Page 1

Aquest any al Consell d’Infants hem fet un taller de jocs tradicionals.


“Les caniques” “Les bales” Jugadors: De 2 a 5 jugadors Material: Una canica per jugador Instruccions: 1-Es fa un forat a terra per ficar la canica, aquest forat es diu Güa. 2-Cada jugador heu de llençar la vostra canica al Güa fins ficar-la. 3-Quan l’hagis ficat, recupera la teva canica, i a continuació llences la canica (només una vegada) contra l’oponent que vulguis, això es diu Xiva. 4-Després tornes a llençar la teva canica contra el mateix oponent d’abans, però, entre la canica que llences i la del teu oponent ha de quedar un peu de distancia, això es diu Pie. 5-A continuació recuperes la teva canica i la tires una altra vegada contra l’oponent d’abans, això es diu Tute. 6-Si fas els quatre tirs bé aleshores l’has de ficar una altra vegada la canica en el Güa. 7- Si fas tots aquests passos bé guanyes la seva canica.


Joc dels avis Nom del joc : panelletes (cromos de picar) Nombre de persones : mínim 2 Instruccions : 1) Cada jugador posa quatre panelletes cap per vall al centre de la taula o al terra (pati). 2) Cada jugador pica amb el palmell de la ma a les panelletes. 3) Totes les panelletes que aconsegueixi girar, se les queda i així successivament tots els jugadors. 4) Guanya qui s’emporti més panelletes.


1)El “xurro- media- manga- mangotero” es juga amb dos equips mínim,quatre jugadors per equip. 2)Els dos equips sortegen qui la para. 3)Uns dels jugadors de l’equip que para es posa a la paret recolzant l’esquena, els altres jugadors un a un, s’ajupen i posen el cap entre les cames del jugador anterior formant una fila. 4)L’altre equip (el que salta) ha de impulsar-se amb les mans en les esquenes dels jugadors inclinats, intentant arribar com més endavant millor a la fila. 5)Si dos jugadors de l’equip que salta han arribat a l’altre costat guanyen i si un jugador d’un equip cau , aquell equip perd. Es canvien els papers.


“Gallineta cega” JUGADORS: El que para i no pot mirar, i els que vulguin posar-se al voltant per marejar-la. Mínim 3 o 4 jugadors, i no hi ha màxim MATERIAL: Un mocador INSTRUCCIONS: 1. El que para s´ha de tapar els ulls de tal manera que no vegi res . 2. Els altres jugadors han de fer un corro al voltant del que para i fer-lo girar per desorientar-lo mentre canten una cançó. 3. El que para ha d´intentar agafar a algú, però l’han de donar pistes d’on son: tocant-li qualsevol part del cos; parlant,...


“Matar conills” Jugadors: quants més millors. Materials: una pilota i espai per jugar. Instruccions: 1- Cada jugador serà un conill. 2- El que tingui la pilota ha de llençar-la a l’aire, abans que la pilota toqui el terra, aquest estarà mort i s’haurà d’asseure on l’han matat 3- Els conills només es poden moure quan algú tingui la pilota. Si algú agafa la pilota a l’aire abans que toqui el terra aquest estarà mort i s´haurà d’asseure on l`han matat . Si algú agafa la pilota a l`aire abans que toqui terra, mort el que l’ha llençada. 4- Per reviure hi ha dues opcions: quan mor qui t’ha matat o bé quan t’arriba la pilota. En aquesta segona opció es pot passar la pilota a la resta de companys morts perquè també es pugui salvar. Si no ho fas, deixes la pilota a terra i surts corrents. Una altra opció seria que si tots els participants porten un fulard, salvar-se robant el fulard d’un company.


CULEBRINA MINIM DE JUGADORS : 5 NORMES: 1. Un jugador que para ha d’anar a agafar els altres jugadors. 2. Quan un jugador atrapa a un altre jugador s’ han d’ agafar i continuar així fins que tots els participants acaben agafats formen una cadena. 3. Si la cadena es trenca es torna a començar.

Consell d'infants  

Alumnes del folch i torres 5e A

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you