Page 1

Estate. inzichtelijk


Internet Marketing: Doeltreffend

inhoud

Gericht in het zicht Wist u dat zoeken, naast e-mail, de meest populaire activiteit op het internet is? Elk uur komen er duizenden websites bij. Websites die allemaal mee willen liften en bekend willen worden bij hun doelgroep. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw doelgroep juist bij u terecht komt? Internet Marketing is de oplossing om gericht en effectief te communiceren.

Googlen

Colofon

Veel offline reclamebudget verschuift naar de online marketingwereld. Reclame in bladen, tv en radio neemt af en campagnes gaan steeds meer via de digitale weg. Ook de online bestedingen nemen toe. Bovendien hebben zoekmachines een revolutie ontketend in het vergaren van informatie, zozeer dat ‘googlen’ zelfs als werkwoord is ingeburgerd. Internet Marketing is dan ook niet meer weg te denken uit de marketingmix.

Estate. inzichtelijk is een uitgave van estate

Inspelen op de doelgroep

Vormgeving

Internet Marketing maakt gebruik van advertenties en e-mail, maar bijvoorbeeld ook van games en linkbuilding.

Alles wat uw doelgroep online doet, is meetbaar. U ziet meteen waar uw bezoekers op klikken. Met deze informatie kunt u snel inspelen op de behoefte van uw doelgroep om een optimaal resultaat te krijgen.

Route naar succes De mogelijkheden binnen Internet Marketing worden steeds groter, waardoor u misschien door de bomen het bos niet meer ziet. U hoort termen als bannering en viral marketing, maar weet niet wat geschikt kan zijn voor uw organisatie. Met Internet Marketing kunt u uw klanten persoonlijk benaderen, krijgt u inzicht in hun wensen en heeft u de mogelijkheid gericht te adverteren. Uiteindelijk zijn de acties van uw bezoekers maatstaf voor het succes van uw website. Estate wijst u graag de weg en neemt de gehele Internet Marketing voor uw organisatie uit handen. Zo kunt u zich richten op uw eigen organisatie en vertaalt Estate uw wensen naar het beste resultaat.

Björn den Ridder

Copy Naam

Copyright Gehele of gedeeltelijke overname van artikelen is alleen toegestaan met toestemming van Estate

Contactinformatie Wilt u meer informatie over Internet Marketing en de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers. Estate Internet BV Ringbaan Oost 8-06 5013 CA TILBURG telefoon: 013-5350435 e-mail: sales@estate.nl website: www.estate.nl

Ontdek uw voordeel: Flexibel en gevarieerd Directe, meetbare resultaten Kostenefficiënt Snel en gericht Specifiek op doelgroep Interactief


Het brede palet van Estate

10 keer online marketing De tien belangrijkste vormen van internetmarketing op een rij.

Banners Misschien wel de meest klassieke vorm van internet marketing. Banners en buttons waren de eerste reclame-uitingen op websites. Hun vorm is ondertussen flink geëvolueerd van een klein bedrijfslogo tot plaatjes waarin hele filmpjes worden afgespeeld. Opvallend zijn ook de ‘skyscrapers’, lange staande banners aan de zijkant van een site. Banners zijn doeltreffend om gericht een speciale actie onder de aandacht te brengen.

Mobiele marketing

RSS Marketing

Buzzmarketing

De mobiele telefoon is allang niet meer alleen om te bellen. Het is tegelijk een draagbaar kantoor en entertainmentcenter inéén. Dat biedt ook veel mogelijkheden voor mobile marketing. Denk aan speciale mobiele versies van uw website, maar ook aan reclamecampagnes per sms of zelfs Bluetooth.

Een treetje hoger dan e-mail staat RSS-marketing. RSS is een makkelijke manier om uw doelgroep te attenderen op wijzigingen op uw site. Abonnees krijgen automatisch een berichtje – ‘feed’ – wanneer u iets nieuws op uw site zet. Eerst was RSS nog ‘moeilijk en technisch’, inmiddels is het helemaal geaccepteerd.

Ook wel virale marketing genoemd en dé trend van de laatste jaren. Opvallende, vaak grappige filmpjes, spelletjes en handige tips, waarop internetters elkaar attent maken. Als de sneeuwbal gaat rollen, is de uitwerking gigantisch: uw site gaat van pc tot pc en van mond tot mond. Maar buzzmarketing is een kunst. Estate bedenkt en maakt viral games en commercials die steevast veel aandacht weten te trekken.g

Zoekmachine Optimalisatie Richt een website – technisch en inhoudelijk – zo in dat zoekmachines als Google en Live die optimaal kunnen vinden. Want hoe hoger in de zoeklijsten, hoe meer bezoekers. Een paar tips: heldere opzet, logische navigatie, relevante ‘tags’ van de inhoud en werkende links. Aan de hand van zorgvuldig gekozen zoektermen analyseert Estate de site en zoekt precies die punten op die de vindbaarheid kunnen verbeteren.

Zoekmachine Adverteren Advertenties naast of boven de normale zoekresultaten. Een korte, actiegerichte tekst met een koppeling naar een site kan veel bezoekers naar de site leiden. Adwords in Google is het bekendste advertentiekanaal. Het voordeel van Zoekmachine Adverteren: het resultaat is direct zichtbaar en meetbaar. Estate beheert en coördineert campagnes, helpt bij het formuleren van effectieve teksten en adviseert over de juiste plaatsing.

E-mail Marketing Een van de krachtigste tools in internet marketing. Gewenste e-mails zijn een uiterst effectief communicatiemiddel: mensen lezen heel trouw hun mail. Email Marketing is goedkoop, makkelijk en razendsnel. U kunt korte mededelingen versturen, maar u kunt ook een nieuwsbrief maken. Estate heeft een speciale nieuwsbriefmodule, geeft advies over aanpak en invulling van een mailing en kan inzicht bieden in de resultaten na verzending.

Linkbuilding Een niet zo bekende vorm van marketing voor het grote publiek, maar wel heel belangrijk omdat links de wegwijzers zijn naar uw site. Het is dus van belang om uw internetadres op zoveel mogelijk – relevante – plekken vermeld te krijgen. Bovendien hebben de links nog een extra werking: hoe meer verwijzingen naar uw site, hoe hoger u op de ranglijsten van de zoekmachines komt te staan. Maar linkbuilding gaat niet vanzelf. Estate kan u daarbij helpen met een analyse van uw linkprofielen en zet een strategie op om meer verwijzingen naar uw site te verzamelen.

Usability Een vaak onderschat onderdeel. Als de bezoeker eenmaal op uw site is, moet u hem ook vasthouden. En dat valt niet mee, want letterlijk in een flits beslist een bezoeker of hij verder klikt. Gebruiksvriendelijkheid blijkt een cruciale factor in het slagen van een site. ‘Usability’ (gebruiksvriendelijkheid) en ‘accessibility’ (toegankelijkheid voor mensen met een beperking) moeten daarom vast onderdeel zijn van de online strategie.

Reputatiemanagement Tik eens uw eigen naam of uw bedrijfsnaam in en meestal zullen er flink wat ‘hits’ uitrollen. Men is vaak verrast hoeveel gegevens op het net rondzwerven. Maar het is van belang die informatie in de gaten te houden, want de eerste zoekresultaten zijn bepalend voor de eerste indruk. Negatieve of zelfs foutieve berichten over uw bedrijf, bijvoorbeeld op weblogs, kunnen heel lastig zijn recht te zetten. Estate helpt u uw beeldvorming te bewaren en adviseert u hoe het beste en goede online reputatie opbouwt en behoudt.

Meer weten? Wilt u meer informatie over internet marketing en de mogelijkheden voor uw organisatie? Stuur dan een e-mail naar sales@estate.nl of neem direct contact op met één van onze online marketeers via 013-5350435.g


De kunst van optimalisatie en advertising

Van webbouwer tot full service bureau

Speelveld van het internet

Internet in de genen

Het veroveren van een toppositie in de zoeklijsten is hét doel van Zoekmachine Marketing. Een subtiel spel met grote resultaten.

Zoekmachine Marketing is een manier om de juiste bezoekers naar een site te trekken. Marketeers noemen dit een ‘pullkanaal’: mensen zijn zélf op zoek naar informatie, u moet hen dus op het juiste spoor zetten naar uw site. En dan kunt u niet om de zoekmachines heen. Van de internetbezoekers gebruikt meer dan 98 procent regelmatig een zoekmachine zoals Google, Ilse of Live. Erg geduldig zijn zij niet, want ongeveer de helft bekijkt alleen de eerste pagina met zoekresultaten. Zoekmachine Marketing is dé oplossing om hier een prominente plek te veroveren. Optimaliseren en adverteren zijn een kwestie van ervaring, expertise en gevoel.

Gericht en effectief adverteren

Ranglijst

Stap verder

Hoe bepaalt een zoekmachine zijn getoonde ranglijst? Dat is nogal geheimzinnig. Zo houdt Google bijvoorbeeld zijn formules strikt verborgen. De praktijk leert echter wel welke factoren in de ‘ranking’ meespelen. Zo kijkt een zoekmachine naar het gezochte trefwoord in de teksten van webpagina’s. Hoe vaker de term opduikt, hoe hoger de relevantie, hoe hoger de plek op de lijst. De structuur van een site is van belang, want een zoekmachine vindt makkelijker informatie op een site die logisch is opgebouwd. Ook telt de populariteit van de site mee. Veel links op externe sites betekenen een hogere score in de ranglijst.

Bij het bouwen van websites houden de ontwerpers van Estate al direct rekening met een goede aansluiting op zoekmachines: heldere navigatie, duidelijke structuur van koppelingen en goede doorzoekbaarheid. Estate Internet Marketing gaat nog een stap verder en adviseert om een site onder de aandacht te brengen. Naast optimaliseren en adverteren kunnen alle vormen van online marketing daarin een rol spelen.

Direct resultaat Door de site te optimaliseren, zijn de resultaten in zoekmachines heel goed te beïnvloeden. Zoekmachine Marketing is een subtiel spel van analyseren, inschatten en testen. En dat is het grote voordeel, want de resultaten zijn direct zichtbaar in de statistieken.

Jarenlange kennis van web, technologie en marketing komt samen in Estate Internet Marketing. Een bijzonder specialisme binnen een full service internetbureau.

Waar optimalisatie zich voornamelijk achter de schermen afspeelt, kunt u uw resultaten ook verbeteren met betaalde plaatsinge. Een zoekmachine advertentie bevat een beknopte, actiegerichte tekst met een koppeling naar een website. U kunt een aantal zoekwoorden ‘kopen’, waarbij u wilt dat uw advertentie verschijnt. De kwaliteit van het zoekwoord en de prijs bepalen de hoogte van uw advertentie. Aantrekkelijk is dat u pas betaalt als iemand echt op uw advertentie klikt. Met slimme keuzes, afgestemd op de doelgroep, is een campagne kostenefficiënt en zeer effectief.

Marketing en internet zijn tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er zijn de laatste jaren zoveel nieuwe vormen en mogelijkheden van digitale marketing opgekomen, dat het moeilijk is om alles nog bij te houden. Estate kan haar jarenlange expertise in internettechnologie en webontwerp inzetten voor een doeltreffende online marketingstrategie.

We kijken goed wat u nodig heeft om uw organisatie en site onder de aandacht te brengen. Effectief, creatief, maar no-nonsense! Wij maken uw site zichtbaar en inzichtelijk en zorgen voor meer sitebezoekers en meer aanvragen voor informatie, inschrijvingen of boekingen.

Advies Full service De drie w’s van het world wide web zitten Estate in de genen. Sinds 1996, de tijd dat ‘Internet’ nog met hoofdletter werd geschreven, hebben we ons sinds 1996 ontwikkeld als ‘full service bureau’. Estate maakt websites, ontwikkelt online applicaties, heeft een eigen content management systeem en verzorgt de hosting van websites. Met al deze, vaak ik huis ontwikkelde, kennis kennen we exact de mogelijkheden en moeilijkheden van internetmarketing en kunnen we gericht advies geven over online campagnes.

Zichtbaar en inzichtelijk Met een geïntegreerde aanpak en brede internetkennis, kan Estate niet alleen advies geven, maar ook de uitvoering op zich nemen en zorgen voor het draagvlak binnen uw organisatie. Natuurlijk houden we u voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in internet marketing, van ‘virale campagnes’ tot ‘mobiele reclame’.

Estate kan voor u de gehele internet marketing uit handen nemen, zodat u zich kunt richten op uw eigen organisatie. Wij zorgen ervoor dat uw website optimaal wordt ingezet en gevonden. Voor elke organisatie geldt een andere optimale internetmarketingmix. Maar welke mix is voor u geschikt? Belangrijk hierbij is het doel van uw website en hoe u uw ontvangers wilt bereiken. De eerste stap is dan ook het inventariseren van uw wensen. Estate maakt dan graag een advies op maat. Heeft u uw zaken al op orde, dan zijn er altijd puntjes op de i te zetten die u zelf niet altijd ziet. Onze online marketeers kunnen u verrassen met nieuwe, onvermoede mogelijkheden om nog meer rendement uit uw site te halen.

Workshops Estate geeft regelmatig korte, praktijkgerichte workshops. Een ideale manier om snel kennis bij te tanken over internetmarketing. We brengen u op de hoogte van de belangrijkste ins en outs van een online campagne en geven u inzicht in de laatste trends.


In de praktijk Virgin naar de top

http://www.virgin.nl

Een opvallende, knalrode ballon drijft hoog door de lucht, het is een van de vijftien heteluchtballonnen van Virgin Balloon Flights. Behalve vier ballonnen met de Virgin-handtekening - de naam is een licentie van het beroemde Britse bedrijf - bestaat de vloot uit nog elf gesponsorde versies. Al sinds 1983 heeft het familiebedrijf meer dan vijfduizend passagiers in de lucht gebracht. “Wie een ballonvaart overweegt, zal snel even googlen”, stelt Daan van Loosbroek, mede-eigenaar en piloot van Virgin. “Ons doel is om op de eerste Google-pagina’s te staan. Estate heeft een lijstje met punten gemaakt voor een betere vindbaarheid. Veel dingen kan ik gewoon zelf doen, zoals een aanpassing van mijn homepage.” Juist die praktische insteek waardeert Van Loosbroek. Dat geldt ook voor adverteren in zoekmachines, waarvoor Estate een AdWords campagne coördineert.

Scorend Willem II

www.willem-ii.nl

Met haar website behoort Willem II zonder twijfel tot de top van de eredivisie: veel nieuws, een eigen tv-kanaal, online kaartverkoop en een ruim gesorteerde fanshop. Hoewel de geheel vernieuwde site nu al duizenden fans en belangstellenden per dag trekt, gebruikt de Tilburgse voetbalclub Zoekmachine Marketing om de bezoekcijfers verder op te voeren. “Eerst hebben we met Estate de nieuwe site gebouwd, daarna zijn we samen gaan kijken naar manieren om goed te scoren bij zoekmachines”, vertelt publieksmanager John Mouthaan van Willem II. “Direct was een toename van bezoek zichtbaar.” Daarnaast adverteert Willem II met Google Adwords, bijvoorbeeld voor wedstrijdtickets of een aanbieding uit de fanshop. Het gaat ons niet om grote massa’s, maar om een hogere conversie.” Uiteindelijk let Mouthaan scherp op de statistieken.

Vendor

www.vendor.nl

Weinig bedrijven kunnen zeggen dat bijna iedereen hun product wel eens in handen heeft gehad. Bij Vendor is dat toch letterlijk zo. De handdoekautomaat is misschien wel het bekendste product van Vendor, en bovendien een eigen vinding. De merknaam en het logo met het visje komen velen dan ook vertrouwd voor. En toch is op internet een sterk merk alleen niet genoeg. “Vindbaarheid op internet was voor ons een zorg”, vertelt Kim Vervaet van Vendor. Met de website zet Vendor zijn concepten van toilethygiëne in de etalage. Estate adviseert over promotiecampagnes en formuleert zoektermen die in deze branche het meest effectief zijn. “Ook de naam van onze productlijnen Vision en Tradition willen we prominent naar voren brengen”, geeft Vervaet aan. “Mogelijke nieuwe klanten moeten zo snel mogelijk op onze sites uitkomen.”

Estate Internet Marketing brochure  
Estate Internet Marketing brochure  

Wist u dat zoeken, naast e-mail, de meest populaire activiteit op het internet is? Elk uur komen er duizenden websites bij. Websites die all...

Advertisement