Page 21

www.esportiumaresme.cat

MARÇ 2018

PATINATGE ARTÍSTIC

ARENYS DE MUNT

Eloi Canals Pascual

“Que jo sigui esportista d’elit és circumstancial”

Parlem amb Eloi Canals Pascual. Arenyenc, patinador del Club Patinatge Calella. Aquest any passa a categoria sènior, després d’anys d’èxits. Volem saber com ho afronta, com valora la seva trajectòria i com veu el futur més proper.

F

a por això de fer el salt i haver de competir a categoria absoluta? Por no, perquè arribo a la categoria sènior amb bastant bon nivell. Sóc el petit dels grans i és un repte. A més, dels que pugen de júnior a sènior sóc l’únic que va al CAR de Sant Cugat, on ja fa 9 anys que hi vaig. La teva última etapa júnior l’has tancada plena d'èxits. Com definiries tota aquesta temporada? Perfecta, o gairebé perfecta. Excepte el Mundial, tot em va anar molt bé.

L’Ajuntament et va reconèixer com a millor esportista del 2015 a la Nit de l’Esport. Com se’ls pren un noi tan jove com tu, aquest tipus de reconeixements? Doncs molt bé. Ja vaig dir que era un títol molt important perquè aquí a Arenys de Munt hi havia molt de nivell. És un títol difícil d’aconseguir i vaig estar molt content.

S’hauria de promocionar més el patinatge? I què va passar a la Xina, Clar. Perquè no el fan al Mundial, que no vas per la televisió ni se’n poder pujar al podi? parla gaire. És un esVaig quedar quart, i ja és port minoritari, però una molt bona posició. sí que s'han fet alPerò no em va anar gaire guns programes. Els L'Eloi és un dels millors patinadors d'Europa de la seva categoria bé l’execució dels discs. patinadors portem des de sempre demaEn temporades anteriors també has Què estudies? nant que s'ha de promocionar més. aconseguit un palmarès que Déu Estic fent enginyeria física a la Polin’hi do... tècnica. És una carrera molt compli- És un esport individual, però sens Sí, he quedat 8 temporades campió cada, que requereix molt d’estudi. I dubte cal el suport de família, end’Espanya, de Barcelona moltes més, ara entreno una mica menys que no trenador... de Catalunya igual que d’Espanya... pas quan anava a l'escola. I tant. Els meus pares han vingut a I sempre he estat al podi en tots els cada campionat, festival, exhibició campionats. Només el primer any a Cada quant entrenes ara? o trofeu on he anat, i l’entrenador Europa vaig quedar vuitè. Estic molt Com que la carrera és a la tarda, pati- també, evidentment. És necessari. content amb la feina que he fet. no els dimarts i els dijous al matí amb És molt bo quan surts a la pista i saps que els teus pares són allà. el meu entrenador, sols. I no et pugen al cap tots aquests èxits? No, no. Evidentment que no. Jo faig Tens facilitat, però aquest esport Fins quan creus que podràs seguir esport perquè m’agrada, no perquè exigeix també constància. en l’elit de la competició? vulgui viure de l’esport i dels èxits que Evidentment. Si deixes d’entrenar Sincerament, no veig res més enllà he tingut. Estic estudiant i m’encararé una setmana o dues, després costa que d’avui per demà. No sé on seré, més als estudis que no pas al patinat- molt més temps tornar a recuperar ni sé on em portarà la carrera ni què ge. Que jo sigui esportista d’elit és cir- el que ja feies, i aquest temps et resta passarà. De moment ho faig així i així em va bé. Si puc, ho seguiré fent. per poder millorar. cumstancial.

18

Palmarès

3 vegades Campió de Catalunya 2008 Aleví 2009 Infantil 2010 Infantil 7 vegades Campió d’Espanya 2009, 2010 i 2011 Infantil 2013 Cadet 2014 i 2015 Juvenil 2017 Júnior 2 vegades Campió d’Europa 2015 Juvenil 2017 Júnior 6è lloc Campionat del Món 2016 Júnior 4t lloc Campionat del Món 2017 Júnior

I quina serà la teva propera cita amb els patins, en competició? Doncs l’inici de temporada i el Campionat de Barcelona. I com a objectius tinc aprendre una dificultat nova. I patinar com m’agrada. Ara hi ha un canvi profund en el món del patinatge, que es puntua més la part artística i menys la tècnica, i jo sóc un patinador tècnic, no pas artístic. Treballaré la dificultat i la tècnica i no m’importa si puntuo menys per la part artística. Ho he decidit així, perquè així és com m’agrada patinar. •

21

Profile for Esportiu Maresme

esportiumaresme març 2018  

esportiumaresme març 2018  

Advertisement