Page 1

CESAB R300 1.4 - 2.0 ton Reachtrucks

Voortreffelijke productiviteit


De zilveren opbouw zoals op de foto’s is optioneel. Beschikbaarheid en exacte specificaties kunnen per land variëren.

Intelligent, dynamisch en hard werkend. Even voorstellen: de nieuwe CESAB R300 serie reachtrucks.

Vol trots introduceert CESAB een serie geavanceerde reachtrucks, intelligent ontworpen voor maximale productiviteit, uitzonderlijke rij-eigenschappen en veilig voor uw goederentransport. Ieder aspect van elk model in de serie is ontwikkeld om uw productiviteit tot nieuwe en nog grotere hoogten te tillen. Het begint allemaal met bouwkwaliteit van het hoogste niveau om verzekerd te zijn van duurzaamheid en betrouwbaarheid gedurende de gehele levenscyclus van de trucks. Dit wordt ondersteund door een groot aantal indrukwekkende functies als een geavanceerd bedieningssysteem dat zorgt voor een snelle, perfect vloeiende overgang van freelift naar mastlift zonder 2

verlies van snelheid en een geavanceerd 360º stuursysteem dat nauwkeurige wendbaarheid garandeert bij elke snelheid. De CESAB R300 serie is tevens ontworpen voor maximale productiviteit van de bestuurder, door gebruik te maken van een slim ergonomisch ontwerp dat zowel voor comfort als veiligheid zorgt. Met hefcapaciteiten van 1400 tot 2000 kg, hefhoogten tot 8500 mm en aangedreven door energie-efficiënte AC motoren, de CESAB R300 serie is een optelsom van jarenlang ontwikkelen en is daarmee een van de meest geavanceerde reachtrucks in de wereld. De CESAB R300 serie levert gegarandeert vele jaren een voortreffelijke productiviteit.

“De CESAB R300 serie levert u gegarandeerd voortreffelijke productiveit”


Uitstekend werktempo. Ontwikkeld en ontworpen voor een uitstekend werktempo en duurzaamheid door gebruik te maken van een voor zwaar werk geschikte aandrijving en versnellingsbak, koolborstelloze motor, gesloten elektrische eenheden en lekvrije hydraulische connectoren.

Gebouwd met één van ‘s werelds beste productiesystemen. Elke CESAB R300 is vervaardigd in een volgens ISO 14001 gecertificeerd productiecentrum en is een direct resultaat van Toyota Production System (TPS), dat algemeen wordt beschouwd als een van de beste productiesystemen in de wereld.

Betrouwbaarheid is productiviteit. Duizenden uren testen in combinatie met TPS zorgen ervoor dat elke CESAB R300 truck de betrouwbaarheid levert die u nodig heeft om elke dag weer productief te zijn.

Uitstekende duurzaamheid is nu binnen handbereik. Dichtbij een nieuwe CESAB R300 ziet u onmiddellijk de aandacht die aan elk facet van de truck is besteed.

gesloten elektrische eenheden tot lekvrije hydraulische connectoren, de CESAB R300 is ontworpen voor dagelijks werk.

Deze uitzonderlijke bouwkwaliteit getuigt van de vele uren research, ontwikkeling en testen die er aan elk model van de serie gewerkt is.

Deze aandacht voor details omvat ook het gebruik van ‘long-life’ en onderhoudsvrije onderdelen, zodat uw truck kan werken met de langst mogelijke service-intervallen. En áls een probleem zich voordoet zal uw CESAB R300 de eerste zijn om u dat te melden, dankzij het geavanceerde diagnosesysteem.

Daar komt bij dat elke truck is vervaardigd in een ISO 14001 gecertificeerd productiecentrum. Dit is het directe resultaat van het Toyota Production System (TPS) dat gezien wordt als een van de meest succesvolle productiesystemen in de wereld. Het verzekert u van kwaliteit en duurzaamheid van alle aspecten van uw truck. Van de koolborstelloze motor en

In het kort, uw CESAB R300 garandeert u een maximaal werktempo met minimum onderhoud, en dat levert een zelfs nog hoger niveau van productiviteit op.

Voeg hieraan toe de gemakkelijke toegang tot alle onderdelen en u kunt er zeker van zijn dat uw truck in de kortst mogelijke tijd in goede staat terug is.

3


Een comfortabele bestuurder is productief. Een comfortabele en veilige bestuurder is een productieve bestuurder. Om optimale productiviteit van de man aan de knoppen te krijgen, zijn comfort en gemak ingebouwd in elk aspect van het ergonomisch ontwerp van de CESAB R300. Om te beginnen de lage instap gecombineerd met een handig geplaatste ‘easy-grip’ post en opklapbare stuurkolom. In- en uitstappen is hierdoor zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om stress en spanning te verminderen. En weer met de bestuurder in gedachten kan de ergonomisch ontworpen stoel

4

volledig worden aangepast aan diens lichaamsbouw. Optioneel zijn een veiligheidsgordel, heupbeschermer en een ondersteunende armleuning. Als u eenmaal comfortabel zit, zult u zien dat de cabine zo is ontworpen dat u stabiel zit binnen de vorm van de truck. U kunt nu gemakkelijk de stuurkolom in hoogte, lengte en hoek instellen totdat die in de voor u perfecte rijpositie staat. Beweeg de middenconsole met de minihendels binnen handbereik en u hebt vingertopcontrole over elke beweging van de vorken.

Om u te allen tijde op de hoogte te houden geeft een intuïtief display een breed scala aan belangrijke informatie weer waaronder: batterijstatus, stuurrichting, rijrichting, parkeerrem, onderhoud en een handige klok en datum.


Duidelijke informatie. Een intuïtief informatiedisplay houdt de bestuurder te allen tijde op de hoogte.

Ergonomisch ontwerp. Ergonomisch ontworpen van stoel tot stuurwiel voor een eenvoudige en comfortabele bediening. De mini-hendels maken een eenvoudige en soepele bediening van de vorken en mast mogelijk.

Rondom zicht. De opening achter de bestuurder draagt bij aan het uitstekende zicht rondom waardoor het risico op letsel en schade afneemt.

Voer uw pincode in en start de truck. Elke CESAB R300 truck is uitgerust met een pincodesysteem. U hebt dus een geldige pincode nodig om de truck te kunnen starten. Op deze manier hebben alleen bevoegde bestuurders toegang tot de truck. Bovendien sluit het problemen veroorzaakt door verloren of beschadigde sleutels uit. De veelzijdigheid van dit systeem maakt het mogelijk maximaal 10 verschillende bestuurdersprofielen te personaliseren met ten hoogste 10 verschillende codes voor elk profiel, in totaal dus 100 unieke codes.

op gemak aankomt. Het lage dashboard gecombineerd met een duidelijk zicht om en door de mast, biedt u een uitstekend zicht op de vorken en de lading. Direct boven u is een waaiervormige open dakconstructie met dunne schuine dwarsbalken voor enerzijds goed zicht op de lading boven u en anderszijds ter bescherming. Achter u bevindt zich een grote opening waardoor u ook bij het achteruit rijden goed zicht heeft, terwijl u stabiel en comfortabel in uw stoel kunt blijven zitten.

“Gepersonaliseerde toegang en individuele gegevens kunnen ingesteld worden voor max. 10 verschillende bestuurdersprofielen”

U zult snel merken dat het zicht rondom nog een reden is waarom de CESAB R300 serie duidelijk marktleider is als het

5


Display ladinginformatie. Met het optionele kristhalheldere display voor ladinginformatie blijft u elk moment geïnformeerd over de hefhoogte en gewicht van de lading zodat u zeker weet dat lading altijd binnen de maximale capaciteit van de truck blijft.

Geavanceerde 360º stuurinrichting. Uitzonderlijke wendbaarheid is gegarandeerd. Ontworpen voor snel en efficiënt gebruik, kan uw rijrichting veranderen in één continue, moeiteloze beweging. Elektronische en progressief, bestaat uit een kleine draaischijf met knop voor volledige controle: snel reagerend op lage snelheid, simpel en stabiel op hoge snelheid.

Accessoiresbalk. De optionele accessoirebalk is ontworpen voor montage van aanvullende apparatuur, zoals computer of toetsenbord en wordt geleverd met standaard interfaces. Een 12/24V batterij is ook beschikbaar.

Veel werk verzetten zonder veel moeite. Gebruiksvriendelijkheid en ergonomie zijn de belangrijkse factoren voor het verhogen van productiviteit en dat is waar de CESAB R300 het best tot zijn recht komt. Het hart van de CESAB R200 is een krachtige AC-motor die snel accelereert tot een topsnelheid van 11 km/u en ontworpen is voor intensieve werkomstandigheden. Voor maximale energie-efficiëntie wordt laag stroomverbruik gecombineerd met energieterugwinning via het remsysteem elke keer wanneer u vertraagt of remt. Voordat u aan de slag gaat, een CESAB R200 biedt u programmeerbare taken, een tijdbesparende functie die u stevige 6

controle geeft. Dit geeft u de mogelijkheid om behalve de maximale snelheid, de acceleratie, automatische remkracht en stuurgevoeligheid in te stellen. Daarnaast kunt u de hefhoogte voorprogrammeren voor snel en accuraat stapelen en zelfs verschillende handelingen die bij specifieke taken horen. Wat u ook kiest, u kunt er zeker van zijn dat elke beweging van de vorken tot op de millimeter accuraat is. Hoewel snelheid en wendbaarheid in de werkplaats essentieel zijn, zijn verticale bewegingen net zo belangrijk en daar neemt het geavanceerde hefcontrolesysteem van de CESAB R300 een belangrijke plaats in.

Dit ingenieuze systeem stelt u in staat te heffen of te dalen met een constante snelheid tot max. 0,7 m/s, zonder te stoppen of af te remmen tijdens de overgang van freelift naar mastlift. Dit alles resulteert in hogere handelingssnelheid, lager energieverbruik en soepele bewegingen met minder trillingen. Het is ook mogelijk hydraulische functies gelijktijdig te gebruiken, zodat het mogelijk is tegelijkertijd te heffen en te reiken. En dat komt de handelingssnelheid weer ten goede.


U heeft zojuist uw productiviteit naar nieuwe hoogtes getild. Duurzaamheid, gebruiksgemak, ergonomie, comfort en veiligheid dragen allemaal bij aan een volle, productieve dag als u met een CESAB R300 werkt.

Slechts één telefoontje en een deskundige monteur zal alles doen wat in zijn macht ligt om uw truck zo spoedig mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Een nieuwe toevoeging aan een groeiende serie vorkheftrucks die CESAB al meer dan 50 jaar levert aan bedrijven over de hele wereld.

Aan deze indrukwekkende lijst van eigenschappen kan een optioneel zijdelings batterijwisselsysteem nog worden toegevoegd. De batterij kan dan snel gewisseld worden terwijl de bestuurder veilig in zijn cabine blijft zitten.

En onze service eindigt niet wanneer we de sleutels overhandigen, want elke truck is uitgerust met een uitgebreide after sales service.

CESAB streeft continue naar vermindering van afval, ontwikkeling van een schoner werkklimaat en verbetering van het recyclen van alle producten. Met als resultaat dat de CESAB R300 tot 99% van zijn gewicht recyclebaar is. Dát is meedenken.

Nog niet overtuigd? Probeer de nieuwe CESAB R300 zelf. Waarom een CESAB R300? Simpel, u wilt dat uw bedrijf altijd uiterst productief is. Neem contact op met uw lokale CESABdealer en ontdek hoe een nieuwe CESAB R300 uw productiviteit naar nieuwe hoogtes kan tillen.

CESAB R314

CESAB R316

CESAB R320

Specificaties

Model

CESAB R314

CESAB R316

CESAB R320

Hefcapaciteit [kg]

1400

1600

2000

Max. hefhoogte [mm]

8500

8500

8000

Chassisbreedte [mm] Rijsnelheid met/zonder lading [km/u]

1270 11 / 11

10 / 11

Hefsnelheid met/zonder lading [m/s]

0.35 / 0.70

Daalsnelheid met/zonder lading [m/s]

0.55 / 0.55

Batterijcapaciteit 48V [Ah]

465 - 620

465 - 775

11 / 11

620 - 930

Rijmotorvermogen[kW]

7.5

9.0

Hefmotorvermogen [kW]

11

15

Getallen in deze brochure zijn vastgesteld op basis van onze standaard testomstandigheden. Waarden kunnen variëren afhankelijk van specificaties en conditie van de heftruck en de aard en omstandigheden van de werkomgeving.

7


Postbus 417, 7300 AK Apeldoorn St. Eustatius 30, 7333 NX Apeldoorn Tel. (055) 542 75 45 Fax (055) 533 33 46 info@esra.nl – www.esra.nl

www.cesab-forklifts.eu Š Copyright 2010 CESAB Material Handling Europe

Availability and specifications are determined regionally and are subject to change without notice. Please consult your authorised CESAB distributor for further details. P&B0410 R300/NL1.0/Sep10.

CESAB_R300_NL_Esra_def  

Reachtrucks Voortreffelijke productiviteit