Page 95

Monogràfic_3_ok

96

16/3/06

15:41

Página 96

Coordinem-nos!

5. El local. Tal com hem dit abans, l’espai físic on ens movem pot condicionar el rendiment de l’equip, ajudar-nos a estar més a gust i motivats per allò que haguem de fer o pot ser font d’incomoditats, malestar i desmotivació. Convé que el local sigui un lloc agradable, on es pugui guardar el material, on puguem seure, descansar, xerrar, escriure, preparar activitats...

Com a norma general, direm que convé que el local sigui un lloc agradable, on es pugui guardar el material, on puguem seure, descansar, xerrar, escriure, preparar activitats... És convenient que a l’hivern hi tinguem calefacció i que a l’estiu puguem ventilarlo suficientment. I que hi hagi prou llum a les sales. Un lavabo en condicions és imprescindible, i una nevera amb begudes pot acabar d’arrodonir l’ambient i convidar a treballar fins i tot al monitor més reticent. També és bo que ens el fem nostre. La decoració ha de parlar de nosaltres, de l’esplai i dels nens i nenes. Fotografies, pòsters, dibuixos, manualitats fetes pels infants, el cap del drac o de la cucafera... mil coses poden ajudar-nos a donar caliu i color a l’espai, a l’hora que ens ajuden a identificar els elements que compartim i que formen part de la nostra història.

Mil coses poden ajudar-nos a donar caliu i color a l’espai, a l’hora que ens ajuden a identificar els elements que compartim i que formen part de la nostra història

Si hem de compartir el local amb altres associacions o grups estables no podrem posar en joc tots aquests elements, però convé que els tinguem presents per si de cas es pot fer alguna cosa en aquest sentit. Potser es pot pactar amb la resta d’usuaris algun tipus d’ambientació comuna, o espais reservats a cada entitat. Sigui com sigui, caldrà que les condicions d’habitabilitat siguin com a mínim les que hem explicat. Si no, la feina pot ser molt feixuga de fer.

Profile for Esplais Catalans, Esplac

Coordinem-nos! El treball en equip als esplais  

3r número de la col·lecció de monogràfics que aprofundeixen en les bases contingudes en el Projecte Educatiu d'Esplais Catalans.

Coordinem-nos! El treball en equip als esplais  

3r número de la col·lecció de monogràfics que aprofundeixen en les bases contingudes en el Projecte Educatiu d'Esplais Catalans.

Advertisement