Page 1

LES MIL I UNA NITS

Estela Olivares Pérez 2n ESO B Valencià 2a Evaluació


รNDEX

Resum Escena 1. Presentaciรณ.


ESCENA 1: PRESENTACIÓ RESUM: Aquesta història tracta de dos germans que es deien Xahriar i Xah Zaman. Ells eren molt bons amics, a més de germans, es volien molt i açò va fer que Xahriar compartira l’herència amb ell. Un dia, Xahriar va anar a visitar-lo. Quan estava anant, es va adonar que se li oblidava el llibre que li havia comprat i va tornar a agafar-lo. Quan va arribar a sa casa va vore a la seua dona amb el cap dels arquers i estaven fent l’acte sexual, aleshores va matar a tots dos. Després d’això va seguir el seu camí fins a casa del seu germà on va estar molt de temps, fins que va pasar una cosa inesperada.

LLOC: ​La casa de Xahriar. MORALITAT O ENSENYAMENT: ​Que a vegades es millor no confiar-se amb les persones. PERSONATGES: ​La dona de Xahriar, Xahriar i visir


ESCENA 2: AL PALAU DE XAHRIAR RESUM: En aquest capítol Xah Zaman descobreix que la dona del seu germà també estava amb un altre home i només vore-los ja no estava tan trist com al principi. Per aquest motiu Xahriar volia saber el perquè d’aquesta alegria i ell després d’una estona s’ho va dir i va matar a la seua dona i a l’home, com havia fet el seu germà.

PERSONATGES:​ Xah Zaman, Xahriar i visir.

ESCENARIS: ​Palau de Xahriar.


ESCENA 3: EL BAN RESUM: Aquesta escena tracta de que Xahriar va dir al seu poble que cada dia es presentaria una jove amb la que ell es casaria a la vesprada i al matí següent la mataria y desde que va decidir això totes les persones li odiaven. PERSONATGES: ​Xahriar i Visir. ESCENARIS: ​Lloc on dóna la charla.

ESCENA 4: Xahrazad i Dunyazad RESUM: En aquest capítol Xahrazad i Dunyazad volen posar fi a la barbaritat del sultà. I per a això Xahrazad ha de ser la pròxima en casar-se amb ell, però el seu pare no va el acceptar perquè només anava a portar desgràcies a sa casa i no la va deixar. PERSONATGES: ​Xahrazad, Dunyazad, pare de Xahrazad i Dunyazad i el visir. ESCENARIS:​ Casa de Xahrazad i Dunyazad.


ESCENA 5: LA NIT DE NOCES RESUM: Aquest capítol comença quan el pare de Xahrazad i Dunyazad acompanya a sa filla on Xahriar li esperava. Xahrazad li va obrir el seu cor I li va dir que es coneixien des de xicotets, però a ell li va donar el mateix, al matí la mataria. Xahrazad tenia un pla amb la seua germana, finalment Xahriar li va dir si estava preparada y ella va dir que si.

PERSONATGES: ​Xahriar, Xahrazad, Dunyazad i visir.

ESCENA 6: DE MATINADA


RESUM: En aquest capítol a la matinada Xahrazad s’alça i li diu a Xahriar si pot acomiadar-se de sa germana, al fer-ho Dunyazad li diu a Xahrazad si li pot contar un conte i mentre el contava Xahriar el va escoltar i finalment van acabar en la cambra de Xahriar escoltant les històries de Xahrazad. PERSONATGES: ​Xahriar, Xahrazad i Dunyazad. ESCENARIS: ​Cambra de Xahriar.

ESCENA 7: Història del pescador i l’Efrit. Resum: En aquest capítol es conta l’història del pescador i l’Efrit, aquesta història tractava d’un pescador que anava sempre a pescar i li portava menjar a la seua família, però un dia no va pescar només que una àmfora. Aquesta tenia dintre un Efrit que li va jurar que moriria i la va tornar al mar. Després va agafar molts peixos. PERSONATGES: ​Xahriar, Xahrazad, Dunyazad, Pescador y Efrit. ESCENARIS: ​Cambra de Xahriar i el mar.


ESCENA 8: EL PRIMER MATÍ RESUM: En aquest capítol Xahriar li diu al pare de Xahrazad i Dunyazad que no va a matar a sa filla perquè vol que li conte més històries. Xahrazad i Dunyazad es troben amb son pare i es donen una abraçada els 3.

PERSONATGES: Xahriar, Xahrazad, Dunyazad, pare de Xahrazad i Dunyazad i el visir. ESCENARIS: ​Cambra de Xahriar.


ESCENA 9: L’ASE I EL BOU. RESUM: Aquesta història tracta sobre que l’ase sempre fa la feina al camp perquè el bou treballava molt. Al bou li passava alguna cosa i es va posar enfadat, i no trevallaria més. Però el llaurador va dir que l’haurien de matar perquè no era útil, el bou ho va escoltar i al matí següent estava preparat per a treballar PERSONATGES: ​Xahriar, Xahrazad, Dunyazad, el bou, l’ase i el llaurador. ESCENARIS: ​Cambra de Xahriar i el camp.


Fitxa del conte  
Fitxa del conte  
Advertisement