’idees..................................................................................................... 6

Concreció de la idea: “JADA puzzle”............................................................... 8

Conclusió.......................................................................................................... 9

3


4


INTRODUCCIÓ Nosaltres hem creat una estructura relacionant l'art amb les joguines. Després de vàries idees vam decidir elaborar un trencaclosques amb formes d'animals tant exòtics com domèstics, amb varietat de colors i textures. Amb aquesta joguina volem aconseguir que els infants a part d’encaixar el trencaclosques formant el rectangle, que seria la principal idea, també puguin formar columnes col·locant les peces, unes sobre altres fixant-se en les corbes i formes de cada animal de manera que no caiguin. La joguina s'anomena JADA puzzle. Aquest nom prové de les inicals de les paraules: joc, art, diversió i aprenentatge.

5


PLUJA D’IDEES  La primera idea que vam tenir va ser crear una baldufa sobre un tauler estampat i que al girar la baldufa semblés que els dibuixos del tauler es moguessin. Vam descartar aquesta idea ja que la vam trobar massa senzilla.

 La segona idea que vam tenir va ser una barra de filferro que formés un recorregut i que dins d’aquesta barra hi haguessin unes boles que haguessis d’anar movent per la barra.

6


 Un tub de vidre o plàstic transparent amb forats on s'hi troben diversos pals que subjecten unes boles. El joc consisteix en anar treient els pals sense que les boles caiguin.  Dos titelles guerrers subjectats penjant, per una barra. El joc consisteix en moure els titelles de manera que combatin com si fos una antiga guerra de l'edat medieval.  Per últim, un trencaclosques format d'animals variats. El joc consisteix en encaixar les peces o elaborar columnes col·locant unes peces sobre les altres.

7


CONCRECIÓ DE LA IDEA Per elaborar la nostra joguina vam pensar diferents materials com la fusta, el cartró ploma, gomaespuma, etc, però al final ens vam decidir per porexpan. A partir d’un esquema de com seria el trencaclosques vam fer un fotocopia a mida real i vam calcar-ho sobre el porexpan. Vam tallar les peces amb cúter i un cop tallades les vam envernissar amb una dissolució de cola làtex. Finalment vam pintar les peces dels colors i textures que havíem escollit anteriorment. 8


CONCLUSIONS Les nostres conclusions han sigut entre d'altres, que gràcies a aquest treball elaborat hem pogut veure quina és la feina que comporta fer una exposició, que gràcies a la col·laboració de tothom i a l'esforç personal i grupal, es pot arribar a la meta desitjada. També hem après que estar en grup comporta molts avantatges i també molts desavantatges, de vegades hem de ser una mica més empàtics per poder tirar endavant la feina i posar-nos tots d’acord sense que hi puguin haver baralles.

Un altre punt important és que cada individu que forma el grup ha de comportar-se com cal i fer les parts que li pertoquen de la feina, com també formar un tot per tal de crear el grup perfecte, en el qual tots treballen per igual i sense queixes.

Creiem que si un gran esforç es comparteix en parts iguals sense que cap d'elles estigui desnivellada el resultat del treball és molt millor i més gratificant, creiem, també, que val la pena esforçar-se quan cal per després recollir els fruits de l'esforç fet. Això podria ser un petit resum del que ha significat l'esforç d’un conjunt, hem quedat molt satisfetes de la feina que hem fet, creiem que ha sigut molt bo el resultat final i a més de tot ens ha unit molt més del que podria semblar un simple treball, ens ha encoratjat per fer les coses pel nostre compte, ja que aquest ha sigut un treball que gairebé hem fet totalment soles.

9


Esther Carbonell, Ariadna Sanroque, Paula Ruiz

10

joc art  
joc art  

crear una obra a travès d'una joguina.

Advertisement