Page 1

THE MUST HAVE VOOR IEDERE WORKING MAM!

WERKin uitvoering

Een initiatief van Mams at Work


Werk in uitvoering Een betere term voor mijn dagelijks leven kan ik me niet voorstellen. Werk in uitvoering. Een aaneenschakeling van activiteiten waar nooit een einde aan komt.

joyce

Als zelfstandig ondernemer, van huis uit werkend, ben ik een typisch voorbeeld van zo’n moeder die er wel is voor haar kinderen, maar toch ook weer niet. Het voordeel van van huis uit ondernemen is dat je er bent voor je kinderen als het noodzakelijk is. Ze hebben de mazzel dat ze tussen de middag thuis kunnen lunchen, dat er tosti’s klaar staan of zo nu en dan eens pannenkoeken. Ze hebben ook het geluk dat ze iedere dag kunnen afspreken. Mama brengt ze wel of vangt het grut hier in huis op. Zelfs de hond in huis is een gevolg van het feit dat ik van huis uit onderneem!

Maar er zitten zeker ook keerzijde’s aan het van huis uit ondernemen. Wat ik overdag niet red aan werk doe ik in de avonduren of in het weekend. Wat betekent dat mijn eigen ontspanning en me-time ver te zoeken zijn. Niet snel pak ik een goed boek in de avonduren, terwijl ik geniet van lezen. Maar ik gun het mezelf niet. Want nee…. Er ligt nog zoveel werk op me te wachten! Even geleden werd ik gevraagd voor deelname aan het RTL-4 programma van ‘de Dokters’ met Goedele Liekens. Ze wilden een test doen met een werkende moeder met kinderen onder de 12, en het feit dat ik van huis uit werk was helemaal een pré. Het is dan ook een situatie die door veel vrouwen benijd wordt, of als ultieme droom gezien wordt. Een test met hartslagmeter en bloeddrukmeter en tal van activiteiten die in een extreem kort tijdsbestek uitgevoerd moesten worden. Om te kijken wat voor stress dat nu eigenlijk oplevert. En dat heb ik geweten. Bloeddruk en hartslag rezen de pan uit! En dat is wat wij werkende moeders vaak doen. Omdat we nu eenmaal zo in elkaar zitten. Nog even dit, nog even dat. Niet voldoende de tijd nemen voor jezelf, niet voldoende de tijd nemen voor je gezin en niet voldoende ontspannen. De vraag is natuurlijk: is dat erg? Mijns insziens niet. Maar je moet jezelf wèl in de gaten houden natuurlijk! Want niets is erger dan het moment dat je moet constateren dat je het niet meer trekt. Dat je zaken los ‘moet’ laten omdat het je teveel wordt. Dat je lichaam je in de steek laat. En dat je het zelf niet meer kan bepalen, maar dat een ander dat voor je moet doen. Mijn advies is dan ook. ‘Leef je droom en droom niet je leven’. Daarbij hoort het maken van keuzes in bijvoorbeeld het ondernemen. Maar daarbij hoort ook het ‘pakken’ van je eigen moment. Het genieten van kleine dingen. Het volgen van je verlangens, zelfs als dat gaat om zoiets simpels als het lezen van een goed boek. Ik hoop dat jullie de keuze maken om even wat tijd te nemen voor dit e-book. Geniet ervan en doe er iets mee in je dagelijkse leven, het zal je zeker helpen! Liefs, Joyce van de Pas

van de pas


“January brings the snow, makes our feet and fingers glow.� Sara Coleridge

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31


JANUARI Ga dit jaar echt voor je doel. Wat wil je bereiken?

Herken je dit? Dit jaar ga ik echt meer tijd nemen voor de kinderen, om er vervolgens achter te komen, dat je nog minder tijd en aandacht geeft dan daarvoor. Hier word je niet vrolijk van. Dit kan ook anders, maar daar dien je wel wat voor te doen. Pak jezelf bij je lurven en volg een cursus timemanagement voor drukke moeders, zodat het niet alleen bij denken blijft, maar je ook daadwerkelijk je doel bereikt.

Stop met smoesjes als geen tijd, dat werkt toch niet. Smoesjes werken niet, in actie komen wel. Je kinderen zijn toch nummer 1? Wat houdt je tegen?

Gewoon doen!

Een nieuw jaar, een fris begin Uit onderzoek is gebleken dat vier op de vijf Nederlanders het jaar beginnen met ĂŠĂŠn of meer goede voornemens. Zuiniger leven staat al een aantal jaar in de top 5 van goede voornemens en zal daar naar verwachting ook nog wel blijven staan. Is zuiniger leven ook jouw goede voornemen? Start dan om te beginnen eens met het maken van een inkomsten en uitgavenoverzicht. Vergeet daarbij niet de bedragen mee te nemen die jaarlijks of per kwartaal van je rekening afgehaald worden. Pas als je dit overzicht hebt, kun je een plan van aanpak maken.

Maak het zuiniger leven een voornemen van het hele gezin, dan houden jullie het beter vol en kunnen de resultaten nog wel eens beter zijn dan je van te voren had durven dromen!


JANUARI

Voorkom een droge schrale huid in de winter

Met vrieskou, gure oostenwind en sneeuw schreeuwt je huid om extra verzorging, maar vooral om bescherming. Schrale wangen, rode neuzen en gebarsten lippen willen we natuurlijk voorkomen. Daarom wat tips voor het hele gezin!

Hoe bescherm je je huid nu het beste tegen streng winterweer? Ambitieus in de liefde ? In je werk ?

2) Bescherm je huid met een speciale anti-koude crème. Bijv. Payot Cold Cream Deze breng je gewoon aan over je dagcrème en vormt een soort anti-koude schild. Ideaal voor het hele gezin, perfect voor de wintersport!

Je bent een liefdevolle moeder en……… ...single!!

3) Smeer je handen regelmatig in met handcrème en draag als je naar buiten gaat altijd handschoenen, zo voorkom je (extreem) droge handen en kloofjes. 4) Ook je lippen hebben een extra beschermend vetlaagje nodig, want je lippen bevatten nauwelijks talgklieren. Tel daar warmte en kou bij op en er blijft weinig vocht over, waardoor je lippen schraal worden en zelfs kunnen barsten. Kies een lippenbalsem op basis van shea butter, cacaoboter of glycerine.

Ben jij dit…….. ? Dan kan het soms best ingewikkeld worden.

KIJK BIJ FEBRUARI

1) Gebruik een dag/nachtcrème die wat vetter is. Door temperatuurswisseling verdampt er veel vocht uit je huid, waardoor je huid gevoeliger wordt voor schrale plekjes, rode vlekken en droogtelijntjes.


JANUARI Januari is een mooie maand om te beginnen aan je persoonlijke ontwikkeling. We hebben allemaal dromen, plannen en doelen. We denken na over wat we willen doen en bereiken. Maar soms is de weg naar het einddoel niet altijd eenvoudig en rechtlijnig. Om ons einddoel te bereiken moeten we allerlei verschillende tussenstadia bereiken. Als de weg naar ons doel te complex wordt, verliezen we soms het overzicht en de motivatie. Wanneer je je aan de stappen in dit ebook houdt is het eenvoudiger om je doelen te bereiken en te genieten van de weg er naar toe. ‘Als je doet wat je altijd hebt gedaan zul je krijgen wat je altijd hebt gekregen en zul je blijven wie jij altijd bent geweest’

Stap 1 Wie ben jij op dit moment? De eerste stap op weg naar jouw levensdoel gaat over bewustwording en weten wie je bent. Wat zijn jouw kwaliteiten en talenten? Wat gaat je goed af? Welke kleine hints krijg je van anderen, maar ook van jezelf? Ben jij introvert of extravert? Hou je van leiding geven of juist van taken uitvoeren? Kortom, maak een profiel van jezelf met daarin jouw sterke en zwakke punten. Waar geloof je in? Welke waarden zijn voor jou belangrijk?

In bepaalde situaties nemen sommige mensen geen verantwoordelijkheid voor hun aandeel in de ontstane situatie en vertonen dan slachtoffergedrag waarmee zij zich afhankelijk maken van hun omgeving. Iemand met slachtoffergedrag richt zich op het verleden en geeft de schuld aan de ander. Zij beklaagt zichzelf maar komt niet tot actie.

Pak jezelf liefdevol op en bekijk van een afstand welk effect jouw gedrag op jezelf en je omgeving heeft. Neem de regie weer en ook jouw eigen verantwoordelijkheid om de gelijkwaardige relatie in stand te houden. Iemand die verantwoordelijkheid neemt, reflecteert en richt zich op de toekomst en op datgene waar zij voor staat.

Zij heeft de regie niet meer in handen en wordt afhankelijk. Verkeer jij in zo’n situatie?

Wat drijft jou?

Verantwoordelijkheid nemen


“In the best of all possible worlds,

February 14 is a pleasant

and sentimental opportunity to lavish your partner with attention or move your relationship to the next level.� Pepper Schwartz

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29


Waarom zou je alles zelf willen hebben als je het ook kunt delen met iemand anders? Samen hebben jullie veel meer dan dat je alleen zou kunnen krijgen. Er ontstaan de laatste tijd steeds meer lokale en landelijke initiatieven om spullen te delen met elkaar. Want waarom zou je een boor (die je nauwelijks gebruikt) zelf moeten kopen terwijl de buurman er één heeft liggen? En waarom een auto kopen als je er een kan delen met een aantal mensen die er ook nauwelijks gebruik van maken? Deze manier van consumeren is niet alleen een stuk vriendelijker voor je budget, je bespaart ook ruimte in huis en het is goed voor het milieu.

Elk jaar is het weer hetzelfde. Je hebt het al druk en dan komt er ook nog die belastingaangifte bij. Ga goed voorbereid te werk en breng deze maand je administratie helemaal op orde. Zorg dat elk briefje een vaste plek krijgt. Begin met opbergen op onderwerp in plaats van op alfabet. Werk met een eenvoudig overzichtelijk systeem, dat makkelijk overdraagbaar is naar je partner. Wees consequent en hou je administratie bij en hou je aan het systeem. Niets is zo vermoeiend dan telkens een nieuw systeem bedenken.

Getverderrie, de belasting aangifte staat weer Wil je tijd en geld besparen? Volg de online video cursus: Snel overzicht in je administratie voor de deur. en financiën.

Wie zijn deze moderne vrouwen en hoe krijgen ze het voor elkaar om in meerdere opzichten te presteren en nog steeds op een liefde volle manier aanwezig te zijn voor het kroost.

KIJK BIJ MAART

FEBRUARI

Delen is het nieuwe bezitten.


FEBRUARI

Stap 2 Je doel bepalen. Wat zijn je doelen voor dit jaar? Wat vind jij belangrijk? Wat wil je in werk en gezin realiseren op termijn?

Mijn doelen voor dit jaar zijn‌ Werk: Gezin: Maatschappelijk:

Schrijf hiernaast je doelen op en verdeel ze in de gebieden.

Maak het concreet en realiseerbaar


Hoe krijg je make-up op een droge huid?

FEBRUARI

Met dit weer is het een hele kunst om je make-up er netjes op te krijgen en het ook netjes te houden. Vooral rond je neus en op je wangen zal je merken dat je huid wat droger en schraler is door dit winterse weer. Ook die ‘gezonde appelwangen’ wil je natuurlijk goed verzorgen en een beetje in toom houden, daarom wat tips hoe je dit het beste kunt aanpakken. Verzorging en reiniging is de basis, gebruik milde en voedende producten. Kijk vooral eens verder dan de producten bij de drogist. Het kost iets meer, maar je zult merken dat je huid echt beter wordt. Make-up tips voor de droge huid? 1. Begin met een primer, hiermee egaliseer je je huid. Oneffenheden, rode vlekjes en fijne lijntjes worden direct minder zichtbaar. 2. Heb je van die 'gezonde Hollandse blosjes' en wil je die camoufleren, doe dat dan met een beetje groene concealer. Deze breng je kloppend aan op de rode plekken. 3. Breng je foundation ook kloppend aan, zodat velletjes niet nog meer zichtbaar worden. 4. Een licht glanzende blush op je jukbeenderen geeft je huid een frisse touch. 5. Oogmake-up en lippenstift kun je gewoon op je gebruikelijke manier aanbrengen.

Verzorgen versus verzuipen Veel werkende vrouwen voelen zich verantwoordelijk om al hun werk goed te doen. Daarbij zijn ze zo aardig om anderen te helpen of te verzorgen waar ze kunnen. Ben jij ook zo iemand? Als er op je werk gemeld wordt dat deze of die activiteit nog gedaan moet worden en jij bent het ermee eens dat dit ook werkelijk gebeuren moet steek jij dan ook extra je handen uit je mouwen? Prima! Zonder hulpvaardige mensen kan onze maatschappij niet bestaan. Maar wordt het je ook wel eens teveel? Komt je leidinggevende altijd het eerst naar jou toe als hij iets extra’s gedaan moet hebben? Neem het hem/haar dan niet kwalijk. Het is heel menselijk om als je iets gedaan wilt krijgen, je terecht komt bij mensen van wie je verwacht dat ze het kunnen en willen. Het is aan jòu om daar een halt aan te roepen als je al voldoende of teveel op je bordje hebt. Voorkom dat je gaat verzuipen. Het volgende hulpmiddeltje kan je daar bij helpen. Analyseer de volgende zin: MOET IK DIT NU doen. Moet: behoort het tot mijn taak, ben ik het verplicht Ik: of kan ook iemand anders dat net zo goed doen Dit: deze werkzaamheden, of een deel hiervan Nu: of over een paar dagen of de volgende week Als je verschillende malen ontkennend kunt zijn, kun je de kelk aan je voorbij laten gaan. Als je alles moet bevestigen kun je wellicht onderhandelen of een gedeelte van jouw reguliere werk door een ander gedaan kan worden.

Realiseer je: als jij verzuipt, heeft de organisatie er een groter probleem bij


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

“It was one of those

March days when the

sun shines hot and the wind blows cold: when it is summer in the light, and winter in the shade.� Charles Dickens


‘The most beautiful thing about a person isn’t looks, but the heart and personality.’

Stap 3 Je blokkades her-formuleren Wat is het geheim van succesvolle mensen? Een van de geheimen is dat ze elke dag bezig zijn met hun doelen. Ze blijven zich focussen op hun doelen en hebben eigen credo’s om hun doelen te blijven herhalen voor zichzelf. Zonder doel geen richting (richting + actie = succes). Schrijf al jouw gedachten op wanneer je denkt aan jouw doelen. Wat houdt je tegen en welke associaties krijg je bij je doelen? Negatieve gedachten zijn overtuigingen die jou in de weg staan om je doelen te bereiken. Buig ze om, herschrijf ze in positieve zin. Bijvoorbeeld: Het is een druk leven als werkende moeder dat wordt dan: Het gaat mij lukken werk en gezin te combineren. Je mag ook credo’s of uitspraken kiezen van mensen die jouw inspireren. Mijn persoonlijke credo’s zijn:

“Wees jezelf en leef iedere dag met volle overtuiging en inzet” “Ik ben ik, de anderen waren al bezet” “As it net kin sa't it moat dan moat it mar sa’t kin” “dit wordt mijn ……dag”

MAART

Iedere dag bedenk ik ’s ochtends voor de spiegel wat voor dag het wordt, een geluksdag/knoopdoorhakdag/doedag/liefdesdag/etc… en focus me daar vervolgens op.


Minder is meer Heb je overvolle keukenkastjes? Gebruik één voorwerp voor meerdere doeleinden. Koop voorwerpen voor meerdere doeleinden, zoals één rij schaaltjes voor soep, pudding, chips, nootjes, enz. Gebruik platte borden ook als ontbijtbord. Gebruik stevige kunststof bakken als boodschappenmand en als wasmand.

Minder spullen = meer ruimte en rust

Fris het voorjaar in Ga deze maand alvast eens lekker door je oude spullen en laat je kinderen hetzelfde doen met hun speelgoed. Zoek gezamenlijk een goed doel uit of ga bijvoorbeeld naar de kringloopwinkel om je spullen aan te doneren. Laat de kids hun spulletjes verkopen op de vrijmarkt en zoek daar een goed doel voor uit om de opbrengsten aan te geven. Zo maak je je kinderen bewust dat iets goed doen voor anderen ook erg leuk kan zijn!

MAART

Wat naar je toekomt komt je toe!


KIJK VERDER IN APRIL

Van vrouwen wordt in deze tijd toch wel verwacht zichzelf financieel te kunnen bedruipen, ambitieus te zijn, geen 9:00 tot 17:00 mentaliteit te hebben, een goed figuur te hebben en vergeet niet, goed gekleed te gaan. ( Waar is de tijd voor de sportschool, een dagje shoppen of een sauna bezoekje gebleven????).

MAART


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

“Long stormy spring-time, wet contentious

April,

winter chilling the lap of very May; but at length the season of summer does come.� Thomas Carlyle


Voorbereiding op het voorjaarszonnetje Een goede voorbereiding is het halve werk, dit geldt ook voor je huid. Oké, april doet wat ie wil, maar de kans dat het zonnetje toch wat vaker haar gezicht laat zien, is toch aanzienlijk. Een stappenplan om jezelf lenteklaar te maken:

APRIL

* In de winter ben je vaak wat makkelijker met die haargroei, maar als het lentezonnetje haar gezicht laat zien, zullen die benen toch bloot moeten. Harsen is een goede optie om langer van die vervelende haartjes af te zijn. Hou je het liever bij scheren of ontharingscrème, ook geen probleem natuurlijk, je moet alleen wat vaker aan de bak. * Totale bodyscrub, dit kun je doen met een heerlijke scrubwant of een fijne body scrub op een puff of washand. Doe dit om de dag en weg zijn je dode huidcellen! * Na het scrubben kan je huid wat droog en trekkerig aanvoelen, tijd dus om jezelf van top tot teen te verwennen met een volle hydraterende bodymilk. * Heb je wat last van cellulitis, dan kun je op je probleemzones beter een speciale verstevigende gelcrème aanbrengen en deze met stevige ronddraaiende bewegingen inmasseren van je knieën naar boven toe. * Ook de stiefkindjes, oftewel de voetjes, kunnen wel een oppepper gebruiken. Je kunt hiervoor een bezoekje brengen aan de pedicure, maar als je niet al te moeilijke voeten hebt, kom je met een nagelknipper en voetenvijl een heel eind. Lekker inmasseren met een goede verzorgende voetcrème. En als kers op de taart nog een vrolijk nagellakje erop en je voetjes zijn slipperklaar.

Maak het niet te groot en maak het realiseerbaar

Stap 4 Vier je stappen die je al hebt bereikt. Maak het niet te groot. Je kunt beter 3 keer per week 20 minuten hardlopen dan 1 keer per week 1 uur. Ga voor duurzaamheid en het doorbreken van je patronen. Dit heb je jarenlang opgebouwd, dus heeft het tijd nodig om te veranderen. Vergeet niet te genieten van het proces. Het helpt wanneer je je doelen per dag klein maakt, zodat ze ook slagen. Beter kleine veranderingen die je kunt volhouden en die slagen, dan grote doelen die niet realiseerbaar zijn! Iedere stap is een stap dichter bij je doel.


Heerlijk het is weer lente. Ramen open, frisse lucht erin en met de bezem door het huis. Eens even flink puin ruimen na de winter. Loop alle kasten na en deel ze zo nodig opnieuw in. Plaats de spullen die bij elkaar horen bij elkaar. Bewaar alleen wat je ook werkelijk gebruikt. Maak er een wedstrijdje van met je kinderen. Wie binnen tien minuten het meeste verzamelt heeft om weg te doen, krijgt een verrassing.

APRIL

Wat je niet meer hebt, hoef je nooit meer op te ruimen en te onderhouden. Opruimen kun je leren:

Ga vrolijk met de bezem door het huis Er op uit met de kinderen

Eind april begint voor iedereen de meivakantie weer. Ben je vrij met de kinderen en wil je leuke uitstapjes maken? Denk dan niet gelijk aan dure pretparken en musea. Pak een tas met lekkers in en ga picknicken in het park, maak een fietstocht door de omgeving of ga eens langs de speeltuintjes een wijk verderop, die kennen de kinderen vaak nog niet. Is het slecht weer? Doe de gordijnen dicht, maak een bak popcorn en je huiskamer is ineens een bioscoop! Of verander je huiskamer in een kampeerterrein en laat ze slapen in een tentje, alvast een fijne vakantie! Ps: deze tips zijn natuurlijk voor iedere vakantie te gebruiken.


Bedenk dan ook op welke manier ze waardevol voor je kunnen blijven zodat je ze niet helemaal hoeft te missen.

I E

Misschien betekent het dat je sommige dierbare vrienden, vriendinnen of familieleden minder zult gaan zien.

start

M

Vier dit feit. Bedenk wat je wilt veranderen en op welke wijze je dat gaat doen.

“your present circumstances don't determine where you can go, they merely determine where you “

IN

Christenen vieren in deze tijd, met Pasen, de wederopstanding van Christus. Boeddhisten geloven in reïncarnaties. Wat deze zaken gemeen hebben is: er is leven na de dood. Je kunt (na de wintertijd, de tijd van bezinning) weer een nieuwe start maken.

APRIL K

Moeder Natuur laat het nieuwe groen en de voorjaarsbloemen weer zien. De mensen worden er blij van, snakken naar de zon en al het moois dat ons weer in het verschiet ligt.

K IJ

De wederopstanding

Ook de aandacht voor de kids mag niet verslappen! En ben je dan ook nog single………. ?


"The world's favorite season is the spring. All things seem possible in May." Edwin Way Teale

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31


MEI Hoe belangrijk is zonnebrandcrème? We weten allemaal dat je huidkanker kunt krijgen van de zon, maar toch doen we zodra de eerste zonnestralen zich laten zien weinig tot geen bescherming op onze huid. Een veelgehoord excuus: 'ja maar ik wil zo gauw mogelijk bruin worden'. Heel begrijpelijk, een tintje ziet er vaak wat gezonder uit dan dat grauwe witte winterkleurtje, maar realiseer je wel dat de uv-straling diep in je huid behoorlijke schade kan aanrichten. Dit is zo op het eerste gezicht niet zichtbaar, tenzij je ook roze-rood verbrand bent. De schade dieper in je huid is enorm en pas vele jaren later zichtbaar.

Voorkomen is beter dan genezen Het is dus noodzakelijk je huid ALTIJD (zomer en winter!) te beschermen met een zonnebrandcrème. Het makkelijkste is natuurlijk als je dagcrème al een beschermende factor bevat, maar vergeet ook niet tussendoor bij te smeren. Wist je trouwens dat de meeste rimpels en pigmentvlekken veroorzaakt worden door de zon? Nog een goede reden om goed te smeren toch?! Ca. 20% van de huidveroudering is genetisch, en de overige 80% wordt dus veroorzaakt door omgevingsfactoren en leefgewoontes. Kortom je kunt er zelf een hoop aan doen om rimpels en fijne lijntjes zo lang mogelijk uit te stellen.

Ook nog positieve dingen over het zonnetje We worden er allemaal blij van en de zon is ook zeker nuttig voor onze dagelijkse vitamine D-aanmaak. In mijn vakblad las ik een stukje van een dermatoloog die schreef dat een tekort aan vitamine D de grootste oorzaak is van een depressie, dus lekker naar buiten met zijn allen en zeker genieten van het zonnetje, maar doe het verstandig!


Stap 5 Laat je brein voor je werken Spreek je doelen hardop uit! Laat het brein voor je werken. Wanneer je je overtuiging hardop uitspreekt gaat je brein zich daar op focussen. Voorbeelden:

MEI

Ik geloof dat ik het kan; Vandaag wordt een succesvolle dag; Ik ben krachtig en vitaal. Succesvolle mensen zijn overtuigd van hun kunnen. Wees dus overtuigd van jouw eigen succes en leef ernaar. Sta ’s ochtends op en spreek je zelf toe in de spiegel.

Focus je op het plezier

“Er is een reusachtig verschil tussen veel geld verdienen en rijk zijn.” Marlène Dietrich


Druk, druk, druk Wat hebben we het druk met z’n allen. Werken, ons gezin, het huishouden. Zie alle ballen maar eens in de lucht te houden. Begin elke dag met het maken van een overzicht. Ga er een kwartier voor zitten met een lekker kopje koffie of thee en overdenk je dag en week. Schrijf je dag uit en koppel acties aan elkaar. Kinderen ophalen van school betekent meteen even naar de bibliotheek en de te kleine kleren afgeven bij een kennis. Boodschappen doen is ook echt alle boodschappen in één keer doen. Dus ook meteen naar de Boerenbond, de schilder en de Blokker. Verzamel meteen alle spullen die je later op deze dag nodig hebt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Vind je het moeilijk om dit zelf te bedenken... dan is een online cursus time management voor drukke moeders wellicht iets voor jou!

MEI

Welke kwaliteiten van je moeder bewonder jij? Wat kun je hieruit leren over wat in jezelf in potentie aanwezig is? Welke kwaliteit van je moeder zou je zelf meer willen ontwikkelen of gebruiken in je werk? Hollen of stilstaan In mijn praktijk kom ik vaak mensen tegen die alleen maar aan het hollen zijn. Ze moeten zoveel. Geen tijd voor voorbereiding (van een vergadering bijvoorbeeld) en helemaal geen tijd voor een reflectie. Doodmoe worden ze ervan. En is de organisatie met zulke harde hollers geholpen? Ik geloof er niets van! Maar de persoon in kwestie is er het allerminst mee geholpen. Werk slimmer en niet harder. Als je je goed voorbereidt voor een gesprek, een vergadering of een ander soort werk dan weet je wat je in dat gesprek of die vergadering wilt bereiken. Je hebt een doel, je gaat ervoor. Na dat gesprek of die vergadering weet je of je je doel hebt gehaald, of je het hoogst haalbare hebt gehaald of dat je een leermoment hebt (hoe kan ik dit de volgende keer beter doen). Je kunt dus met iedere uitkomst tevreden zijn. En een tevreden mens is een gelukkig mens.

Zie je het al voor je, een maatschappij met zoveel gelukkige mensen?


Day!

K

IJ

K

IN

JU N

I

MEI

happy happy happy mothers

Wanneer ga je dan op zoek naar een nieuwe partner? En heb je een leuke op het oog... waar haal je de tijd vandaan om ook nog eens te gaan daten??


“And what is so rare as a day in

June?

Then, if ever, come perfect days.” James Russell Lowell

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Liefde voor jezelf is niet hetzelfde als egoïstisch zijn Als je echt van jezelf houdt, besef je wat jòu pijn doet en wat jòu blij maakt. Zorg goed voor jezelf om overeind te blijven. En als je voldoende voor jezelf hebt gezorgd (=eigenliefde) kun je gemakkelijk liefde weggeven. Dan is er voldoende balans om weg te geven.

liefde Door eigenliefde wordt iemand spiritueel bewust. Want dan besef je ook hoe je de ander blij kunt maken of pijn kunt doen. De keuze om iemand blij te maken KAN jezelf gelukkig maken. Als het tenminste jouw keuze is om het te doen. Als je het met je hart doet en er geen dankbaarheid voor terug verwacht. Want als je dat onbewust toch verwacht (“het is toch normaal dat hij me bedankt, een verjaardagskaart stuurt , eens een cadeautje geeft enz. want ik doe zoveel voor hem”) dan kun je teleurgesteld worden en ….weg is het geluksgevoel.

Van ruilen komt… genieten! Ben je er nog niet uit wat je in de zomervakantie wil gaan doen? Heb je een beperkt budget maar wil je er met je gezin toch even tussenuit? Denk dan eens aan woningruil! Via diverse sites (bijvoorbeeld www.huizenruil.com kun je met gezinnen uit verre bestemmingen van woning ruilen, maar ook in Nederland zelf is er volop keus. Vind je het een eng idee om een vreemde in je huis te laten? Vraag dan eens rond in je eigen kennissenkring. Wellicht kennen zij iemand die er voor open staat of willen ze zelf wel een weekje met jullie ruilen!

balans

Iets te mogen doen voor de ander en iets te mogen ontvangen van de ander zijn prettige dingen in het leven. En juist het ontvangen blijkt voor veel mensen heel moeilijk. Maar als je nooit iets van een ander wilt ontvangen, als je de ander nooit iets vraagt is er geen balans en wordt de andere persoon als het ware afhankelijk van jou. En dan doe je jezelf, maar ook de ander tekort en wordt er een ongelijkwaardige relatie gecreëerd.

Liefde is wederkerigheid van geven en ontvangen.

JUNI

Balans in geven en nemen


Heerlijk bijna vakantie, nog even doorbijten Ineens is het overal afscheid nemen, bedanken voor de inzet en aandacht en voor je het weet ren jij weer van hot naar her. Mam, heb je er al aan gedacht dat juffrouw Jeanne morgen afscheid neemt? In de mailbox tref je de vraag: ‘Wil je met je zoon of dochter een A-4tje vullen met een leuke foto en een knutselwerkje?’ En elk jaar overvalt het ons weer. Dat moet dan even ergens tussendoor. Ga begin juni met je kinderen een middagje knutselen en maak werkjes voor juffrouwen, meesters, overblijfouders, clubs en verenigingen. Hou het simpel. Het gaat om de intentie. Wil je kind niet knutselen, maar wel een mooie kaart schrijven. Ook goed. Of koop een mooi, leeg boekje van waar je een mooie tekst in schrijft. Het bederft niet en kan al weken van tevoren klaar liggen.

You know who is beautiful? Read the first word again!’

Lekker relaxed

JUNI

Veel mensen doen werk dat ze op zich best leuk vinden. Maar vaak zijn ze van de ene in de andere functie gerold zonder écht diep zelfonderzoek te doen naar hun wensen en kwaliteiten. Je kunt dan het gevoel hebben dat je werk je overkomen is. Op een dag vraag je je af of “dit het nu is” en hoe je de rest van je werkende leven verder wilt. Kies voor jouw werkplezier. Tijd om de regie over je loopbaan te nemen!


Stap 6 Je bent niet je gedrag, je doet je gedrag….. Maak een lijst van alle dingen die je tot nu toe hebt gedaan. Ga je focussen op wat is gelukt en wat je weinig energie kostte. Ga daar meer van doen. Laat het andere (je ballast) los. Wees niet bang voor keuzes die je gaat maken. Accepteer jezelf zoals je bent. De ene keer zal het beter gaan dan de andere keer. Oordeel niet te hard over jezelf. Gun jezelf de tijd om te groeien en te bloeien. Weet: wie je bent staat los van wat je doet. Je kon ook niet gelijk lopen, weet je nog…. Verandering gaat met vallen en opstaan en onderweg goede voeding krijgen. Een boom kan ook niet groeien zonder voeding. Voed jezelf goed.

Trouwens dat daten ben je verleerd…….

Deze tijd is voorbij……. KIJK BIJ JULI

Hoe ga je dat dan aanpakken?

JUNI

Vroeger ging je gewoon met je vriendinnen uit en kwam hij vanzelf op je pad.

Goede voeding voor je brein is: water, bosbessen & groene smoothies. En daarnaast slapen, sporten en lachen.


"The serene philosophy of the pink rose is steadying. Its fragrant, delicate petals open fully and are ready to fall, without regret or disillusion, after only a day in the sun. It is so every summer. One can almost hear their pink, fragrant murmur as they settle down upon the grass: 'Summer, summer, it will always be summer.� Rachel Peden

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31


Stap 7 Actieve opdracht in je vakantie: Een ‘stop pleasing lijst’

JULI

Juist in vakantie tijd kun je even evalueren op afstand in je strandstoel. Schrijf alle energiegevers en energienemers op een papier. Focus je op energiegevers. Maak een lijst met alle mensen die in je leven zijn. Selecteer de mensen die er echt toe doen. Selecteer daarbij ook de mensen aan wie je echt wat hebt en die kritiek mogen geven op jou. Maak vervolgens een lijst van mensen waar je minder energie in wilt steken. Ga je voortaan focussen op energiegevers en inspirerende mensen in je leven en laat niks je van jouw doelen afhouden.

Genieten hoeft niets te kosten Ga lekker met vriendinnen in de tuin zitten in plaats van op een duur terrasje. Het gezelschap is wat het de moeite waard maakt, niet de dure drankjes.


jULI Is vakantietijd relaxtijd of stresstijd? Meestal beide.

Zo hoeft de rest van het gezin niet meer drie kwartier op jou te wachten en kun je relaxed vertrekken.

Hoe sta je in het leven en wat wil je met een man graag delen? Het is verstandig eerst eens op een realistische manier naar jezelf te kijken.

KIJK BIJ AUGUSTUS

Bereid je goed voor en vraag hulp. Hulp om de laatste dingen nog uit te voeren en te controleren. De laatste was ophangen. De vuilnisemmers legen. Nog een keer het huis dweilen.

Genieten mag!


JULI

Ik ga op vakantie en neem mee‌. Zonnebrandcrème!

Matige blootstelling Sterke blootstelling

Extreme blootstelling

Melkwitte huid, sproeten,

Hoge bescherming

Hoge bescherming

Hoge bescherming

rood haar

SPF 30/50

SPF 30/50

SPF 50

Lichte huid, evt. sproeten,

Matige bescherming SPF 15 /20 / 25

Hoge bescherming

Hoge bescherming

SPF 30/50

SPF 30/50

Matige bescherming SPF 15 /20 / 25

Hoge bescherming

Blond haar Huid die makkelijk bruint, donkerblond/bruin haar

Lage bescherming SPF 6/10 /15

Donkere huid,

Lage bescherming

bruin / zwart haar

SPF 6/10 /15

SPF 30/50 Lage bescherming SPF 6/10/15

Matige bescherming SPF 15 /20 / 25

QUOTE# Schuldgevoel is een slechte leider!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

“August, the summer's last messenger of misery, is a hollow actor.� Henry Rollins


AUGUSTUS

Eet en drink je huid mooi en gezond Na zo’n vakantie ben je vaak toch wel wat aangekomen en heb je daar niet al te gezond gegeten. Helaas is dit regelmatig terug te zien aan je huid. Dat je gezond moet eten, dat weet je waarschijnlijk wel, maar wist je ook dat je met gezonde voeding letterlijk je huid mooi kunt eten? Uiteraard mag je je te buiten gaan aan groenten en (gedroogd) fruit, de vitaminen en mineralen zijn belangrijke bouwstoffen voor je lichaam en dus ook voor je huid, de vezels stimuleren je spijsvertering. Daarnaast gaat je energiepeil flink omhoog. Begin je dag eens met een smoothie van verschillende soorten fruit en groenten, zo krijg je gelijk een vitamineshot, waar geen dubbele espresso tegenop kan! Vul je voeding aan met volwaardige eiwitten uit mager (liefst biologisch) vlees, kip en vis, eieren, magere yoghurt en kwark. Gezonde vetten zijn ook geen overbodige luxe, deze haal je uit vette vis (bijv. makreel), olijfolie en neem tussendoor eens een handje ongebrande, ongezouten noten (o.a. amandelen, walnoten, paranoten). Allemaal vol goede vetzuren en vitamine E en zeer belangrijk voor een gezonde, mooie en stralende huid. Kruiden hebben een geneeskrachtige uitwerking op je lichaam, er is zelfs bewezen dat ze ontstekingen tegengaan, dus varieer ook hier eens mee. Vermijd suiker en snelle koolhydraten, ook te veel zout is een ‘no-go’ voor een mooie huid. Deze stoffen tasten de collagene en elastine vezels van je huid aan, die worden stugger, waardoor je huid zijn stevigheid en elasticiteit verliest. Huidveroudering is het gevolg!

Hoe ga je een nieuw persoon inpassen in je al te drukke bestaan? Vanaf september zie je de tips!!


AUGUSTUS

Mam‌mag ik zakgeld? Vanaf ongeveer zes jaar is je kind oud genoeg voor zakgeld. Bespreek vooraf met je partner hoeveel je jullie kind geeft en wat ze er voor moeten doen. Mag al het zakgeld uitgegeven worden en waaraan dan? Of willen jullie dat er ook gespaard wordt? Moet je kind er bepaalde klusjes voor doen? Geef het zakgeld bij voorkeur op een vaste dag zodat je kind weet waar het aan toe is. Leg ook duidelijk uit wat de bedoeling is en begeleid je kind hier in. Op internet zijn leuke zakgeldcontracten te vinden waarop jullie de afspraken samen vast kunnen leggen.

Strength lies in differences, not in similarities (s. covey)


AUGUSTUS

Leren van je ergernissen en/of irritaties

Leren van je ergernissen en/of irritaties

Iedereen windt zich regelmatig op over gedragingen van anderen. Je kunt je er ontzettend aan ergeren. Telkens weer. Het vergalt op dat moment je leven. Anderen om je heen hebben er veelal minder moeite mee. Het leuke is dat Daniël Ofman in zijn theorie van de kernkwadrant heeft bedacht dat juist deze ergernissen, waar jij allergisch voor bent, een overdaad zijn van hetgeen jij te leren hebt om jouw kwaliteit niet tot jouw valkuil te laten verworden. Zo kan ik zelf echt een hekel hebben aan passieve mensen. Zij die nooit eens een extra taak op zich nemen, zij die altijd maar afwachten tot anderen……

Geduld!

Wat ik van deze mensen kan leren?

Geduld! Geduld! Geduld!

Want geduld, samen met mijn eigenschap daadkracht, zorgt er voor dat ik niet in mijn eentje voor de muziek uitloop. Dat ik anderen met me meekrijg. En dat is heel prettig.


Vlekken? Heb je op je tafel, buro of een ander glad oppervlak vlekken van een watervaste viltstift? Ga dan over de vlek met een whiteboard stift. Daarna kun je het zo afvegen. Planten verzorgen? Melk is niet alleen goed voor mensen, ook planten lusten zo nu en dan best een slokje. Hun bladeren worden er steviger van en als u de bladeren met wat melk afneemt gaan ze bovendien prachtig glanzen. Schone nagels? Van te voren onder uw nagels en langs de nagelriemen flink wat groene zeep drukken, na het tuinieren weer schone nagels. Badkamer reinigen? Gele vlekken in het bad of douche kunt u verwijderen door er 30 minuten lang een papje van 100 g keukenzout en 1 dl azijn op te laten inwerken. Het geel komt er daarna zonder problemen af. Bedplassen? Als je kind in bed heeft geplast moet je baby/talk poeder op de plek strooien. Even laten inweken en dan als het droog is met de stofzuiger er over. Zo sla je 2 vliegen in een klap; en de plek is droog zonder kringen en het ruikt niet vies!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

“By all these lovely tokens September days are here, With summer's best of weather And autumn's best of cheer.� Helen Hunt Jackson


Twijfel? Maak een keuze, maar doe verder nog niets en luister naar je gevoel. Dit zal reageren. Voel je je niet goed of blijf je denken dat de andere keuze beter is, kies dan toch voor het andere. Laat het gevoel opnieuw zijn werk doen. Voelt het goed?

Doen!!

Stap 9 Bij Twijfel?

voelen! voelen! voelen!

SEPTEMBER


Vrouwen en geld, een goede combinatie? Vrouwen gaan beter met geld om dan met mannen. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek onder 9000 mannen en vrouwen uit twaalf landen, waaronder Nederland. Zo’n 60 % van de vrouwen die meededen aan dit onderzoek zien zichzelf als financieel onafhankelijk. Dat wil zeggen dat ze kunnen rondkomen zonder het inkomen van hun partner en geen schulden hebben. Hoe zit dat bij jou? Ben jij financieel onafhankelijk? Wie regelt de geldzaken bij jullie thuis? Zorg dat je beiden betrokken bent bij de financiën thuis. Twee weten meer dan één en mocht er onverhoopt iets gebeuren met je partner dan kun jij het overnemen (en andersom natuurlijk).

Gaat bij jou ook alle aandacht naar de kinderen (en het geld)? Nu ben jij aan de beurt. Goed voor jezelf zorgen heeft ook invloed op je kinderen. Vergroot je horizon. Volg een cursus. Regel een vriendinnendag.

Ontwikkel jezelf en maak je leven leuker Wat ga jij voor jezelf doen?

SEPTEMBER


Tien Tips voor een perfecte date volgen! En de eerste hoort daar niet bij... Ben je geen single, maar zit je in een relatie, ben je getrouwd of woon je samen? Ga eens op date met je partner. Spreek af bij een sfeervol en intiem plekje en neem de tijd voor elkaar.

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te willen worden!

Je zult zien dat een romantisch avondje met elkaar wonderen doet.

Meer Tips in oktober!

SEPTEMBER


“October is the fallen leaf, but it is also a wider horizon more clearly seen. It is the distant hills once more in sight, and the enduring constellations above them once again.� Hal Borland

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31


Jong geleerd..

OKTOBER

Een goede financiële opvoeding lijkt in deze tijd belangrijker dan ooit. De cijfers liegen er helaas niet om; 20% van de kinderen tussen de 10 en 12 jaar heeft al schulden, staat rood of leent geld bij zijn ouders of vriendjes. 58% van de kinderen tussen de 6 en 16 jaar komt wel eens geld tekort. Op 8 jarige leeftijd vertoont 10% van de kinderen al financieel wangedrag en dit percentage loopt op naar 20% op de middelbare school. (bron: financieel bij de hand) We kunnen hieruit niet anders dan concluderen dat het zin heeft om je kind financieel op te voeden, maar waar begin je? En hoe doe je het goed?

Praten is een goed begin. Voor veel gezinnen is geld een beladen onderwerp en praten over geld doen we niet graag. Indien er schulden in het spel zijn is er heel wat moed voor nodig om een geldgesprek te voeren. Maar ook al probeer je je geldzaken voor je kinderen te verbergen, ze weten toch vaak meer dan je denkt. Maar financiële opvoeding is meer dan praten alleen. Je moet je kind ook bij de hand nemen en leren met geld om te gaan. Dit kan al op jonge leeftijd door middel van zakgeld. Spreek met je kinderen af wat ze van hun zakgeld moeten (of mogen) kopen en laat ze zich ook aan de afspraken houden. Op deze manier komen ze er snel genoeg achter dat je moet sparen voor speelgoed op computerspelletjes en dat het ze niet zomaar aan komt waaien. Later kun je dit systeem uitbreiden met kleedgeld. Maak ook hier weer duidelijke afspraken met je kind en laat ze een kasboekje bijhouden waarin ze hun aankopen verantwoorden. Bespreek dit overzichtje en stuur bij waar nodig. Een goed begin is het halve werk, hou geld dus bespreekbaar en speel zelf ook open kaart. Geld komt niet zomaar “uit de muur”, daar moeten we wel wat voor doen!

Maak het niet te groot en maak het realiseerbaar


Tips voor de perfecte date!!

OKTOBER

Laat ex-vriend en ex-man thuis - Praat de eerste paar dates liever niet over exen. Wanneer een man je nog niet zo goed kent wekken exen meestal twee gedachten op die beiden niet goed voor je uitpakken. De eerste gedachte die je op zou kunnen wekken is dat je nog steeds gevoelens hebt voor die ex. De tweede gedachte zou kunnen zijn dat je het verbreken van die relatie nog niet helemaal verwerkt hebt. Wees jezelf - Probeer niet de vrouw te zijn waarvan jij denkt dat hij die graag zou willen zien. Proberen je anders voor te doen dan je bent, breekt je uiteindelijk op en hij zal het beschouwen als een leugen. Mannen kunnen er juist ongelofelijk van genieten als ze merken dat een vrouw gewoon lekker haarzelf is. Omdat dat hem het gevoel geeft dat ze zich prettig voelt bij hem.

Zie er op je best uit - Mannen vallen op uiterlijk. Dat betekent echt niet dat je geen schijn van kans maakt als niet het uiterlijk hebt van een supermodel. Wat mannen graag willen zien en wat een vrouw bovendien echt aantrekkelijk maakt, is een vrouw die zichtbaar weet hoe ze zichzelf goed verzorgt en kleedt. Accepteer een compliment - Vrouwen gaan nog wel eens slecht om met een welgemeend compliment. Slecht in de zin van dat een vrouw nog wel eens de neiging heeft de man ervan te overtuigen dat het compliment niet helemaal terecht was. Want het jurkje dat ze draagt is al zo oud en de bijpassende schoenen heeft ze op het laatste moment geleend van een vriendin, omdat haar eigen schoenen er niet uitzagen. Een man geeft een compliment als blijk van waardering dat je er goed uitziet. Dat is iets waar een man van geniet. Hoe je dat voor elkaar gekregen hebt, boeit hem niet. Belangrijker voor hem is, dat je het voor elkaar gekregen hebt. Met simpelweg glimlachen en ‘dank je wel’ zeggen als hij je een compliment geeft, doe je hem het grootste plezier.

Maar dan ook alles! Berg op per functie/onderwerp. Opbergen per functie/onderwerp/categorie, zoals muziek, lezen, knutselen, administratie of hobby geeft overzicht.

Geef alles een vaste plek!

Begin met opbergen per functie/onderwerp/categorie.


OKTOBER

Regelmatig krijg ik cliënten die zich afvragen: Is dit het nu?

Veelal hebben ze een opleiding afgerond, zijn gepromoveerd en/of hebben zich gespecialiseerd, hebben ondertussen kinderen gekregen en zijn nu moe en heel ontevreden over het leven dat ze leiden. Het lijkt alsof ze als maar aan het hollen zijn zonder een moment voor zichzelf. Als we dan samen alles op een rijtje zetten, blijkt dat ze niet altijd de keuzes bewust gemaakt hebben. Ze zijn als het ware in de huidige situatie gerold. “Het kwam op mijn pad”. Mijn advies: Maak je eigen keuzes bewust en volg de gekozen lijn consequent. Hoe je dat doet? Daarvoor heb ik een methode. Stel jezelf de volgende vragen:

Organisaties verwachten dat je de regie houdt over je loopbaan. Daarvoor is nodig dat jij zelf je carrièrewensen kenbaar maakt aan de organisatie. De meeste leidinggevenden vinden het prettig als jij zelf aangeeft in welke richting je je wilt ontwikkelen en wat je hierbij concreet van de organisatie nodig hebt. Als je dit goed aanpakt, heb je een goede kans dat ook jouw leidinggevende hier positief op reageert. Denk na over jouw antwoorden op deze vijf vragen: Voor welke uitdagingen staat jouw organisatie? Voor welke van die uitdagingen kun en wil jij iets waardevols betekenen? Welke kwaliteiten zet jij daarvoor in of laat je nu juist ongebruikt liggen? Hoe kun je die kwaliteiten beter inzetten om meer waarde toe te voegen? Wat is jouw belofte voor het resultaat dat je kunt leveren?

a) Wat deed je toen je een jaar of zeven was? Veel alleen, veel met vriendjes, was je meer binnen of buiten enz. Op zevenjarige leeftijd ben je nog authentiek en doe je die dingen die je het liefste doet (en dus niet wat anderen vinden dat je moet doen). Je volgt je hart. b) Wat wil je dat mensen later op je graf van je zeggen? Ga echt rustig zitten voor het antwoord op deze vraag en maak je er niet te gemakkelijk af met “goed voor de medemens” of “een goede moeder”. Als je het antwoord hebt, vraag je dan af waaròm je dat graag over je hoort. Welke drijfveren of kernwaarden zitten hieronder? c) Welk mens bewonder je? Ook hier is weer de volgende vraag: Waaròm bewonder ik die persoon? Bijvoorbeeld: ik bewonder Nelson Mandela omdat hij na 27 jaar gevangenschap geen haat koesterde, maar vocht voor vrede en gelijkheid van mensen. Waarom vind ik dat zo belangrijk? Vooruitkijken en gelijkheid zijn voor mij belangrijk!

Stap 10 Actie doelen

Op deze manier kom je er achter welke zaken voor jou belangrijk zijn. Dat is voor jou van levensbelang. Die weg wil je volgen. En als je je hiervan bewust bent, valt veel ballast weg. En dat maakt je gelukkig.

Bijvoorbeeld:

Dat is levenskunst

Bedenk eenvoudige dagelijkse acties & wekelijkse acties die je dichter bij je doel brengen. Maak daar gerichte gedragingen bij. Ga deze maand iedere dag of week oefenen met nieuw gedrag wat te maken heeft met jouw doel. Wist je dat je dertig dagen nodig hebt om nieuw gedrag aan te leren (een patroon te doorbreken)

iedere dag met aandacht je eerst kop koffie drinken Twee dagen per week twintig minuten hardlopen iedere dag vijftien minuten tijd voor jezelf nemen


OKTOBER Hoe zie je er gauw fris en fruitig uit? Je kent het vast wel, zo’n ochtend dat je wakker wordt met de kreukels en vouwen in je gezicht, je huid ziet er vaal en grauw uit en je hebt wallen tot op je knieën. Helaas kun je niet terug je warme bedje in kruipen, maar moet je je kinderen naar school brengen en door racen naar je werk. Hoe zie je er gauw weer lekker fris en fruitig uit?

Mijn snelle-klaar-in-10-minuten-beautytips:

Wie dat weet te beantwoorden hoeft niet bang te zijn om zijn wensen kenbaar te maken. Er blijken vaak meer mogelijkheden om je werk weer leuker te maken en nieuwe uitdagingen te vinden dan je denkt. Denk goed na over wat je nodig hebt aan begeleiding, kennis of training om je gewenste interne loopbaanstap tot een succes te maken. Kom zelf met minstens twee voorstellen hiervoor. Zo laat je zien dat je het heft in eigen hand neemt en niet je leidinggevende in feite opzadelt met JOUW probleem dat jij het niet (meer) naar je zin hebt. Uiteraard heeft je werkgever een taak in het bieden van aantrekkelijk werk, maar in mijn ogen is je eigen rol hierin nog belangrijker. Openheid over je wensen, het goed neerzetten van je kwaliteiten en het proactief aandragen van ideeën zijn van essentieel belang.

Reinig je gezicht onder de koude kraan. Nareinigen met lotion. Pak een serum en een lekkere hydraterende dagcrème. Gooi je haar in een strakke staart, dan oog je direct wat jonger en strakker! Stippel wat concealer onder je ogen en in je ooghoeken, zachtjes in je huid kloppen en je ziet er gelijk meer wakker uit! Voor een egalere huid doe je wat foundation op je gezicht, evt. afpoederen met een compact of bronzing poeder. Zet een wit lijntje op je ‘waterlijn’ en doe de mascara alleen op je bovenste wimpers. Als je nog een klein momentje hebt teken of poeder je wenkbrauwen nog even bij. En doe een klein beetje lichte glans oogschaduw onder het dakje van je wenkbrauwen en in je binnenooghoek. Deze truc zorgt voor een optische ooglift.

Wat mij altijd erg helpt is om mijn favoriete outfit hierbij aan te trekken. Een extra sterk kopje koffie doet ook nog wel eens wonderen. En doe vooral of je je super fit en fruitig voelt, want dit straal je ook uit.


“Fallen leaves lying on the grass in the November sun bring more happiness than the daffodils� Cyril Connolly Teale

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Me-time: Beautyspa @ Home Met dat gure herfstweer is het heerlijk om jezelf eens extra in de watten te leggen. De hele week ren je je rot, dus neem in het weekend even tijd voor jezelf. Mocht je nou geen tijd of zin hebben om naar een wellness centrum te gaan, je kunt dit ook thuis doen. Stappenplan Home spa: 1) Begin lekker met een warme douche of bad. Scrub je huid van top tot teen, gebruik voor je gezicht een mildere variant dan voor je lichaam. Ga pas na het scrubben ontharen. Doordat je eerst de dode huidcellen verwijdert, gaat het scheren makkelijker. 2) Sop jezelf lekker in met je favoriete douchegel of –olie en snuif de geur diep in voor een extra genietmomentje! Nu ben je schoon en is je huid vrij van overtollige haargroei en dode huidcellen. 3) Tijd voor de maskertjes. Begin met een voedend haarmasker, sla een handdoek om je haar zodat het masker beter wordt opgenomen. En smeer ook je gezicht in met een hydraterend masker. 4) Omdat je maskers toch moeten intrekken, kun je gelijk jezelf even inmasseren met een heerlijke volle bodylotion of bodybutter. Breng dit met ronddraaiende bewegingen aan richting je hart, hiermee stimuleer je de doorbloeding en ontspannen je spieren. 5) Tijd voor ontspanning: trek je badjas aan en ga er lekker relaxed bij liggen met je ogen dicht. Eventueel een zacht muziekje op de achtergrond of ga rustig liggen lezen in je favoriete magazine met wat (geur)kaarsjes aan en een vers sapje of kruidentheetje binnen handbereik. Haal een paar keer diep adem en je voelt jezelf helemaal ZEN. 6) Spoel na ongeveer 15-20 minuten beide maskers af. Reinig je gezicht na met lotion en masseer een hydraterende dag-/nachtcrème in. Smeer ook je voeten nog even lekker in, je onderdaantjes zullen je dankbaar zijn. 7) Als laatste zijn je nagels aan de beurt, vijl ze in model, duw je nagelriemen zachtjes terug en breng eventueel een mooi kleurtje nagellak aan. Je bent van top tot teen fris, schoon en verzorgd en helemaal ontspannen. Je kunt er weer met frisse energie tegenaan!

De winter staat weer voor de deur. Het is tijd om de tuin winterklaar te maken. Doe dit samen met je kinderen. Met z’n allen in de tuin geeft verbondenheid en schiet lekker op. Blad verwijderen met z’n allen gaat stukken sneller. Een klein uurtje werken en hierna afsluiten warme chocomelk en een gezelschapsspelletje. Dan is het ook voor de kinderen een positieve ervaring.

ele handen Las elke week op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip een maken opruimuurtje in en sluit telkens positief af. licht Laat ook het tuingereedschap nu slijpen. Dan ben je meteen voorbereid op de lente. werk. V

NOVEMBER


Koken met liefde voor je portemonnee De drukke en dure maand december staat alweer bijna voor de deur. Maak het jezelf nu alvast gemakkelijk door dubbele porties te koken en de helft in te vriezen. Niet alleen erg makkelijk en snel, maar in verhouding ook goedkoper. Vaak gebruik je in gerechten maar een deel van de ingrediënten die je koopt, als je dubbele porties maakt gaat alles wel op. Dit kun je natuurlijk het gehele jaar door doen, het is altijd fijn om in een dure maand te kunnen leven uit de voorraad. Andere budget kooktips zijn: • Eet producten van het seizoen. Bijna alle producten zijn het gehele jaar door te koop in de supermarkt. Maar heb je er wel eens op gelet waar ze vandaan komen? Sperziebonen uit Kenia en druiven uit Egypte. Veel mensen vergeten daardoor dat het principe van de seizoenen nog altijd geldig is! Zowel bij groenten, fruit als vis is de beschikbaarheid in bepaalde periodes veel groter dan in andere. Dit verlaagt uiteraard de gemiddelde prijs voor die producten! • Koop groenten en fruit groot in als ze goedkoop zijn. Maak bijvoorbeeld op dat ogenblik een grote hoeveelheid tomatensaus en -soep en vries ze in porties in.

Stap 11 tips om nieuw gedrag vol te houden. Veranderen is een leerproces. Beschouw het als jouw experiment. Evalueer en stel bij, wees niet te hard voor jezelf. Visualiseer de nieuwe situatie. Zeg tegen jezelf waarom je je doel belangrijk vindt Stel bij waar je kunt en weet ‘je bent nooit klaar’, je mag je leven lang leren. “I have a dream….” Blijf onderweg geïnspireerd en geniet van het proces. Niet wat we hebben, maar wat we doen maakt ons gelukkig.

Gelukt draait om: leuke dingen doen, doen waar je goed in bent en bijdragen aan iets groters dan jijzelf. • Probeer zo veel mogelijk ingrediënten op te maken in je weekmenu. Moet je voor één gerecht een halve kool hebben? Zorg dan dat de andere helft in een ander gerecht gebruikt wordt, maak er een dubbele portie van of vries de (versneden) restjes in voor een volgend keer.

Eet smakelijk!

LIFE IS SHORT: BREAK the rules FORGIVE quickly LOVE truly LAUGH uncontrollably and NEVER REGRET anything that made you

NOVEMBER

Smile


Registreer je succesjes Geef hem de ruimte - Ook al vind je hem al helemaal leuk na drie dates en zou je zo met hem samen willen gaan wonen, zeg er niets over. Te vroeg gaan praten over een relatie en een toekomst samen, kan een man een benauwend gevoel geven en er voor zorgen dat hij het op een lopen zet. Als je hem wilt, is het genoeg om er voor ‘m te zijn. Hij zorgt er echt wel voor dat hij je regelmatig ziet als hij zich tot je aangetrokken voelt. Geef eerlijk je mening - Als je iemand erg leuk vindt, heb je misschien ook nog wel eens de neiging om je mening maar even voor je te houden om de goede lieve vrede te bewaren. Doe dat niet. Geef altijd eerlijk je mening. Mannen houden van vrouwen die eerlijk en zonder veel problemen hun gedachten uitspreken. Want juist dat is mede voer voor goede gesprekken. Durf te vragen - Mannen praten vaak niet makkelijk over zichzelf. Dus om het gesprek gaande te houden, willen mannen nog wel eens erg gaan uitweiden over onderwerpen die jou waarschijnlijk bar weinig interesseren, omdat het van die typische mannenonderwerpen zijn. Dit kun je heel makkelijk een halt toeroepen door hem vragen te stellen over zichzelf. Het zal je verbazen hoeveel een man over zichzelf vertelt als je hem gewoon vragen durft te stellen.

Tips voor moeders die zich down voelen: Sluit je dag af met bewust op te merken wat goed ging die dag en registreer deze zaken. Het hoeven niet hele grote successen te zijn. Een aardig gesprek bij het koffieapparaat is ook de moeite waard. Vier je succesjes. Lees na een paar dagen je lijst door en je zult je er prettig bij voelen.

Tips voor de perfecte date!!

Wees positief - Je ongenoegen uitspreken over je werk en klagen dat je moeder je gek maakt met haar bemoeienissen met jouw leven, moet je toch maar even niet doen tijdens de eerste paar dates. Vergeet niet, het is je date en nog niet je beste vriend of vriendin. Hou het positief, heb vooral veel lol met elkaar en geniet vooral van het samenzijn. Negativiteit en genieten gaan nu eenmaal slecht door één deur. Plak niet en zeur niet - Ook jij zult je er wellicht wel eens schuldig aan gemaakt hebben veel en vaak aandacht te vragen van een man die je erg leuk vond. Toch nog maar eens een sms-je. Nog maar eens een belletje. En toch nog maar eens vragen of hij echt geen tijd heeft, ook al heeft hij al nee gezegd. Kleef niet te veel aan hem. Een man het gevoel geven dat ie moeite voor je moet doen, maakt je alleen maar aantrekkelijker voor hem. Verras hem eens - Doe eens spontaan iets liefs op een moment dat hij ‘t het minst verwacht. Het hart van een man smelt als de vrouw waar hij zijn oog op heeft laten vallen iets liefs doet, speciaal voor hem. Iets kleins, iets heel subtiels op het juiste moment, houdt zijn gedachten voor de rest van de dag bij jou.

NOVEMBER


Je eigen tegeltje... Zet er een spreuk of quote op die voor jou waarde heeft


DECEMBER

Hoe kom je zonder stress de drukke feestmaand door?

Met deze tips moet je de feestmaand haast wel zonder stress en vermoeide blikken doorkomen. Succes!

December is altijd zo’n drukke maand en stress is natuurlijk niet goed voor je. Ook je huid houdt niet van stress en je wilt natuurlijk wel fris en stralend aan je kerstdiner zitten. Daarom heb ik wat anti-stress en beautytips voor je op een rij gezet. Tip 1) Begin op tijd met het kopen van cadeautjes zodat je niet tegelijk met alle andere mensen op jacht hoeft naar het perfecte cadeau. Daarnaast kun je natuurlijk ook prima vanuit je luie stoel online alvast wat zoek- en speurwerk doen, dit scheelt een hoop winkelstress en daarnaast spreid je de kosten ook wat meer. Tip 2) De perfecte jurk, ook daar kun je nu al prima voor slagen en zeg nou eerlijk, heb je voor dat familiediner nou echt een nieuwe jurk nodig? Die jurk van vorig jaar volstaat nog prima, met een andere panty, leuk vest of trendy jasje zie je er toch net weer even anders uit. Tip 3) Je kookkunsten. Als je geen sterrenchef bent, hoef je toch geen Michelin 5-gangen menu op tafel te toveren? En als je toch eens wat anders op tafel wilt zetten, probeer het nu eerst op je gemak uit en hou het anders bij een ‘simpele’ carpaccio vooraf, die blijft toch veruit favoriet! Tip 4) Zie je er evengoed wat vermoeid uit met de feestdagen, met deze snelle opkikkers straal je binnen no time: a. Een hydraterend masker als nachtcrème breng je na reiniging en peeling in een dun laagje aan. Even laten intrekken en slapen maar… (bijv. Hydra24 Masque); b. Beetje concealer tegen donkere kringen onder je ogen, een primer om je huid te egaliseren en lijntjes en grove poriën op te vullen (tip: de Murad primers) eventueel nog wat foundation en/of (bronzing)poeder. Less is more, zeker bij de wat rijpere huid; c. Puffy eyes? Druk met je pinken op het randje van je oogkas, hou zes tellen vast en ga zo van binnen naar buiten, hiermee stimuleer je de vochtafvoer, daarna plak je er bijvoorbeeld de eyepads op en je oogopslag is gelijk een stuk frisser; d. Doe een dun streepje eyeliner boven je ogen en zet op het onderrandje een wit lijntje, hierdoor lijken je ogen groter en zie je er dus 'wakkerder' uit.


DECEMBER

Reflectie

Behalve de gezellige en drukke feestmaand is december ook dè maand voor reflectie. Wat is er terechtgekomen van de doelen die ik me gesteld had. Wat deed ik om ze te verwezenlijken. Kan ik die methode ook gebruiken voor mijn volgende doelen? Òf: hoe komt het dat de doelen niet verwezenlijkt zijn? Wat moet ik de volgende keer anders doen om ze wel te verwezenlijken? Wees in elk geval mild voor jezelf. Bedenk dat we allemaal mensen zijn die fouten maken. Oòk jij. Gelukkig krijg je weer nieuwe kansen.

Stap 12 Doelen bepalen draait dus om het combineren van waar je in gelooft, wat je sterke punten zijn en welke mensen je in je leven toelaat. Nog even op een rijtje:

Waar geloof je in? Welke mensen laat ik toe in mijn leven? Wat gaat mij goed af en kost mij weinig energie? Maak doelen concreet, realiseerbaar en stel bij En vergeet niet onderweg te genieten en je successen te vieren

Alle stappen doorlopen? Dan ben je nu bij de Finish


DECEMBER

Feestmaand, budgetmaand?

“You've gotta dance like there's nobody watching, Love like you'll never be hurt, Sing like there's nobody listening, And live like it's heaven on earth.” William W. Purkey

Rond de feestdagen geven we allemaal wat meer geld uit. Extra versieringen, een leuke outfit, cadeaus voor geliefden, lekker eten… Het lijkt ook wel of alles rond die dagen net iets meer kost dan normaal. Wil je toch op je budget letten deze maand? Maak dan gebruik van deze tips: - Shop je veel online? Speur dan het net eens af naar kortingscodes die je kunt gebruiken! - Met leuke accessoires kun je een gewone outfit helemaal in kerstsferen brengen. Een mooie riem of ketting is een stuk goedkoper dan een nieuw kledingstuk. - Koop het hele jaar door cadeaus of leg, als je nog niks kunt kopen, iedere maand alvast een bepaald bedrag opzij voor de sinterklaas-en kerstaankopen. - Overdrijf niet. Bedenk dat jouw kinderen zich later wel de spanning en de vaste rituelen herinneren. maar niet de cadeaus die ze kregen. - Ben je je versiering zat? Hou dit jaar dan nog even vol en shop pas na de kerst je nieuwe boomversiering. Alle lifestylewinkels en tuincentra verkopen dan hun voorraad met fikse kortingen.

Laat je niet gek maken

Merry Christmas & a Happy New Year!

December is voor veel vrouwen een stress maand. Doe het jezelf niet aan. Ga goed voorbereid te werk. Neem een dag de tijd om alles op een rijtje te zetten. Maak een lijst van wat je wilt kopen en bedenk eventuele alternatieven, mocht het niet op voorraad zijn. Plan één dag voor het kopen van alle cadeautjes. Maar dan ook alle. Ga met de kerst voor eenvoud. Kook een dag een eenvoudig maar heerlijk menu. Plan een dag voor familie en een dag voor je eigen gezin. Dan blijft kerst leuk. Kerst is immers tijd voor bezinning en tijd voor elkaar.

Stresskip, je bent veel leuker als je relaxed bent


AAN DIT BOEK WERKTEN MEE: Joyce van de Pas info@mamsatwork.nl MAMS AT WORK Marloes Halmans marloes@halmansloopbaanadvies.nl ZAKEN EN CARRIÈRE Ilona Visker ilona@met-vlijt.nl GELD EN FINANCIËN Estelle van der Ploeg estellevanderploeg@gmail.com VORMGEVING&DESIGN WERK IN UITVOERING Maya de Bruin mayadebruijn@coachingmetkarakter.nl MAATSCHAPPIJ EN WERELD Ellen van Bree ellen@take2.nl RELATIES EN LIEFDE Maaike de Haan info@werkengezininbalans.nl PERSOONLIJKE ONTWIKKELING Bianca Molenaar info@salonbellissima.nl PERSOONLIJKE VERZORGING Marijke Minten info@drukkemoeders.nl ORGANIZING Tonny van der Putten info@tonnyvanderputten.nl TEKST


Specialisme: gedragsverandering middels Het Brein Licentiehouder van Breinvoorkeuren Auteur Werkboek “Gebruik je Brein, herken de leerstijl’ Auteur Werkboek “Gebruik je Brein voor professionals” (verwacht winter 2013) Auteur LeefRegelSpel Geregistreerd en gecertificeerd arbeidsdeskundige Master coach Ouder & kind coach Mindfulkidstrainer Gecertificeerd ‘Ik leer anders’ trainer Gecertificeerd Mindful Analyst Eigenaar van www.dehaancoaching.net Eigenaar www.werkengezininbalans.nl De initiatiefnemer van DHC is Maaike de Haan Specifieke dienstverlening voor Vrouwen en Worklifebalance doen wij middels ons andere merk www.werkengezininbalans.nl Zij heeft een ruime ervaring als arbeidsdeskundige & coach/trainer binnen het bedrijfsleven, arbodienstverlening, onderwijs en het UWV. Vertrouwen, respect, aandacht, humor en duidelijkheid zijn voor haar belangrijke waarden als mens en als coach. Uit het werken met mensen haalt Maaike al jaren veel voldoening. Zo is zij al ruim tien jaar actief als arbeidsdeskundige. Inmiddels combineert Maaike de ervaring uit haar vak als arbeidsdeskundige, coach & trainer met haar kennis over het brein. Om landelijke dekking te kunnen bieden, werkt Maaike de Haan samen met een pool van interim specialisten op gebied van advies, coaching en training. Klantgerichtheid, objectiviteit en bevlogenheid staan hoog in het vaandel bij de interim specialisten. Allen onderschrijven ze de passies van DHC: Verandering middels breinkennis Denken in mogelijkheden Duurzame oplossingen bieden Communiceren in Jip & Janneke taal

maaike de haan


Maya de Bruijn werkte van 1990 tot 2011 als adviseur bij de Universiteit Maastricht. In die hoedanigheid begeleidde zij ook verschillende studenten, stagiaires en medewerkers. Daarnaast heeft zij veel bestuurlijke en politieke ervaring. De laatste jaren heeft zij zich steeds meer toegelegd op het begeleiden van mensen. Sinds 2007 is zij een door NOBCO gecertificeerde Registercoach en sinds 2011 is zij Europees geaccrediteerd als Senior Practitioner.

maya

Zij is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches, de European Mentoring & Coaching Council en het platform Onze Coach. Verder is zij regionaal steunpunt van de Academie voor Levenskunst en bestuurslid van de Stichting WereldCoach. Reacties : • "Door de coaching ben ik mij opnieuw bewust geworden van mijn belemmeringen, en heb ik een cirkel ontdekt die me kan helpen om daar voortaan beter mee om te gaan Wat ik goed vind aan haar stijl van coachen, is de rust die Maya uitstraalt en de plezierige omgeving waarin de sessies plaatsvinden." • "Maya straalt een bepaalde rust uit en weerspiegelt je persoonlijkheid op zo’n manier dat je werkpunten duidelijk en op een aangename manier blootgelegd worden. Ze biedt de nodige hulpmiddelen aan om deze werkpunten te behandelen. Deze manier van werken zorgt voor een zeer aangename en huiselijk sfeer die tijdens de coachingssessie het nodige vertrouwen inblaast." • "Maya spiegelt wat ze ziet, voelt en hoort en stelt confronterende vragen. Ik heb een beter inzicht gekregen in mezelf, in wat mij inspireert, in mijn kwaliteiten. Dusdanig dat ik bij het maken van mijn keuze(s) meer zelfvertrouwen heb in de keuzes die maak. Ik vind haar stijl van coaching inzichtgevend en oplossingsgericht. Mijn doelstelling is ruimschoots bereikt." • "Wat ik goed vind aan haar stijl van coachen is betrokkenheid, effectiviteit en resultaatgerichtheid." • "Ik heb geleerd dat het toch het meest praktisch is om mijn zorgen bespreekbaar te maken. Dat ik nog steeds minder kritisch naar mezelf mag zijn en meer mag vragen wat ik nodig heb."

de bruijn

Coaching met Karakter is het bedrijf dat in 2006 is opgericht door Maya de Bruijn. Dit bedrijf is in 2011 overgenomen door Stichting Coaching Maastricht. De rode draad van de coaching is zingeving.

‘Wat wil ik met mijn leven’ blijkt steeds belangrijker dan ‘Wat verwacht men van mij’.

Brusselsestraat 118 6211 PH Maastricht 06-36187739 info@coachingmetkarakter.nl


Mijn naam is Bianca Molenaar (34), getrouwd met mijn jeugdliefde Dave en samen hebben wij twee kinderen, Lisa van 6 en Thomas van bijna 4.

bianca

Als werkende moeder weet ik alles over het wel en wee van ‘alle ballen in de lucht houden’ wat betreft huishouden, werk, privé en sociale contacten. Acht jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen (toen nog naast mijn baan als administratief secretarieel medewerkster en sinds 6 jaar werk ik volledig, nou ja parttime dan, als zelfstandig schoonheidsspecialiste en heb ik mijn salon aan huis. Drie dagen en twee avonden stort ik mij volledig op mijn werk, en de rest van de dagen doe ik ook een hoop met de kids en werk ik tussendoor aan mijn blog www.blog4beauty.nl en webshop www.webshop4beauty.nl Daarnaast volg ik ook regelmatig een cursus om up to date te blijven.

Kortom een gezellig druk leven, net als jij!

molenaar Schutterskwartier 35 1967 KA Heemskerk 0251-241005 / 06-25355942 www.salonbellissima.nl www.webshop4beauty.nl www.blog4beauty.nl


Drukke Moeders is speciaal voor drukbezette vrouwen die met zo min mogelijk energie hun spullen, administratie, planning, en alle dagelijkse zaken praktisch, eenvoudig en snel op orde willen krijgen en houden. Gewoon om het leven makkelijker en leuker te maken. Stop met wat niet werkt. Werk slimmer, niet harder.

marijke

Wil je meer tijd voor jezelf en je gezin? Wil je met zo min mogelijk energie je huishouden, administratie, planning, agenda, en alle dagelijkse zaken praktisch, eenvoudig en snel op orde krijgen en houden? Dit kan! Maar daar dien je wel wat voor te doen. Het komt niet vanzelf. Kom in actie en je zult er versteld van staan hoe snel je verandering bemerkt. Een veel gehoorde uitspraak van cursisten is: Zo’n kleine verandering en zo’n groot resultaat, waarom heb ik dat zelf niet kunnen bedenken? Omdat je het te druk hebt! Je hebt geluk, je hoeft het zelf niet te bedenken. Leer van de ervaringen van Marijke Minten, professional organizer en moeder. Heel eenvoudig kun je thuis online cursussen volgen. Makkelijker kan het niet. Neem een kijkje op de site http://drukkemoeders.nl en bereik meer in minder tijd en met minder energie.

minten

Maak het jezelf makkelijker Mijn naam is Marijke Minten, professional organizer en moeder van 3 dochters. Drukke Moeders is mijn passie en ontstaan door praktijk- en levenservaringen. Wat had ik het druk. Waarmee? Met telkens weer opnieuw opruimen, ordenen en van hot naar her rennen. Gelukkig is dit verleden tijd. Mijn motto: Stop met het wiel uitvinden, samen bereik je tien keer sneller je doel. Gun het jezelf en ga leven in plaats van overleven. Zet vandaag nog de eerste stap op www.drukkemoeders.nl en ontvang het gratis E-boek met “De 10 Gouden Regels voor meer rust en ruimte voor jezelf en je gezin.”

Marijke Minten Bezuidenhout 21 5427 ER Boekel Tel: 06-511.722.82 E-mail: info@drukkemoeders.nl


Marloes Halmans is loopbaancoach en trainer. Ze helpt hoogopgeleide dertigers en veertigers om hun talenten en ambities te vertalen naar een volgende stap. Dit doet ze via individuele coachingtrajecten, E-coaching en workshops.

marloes

Ook geeft ze trainingen Personal Branding in het bedrijfsleven, op business schools, bij ondernemersnetwerken en events. Daarnaast is ze initiatiefnemer van The Career Garden: inspirerende loopbaanevents voor hogeropgeleide dertigers en veertigers. Kijk voor meer informatie én het gratis aanvragen van de E-cursus

“Ontdek je kwaliteiten”

halmans

en het E-book

“Van Droom naar Droombaan” op www.halmansloopbaanadvies.nl Marloes is getrouwd, moeder van twee jonge zoontjes en gepassioneerd zangeres.

marloes@halmansloopbaanadvies.nl 06 – 274 96 058


Ilona Visker is eigenaresse van Met Vlijt Organizing en Budgetcoaching. Zij geeft vrouwen overzicht op hun financiĂŤn, tijd, huis ĂŠn de werkplek door middel van praktische adviezen, workshops en persoonlijke begeleiding.

ilona

Het ondernemerschap combineert zij succesvol met haar gezin en vindt daarnaast ook nog tijd om te sporten en leuke dingen te doen met vriendinnen. Wil je meer informatie over haar bedrijf en diensten? Neem dan een kijkje op www.met-vlijt.nl

visker Met Vlijt Gerrit Achterberghof 72 1628 VD Hoorn M. +31 (0)6 142 379 34 E. info@met-vlijt.nl


Mensen bij elkaar brengen, daar draait het om. Letterlijk en figuurlijk! Ellen van Bree is Take2 gestart om haar kennis, ervaring en ideeĂŤn die zij heeft opgedaan in de relatiebemiddeling, op haar eigen wijze in de praktijk te brengen.

ellen

De kracht van www.Take2 is de persoonlijke begeleiding, de coachingsgesprekken en het onbeperkte lidmaatschap. De bemiddelingscoaches werken met hart en ziel samen met hun leden om een goed resultaat te bereiken. Het is dan ook een vereiste dat beiden, leden en coaches, eerlijk en oprecht zijn in de gesprekken. Tijdens het gehele bemiddelingstraject zijn de bemiddelingscoaches betrokken met wat er zich in het leven van de leden afspeelt. In de loop van het traject wordt de voortgang van de bemiddeling besproken. De persoonlijke betrokkenheid bij deze bemiddelingsactiviteiten schuilt geheel in het gegeven 'dat Ellen veel om mensen geeft'.

"Wanneer een contact succesvol is verlopen en heeft geleid tot een stabiele relatie, dan beleven wij daar zelf ontzettend veel voldoening aan. Het blijft een uitdaging om zoveel mogelijk singles succesvol te matchen". Dit blijft de kroon op ons werk!

tel. 088 - 885 8858 info@take2.nl

van bree


Estelle zag voor het eerst het levenslicht op tweede kerstdag in 1973 te Oranjestad, Aruba. Haar leven is allesbehalve saai te noemen door haar unieke kinderen. Haar twee oudste zoons hebben beiden een beperking in het autisme spectrum, waarbij de middelste ook nog ADHD en Gilles de la Tourette aan het rijtje kan toevoegen. Haar dochter heeft een turbulente langdurige start van vier jaar meegemaakt door ziekte.

estelle

Haar grote droom was om ooit een boek te schrijven, maar door de hectiek in haar leven en haar opgroeiende kinderen, is zij pas in de zomer van 2011 begonnen met schrijven. Gedurende de beginperiode brak tevens een moeilijke periode in haar leven aan, maar ze vond juist in het schrijven de voldoening en rust om door te gaan in deze zware twee jaar. Schrijven was voor haar een uitlaatklep, een manier om de rust en de balans in haar leven terug te vinden. Naast het schrijven van haar manuscripten, begon zij in 2012 ook blogs te schrijven voor een aantal sites. Haar blogs gaan over haar leven, haar emoties, haar zienswijze op de wereld en worden geschreven vanuit haar gevoel. Na haar scheiding is ze verhuisd naar het bourgondische Brabant en settelde zij zich met haar kinderen en haar nieuwe partner in Helmond. Daar begon zij naast het schrijven ook met haar andere hobby: samen met haar grote liefde is ze in 2013 begonnen met het ontwerpen en maken van meubelen, accessoires & woondecoratie van steigerhout en verkopen zij dit in hun webshop www.5eiken.nl Tevens ontwerpt Estelle de huisstijl en websites voor verschillende bedrijven. “Als mijn boeken al een boodschap uitdragen, dan zou dat een omhelzing van het leven zijn. Een fantasie over liefde, leven en geluk. Ik wil zelf alles uit het leven halen wat er te halen valt. Ik ben dieper gegaan dan ik ooit had kunnen bedenken, maar ben er ook zoveel sterker uitgekomen. Het leven zelf is de grootste uitdaging en is zowel het mooiste als het moeilijkste wat een mens ooit kan meemaken. Mijn boeken gaan over het leven en de liefde, maar zijn geschreven met fantasie, een stukje mystiek, op basis van gevoel en emotie. Even wegdromen van de werkelijkheid en jezelf kunnen overgeven aan het verhaal is iets wat ik wil bereiken met mijn boeken. Een boek dat je raakt…”

Even wegdromen van de werkelijkheid en jezelf kunnen overgeven aan het verhaal is iets wat ik wil bereiken met mijn boeken. Een boek dat je raakt…

van der ploeg Estelle van der Ploeg E: estellevanderploeg@gmail.com M: 06-16373066


Tonny van der Putten

Journalistiek en Tekstbehandeling

Met veel plezier heb ik meegewerkt aan Werk in Uitvoering. Taal is immers mijn vak en tevens mijn passie. Ik hou van de Nederlandse taal die soms heel eenvoudig is en soms lastig kan zijn.

tonny

Een goede tekst die weergeeft wat de schrijver wil zeggen, is voor mij belangrijk. Al ruim twintig jaar ben ik werkzaam als schrijver/journalist en ik geniet nog steeds van elk gesprek, elk interview. Mijn dag is helemaal compleet wanneer een opdrachtgever belt met de mededeling dat hij of zij blij is met wat ik heb geschreven. Of dat nu vrije journalistiek is, of een mooie tekst voor website, folder of personeelskrant. Om voor veel mensen zo’n mooie tekst bereikbaar te maken, kunnen klanten ook bij mij terecht met hun eigen tekst die ik dan redigeer tot de tekst die zij bedoelden te schrijven, maar wat hen net niet helemaal lukte.

Mijn motto is: als jij doet waar je goed in bent, dan doe ik voor jou de teksten want daar ben ik goed in. Zo bereiken we in samenwerking een prima resultaat. Tonny van der Putten * MMS * Opleiding MBO Engels * Opleiding psychologie * Cursus Hongaars Functies: hoofdredacteur Omkatern – hoofdredacteur kinderkrant Mijn Krant hoofdredacteur NVGN Magazine – hoofdredacteur Archeon Journaal radioverslaggever lokale omroep Alphen aan den Rijn – redacteur diverse nationale en internationale (vak)tijdschriften – cursusleider schrijftrainingen - columniste

van der putten info@tonnyvanderputten.nl www.tonnyvanderputten.nl

Wiu def!  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you